fbpx

Osrednji mediji vam bodo to zamolčali: Na Twitterju je malo morje lažnih profilov, za katerimi so levičarski aktivisti

Foto: epa

“Tole je povprečni zajem lajkov žaljivih tvitov pod mojimi tviti. Iz tedna v teden. Nekaj starih obrazov. Cel kup novih. Na stotine, na tisoče se jih izmenja skozi leto. Nagradno vprašanje za portal Pod črto. Kolikor imen in priimkov vidite?” je na poplavo lažnih profilov, ki pogosto delujejo v duhu levega aktivizma, opozoril priznani politični analitik Mitja Iršič, s čimer je izpostavil očitna dvojna merila nekaterih, zlasti osrednjih medijev in levih aktivistov. 

Politični analitik Mitja Iršič je na svojem profilu na Twitterju opozoril na številne lažne profile, ki ga vsakodnevno oblegajo s svojimi žaljivimi zapisi. Kot je ob tem navedel, gre za nekaj starih obrazov, veliko pa je tudi novih, in da se jih skozi leto zamenja na stotine ali celo na tisoče. Med njimi lahko opazimo imena kot so “Aleš Hojsover”, “valentina.madridista”, “sanda kopriva5 na 1919”, “gimnazijalac”, “Ziebane Kamilica 1024”, “Nori Snežak” itd.

Kot je znano, Iršič zastopa konservativna družbena stališča in s tem predstavlja velik trn v peti številnim “progresivno” mislečim. A če gre za vzorec obnašanja, ki je na Twitterju zaznan v primeru levega aktivizma – pritlehno in zakamuflirano verbalno obračunavanje z nekom, ki ne razmišlja tako kot bi si aktivisti želeli, bi bila na mestu vsaj doslednost, saj so v levih krogih nedavno zagnali vik in krik, ko se je razvedelo zgolj to, da je poslanka SDS Alenka Jeraj poleg javnega, uporabljala tudi anonimni profil. Vendar doslednost, kot kaže, ni ravno njihova vrlina.

Image

Levi osrednji mediji so šli celo tako daleč, da so iz domnevnega profila Jerajeve, napravljali osrednjo dnevno novico – več dni zapored. Pri vsem tem je močno sporna “progresivna” dvoličnost, ki jo lahko zaznamo v slovenskem medijskem in političnem prostoru. Ob tem pa je mnogo bolj srhljivo prav to, kar počnejo v levi opozicijski stranki SAB. Poleg ustvarjanja lažnih profilov, naj bi za širjenje svoje propagande zlorabljali celo profile pokojnih poslanskih kolegov. Poslanec Franc Kramar je namreč tvitnil še po svoji smrti. Verjetno je vsem jasno, da tega ni storil pokojnikov duh. Se je ob tem oglasil kakšen, levici naklonjen medij ali aktivist? Požareport meni, da za vsem skupaj stojita Alenka Bratušek, ki je poslanski položaj podedovala za Kramarjem, in njen strankarski kolega Jernej Pavlič.

Domen Mezeg