fbpx

Okoljski anarhisti se poslužujejo fašističnih metod: Pred hišo ministra Vizjaka pustili grozilno sporočilo!

Okoljska anarhistka Nicoleta Nour se je spravila nad ministra za okolje Andreja Vizjaka. (Foto: Facebook)

Ministru za okolje Andreju Vizjaku so na cesto pred njegovo domačo hišo napisali v polomljeni slovenščini: “Vizjak, spavaš ti mirno“.

Zapis se lahko bere kot grožnja. Avtor pa se je izdal sam z zapisom na Instagram profilu, ki pa je bil v tem času že izbrisan. Po informacijah Demokracije ga je napisala Nicoleta Nour, ki nastopa pod različnimi profili.

Na to temo je minister Andrej Vizjak povedal: “Naj temo urejanja področja delovanja nevladnih organizacij v javnem interesu povežem s petkovim incidentom, ko je pred mojo hišo ena podobnih aktivistk napisala Vizjak, spavaš ti mirno. Ženska je na družbenih omrežjih objavila svoje fotografije. Ko so ji očitali razkazovanje, kako se okrog prevaža s katamaranom in jo vprašali, ali je v življenju delala pet minut, je odgovorila, da ni in da upa, da tudi nikoli ne bo.

Minister za okolje in prostor Andrej Vizjak. (Foto: STA)

Želim ilustrirati pristop teh ljudi, ki jim je borba za okolje, naravo orodje za to, kako na plečih davkoplačevalcev priti skozi življenje pod krinko zavzemanja za višje cilje. To je možno le v primerih NVO s peščico članov. Pri njih se lahko nekatere osebnosti izpostavljajo in v svojem imenu vodijo iniciativo ter na koncu dneva postanejo borec za naravo. NVO, ki ima status v javnem interesu, mora presegati individualni pogled posameznika, mora biti kredibilna institucija, ki integrira mnenje širše skupine somišljenikov.”

S tem se bo po naših informacijah v nadaljevanju ukvarjala tudi policija.

Demokracija