Ostri odzivi: To kar gledamo je groba zloraba ideje o skupni osveščevalni oddaji

Datum:

To kar gledamo je groba zloraba moje ideje o skupni osveščevalni oddaji, ki bi ljudi povezala v boju proti C19! Namesto tega pa politična agitacija in poglabljanje razdora v naciji. Tako žalostno in neodgovorno sploh za javno RTV. Upal sem, da gre za varovanje življenj, je včerajšnjo skupno oddajo dveh največjih televizij komentiral novinar RTV dr. Jože Možina. 

Včeraj sta največji slovenski televizijski hiši – javna RTVS in komercialna POP TV, združili svoje moči v oddaji “Skupaj naprej”. Kot kaže, je v protivladnem boju potrebna določena nadgradnja, saj vsaka posebej ni več dovolj prepričljiva. Obenem je šlo za skupinsko pranje umazanega perila. Vse doslej sta namreč obe televizijski hiši dejavno rušili vladna prizadevanja za zajezitev epidemije in spodbujali anarhijo v družbi. Predvsem sta dajali besedo raznim “vplivnežem”, covid skeptikom in vodjem protivladnih protestov, celo takšnim s kriminalno preteklostjo ter tako dejavno pomagali soustvariti trenutno zaskrbljujočo epidemiološko situacijo.

Sedaj pa bi družno “popravljali” to, kar je vsaka posebej zagrešila, obenem pa svojo krivdo, ki je ni mogoče prikriti in zanikati spremenili v “kolektivno”. To najbolje uprizarja sledeča anekdota: Policist da nekemu avtomobilu znak, da naj se ustavi. Ta pa to stori šele po sto metrih. In ko se policist približa vozilu ugotovi, da za volanom ni nikogar. Obenem pa na zadnjih sedežih zagleda tri pijane gospode. Ko vpraša, kdo je vozil avto se nihče izmed njih ne javi. Vsi trije so lahko krivi, dejansko pa ni mogoče nikogar zares obdolžiti. Včerajšnja oddaja je sicer požela ogromno zgražanja zaradi namerno pristranske izbire gostov in jasne politične agitacije, kritike pa so letele zlasti zaradi prisotnosti gosta Aleksandra Čeferina, ki ga mnogi krivijo za lanskoletni Bergamo. Spodaj smo zbrali tviteraške odzive.

Domen Mezeg

Sorodno

Zadnji prispevki

Tihotapca migrantov med vratolomno vožnjo ustavil šele stinger – ta nato pobegnil

Policisti so v sredo pri prevozu migrantov v Drašičih...

Pozor! Več kot 100 tisoč obrtnikov v prihodnjem letu čakajo bistveno višji računi za elektriko!

Energetska zbornica trdi, da so opozorila Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije...

Kaj je policija počela na domu Aleša Hojsa?

"Saj pravim, Udba v Svobodi. Verjetno sta policista delala...

Možnost popravnega izpita koalicije; Levice “neživljenjskost” zakona ne zanima

Na današnjem dnevnem redu državnega zbora je tudi predlog...