fbpx

Ostre kritike na račun leve opozicije: “Torej dokler je bila levica na oblasti niste videli nič spornega, da je politika diktirala RTV, zdaj pa vas naenkrat skrbi “neodvisnost” RTV. Bučke nam prodajate.”

Foto: Printscreen

Sedaj, ko levičarji niso na oblasti, želijo, da bi prišlo do spremembe sestave in načina imenovanja članov programskega sveta Radiotelevizije Slovenija. Ni potrebno posebej poudarjati, da bi s tem Državni zbor RS, s tem pa tudi politika izgubila odločilen vpliv na sestavo programskega sveta. Kot pravi vodja poslanske skupine Brane Golubović, naj bi se s tem enkrat za vselej naredilo konec kadrovanju in mešetarjenju politike na RTV Slovenija. V resnici pa zajec seveda tiči v drugem grmu. Ne gre jim namreč za nevtralnost javne hiše, ampak za to, da pri imenovanjih ne bi imela besede desna koalicija. 

“No, pred sabo imamo še en politikantski zakon, ki nima pravzaprav nobene vsebine, ampak, je zgolj namen, da se poskuša čim bolj dezavuirat dejansko delovanje RTV Slovenije in to delovanje pripeljati še bolj v kremplje leve, tako imenovane leve kohorte,” je glede predloga zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o Radioteleviziji Slovenija zatrdil prvak SNS Zmago Jelinčič. Podpredsednik Državnega zbora RS Jože Tanko pa je pripomnil: “Tista politika, ki ima po celotni vertikali v posesti vse vzvode oblasti v javni RTV že od ustanovitve RTV, zahteva, da se obstoječa “neodvisnost” RTV ohrani na vseh ravneh.”

Preberite več: Generalni sekretar vlade RS Predalič: “RTV Slovenija zopet manipulira!”

Poslanec SDS Boris Doblekar je v debati okrog RTV SLO spomnil, da se je v času Vlade Marjana Šarca ukazovalo poslovnim subjektom, v katerih medijih lahko oglašujejo. “RTV Slovenija plačujemo davkoplačevalci, zato pričakujemo verodostojne informacije. Oddaje, kot je Tarča, so Sloveniji že škodovale.”

Usul se je kup kritik na račun predloga opozicije
Na Twitterju se je pojavila poplava kritičnih komentarjev državljank in državljanov v smislu: “Torej dokler je bila levica na oblasti niste videli nič spornega, da je politika diktirala RTV, zdaj pa vas naenkrat skrbi “neodvisnost” RTV. Bučke nam prodajate.”

“Vse kar danes razlagajo Levaki v parlamentu bi lahko to počeli že 91’ leta. Takrat niso bili ogroženi. Danes se čutijo ogrožene. To je dejanska resnica. RTV Slo je bil servis od 91’ leta komunistom. Porazi bolijo, resnica še bolj!!!”

“Tole komunistično nabijanje o Hanziju. “RTV ni samo info program, so še dokumentarci, otroške oddaje etc…” Isto, kot NVO so gasilci pa Karitas.”

“Meni se pa ne zdi prav, da je lahko RTV Hanzi neodvisen od mojih denarcev. Želim, da moji predstavniki v DZ uveljavljajo moje interese!,” je glede financiranje javne hiše izpostavil eden izmed Twitter uporabnikov.

https://twitter.com/AfterCorona_1/status/1273261173690052608

Ko se je v Državnem zboru RS s strani opozicije pojavila kritika na račun uporabe Twitterja Janeza Janše, se je oglasil dolgoletni novinar in urednik ter nekdanji direktor Radia Slovenija Vinko Vasle. Opozicijo zelo moti pravica do tviter računa Janeza Janše. Zelo jih vznemirja, spravlja v histerijo in delirij. Tviter je zelo demokratičen. Ima funkcijo BLOCK.”

Opozicijo zelo moti pravica do tviter računa Janeza Janše. Zelo jih vznemirja, spravlja v histerijo in delirij. Tviter je zelo demokratičen. Ima funkcijo BLOCK.”

Na to pa se je pojavil komentar:Meni pa ravno to ustreza, ker ne rabim poslušat zraven še pranja možganov strani RTV presstitutk. RTV niti ne rabimo več, imamo direktno medijsko demokracijo preko TW in nerežimskih medijev.”

Hana Murn