Je Berlinski zid res padel na obeh straneh? Objavljamo prispevek, v katerem je Janez Janša pojasnil, kaj je omogočilo genocid v Katinu, Hudi Jami in Srebrenici!

Foto: iStock

Predsednik SDS Janša je danes spomnil na svoj članek, v katerem je za Inštitut za kulturno diplomacijo (Institute For Cultural Diplomacy) leta 2009 opisal razloge, ki so privedli do genocida v Srebrenici. Pri tem je poudaril, kako je komunizem preživel in se ohranja tudi s pomočjo močne neokomunistične propagande, do tako hudih dogodkov, kot je Srebrenica, pa lahko nacionalistične težnje pripeljejo le v kombinaciji s kriminalno komunistično ideologijo.

Predsednik Slovenske demokratske stranke Janez Janša je na družbenem omrežju Twitter spomnil na svoj članek iz leta 2009, v katerem je odlično pojasnil, kaj se je dogajalo spomladi in poleti leta 1989, ko so se dogajali usodni dogodki, ki so napovedali konec hladne vojne. Janša je vse to opazoval iz zaporniške celice v Ljubljani: “Zmaga Solidarnosti na poljskih volitvah, ki so bile le deloma svobodne, turbulenten kongres poslancev v Moskvi, zgodovinski obiski in srečanja predsednika Sovjetske zveze Mihaila Gorbačova v Bonnu, Vatikanu, Pekingu, Berlinu in na Malti (tam se je srečal z ameriškim predsednikom), padec železne zavese na avstrijsko-madžarski meji in protesti v vzhodnonemških mestih, ki so imeli močan vpliv tudi na Socialistično federativno republiko Jugoslavijo (SFRJ) in s tem na Slovenijo.” V zvezi s tem Janša še omenja, da je bilo dogajanje v Evropi deloma v senci tistega v Iranu s smrtjo Homeinija, v tistem času pa se je zgodil tudi masaker na Trgu nebeškega miru v Pekingu.

Domači komunisti so čistke izvajali temeljiteje od Sovjetov
Janša je bil na vojaškem sodišču v postopku, skritem pred javnostjo, obsojen na zaporno kazen in Odbor za človekove pravice pod vodstvom Igorja Bavčarja je v le dveh mesecih dosegel 100 tisoč članov. Oblasti so sankcije izvršile, upale pa so, da spremembe v Vzhodni Evropi ne bodo uničile režimov v Jugoslaviji in v Sovjetski zvezi. A motili so se, s svobodnimi volitvami in vzpostavitvijo prostega trga je socialistični sistem razpadel tudi formalno. Medtem ko je bil proces v Sovjetski zvezi relativno nadzorovan, pa so na območju SFRJ izbruhnili medetnični spopadi v Bosni in Hercegovini, na Hrvaškem in nazadnje na Kosovem. Še na tej točki so komunisti upali, da bo komunizem preživel, morda v modernizirani obliki, saj je bil v Sovjetski zvezi in v SFRJ – za razliko od drugih vzhodnoevropskih držav – avtentičen, in ne vsiljen. A to je bil rezultat ideološkega čiščenja med in po drugi svetovni vojni s strani komunistov, prav v letu nastanka tega članka je bila odkrita tudi Huda jama. Kot poudarja Janša, so bili umori s strani domačih komunistov izvedeni še temeljiteje od tistih, ki so jih v vzhodnoevropskih državah izvajali Sovjeti.

Idejo o avtentičnosti jugoslovanskega komunizma je takoj po drugi svetovni vojni pričel promovirati Stane Dolanc, Titova desna roka in sekretar političnega biroja Komunistične partije Jugoslavije, pozneje pa tudi sekretar za notranje zadeve. Bil je osebni prijatelj še danes vodilnega slovenskega komunističnega politika Milana Kučana.

Stane Dolanc (Vir: Twitter)

Neokomunistična propaganda je še danes zelo močna
Prav zaradi čistk so nasledniki množičnega morilca Josipa Broza Tita pričakovali, da bodo lahko vladali še desetletja. V skladu s tem so začeli lokalne medije in državno lastnino privatizirati že leta 1989, kdorkoli si je drznil vprašati glede povojnih pobojev, pa je bil takoj označen za nacista. Janša se je v članku vprašal, če smo dovolj raziskali razloge za Srebrenico, ki je bila povzročena na enak način kot poboji leta 1945. Slovencem so odgovori na to, kako je lahko preživela kriminalna ideologija, ki je povzročile več deset tisoč smrti v osrčju Evrope, nekoliko bolj jasni. Neokomunistična propaganda je še danes namreč zelo močna in množični mediji še danes žrtve povojnih pobojev prikazujejo kot kolaborante okupatorjev, pa čeprav so bili med njimi tudi ženske in otroci, prav tako pa izkopavanja prikazujejo kot nepotrebna in kot zapravljanje denarja.

Genocid v Srebrenici (Foto: Facebook)

Tako, kot je bila potrebna denacifikacija, je treba izvesti tudi dekomunizacijo
Mediji prav tako povzdigujejo pomen SFRJ v mednarodnih odnosih in potvarjajo njeno zgodovinsko vlogo s sklicevanjem na gibanje neuvrščenih, prav tako pa skušajo življenjsko raven v nekdanji državi prikazati kot boljšo od tiste v kapitalističnih sistemih. Tako, kot je bila potrebna denacifikacija Nemčije, je treba izvesti tudi dekomunizacijo, sicer nas lahko v prihodnosti ponovno čakajo dogodki, kot je bil genocid v Srebrenici. Le komunistična ideologija v kombinaciji z nacionalizmom je lahko povzročila toliko človeških žrtev in takšno razdejanje. “Če sprejmemo, da je berlinski zid padel na obeh straneh v smislu vrednot z obeh strani zida, demokracije in komunizma, pomeni, da smo odprti za smrtonosne viruse, ki bodo okužili evropsko telo in ne nazadnje, za ponovno tveganje dogodkov, kot so bili Katin, Huda Jama in Srebrenica,” sklene Janša.

Rok Krajnc

 • hle

  Članek govori samo o tem da niste razumeli ne takratnega časa še manj pa današnji čas in to je stvar ki me danes kot desničarja najbolj skrbi

 • Valter BraniSlav

  …”Janša pojasnil, kaj je omogočilo genocid v Katinu, Hudi Jami in Srebrenici!”…
  KAJ PA KAK GOSPODARSKI PROGRAM ZA 2019?
  Boste imeli kdaj kako vizijo prihodnjosti, ali boste se naslednjih 30 let pogrevali stare zamere in prestevali mrlice???

  • montyamp

   Gospodarstvo držijo tvoje stare strukture , ki projicirajo svojo bedo na tvojo psiho .
   Zato si še iz kardeljevih časov retardiran in to konkretno .

   • Steiermark

    To ima v genih, kot potomec velikih revolucionarnih klavcev, kot sta bila kardel in maček!

   • Valter BraniSlav

    Moj stric Edo je mrtev 40 let.
    KAJ SI V TEM CASU USTVARIL TI?

  • macon

   Pred vsakimi volitvami SDS predstavi podroben gospodarski program, medtem ko LMŠ ni imela nič.

   • Steiermark

    Tumasti “volilci” se ne zanimajo za gospodarski program, raje imajo polupismenega šiptarskega izrodka, ki jim kaže svoje vampirske zobe, medtem, ko se pripravlja za naskok…..tudi na njihove vratove!

    • Friderik Peršič

     Hahahaha , tako dobrega opisa Janše pa že dolgo ne …

     • Steiermark

      friderik prešić, kje si pa “zaznal” podobnost opisa tvojega lesarskega lubadarja – šipšija, z možnim opisom našega heroja in največjega domoljuba in osamosvojitelja, JJ, ki vam je pošteno podkuril, 1991 leta? Morda misliš nna one tri pokveke, ki so prevzele njegovo ime in priimek – upam, d ne tudi datuma rojstva! Ja, tiste tri pohabljene pokveke, so pa zelo podobne tvojemu lesarskemu vampirju – slovenskega naroda, katerega zelo nervira vse, kar je povezano s slovenskim in poštenostjo…njemu se cedi kri, od dveh močno izraženih vampirskih zbeh, ko samo pomisli na avtohtone v Sloveniji!

 • Beli Sneg

  Zanikanje preteklosti in skrivanje pobojev ne prinaša zdrave bodočnoati. Komunisti so vsi čuteči, ko se preštevajo kosti v Srebrnici, žrtvam povojnih pobojev pa ne priznavajo niti pravice do groba.

  • Janez Pavel Kanc

   Kaj pa je Janša storil za žrtve povojnih pobojev?
   Nič. Suče le gobec.

   • pajot

    kaj pa naj bi storil? Jih oživil? Teslo.

    • Friderik Peršič

     Ne vem , kako bi ljudje reagirali na zombije …

     • Ivancek

      V SĐS-u s tem nimajo težav.
      Samo, da ne razmišlja s svojo glavo, to je edini pogoj.

    • Ivancek

     Glede na to, da je bil goreč zagovornik te morilske rdeče bande, kot jim pravite,…
     Bi lahko storil recimo – Harakiri ?

     • Jožef Gal

      NE BI BILO VELIKE ŠKODE
      EN GOBEZDAČ PAČ MANJ V SLOVENIJI
      LP
      JOŠKO

   • Beli Sneg

    Grobišča smo začeli intenzivneje raziskovati v letih 2006, 2007, 2008 in deloma 2009.

    • sodnikisozločinci

     Ne grobišča, to so morišča!

 • if

  Ne preživi politični sistem, ki temelji na potvorjeni preteklosti, na zgodovinski laži, ki vzdržuje zgodovinsko laž za svoje življenje, hkrati je ob svoji smrtni uri vir novih masovnih pobojev.
  V Sloveniji aktualna oblast krepi tak sistem z vsemi protiustavnimi ukrepi, vzdrževanjem očitne OF laži in naklepnim uvažanjem neslovenstva!

  • Andrej

   Preživi ne, naredi pa veliko hudega.

   • Marko Snoj

    Komunist jajko o komunizmu.V glavi ima psihični obračun s samim seboj.Psihijatrija.

    • baubau

     res je skrajni čas,da tegale zablokiram…

     • Marko Snoj

      Komunjarji kaj drugega kot blokirati ne znate.

   • milanček

    ja, krivi smo sami ker se ne upamo te komunistične bandite sterat v 3pm! koji kurac je ta svinja kućan, naj ga že en namlati po gobcu, seveda ni edini, ki bi ga morali odstraniti! gnoj je za na gnojišče!

    • Marko Snoj

     Kučan ne sedi v parlamenti,samo sds komunjarji z jajkotom na čelu.Kar steraj jih in namlati po gobcu gnoje sds ovske komunistične.

    • Friderik Peršič

     In zakaj ne narediš tega ti , anonimni junak …?

 • althar

  Kdo sta pa onadva na prvi sliki? Turnšek in kučan?

  • pajot

   Ta levi je Brežnjev,desni pa kak star peder.

   • Friderik Peršič

    Brežnjev in Honecker , dobro je vedeti kakšno stvar o polpretekli zgodovini , če že nabijaš po netu …

   • Steiermark

    Obadva sta pedra, kot je tudi bil njihov kolega tito, to je pa bil “socialistični poljubček, po francosko”….. Fuj gnoji, ki so smrdeli po milionih trupel nedolžnih ludi!

    • Miro

     saj tebi pa samo te stvari hodijo po glavi….. morda si pa želiš, da se te kateri usmili in zadovolji tvoje skrite fantazije….

 • montyamp

  To se ližeta Kućan in Dolanc ???
  Ne ne , Kućan in Soros .
  Golobić je stranski produkt , serpentišek pa udbovski abortus .

  • SIMON ROZIC

   Ta je huda!; če bi bil Serpentinšek abortus, bi bili osiromašeni za
   nekaj starih Slovenskih pregovorov….vse ostalo bilo po starem…
   Kučan bi že ulovil kakšnega zajca in ga ponudil na trgu ničevosti! –

 • trumpet2018

  a šarasti žrebec tudi tako poljublja soroša oziroma kučkota. res so nagnusni ti levičarji, da se ti želodec obrne, zato se pa tako dobro razumejo z LGBT izrodki in pedofilskimi musliči , podobne ptice vedno letijo skupaj v jatah

  • karpelec

   Hvala bogu, da nisem edina , ki se ji želodec obrača ob takih in podobnij slikah.

 • Andrej

  Pravi Berlinski zid je v glavah. Mi našega še nismo podrli.

 • rubec

  Stane Dolanc je kadil Kent, mi pa Filter 57.

  • Andrej

   Včasih so rekli: KENT=Kreni Envet Nema Tita.
   Enver je krenil, a je Dolanc prižgal LORD. Loša Obavest Ranković Dolazi.

  • Steiermark

   pa še kaj drugega je “kadil”, kot npr. titove cigare……

  • Franc Šink

   Še za Dravo ali Jahorino nekateri niso imeli.

 • Skrajno Desni

  Katinski gozd, Huda Jama in Srebrenica se bosta zagotovo ponovila samo v znatno večjem obsegu.

 • lili pili

  Dajmo dekomunizacijo ze enkrat naredit in to brez izjeme tudi janso …..

  • slosin

   tako je, brez izjem…tudi tebe..

   • lili pili

    Tudi mene posle tebe….

  • Beli Sneg

   JJ je bil komunistom od nekdaj trn v peti. Da se jim je kot mlad priključil da bi kaj spremenil, mu ni za zamerit. Ti bi pa rad brez izjeme dekomunizacijo tako, kot ste odstranjevali JJ in Jankovića. JJ je moral iti Japanković je pa še danes v sedlu na funkciji.

   • Friderik Peršič

    Preveč uporabljaš tabelo …

    • Steiermark

     ti pa premalo….

   • lili pili

    Jajo je bil prevec radikalen celo za takratne razmere, ostali so zmerni komunajzarji, jankovica pa si pel dam, nimam nic z njim…

  • montyamp

   Hitro se priveži .

   • lili pili

    Ze letimo, jajo pilotira, zummmm

 • Rotar Jakob

  KURĆANIZEM KOT NAJINTIMNEJŠA ZLOČINSKA OPCIJA!

 • Dostmamrecesijeinpičkarije

  Žalostno da leta 2019 še vedno živimo v komunizmu. Kako se lahko slovenske ovce pustijo nategniti nekemu osnovnošolcu??? Groza me je.

  • trumpet2018

   in to većkrat zapored. Še osel gre samo enkrat na led

   • Friderik Peršič

    Če bi mi živeli v komunizmu vidva ne bi tukaj nabijala nebuloze …

    • trumpet2018

     ti se kar tolaži :)

    • Nata

     No, saj se zopet trudite, da mi ne bi imeli prilike kaj napisati, povedati , a ne !!

 • Mirko Sedlar

  Zanima me kako lahko primerjajo Katin,Srebrenico inhudo jamo?
  V hudi jami so pobili kolaborante in domače izdajalce nobene podobnosti z Srebrenico in Katinskim gozdom….
  Uboge oprane glave….

  • macon

   Vam res ne pomoči, ker ste povsem nori. V vseh treh pokolih so pobijali komunisti, vsi so bili brez vsake zakonske obravnave in samo zate, butelj fašistični, ki klanje opravičuješ z lažmi, oni v Katynu in v Srebrenici so bili komunistom prav tako sovražniki in izdajalci kot oni v Hudi jami.

   To, da si navaden fašist, pove tudi to, da limaš nalepko kolaborantov vsem v Hudi jami, čeprav ni bila narejena nobena raziskava in podano nobeno ime žrtev. Na ta način opravičuješ svojo pohabljeno vest in neobstoječo moralo, da si žrtvam vnaprej nalimal nalepko neljudi, neoseb, dreka in izmečka, da se s tem laganjem tolažiš. Oziroma ponavljaš kot papagaj laži levih medijev.

   Vi fašisti ste pobijali in spet hočete, ker vam vsi ne kimamo. Na povsem vsebinske kritike krulite o fašizmu, barabe! Ukvarjaj se s pokradenimi milijardami svoje leve bande, bedak zarukani!!!!!

   • Alberto

    Ti pa si en sovrazen clovek. Jeza kar bruha iz tebe. Umiri se, drugace te bo se infarkt.

    • Nata

     Kakšna jeza ?? Saj je samo dejstva navedel !!

     In kaj si ti ?? Izgleda da en priklekovalec. Samo za svojo rit!

    • Steiermark

     Tebe možganska kap, pravgotovo nebo, pa vemo zakaj ne! Iz istega razloga, kot tudi ni zadela oz. prizadela titovih miličikov: ker jih niso imeli!

   • Hamid Begic

    Tableta popušča! :)

    PS: Hitro vzemi drugo. :)

  • Valter BraniSlav

   Saj vsi niso bili izdajalci, samo vecina

  • Hamid Begic

   Ti imaš oprano glavo, če misliš, da se je v Srebrenici zgodil genocid. :)

   PS: Joj, Mirkane. :)

   • Steiermark

    plazečase jugoogaba!

  • Steiermark

   Ti pa izgleda, da si že rojen, kot naravna katastrofa, s hudimi okvarami v glavi!

 • IZBIRA

  Berlinski zid so zgradili komunisti, da zascitijo zahod prred njimi samimi. Ker zahod tega ni dojel ga je zrusil in omgocil komunistom vdor na zahod. Zdaj imamo komunizem v vladah vseh zahodnih drzav. Normalna levica v EU je cedalje bolj ekstremna tudi s pomocjo SLO komunistov.

 • Friderik Peršič

  Janša je juće pojeo čuftu …

 • IZBIRA

  Berlinsko zid je bil zrusen in komunisti so pobegnili iz terarija.

 • Antonius

  Komunistično obliko nacizma bo treba še prepovedati. Danes so se preimenovani komunisti skrili med socialiste. Cela Evropa je polna socialističnega sranja. Socialistično in socialno vendar ni eno in isto.
  Kaj nam je v spominu zapustil socialistični nacizem, oziroma komunistični socializem? Skoraj 200 milijonov umorjenih, propadla gospodarstva z državami vred in pederski poljub Brežnjeva s Honeckerjem.

  • Valter BraniSlav

   Socializem je zapustil tudi take kot si ti…vecne nergace ki za svojo slabo voljo krivijo tiste ki so ze desetletja mrtvi, sami pa nimajo energije za nic.

   • Antonius

    Če bi nas socializem zares zapustil, se danes ne bi matrali, da se ga znebimo.
    Kardeljev in Mačkov žlahtnik, diplomirani ekonomist, milijonar v pravljični Ameriki, pa tak revše, ki ni sposoben razumeti, kakšno neumnost je zapisal.
    Vaš Kardelj je crknil, za njim so ostali njegovi papirji, da je bil do vrata in čez, morilsko krvav.
    O vašem Mačku pa lahko dodam, da je v Bizoviku dal umoriti svoje gošarske partizane, ker so likvidirali napačnega nedolžneža. Pokojno hčerko umorjenega gostilničarja sem osebno poznal.

    Vas, socializem ne bo nikoli zapustil, ste pa za današnji čas in potrebe ostali njegov relikt.
    Valter, speljite se nekam, ker vas že ves čas poznamo, da ste lažnivec in b….j.

    • Valter BraniSlav

     Kam naj se speljem?
     Meni je v Miamiju lepo.
     Vi pa bi bili tudi v Miamiju nesrecni in zamorjeni. Vas bi tudi v Miamiju preganjali mrlici, kajti zombi zivi v vasi glavi.
     Kartoline se vedno cakajo na Vas. Na novi ne poznajo Antoniusa…

     • Antonius

      Dovolj časa ste imeli, da bi mi tiste kartice na Novo poslali v dobrih štirinajstih dneh. Takrat sem stopil do tajništva in s tajnico v dogovoru zadevo uredil. Ni vredno, da bi jo po telefonu matral. Dovolj je bilo, da se mi je kasneje enkrat javila na neodgovorjeni klic.
      No, ja, seveda, potem ste se pa skoraj mesec kasneje začeli izgovarjati, da ste bili takrat v Evropi. Zdaj naj bi me čakale pa kartice. Dovolj časa ste imeli v prvih dveh tednih, zdaj so vaše kartoline passe.
      Kam naj se speljete?! Ja, čim dlje stran od mene. Pametnemu je enkrat dovolj, vam, dipl. oec., se pa kar ne da dopovedati.

     • Valter BraniSlav

      Kaj razen prezira do svojih “muciteljev” ste USTVARILI po kolapsu komunizma???
      Komunizem Vas je polenil tako da se ne morete niti nocete premaknili iz tocke samopomilivanja in gneva…
      Udobneje je vziseno prezirati mrtve komuniste kot zavihati rokave in nekaj novega ustvariti….
      Komunizem je naredil najvecjo skodo s tem ko je za seboj pustil take kot ste vi…. pasivne ljudi ki se ma PROSTEM trgu kapitala ne znajdejo.

     • Ros

      Komunizem je s silo, krajo in prezirom ustvaril takšne ljudi, kot jih ti opisuješ. Nekaterim je omogočil vse, drugim pa je vse vzel, za oblast in premoženje določenih oblastnikov. Vse za dosego oblasti. Ti si letel z letalom ali plul na ladji v tvoj Miami. Druge ljudi pa so streljali na meji in zapirali v zapore in morili, ker so povedali resnico.
      Mi pravimo le, da si vsi zaslužimo enake možnosti kot ti. Pa jih nimamo. Če bi se vsi šli zob za zob, bi tvojo družino pomorili. A desnica raje odpušča, čeprav za to mnogi plačujemo ogromno ceno.
      Stanje v Sloveniji ni pravično. Priviligirani so kriminalci in zločinci.
      Realno stanje je, da je Slovenija na robu katastrofe zaradi tega. Samo poglej naravne katastrofe, pol slovenije je pod vodo sredi julija, ker je nadkoalicijska levica (komunisti) izsekala sveti gozd, da je postavila tam lakirnico. Kjer bodo delali delavci z juga. Lahko bi jo postavili v industrijski coni Maribor. Pa tam ne bi bilo dovolj podkupnin, nebi zaslužili pravi. In vse to zato, da se je lahko nadetični Miro Cerar slikal in hvalil. Sedaj vlado vodi neznani komik, diplomirani igralec v navezi z zvezo združenj borcev. Slovenci pa se cele dneve vozijo v službe in nove nakupovalne centre. Norost na kubik je nastala iz tega komunizma. Če imaš ti lepo življenje ti ga privoščim. Povprečni Slovenec pa je revež. Ker družbena razmerja še vedno, že več kot 100 let niso urejena. Največjo krivdo pri tem nosijo komunisti. Delno pa desnica, ker ji komunisti ne dovolijo soustvarjati države. Slovenija bo propadla brez demokratične desnice.
      Te stvari nekater v Sloveniji vedo, a ne pridejo do besede.

     • Valter BraniSlav

      Leta

     • Hamid Begic

      Ti diplomiran?!… Smešno. :)

      PS: Neverjetno! :)

     • Antonius

      Vi ste zagotovo bolj *švoh* izobraženi. Ne veste čému služijo, ne znate jih brati, ločila v stavku.

     • Hamid Begic

      Ko sem pritisnil “post” sem videl, da sem narobe razumel., Ampak mislim, da se nisem motil.. Izobrazba in podpornik SDS-a.. Joj, joj,… :)

      PS: Lep dan še naprej. :)

     • Steiermark

      Antonius, vsesplošno poznano je, da je človek, ki je zabit in si na kakršni koli način pridobi naziv, dipl., dr. itd., potem ostane diplomirani butelj in mu poveča njegovo zabitost – primerno “nazivu”!

     • xtc

      A nasedaš temu Klošarju s Tromostovja in fantaziranju o Ameriki in Floridi-edino kje je vse to videl so bile knjige,slike in TV-je namreč prodajalec Kraljev Ulice na Tromostovju ob enem pa žica za 2 eur za pir.

     • Franc Šink

      Ker je Miami na Floridi in ker so tam aligatorji,komaj čakam, da te bodo čim prej potegnili pod vodo.

     • Valter BraniSlav

      Da sosedu crkne krava…
      Tipicen Slovencelj…

     • Steiermark

      Vsega smrdljivega dreka pa še aligatorji ne pojejo….To pomeni, da bo verjetno temu smrduhu prizanešeno!

     • Valter BraniSlav

      Izmecek nemske cipe. Povej nam kako te je mama prodajala svojim klientom.

     • Franc Šink

      Tudi Valterja ne, ker ne obstaja.

     • Valter BraniSlav

      Obstaja. Pa se veliko drugih uspesnih Slovencev v ZDA…

     • IZBIRA

      Na Floridi se naokoli plazijo iz terarijev pobegli mrežasti pitoni in žrejo imigrante. Ne bit preveč sproščen tam.

     • Valter BraniSlav

      Ne hodim na plazo…

     • IZBIRA

      Ja glih na plaži jih ni, ne prenesejo slane vode. Povsod drugod so, povsod se zavlečejo, posebej v hribe. Florida je sicer podobna Sloveniji, ima Alpe in morje. Sicer pa ti bolje veš saj tam živiš,

     • Valter BraniSlav

      Floridske Alpe so prav toliko resnicne kot integracija vernih muslijev v sekularno Evropo.
      Vprasaj Fajonko.

     • IZBIRA

      Muslimani integrirajo Evropejce. Vprašaj Fato Fajon.
      Florida pa ima Alpe na severu na meji z Gruzijo :))
      Sicer pa je bolj znana po tropskem podnebju, zato tam mrežasti pitoni uživajo kot komunisti v Sloveniji. Ne marajo pa slane vode na plažah kot komunisti ne demokracije in zasebno iniciativo, še posebej ne zasebno šolstvo, zdravstvo in privatnike.

     • xtc

      Ja res ti je v “Miamiju” Rakovi Jelši v Vili Kartonka lepo verjamem a si že konc s prodajo Kraljev ulice?

     • Valter BraniSlav

      Prodal sem nekaj vzajemcev…
      In ti?

    • Valter BraniSlav

     …Če bi nas socializem zares zapustil, se danes ne bi matrali, da se ga znebimo…
     SEVEDA VI SE SOCIALUZMA MENTALNO NOCETE OSVOBODITI…
     Laze je bentiti in se samemu sebi smiliti kot ustvarjati…

   • Jan Kovalski

    Kako je pa s tvojo “energijo”, si mogoče zbiral podpise za referendum proti t.i. Drugem tiru?
    Ni te bilo videti.
    Si pa vedno v prvi vrsti, ko je potrebno klicati socialističnega zločinca Tita, tebe socializem ne bo nikdar zapustil, zažrl se ti je v glavo.

    • Valter BraniSlav

     V fantaziji se vracam v otroska leta.
     V realnosti zivim v ZDA

     • montyamp

      Ti si z realnostjo skregan , kot tvoji vzorniki zločinci .

     • Valter BraniSlav

      Moji vzorniki so ameriski podjetniki in dobri ocetje.
      Sem pa Titovi SFRJ seveda hvalezen za neprecenljiv dar prostega dostopa do izobrazbe.
      Tega daru si bil delezen rudi ti.
      Zakaj ga nisi IZKORISTIL sebi v prid ?????

    • Valter BraniSlav

     Za mene je bil Josip Broz super.
     Spominjam pa se da sta se ga Oba stricka Kardelj in Macek bala kot se pes boji gospodarja…

 • IZBIRA

  Podobna nesreca se odvija v ZDA na Floridi. Pobegli tigrasti pitoni iz terarijev ogrozajo vse avtohtone zivalske vrste in tudi cloveka. In ni vec pogojev, da bi jih zaustavili.

 • baubau

  Vemo,Janez-povej še konkretno kdaj in kako.

 • Valter BraniSlav

  …”Janša pojasnil, kaj je omogočilo genocid v Katinu, Hudi Jami in Srebrenici!”…
  KAJ PA KAK GOSPODARSKI PROGRAM ZA 2019?
  Boste imeli kdaj kako vizijo prihodnjosti, ali boste se naslednjih 30 let pogrevali stare zamere in prestevali mrlice?????

  • Hamid Begic

   Oni bi bili dobri za “analyst” pri HF. Oni bi preštudirali zgodovino… Vedeli bi prihodnost za 10 let vnaprej. :)

   PS: They are stuck in 1945/1990. :)

  • xtc

   Glej bebo iz Tromostovja in Floride -Rakove jelše kjer imaš Vilo Karton-najbolj v zgodovini živite SFRJ _TITO_Kučan bebčki non stop zmagujete a vam vsaka država propoade,karnaprej slavite izgubljene bitke,ki to niso bile in kar naprej tičite v 45 Vemo kdo je zmagal TM-bebčki.

   • Valter BraniSlav

    Jaz slavim DJ, danes 27.3 K

 • Nata

  In rešitev ??
  Da desnaki napnete vse svoje sposobnosti in moči !!!!!!

 • Miro

  …..in ta isti Janša, ki je prav te, ki jih sedaj omalovažuje in kritizira, nemalo let nazaj koval v zvezde ” brez komunistične ideologije mi živeti ni”

  • Steiermark

   No, tebe so pa kar v glavo “kovali”, zato mečeš ven takšne zmedene…

   • Miro

    kdor enkrat komunist, ta vedno komunist… komunistične miselnosti se ne znebiš…. in to Jajo dokazuje ves čas…..

    • Steiermark

     Vtakni si tvoje komuajzarske iztrbke nekam, mislim, da ti je kratkonogi zlobni škrat najbolj primeren, da si ga vtakneš nekam, je, kot izgleda narejen po meri vaših anusov!

     • Miro

      no vidiš, si že pri anusih…. verjetno so ti v podzavesti…..

     • Steiermark

      Tebi pa najbrž “boleči”, še od garažnega rajanja , dalje!

     • Miro

      ti bošže vedel kako je tam šlo, ali pa si Baričevički fouš

     • Steiermark

      Ne sprenevedaj se, saj je vendar vsesplošno znano, kaj počnete zafrustrirani komunjazlarji, ko vam ni več dobro to, kar vam je narava dala in iščete zadovoljstvo tam, kjer ga nemorete najti, istočasno pa maltretirate živali! Nič čudnega, ko vas je pa v ta “svet razvrata” povedel tito, najrej kot pionirčke…

  • wert

   Imaš prav. Janša je bil v tistih časih, edini komunist , ne le v Sloveniji pač pa v celotni SFRJ.
   sarkazem.press

   • Miro

    kdor enkrat komunist, ta vedno komunist… komunistične miselnosti se ne znebiš…. in to Jajo dokazuje ves čas

 • Hamid Begic

  V Srebrenici se ni zgodil genocid. Zgodil se je vojni zločin nad Muslimani in Srbi. Z obeh strani. Obstajajo dokazi in pravna podlaga za vse. Resnice ne morete skriti. :)

  PS: Pozdrav iz Miami Beach. :) #PastDoesntBringResults

 • milanček

  ja, ko se zaližeta dva komunajzarska buzeranta, takrat veš, da prihajajo težki časi, komunisti pobijajo vse v prek, od dojenčkov do starčkov! ja, komunist je gnoj bil in bo tudi v bodoče!

 • Olga101

  Komunistični Nürberg je nujen in v interesu Evrope in njenih prebivalcev!

 • Hamid Begic

  Prokleti komunisti….. upam, da neha padati dež…. oni so krivi. :)

  PS: A je tako, SDS in Co.?! :)

  • Steiermark

   Tebi, za tvojo “veliko” pamet, pravgotovo so!

   • Hamid Begic

    Vi ste janšo-molji… daj malo lobiraj pri Janši, da preneha dež… ob 13:00 imam golf. :)

    PS: 300$ za 3 ure… Neverjetno! :) #TiSiNeMorešPrivoščiti

 • igor

  Velika zmota ta clanek. Ni vredno besed.

  • Imperial Commando

   Pa si mu jih še zmeraj 7 namenil.

 • igor

  Lahko smo vsaj veseli, da ni okupator nafilal Postojnske in Škocjanske Jame. Imel je interes etnocida nad nami.

  • ZatonMesecnikov

   Jame so se filale po vojni, Igor.

   Pod Okupatorjem ni bilo te nevarnosti.

   • Mirko

    Seveda, saj so zato okupatorji imeli koncentracijska taborišča, kjer so pobijali tudi Slovence. In Srebrenica je genocid po USrA navodilih, saj je tam večina mlajših moških, ki so se bojevali v enotah Naserja Oriča v civilnih oblačilih in ko so padli v boju so jim samo pobrali orožje pa so bili civilne žrtve. Nihče pa ne napiše nič o nasilju teh paravojaških enot na srbskim prebivalstvom, tam je bil tudi genocid, ker so pobijali civile po okoliških srbskih vaseh.

    • ZatonMesecnikov

     Mirko odakle dolaziš? Serbian Caffe?

     • Mirko

      Prihajam iz kraja, kjer se pravica vseh enako spoštuje. In pravica povedati VSE je univerzalna. Kaj pa genocid Turkov nad Kurdi v sosednji državi, a tega ne vidi nihče?

     • ZatonMesecnikov

      Naser Orić, Mirče, je bil dvakrat aretiran, enkrat sojen in oproščen. Tudi meni je skrajno neverjetno, da bi obkoljeni Bošnjaki se prebijali skozi obroč vojske Republike Srbske, pobijali prebivalce pa ubežali nazaj. In s tem še bolj razbesneli obkoljevalce.

      Če so ga pa oprostili, je pa verjetno tista stara “Belosvetska zavera” pa Bože Pravde.

      Kaj pa genocid Komunistov nad Antikomunisti Mirko leta 1945? Tisti Kurdski je splošno znan in obsojan.

     • Mirko

      Sojen s strani muslimanske bratovščine je isto kot pri nas sodijo Zokanu. Leta 45 so zmagovalci vojne naredili veliko napako, ker okupatorjevim pomagačem niso sodili, krivi pa so tudi zahodni zavezniki, ki so vrnili “begunce” saj je bilo jasno, da jih bodo potolkli.

     • ZatonMesecnikov

      Praviš samo sud naroda i nejači je kompetentan v primeru orića.

      #ker okupatorjevim pomagačem niso sodili, krivi pa so tudi zahodni
      zavezniki, ki so vrnili “begunce” saj je bilo jasno, da jih bodo
      potolkli.#

      To je tako, kot da bi se ga napil, nabit naredil prometno nesrečo s smrtnimi žrtvami, potem se pa zagovarjal, da je kriva kelnerca, ki ti je tiščala pijačo v usta.

      Leta 1945 je bil Beg pred Komunizmom relativno nova in neprepoznavna kategorija. Kasneje je postala bolj prepoznavna, Madžarska 1956, Češka, Poljska, DDR, Vietnamski ljudje s čolnov, Koreja itd. Povsod kjer je bil Komunizem.

     • Mirko

      A pol je komunizem v celi Maroku Alžiriji, Siriji, Irski, Iranu, Afganistanu ……… da of tam vsi bežijo? V glavnem so versko indoktrinirani ali pa bežijo pred verskimi fanatiki. Religija je opij za ljudstvo je nekdo nekdaj rekel, v resnici pa.je heroin, marihuana in hašiš, ki ga ti preprodajajo. Zato jih tudi zadrogirani vabijo, saj računajo na nižjo ceno pri večji ponudbi. Iz lepih mest pod upravo belcev so uspeli narediti shithole mesta, kjer vse propada.

     • ZatonMesecnikov

      Ti našteti hodijo sem zaradi enakih razlogov, kot gastarbajterji v nemčijo v 70tih letih. Ali pa so bili po tvoje gastarbajterji tudi begunci pred Komunizmom?

     • Mirko

      A ti veš kako so gastarbajterji šli v Nemčijo? Arbeit in wohnung erlaubnis, dokumenti in prvi dan so pričeli DELATI v službi, kjer so se dogovorili, ne pa da se ukvarjajo s celotnim spektrom kriminalnih aktivnosti. Od kriminalnega vstopa, do kriminalnega nasilja. Takih ki bodo zažirali denar za našo socialo in naše penzije NOČEM niti videti

     • ZatonMesecnikov

      Ultra levičarji so vaša deca. Poredni mladinci ZSMS.

 • Mirko Sedlar

  Berem komentarje in pa replike na moj komentar…. Pa me nakaj zanima res vsi vrli desničarji ne spravite skupaj enega normalnega komentarja po možnosti utemljenega?
  En kup žaljivk da ne omenim slovnično ubogih izrazov…. Potem pa se čudite kako da vas nihče ne jemlje resno…..
  Administrator na tej spletni strani bi pa lahko malo popazil na izrasoslovje gorečih komentatorjev in jim po možnosti z strankarskih članarin mogoče ponudil kakšen tečaj slovenščine morda izrazoslovja…..

  • xtc

   Kak tvoj komentar zopet nakladanje levo bebavo,kot se je zatolkel nacacional SOCIALIZEM in fašizem je treba zatolči vse oblike socializmov in anarholiberalizmov so enak problem.

   • Mirko Sedlar

    xtc Z pisuni ki se skrivajo za nekimi kraticami in psevdonimi se ne mislim pregovarjat če ne premorete toliko po domače povedano “JAJC” da se skrivate za kraticami in psevdonimi potem škoda besed….

 • Mate

  Bravar je bio bolji!

  • Valter BraniSlav

   Tito je bil super…
   Vsaj do mene

   • Janez Kepic-Kern

    ŠALA
    A pianist – MARŠAL Josef Franz AMBROZ
    ali
    si bil v stiku z vsaj od 1939. leta pokojnim
    kovinarskim vajencem Josipom BROZOM iz KUMROVCA? L.R. JANEZ KEPIC-KERN

 • samsara

  “Bil je osebni prijatelj še danes vodilnega slovenskega komunističnega politika Milana Kučana”

  Bil je njegov, kućanov namreč, mentor.

 • Andrej Grafenauer

  Absurdno, da se na primer Serpentinšek pretvarja, da obsoja Srebrenico, zraven pa govori na vsaki pasjii procesiji častilcev revolucije in množicnih umorov.

  • Sodoma in Gomora

   Te kot profesionalnega glasbenika nič ni sram, da tako razmišljaš. Tudi jaz sem učitelj glasbe, in me je sram v tvojem imenu.

 • xtc

  Težava jew ,da je do obračuna z Nacional socializmom in fašizmom prišlo,ni pa prišlo do obraćuna z komunizmom in ostalimi derivati soocializma in anarholiberalizma.
  Treba je vedeti da DOBREGA socializma in komunizma ter anarhizma NI,ker NE OBSTAJAJO,ker so deviantni družbeni pojavi.
  Ker z tem ni bilo opravljeno kot je treba nam grozi sedaj vojna v EU.

 • Janez Kepic-Kern

  NI LEPO. TO ZGORAJ.
  TO
  NI – DRUŠTVO MRTVIH PESNIKOV.

  ŠALA

  NI – T.I. “DRUŠTVO – MRTVIH PESNIKOV”
  TO
  JE – “STRANKO NARAVNO IN PPOLIT NASILNO – RESNIČNO – MRTVIH –
  IN
  ŠE MALO “ŽIVIH” EX KP, ZK -” M R L I Č EV”
  BO VODIL?
  Ve se kdo – TO STRANKO “MRLIČEV” – BO VODIL – F. TUNEK=IZTOK PUŠNIK I.T.D..
  On
  je SPECIALIST – ZA MRLIČE !
  Zlasti za realno – mrtve
  in še živeče ex KP, ZK “MRLIČE”..
  Se zdi
  oz.
  Nevomno bo F. Tunek – najboljši predsednik “STRANKE MRLIČEV” L.r. Janez K. Kern KOMENDA
  p.S.
  KONEC ŠALE

  • Sodoma in Gomora

   Kdo je Foglof Tunek?

   • Janez Kepic-Kern

    Njega vprašaj – če ve kdoje?
    Vsi ostali na tem portalu – vemo – kdo je. L.r. Janez K. K. KOMENDA

 • Igor Pavlič

  Upajmo, da bo jutri objavil esej tudi o tem, zakaj so leta 1920 v Trstu požgali slovenski narodni dom.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!