Orkestriran napad nad sodnika Zobca se nadaljuje: Po Florjančiču se je nanj spravil tudi Golobičev prvi mož pravosodnih policistov Podržaj

Jože Podržaj (drugi z desne), nekdanji vidni član stranke Zares, tik ob Gregorju Golobiču. (Foto: STA)

Po medijskem napadu, spodbujenem s strani predsednika vrhovnega sodišča Damijana Florjančiča, se je nad vrhovnega sodnika Jana Zobca spravil tudi generalni direktor Uprave RS za izvrševanje kazenskih sankcij Jože Podržaj, ki je danes izrazil zadovoljstvo, da je bil javno objavljen posnetek domnevnega napada pravosodnega policista na vrhovnega sodnika. Kot opozarjajo ugledni pravniki, gre v primeru postopanja pravosodnega policista na sodišču za škandal, ki bi lahko odmeval v tujini. Zobec pa je od Florjančiča zahteval opravičilo, saj je sprožil medijski linč, podprt z dejanji delodajalca. Podržaj je nekdanji vidni član stranke Zares in še danes tesen zaupnik Gregorja Golobiča.

Obračun pravosodnega policista z vrhovnim sodnikom Janom Zobcem decembra lani se je sprevrgel v pravi orkestrirani medijski obračun, kar priča tudi današnja izjava generalnega direktorja Uprave RS za izvrševanje kazenskih sankcij Jožeta Podržaja. Ta se od dogodka ni distanciral, temveč stoji za ravnanjem varnostnika v “hramu pravičnosti”, saj je ta po njegovem ravnal korektno. Še več, drznil si je izjaviti, da je sodnik Zobec napadel varnostnika, čeprav so ugledni pravniki Matej Avbelj, Andraž Teršek in Jernej Letnar Černič javno izpostavili, da je šlo za napad na integriteto sodnika, kamere pa so potrdile, da je imel sodnik Zobec prav, ko je opozoril na problem varovanja na vrhovnem sodišču.

Da za medijskim stampedom stoji politični napad na sodnika, pove tudi politično ozadje prvega med pravosodnimi policisti Jožeta Podržaja. Ta je bil nekoč vidni član stranke Zares in tesen sodelavec Gregorja Golobiča, pred državnozborskimi volitvami leta 2008 je celo kandidiral za poslanca. Leta 2014 pa je prevzel vodenje Uprave RS za izvrševanje kazenskih sankcij. Pred tem je bil dolga leta vodja zaporov na Dobu.

Katera civilizirana država zaustavlja sodnike na tak način?
Spomnimo. Vrhovni sodnik Jan Zobec je med drugim po napadu dejal: “V rokah sem držal ključ svoje sobe (ki ga je zaznal detektor in zazvonil – kot zazvoni vsakokrat, ko grem skozi stranski vhod – vhod za ‘služinčad’, pa se nihče za to ne zmeni), jim ga ob vstopanju pokazal in povedal, kdo sem. Pa vendar se je policist pognal za menoj in me nekje med dvigalom in stopniščem dohitel ter uporabil prisilne ukrepe (policijsko nasilje v obliki odvzema prostosti).” 

Vrhovni sodnik Jan Zobec (Foto: Demokracija)

Po razkritju posnetka v javnosti so se oglasili trije ugledni pravniki, profesor ustavnega prava dr. Matej Avbelj pa je ob ogledu posnetka ugotovil, da je Zobec dogajanje opisal resnicoljubno. Izpostavil je, da iz tega razloga njegov zaključek ne more biti nikakor drugačen. “Nasprotno, medijski tendenciozni naslovi (v smislu, ali je bil vrhovni sodnik ‘res napaden’) ter posledični forumaški ter družbeno-omrežni pogrom nad sodnikom, ki ima v neredkih primerih vse elemente sovražnega govora in pozivanja k nasilju nad sodnikom, me še toliko bolj utrjujejo v prepričanju, da je slovenska stvarnost povsem zblaznela.”

Avbelj poudarja, da javni diskurz pod diktirko medijev in sproženega ljudskega odziva ne more doumeti, da je bila reakcija policista v kontekstu normalne države povsem nesprejemljiva. Ob tem pa dodaja, da ne pozna civilizirane države na svetu, v kateri bi policisti v stavbi vrhovnega sodišča, katerih naloga je varovanje vrhovnih sodnikov, tekali za sodniki, jih na prisilni način zaustavljali, jim s tem odvzemali prostost, jih vlačili za roke do vhoda in jih zadrževali. “Dogodek, arhiviran tudi s posnetkom, jasno in nedvoumno prikazuje arbitrarno oblastno držo, izvajano s policijsko vlogo ob glavnem vhodu na sodišče. Nesprejemljivo je, da se sodnika vrhovnega sodišča zaustavi tako, kot je bil zaustavljen, dotakne, kot je bil dotaknjen in obravnava, kot je bil obravnavan,” pa je dogodek komentiral dr. Andraž Teršek.

C. Š.

 • Hun

  veljaki na ministrstvih kasirajo lepe vsote..javni usluzbenci-delavci pa gagajo za male pare..da je mera polna jih strasijo, da so zamenljivi z migranti..
  kaj ces ovce so da se jih strize

  • Franc Šink

   Kje imaš tvoje komuniste da vam pomagajo?

   • Hun

    boli me kurac za paznike…majo moznost odpret firmo in se podat na prosti trg

    • Franc Šink

     To sta storila najmanj dva.

 • Roman

  Ali so zgornji kaj naredili za pravično in nepristransko sodstvo?
  Kolikor se ve nič,zato ni čudno,da je sodstvo ahilova peta le tega.

 • garfi

  leviČĆarji drugega ne znajo in ne razumejo

 • Jan Kovalski

  Podržaj, to je tisti tip, ki je duhovičil o Bavčarju, da za njega že sestavljajo košarkaško ekipo na Dobu.
  https://www.24ur.com/novice/slovenija/igor-bavcar-nastopil-zaporno-kazen.html
  Za to njegovo duhovičenje bi ga morali odstaviti.

  • Tweety Bird

   Kaj lapleš voluhar. Podržaj pripravlja paleto žajfe za Janezka na Dobu…ha ha ha ha ha …

 • Tweety Bird

  Banana sodnik, ki misli, da za njega zakoni ne veljajo,… Isti je kot Janez Janša :)

  • Poštenje velja

   spet si zgrešu portal!!!!

   • Tweety Bird

    Zakaj?

    • von Rhein

     Ker prihajaš sem odlagat svoje smrdljive smeti.

     • Tweety Bird

      Če pa JJ in SDS spadajo na smetišče zgodovine :)

 • Olga2345

  Podržaj naj raje sam odstopi, ker ni sposoben zakonito organizirati dela svojih podrejenih, ki dobesedno izgorevalno zaradi preobremenjenosti! Ne izplačuje jim celo nadur!???

 • Olga2345

  Še je Podržaj tudi okužil z glivicami, tako kot Štefanec?

 • Olga2345

  Levičarska svojat (po Trčku!) na kopici! Vsaj eden med njimi bi moral sedeti!

 • if

  dr. Andraž Teršek: “Nesprejemljivo je, da se sodnika vrhovnega sodišča zaustavi tako, kot je bil zaustavljen, dotakne, kot je bil dotaknjen in obravnava, kot je bil obravnavan”.

  Nadškofija Ljubljana o MOLovi realizaciji razlastitve pokopališča in kapele v Šentvidu: “Nobena državna ustanova nima pravice, da kot javno dobro razglasi kar je ves čas služilo vsem prebivalcem kraja, da bi si potem to lahko prilastila.”

  Volilna kampanja: “Z SDS ne gremo v vlado.”

  Po volitvah: “Z SDS ne gremo v vlado.”

  • Franc Šink

   Vladali bomo mi.

   • žogica

    Saj že vladate, sami sebi!

    • Franc Šink

     Ti to samo misliš.

     • žogica

      Vem, preverjeno!

 • Tweety Bird

  Laži desničarjev:

  1) Boštjan M. Turk je v reviji Reporter dogodek opisal kot lomljenje rok na hrbtu in pretepanje.

  2) Neki desničarski voluhar pa je na twitterju zapisal, da so vrhovnega sodnika zbili na tla.

 • TOML

  Kaj češ od pregorelih Golobičevih komunistov pričakovati?
  Hvala bogu, da tulijo iz jazbine in ne iz parlamenta.
  Še Kek je gor, nesojeni minister za geje po svetu….

 • Tweety Bird

  S posnetkov varnostnih kamer je razvidno, da je sodnik Zobec odšel skozi detektor, ki je zaznal kovino, toda Zobec se kljub pozivom pravosodnih policistov ni ustavil. Nato pravosodni policist zakoraka in nazadnje steče za njim, ga nežno prime pod roko in nežno pospremi nazaj proti nežni kontroli….Kaj bi zdaj radi desnosučni???

  • von Rhein

   Garbage!

   • Tweety Bird

    Kdo? Ti?

  • macon

   Pogledal sem posnetek. Zobec je pokazal ključ in nekaj povedal ter šel naprej. Tam dela že nekaj časa in ga seveda vsi poznajo, tako je vstopil že n-tič in prav tako vstopajo vsi sodniki. Policist ga je prijel za nadlaket in odpeljal nazaj do česar nima nobene pravice, ker je fizični kontakt nasilje nad sodnikom.

   Tvoji zapisi na to temo izražajo navadnega odvratnega fašista. Upam, da bo prišel čas, ko se boš pogovarjal s policisti in plačeval kazni.

   • Tweety Bird

    Bili so nežni prijemi… nič fašistični ali odvratni :)

   • luckyss

    Pravila ter zakoni veljajo enako za vse…in predvsem predstavniki zakona bi morali biti tu vzor !!
    In kolikor vem, je bil pravosodni policist na tem varnostnem mestu ” nov ” in ni prepoznal “prevzvišenega..
    Poudarjam pa, da so zakoni pisani zato, da se spoštujejo…..in ta sodnik je pokazatelj tega, da zakoni ne veljajo za vse enako…
    Drugače ne bi naših mej ilegalno in nekaznovano prestopali migranti, ki oropajo prvi vikend, ki ga najdejo..

    • macon

     Sodnik se je pri vstopu predstavil in potem sledil policistu brez upiranja, torej je upošteval policista. Policist je prekoračil meje s fizičnim dotikom, nima kaj prijemati sodnika.

     Seveda se podobni incidenti levim sodnikom ne dogajajo, protirežimska opozicija je lahko vesela, če je levi ne pretepajo, ampak to se še vse povrne, ker režim ne bo izpustil oblasti iz rok pa če vse crkne.

     Pravila in zakoni za leve ne veljajo, saj zato smo pa režimska država.

     • luckyss

      Lažeš kot slep pes…
      Policist je tam ravno zato, da fizično prijema sodnika, terorista ali kogarkoli, ki mu je sumljiv ali ne upošteva navodil…
      Ve ovce ste pač navajene da padete na kolena ob vsakem odsevu, ker mislite, da vam je plešasti prišel v inšpekcijo ;)

     • macon

      Nekdo, ki dela na sodišču že leta mu nima biti kaj sumljiv razen na isti način kot tebi, ki so vam “sumljivi” vsi, ki ne kimajo levemu režimu. Vi ste že davno naprej od “sumljivi”, ker so vsi nevaši za vas sovražniki, saj zato pa ste fašistični zmešanci.

      Ne morem verjeti, kako ste levi nori leta 2018, ker sem pred 1991 sklepal, da vas je vsaj malo pamet srečala. Očitno bo zgodovina ponavljala lekcijo, samo tokrat bo morala biti bolj temeljita, da bo potem mir.

    • Franc Šink

     Da da psi se na to spoznajo.

     • luckyss

      Zato jih ljudje uporabljamo za čuvaje…

 • Tweety Bird

  Samopašni gizdalinček ki bi si za tole zaslužil kazenski pregon zaradi krivega pričanja proti policistu in obrekovanja. Upam da ga toži… In pa pohvale policiji, da je zaščitila svojega zaposlenega pred direktnim napadom s strani “nedotakljivih”. Še je upanje… Tudi Ivan Janez ne bo več dolgo nedotakljiv…je ogromno starih grehov za katere mora odgovarjati…kazensko :)

 • Tweety Bird

  Tip je patološki lažnivec. To je bilo meni jasno že iz načina ko je pripovedoval. Posnetek je to samo potrdil, prav tako je iz posnetka razvidno, da je šlo za korektno opravljanje dolžnosti pravosodnega policista. Ni pa to neko presenečenje glede na skorumpiran sodni sistem.

  Odlično opravljeno delo Slavka Bobovnika. RTV SLO in POP TV so zakon… tudi Planet TV je OK… Kaj pa Nova24tv-v službi laži ????

 • Franc Šink

  Zaradi ;Podržaja je najmanj 8 pravosodnih policistov zapustilo taj zavod In so ga za nagrado imenovali kar za generalnega direktorja.

 • luckyss

  Spet lajate v prid idiotu, ki javno govori o “vhodu za služničad”…
  Pa kje in v katerem stoletju mislite da živite banda pedofilska, klerska..
  Policista je treba odlikovat, tega prepotentnega tipa pa upokojit ali pa na zdravljenje v ustrezno ustanovo…

  • Tweety Bird

   Kaj čemo…je pač SDS-ov podrepnik…Janezov ritoliznik :)

   • luckyss

    Saj sem napisal banda…in pedofilska…da se ve poreklo…

    • Tweety Bird

     Ja vem… SDS = banda pedofilska… Po koko tudi radi snifajo :)

     • luckyss

      Tega nisem direktno napisal…samo to od kod SDS izvira in kakšne “ideale” zagovarja..

     • Tweety Bird

      Zakaj nisi direktno napisal…a se koga bojiš?

     • luckyss

      Zato ker iz principa pišem le preverjena dejstva…
      Dotični sodnik bi moral zaradi nespoštovanja pravil in slabega zgleda ter ošabnosti prav zaradi svoje funkcije takoj odstopiti…
      Banda pedofilska je pa predvsem v Cerkvi in SDS kler podpira in obratno…to so dejstva….Mladež. oz. “podmladek”, ki pije in snifa…pa kaže na prihodnost te stranke..

     • Tweety Bird

      OK…korektno napisano :)

 • Tweety Bird

  A se še kdo spomni ko je ustavni sodnik Jan Zobec v tedniku Reporter javnosti sporočil, kaj si misli o kandidatu za predsednika vrhovnega sodišča Branku Masleši. Ni govoril o njegovih strokovnih referencah, ponovil je zgolj vse tiste hude osebno-zasebne očitke na njegov račun, s katerimi je doslej javnost zalagala SDS… Torej, Jan Zobec je Janezov človek !!!

  • Tweety Bird

   Jerovšek, Jambrek, Zobec…sami Janezovi podrepniki :)

  • macon

   Lažniva baraba, Masleša je v Jugi kršil človekove pravice in to niso bili osebni očitki, temveč njegove strokovne reference.

   • žogica

    To so tvoje osebne izkušnje, že v jugi se se tožaro?

   • Tweety Bird

    Ti si tudi Janezova oproda…kapish?

    • macon

     Kapish, da si fašistični izmeček.

     • Tweety Bird

      A te kaj boli. Te je kdo brez vazelina?

  • Hribouc

   Ti pa si kapitalni trot!
   Trot vseh trotastih trotlnov.

 • Tweety Bird

  Zobec je bil namreč eden izmed štirih vrhovnih sodnikov, ki so se vključili v predvolilno bitko na ljubljanskih županskih volitvah leta 2006 in podprli kandidaturo Franceta Arharja. Takrat je sodni svet odločil, da so ravnali v nasprotju s sodniško etiko.

  • šrauf

   A Bavcon je sodni svet?

 • Jakob Kovač

  Hoteli so varovanje na sodiščih,torej ga morajo sodniki prvi spoštovati!

  • Hribouc

   Gospod, itpična “govoreča butica” / Talking head.
   Ali : črkobralski človek avtomat. Avtoma.Avtomat!

 • žogica

  Mogoče ima pa ošpice Zobec, pa je zato bežal, da nebi koga okužil!

  • Hribouc

   Kam pa ti daš viške inteligence, ko te orng useka?

   • žogica

    Ti tudi maš ošpice, takoj v karanteno z Zobcem vred!

 • Jovo Jamnica

  Zobec je lahko srečn, da ga policaj ni kuj fkleno na licu mesta. Tip ja zglea vun ko pobegli arestant…

  • Tweety Bird

   Ni važno, od kod s’ doma,
   al’ z zgornjega al’ s spodnjega,
   je glavno, da si doma
   tu sredi štajerskega Dupleka.

  • luckyss

   Ja, kot “metulj”, ko se vrne iz “rekluzije”…;))
   Pa ne sedaj tega komentirat hišni komentatorji, ki ste razen Noriških blesarij prebrali le še “Mein Kampf”…

  • Hribouc

   Tut ta miličar in njegov šef bosta dobila, kar iščeta.

   Vse se plača-vse se vrača!
   Vsaka palca madva konca!
   In-za vsako rit raste prava palca!

   • Jovo Jamnica

    Ma ja. Nea se glih sekiram za tujo “nesrečo”…

 • toxico

  videl posnet pa še vedno trdi da ga je varnostnik ne vem kako hudo napadel …

  • dob

   kreten
   pa da ne boš mislil, da sem te ne vem kako hudo ozmerjal! kreten prfuknjeni

   • žogica

    Si TI!

    • dob

     Ni več sitov, zdaj so euri. Kreten!

     • žogica

      Kreten, si TI!

     • macon

      Debilčina ne znaš v tako enostavni povedi prav postaviti vejice. To sem znal v prvem razredu osnovne. A si ti iz kake posebne šole?

     • žogica

      Pametnjakovič iz šole za trote, kaj hočeš?

     • dob

      A ja… oprosti, nisem razumel.

 • žogica

  Od kje je ta Zobec, iz pravosodja ali krivosodja?

  • Hribouc

   Pravi sodnik pravosodja v, žal, krivosodju!

   • žogica

    Torej sodnik iz krivosodja dela v pravosodju!

 • Tweety Bird

  (EKSKLUZIVNO) Zaradi Janše se je Slovenija znašla na naslovnici časnika The New York Times!!! Hvala ti Janez…Amerika nas je dokončno opazila !!!

  NEW YORK TIMES: “Z zmago na nedeljskih parlamentarnih volitvah je trdorokec Janez Janša pripeljal do oblasti desničarski populizem v še eni evropski državi. Za to se lahko zahvali tudi predsedniku madžarske vlade Viktorju Orbanu, ki ga je med kampanjo podprl in opozarjal, da se bo na volitvah odločalo o “preživetju slovenskega naroda”.

  • Tweety Bird

   Še enkrat Janez…hvala ti…Amerika nas ima rada.

   NEW YORK TIMES: “V zadnjih dveh letih so madžarski poslovneži, ki so blizu Orbanu, na tiho vlagali v ali ustanovili več desničarskih medijev v Sloveniji in Makedoniji. Eden izmed njih, senzacionalistični tračarski tednik Škandal24, je objavljal opolzke članke podkrepljene z malo viri o nekaterih Janševih nasprotnikih. Televizija Nova24TV je objavljala alarmantna poročila o migrantih in maja dobila tudi ekskluzivni intervju z Orbanom.”Janša je voditelj, ki ga Slovenija potrebuje,” je Orban dejal za Nova24TV,”

   • žogica

    Tudi tujina ima svoje mnenje o Janši, tudi tujina ve, kdo je JJ, tudi tujina beži od JJ!

    • Hribouc

     Idioti vseh dežel, združite se!

     • žogica

      Idioti ste združeni v SDSu!

    • macon

     Ja, člančič, ki ga je napisala novinarka komunajzarskega trobila Večer.

     Tujina se ogiba vas levičarjev kot kužnih. S kom pa sta se srečevala Cerar in Erjavec? Največji dosežek jima je bil, ko sta se plazila okoli Putina.

     • žogica

      Ja, prispevek, ki veliko pove!

   • Vojteh Dovč

    a papež???

  • šrauf

   Banda 571 spet v tujini blati državo??

  • Hribouc

   NYT je pederajsast LGBT urbanoglobalni spajsan pokvarjen cajtung ki profitira na račun USA.

 • rubec

  Če je bil bučman v golobič stranki potem je vse jasno. Če mogoče komu še ni naj pogleda še v kekčino.

 • šrauf

  Kaj se sprenevedate?! Če bi ta konkretni sodnik tulil v rog anti-janša histerije,bi šel lahko s puško mimo,policist pa bi ga prijazno pozdravil.

  • macon

   Ja, ampak samo pod pogojem, da bi bil še oblečen v tifusarja iz bitke na Neretvi. Varnostniki bi se hudomušno nasmehnili in ga pustili s šmajserjem mimo, brez kostuma pa bi moral avtomat začasno shraniti pri varnostnikih.

   • rubec

    hehehe

 • Anton

  vse kar sem slišal od ust levičarjev je bilo, v koalicijo z Janezom JANŠEM ne gremo v koalicijo. To so rekli, ko so izustili, da oni niso izključujoči, kot naprimer stranka SDS, potem pa vedi al so pri zdravi pameti ali ne. žer iz tega stališča, jih nebi smeli volilci voliti. Glede na aktuano podporo, pa se bojim, da imamo v Sloveniji več kot 1/4 ljudi(upoštevajoč na obseg nevolilnega telesa), ki bi morala glede na aktualne informacije kot tudi predhodnje spadati pod Gaussovo krivuljo na skrajni levi rob.

  sarkazem press

 • šrauf

  Bird,kje imaš Martina? Se spomnim vajinih duelov na Mladini 5-6 let nazaj.

 • dob

  V EU vedo, da je ustavni sodnik avtoriteta in ugledna persona.

  Nihče od kompetentnih ljudi v EU, ki o tem presojajo, ni tako neumen, da bi mu padlo na pamet reči: ja, veste, zakon mora biti za vse enak…, varnostnik je samo opravljal svoje delo….!

  En kurčev varnostnik? Jaka avtoriteta! In še na Ustavnem sodišču.
  Kakšen varnostnik pa je, če ne pozna ustavnega sodnika, ki dela tam!

  Kurčevi z blojenci komunajzarski, Golobič in klapa! Sramota prvega ranga.
  Koga pa varuje Ustavno sodišče s takšnim z varnostnikom? Ustavnega sodnika?
  In pred kom? Pred ustavnimi sodniki????

  • Jovo Jamnica

   Zobec zglea vun ko Cefizl. Kaj je drugega ostalo butalskemu policaju. Da bi ga spet na šajbo vrgo???

  • macon

   Varnostnik varuje levi režim pred ustavnim sodnikom, ki mu ne leze v rit. Neprijetni ustavni sodnik mora vedeti, kje mu je mesto, ker prosto po Dolancu “v tej deželi vladajo komunisti, ker če ne bi oni bi kdo drug ampak tega ne bo nikoli.”

   To je vse bistvo, ostalo so pa igre videzov.

   • dob

    Dam se v vlogo ljudi, ki jih je ta režim osramotil! Ta država se norčuje iz poštenih ljudi, posmehuje se svojim žrtvam.
    Pučnika so kot človeka žalili, ga spodili iz države, potem pa, ko se je vrnil, so se mu posmehovali češ da je revanšist.
    Zdaj pa to ponavljajo z Zobcem, z Janšo, z mnogimi!

    • Jovo Jamnica

     Dr. Pučnik nikol ni jamro… Tu je skrita njegova veličina.

    • luckyss

     Ne ti o Pučniku…Edinem pravem desničarju, ki ga je SDS izkoristil in odjebal…banda primitivna

     • macon

      Lažnivi bednik le ponavljaj svoje laži. Ti pa si ena moralna figura, da se boš delal moralnega.

    • macon

     Ja, in se delajo, da danes spoštujejo Pučnika, ki jih več ne ogroža. Videli smo, kako ga spoštujejo pri ne preveč oddaljenem poimenovanju letališča.

     • Jovo Jamnica

      Za Letališče Jožeta Pučnika Ljubljana je tujcem namenjen prevod…
      Ljubljana Airport. Torej???

     • macon

      Torej imajo povsod imenovana letališča po pomembnih osebnostih in Pučnik je oče slovenske države.

     • Jovo Jamnica

      Ni nujno. Recimo Flughafen Wien ima poleg napisano Vienna international Airport…

     • janez cepec

      smiselno je poimenovanje latališča Maribor po Rusjanu,, use ostalo je pa brez veze

     • janez cepec

      glej, z letališčem je blo tko, Janša ga glih po seb ni mogu (še) imenvat, pa hvala Bog ga ud ne bo, Pučniku se je pa, glede na to, de mu je stranko ukradu pa razjebu, usen hotu mau obdoužit

     • Jovo Jamnica

      Gre za polovičarstvo in sprenevedanje. Poglej naprimer Pariz in letališče Charles de Gaulle in JFK v New Yorku. Če bi se za to Janša pobrigo, bi mi pa sedlo.

     • janez cepec

      sploh ne vem, zakuga bi se mogu nek erport, fabrika al pa mest imenvat po nekem modelu. pa to smo u Jugi poimenval mesta itd po Titeju, to nej bi blo passe. no ja, glede na to, de je Janša biu, je in bo kumunajzar mi je to več al men jasno

     • Jovo Jamnica

      Eh, spusti toto temo mimo… nea se mi da. Povedo sn , kaj sn hoto. Zdaj pa gren na pir…

     • janez cepec

      komunajzar Janez? mislem pir?

  • luckyss

   In koji kurac je sodniku, da ne spoštuje pravil in se gre presranega hegemona, ki izpostavlja vhod za “služničad”..
   Očitno je zgrešil politično ureditev in celo stoletje…

  • janez cepec

   pa koji kurćev ustavni sodnik misle, de je Zobec, če za njega ne veljajo osnovna pravila obnašanja. janšev pizduh, pa nč druzga

  • Mojca pokraculja

   Moram te popraviti, da se ne bo kdo spet zaletaval. Zobec je nekdanji ustavni sodnik, sedaj je sodnik na Vrhovnem sodišču, ki je v sodni stavbi na Tavčarjevi.Stranski vhod imajo pa iz Miklošičeve, nasproti ZZZS.

   • dob

    Maš prav.
    Zame je enkrat ustavni sodnik – vedno ustavni sodnik.

    • Mojca pokraculja

     Tudi zame je in bo vedno ustavni sodnik, brez nadaljnega. Kadar celo sodniki -kolegi in politiki na tak način “obračunavajo” z eminentnim sodnikom, pomeni, da je država razpadla. Nima več nobene vsebine !
     Sram me je, da živim v taki državi.

     • dob

      Si opazila, da hierarhija v poštenem delu sistema (kolikor ga sploh je, pa čeprav samo navidezno!) ne pomeni prav nič?
      Medtem ko v mafijskem delu družbe, tistem režimskem, je pa naznotraj zelo pregledna. Točno se ve kdo je kdo in kaj pomeni, na zunaj pa – kot da je ni, kot da ne obstajajo.

     • Mojca pokraculja

      Seveda sem opazila. Prava hierarhija ustvarja le videz hierarhičnosti in prikazen o moči oblasti. Vzporedna nevidna oblast (mafije/režima) je hierarhično strukturirana do popolnosti. Le tako lahko funkcionira znotraj formalne hierarhije tako, da ji je slednja podrejena in zato nima nobene moči.

  • freedomfighter

   A tebi se zdi posteno do policista da on nosi odgovornost in se odloca koga bo pregledoval ali koga ne ce imamo zato pravila in zakone…po tvojem mnenju bi moral policist krsit pravila ki so mu dana le za to ker je sodnik avtoriteta…to pa res spominja na komunizem kjer pravila za nekatere ne veljajo

   • dob

    Po moje se ti delaš malo neumnega, kar je tipični znak pomanjkanja lastne volje in lastnega mnenja, ki si ga normalen človek ustvari z lastno izkušnjo.
    Režim manipulira z ljudmi zato, ker jim vsili pravila. Pravila so izgovor za mučenje ljudi.

    Tipično pri nas je, da ti na tvoje negodovanje zaradi nečloveškega in bedastega ravnanja v trgovini, v bolnici, v šoli, na delovnem mestu…. nek uradnik odgovori: jaz nisme nič kriv, jaz samo izvajam, kar mi je naročeno. Veste, taka so pravila!

    S tem je prekinjena povezava amed vzrokom in posledico – IN NIHČE NI KRIV!
    Zločin tako nima izvajalca zločina! Kar pomeni, da smo si sami krivi. Kajti – taka so pravila, veste!

    • freedomfighter

     Ja povej mi kako bi pa zgledala drzavakjer se policist sam odloca kaksna pooblastila ima in kaj more poceti…mislim sploh si ne znam zamislit drzave kjer organi pregona sami odlocajo kaj bodo poceli in kaj ne…na tak nacin dobis ali anarhijo ali pa policijsko drzavo…glede na to da so pravila jasna sodniki imajo svoj vhod kjer jih ni potrebno pregledovati med tem ko so pravila da se na glavnem vhodu pregleduje vse…ne razumem kako lahko branite sodnika ki je mislil da zanj pravila ne veljajo…pa se cudite zakaj je nasa drzava kot divji zahod ce del populacije misli da se policist lahko sam odloca ali se bo drzal pravil ali ne…ti pa kar nekaj trobis pravila in zakoni so za to da setem jih drzimo drugace ne vemzakaj jih imamo in pravila obstajajo za to da se ve kdo je odhovoren ne pa obratno kot ti trdis…ce bi bila pravila povsot tako jasno kot so v tem primeru nebi nilo nobenih tezav problem je v tem ker drugje v vecini sploh ni jasnih pravil in si vsak razlaga stvar po svoje…v tem primeru je policist le opravljal svoje delo v okviru svojih pravic in dolznosti med tem ko se sodnik ni drzal pravil ker so zgleda v nasi drzavi sodniki pac nad pravili in zakoni…to pa res spominja na komunizem ja kjer so eni nedotakljivi

     • dob

      Pa saj takšno državo imamo!
      V njej si birokrati manejo roke, ker so varno skriti za predpisi (ki se vsak dan sproti zamenjajo po potrebi!).
      “Taka so pravila… ” to je stavek, ki ga venomer ponavljajo kot izgovor za svoje nečloveško ravnanje.

      Dobra družba ne piše pravil, temveč gradi odnose med ljuidmi. Oziroma, ne posega vanje! Odnosi se sami zgradijo, kadar so ljudje – ljudje.
      Ta država je te odnose razrla, jih zastrupila in zdaj zastrupljene ljudi uporablja PROTI njim samim, zato da sama deluje kot razsodnik o tem, kaj je prav.

      V EU bodo brez razmišljanja razumeli, da imamo mi fašistoidni komi-sistem, ki je na preži zoper “sovražnika” režima in jih odstranjuje. Za izgovor pa uporabi “pravila”.
      In tebe to očitno prepriča.

      V mojem poklicu so vedno na gradbišču odločali bosanci in šipci. Jaz sem arhitekt, projektant, ampak…. investitor je vedno raje poslušal primitivbca, ker ga je ta izsiljeval! Jaz pa sem se obnašal skladno s “pravili” in sem delal v prid investitorju. Ampak v družbi VEDNO zmaga primitivizem! Nikoli strokovnost in razum!

      Bosanc mu je reku, če ne bo po moje, grem v Bosno obirat koruzo in me ne bo en mesec… Jebeš dogovor!
      Denart je poasirla na roko. Delal je v škodo investitirju, on je pa samo razmipš.ljal, d amu ne zginejo z gradbišča. In jaz sem nenadoma zanj bil moteč element!
      Kasneje je rekel: pškoda da te nisme poslušal…
      Jaz pa njemu: KO TI JEBE MATER! BEDAK! Pa še na roko si mu plačal, avans sto procenten. Kje ga boš zdaj dobil, da ti popravi kar je zajebal?
      Jaz bom vedno tu. Njega pa nikoli ne bo, ko ga boš rabil! Njemu zaupaš, meni pa ne!

      V tej državi je pa isti kurac! Povsod, v vseh službah, v vladi, v inštitucijah… PRIMITIVIZEM ZMERAJ ZMAGA!
      Zakaj misliš, d aje kučan ves čas glavni? Ker je največji primitivc!

     • freedomfighter

      Torej ce tee razumem je najbolje da ukinemo vse zakone in pravila in pustimo vse kako si ze rekel da posamezniki sami gradimo odnose hahaha a si ti mogoce eden od zblojenih hipijev ali pa anarhistov ker zgleda vrjames da ljudje ne potrebujemo pravil ker smo vsi tako posteni in dobri…no jaz tega sigurno ne vrjamem

     • dob

      … reče predstavnik in zagovornik sistema uvajanja pravil za vsak drek!

      In to v državi, ki leze na rep Evrope, ki je nesposobna živeti od svojega dela (35 milijard evrov dolga!!!!), ki se ji zdravstvo razpada, če ni že razpadlo, in iz katere mladi bežijo ven, ker nimajo plač, ne zaposlitev, iz države ki se utaplja v pravilih in kjer nam vsak dan javkajo s televizije, da je treba spremenit neki zakon ali sprejeti amandma, ker da je premalo natančno predpisano in zato zaposleni ne vejo kaj narediti.
      Dej, pejt zajebavat koga drugega.

      Če vprašaš normalnega človeka, ti reče, da ne potrebuje pravil, d abi vedel kaj je prav. Ropbot potrebuje pravila. Normalen človek je samo normalen in vse funkcionira.

     • freedomfighter

      Druzba prez pravil in zakonov ne mora obstajati

     • dob

      Tebi se po pravilih podira!
      Nisi opazil, da je pod udarom Ustavno sodišče?! Da poteka komunistilčni prevzem US?
      Pa si opazil, d ase pri nas vsak spor konča na US?

      Laže je zamenjati US kot pa Jankovića, kenede! In to vse po pravilih!

      V resnici pa si ti tisti, ki brez pravil ne more obstajati!!!
      To velja za VSE ljudi, ki so brez lastne Volje: da ne morejo obstajati brez pravil!
      Takšni ljudje čakajo režim, da jih vodi, ker sami od sebe ne znajo živeti. Tako ljudje streljajo druge ljudi in potem rečejo: takšna so pravila!
      Po svojem notranjem vodilu, ki ga ima vsak normalen človek v sebi in je zame BOG, pa ne znajo živeti, ker z lastno vestjo in Zavestjo niso vzpostavili odnosa.
      Lastna Vest! Če še nisi slišal zanjo.

      Ne skrbi. Planet bo vodila lastna Vest, zato ker je to vrhovni (in edini!) zakon Vesolja. Vse drugo bo propadlo.

 • Anton

  ne razumem zakaj sem blokiran, morda zato ker sem levičarje kot take, kot prvič oni niso levičarji, kot drugič, če sem jih etiketiral kot boge stvore, to ni žalitev, oz sovražni govor, temveč dejstvo o čemer pričujejo predhodnje kot aktualne informacije. Več o tem se lahko seznanite s pomočjo strička Googl.

  sarkazem press

 • xtc

  In to Kučanov Podržaj ,ki mu štrajkajo na firmi?

  • Vojteh Dovč

   sem prečital da je golubičev!!!!!!!!!!!!!!

   • xtc

    Torej Kučanov hlapček.

    • žogica

     Kučan se ima ful fajn!

     • montyamp

      Čaka na poziv iz Nemčije , baje gre na obisk Perkoviću in Mustaću .
      Tak malo daljši , žajfo mora imeti zraven .

     • domovina mili dom

      To bi bila edina rešitev za Slovenijo. Vazelin mu jaz kupim.

     • montyamp

      Kaki vazelin ???
      Na suho , Kramberger tudi ni dobil priložnosti .

     • domovina mili dom

      Samo bi morala biti od spredaj nažagana.

     • montyamp

      Svinjski šrauf namočen v kislino .

 • Vojteh Dovč

  nisem vedel da ga je golubić postavil na ta položaj “!?

  • xtc

   Kučan je šef Golobič pa izvajalec,nisem pa prepričan mislim pa da je bil Podržaj Zares ali LDS-v glavnem propadlo.

   • janez cepec

    Kučko je biu tud od Janše šef, kva pravš na to?

    • xtc

     Sploh takrat ,ko je po kanalizaciji Ljublanwe plezu,JJ pa osamosvajal SLO.

 • janez cepec

  ne vem, kva bi Zobec sploh rad. evidentno je, de se ni podrediu kontroli, ki je pač zapovedana z zakonom. na sodišu, na letališu, pa še kje. če misle, de kot ustvni sodnik drži Boga za jajca, se je mau zajebu. če misle, de zakon za njega ne velja, se je tud zajebu. če misle, de je zakon slab, nej se trudi, de ga spremenijo. naj hujš je pa to, de se na posnetku vid, de se je, ne morem reč drgač, pizduh, grdo lagov, kva, de ga je varnostnik maltretiru. če bi biu tam taprav varuh reda. bi ga, res “prefukou”, kot zdej sicer sodnik joka, de ga je, pa ga ni. škoda. in to nej bi biu ustavni sodnik. tud med “dvema ognjema” mu ne bi pustu sodet, pizduhu lažnivmu

 • domovina mili dom

  Gnila in plesniva je slovenska država. Komunistična trohnoba jo razjeda, razjeda.

  • janez cepec

   pa še bo tko, dokler boste, kreteni, Janšo volil

   • domovina mili dom

    Lej ga kretena. Ne volimo Janše, volimo stranko.

    • Tweety Bird

     Ne voluhar…vi volite Janšo !!!

     • domovina mili dom

      Ne voluhar, mi volimo stranko.

     • Tweety Bird

      Rekla sem, da volite Janšo…volite slovenskega Hitlerja… Kapish???

     • domovina mili dom

      Kakšna pa je razlika med hitlerjem in stalinom. Baje sta imela pogodbo.

     • Tweety Bird

      Tudi Janez in Kim Jong Un jo imata. Oba strastna komunista :)

     • domovina mili dom

      Točno, če hočeš uspeti, moraš imeti partijsko izkaznico.

     • montyamp

      Anketa za kurćaniste .
      A topoglavost kaj boli ???
      UDBOVSKA DECA imate izkušnje s tem .

     • janez cepec

      topoglavi ste vi, potomci domobrančkov, ker dopuščate, de vas tardeči jebejo že 73 let, pa še vas bojo in prou je tako

     • montyamp

      Še vprašanja ne razumeš , vidim pa da te boli .
      To da morilec zmaga , pomeni da intelekt ni zmagal , zato gredo tvoji potomci v tuje bolnice .
      Fuj te bodi , za drobiž zagovarjaš bandite v jahtah , ti pa crkuješ za to staro kišto .

     • janez cepec

      ma kar se intelekta tiče, se pa ti tle ne moreš kej dost pogovarjat, si andergraund

     • montyamp

      Če je komunist to ugotovil , vem da je absolutna laž .
      Se pravi da sem intelektualec v pravem pomenu besede .

     • domovina mili dom

      Morda pa bo ta cepec enkrat v vrsti 63 tisoči, da pride do dohtarja. Morda se premisli.

     • montyamp

      Bo prej crknu od zabitosti kot od sosedovega udbovca pes , ki je podobno norel .

     • domovina mili dom

      Je pa vsaj ena pravica, da tudi rdeči zblojenci plačujejo visok DDV in vračajo kredite svojih šefov.

     • montyamp

      To so od udbe kastrirani mladiči , ki delajo po navdilih partijskih mumij in pleničarjev .
      Držijo jih cucke zabite na povodcih .
      Kdaj in kje je morilec vzgojil normalnega naslednika???

     • domovina mili dom

      DNK.

    • janez cepec

     isti kurac

     • domovina mili dom

      Ni isti, je pa enak, od SD,Levica,SMC, LMŠ…..samo odtenki barv so različni. Imenovalec pa je murglska …..

     • janez cepec

      maš parou, usi so komunajzarji, z Janšo na čelu, sam ne okol govort

     • domovina mili dom

      Jaz spoštujem komuniste, teb sem zaupal, ne na okrog širit prosim.

 • montyamp

  Podržaj ni prišel za poslanca , hahaha , Violeta , Hanžlek , Kordiš , Cmerar pa so prišli .
  A topoglavost kaj boli ???

  • domovina mili dom

   Sem imel pravi občutek o temu sluzavemu kretenu. A ni res, da smrdljivega komunista zavohaš na 100km.

   • montyamp

    Na 10000 km pa ga vidiš , cerebralno rdečo veliko luknjo v mali luknji .

 • Franjo Trojner

  Tota naša pravna država je pa res že čisto v kurcu, zdaj sodniki med seboj že v medijih obračunavajo!
  Čas je, da pravno državo postavimo na noge in sodstvu povrnemo ugled!
  Čas je za masovne proteste proti krivosodju.

  • domovina mili dom

   Je bila prilika. Pa so kreteni zajebali ali nasedli malemu vilinčku. Je treba priznati, da udba ima prijeme za butle.

 • Tweety Bird

  A je že 46 glasov?… Ne?… Ne še?… Pa bo?

  • janez cepec

   bojda bo Irglova prestopila, pod pogojom, de ga Srpentišku uhka poduda. prav, de ga že delj cajt ni fasala. začetek pa je

   • Tweety Bird

    Pol pa mora biti potrebna, da bi Serpentinšku piceka potegnila :)

    • janez cepec

     a veš kuga pravjo za pikavce, povučeš dva put, pa baciš

    • Franjo Trojner

     Vidva ga ziher en drugemu dudata! A žensk in to za povrh še lepih pa vidva nič kaj ne marata kaj?
     Čujta, jaz sem se in se še vedno rad furam izključno samo po asfaltu, vidva pa imata očitno rada samo blato.

   • Franjo Trojner

    Vidva ga ziher en drugemu dudata! A žensk in to za povrh še lepih pa vidva nič kaj ne marata kaj?
    Čujta jaz sem se in se še vedno rad furam izključno samo po asfaltu, vidva pa imata očitno rada samo blato.

    • janez cepec

     ma ti se furaš po asfaltu z desno opcijo ,meaning, si desni drkadžija, to’ j pa tud use kar se tebe pa seksa tiče.

     • Franjo Trojner

      Da po asfatu in ti izključno po blatu/dreku, razlika je bitna in očitna, pa ti piši kaj češ.

     • janez cepec

      očitno si precej informiran, kar se dreka tiče, ergo, si pravi pederajs

     • Franjo Trojner

      Ha, ha ti si pa res čisto tapravi levičar, ko ti zmanjka argumentov izbereš taktiko papige, torej si pisana papiga, ki se rada vozi po blatu! No točno taki enkrat na leto paradirate po Lj.

 • Tweety Bird

  A je Janez (mrznež migrantov)+Zmago (mrznež ciganov)+Tonin (brezvezneš) = 46 ?

  • janez cepec

   not inaf, tenk’s God

   • Tweety Bird

    he he…fakin basterds ar luzers :)

    • janez cepec

     the biggest loser in SLO is…( slišjo se bobni ….)…….. JANEZ IVAN JANŠA

     • Tweety Bird

      Pa še debel ni, pa je luzer…ha ha ha ha ha ha ha ha …

     • janez cepec

      pizda pa res, tud tle se ne bi prgrebu u špil, tko, k’ se ne bo u vlado

  • šrauf

   Bird,kje imaš Martina? Se spomnim vajinih duelov na Mladini 5-6 let nazaj.

   • Tweety Bird

    Čuj, to pa je bilo super :) Ne vem kje je…moj Martinove Ide oz. Tinček :)

    • šrauf

     Tweety Bird=Foglof Tunek

 • montyamp

  Janša je edina rešitev za Slovenijo . Vse ostalo je izguba časa , dnarja pa itak ni več .

  • janez cepec

   zguba si ti, dnar so pa Janša, ti pa vam podobni pokradl že pred leti

   • montyamp

    Živela partija , živela UDBA , pravijo kastrirani mladiči starim pleničarjem .
    Le zakaj se antijanšisti ne uprete svojim donatorjem , saj ga ni več nobenega pod 80 ???
    Ste pa zgube , sram vas naj bo , luzerji .

    • janez cepec

     treba se je uprašat, kdo je tle luzer? kdo kerga jebe že 73 let. pa še vas bojo

     • montyamp

      Ko bojo gazde pocrkali , se boste rdeči prasci orng med seboj ,takrat pa pride Janša od strani in vas potamanimo v čuze , banda pokvarjena .
      Pridejo prava sodišča , potem pa z magarca na konja .

     • janez cepec

      sanja svinja o koruzi

     • montyamp

      Če so pošteni sodniki koruza , pač sanjamo koruzo .
      Zakaj 11 zidov , a topoglavost kaj boli ???

  • Krtača 20

   Božec.. … U glavo….

   • montyamp

    Vaša verzija trenutno izvaža bolne otroke in zdrave dohtarje .
    Venezuela je spredaj ali zadaj ???

 • Krtača 20

  A tale zobatec mal preveč ameriške sage o sodnikih gleda, mu je pa u glavo stopil?

 • Tweety Bird

  Čas je za spremembo na desnici. Adijo Veliki Vodja JJ !… Naj se upokoji in gre k svoji Urški…in uživa v pokradenem denarju ki ga je skril… Če mu nič od tega ne paše pa lahko prigrizne kapsulo cianida… kot Heinrich Hlimmler :)

  • montyamp

   Hahaha , Janša vas j…. iz dolgočasja .
   Kaj če bi se orng potrudu , od UDBOVSKE DECE še u ne ostane .

  • janez cepec

   Janše se ne bo nubedn znebu, ostaja večni predsenik, kot njegov vzornik Tito, njega se bomo znebil sam z nogam naprej, u trug. hvala Bog

  • xtc

   Zopet zmanjkalo tablet?

  • freedomfighter

   Kaj ima jansa s tem clankom…

 • montyamp

  Država brez vojske ,
  država brez dohtarjev ,
  država brez dnarja ,
  država brez pametnih varnostnikov , ……………………………………..
  Kaj pa te ta država ima ???
  Stare murglosrbsko udbopartijske mumije , ki z Bankami iz Rusije streljajo po Slovencih .
  Švicarji po svojih ne streljajo , čeprav imajo nacionalno gardo .

  • janez cepec

   vojsko je tapru razjebu Janša,
   dohtarjev očitno ni plaču, pa so mu ušli, dnar je on pokradu (šverc orožja)
   varnostniki so njegove pamet
   to je bla njegova država in naša prihodnost, če bi spet zmagu. pa hvala Bog ne bo.Amen
   Švicarji se pa uhka jebejo

   • montyamp

    Propaganda NKVD mašinerije je bila zelo podobna tvojim izpadom .
    Janša je za vas car in heroj , sam Bog ga je poslal , škoda edino da je bil Bog demokrat , ker je poštene Slovence pustil na cedilu , vsaj do Janševe zmage .

  • freedomfighter

   Varnostnikov nimamo da so pametni ampak da varujejo v skladu s pravili ki jim jih da drzava…ce ti niso vsec pravila za to ni kriv varnostnik

 • janez cepec

  pa dobr, desnakarji, a bo kdo podau en resn komentar o tem jašističnem pizduhu, k’ misle, de je sodnik, ki to po useh pravilih ne bi smeu bit, dones pa joka tle, kakšna krivica, de se mu godi. isti Janša. ajde pošenjakarji, da vas slišem

  • montyamp

   Kakšna krivica ???
   Sem vidu posnetek .
   Kaj si nor ali slep ???
   Če napišem da si cerebralno invalidn mi vzame preveč časa , ker je krajše butl , učinka pa nima ne eno ne drugo .
   Prepotentnost ultra-idiota v uniformi , naj bo material za neko resno razpravo ???
   Kako je prišel dotični gospod varnostnik do te službe ???
   A je to kakšen srbski pastir magarcev , v civilizacijo v glavnem ne spada .
   Če ga pa že zazidarski otroci morate krmiti , bodite toliko dosledni , da se vam debili ne bodo valjali po trdih diskih še tisoč let .

   • janez cepec

    al si slep, al trapast, al si pa čist neki druzga gledu, u vsakem slučaju pa ne veš za kva se gre, pa kašna je procedura prehodov čez varnostno kontrolo. mora, de si trapast, to bo, ja.

    • montyamp

     Kaj ste ljudje ali opice s spominom zlate ribice ???
     Vidi se , da varnostnik ni bil prvi dan v službi in sodnika pozna .
     Tudi ključe mu je pokazal , ni pa Zobec računal s tem , da je v Sloveniji možno najti balkanskega idiota , ki je prejšnji dan gledal džems bonda in se mu bo rolalo še par let .

     • janez cepec

      so vat? če greš čez kontrolo, mejo, pa te uhka usi poznajo, moreš it skoz določeno, prepisano, z zakonom, proceduro, pa če si Bog, al pa en kurčev ustavni sodnik, pa tus če si janšist

     • montyamp

      Slepec lahko vidi , da ga je poslal kolega ali šef za njim .
      Hijene delajo vedno v tropu .
      Balkanski magarci se še pač niste navadili na civilizacijo , Zobec se bo pa težko navadil na majmune v službi , kjer se gibljejo v glavnem intelektualci .

     • janez cepec

      če se ne more zapoun trocedure, poj ne more bit sodnik, ampak je navadn majmun, kot ti praveš

     • montyamp

      V civilizaciji je tako , na balkanu pa tako .
      Kar so varnostniki iskali , to so tudi našli .
      Našli so svoj odsev , odsev zgleda pa takole :
      Sem videl policaje v 10-ih državah , takega vedenja , katerega plačujemo mi , če se ne otresemo , bomo v kratkem izvažali še kaj drugega kot samo bolne otroke .
      Kaj pa trocedura po bankah , miljoni pa to ???

     • sanguis sacrum

      razen če si al ku al mamed, 1.1.2015…potem te noben ne pogleda…..vsi se obrnejo proč…

     • sanguis sacrum

      jebeš tako družbeno politično ureditev …

     • Jakob Kovač

      Ni važno ali ga pozna ali ne za vse je enaka procedura!

     • montyamp

      A zdaj pa procedura ???
      Ko vam pa žvepleni iz žepov krade , potem pa cenzura .
      Idioti brez para , zato pa izvažate bolne otroke , banda zagamana .

     • Jakob Kovač

      Kdo je žvepleni in kdo smo MI?-A si iz Vojnika ušel?

  • miki

   sanja svinja kukuruz. Pa je ne misliš, da je s to retardirano golaznijo možen kakršenkoli dialog? Pokaži jim rdečo zvezdo. Janez bo rekel, da je to v resnici rumen križ, na njem pa natknjen buzerant vinko. kaj pa zdaj. Golazen bi te ubila, če boš samo podvomil, da križ ni zvezda (in vinko ne jebe psov). O argumentih pa pa onem svetu

   • janez cepec

    no ja, kar se zvezde tiče, rdeče misem, so se Ivan, Vinko, samozvani general Krko, njegov sin, pa še kdo, usi boril na zečetku, z njo na kapi. njega dni, k’ so bli pa pravoverni komunajzarji, so pa z njo ponosno korakali

    • wert

     Boš rekel, da se zoki ne bori s svojimi sinovi ? O pa še kako. Še slalomskega rjavčka je znal nategnit, o jej…..jej….. ni za govort, he, he

   • šrauf

    Ali si se ti brihtola napil? Če bi JJ rekel,da drek ni za jesti,bi anti-janša psihoti razglasili drek za največjo pslastico.

   • samotoje

    Mikimaus, takoj spat.

 • Mojca pokraculja

  Indikativno je, da se sedaj v bran varnostniku, pravosodnemu policistu ?!? postavljajo najvišji šefi in to šefi, ki poosebljajo represijo navzven in navznoter. Ti ljudje so okvarjeni, zato pa so v takem poslu. In ker so v takem poslu zagovarjajo edino sveto jim stvar: represijo. Ponižati, disciplinirati, ukazovati, odrejati, imeti zadnjo besedo. Tam ni ugovorov, zanje ne obstaja nihče , ki bi bil nad njimi. Red pa mora biti, kam pa pridemo kenede, če se bodo kar sprehajal mimo naše kontrole !

  • sanguis sacrum

   še vedno se čudim, da se takim situacijam ..še vedno čudite..vse je jasno..kot beli dan.

   • Mojca pokraculja

    Imaš prav, ni se kaj čuditi. Kdor razume, mu je vse jasno. Zato se ne čudim in že dolgo pravim, Slovenije ni več!

    • sanguis sacrum

     ne, ne, ne, ne,, Slovenija…vedno je bila , je in bo…sicer preveč tolerantna, včasih preveč obotavljoča…preveč poštena..za vse krvosese…ampak…zmagali bomo…

     • Mojca pokraculja

      Zmagali ?! Dum spiro spero, dum spero spiro !

    • šmentanamuha

     Slovenija smo mi vsi skupaj. Fatalizem se mi zdi patetičen in škodljiv. Dejstvo je, da je 70 let in več socialistično-komunistične vzgoje in izobraževanja pustilo posledice na množici ljudi, ki se jim je ta mentaliteta zažrla v možgane. Jaz mislim, da nekateri resnično niso v stanju tega dojeti. Zato bo potreben čas in predvsem nekaj desnih vlad, da se stvari postavijo na svoje mesto. Posledice totalitarne vzgoje in izobraževanja so strah (nezavedni) in nesposobnost samostojnega razmišljanja, ker ljudje v svojo pamet niti ne zaupajo več. Akademskega razmišljanja pri nas skorajda ni. Tisti redki pa so neslišni in nevidni, tudi mediji jim ne dajo prostora, ker so dejansko nezaželeni. To je težava.
     Pravih izobražencev in resnično sposobnih ljudi si slovenski komunisti niti ne želijo, nikoli jih niso marali, zato so jih po vojni preprosto počistili, v kolikor niso uspeli pobegniti. To je naša realnost. Strahovlada pa je še vedno prisotna in pravkar državljani jemljemo novo lekcijo iz slovenske demokracije: kako prelisičiti zmagovalce na volitvah. Tu ne gre samo za to, kako zajebati Janšo, ampak kako zajebati nas, ki smo glasovali za zmagovito stranko. Koliko je to ljudi? 250.000? .

     • Mojca pokraculja

      Patetično in fatalno ? Ne, niti najmanj ne. Dejstva, ki jih navajaš so samo vzrok, posledica je pa destrukcija vsega, kar nas lahko povezuje v skupnost in v skupno normalno bivanje in ustvarjanje. Zmeda je tako velika, da si najbrž sami ne bomo mogli pomagati. Vsak poskus k normalnemu je obsojen na propad. Tako kot tkivo, ki ga napade rak, odrežeš a kaj ko se spet pojavi drugje.

  • freedomfighter

   Samo to mi odgovori in to z da ali ne…ali je policist kakorkoli krsil pravilnik?

   • Mojca pokraculja

    DA !

    • freedomfighter

     Aha katero pravilo pa…pa ne si zmisljevati tocno me zanima kje pise da so sodniki nad pravili ki veljajo za ostale…pa ne mi govorit kako je v tujini in podobno mene zanima katera pravila in predpise je krsil policist ki je varoval sodisce v sloveniji

     • Mojca pokraculja

      Pravilo, da se je odstranil iz svojega delovnega mesta!
      Glede tega kje piše da so sodniki nad pravili? Aha to bi ti rad da piše. Kje pa piše, da ….? Pa piše…pa piše….
      Ko imaš že možgane naravnane na to, da ne morejo sami dojeti kaj je prav in kaj ni, ampak mora to pisati, da s prstom lahko pokažeš na papir, morda boš razumel tole:
      Tista država, ki ima največ predpisov, je najbolj skorumpirana- star latinski pregovor!

     • freedomfighter

      A ti razumes da policist ne sme krsit pravil ker lahko za to izgubi sluzbo…kako bo pa zgledali ce se bo vsak posamezni policist odlocal ali naj se drzi pravil ali ne…temu se rece anarhija…pa ja jaz hocem da so pravila za policiste jasno znana in napisana

 • Duhec

  Sledi najmanj policijska zascita SDS sodnika. Pa bi naj bli nepristranski, politicno nevtralni.

  • šmentanamuha

   Kako zanimivo je opazovat levičarje, ki z naluknjano barko plovejo proti odprtemu morju in se veselijo, ker so glavnega krmarja pustili na obali … ker mislijo, da obvladajo.

 • šmentanamuha

  Pred globoko državo niso varni niti vrhovni sodniki. Zadeve se bo treba lotiti gverilsko.

  • Hun

   a ne bezijo gverilci v hosto k zagusti?

 • montyamp

  Kaj pa varnostniki po bankah ???
  Dajte te majmune iz sodišč na banke , pa naj mečejo banksterje po tleh .
  Od kje vam kurćanistom ideja , da se bomo Slovenci pustili na suho j… murglosrbski struji ???
  Dve fazi zaostale rasne smeti kontrolirajo sodnike v družbi ki se bori za demokracijo .
  Ne me basat .
  A sploh veste kaj je to sramota ???

 • Gr Enze

  TAK VARNOSTNIK JE ŠE ZA PASTIRJA ZANIČ

 • Miža

  To je res barbarizem brez primere, kar si je dovolil ta pravosodni policist. Vrhovnega sodnika vlačiti kot nekega smrkavca po hodniku, čeprav ga ni nihče zaposlil za to, da varuje sodišče pred tam zaposlenimi sodniki, temveč obratno, da varuje sodnike in druge zaposlene na sodišču pred neznanimi osebami, da ne bi kdo nevaren vstopil.

  Podržaj pa zagovarja takšno barbarsko ravnanje svojih podrejenih brez trohice spoštovanja do ljudi, s čimer veliko pove o sebi in svoji brezvestni morali in tudi političnem polu, ki mu pripada.

 • Radolf Mitler

  Ta pravosodni policist je sigurno kakšen proti hosti obrnjen kmetavzar, ki onanira kadar je v uniformi in lahko zajebava poštene ljudi.

 • freedomfighter

  Policist mora po pravilniku ustaviti in pregledati vsakega ki pride na sodišče…konec koncev kdo pa pravi da se sodniku ne more odpulit in pride na sodisce streljat…ali ni prevelika odgovornost za policista da se sam odloca koga bo pregledoval in koga ne…tisti ki se pizdite na policista ste kreteni…pizdite se na tistega ki je pravila napisal in uzakonil ceprav jaz ne vidim nic slabega v tem da se pregleda vsakega ki pride na sodisce od snezilke do vrhovnega sodnika…zgleda nekateri mislite da za sodnike pravila ne veljajo

  • Mojca pokraculja

   Kje to piše, da mora ustaviti in pregledati vsakega ? Kje?
   Prevelika odgovornost? A zato je dobesedno laufal po hodniku za sodnikom ? V imenu odgovornosti bi ga po tvoje mirno lahko počil.Zate ter ostale zagovornike tega gnusnega obnašanja, bi bilo to prav ? Po pravilih !

   • freedomfighter

    Ne ampak ce policist ob pregledu nekomu rece stojte niste opravili pregleda se mora tist clovek ustavit pa naj bo sodnik ucitelj ali pa snezilka

    • samotoje

     Jaz sem hodil na okrožno sodišče v Lj. kot porotnik in ti lahko povem, da snažilke ni nihče pregledal. Celo metlo so ignorirali.

     • freedomfighter

      No jaz imam pa pravnico v druzini ki je vsak teden na sodiscu pa je se nikoli niso spustili na sodisce brez pregleda

     • samotoje

      Seveda, če ni snažilka.

     • karpelec

      Metla ni nič zapela.

    • Mojca pokraculja

     Ja bravo no ! Nedopovedljiv si. Policist se je naknadno odločil, da gre za sodnikom. Le zakaj ? Zakaj ga je zvlekel nazaj? Pravila?

     • freedomfighter

      Hahaha ne ravno to hocete ljudje kot si ti da bi ga na podlagi tega ker je sodnik oprostil pregleda…policist le ni naredil izjeme zanj

     • Mojca pokraculja

      Bebo si in bebo ostneš.

  • Miža

   Če imajo sodniki na tem istem sodišču možnost vstopa skozi stranski vhod brez posebnega pregleda, potem se samo po sebi razume, da ko kdo od njih kdaj vstopi skozi glavni vhod, ne more potem zapasti pod drugačna pravila in se šteti za nevarno osebo, če se ve, da bi brez problema lahko vstopil skozi posebni vhod, ki ga ima tudi na razpolago. Če bi imel ta policist kaj v glavi, bi mu to bilo jasno, saj je vendar videl, kdo je vstopil, pa še ključe, ki jih je senzor zaznal, mu je pokazal.
   Ne vem, ali nekateri niste bili nikoli zaposleni kje, kjer se je vstopalo skozi vhod s službojočimi varnostniki. Sama sem bila in režim za zaposlene, ki so nas varnostniki vse poznali, ni bil enak kot za tuje obiskovalce. Direktorji so bili tudi izvzeti in še nekateri drugi glede na naravo dela, da bi morali ob zapustitvi stavbe v službenem času, predložiti pri varnostniku dovolilnico za izhod. Neko spoštovanje in temu ustrezna hierarhija po zahtevnosti del, ki jih kdo opravlja, mora povsod biti.

   • freedomfighter

    Okej razumem vse razen tega zakaj vsi krivite policista ce so njegovi nadrejeni lepo povedali da se je on le drzal predpisov in ni krsil nobenih pravil…a razumes da ni tezava v policistu ampak predpisih ki jih ima…pa a se ti ne zdi da ko je policaj rekel sodniku da naj se ustavi bi se ta mogel ustavit ali pac sodniku ni potrebno nikogar ubogati

 • freedomfighter

  Bogi policist drzi se pravil ki so mu jih drugi napisali potem je pa napaden da on dela narobe…#narobesvet

  • Mojca pokraculja

   Bogi bogi, oh kolk bogi….

   • žogica

    Ti si bogi, v glavi!

    • freedomfighter

     Povej katera pravila je krsil policist ker sem tako bogi v glavi da ne razumem…

     • žogica

      Oprosti, Pokraculji sem to napisala, preveri!

     • freedomfighter

      Haha pa res se opravicujem…LP

     • Mojca pokraculja

      Žogica ti bo vse razložila pa skupaj lajnajta naprej.

     • freedomfighter

      Hahaha evo tako si glasno odgovorila da je policist krsil zakon in pravila ne znas pa odgovoriti katera…jaz takim ljudem recem laznivci

     • Rožle

      Ne pa nisi :) .. njemu si

     • macon

      Pravila veljajo za vse ali pa za nikogar, a to lahko razumeš? Ne uveljavljajo se na nekomu, druge pa se spušča mimo, to ni normalno.

     • pupa

      Ves čas ko je bil že tam ta varnostnik (če ni bil prvič, to je možno preverit) je sodnik vstopal enako kot ta dan. Varnostnik je za dobro nagrado izpolnil naročilo diskreditacije. Ko korupcija gre do te meje je za se prijet za gavo in se vprašat ali si sploh zaslužimo svojo državo, če nam balkanjezi komandirajo tudi s takimi prijemi kot ta varnostnik.

 • pupa

  Predvidevam, da sodnik Zobec ni prvič ubral to pot za prihod v svojo pisarno. Toda glejga zlomka ravno tisti dan se je v to zapičil varnostnik. A je bil ta varnostnik na sodišču čisto nov sodelavec, da ni nikogar poznal? Dvomim! Načrt za degradacijo gospoda Zobca je bil izdelan nekje drugje. Pokončne ljudi je treba na vsak način upognit. Noben zapisnik ne obstaja koliko je ta varnostnik prejel za to dejanje. Pa vendar!!!!!Zanima me kaj je po rodu to đubre od varnostnika.

  • freedomfighter

   Gospod sodnik je pa potem tak kreten da je nasedel na tako provokacijo da zalostno da je sodnik…se vedno pa ne razumem kateri zakon ali predpis je krsil policist

   • macon

    Sodnik ni ignoriral varnostnika, to je razvidno iz posnetka, tudi ni šel nonšalantno mimo kontrole, temveč je pomahal s ključem in nekaj povedal. Varnostnik ga ni imel kaj prijemati za roko in voditi s sabo, ker je šlo za očitno podrejanje in poniževanje.

    Interni pravilnik je po vseh firmah tak, da bo en varnostnik, ki bo šikaniral šefa (ti sodniki so šefi), nemudoma letel iz službe. In to bi bil šele začetek njegovih problemov, ker bodi siguren, da sodnik točno ve, kaj govori in kake so njegove pravice.

    Sodišče je očitno leva politična inštitucija, ki tako poniglavo ponižuje nelevega sodnika. Ampak o tem seveda že leta pišemo, dobili smo le še eno potrditev.

  • Jakob Kovač

   Gospod sodnik je prvi ki mora spoštovati zakone,samo nekateri tudi politiki mislijo da so izven zakona in da za njih zakoni ne veljajo!

 • freedomfighter

  Spet sama izmikanja nihce mi pa ne zna povedati kateri zakon je krsil policist

  • žogica

   Nobenega, voluharji branijo svojega SDSovca !

  • Mojca pokraculja

   Pejt na net pa poišči ! Pol pa sprašuj.

   • freedomfighter

    Saj sem…nobenega zakona ni krsil med tem ko bi sodniku lahko dokazal da se ni drzal pravil in da je ignoriral policista

    • Mojca pokraculja

     No pol nam pa ti pokaž kje to piše, kar si zdaj povedal ! Bo šlo ?

     • freedomfighter

      Hahaha kaj naj ti pokazem…a dolznosti ki jih ima policist…jaz sploh ne razumem kje imate ljudje tezavo…sodnik je sel cez detektor kovin ki je zapiskal, policist je zahteval da se pregled opravi ponovno kar je njegova pravica oz dolznost sodnik pa ni ubogal in je sel kar naprej po tem pa policistu ne ostane drugega kot da posreduje…tebe moti ker ni ignoriral pravil

     • Mojca pokraculja

      Zdaj še zadnjič odgovarjam. Potem si blokiran, ker si teslo nedopovedljivo. Od drugih zahtevaš naj pokažejo kje piše kar trdijo, ko pa tebe vprašamo da pokaži kje piše tisto kar ti trdiš , pa zmrzneš.
      Imaš kakšen dokaz, da je policist zahteval da se opravi pregled? Imaš dokaz, da sodnik ni ubogal? Tega kar ti trdiš na posnetku ni videti. Niti ne razumeti, da bi lahko bilo tako.

     • freedomfighter

      Hahaha kod prvo videoposnetek lepo kaze kaj se je zgodilo pa tudi sodnik nikjer ne zanika da mu je policist rekel naj se ustavi on trdi da ga policist sploh nima pravice ustavit…ce pa je sel sodnik mimo brez besed se pa tudi lahko zamisli nad lastnim bontonom

     • Mojca pokraculja

      Hahahaha, imaš 2499 komentov in niti enega pluska ! Ma ne morem verjet kako ti to uspeva. Saj bi ti dala pluska iz usmiljenja, ampak nočem pokvarit tvojega rekorda.

     • freedomfighter

      Ja hvala bogu da na novi 24 nimam plusa to je samo po sebi zelo pozitiven podatek ker ovcke si med sabo delite pluske ljudi kot jaz bi pa najraje na grmadi zakurili…ovcke so se vedno bale pametnejsih in posledicno drugace mislecih ljudi…hvala da si mi povedala to o pluskih si mi polepsala vecer

     • pupa

      Se strinjam z gospodom Zobcem, Če ga je stokrat pri istem vhodu tretiral kot tam zaposlenega sodnika je stoprvič zgolj nagrajena provokacija, Amen!!!!!!!!!!!!

     • freedomfighter

      Tudi ce je provokacija to sploh ni pomembno…zobec trdi da je policist krsil pravila

     • pupa

      Kako tretirajo varnostniki Betetovo, ko vstopa pri glavnem vhodu (posnele kamere v času zborovanja vstrajnikov pred sodiščem-afera marela)? Tudi ona pa še marsikdo ni spoštoval posebnega vhoda za osebje. Nikjer nisem zasledila, da je ta vhod obvezen, ker večina sodišč posebnega vhoda niti nima.

     • pupa

      Pomembno je predvsem to, da je bila ta provokacija plačana
      s strani gnoja iz gornje slike. propadli politiki iz užaljenosti sovražijo vse okrog sebe. Samo frise poglej.

     • freedomfighter

      A ni v javnost tega spravil sodnik…ce ni se opravicujem za napako

     • Jakob Kovač

      A ti je bodja povedal kaj moraš pisati ,sama si prebutasta da bi doumela da mora vsak državljan spoštovati zakone in predpise

     • freedomfighter

      Ne razumes ce si sodnik si nad zakonom in pravili ker to si menda tako jak da se ti more cela drzava klanjati

     • Mojca pokraculja

      Teslo, je tebe kdo kaj vprašal?

     • pupa

      Samo budale pod imenom balkanjezi mislijo da bodo svoje budalaščine vsilili pametnejšim od njih.

     • freedomfighter

      A pravila so budalscine…ti si anarhist

     • pupa

      Sem ti že napisala če znaš brat da nimajo vsa sodišča posebnega vhoda za zaposlene zato je to lahko le komoditeta nikjer pisano pravilo.

  • Miža

   Pravilnika njihove službe nimamo na razpolago, da bi ga preučili. Stavim pa, da v njem ne piše, da je delovna obveznost pravosodnega policista loviti sodnike po hodniku in jih za roko vlačiti po njih na preglede pred vratarnico. Človeško je ta pravosodni policist ravnal skrajno neprimerno. Navsezadnje, če bi ga res tako skrbelo, da je sodnik Zobec vstopil v stavbo sodišča z nečim nevarnim, bi pač poklical koga od nadrejenih, ne pa se fizično zagnal za sodnikom.

   • freedomfighter

    Jaz ne trdim da je ta policist dober clovek jaz samo trdim da on ni krsil nobenega zakona in predpisa med tem ko sodnik je krsil pravila…sam si rekel da imajo sodniki svoj vhod kjer veljajo drugacna pravila kot na glavnem…torej ne moremo napadati policista ce se pac drzi nekih navodil ki so mu jih najbrz dali nadrejeni…mene bolj zanima kaj je slo sodniku po glavi ko mu je policist rekel da naj se ustavi on je sel pa kar naprej…v tem primeru je policist avtoriteta in ne sodnik

    • pupa

     Vse je bilo predvideno in načrtovano.

     Kako reagirajo varnostniki in ostalo sodno osebje če v sodni pisarni tako smrdi po alkoholu kot, da bi bilo noter dvajset pijancev? Osebno doživetje lani na piranskem sodišču.

     Ali varnostniki pregledujejo tudi Betetovo ko pride iz tržnice s polno torbo špeže.

     • freedomfighter

      Tudi ce je vse nacrtovano se vedno ne vidim kje v postopku je policist krsi zakon

     • pupa

      Pokončne Slovence je treba LOMIT !!!!!!!!!!!!!!!

     • freedomfighter

      Pokoncen slovenec se nebi spustil na tako nizko raven sploh v primeru ko sam dela narobe

     • pupa

      Citiraj mi zakon ki zahteva od osebja da je obvezno vstopanje pri posebnem vhodu, če posebnega vhoda nimajo vsa sodišča.

     • pupa

      Mi lahko navedeš kje najdem zakonsko določbo, ki zahteva od sodnika, da uporablja posebni vhod glede na to, da većina sodišč nima posebnega vhoda za osebje

    • Miža

     Ne ti, ne jaz nisva bila zraven. Po pripovedovanju sodnika Zobca je policistu pokazal ključe pisarne, ki jih je senzor zaznal in stopil naprej, ker ni pričakoval, da ga bo kot zaposlenega na sodišču policist hotel pregledati kot neko neznano osebo. Vsak mora razumeti tudi vsebino dela, ki ga opravlja in ne samo formo. Kaj je policist res mislil, da ima sodnik, ki vsak dan na sodišču opravlja svoje redno delo pri sebi kaj nevarnega, s čimer ne sme vstopiti v stavbo, kljub ključem, ki so mu bili pokazani? Kakorkoli, do sodnika ponižujočega ravnanja si ne bi smel dovoliti.

     • Mojca pokraculja

      Posnetek je dovolj zgovoren. Prvi policist-manjše postave na levi ni reagiral oziroma se je zadovoljil s kretnjo Zobca. Drugi ta večji, se je naknadno odločil, da gre za njim. Moral je phoditi precej daleč po hodniku, da je zobca ujel In se ni zadovoljil z njegovim pojasnilom.Skratka, njegov namen je bil pokazati jaz sem tu oblast in oblastnik, ki se ne ustavi pred nikomer.To je moja služba. Skoraj tako kot pazniki v konc logorju, saj so bili samo v službi !
      Grozljivo je vse skupaj, še bolj pa tole zagovarjanje: ja pravila so enaka za vse,ni čudno da je anarhija, kaj pa misli da je, če je sodnik !
      OMG v kakšni državi živimo. Ljudje so postali popolnoma bestialni. Krvoločnost na vsakem koraku.

     • freedomfighter

      Ja policist je pokazal da na hodniku ima on avtoriteto v sodni dvorani pa sodnik…sodnik je pa mislil da je on povsot bog in batina…ce bi se jaz ali pa ti tako obnasala do policista bi dobila pa s pendrekom po glavi pa se kazen

     • Mojca pokraculja

      Še enkrat bebo bebasti. Kolk te morjo met poln kufer doma, ajoj !

     • pupa

      Vse za denar prodaš tudi poštenje tako kot CIPA.

     • freedomfighter

      Cipa ne prodaja postenosti ampak svoje telo kar je zame dosti manj problematicno

     • freedomfighter

      Po zakljucku vidim da si mnenja da sodniki so pac nad vsemi ostalimi in se jim moramo pac prilagoditi

     • pupa

      Upravičeno gospod Zobec zahteva zase enak tretma od varnostika kot ga ima do Betetove in drugih sodnikov in ga je imel taisti varnostnik vse do tistega dne tudi do tega sodnika.
      Varnostnika bi opravičila samo v primeru, da je bil na tem mestu čisti novinec v kar dvomim.

     • Jakob Kovač

      Kaj pa je sodnik če ne navaden državljan SDS ima dvojna merila ene za tiste ki niso SDS ti so krivi vsega in SDS ovčke za katere mislijo da morajo imeti zakone da so njim pogodu,če ne začnejo pljuvat in zmerjat kar je njihova navada in kultura in take bi naj volili !

    • david23

     Obstaja Hišni red za stavbo Tavčarjeva 9 v Ljubljani, ki je javno objavljen na spletni strani Okrožnega sodišča v Ljubljani. Navedeni Hišni red določa, da sodniki vstopajo v stavbo na Miklošičevi ulici (skozi t. im. službeni vhod), pri čemer pa, po mojem mnenju, ne ureja situacije, ko vstopi sodnik v stavbo na Glavnem vhodu (ta vhod je na Tavčarjevi) v stavbo na Tavčarjevi 9, pri čemer pa takšnega vhoda (torej skozi Glavni vhod) sodniku izrecno ne prepoveduje (pa tudi ne vem, kako bi lahko s Hišnim redom sodniku prepovedali vstop v stavbo skozi Glavni vhod).

     Sklepati iz določbe Hišnega reda, da sodniki vstopajo v stavbo skozi (zgolj) službeni vhod, da je sodniku prepovedano vstopiti v stavbo skozi Glavni vhod pa mislim, da je malček huda, pač glede na določbo 19. člena Ustave RS.

  • montyamp

   ZKP

   • freedomfighter

    Mhm s cem ze…ko je ustavil cloveka ki ni ubogal policistovih navodil

  • macon

   Preberi, kaj pravi sodnik, ker bolje od vseh pozna zakone in pravilnike. To je konec koncev njegovo delo.

  • david23

   Kaj pa 19. člen Ustave RS glede na to, da je pravosodni policist s prijemom za roko ustavil g. sodnika Jana Zobca in ga usmeril nazaj proti vhodu sodišča?
   Omejevanje/odvzem prostosti ni le aretacija in vklenjevanje z lisicami, še posebej pa ne pri vrhovnem sodniku!

   • freedomfighter

    Policist ima pravico ustaviti vsakega ki ne uboga, navodil KI SO ENAKA ZA VSE…ce bi jaz ali ti naredila podobno stvar bi dobila pa s pendrekom po glavi in prav je takopa nek red mora bitu

 • stajerc5

  Jao, ko vidim tega Golobosralca me kar srh spreleti, ce pomislim, da bi Dolfi mislil: Ta je pa nas primerek Hitlerjugenda!!! Se za njega bi bil izdajalec prve vrste…

 • Jakob Kovač

  Čudno SDS je zmeraj pisal namesto sodstva krivosodje naenkrat zagovarja sodnika,ki misli da za njega zakoni ne veljajo-vsaka podobnost z JJ je zgolj slučajna!

  • david23

   Kakšen zakon je pa g. Jan Zobec kršil? Nenazadnje je šel čez detektor, pokazal ključ svoje sobe zaradi katerega je detektor zapiskal, le-tega pokazal in tudi povedal kdo je! Kaj je torej storil narobe?

   Kar se pa tiče krivosodja – ne verjamem, da je SDS v “krivosodje” štela primere, kjer je sodba skladna z zakonom, ki je skladen z Ustavo RS in pravili logike! V kolikor imate en sam primer, ki nasprotuje zapisanemu v prejšnjem stavku, potem ga prosim prezentirajte s sodbo (številko sodbe in navedbo sodišča ter datumom sodbe) in navedbo SDS o tej sodbi. Na splošno govoriti je pa zgolj kvačkanje in štrikanje ter nič drugega, da ne rečem kaj drugega!

   • Jakob Kovač

    Ja zmeraj stvari obračate stvari tako da je vam v korist,drugače sledi pljuvanje!

    • Mojca pokraculja

     Ni res, treba se je vprašati kaj je Zobec kršil? Nelegitimiranje?
     Sodnik se mora legitimirati, da je sodnik ?! Ne mi rečt prosim, pravila so enaka za vse !?! So za Pogačnika, Maslešo, Florjančiča itd. Naj pokažejo posnetke, kako se jim policisti klanjajo ob vstopu, oziroma jih legitimirajo! In po tvoje kršijo pravila ali ne?
     Prvi policist, ga je pravzaprav spustil, očitno poznavajoč, da gre za sodnika. Drugi se je pa naknadno odločil da gre za njim po hodniku. Dobesedno lovil ga je.Tudi potem, ko ga je ujel in dobil pojasnilo sodnika se z njim ni zadovoljil? Zakaj ne? od kod mu pooblastilo da ga odvede nazaj! Kam? Zakaj, kaj je tam opravil ?
     Zdaj pa odgovori, je vse to v njegovih pooblastilih? Lahko zapusti delovno mesto? Kaj je hotel preveriti pri vhodu, ali ima vabilo za obravnavo? To je običajno za stranke. Je hotel pregledati njegove dokumente? Ima za to pooblastilo ?

     • Jakob Kovač

      Ta sodnik je vstopil na glavni vhod torej na vhod za stranke torej veljajo enaka pravila zanj kot za stranke-,imamjo svoje vhode naj jih uporabljajo policist je ravnal v skladu z zakonom a po mnenju SDS ne bi smel!

     • Mojca pokraculja

      Teslo zahojeno, znaš še kaj druzga povedat kot mnenje SD in Levice?

  • pupa

   Pri kolikih sodnikih so varnostniki uporabili enaki tretma????? Imena in priimke in datum ter kraj dogodka, vse drugo so bale. Boš rekel vse druge varnostniki poznajo, sodnika Jana Zobca tupi varnostnik pač ni poznal.

   • Jakob Kovač

    pri vseh če so šli na glavni vhod,ker drugače imajo zaposleni svoj vhod,ti bi rad da zakoni za sodnike in za Jj ne veljajo.

    • pupa

     Hočeš reč da je bil edino sodnik Jan Zobec nediscipliniran?
     Namreč v javnosti še ni bilo zaznati podobnega izpada.

     • freedomfighter

      Ja noben sodnik se se ni kregal z varnostniki in to po medijih

     • pupa

      Sodniki poznajo varnostnike in varnostniki poznajo sodnike (izjemoma če je nekdo na novo, skoraj prepričana sem , da noben varnostnik ne deluje samostojno vsaj en mesec ima zraven mentorja, ki ga vpeljuje v delo). Nobeden ne pove kolikšni staž dela je imel ta varnostnik na sodišču pred tem dogodkom. V primeru da ga je ta varnostnik že stokrat pustil mimo brez komplikacij in tokrat je postopal drugače, kaj naj si človek misli drugo kot, da ga zajebava. Zelo fin je bil sodnik Jan Zobec, da ga ni brcnil po stopnicah jaz se nebi vzdržala. Verjamem , da varnostnik ni presegel svojih pooblastil, verjamem pa tudi da je bilo to dejanje posebno nagrajeno. UMAZANI POSLI BALKANJEZOV.

     • Jakob Kovač

      Za tebe bo pozitivna oseba z a mene ne jaz pravim da so sodniki tisti ki morajo spoštovati zakone in pravila ne pa da mislijo da za nje to ne velja

     • pupa

      Beri odgovor spodaj velja tudi zate. V tebi kot sovražniku JJ vidim tudi enega izmed BALKANJEZOV.

     • Jakob Kovač

      Če bi Janez rekel da je sodnik ravnal napačno bi ga cela čreda njegovih ovc pljuvala! -imate pač čredni nagon in morate imeti vodjo in kar on reče je zakon za vas!

    • pupa

     Kaj pa je tebi naredil hudega JJ, da ga uporabljaš pri vsaki negativni primerjavi? Zame je JJ oseba , ki bo šla v zgodovino pozitivnega pomena,ti pa nikoli.

 • Osti jarej

  ..če bi ne bil “naš” ,bi ga pa polcaj še pretepst moral

 • Brane

  Še en žalosten osebek, ki svojo veličino uveljavlja preko velikih zmag nad, po njegovo, malimi ljudmi:)

 • freedomfighter

  Torej sodnik vstopi cez glavni vhod, ko gre cez detektor kovin ta zapiska in policist zahteva ponoven pregled kot pri vseh ostalih vendar pa sodnik za razliko od ostalih drzavljanov navodila policista ignorira in odkoraka naprej…policist se po tem najbrz pocuti rahlo uzaljenega in ponizanega zato v skladu s svojimi pooblastili ustavi sodnika in ga potegne na ponovni pregled…sodnik ima previsok ego da bi priznal napako policist je pa pac izkoristil priloznost da se pocuti pomembnega…kretena sta oba vendar pa v policistovem pocetju ne vidim nobenega krsenja pravil

 • Aton

  Tipično jugo komunistčna.
  Iz JNA. Podpolkovnik se je potil in mirno stal pred majorjem. Seveda – on je bil nekakšen komisar ali nekakšen udbovec. Nek se zna!

 • Ivan Friderik Novak

  Sodnik Zobec je večinoma vstopal skozi stranski vhod, kjer se pregledi niso izvajali tako, kot bi se morali (ko zapiska detektor kovin, morajo pravosodni policisti ukrepati).
  Zgodilo pa se je, da je ega poln sodnik Jan uporabil glavni vhod, kjer se je kontrola vnosa kovinskih predmetov dosledno izvajala.
  In zdaj vzvišeni sodnik jamra, ker je pravosodni policist (paznik po starem) ravnal v skladu s predpisi. Bedno. . .
  Zato podpiram Podržajevo izjavo.