Otroška srca: Pred volitvami ni problema, zdaj nora naglica – delo Milojke Kolar Celarc nadaljujeta Violeta Tomić in Rudi Medved

Foto: sta, iStock

Ob potrjevanju Zmaga Jelinčiča, ki že desetletja dviguje prah v slovenski politiki, za podpredsednika odbora za zunanjo politiko, si javno pozornost še bolj zasluži ustanovitev skupnega odbora, ki ga bo vodil Rudi Medved (LMŠ), podpredsednica bo Violeta Tomić (Levica). Ta odbor je namreč ustanovljen tudi zato, da bi lahko na vrat na nos spreminjali zakon o zdravniški službi, ko parlament še niti prav ne deluje, da bi država lahko iz tujine mimo siceršnjih pravil uvozila kirurge za operiranje otrok z obolelimi srci, ko je kup domačih dal odpovedi zaradi slabega vodenja.

Slabo vodenje je posledica kadrovanj vladne koalicije SMC, DeSUS, SD in slabega dela zdravstvene ministrice Milojke Kolar Celarc zadnja leta. Poslanci strank SMC, DeSUS, SD so pred volitvami celo zavrnili opozicijske zahteve (SDS, NSi), da bi ukrepali. Iz vlade so takrat v parlamentu trdili, da je položaj povsem pod nadzorom, dodatni kirurgi so zagotovljeni, nič ni treba storiti. Ko so volitve mimo, pa zdaj zahtevajo odločanje o spremembi zakona o zdravniški službi po postopku za vojno ali naravne katastrofe, češ da bodo, če ne bo takojšnjih ukrepov, da bi pridobili dodatne strokovnjake, posledice za državo grozne.

Ni res, da niso vedeli
Otroški srčni program poteka od oktobra 2007, leta 2012 je bilo objavljeno poročilo notranje revizije, da bi naj gostujoči izraelski kirurg David Mishaly operiral brez ustrezne licence, prejemal previsoka plačila …  Na način, skratka, ki ga nameravajo zdaj uzakoniti. V delo kirurgov se je takrat vpletla celo KPK, ki je tudi ugotovila nekakšne nepravilnosti. A tudi po številnih menjavah in vseh mogočih zapletih so se težave še kar vrstile, čeprav so na ministrstvu zagotavljali, da sistem dobro deluje. Zadnje, tokrat celo množične odpovedi delovnih razmerij kirurgov na otroški kirurgiji so se zgodile v začetku maja letos. O tem so obsežno poročali mediji in opozarjali, da bo to povzročilo velike težave. 22 maja pa je o vsem skupaj razpravljal tudi državni zbor na izredni seji, ki je bila sklicana na zahtevo poslancev opozicijskih SDS in NSi. Bilo je tik pred volitvami. Da so nujni takojšni ukrepi, ker bodo sicer posledice hude, so iz SDS in NSi orisali s podatki, da so januarja 2018 štirje zdravniki že odšli iz otroške intenzivne terapije, med njimi tudi Gorazd Kalan, nekdanji vodja enote za otroško intenzivno terapijo. Razlog odhoda naj bi bilo tudi, ker ni varnega in stabilnega delovnega okolja, pa kadrovska podhranjenost. Razpadu intenzivne terapije v UKC je sledila otroška kardiologija, ki so jo v začetku maja zapustili dr. Podnar, dr. Vesel in dr. Bajić. V službi je maja ostala le specialistka pediatrije, ki pa se ji pogodba za določen izteka čez mesec dni. Iz SDS in NSi so opozorili, da so nujni urgentni ukrepi, ker sistem razpada, a je vladna koalicija zavrnila vsa priporočila in predloge. Sami niso nič predlagali. Čeprav je bilo takrat jasno, kar je danes, ko je pred parlamentom, ki še niti ni zaleč delovati, nenadoma interventni zakon o uvozu kirurgov iz tujine mimo običajnih pravil.

Ana Medved: Stroka pravi, da je vse varno
Državna sekretarka ministrstva za zdravje Anja Medved je pred volitvami ocenila, da se “nahajamo v obdobju, v katerem je potrebno predvsem delati in čim manj razpravljati”. Položaj je povzela tako: “Program za otroke s prirojenimi srčnimi napakami v UKC Ljubljana poteka varno in kontinuirano. To je javnosti, takoj po napovedanih odhodih zdravnikov 10. maja, sporočila stroka. Namreč, prof. dr. Mirta Koželj, vodja službe za kardiologijo Pediatrične klinike Ljubljana, je povedala, da vsi kardiologi ostajajo na svojih deloviščih, v svojem dvomesečnem odpovednem roku. V tem obdobju so dolžni v skladu z zakonom o zdravstveni dejavnosti in zakonom o zdravniški službi zagotavljali neprekinjeno zdravstveno varstvo in nujno oskrbo nujnih stanj. Ambulante tako delajo, operativni posegi potekajo po načrtovanem urniku, otroci so naročeni na preglede. V čakalni vrsti za posege trenutno čaka okoli deset otrok. Vodstvo UKC Ljubljana je ves čas obveščalo javnost o svojih prizadevanjih, da poišče rešitve za nadomestitev odhajajočih zdravnikov. Podpisalo je pogodbo s petimi otroškimi intenzivisti s Hrvaške, dva od teh sta tudi interventna kardiologa. Za sodelovanje pa so se dogovorili tudi s češkim interventnim kardiologom za izvajanje urgentnih interventnih posegov. V UKC Ljubljana bodo vsi skupaj začeli delati prihodnji mesec. To je s 1. junijem. Na področju kirurgije pa trenutno poteka sodelovanje s šestimi zdravniki kirurgi iz Univerzitetne bolnišnice Motol Praga, za kar imajo tudi že vsi podpisane pogodbe. V teh pogodbah je zavedena tudi klavzula o 24-urnem zagotavljanju nujnih posegov. Poleg tega je Univerzitetni klinični center Ljubljana v dogovorih za sodelovanje še z dvema zdravnikoma iz drugih slovenskih zavodov, na pogovor o sodelovanju pa prihajata še dva kardiologa iz tujine.” Medvedova pa je povzela še oceno direktorja UKC, da je prihod tujih strokovnjakov, ki bodo pomagali pri premostitvi trenutnih kadrovskih težav, ki so dodatno nastale z nedavno odpovedjo treh slovenskih otroških kardiologov, le kratkoročna rešitev in ni optimalna.  Dolgoročno bo potrebno celoten oddelek graditi na novo z lastnimi strokovnjaki.

Kratkoročno so nujni tuji strokovnjaki
Ko so volitve mimo, pa se je vlada nenadoma zganila in državnemu zboru, ki se niti konstituiral še ni, že predlagala zakon, ki temelji na oceni, da je nujen uvoz tujih strokovnjakov in da je treba za uvoz sprostiti običajna pravila, ki zahtevajo znanje jezika in priznane poklicne kvalifikacije. Zapisali so: “Ker v Republiki Sloveniji v juliju 2018 ni zadostnega števila strokovnjakov v tej dejavnosti, da bi se lahko zagotovilo 24-urno zdravstveno varstvo, je pomoč tujih vrhunskih strokovnjakov nujna.”

Predlog hitre spremembe zakona, ki govori o tem, je takšen:

Peter Jančič / spletnicasopis.eu

 • Tanja Bor

  Načrtno uničevanje države. Volivci pa še vedno spijo.

  • Borut Stari

   Tokrat volivci niso spali. Vsak četrti se je prav odločil.Ugrabitelji države pred 30 leti še vedno držeč Slovenijo v partijskih krempljih volje ljudstva ne upoštevajo. V boljševiškem sistemu se volja državljanov vedno po vsakih volitvah izigra.Izigrane bodo že 3, volitve zapored.

  • Djuro Sumar

   Volivci nikdar ne spijo. Vsak se odloči po svoji vesti, tudi tako, da ne gre na volitve.

   • montyamp

    Ja in ultraidiot pusti da se paraziti sami sebe izvolijo .
    DDV plačuješ , se pravi kurbarijo plačuješ , f…. pa drugi .
    Jesi bre budala ………………

 • Bemu

  Ali spada predlaganje in sprejem novih zakonov med TEKOČE POSLE VLADE V ODSTOPU
  že od meseca februarja – skoraj POL LETA ???
  Kar lepe in DOLGE počitnice so si ” tekoče vladniki” pripravili…….. “minister Gregor pa nič”

 • mona lisa

  Šarec in levi uničujejo državo ko Janša ne more sestavit vlade in so izdajalci slovenskega naroda. Vlada bi morala biti s strani zmagovalca sestavljena takoj po volitvah in začet čimprej z delom. Šarec in levaki ne spoštujejo volje ljudstva. Janša bi moral sestavit vlado in kdo noče v njo njegov problem. Vsak dan ko se bedaki nategujejo med sabo je za Slovenijo izgubljen dan.

  • Vera

   + + + + + + + + + + + + + + + + + ++ + + + + + + + + + ++ + ++ + !

  • Djuro Sumar

   Ne smeš pozabiti, da večina volivcev podpira levico tudi zaradi tega, da desnica ne pride na oblast. Zakaj pa meniš, da Janša ne more sestaviti vlade?

   • tohuvabohu

    Zato, ker ima Kučanova udbomafija prste vmes.

   • traktor

    In zakaj volijo levico? Samo zaradi neupravičenih privilegijev, ki ste jih nezaslužene podedovali iz prejšnjega sistema. In bojite se samo tega, da jih boste izgubili. In na koncu jih boste, ker se igrate s prihodnostjo vaši otrok in vnukov. Pizde jedne.

    • Djuro Sumar

     Lahko se razpočiš od jeze, ampak to ne bo spremenilo dejstva, da v Sloveniji velika večina volivcev podpira levičarje, oziroma ne mara desničarjev, stranke SDS, Janeza Janše in farjev.

     • traktor

      In to ne spremeni tega, da ste večina levičarjev izključevalni nestrpneži, privilegiranci in še kaj hujšega,kar izhaja iz tvojega zapisa. Če se nekdo ne strinja s tabo, sploh ni potrebno, da ga ne maraš, mar ne?

     • Djuro Sumar

      Če človek zastopa svoje politično prepričanje še ne pomeni, da je nestrpnež.

     • traktor

      Zgodaj je. Zate. Zato bom zapisal še enkrat. Če se nekdo ne strinja s tabo, sploh ni potrebno, da ga ne maraš, mar ne? In vi ne marate drugače mislečih. In nikoli niste bili odprti za to. Vedno samo propagirate ene zastarele, butaste parole. In zato se vam država prazni. Odhajajo vaši otroci, vnuki. Pardon ne vaši. Vaši imajo podedovane privilegije. In samo v tem je štos.

     • Djuro Sumar

      Pa si res nestrpnež.

     • traktor

      Tako je. In čeprav si tak butl, te spoštujem, nimam te sicer rad, a daleč od tega, da te ne maram.

     • Djuro Sumar

      Torej me imaš rad.

     • traktor

      Ku prasca, mat kurba.

     • Djuro Sumar

      Kultura pa res ni tvoja odlika.

     • traktor

      Kuga maš pa ti prot zasavski kultur? Sej nis deleč pu Sau udplavu, al pač?

   • Steiermark

    Pa odgovori, zakaj se leva jugo drhal, katere najbolj intimna opcija nikoli in nikoli ni bila svobodna in samostojna Slovenija, nas, avtohtonih v Sloveniji? Bom ti pa jaz razložila, glede na to, da si pač jugoslovan z IQ subsaharskih opic, 70! Jasno je vsakemu bebcu, da če pride SDS z Janšo na oblast, čeprav zasluženo, potem so oni rdeče podgane, navadni bankrotiranci, ostanje brez bankomata NLB, njihove rabote bodo prišle na tapeto in tepihovalci in sfukatorji ter njim podobni, s pritlikavo podgano vred, so OUT ali za vedno za rešetkami. Tega pa tovariši nočejo, nočejo storiti konca smrdljivih komunističnih podgan!

  • traktor

   Šarec in levaki spadajo v kasto privilegirancev. Pri nas je takih ogromno, preveč za normalno družbo. Na desnici pa se le počasi zbirajo drugorazredni, tudi teh je zaradi naravnih zakonitosti vedno več. A priviligirancev je veliko in za razliko od nas gredo v večini na volitve. A počasi se bodo stvari uredile.

 • Srce

  Briga uvožene volilce za Slovenijo, njim je tukaj lepo, vsaj stokrat bolje kot doma. Vprašajte Jankoviča zakaj je Ljubljana rdeča. Posledico samovolje rdečih samodržcev od slabega zdravstva do slabih zakonov in korupcije nosimo vsi.

 • janko

  Povsod same POTRDITVE – napovedi EU, če ne bo lustracije in našega ugotavljanja vso dobo samostojnosti – ABSOLUTNA OBLAST UDBE v VSEH porah Slovenije!
  Popolnoma nikjer NI MOŽNO nič spremeniti!

 • Če ne bi bilo dvojnih državljanstev, bi bila Slovenija bolj normalna država.
  Ker je Slovenija mala država, je ta problem še toliko bolj občuten.
  Ostankov ljudi iz bivše SFRJ, je v Sloveniji zelo veliko. Človek, ki ima “dve domovini” hkrati, ne more nikoli čutiti tiste Domovinske LJUBEZNI, kot jo čuti človek, čigar DOMOVINA, JE SAMO ENA.

  Domovina je ena
  nam vsem dodeljena,
  in eno življenje,
  in ena smrt ….

  (Oton Župančič)

  • Hun

   ja to smo vidl pr kosarki..ko brez na -ić ni srca za Slovenijo..

   • Soave

    Tam pa igra glavno vlogo denar, ne srce !

    • Djuro Sumar

     Točno tako je res. Sploh pa je ravno šport tisti, ki pokaže vso nepravičnost kapitalizma, saj so vsi športniki preplačani.

     • Soave

      Ja, tudi nepravičnost ” našega ” kaitalizma.

     • traktor

      Če je tako nepravično, pa daj pol penzije za reveže. Nihče ti ne brani.

    • Hun

     v reprezentanci draga jehovka ne klubska kosarka..ti s k Luda Mila k ne locs med reprezentanco in klubom

     • Soave

      A res ? V reprezentanci so zato, ker igrajo v najboljših klubih po svetu. Iz Slovenije so odšli z našim znanjem , za denarjem ! Ja, v klubih se pa vidi vso revščino slovenskega športa. Zopet zaradi denarja.
      Pusti Ljudmilo pa jehovke pri miru. Nimam nič z njimi.

     • Hun

      ja na ić igrajo v repki , razni cistokrvni Udrihi pa ne jebejo nit reprezentance

     • Soave

      Sedajm se mu pa že kolca. . . . .

 • Dillinger

  Rudi Medved je direktor občinske uprave Zagorje ob Savi ,kjer je
  župan Matjaž Švagan dolgoletni LDS-ovec…je potrebno še kaj dodati?

  • Roman

   Ta Rudi je sigurno strokovnjak za zdravstvo,le kje so ga skrivali?

   • Dillinger

    Na spletni strani LMŠ si lahko ogledate kaj je po izobrazbi
    in vse njegove dosežke.”Pravi strokovnjak.”

 • totex39

  Noro, kaj vse si v tej državi ne izmišljajo in to z nestrokovnimi kadri, ki o zdravstvu nimajo pojma.

 • Slovenec 33

  Ali v Sloveniji še živi Slovenec, ki mu ni jasno, da je slovenija okupirana država, ki jo vodijo okupatorji in veleizdajalci slovenskega naroda, ki sistematično uničujejo in zatirajo slovenski rod.
  Kdor doume pojem patriotizma ve to.
  Idioti, ki so v glavnem topoumni produkti usmejrenega izobraževanja pod vodstvom fdvizma pa tako vladanje podpirajo.

 • totex39

  Že spet so začeli kadrovati nestrokovnjake in bo že po znanem scenariju šlo vse v P.*M.

 • antimur

  Kdorkoli predlaga odvratno rdečezvezdašico Tomićko na kakršnokoli funkcijo v parlamentu, je antislovenski gnoj, enakovreden noremu in pokvarjenemu kučanistu Cerarju. Teh barab se bomo res morali lotiti še kako drugače kot z demokracijo, za katero se jim gladko jebe. Če ne bomo ukrepali, lahko pričakujemo, da bo omejeni levi fašist Mesec obrambni minister, “magistra” Bratušca, z Brglezovim potrdilom, da ni plagiatorka, pa ministrica za verska vprašanja.

 • Nšo-či

  O tem, kaj je kratkoročno nujno potrebno, bi morali odločati starši otrok. Za življenje otrok gre! Dovolj je tega, da strokovnjaki brez srca in birokrati iščejo rešitve in se poigravajo z življenji otrok. Nas primer Neže ni naučil ničesar? Država mora prisluhniti staršem! Oni bodo povedali, kaj je potrebno in tisto bomo v hipu, ne glede na ceno tudi storili in prenehali denar zapravljati za nepomembne stvari na drugih področjih.

  • Soave

   + + + + + Bog ve , kako je sedaj mala Neža ?

 • rubec

  Zdaj ko sem v penziji lahko kar naravnost povem mi je dejal Geza Erniša. Ta tomićeva pizda se rine vsepovsod. Pred časom je hotela v murski soboti nam navkljub ustanavljati Lufteransko cerkev.

  • pajot

   he,he,he….

 • montyamp

  Na sodiščih dominirajo srbski Bosanci tipa Masleša , zdravstvo bodo pa prevzeli bosansko srbski strokovnjaki , slovenski gredo seveda k okupatorjem v Nemčijo .
  Banditizem bo Slovenijo uničil .
  4 leta so storili nič , danes bodo z urgentnimi ukrepi po balkanistansko reševali zdravstvo , tisti ki so ga uničili .

 • Antonius

  V Sloveniji je ribarjenje v kalnem zagotovljeno z ustavo!!!!
  Dokler bomo volili po proporcionalnem volilnem sistemu ne bo v množici strančic, ki jih potrebujemo za sestavo bedne vlade, odgovornost nosil nihče.
  Ne samo državno premoženje s kraterjem v NLB vred, tudi zdravstvo je žrtev od v ustavi zagotovljenega proporcionalnega ribarjenja.

  • Hun

   zdj je volilni sistem krivec za sektase

   • Soave

    Ali ni ? No, pa ti napiši svoje mnenje.

    • tohuvabohu

     Ta nesrečnež še nikoli ni napisal nič pametnega in tudi tokrat ne bo. Sicer pa je sam povedal, da je tukaj samo zato, da se lahko izživlja in norčuje.

     • Soave

      Aha ???? Že vidim, kam tale osliček z dolgimi ušesi meri.

      Na tole Soave, ki se pa vseeno pregovarja z nesrečneži. Hja, morda pa so nesrečni, zagrenjeni. . . . .

      In plus sta ti dala dva lumpa!!!

     • tohuvabohu

      Imaš prav. Treba se je pogovarjati, pogovor je najboljša medicina. Tudi za največje izgubljence obstaja upanje. Zato se revež tako trudi tukaj, pri čemer pa je žal hudo neroden. Tako kot tisti zmajček, ki bi rad bil gasilec …
      Kaj pa, če bi se zmenili vsi skupaj, da dajemo temu zafrustriranemu hunčku čimveč plusov, morda bi ga to rešilo psihoze?

     • Soave

      Ne, ne, to pa ne. Bo takoj pogruntal in se bo še bolj jezil.

     • Soave

      + + + + + + ” zmajček, ki bi rad bil gasilec …”. Dobra !

     • tohuvabohu

      Ime mu je Grisù. A ga ne poznaš?
      https://www.youtube.com/watch?v=EXOvvRAIdEo

     • Soave

      Potem, ko sem link pogledala, se ga seveda spomnim. Po imenu pa nisem vedela, kateri zmajček naj bi bil.

    • Hun

     za lasten problem si vedno sam kriv

     • Soave

      Drži. Kot smo si postlali, bomo ležali.

      Pa vendar je bilo govora o volilnem sistemu.

     • Hun

      dj prosm te kokosji mozak…ne trmj v prazno

     • Soave

      Ti si pa kot oni mali turški petelinček. Se zaletavaš po nepotrebnem. Kaj sem pa zopet narobe napisala ?

  • tohuvabohu

   Se strinjam.
   “V stranki Lista Marjana Šarca se zavzemamo za proporcionalni sistem s preferenčnim glasom ali za kombinirani sistem, ki bi omogočal sestavo močne vlade”
   Ti pa imajo pojma, ja. Preferenčni glas omogoča sestavo močne vlade? Res je nasprotno. Preferenčni glas bi pomenil vstop v parlament še več čudakom, ki bi namesto dogovorjene strankarske politike trajbali svoje parcialne interese. Kako iz tega nastane “močna” vlada, ti šelebajzarji ne pojasnijo.
   Večinski sistem je edini izhod iz situacije.

 • Zgornji

  Zmeda, Zmeda Zmeda , … in še enkrat Bedna Zmeda Slovenistana . Žaaal.

 • PIA PlA

  Kaj tem ljudem nič ne obleži na duši?
  Kaže, da se le hranijo z nesrečo drugih, zato je čim več povzročajo.
  Vampir pije kri, komunist se naslaja z bolečino “razrednih sovražnikov”, to pa so vsi, ki niso njihovi!

 • montyamp

  Eni ljudje so človekoljubni .
  Eni ljudje so ljudomrzneži .
  Eni ljudje so špekulanti .
  Eni ljudje so pošteni .
  Eni ljudje so ljudomrzniški špekulanti .
  Eni ljudje so pošteni človekoljubi .
  Že večkrat posredovan seznam , vam bo vzel minutko , da se boste lahko odločili v katero vrsto spadajo uničevalci slovenske države .
  Opravičilo normalnim ljudem rojenim v znamenju kozoroga , na seznamu so namreč rojeni v znamenju kozoroga-hijene :
  Kućan Milan , Zoran Janković ,Gregor Golobič , Janez Zemljarić, Branko Masleša, Zvonko Fišer,Anton Rop , Matjaž Han , Svetlana Makarović , Al Capone, Drago Kos,Mao Zedong,Tit Turnšek , Andreja Katić , Kim Džong Un , Elena Ceaucescu , Hermann-Wilhelm Göring , Spomenka Hribar , Violeta Tomić , Violeta Bulc , Igor Zorčič , Bizilj Ljerka , Iztok Podbregar , …………. Kocjanćić , Miklavćić , Isajlović , so tudi že kandidati .
  V POLITIKO BO TREBA SPUSTITI ZDRAVE LJUDI .
  MENTALNO INVALIDNE UDBOPARTIJSKE ZLOČINCE PA V ZAPORE .

  • Djuro Sumar

   Tebe torej ni za spustiti v politiko, ker si bolan.

   • Soave

    Prav nič ni napisal, da želi v politiko.

    • Djuro Sumar

     Ali želi v politiko ali ne, me ne zanima. Za mene je pač bolan vsak, ki verjame v horoskope in podobne neumnosti.

     • tohuvabohu

      Aja, zdaj razumem, kaj ti je všeč tukaj. Na Novi24 namreč ni horoskopov in ostale ezoterike, za razliko od režimskih medijev, zlasti prilog Dela in Dnevnika.

     • Soave

      Tudi jaz ne. Ampak nekatere značilnosti pa imajo ta nebesna znamenja.

     • montyamp

      Če bi ti vedel to , da nič veš , nam ne bi kradel časa in živcev .
      Si pač opranoglavo teslo vzgojeno v udbovski ljubezni .

   • tohuvabohu

    Tudi ti ne kažeš ravno zdravja.

  • Vera

   montyamp : Imam pripombo, ker vsi ljudje rojeni v znamenju ” kozoroga ” , pa res niso hudobni , prej nasprotno, so delovni, strogi do sebe in drugih , pošteni, zvesti itd. To se najde marsikje , kaj za katero nebesno znamenje pomeni . Te naštete osebe zgorja so pač slučajno izjeme , ker imajo vse življenje krmilo vodenja v svojih rokah, narod jim pa to dovoli,ker ne gredo vsi na volitve !

   • montyamp

    Saj sem se že vnaprej opravičil .
    Diskriminatorno posploševanje ni moj cilj .
    Selekcija je zaželjena , ker so ljudje res različni .
    Z astrološko psihologijo se ukvarjam 20 let in imaš čisto prav da s o kozorogi delavni ……………………………………..
    Slovenska statistika pač dokazuje še kaj drugega .
    Sonce je bilo v kozorogu , ko so se rodili , luna in ascendent imata enako težo kot sonce , potem so tu še ostali planeti , zvezde s tem imajo NIČ .
    V Švici , Angliji , Nemčiji , Avstriji si s temi stvarmi ljudje že znajo pomagati .
    Slovenci še na volišča ne najdejo .

 • Soave

  Kakšno sprenevedanje ljudi, ki so do sedaj vendar bili v parlamentu, ona sekretarka pa je pomagala ministrici, katera je bila dvakrat na zagovoru v Parlamentu. A, zgodilo se ni nič ? Gospa so ostali do konca. In tisti, ki so jo prej zagovarjali, želijo sedaj naprej voditi državo ?

  Sramota, da sploh imajo ” ksiht ” ponovno kandidirati !!

 • Vera

  Levih politikov, reši na o Gospod !

  • montyamp

   Gospod naj Slovence pošlje na volitve .
   Kučana pa na kandelaber .

 • Hun

  Lepo se vid da so tud Slovenci pokvarjeni

  • Soave

   So!

  • Amerikanc

   Ja, res je. In dobičkarji, saj drugače ne bi volili Mesca, Židana, Cerarja,…ki so že po defoltu zgube – ki zaposlujejo le svoje podrepnike in puščajo meglo.

   • Hun

    SDS nc bolsi

 • bora

  VIOLETKA JE SPET NA MINIMALCU

 • Dostmamrecesijeinpičkarije

  Violeta je zakleta,
  čeprav misli, da je sveta,
  in u levo zlo zapeta,
  in za jebanje zelo zagreta.

 • Dostmamrecesijeinpičkarije

  Na oblasti levi blok,
  narod pa v jok,
  saj ga bo prinašal okrog,
  svojih dveh levih nog.

 • lado

  KRETENI !!!!!!!!!!! VOLILI STE TUDI tomićićko ,ZDAJ PA STE PROTI NJEJ IN OSTALIM LEVIM LOPOVOM !!!! HAHA, SPET VAS BOJO OBIRALI ,DO KONCA !!! VAS BOJO NAŠTRUDLAL, KOJE UN ,NJIHOV MENTOR V VENEZUELI ,TO HOČETE B,KER STE NAVAJENI BEDNO ŽIVET ,KREEEEEETEEEEEENI !!!!!!!!!!!!!!! SMETI ČLOVEŠKE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 • Amerikanc

  SMC je odslovila vse tuje strokovnjake, da so lahko zaposlili svoje podrepnike.

 • xtc

  Dokler bolnice ne bodo sprivatizirane,bo vedno tako.

 • Novakec1

  Glede na strokovnost in narodno pr(o)pad(l)ost bodo začel uvažat vaške vrače iz bivše juge.

 • Republic Commando

  Kreature kot sta TomiĆka in Milojka Kurac Palac ne bi smele priti niti blizu zdravstva, da o parlamentu sploh ne govorim!

 • montyamp

  Violeta je dohtarca tudi ???
  Milojka , Violeta , manjka še samo čistačica Fatima .
  Srbski Hrvati iz Bosne so okupirali Slovenijo , izdajalci tipa Kućan pa nosijo vso odgovornost za nastale razmere .

 • Steiermark

  Izgleda, da se je tem potomcem rdečih ludožercov, zahotelo otroških src……njihovi tastari so jedli srca , izrezana, pri živem telesu mladih fantov, nasprotnikov rdeče krvave revolucionarne drhali!

 • sloustava

  O, Bog, resi Slovenijo! Za naslednje volitve prizgi luc vesti v srcih vseh, ki so ostali doma. Zabrisati Kucanovo Levico in Mesecnika ter Trcka, trcenega nesramneza, na smetisce zgodovine! Ne morem prebaviti, da neka “igralka “, ki sonci svoje, bljak, … sploh dobi besedo in bluzi o doktorjih. Pri nas so idioti tako zelo razvrednotili poklici zdravnika, da je grozljivo. Ko pa sami iscejo njihovo pomoc, pa se sklicujejo na…na kaj vse, a ne, abnormalnezi! BOG vam pomagaj, clovek ne more!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!