Opozicijska SDS o prvih 100 dnevih vlade Marjana Šarca: Imamo reciklirano vlado iz prejšnjega mandata, ki se ni sestavila po volji ljudstva

Foto: STA

Vodja poslank in poslancev SDS Danijel Krivec ob 100 dnevih vlade Marjana Šarca izpostavlja, da ocena dela vlade z njihove strani ne more biti pozitivna ter da so bili predlogi, ki jih predlagajo v opoziciji in ki gredo v dobrobit državljank in državljanov, doslej zavrnjeni, nekateri celo z izgovorom, da so predlogi prišli s strani neprimernega predlagatelja.

Vodja poslanske skupine Danijel Krivec je v izjavi za nekatere medije ocenil delo vlade po približno 100 dneh vladanja. Po njegovih besedah gre za “v večjem delu reciklirano vlado iz prejšnjega mandata, ki se ni sestavila po volji ljudstva, ampak po nekem izključevanju drugače mislečih oziroma tistih, ki bi lahko sodelovali pri hitrejšem razvoju te države”. Delo vlade do sedaj težko ocenjuje kot pozitivno, saj večina stvari še vedno temelji na izključevanju, čeprav je ravno ta nova struktura govorila o nekem novem pristopu v politiki.

“Ne glede na željo po nekih novih postopkih vodenja, principih odločanja, pa še vedno prihaja do tega, da so vsi predlogi, ki jih predlagamo v opoziciji in ki gredo v dobrobit državljank in državljanov, zavrnjeni, nekateri celo z izgovorom, da so predlogi prišli s strani neprimernega predlagatelja, in to četudi predlagamo zadeve na osnovi koalicijskega sporazuma, ki ga je koalicija podpisala, a ga ne izvaja,” je dejal vodja poslank in poslancev SDS in ponovno dodal, da delo te vlade težko ocenjujejo kot pozitivno.

Levica uveljavlja nadstrankarsko pozicijo
Na novinarsko vprašanje o tem, da si stranka Levica pripisuje zasluge za visoko javnomnenjsko podporo vladi, ker da je vlada sprejela veliko ukrepov s strani Levice, čeprav Levica ni v koaliciji, pa je Danijel Krivec odvrnil, da je Levica celo več kot članica koalicije. “Ima nadstrankarsko pozicijo. Sprejeti so vsi predlogi, povzeti s strani sindikatov,” je poudaril Krivec in dodal, da je v zvezi s tem vsekakor za pričakovati veliko težav pri sestavljanju proračunov v naslednjih letih, 2019 in 2020. “Bo pa vlada vseeno morala prisluhniti tudi ljudem, kajti v primeru določenih obvez, kot je na primer marakeška deklaracija, se preveč ignorira ljudsko voljo in tudi s tega vidika bo verjetno leto 2019 bistveno težje. Namreč, bonbončki so razdeljeni in v naslednjem letu bo to treba zaračunati,” je bil jasen Danijel Krivec.

Levica ima posebno nadstrankarsko pozicijo znotraj vlade. (Foto: STA)

Na vprašanje o tem, kako se stranka pripravlja na volitve za Evropski parlament, ki bodo v prihodnjem letu, je Krivec odvrnil, da se v stranki zavedajo pomembnosti teh volitev ter tega, da imajo primerno zastopanost ter da v tej smeri potekajo tudi njihove aktivnosti. “Zavedamo se, da je znotraj Evropske unije bistveno več problemov, kot jih je bilo v preteklosti, in tudi na to dimenzijo dajemo veliko pozornosti pri pripravi kandidatov, pa tudi pri aktiviranju volivcev za volitve v Evropski parlament,” je še povedal vodja poslank in poslancev SDS.

Na vprašanje o tem, kakšen bo politični zemljevid Evrope po prihodnjih volitvah, pa je Krivec odvrnil, da je nehvaležno dajati kakršnekoli ocene vnaprej, vseeno pa sam ne pričakuje nekih velikih sprememb oziroma meni, da bo politični zemljevid verjetno ostal enak, kot je bil doslej.

H. M.

 • Anton

  aktualna sestava vlade zame ni legitimna , zatorej jo ne morem spoštovati. lahko jo zgolj upoštevam, ŽAL. Preden se pa gre kak levičar zaletavat v moje besede, pa ga naprošam, naj skrbno prebere definiciji termina upoštevati in spoštovati.Toliko o tem!

  sarkazem press

  • Lokomotivführer

   Tudi penzije so uredili, sklepam po tem, da so upokojenci tiho in zadovoljni. Bodo v prihodnje vedeli, koga da/ne voliti.

   • Anton

    noč niso uredili, kaj ti bluziš? Zgolj ta kazalec ti da vedeti precej

    57% povprečne plače je pokojnina danes, 78% je bila pokojnina leta 1992.

    sarkazem press

    • janez cepec

     kva niso, jest mam jurja pa kusur, a nej se prtožm, a kuga?

    • Lokomotivführer

     Poglej, sarkazem je, če je tako dobro zapisano, da si bralec pride gor brez opombe “sarkazem press”. Če jo boš vedno potreboval…zato poskusi prebrati mojo pripombo na vse možne načine…mogoče bo pa le zasvitalo.
     Sicer pa, ob koncu leta, ko je polno humanitarnih akcij in podobno, se morajo upokojenci zavedati, da so le teh oproščeni, kajti nam so proti naši volji že vzeli, za plače javnemu sektorju. Jaz vsakemu “fehtarju” odgovorim, da so mi že vzeli, da dam le še gasilcem…

   • Vera

    Napiši kateri upokojenci so dobili kakšen % več . Janševa vlada je leta 2007 zvišala pokojnine za 6 % , ta sedanja pa letos 1x za 1,1 % . Tudi delavci v pisarnah , kjer se res dela , se spomnijo samo tistega povišanja v enakem % tu .

    • Lokomotivführer

     Preberi zgoraj odgovor Antonu.

  • janez cepec

   UPOŠTEVJOČ tvoj desnakarski svetovni nazor, razumem, de ne moreš SPOŠTOVATI sedanje vlade. a j’ uredu?

  • Prištinski doktor

   A mislis da koga briga ce ZATE vlada ni legitimna? Tvoje mnenje k sreci ne spremeni nic.

  • kraljica vesolja

   Anton, zame ne bo nikol nobena vlada legitimna, ker jst ne rabim nikogar, da mi vlada. Sej sam tok, da se ve.

 • Vera

  Kako lahko tej vladi priljubljenost raste , ko pa vse dela proti malemu človeku ? Ne sprejema pametnih predlogov opozicije , zato je nelegitimna in sovražna do drugače mislečih . Laže še vedno, da je ” levica ” v opoziciji, kar pa ni res ! Nismo neumni, da jih ne bi spregledali že na samem začetku vladanja, pravzaprav že ob sestavljanju te zblojene koalicije 5+1 .

  • kraljica vesolja

   Rumemne jopiče nase pa pred parlament. SEj dons je žeJelinčič to nase navleku, hahah. Komedija. SEj men je on faca drgač, čeprov ni lih brihten.

  • Prištinski doktor

   Ajde nehaj klaftrat. Ce kdo dela PROTI malemu cloveku, je to desnica. Sploh pa SDS. Oni so definicija PROTI malemu cloveku. Skrajne desnice vedno skrbijo samo za premozne in duhovscino. Mali clovek v desnicarski vladi vedno najebe.

   • kraljica vesolja

    Desničarska logika oz. tko po njihovo je, da so eni rojeni za vladanje, drugi pa, da jim sledijo. In oni so rojeni za vladanje itak. Sam pr men ne.

   • tohuvabohu

    A ti misliš, da je mali človek Kučan?

   • Lustrator

    Desnica je za visoke davke, velik javni sektor, poviševanje plač v že itak dragem javnem sektorju, neprodajo državnih podjetij privat kapitalu, milijarde za visoke penzije “borcem”, nevladnikom in migrantskim preserantom?

    Aja ne, spet si zgrešil vesolje.

 • kraljica vesolja

  Si predstavlate, kako bi se mi kopal v bogastvu in sreči, če bi naš dragi Janezek zmagu. Dejte, dejte ga srat, no. Ne bi zdržu en mesec, pa tlele bi vsak dan jokcal, kok jih nihče ne mara, no.

  • Lustrator

   BI BI BI – komunisti živijo izključno na račun umetno usrtvarjanega strahu kaj vse BI se zgodilo, če bi se po 70 letih zamenjala oblast – bebčki pa jim verjamete čeprav vidite kaj se JE zgodilo povsod drugje po Evropi, kjer komijev na oblasti niso nikoli imeli, ali pa so jih odstranili z vseh vzvodov oblasti – vsi po vrsti so danes pred nami.

   • kraljica vesolja

    Prosim, jst ne verjamem nikomur, še sami seb ne. Tko da ne meši mene v to.

 • Prištinski doktor

  Kaksna volja ljudstva? Pa poglejmo:
  Desnica: SDS (25%) + NSI (7%) + SNS(4%)= 36%
  Levica+leva sredina: LMS(13%)+SD(10%)+Levica(9%)+SMC(9%)+SAB(5%)+Desus(4%)=48%
  Torej desna vs leva stran je 36:48

  Kaksna volja ljudstva je torej 25% od sds sekte, oz 12.5% vseh volilnih upravicencev oz 10% drzavljanov? Ne stejejo glasovi posameznih strank, ampak celotnega levega in desnega bloka. Samo to steje za sestavo vlade.
  SDS sektasi, saj vem da se ne morete sprijaznit, ampak dejstvo je da je SDS politicni mrtvec in da nikdar vec ne bo na oblasti. Good riddance!

  • kraljica vesolja

   Oni so ljudstvo, ostali so bagra, k jo je treb sterat čez KOlpo. Pa kako ti to ni jasno, no. Hahaha.

   • Prištinski doktor

    Meni je to se kako jasno. Ce bi hipoteticno SDSS sekta zbrala potrebno vecino 46% da bi vladala sama, sem preprican da bi nam vladala taksna diktatura, ki je ni niti v Severni Koreji. Najebali bi ga vsi ki niso sdsovci.

    • joza joza13

     Najebal bi ga samo Peinkiher, ker bi mu odvzeli kozico…

    • tohuvabohu

     Maloumnim rdečkarjem je vedno vse jasno. Tudi tisto, kar se ni zgodilo.

     • janez cepec

      problem je ta, ke desnakarjem še zdej ni JASN, de so WW2 zgubl, pa razen enih use volitve sedanjega časa, pa še enkrat tok let naprej nimajo šans, de pridejo na ablast

     • traktor

      Lej jest sm desničar, pa se poserjem na tvojo WW2, pa me boli kurac za tvojo SFRJ, en glih tko se mi jebe za vaše sovraštvo do SDS in kva zdej?

     • janez cepec

      če te boli kurac, pejd h dohtarju, če se t’ pa jebe, se na babo sprav, če jo maš, pa če se ti sploh še dvigne

     • traktor

      Lejga majmun star, kva se ti spet ne dvigne? Sej b se na tvojo, pa je verjetn stara pa presrana, kot ti.

     • janez cepec

      ejga, glih prou orginaln pa nis

     • tohuvabohu

      Najboj originalen si ti tukaj, saj premoreš samo dva slaboumna stavka: 1. Janša je komunajzar, 2. Olga pejt šporget pucat.
      Klošar butasti.

     • tohuvabohu

      To je dobro, da je teb jasn, govedo zarukano. Narod pa skače do stropa od veselja.

    • Lustrator

     Od kod ti ta ideja? V letih 2004-2008 je prosperirala VSA Slovenija, na polno so bogateli celo rdeči tajkuni – zelo daleč od čistke, ki bi se v Sloveniji MORALA zgoditi z vsemi ostalinami jugovine.

     Ne sodi po svojih, ki so v letih na oblasti (ta pa traja vse od leta 1945) povsod nameščali praktično izključno svoje ljudi – ja, Severna Koreja nam je zelo zelo blizu – osebno nisem slišal za enega samega desnega direktorja državnih podjetij, tistih nekaj privartnih pa tako ali tako molzete in ženete v tujino.

     • janez cepec

      no pa si vondr prznov, de je Janša drgu stango rdečim tajkunom. sicer pa zakuga ne, komunajzarji se pa je ne bojo med sabo jebal

     • Lustrator

      Nauči se brati – rekel sem, da se je to dogajalo tudi v tistih letih, med prejemniki, dajalci in nadzorniki pa je bila izključno komunajzarska smetana od guvernerja banke Slovenije do vseh predsednikov državnih bank, ki so bili nastavljeni v zadnjem letu Ropove vlade in seveda posojilojemalcev Kučanovih forumašev, ki so veselo najemali nekrite kredite, ko pa je nastopila revizija, pa so vsi mediji uperili kamere v Zvon – ki je edini izmed njih, ki dandanes odplačuje izgubo!

      Nismo vsi od včeraj, da bi nam take slaboumne zgodbice prodajal.

     • janez cepec

      kot rečen, u teh letih 2004-2008 so se mastili sami komunajzarji na čelu s predsednikom vlade. a sm prou prebrau?

     • Lustrator

      Nisi. Vlada NI odgovorna za kredite komercialnih bank – odgovornost nosijo predsedniki teh bank, tisti, ki jih je nastavil in seveda banka Slovenija katere osnovna naloga je nadzor nad njimi.

      Sedi ena, nazaj v šolo bo treba. Pa ne tisto kumrovško.

     • žogica

      Tole si pa dobro napisal, Janša je v letih 2004-2008 ustvaril tajkune, edino njegovo delo, ki ga je dobro opravil! Ljudje tega ne pozabijo!

     • Lustrator

      Ne delaj se še bolj neumne kot si – kredite so delile državne banke katerih vodstvo je bilo nastavljeno v času Ropa, nadzor bi morala opravljati banka Slovenije katere guverner je bil Gaspari, prejemniki pa so prav tako bili njihovi F21 kolegi – kakšno zvezo ima s tem Janša???

      Kar pa se tiče tega kar so ljudje neposredno občutili: tako plače kakor penzije so se dvignile od 10 do 24 %, brezposelnost se je skorajda prepolovila na najnižjo točko odkar imamo državo, gospodarska rast je bila rekordna ob rekorndo nizki inflaciji. Presneti Janša, kajne?!

     • žogica
     • Lustrator

      Dokler se komiji ne boste naučili osnov o demokraciji in gospodarstvu, bomo med seboj zelo težko razpravljali, saj med sabo mešate popolnoma vse pojme in pristojnosti – vlade nimajo z zadolževanjem pravnih subjektov pri bankah popolnoma nič – vlada je odgovorna za ZUNANJI dolg države do tujine, za notranje poslovanje bank je odgovorna centralna Banka Slovenije – kot že omenjeno, jo je v času Janševe vlade vodil rdečesrajčnik Gaspari in svojim F21 kolegom omogočil neskončno plenjenje preko državnih bank, katerih vodstvo je bilo prav tako rdeče, na položaje nastavljeno s strani LDS-a pred pričetkom Janševe vlade.

      Zunanji državni dolg za katerega je edino neposredno odgovorna vlada, se v času vlade JJ ni povečal kljub ogromni gospodarski rasti, medtem ko je v naslednjih 10 letih zrasel za 300%!! Kar pa se tiče notranjega zadolževanja državnih podjetij pri državnih bankah, pa je recept proti bančnim luknjam zelo preprost in ga SDS predlaga že vsaj 15 let: PRIVATIZACIJA. Hmm, le zakaj ji komiji nasprotujete…

     • žogica

      Si še kar v nezavesti, tudi janez ti ne more pomagati, je v podobni situaciji, kot ti, bljek!

   • tohuvabohu

    Glavno, da je tebi jasno, prismoda.

  • Olga2345

   V demokratičnih državah sestavlja vlado zmagovalka volitev, v komunističnih Butalah pa Murgle!

   • janez cepec

    očitno s’ ti tud z Butal, ker vol’š Kučkotovga vajenca

   • Prištinski doktor

    Ja in zakaj tvoj pastir potemtakem ni zmogel sestavit vlade? Aja sem pozabil da noben ni hotel it z njegovo pokvarjeno sekto v vlado. Torej je po tvojem bolnem umu nedemokraticno zavrnit sodelovanje v vladi z doloceno stranko? Glava zmesana

    • Lustrator

     Nedemokratično je imeti medije tako nepluralne, da jih je 90% v eno smer, 10% v drugo, nedemokratično je na volitvah kandidirati z idejami, barvami in simboli protidemokratičnega režima odgovornega za največje zlo v zgodovini človeštva in protidemokratično je sploh kandidirati na volitvah z eno samo točko programa: ne-sodelovanje z OPOZICIJSKO (!!!) stranko. To kar se pri nas dogaja je dobesedno učbeniški primer enopartijske tiranije, nadaljevanje politicida, ki so ga boljševiški klavci uvoženi iz SZ pričeli leta 41. Žal ima Evropa toliko svojih problemov, da se niti zaveda ne kakšno zlo podpirajo v svojih prsih.

     • Prištinski doktor

      Daj ti meni kot ocitni fanaticni podpornik sekte princa teme, nekaj odkrito odgovori. To sem vprasal ze marsikaksnega jansevika, pa namesto resnega odgovora vedno dobim nazaj zmerjanje na osebni ravni.
      Zakaj bi vi esdeesovci sploh pricakovali in hoteli da bi ostale stranke sle z vami v koalicijo, ce pa jih sovrazite, kar naprej pljuvate in obkladate s komunajzerji? Zakaj bi sploh sli v koalicijo z “udbaskimi” “komi” strankami? Pri zdravi pameti ne morem zastopit zakaj bi nekdo sel v koalicijo z strankami, ki jih prezira in katere so ideolosko 100% nasprotne sdsu? Bos znal odgovorit?

     • tohuvabohu

      Najprej nehaj zmerjati in pljuvati sovražne besede, potem pa dvigni dva prsta in vprašaj.

     • Lustrator

      Postavljaš nora vprašanja in pričakuješ normalne odgovore? SDS je v Sloveniji EDINA sredinska in ZARES povezovalna stranka – ne le v medijskem spinu, ampak tudi takrat ko šteje. Doslej so po VSEH volitvah ponudili sodelovanje VSEM strankam, torej nekaj kar doslej ni naredila niti enea sama komunistična stranka, toliko o SOVRAŠTVU. To, da rečeš bobu bob, komunistu komunist, muslimanu musliman, in demokratu demokrat je zate pljuvanje, zmerjanje, obkladanje? Če v Sloveniji nimamo 2/3 komunajzlov, zakaj potem po 30 letih še vedno nismo izvedli lustracijo oziroma smo jo ravno v obratno smer (iz javnega življenja se je odstranilo vse NEkomuniste), se ponašamo z vojnimi zločinci, gradimo spomenike komunistični revoluciji in letno podoživljamo preko 100 komunističnih orgij, medtem ko v parlamentu sprejemamo programske točke, ki so vsebinsko identične kot tiste izpred 50 let?

      Zakaj SDS-ovci vseeno ponujajo sodelovanje takim strankam? Zato ker so na prvem mestu DEMOKRATSKA stranka, torej stranka, ki se zaveda demokracije kot vrednote, ne pa države kot fevd ene same politične opcije. Vlada, ki je sestavljena iz enega samega političnega pola, ni demokratična vlada, ampak ostalina enopartijskega sistema. Sicer je izjemno žalostno, da izbire na slovenski politični sceni praktično ni, saj razen Nsi-ja ni ene same stranke, ki bi bila vsaj 10% sorodna nekim normalnim svetovnim demokratičnim strankam, a je pač potrebno delati s tem kar imaš in žalostna realnost Slovenije je taka, da smo pomaknjeni bolj skrajno v rdeče (ne levo!) kot smo bili v totalitarni Jugi. ne vem če si opazil, ampak demokrati sovražimo KOMUNIZEM, ne pa komunistov, komiji pa sovražite DEMOKRATE, medtem ko imate sami polna usta “demokracije” – sploh ko v monopolnih okoliščinah 100% soglasno sprejemate odločitve brez kakršnekoli strokovne debate, kaj šele posvetovanja z ljudstvom.

     • Prištinski doktor

      SDS ni niti priblizek demokraticni stranki, morda je bila priblizek kaksnih 15 let nazaj, danes pa je le se skrajno desnicarska domobransko-fasisticna stranka, ki iz leta v leto postaja bolj radikalno desna.

     • Lustrator

      Mi znaš našteti eno samo programsko točko ali en sam stavek iz govora/zapisa kateregakoli vodilnega SDS-ovca, ki je v kakršnemkoli pomenu SKRAJNA ali celo FAŠISTIČNA? Jaz imam na drugi strani težavo, ker v preostalih strankah v parlamentu z izjemo Nsi ne najdem niti ene same točke v kateri ni SKRAJNO KOMUNISTIČNIH idej, retorike in metodologije.

  • tohuvabohu

   Butl. Do leta 2008 so bile vlade legitimne, saj so imele zastopano levo in desno stran. Po tem letu pa nobena več z izjemo druge Janševe. Volja ljudstva sigurno ni, da mu neprestano vladajo levi teroristi.

  • traktor

   Dobrodošli torej v revščini.

 • traktor

  Slovenski absurd. Vlado, ki ni v 100 dnevih naredila nič in ki ima za cilj v štirih letih narediti še večji nič, po neki anketi podpira celo slabih 49% anketirancev. Pa kaj, smo Slovenci res takšni debili?

  • Olga2345

   A ŠE verjamete “anketam” na Hanzi? Kucangoebbelsovemu agitpropu?

   • žogica
    • Lustrator

     Heheh kje le? Osebno ne poznam človeka, ki bi si upal danes javno priznati, da ga je volil in zelo dvomim da je kaj drugače kjerkoli – ceolo v Mladininem uredništvu, če so že tam izvajali anketo. dobro vas strižejo že 70 let ovčke rdeče,,,

     • žogica

      Saj ti verjamem, ker si osebno omejen in se družiš z omejenci, rezultat vsega pa je brezmejna omejenost… Ovčke so pa vedno bele, žal mi je zanje, ker jih moram primerjam s takimi, kot si ti!

     • tohuvabohu

      Nič ni bolj omejenega kot tvoji komentarji, avša.

   • Prištinski doktor

    Vsakemu na smrt pijanemu klosarju verjamem bolj kot pa nori tv.

  • žogica

   Ti si en velik nič in v glavi imaš nič in vse skupaj je nič. Pa rdeči traktor si kupi!

  • janez cepec

   ne debilov vas je kešnih 25 posto, od tistih ki pridejo volt, zato k’ volte komunajzarja

  • kraljica vesolja

   Ja, še večji, kokr si misliš.

  • tohuvabohu

   Podpora ji je zrasla, potem ko je prodala NLB. Lepo spričevalo za beton-komunajzarje, haaaaaahahaha.

 • Olga2345

  Vse kar so cirkusanti “dosegli” je marakeska veleizdaja in razmetavanje denarja za divjake ter diskriminacija, izključevanje in ogrožanje slovenskih državljanov!

  • janez cepec

   dej Olga ne se brukat, pejd šporget spucat, pa descu večerjo pogrej, spet se ga j’ naložu u štarij, zdele se počas maja preke domu, spet jih boš fasala. no ja, se j’ s potrebna, batin, mislem

   • tohuvabohu

    Se vidi, da pojma nimaš, pol pa afne guncaš.

    • janez cepec

     kva nimam pojma, šporget more bit spucan, pa desc popedenan, pa je mir u bajt

     • tohuvabohu

      To je za tebe politika, bumbar zarukan.

     • janez cepec

      ne, to je red, kretenu jedan

     • tohuvabohu

      Od kdaj pa to ločiš? Dosedaj nisi, klošar betežni.

   • se mi ne da ostalo

    Olga je v bistvu olgec tako mimogrede

 • Olga2345

  Serpentinskovim priljubljenost “raste”, tako kot Macronu, ki ga podpira le še petina volivcev! Ujeli smo Pahorjev vlak – v maloro!

  • žogica

   Ti si že v malori, čaoo!

 • tohuvabohu

  Nadbrihtni rdečkarji, a ste opazili, da je to članek o Šarplaninškovi vladi? Nimate nič dobrega povedati? Mi tudi ne, hehehe.

 • Prištinski doktor

  Po mnenju jansharijevih ovc so letosnje volitve ukradene, ker Janez ni zmogel sestavit vlade. In po njihovem mnenju je nedemokraticno in diktatorsko zavrnit sodelovanje v vladi z stranko sds. Kdor to stori, je izdal Slovenijo in voljo ljudstva. Ker sds se enostavno NE SME zavrnit.
  :))))
  Ko mi zacnejo zabiti janseviki nabijat o demokraciji, me prime srat. Bo treba najprej prebrat definicijo DEMOKRACIJE. Demokracija je med drugim tudi to, da ima vsaka stranka pravico izbrat s katero stranko bo sla v vlado in s katero ne. Kar ste skuhali, to pa pozrite. Jame pa ste si kopali sami, z sovrastvom, lazmi, diskreditacijami in hujskanjem. Pljuvate v lastno skledo, a ste prezabiti da bi to pogruntali.
  Sicer pa hvala za obstoj sdss sekte. Dokler bo ta obstajala, je levim strankam oblast zagotovljena:)))

 • tohuvabohu

  Obožujem to vlado. Najbolj Šarca, pol pa Rjavca. Narod se pa križa, tudi beton-komunajzi.

  • janez cepec

   maš prou, zadnč sm vidu velkiga luzerja, k se je križu u cerkvi

   • tohuvabohu

    Butl, ti cerkve še nis od znotri vidu.

    • Anton

     sej praviloma ravno ti najbolj kritizirajo čez cerkev in župnike

     sarkazem press

     • janez cepec

      zlo isti kurac je z današnjimi kvazi demokrati – komunajzarji iz bivše Juge

 • žogica

  Zanimivo, na Nova24 zapirajo komentiranje, le zakaj? Vinko Gorenak bo zelo užaljen, pa tako se trudi, da popljuva vse, o čemer piše!

  • totex39

   Komentiranje se zapira zaradi vas ekstremnih levičarjev, prestavite se z svojimi žaljivimi komentarji na druge forume.

   • žogica

    Ekstremnih levičarjev NI, ste pa ekstremni desničarji, ki veselo pljuvate v svojo skledo, pa tega sploh ne zaznate… Kar veselo naprej, uživajte v “Noriškem kraljestvu”!

    • totex39

     Kar pomiri se, ne bo več komentiranja, prav prijetno bo brez vas trotov.

     • žogica

      Torej je Nova ubobožala, se vas je Orban odrekel? Brez denarja ni muzike, pravijo!

   • rrrrr

    Žaljive komentarje človek raje prenaša kot prazne in bebaste. Poglej, žogica, prištinski dohtar in janez cepec niti skupaj ne zmorej kaj več kot kakšen pošten in povprečno omejen levi keber….

    • žogica

     Hihihiiiiiiiiiiiiii, kaj ti je vzelo veselje do življenja, pa menda ne janša?

 • Gr Enze

  TO SO KRJAVCLJNI IN FAJDICI !

 • VSI ISTI RECIKLIRANI VSI

  in IMAMO recikirano opozicijo….

  Opozicija KJE STE BILI ko so protestiral proti Markeškem…?
  Pst: skrival v parlamentu!!)

  KJE ste bili PRED PODPISOM z zahtevo po referendomu ?
  Pst: Imeli +TRI mesece časa !!

  ZAKAJ JJ na srečanju z evropskimi poslanci EPP NI JASNO izjavil da nasprotuje Marakešu?…Zakaj je bil tiho ?
  Pst: EPP podpira marakeško in bi JJ dobil okrog ušesa če bi drznil zamjavkati

  Zakaj je JJ 2016 IZJAVIL KVOTE PO DRŽAVAH so DOBRAodločitev PRAV je da se breme razdeli ???
  Pst: enako kot zgoraj EU njegovi šefi podpirajo in bi dobil okrog ušesa če bi zamjavkal drugače

  Ima pa JJ VELIKO SREČO
  da so njegovi volilci TAKO OPRANI in ZDRESIRANI
  da na najmajši ukaz samo z repom pomahajo in prikimajo in niti pod razno ne vklopijo možganov …
  no ja česar ni pač ne moreš vklopit

 • žogica
 • žogica
 • Caetano

  Ta vlada mora še plačati za Marakeško izdajo!

  • xtc

   Bo,bo,sej veš kaj so se včeraj drli nekateri levaki tule o raznih jamah in rovih,no nakoncu bodo njihove grožnje postale njim lasten meč.

   • Caetano

    No tudi takih kriminalnih groženj ne bomo več dovolili in z novinarskimi lažnivci in manipulatorji bo treba obračunati v stilu Orbana.

  • stajerc5

   Caetano, tako sem desen, da bruham, ko vidim lev ovinek! Ampak, sem pa jezen kot kaca, ko vidim opozicijo v na pol mrtvem stanju, zame v timeoutu! Pa porkadus, protesti proti Marakesu bi morali biti ze mesec prej— in to vsak vikend, in ne nekaksno slimpanje na delovni dan. Res sem razocaran, ker nekaj sploh ne “laufa” tako kot bi moralo.
   Najtezje je vedno priznati svoje slabosti, ampak ko jih poznas si 10x bolj mocan!
   Skoda!
   .
   Povrhu vsega, kje je novica, da so danes sprejeli se VELIKO BOLJ BOLANO NOVO varianto za begunce!????

 • xtc

  Tole je isto kot v Yugi ko so butasti “superiorni udbo komunisti” strokovnjaki za vse rotirali iz stolčka na stolček,kam je to pripeljalo pa smo videli.

 • Duhec

  Šarec pozitivno preseneča.

  • RATATA

   Tebe usekanca prfukjenca pozitivno.preseneča vsak lewuharski kretenjaković!

   • Zvone Cernac

    Vas pa vsak lewuharski kretenjaković pelje scat z levo jajco.

    • RATATA

     Kaj si ti kretenski odvetnik unga kretenčota?
     Kaj se oglašaš antipatik debilni brez pravosodnega izpita!??? Spizdi!!!

 • RATATA

  Bobovnik šarčurini zdajle postavlja neka novinarska vprašanja,
  ta bebo aus Šmarca se pa kar spakuje kukr shojen kardan.
  Predsednik Vlade Republike Slovenije, da je HAHAHA kako žalostno!!!

 • Tudi druga janševa vlada ni bila po volji ljudstva, janez je volitve zgubil, Janković volitve zmagal….

  Pa vseeno še dihamo.

 • Janez

  V R. AVSTRIJI
  NI
  NOBENIH POSTALINISTIČNIH, POKOMUNISTIČNIH “STRANK=STRANČIC”
  KOT SO “ŽAL NAŠE” SD, LEVICA, SMC, LMŠ, SAB, DESUS ITD.
  V R. Avstriji so
  V VSEM BOLJŠI OD NAŠE R. SLOVENIJE
  VSAJ ZA 50% VIŠJE POKOJNINE, STANDARD.
  R. SLO POKOMUNISTIČNE STRANČICE
  NAJ SE SAMOUKINEJO, ČIMPREJ, NISO REALNE. “-“FAKE” SO.L.R. Janez Kepic-Kern KOMENDA
  P.S.
  VEČ
  NA MOJEM E-PORTALU “SLOVENIANA” NA: sloveniana.si
  https://www.google.com/search?q=sloveniana&oq=slo&aqs=chrome.0.69i59j69i57j69i60l3j69i65.2896j0j8&client=tablet-android-samsung&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8
  V Srbiji se za
  MARŠALA TITA – NIHČE VEČ NE ZMENI.
  VSI BEREJO KNJIGO
  POŠTENJAKA M. JOKIĆA
  POLJSKA GROFICA, VDOVA
  Maria ERDELYI-SOBIESKA
  JE NEZAKONSKO RODILA
  MARŠALA TITA
  Tajni dosije J. B. Tita
  https://www.google.com/search?q=momčilo+jokićć+tajni+dosije&oq=mom&aqs=chrome.0.69i59j69i57j69i60l4.2327j0j8&client=tablet-android-samsung&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8

  MARŠAL TITO NI BIL
  JOSIP, ŠLOSAR BROZ IZ KUMROVCA
  TEGA SO ” KOLEGI KOMUNISTI” USTRELILI 1939, V BARCELONI, ŠPANIJA
  AKADEMIK, SRB,
  DR. J.I. DERETIĆ ISTINA O TITU
  EX USLUŽBENEC – “CIA”
  https://www.google.com/search?q=jovan+deretić+istina+o+titu&oq=jov&aqs=chrome.0.69i59j69i57j69i60.3190j0j8&client=tablet-android-samsung&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8
  Več
  NA MOJEM E-PORTALU ” SLOVENIANA” NA: sloveniana.si

  https://www.google.com/search?q=sloveniana&oq=slo&aqs=chrome.0.69i59j69i57j69i60l3j69i65.2545j0j8&client=tablet-android-samsung&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8

 • xla

  Z SDS bi imeli vlado starcev, rdečih ličk, noskov in popokanih žilc na obrazu.

  • Vesna Skukan

   O ti levak zmešan!!! Glih obratno je…levaki sploh nimajo primernih kandidatov in zberejo vse lopove, kar jih imajo. Na desnici pa je intelektualna elita in širok kadrovski bazen najboljših kadrov!!

   • xla

    Od kdaj je na desnici elita, sploh intelektualna?

    • Vesna Skukan

     Hehe…vidim da nočeš nič vedeti, si v milnem mehurčku levice – nič ne vidim, nič ne slišim, vse je tako lepo in ni problemov. Zbudi se!!! Levaki so največji lopovi, ki so uničili Slovenijo, ker so vsi pokvarjeni in že v vseh aferah, sploh ne najdejo primernih kandidatov za položaje, tako da nastavljajo največje lopove in pokvarjence. Židan je pa sluz, ki je prehitel ex predsednika v svoji sluzavosti…

     • xla

      To ni odgovor na vprašanje.
      Svetoval bi ti, da razširiš svoja inttelektualna obzorja in prebereš kaj več kot Noro, Demokracijo, Reporter. Veš Vesna, svet obstaja tudi izven SDS. Oglej si ga.

 • Andrej

  100 dni, 1000 dni, vseeno koliko. Ta vlada ne bo rešila nobenega problema, ker je ona sama problem. Vsi taglavni akterji so že leta in leta na vladi, pa sam tonemo.

 • KAPIBARA

  Kultna izjava cmeravčka: Odstopam, ker mi koalicija meče polena pod noge..
  Danes, kokodajska, s to isto koalicijo..