Orban se je evropskemu poslancu dr. Milanu Zveru pisno zahvalil za njegovo pokončno držo in podporo v Evropskem parlamentu

Madžarski premier Viktor Orban se je v posebnem zahvalnem pismu, ki ga je poslal dr. Milanu Zveru, zahvalil za njegovo močno podporo pri obravnavi in nasprotovanju poročilu o Madžarski, poroča spletni portal stranke SDS. “Verjamem, da ste sledili korakom očetov Evropske unije, ki so bili mnenja, da Evropska unija ne more obstajati brez subsidiarnosti. Države članice in institucije ne bi smele posegati v odgovornosti druga druge,” je zapisal madžarski premier.

Spomnimo. Evropski poslanci so v septembru na zasedanju v Strasbourgu razpravljali o poročilu glede kršitev temeljnih evropskih vrednot na Madžarskem, ki vključuje poziv k uporabi 7. člena pogodbe EU. Dr. Milan Zver je na zasedanju, pa tudi predhodno ob obravnavah omenjenega poročila na posameznih odborih Evropskega parlamenta, močno podprl madžarskega predsednika vlade Orbana in je glasoval proti omenjenemu poročilu. Dr. Milan Zver je glasoval tudi proti sprožitvi 7. člena pogodbe EU glede spoštovanja vladavine prava na Madžarskem. Obenem je izrazil tudi skrb nad uveljavljanjem dvojnih meril, ki jih evropska levica vpeljuje predvsem, ko se osredotoča na delovanje desno-sredinskih vlad v posameznih državah članicah.

Za Evropo, kot je nekoč bila
Viktor Orban
v zahvalnem pismu evropskemu poslancu izpostavlja, da je dr. Zver s tem, ko je glasoval proti poročilu in sprožitvi 7. člena PEU proti Madžarski, pravzaprav izrazil jasno pričakovanje, da bo obravnava politik posameznih držav članic v evropskih institucijah poštena, pravična in nepristranska. Orban je ob tem zapisal, da Madžarska v času trajanja postopka proti njej ni bila obravnavana nepristransko, in to zgolj zato, ker je dvignila svoj glas pri nekaterih pomembnih temah, ki zadevajo prihodnost Evrope. “Verjamem, da ste sledili korakom očetov Evropske unije, ki so bili mnenja, da Evropska unija ne more obstajati brez subsidiarnosti. Države članice in institucije ne bi smele posegati v odgovornosti druga druge,” je zapisal madžarski premier.

Madžarski predsednik vlade se je evropskemu poslancu še posebej zahvalil, ker ga je podpiral tudi v času, ko Evropska ljudska stranka glede vprašanj v zvezi z Madžarsko ni bila povsem enotna. “Zagotavljam vam, da bo Madžarska, ne glede na sramotne napade nanjo zaradi njene protimigrantske politike, sledila vrednotam Evropske unije in da bo branila meje Evrope ter Madžarske. Prav tako bomo še naprej skrbeli za dobrobit naših državljank in državljanov,” je v pismu še poudaril madžarski premier.

Demokracija

 • Simon Novak

  Pokončno držo…ha ha ha ha ha ha ha

  • Olga2345

   Kučan se res ne more držati pokončno, ker je udbomafijski zločinec in veleizdajalec!

  • xtc

   Jep!
   Bebček levi za vas je pokončna drža,da se pripognete Srbu ali rusu,pa da vama “uleti iz pozada” no še noge vam malce na x potegne in srečni ste.

 • Olga2345

  Bravo Orban! Tako naprej!
  Vse poslance v evropskem parlamentu, ki uvažajo divjake in ogrožajo Evropo,
  je treba postaviti pred sodišče zaradi korupcije in terorizma, skupaj z Junkerjem, Merklo, Macronom, Fajonko, Vajglom….

 • Caetano

  Bravo Orban! Bravo Janša, Trump in Duda! Le tako naprej!

 • Dado

  Roka roko umije. Janša je poslal Zvera ( žena je direktorica inštituta za…. ?? spravo, od kdaj so domobranci za spravo ‘) služiti v EU parlament in ker mora odplačati uslugo ( Kukovičeva je odplačala tako, da je zaposlila Janševega sina) je izrekel podporo Orbanu, Orban seveda ne more ostati dolžan… ha,ha. Poglejte si USA film ” Butec in butec”. Srbi bi rekli, Lud jebe zbunjenog…..

  • lojze

   tepec!

  • Andrej

   Domobranci iz brezen sporočajo, da morilci niso za spravo.

 • ŽIVEL JANEZ JANŠA

  SVETI VIKTOR ORBAN REŠI NAS
  SVETI JANEZ JANŠA REŠI NAS
  SVETI VIKTOR ORBAN REŠI NAS
  SVETI JANEZ JANŠA REŠI NAS

 • Osti jarej

  …torej je to njegov zadnji mandat tam

  • xtc

   Ga že čaka nov ne se bat,Fajonko in levake TEŽKO.

 • cosmosjasnovidec

  Tudi Orban dobro ve,da ni večjega bedaka od levaka.
  Popolnoma vsi levaki bedaki so istospolno usmerjeni muslimansko golazen pa vabijo,da jih imajo za spolne sužnje takrat,ko so jim psi ter ostale domače živali nedosegljive.
  ————————————————————————
  Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
  DR.Cosmosjasnovidec

 • Andrej

  Tapametna Evropa in ekstremni levaki se ukvarja s kozlovo senco iz Kozlovske sodbe v Višnji gori. Orban pa je ugotovil, da nam musliči in ISIS na debelo hodita v zelje. Hvala, gosopd Zver, da zagovarjate resnico in ne sence.