fbpx

Osamosvojitelj Slovenije Tone Krkovič ob ponižujoči proslavi TO SRS: “Ljudje, ne nasedajte zvijačam, polnih udbovskih trikov in leporečja.”

Foto: sta

“Seveda se sedaj, ko smo jih dodobra razkrinkali, pretvarjajo iz volkov v ovčice ter nas prepričujejo v nedolžnost in nezlonamernost svojega zloveščega početja,” Krkovič odgovarja na Pahorjevo trditev, da na proslavi ob 50. obletnici ustanovitve Teritorialne obrambe Socialistične republike Slovenije ne bo rdečih zvezd, ter dodaja, da se v resnici z vsakim nadaljnjim korakom le še povečujejo manipulacije. Ob tem Krkovič opozarja vse Slovence, naj ne nasedamo zvijačam, polnih udbovskih trikov in leporečja, saj nas že ljudska modrost uči, da volk dlako menja, nravi nikoli.

Danes se nam obeta osrednja proslava 50. obletnice ustanovitve Teritorialne obrambe Socialistične republike Slovenije (TO SRS), podsistema JLA, ki je služil totalitarni oblasti komunistične Jugoslavije. Na proslavi, za katero je večina prepričana, da se sploh nikoli ne bi smela zgoditi, saj ponižuje vse Slovence, bosta kot govornika tako predsednik državnega zbora Dejan Židan kot predsednik Slovenije Borut Pahor. Slednji na jasno stališče BgGen Toneta Krkoviča in evropskega poslanca Lojzeta Peterleta, da je proslava v nasprotju z resnico o osamosvojitvi, našimi vrednotami in Temeljno ustavno listino, ter na ugibanje, ali bodo tudi tokrat Ljubljano preplavile rdeče zvezde, odgovarja, da teh menda ne bo, saj na proslavo spadajo le simboli slovenske države. A Tone Krkovič na to tako rekoč vizionarsko odgovarja: “Seveda tam verjetno ne bo videti nobene rdeče zveze, v resnici pa bo tam ena sama rdeča zvezda.”

Taktična igra in način, kako preslepiti slovensko javnost
Krkovičevo društvo MORiS je prepričano, da se po slovenski domoljubni zdravi pameti ne bi smelo zgoditi, da bi predsednik samostojne in demokratične slovenske države častil povezavo z vojsko, ki smo se ji uprli in se osamosvojili na podlagi zmage nad njo. In kaj točno Krkovič odgovarja Pahorju, ki trdi, da na današnji do Slovencev ponižujoči proslavi ne bo nobene rdeče zvezde? “Seveda je jasno, da ne bodo kazali rdečih zvezd in da se te zvezde bojijo kazati, prav tako kot ostalo jugoslovansko ikonografijo. Potrditev je že v tem, da so umaknili iz prvotne zamisli tudi temeljno ikono, ki so si jo zamislili v kombinaciji agresorske rdeče zvezde in uradnega znaka Slovenske vojske. Seveda se tu igra taktična igra na način, kako preslepit slovensko javnost,” pravi ter dodaja: “Razumite v obliki metafore, ampak mislim, da je prispodoba povsem nazorna: Seveda tam verjetno ne bo videti nobene rdeče zveze, v resnici pa bo tam ena sama rdeča zvezda.”

BgGen Tone Krkovič (Foto: STA)

“Seveda se sedaj, ko smo jih dodobra razkrinkali, pretvarjajo iz volkov v ovčice ter nas prepričujejo v nedolžnost in nezlonamernost svojega zloveščega početja,” Krkovič odgovarja na Pahorjevo trditev, da na proslavi ne bo rdečih zvezd, ter dodaja, da se v resnici z vsakim nadaljnjim korakom le še povečujejo manipulacije. “Le še globlje bredejo v mlakužo lastnega jugokomunističnega zosa. S tem, ko nas skrajno podcenjujoče do slovenske javnosti prepričujejo, da tam zagotovo ne bo nobene rdeče zvezde, dosegajo le nasprotni propagandni učinek, s katerim nam jasno sporočajo, da tudi če tam resnično fizično ne bo nobenega simbola bivše totalitarne Jugoslavije, bo pa nedvomno na kognitivni ravni vseh prisotnih na tej proslavi v polni meri in v vsem siju sijala edinole rdeča zvezda.” Krkovič ob tem še opozarja javnost, “naj ne naseda zvijačam, polnih udobvskih trikov in leporečja, s katerimi bi se radi izvili iz pasti, ki so si jo sami nastavili, kajti ljudska modrost nas uči ‘volk dlako menja, nravi nikoli'”.

M. S.