fbpx

Ivan Gale vabi Marka Potrča v novo stranko novih obrazov?

Marko Potrč in Ivan Gale (Foto: Posnetek zaslona)

Iz zanesljivih virov smo izvedeli, da naj bi pred dnevi prišlo do srečanja med Ivanom Galetom in Markom Potrčem, v katerem naj bi Gale Potrča vabil, da se pridruži novi stranki v nastajanju. Nova stranka novih obrazov, kot bi ji cinično lahko rekli, očitno gradi na kopičenju “zvezdnikov in razvpitežev” po liniji, če imaš nad 10 tisoč sledilcev na družbenih omrežjih in imaš kaj povedati proti vladi Janeza Janše, četudi posredno, si vabljen.

Ivana Galeta naši javnosti najbrž ni potrebno preveč predstavljati. Gre za človeka, ki so ga dominantni mediji skušali predstaviti kot benevolentnega žvižgača, raziskovalni novinar Bojan Požar pa ga je imenoval “kvečjemu skesanca”, na desnici nasploh pa v njegov zgoraj omenjeni polsvetniški status vsaj zdravo dvomimo, izhajajoč iz prepričanja, da vse preveč deluje kot agent globoke države za coup d’etat, ki ga je ta skušala izvesti med epidemijo.

Marko Potrč je sicer znani slovenski TV voditelj, ki je pa v zadnjem času zaslovel še malo bolj s svojimi videposnetki na družbenih omrežjih, kjer je kritiziral vladne ukrepe v smislu “kratite nam svobodo”. Medtem ko Potrč deluje bolj kot kak hardcore libertarec, ki izhaja iz osebne odgovornosti in pomena svobode od države (četudi vprašanje, če se je kdaj poglabljal v politično filozofijo), Ivan Gale, birokrat, to najbrž ni.

ODLOČEVALCI, SE LAHKO USTAVITE? NE SMEMO DOPUSTITI SPREJEMANJA ZAKONOV, KI OGROŽAJO DEMOKRACIJO!Gospa Beović, gospod…

Gepostet von Marko Potrč am Sonntag, 13. September 2020

Če je do dogovarjanja ali celo do dogovora res prišlo, še ne vemo, vemo pa, kje sta se srečala: Oba motijo ukrepi vlade proti epidemiji. Galeta ne moti intervencionizem nasploh, Potrča pa. Toda v tej specifični intervenciji se strinjata. In vprašanje časa je, kdaj bo Potrč spoznal, da Gale in njegova stranka ne bosta pretirana zagovornika “svobode”.

Iz protestniškega gibanja se rojeva nova stranka novih obrazov
Oba akterja smo prosili za izjavo in sta se precej hitro odzvala in trditve iz naših virov jasno in razločno zanikala. Pustimo tokrat ob strani, če zaupamo našemu viru, ker mu, kar bi potem pomenilo, da ne verjamemo njuni izjavi, dejstvo je, da najkasneje od Šarca dalje perpetuum mobile novih strank z novimi obrazi, ki simbolizirajo (ker Potrč tukaj ni eksplicitno antiJanša, po naših podatkih je v ekonomskem smislu celo izrazito antilevo usmerjen) antijanšizem vsake nove volitve izvrže “nove obraze”, ki naj bi predstavljali “tretjo pot”, čeprav vse gradijo na antijanšizmu. In ta nova stranka ne bi smela biti nobeno presenečenje, če do nje kljub vsemu pride.

Foto: Nova24TV

Aleš Ernecl