fbpx

Omejenost brez primere: Niti ob poginu psa SD-jevega predstavnika službe za odnose z javnostjo, imenovanega Janša, levičarska smetana ni pozabila na pritlehno politično obračunavanje!

Pes Janša SD-jevega predstavnika službe za odnose z javnostjo Denisa Sarkića (vir: twitter)

Prejšnji teden je poginil pes predstavnika SD-jeve službe za odnose z javnostjo Denisa Sarkića, imenovan Janša. Vidni predstavniki levičarstva so smrt dalmatinca izkoristili za pritlehno obračunavanje z vodjo opozicije.

Naravnost bizarno je, kako levičarji celo smrt psa izkoristijo za obračunavanje s političnimi nasprotniki. Tako so eminentni predstavniki levega političnega pola v Sloveniji izkoristili dejstvo, da je Sarkiću prejšnji teden poginil dalmatinec, imenovan Janša, za obračunavanje z vodjo opozicije.

Oglasili so se Milan Kučan, Tanja Fajon, Marcel Štefančič jr., Sašo Hribar in številni drugi. Njihovi komentarji, ki so objavljeni na spletnem portalu Fokuspokus, govorijo zase. Kučan je rekel: “Štirinožni Janša je bil do ljudi veliko bolj prijazen kot nekateri dvonožni,” medtem ko je Hribar rekel: “Prišel v oddajo Hri-bar kužek Janša je nekoč. Ljubeč, iskren, vesel in lep. In kot živalco toplo sem ga sprejel, kar za človeka ne bi mogel reč.”

Fajonova: “Pogrešala bom našega najbolj zvestega kosmatega prijatelja vseh tovariških druženj. V tolažbo pa mi je misel, da je bil gotovo bolj ljubljen kot njegov soimenjak.” Štefančič je smrt psa pospremil z besedami: “Prvi in zadnji pes, ki je lahko na vprašanje, zakaj se imenuje Janša, odgovoril tako kot oni trije umetniki, ki so se preimenovali v Janeze Janše: ‘Iz osebnih razlogov!'”

https://twitter.com/GorazdKavka/status/1075654998292340737

Ob takih izjavah se lahko levica zamisli zgolj nad sabo. Saj še v trenutku, ko Sarkić, njihov kolega in znanec, domnevno žaluje za svojim psom, sami razmišljajo zgolj o obračunavanju s političnimi nasprotniki.

Kot je povedal predsednik Borut Pahor, je pozornost javnosti zbujalo že ime psa. Lahko se je Sarkić izgovarjal, da psa ni poimenoval po vodji SDS, temveč po čebelarju Antonu Janši, a to ne spremeni dejstva, da so v politiki ime Sarkićevega psa s pridom izrabljali, da so lahko rekli, česar si drugače ne bi drznili. To tudi pojasni, zakaj tudi ob smrti psa številni še vedno ne morejo mimo, ne da bi še zadnjič izkoristili priložnost.

A. B.