[Video] Dokler bo Drago Kos tisti, ki bo pral možgane in govoril, kaj je prav in kaj narobe, bo v tej državi vse narobe!

Datum:

“Dokler bo Drago Kos tisti, ki bo pral možgane in govoril, kaj je prav in kaj narobe tožilcem in sodnikom, hkrati pa urejal komercialni informativni program, bo v tej državi vse narobe,” je voditelj Boris Tomašič komentiral izjave Draga Kosa, ki je kljub številnim poskusom ovadb Franca Kanglerja priznal, da “morda ni storil kaznivega dejanja, je pa storil svinjarijo,” kar pa praktično pomeni priznanje, da se je Franc Kangler tudi v očeh Kosa nedolžen in da je bil razlog za ovadbe nekje drugje. V tokratni oddaji Kdo vam laže o lajšanju vesti s humanitarno potezo ne tako “novega obraza” Roberta Goloba, blamaži intelektualca leta Matjaža Nemca in o nacionalni televiziji, ki je očitno s POP TV združila moči v obsodbi in razsodbi domnevni krivdi Franca Kanglerja.

Robert Golob se je na novinarski konferenci, ki jo je sklicalo podjetje Gen-I, kljub svojemu izogibanju vprašanj o politiki na koncu le izjasnil in razkril, da se v sredo začenja njegova politična pot, ko bo kandidiral na kongresu stranke Z.Dej. Glede na vsa pretekla namigovanja o višini njegove plače in poštenemu ali nepoštenemu zaslužku svoje plače, pa se je odločil, da svojo vest olajša na tak način, da celoten znesek svoje nagrade podari humanitarnim organizacijam.

Humanitarnost kot način lajšanja vesti za nezakonito izplačane plače?
“V tej točki lahko rečem samo to – pravilno, da gre to v dobrodelne namene, ampak to še zmeraj ne pomeni, da mu te nezakonito izplačane plače, če se bo to dokazalo, ne bo treba vrniti. Postopki so stekli, človek je dobil bistveno višje plače, kot zakon dovoljuje, in če bo sodišče tako ugotovilo, bo to moral vrniti in nakazilo v dobrodelne namene popolnoma nič ne reši,” je dejal voditelj Boris Tomašič.

Robert Golob se je sicer aktivne politike lotil že nekaj let, ko je svoje mesto v politiki zasedal kot podpredsednik stranke Pozitivna Slovenija, pri čemer je na enem od javnih nastopov Pozitivne Slovenije Zorana Jankoviča primerjal s “kraljico, ki jo morajo braniti za vsako ceno, saj je njihovo najmočnejše orožje”. Pri tej prispodobi s šahovskimi figurami pa je zase dejal, da je “skakač”, kar pa vsi bolj poznamo kot figuro konja, “torej, če prevedem, Robert Golob je konj slovenske politike, Zoran Jankovič pa v tistem času ni bil kralj, ampak je bil kraljica. Konj je rekel kraljici, da je ona najmočnejše orožje, kdo pa je potem kralj?”, se ob tem sprašuje Tomašič, ki kasneje pojasni, da je namen konjev Golobov, Fajonk in Jankovičev zaščititi tudi kralja, Milana Kučana, kot globoko državo in vzporedni mehanizem. Eden od razlogov, da se je Golob vrnil v politiko in začel pljuvati po SDS, ki ga je branil vse do izteka svojega mandata, pa je tudi to, da je mnenja, da se mu je zgodila krivica, “človek, ki je zadnjih deset let prejemal take plače, ki si jih mi, normalni državljani, sploh predstavljati ne moremo, je trdil, da se mu je zgodila krivica, ker nima dosmrtnega mandata, svoj legitimen iztek mandata pa označil za dejanje fašizma.”

Matjaž Nemec, intelektualec leta
Voditelj Tomašič pa ob vseh nedavnih dogajanjih ne more mimo Matjaža Nemca, od katerega smo v preteklosti slišali marsikakšno smešno ali “intelektualno” izjavo, pa vendar ga kar nekaj časa ni bilo na spregled. Nedavno pa se je zopet pojavil in s svojimi izjavami nadoknadil vse za nazaj, ko je na zaslišanju Franca Kanglerja obtožil, da je na eno od pozicij postavil tudi svojo nečakinjo, ki je Kangler sploh nima.

Matjaž Nemec (Foto: STA)

Svoje nesmisle je nadaljeval v svojem pogovoru za TV Slovenija, ko je pojasnjeval, kako nesrečna poteza je izzivati Kitajce s kakršno koli španovijo s Tajvanom. No, s tem je sprožil kar nekaj začudenja na tvitosferi, saj je enkrat omenjal sporazum med Kitajci in Hrvati, drugič pa odnos med Kitajsko in Slovenijo. Ob tem voditelj omeni tudi afero, o kateri je zadnje čase toliko govora, in sicer bojazen, da bi Kitajska zaradi ene izjave premierja Janeza Janše prekinila sodelovanje s Sloveniji, in trdi: “Tudi komunisti kitajski so pametni in do tega ne bo nikoli prišlo, s Kitajsko normalno poslujemo, nobenega problema, saj ima 19 držav predstavništvo na Tajvanu”.

Nacionalna televizija se je odločila, da bo sodnik in tožilec
“Tarča o Francu Kanglerju je bila ena revščina, med drugimi je bil povabljen tudi Drago Kos, neformalni urednik POP TV-ja, katerega obisk na nacionalni televiziji še ni jasen, ampak že kej ve,” je sklenil Tomašič. Po blamaži v Tarči, po vsem laganju, pa so zadevo želeli na nek način rehabilitirati, zato so v ta namen pripravili še eno oddajo, kjer so želeli vse pravnomočno zaključene primere dokazati, da je šlo za napako oziroma nepravičnost razsodb, saj se Erika Žnidaršič v oddaji sprašuje, kaj je šlo narobe.

“Zakaj bi pa moralo iti karkoli narobe, spoštovana Erika Žnidaršič? Kaj pa, če je šlo vse prav? Ni normalno, da Franc Kangler ni obsojen? Ja, seveda, ker bi moral bit, ker ste se vi tako odločili na nacionalki,” je sarkastično komentiral Tomašič, ob čemer pa je dejal tudi, da se je nacionalna televizija očitno samooklicala za tožilce in sodnike, saj ponovno odpirala zadeve, ki so de facto zaključene, ko je nekdo pravnomočno oproščen, da bi s tem na lastno pest dokazala nasprotno in nekoga diskreditirala. Žnidaršičeva je v oddajo povabila tudi nekatere, ki so v zadevi Kangler sodelovali, od tožilstva, sodišča in policije, ki pa se vabilu niso odzvali, in zakaj bi se, ko pa je zadeva dokončno zaključena.

“Normalno, da ti ljudje niso prišli, ker ne smejo, ker je to protizakonito, kaznivo. To, kar delajo na nacionalni televiziji, je nezakonito, samo v primeru novega dokaza bi se lahko zadeve ponovno odpirale in razprava o Zoranu Jankoviču ni enaka Kanglerjevi, saj so pri Jankoviču zadeve še vedno odprte,” komentira Tomašič.

Drago Kos (Foto: STA)

Celo Kos prizna, da Kangler ni storil kaznivega dejanja, ampak svinjarijo
Za piko na i pa v zaključku še “seciranje” izjav Draga Kosa, nekdanjega šefa komisije za preiskovanje korupcije, ki je proti Francu Kanglerju sprožil kup ovadb, ki so na koncu padle, “ker enostavno ne mara Kanglerja”, je  pojasnil Tomašič, ki se je obregnil tudi v njegove besede, da se je “osebno angažiral za to‘”, pri čemer je ‘to’ očitno obsodba Franca Kanglerja. Navsezadnje se voditelj sprašuje tudi o dejanski vlogi Kosa v zadevi Kangler, pri čemer opomni na eno od njegovih izjav na nacionalni televiziji, kjer pove, da so “razčistili svoje vloge”.

“Dokler bo Drago Kos tisti, ki bo pral možgane in govoril, kaj je prav in kaj narobe tožilcem in sodnikom, hkrati pa urejal komercialni informativni program, bo v tej državi vse narobe,” je zaključil Boris Tomašič.

Tanja Brkić

Sorodno

Zadnji prispevki

Prisila v času svobode

V času vladavine "svobode" tako rekoč ne mine teden,...

[Video] V libijski oddaji navdušeni nad tem kako Palestinci rojevajo otroke, da bi jih lahko žrtvovali

V Evropi smo priča demografskemu vojskovanju in zavojevanju, saj...

Elita nam sporoča: Znižali vam bomo standard!

"V prihodnosti bomo morali začeti živeti drugače, imeti manj,"...