Osrednji mediji in leva opozicija še niso obsodili (ne)dela predsednika KPK Roberta Šumija v primeru Tomaža Vesela

Robert Šumi in Tomaž Vesel. (Foto: STA)

Slovenija vsako leto po besedah strokovnjaka za korupcijo dr. Bojana Dobovška zaradi korupcije izgubi do 3,6 milijarde letno. Zdravnik dr. Blaž Mrevlje je večkrat dejal, da smo samo zaradi korupcije v zdravstvu v tridesetih letih slovenske samostojnosti izgubili že 10 milijard evrov (400 milijonov evrov letno). Osrednjo težavo pri korupciji predstavlja tranzicijsko omrežje, ki ima svoje lovke vpeljane v vse podsisteme v Sloveniji. Prav to omrežje branijo leve opozicijske stranke SD, Levica, LMŠ in SAB.

Transparency International Slovenija je objavilo poročilo, da se je lani povečala stopnja korupcije v Sloveniji. To so z veseljem povzeli osrednji mediji v lasti tranzicijskih tajkunov, ki so najbolj odgovorni za takšno stanje v Sloveniji. S svojo izjavo se je odzvala predsednica SD Tanja Fajon. Le ta se je v svojem moralističnem tonu odzvala, kaj je narobe v Sloveniji, da se je v času epidemije v Sloveniji močno okrepila korupcija. Na novico o korupciji se je odzval tudi predsednik vlade Janez Janša. “Med skrajno levičarskimi poganjki je velik enačaj, pa nobene neodvisnosti. So del sistemske korupcije, lažnih novic in globoke države obenem. Z istimi botri. Transparency International Slovenija je na tajnem sestanke ustanovil kar Drago Kos,” razkriva ozadje Janša.

Korupcija se je v lanskem letu lahko le okrepila, ko so osrednji mediji branili “popoldansko” delo predsednika Računskega sodišča Tomaža Vesela na mednarodni nogometni zvezi (Fifa).  Vse to je pokril z odločitvijo predsednik Komisije za preprečevanje korupcije Robert Šumi, ko so razglasili, da z dodatnim delom Vesela na Fifi ni nič narobe.

Nekdanji zunanji minister v Ropovi vladi razkril, zakaj sta Drago Kos in Boštjan Penko ustanovila Komisijo za preprečevanje korupcije
V oddaji pri voditelju Igorju Pirkoviču na tretjem programu nacionalne televizije je gostoval član Ropove vlade, dr. Dimitrij Rupel. Nekdanji zunanji minister v Ropovi vladi je povedal, kako je nastala v Sloveniji KPK. Na eno izmed sej vlade sta prišla Drago Kos in Boštjan Penko. Tam sta predstavila idejo, kako bi lahko lovili drugače misleče, ki se niso strinjali s takrat vladajočo levo politiko. Za diskreditacijo bi zadostoval že en napisan časopisni članek. Ne smemo pozabiti, da je Drago  Kos bil tudi v vrhu TI.

Enega prvih resnih korakov proti korupciji je storila sedanja oblast. Omenili smo, da zaradi korupcije v zdravstvu  vsako leto izgine do 400 milijonov evrov. Pred kratkim so stranke vladajoče koalicije in opozicijska SNS vložili predloge spremembe zakona o javnem naročanju v zdravstvu. S to novelo se bodo dokončno prekinile lovke zdravstvene dobaviteljske mafije, ki uničuje slovensko zdravstvo.

Osrednji mediji so predstavili podatek, ki jim najbolj ustreza. Zamolčali so,  da je Slovenija na repu lestvice, da bi si za javne storitve pomagali s korupcijo. A resnica je samo ena. Kako dolgo bodo predvsem leve opozicijske stranke sužnji tranzicijskega omrežja v Sloveniji, težave s korupcijo v naši državi žal ne bomo rešili.

Luka Perš