Ogorčenje nad proruskim napovednikom oddaje Tarča: “Napoved se bere kot resna kandidatura za Putinovo odlikovanje”

Voditeljica oddaje Tarča Erika Žnidaršič (foto: RTV Slovenija)

“Ali v vojni v Ukrajini posredno sodeluje tudi Slovenija? V Ukrajino pošiljamo orožje, med prvimi smo zaprli zračni prostor za ruska letala. Je odločno ukrepanje edina možnost za ustavitev Putina ali gre za nevarno izpostavljanje Slovenije? V Tarči tudi o oboroževanju SV in beguncih. Jutri na TVS1 ob 20.00,” preko Twitterja sporoča oddaja Tarča javne RTV Slovenija. Spomnimo, kako so nekateri kolaborantski novinarji že leta 1991 pisali podobno, ko je JLA napadla Slovenijo. Včeraj smo izpostavili sina pripadnika JLA Vena Karbona (Nevena Boraka), sicer dobrega znanca Milana Kučana. 

Na napovednik se je med drugim odzval ekonomist Matej Lahovnik: “Napoved Tarče se bere kot resna kandidatura za Putinovo odlikovanje.” Zanimiv je tudi odziv raziskovalnega novinarja Bojana Požarja: “Hja, Tarča na RTV Slovenija pa jutri, očitno, v slogu Spletne Mladine, na polno proti slovenski politiki do vojne v Ukrajini …” Najbolj pomenljivo pa je bilo sporočilo predsednika vlade Janeza Janše: “Sramota ste, Tarča RTVSLO. Nekaj takšnega kot britanski fašisti, ki so ob napadu Nemčije in SZ na Poljsko sejali dvom v odločitev VB za nasprotovanje Adolfu Hitlerju.” 

Odzval se je tudi novinar Vinko Vasle: “Absolutno ima prav. Te oddaje jutri ne bi smelo biti. V resnici že v napovedniku Putinu denuncira Slovenijo.” Pomenljivi so bili tudi številni drugi odzivov uporabnikov družbenih omrežij: “Poznam zdravilo za Tarčo. Ne gledati. Meni pomaga” (Odziv Vasleta: “To nič ne spremeni. A če zamižite, ni vojne v Ukrajini?”), “lustracija Tarče RTVSLO”, “putinovi kvizlingi”, “odlično, gospod PV!”, “ali bodo osrednji levi mediji zaradi sovražne nastrojenosti proti aktualni vladi, ker ni leva, tokrat s svojimi trobili ogrožali Slovenijo in njeno varnost, se sprašujemo? Erikina oddaja Tarča že kaže na to”.

Vinko Vasle (Foto: osebni arhiv)

“Očitno je, da so komunisti že zmeraj bili na strani diktatorjev in agresorjev. To med drugim dokazuje tudi Tarča. Prispevki Tarče so škandalozni in povrh še neobjektivni enostransko levičarski”, “In Erika z ekipo spet zvesto na ukaz v nov boj proti vladi, ki nam edina do sedaj daje upanje, da Slovenija končno postane normalna EU država, kjer bodo ljudje imeli prihodnost. Pobiram stave. Na kateri listi levičarskih strank se bo v kratkem znašla tovarišica neodvisna Erika?”, “A ni že odfrčala h Golobu ???”, “Na kozlanje mi greste Tarča RTVSLO z Žnidaršičko na čelu. Še dobro, da ne bom gledal tega sranja na RTV_Slovenija. Neprebavljivo-hujskaško-sprevržena oddaja!”, “smo še plačevanja se moramo rešit, potem mi zanje dol visi”.

“Ko Erika pride v Ukrajino, bo Putin kar sam pobegnil in bo večen mir”
“Kljub menjavi vodstva, gniloba in provokacija ostaja”, “oddaja, taka kot je napovedana, ne sme iti v eter!”, “Nič novega, provokatorji, ne informatorji. Sem že predlagal, da bi novo vodstvo moralo Tarča RTVSLO umestiti na 4. TV program (Vasle)”, “bolj zagotovo na 5. Program”, “vi, levičarski strahopetci, bi na varnem seveda čakali, kdo bi zmagal in potem tistemu začeli lizati čevlje”, “sram naj vas bodi, E. Žnidaršič. Imamo predsednika Janeza Janšo, ki ga Evropa spoštuje in upošteva bolj, kot si lahko mislimo. Imejte toliko jajc in poguma in odkrito podprite Ukrajince v boju proti agresorski Putinovi vojski. Ste sramota za Slovenijo in ves demokratični svet.”

V ruski invaziji najbolj trpijo najšibkejši, zlasti otroci. (Foto: Twitter)

“Zakaj ne greste kar vi v akcijo na fronto. Ko Erika pride v Ukrajino, bo Putin kar sam pobegnil in bo večen mir, Škrabec se bo pa smejal”, “barabe komunistične pokvarjene….”, “ne morete iz svoje kože, ste in boste murglsekta, putinovci”, “gnili ste znotraj, zunaj, vsepovsod, skratka netite sovraštvo, agresijo,.. ste velika sramota. Tudi Slovenija v času osamosvajanja je potrebovala pomoči drugih držav”, “a bi lahko nehal tračat!”, “tudi pod razno vas ne pogledam (Vida Kocjan)”, “Tarča je navadno nabijanje levuharskih Rusofilov”, “pa vi ste čisto tapravi petokolonaši! Takšne v pravih vojnah streljajo!”, “mal pozni ste, zdaj ko je večina držav na svetu obsodila Rusko agresijo, pred dvema dnevoma v ZN. Kako ste lahko tako debilni RTV?”

“Čestitam. Spustili ste se na nivo Rusije, Eritreje, Severne Koreje, Belorusije in Sirije. Drugih ni” 
“Kaj to plačuje Rusija??”, “v vojni v Ukrajini je Slovenija na strani napadane države, ki jo Rusija razbija. Ruska državna medija Sputnik in RT ne smeta več oddajati na območju EU-ja. Se na RTV Slovenija ne bojite, lahko bi tudi vas ugasnili?”, “to, izklopimo jih”, “ta tvit predstavlja miselnost tistih slovenskih hinavcev, ki se nikoli ne želijo opredeliti, da se slučajno ne bi komu zamerili. Včeraj je zaradi Putina umrlo 16 ukrajinskih otrok, vi Tarča RTV SLO pa o nevarnem izpostavljanju? Ojej, ojej…”, “čestitam. Spustili ste se na nivo Rusije, Eritreje, Severne Koreje, Belorusije in Sirije. Drugih ni. Če mi ne verjamete, poglejte današnje glasovanje v ZN”, “to ne, Tarča pa že s takimi debilizmi od vprašanj sodeluje v Ruski invaziji na Ukrajino. Ukrajinska kri je tudi na vaših koščenih rokah”. 

Predstavniki slovenske tranzicijske levice z Vladmirjem Putinom. (Foto: STA)

“Pa ne, da boste po stari navadi, spet svinjakali in butalca Nemca izjave povzemali. Napovedana vsebina zahteva vojaške strokovnjake, obramboslovce, vi nam boste pa spet “utle uturili”. Itak pa ne gledam vašega sranja, ker mi gre na kozlanje”, “Ko zdrav razum zapusti urednike na Tarči na RTV Slovenija”, “prokleta golazen rtvejevska, banda prokleta samo nalagate in kregate narod. Ko bo enmu “spipal” boste pa jokal”, “tarča =sramota epskih razsežnosti…”, “ortokomunisti, ki so bili proti osamosvojitvi Slovenije spet norijo”, “Tole….je treba prepovedat! peta kolona v polnem sijaju!”, “ste putinisti. Ste čivknil tako, ne morem pomagati”, “Erika ukrepaj, pošlji Putinu rože pa tvoja rit ne bo nevarno izpostavljena”, “vsaki teden tonete globlje… Ste sploh pogledali posnetke iz Ukrajine? Mrtve civiliste, ljudi, ki so stali v vrsti za kruh, z vrečko z nakupom iz trgovine, razmrcvarjeni zaradi ruskih raket? Ste ali niste? Vsekakor je premisa te globoko bolana , ogabna, dno od dna novinarstva …”.

“Skušajo omiliti škodo zaradi invazije, ker razvoj dogodkov zanje pomeni skoraj gotov poraz na volitvah”
“Vas je potrebno enostavno ukinit in nagnati delat! Delate veliko škodo Sloveniji in Slovencem!”, “brez besed ostane človek ko tole prebere… Res ste sramota za novinarsko delo…”, “v oddaji “trčena” nič novega”, “ne gledam že dolgo ne! Ni besede s katero bi izrazila vašo bedo in nizkotnost. Upam da boste nekoč čutili na svoji kozi!”, “hvala Bogu, ne plačujem in ne gledam”, “zame ste ena velika lažniva rit”, “Erika bo kandidirala na Golobovi listi. Sta poslovna prijatelja”, “murgelski agitpropovci skušajo omiliti škodo zaradi Putinove agresije na Ukrajino, ker razvoj dogodkov za rdečuhe pomeni skoraj gotov poraz na DZ volitvah. Že napovednik Tarče želi diskreditirati odločno ukrepanje vlade, kaj bo šele jutri? Na normalni RTV bi vladi rekli kapo dol”, “TARČA, mi smo v Sloveniji, če ste pozabili. Za rusko propagando se morate preseliti v Rusijo. To vaše nabijanje si lahko nekam zataknete”.

Zoran Janković in ruski predsednik Vladimir Putin. Posnetek je, ko je bil Janković na obisku v Moskvi, objavila mestna občina Ljubljana.

“Tarča je negledljiva, že leta,..”, “tudi Švicarji so prekinili svojo tradicionalno neodvisnost! Samo še komunajzli krivite “imperialiste” za Putinov napad in ja kažete tudi svojo “genetsko” nagnjejnost h klanjanju in totlitaristom!”, “Preprosto se mi gabite. Z žnidaršičevo na čelu”, “dvomim da je tole prišli od sicer solidne ekipe Tarče. To je nekdo poklical in naročil, verjetno kak Putinov prijatelj iz SD, ki ima še itak “čez” rtvslo”, “a ni ta Žnidaršičeva enkrat že odletela? Oddaja pač ni gledljiva”, “Da vas ni sram, golazen”, “Spet bodo sami levaki nabijal proti Janezu Janši. No saj kaj več Erika in njeni itak ne spravijo skupaj”, “Erika je Putinova”, “Putin ima rad Tarčo…”, “Včeraj so prepovedali oddajanje RT – pazite, da ne bodo jutri še RTVSLO”, “pa dobro no, a ste vi gladki? V vojni, kjer je zelo jasen agresor, se bi vi šli neko nevtralnost. Vidim, da je rtv še vedno polna Putinovih apologetov. Neaktivnost pomeni zmago nasilja in prav lepo je videti, da smo na pravi, pravični strani!” 

Z ostro obsodbo ruske invazije imajo težave zlasti Kučan, Bratuškova in Janković 
Spomnimo, da so nedavno v svetniški skupini SDS ljubljanskega župana Zorana Jankovića pozvali, da v luči Putinove agresije na neodvisno in suvereno državo Ukrajino nemudoma prekine prijateljstvo z Moskvo, s tem pa izkaže kanček solidarnosti z ukrajinskim narodom. Poziv županu sta podpisala Igor Horvat, vodja svetniške skupine SDS MOL, in Mojca Škrinjar, svetnica SDS MOL in poslanka DZ, izvoljena v Ljubljani. Kot vemo je Janković tudi prejemnik posebnega državnega odlikovanja s strani diktatorja Putina. Ni nam znano, da bi priznanje vrnil. Za podobno škandalozno izjavo je nedavnem predvolilnem soočenju v skupni oddaji Nove24TV in PlanetTV, v podporo ruskemu agresorju, poskrbela prvakinja SAB Alenka Bratušek.

Foto: Kremlin.ru.

“Ni res, da so se vojne končale za skupno mizo, kot je rekla Alenka Bratušek, končale so se, ko se je ena stran vdala in bila pripravljena podpisat mirovni sporazum. To je tista ločnica, za kakšen svet se bomo odločili: Ali bomo branili demokratične vrednote ali se bomo pokorili tistemu, ki je najmočnejši v svojem gaženju človekovih pravic. Mislim, da mora na tej točki slovenska politika postati in ostati enotna,” je v prvi vrsti povedal Alenki Bratušek, kar ji gre Anže  Logar. Na stran ruskega agresorja se je pričakovano postavil tudi zadnji partijski šef Milan Kučan: “Ne bi se smela zgoditi vojna in tisto, kar je pripeljalo do nje in kar je Putinu dalo razlog, da je to počel.” 

Domen Mezeg