[Video] Kljub pritiskom in grožnjam se politični prostor normalizira

Janez Janša in Borut Pahor (Foto: STA)

Tretja vlada pod vodstvom Janeza Janše je tik pred nastankom, v sredo je namreč predsednik Borut Pahor predsedniku DZ Dejanu Židanu poslal predlog in to je bila tudi tema sredine oddaje Kdo vam laže, kjer sta pri voditelju Borisu Tomašiču dogajanje komentirala novinarja Luka Svetina in Aleksander Rant, ki sta razvoj dogodkov podrobno spremljala. Med drugim so povedali, kako so se nasprotniki Janševe vlade ponovno poslužili popolnoma nedemokratičnih metod, na primer pritiskov, prisluškovanj in groženj, ker pa s takšnimi metodami niso uspeli, v petek že organizirajo protest. Tako stabilne koalicije po mnenju novinarjev sicer nismo imeli že vse od leta 2008, v oddaji pa so spregovorili tudi o koalicijski pogodbi, ki se od prejšnjih razlikuje.

Potem, ko je predsednik republike Borut Pahor v sredo predsedniku Državnega zbora poslal kandidaturo Janeza Janše za predsednika vlade, sta v oddaji Kdo vam laže na Nova24TV pri voditelju Borisu Tomašiču gostovala novinarja Luka Svetina in Aleksander Rant, ki sta dogajanje spremljala iz ozadja. Svetina je dogajanje uvodoma komentiral: “Omeniti moram, da je bilo ozračje med novinarji danes relativno normalno, Janez Janša in Borut Pahor sta si vzela približno 45 minut za njun pogovor, nato sta stopila pred kamere, kjer je Pahor povedal, da je v DZ že poslal pismo Dejanu Židanu, da naj DZ Janšo izvoli za novega mandatarja. Janša je bil zelo umirjen, napovedal je umiritev strasti v državi, da bodo poskušali v dveh letih in pol, kolikor jim je ostalo, uresničiti neka programska izhodišča, ki so si jih te štiri stranke skupaj zadale.” Kot je še povedal Svetina, je Janša omenil, da je bilo na začetku precej pesimizma, saj so tako Slovenska demokratska stranka in Nova Slovenija – Krščanski demokrati sprva predvidevali, da se bo šlo po odstopu Marjana Šarca na predčasne volitve, a se je v zadnjih dneh vseeno pokazalo, da imajo skupaj s Stranko modernega centra in DeSUS željo narediti nekaj dobrega. Še preden so si stranke med seboj poslale osnutke programov, so si bila izhodišča v nekaterih ključnih problemih države, kot so zdravstvo, decentralizacija, ureditev demografskega urada, zelo podobna.

Nasprotniki Janševe vlade so se poslužili popolnoma nedemokratičnih metod
O Šarčevem skoku v prazen bazen pa je Rant komentiral sledeče: “Mediji so lovili tako takrat, kot v tem mesecu in takrat, ko je Šarec pompozno zajahal konja in dejal ‘haha, zmagovalec volitev ne more sestaviti vlade, jo bom pa jaz’ … je ena ključna razlika. Takrat so koalicijski partnerji uporabljali medije, ali pa jih celo zlorabljali, da so svoje umazano perilo prali zunaj, pred kamerami in potem je prišla informacija v javnost, pa do predsednika stranke. Spomnimo se, da ne samo pri sestavljanju koalicije, toda tudi skozi ves mandat so predsedniki koalicijskih strank svoje zamere, zadržke in želje sporočali preko medijev.” Šarec je namreč nekatere stvari izvedel prvi, čeprav jih morda ne bi smel glede na zadnje afere v zvezi z domnevnimi zlorabami Sove in kriminalistične policije, drugih stvari, kot je bilo npr. umikanje vojakov, pa je izvedel šele iz medijev. “Tukaj je bilo pa jasno, že od prvega dne, da se vlada, v kolikor ne bo 100-odstotna, sploh ne bo šla sestavljat. Mislim, da so vsi štirje koalicijski parnerji, tako Matej Tonin, Janez Janša, Aleksandra Pivec in Zdravko Počivalšek vedeli, da bo dovolj pritiskov. Spomnimo se groženj s smrtjo Pivčevi in nato spet grožnje s smrtjo, zažig avtomobila, za katerega se še danes ne ve, ali je bil namerna grožnja v njeni bližini, ali pa je bil nek drug incident, da niti ne omenjamo pritiskov na SMC in poročanj, da naj bi Milan Kučan in Zoran Janković klicala Počivalška, naj ne hodi z Janšo v koalicijo, da je Igor Zorčič priznal, da se je pritiskalo …”, je še opozoril Rant in dodal, da je šlo pri tem na strani tistih, ki Janševe vlade niso hoteli, za nedemokratične principe.

Luka Svetina, Aleksander Rant in Boris Tomašič v oddaji Kdo vam laže (Foto: posnetek zaslona)

Tako stabilne koalicije nismo imeli že vse od leta 2008
V nadaljevanju je Rant izrazil mnenje, da smo z novo vlado dobili najbolj trdno vlado po letu 2008: “Mislim, da se Pivčeva, Tonin in Počivalšek zavedajo, da samo, če bo ta voz dve leti in pol res peljal tako, kot je potrebno, imajo sploh še možnosti za izvolitev na naslednjih volitvah. Nekdo je danes na Twitterju zapisal, mislim, da dr. Žiga Turk, če bo ta vlada zdržala do konca mandata in izpeljala večino zastavljenih, ali pa vse, reforme, ki so jih zapisali v koalicijski pogodbi, bo na naslednjih volitvah dobila 70 odstotkov. S tem se delno strinjam, v kolikor ne bo nove afere, ki bi lahko spet rušila vlado. Za zaključek, kljub patrii je SDS dobila takrat približno 30 odstotkov. Kljub patrii! Predstavljajmo si, kaj bi bilo brez patrie!”

Voditelj Tomašič opaža, da so se vsi koalicijski partnerji pričeli obnašati drugače, kot so se v prejšnji koaliciji, kar deluje resno in razlika je očitna, o čemer je Svetina povedal: “Janša je najbolj izkušen politik ta trenutek, vodil je dve vladi, eno v bolj ugodnem obdobju kot drugo, ampak tudi iz druge se je precej naučil. Tudi v tretji vladi bo morda komuniciral nekoliko drugače, kot je z mediji komuniciral leta 2012, ko je bila Slovenija sredi gospodarske krize, ko je bil soočen s silovitimi medijskimi pritiski in z organizacijo protestov. Normalno je, da ko Janša navzven deluje izredno mirno, povezovalno, ko ne obljublja nečesa, česar ne bo mogel izpolniti, so tudi ostali ob njem mirni. Ne vidi se, da ne glede na to, kako so strašili mediji in del slovenske politike z Janšo, kak tiran naj bi bil, se vidi, da mu bodoči koalicijski partnerji zelo zaupajo.”

Janez Janša (Foto: STA)

Ker s pritiski, prisluškovanji in grožnjami niso uspeli, nasprotniki Janševe vlade že organizirajo protest
Nova bitka pa se že pričenja v petek in sicer s protestom proti „koaliciji sovraštva“, o čemer je Rant povedal: “Štiri stranke, ki so na volitvah dobile skupaj skoraj 50 odstotkov glasov ljudi, se pravi skoraj večinsko zaupanje slovenskega ljudstva, so ‘sovražne stranke’?! Mene zanima, kdo pa so ti, ki organizirajo ta protest, da si drznejo pljuniti v obraz 50 odstotkom slovenskih volivcev? Tako, kot je Hillary Clinton volivcem Donalda Trumpa rekla, da so ‘deplorables’. Enako se dogaja tukaj pri nas, nekdo, neka majhna skupina ljudi, ki so po mojem mnenju močno privilegirani in živijo od državnih dotacij, si je drznila v tem trenutku 50 odstotkom slovenskih volivcev reči, da so volili za koalicijo sovraštva. Še več, Facebook profil skupine, ki je objavila to vabilo, je zadnjič objavil 18. septembra 2018, torej tik potem, ko je zaprisegla Šarčeva vlada in objava je ‘Damir Črnčec mora oditi, ker je fašist …’ Od takrat do danes nič. V sredo, ko je Borut Pahor prekinil ugibanja, so se pa takoj aktivirali.”

Svetina pa meni, da bi se morali vprašati, kdo je tukaj zares tisti, ki podpihuje sovraštvo: “Kot je kolega Aleksander povedal, da vlada ni naredila še nič, ni še niti nastala, ni še bilo glasovanja, ki bo v torek in bo tajno, kjer si Janša obeta še kakšen glas iz drugih strank. Ali bodo tudi ostale poslance nato prišteli v koalicijo sovraštva? To je desno sredinska vlada, tukaj je liberalna stranka SMC, tukaj je NSi, ki se prodaja kot sredinska stranka, DeSUS je bolj levo usmerjena stranka. Samo SDS spada k politični desnici, se etiketira kot skrajna desnica, a vemo, da to ni. Da je tudi v evropskem merilu precej desno sredinska stranka. Tednik Mladina pa dobesedno vabi te ljudi na protest, ki bo potekal od stranke DeSUS do stranke SMC. Gre za neko propagandistično glasilo, ki se financira iz žilnih opornic in podpihuje sovraštvo!” Rant vse skupaj vidi kot nadaljevanje pritiskov, prisluškovanj in groženj, s katerimi nasprotniki Janševe vlade niso uspeli.

Foto: STA

Koalicijska pogodba se razlikuje od prejšnjih
“Človek, ki v politiki reče ‘Nič ne obljubljam, če bom obljubo prekršil, me boste za besedo držali’. Seveda te bomo, Marjan Šarec, tam si, da delaš, ne pa za vsak slučaj, da ne bo kdo drug! To je ključ Šarčeve vlade, on je bil predsednik vlade, da ni bil nekdo drug. Tukaj pa vse od posveta pri predsedniku Pahorju vidimo, o demografiji, o zdravstvu itd., da je desnica oz. sredina sodelovala na teh pogovorih konstruktivno, da se zaveda problemov in da sodeluje z organizacijami,” je o razlikah med Šarčevo vlado in nastajajočo Janševo vlado strnil Rant. Svetina pa je opisal razloge, zakaj je ta koalicijska pogodba tako drugačna od vseh tistih, ki smo jih videli doslej: “Vse koalicijske pogodbe doslej so bile zelo opisne, to so bili odstavki, kaj bodo naredili. Ta koalicijska pogodba je pisana striktno po alinejah. Točno se vidi, kaj bodo naredili in česa ne bodo mogli narediti: So pa iz te pogodbe včeraj tik pred podpisom izvzeli nekatere samoumevne zadeve, kot je npr. spoštovanje odločb ustavnega sodišča.” Tomašič pa je dodal, da bi bilo to nepotrebno pisati, saj ministri že tako prisežejo, da bodo spoštovali ustavni red.

Koalicijska pogodba: Za blaginjo Slovenije

Rok Krajnc

 • Pjevač tuge

  Da sprobamo če mi nik še deluje…

  • Rožle

   Čaki malo .. kje si pa ti 2 leti lutal ?

   • Pjevač tuge

    Povsod malo. Med drugim sem na portalu valat si skoz med igralci taroka.
    Drugače so mi pa danes operirali meniskus na desni nogi, tako da imam bolniško in bom imel cajt pisat na portale…

    • Rožle

     Pa dobr no .. pocajti se

     • Pjevač tuge

      Mah samo da sem malo frej… Pomojem dva meseca ne bom nič delal. Bom pa malo lewake yebu na kurah

     • Rožle

      Pa sebi ni pametno všečkat, ker se na tem portalu to vidi :) to si verjetno pozabu

     • Pjevač tuge

      Nisem. To sem tudi prvi tukaj ufural haha

     • Pjevač tuge

      Grem dat led na taco in butnit se en tarok potem pa spat. Danes bom uletu tud na kure samo ne vem kdaj

     • Rožle

      Jest grem kar takoj zdaj spat .. lahko noč

     • Rožle

      Srebrni a bo??? Ti in Golavšek sta edina dva levaka ki jima nebi zlomil
      obeh glav. V slabi družbi si teli tvoji te imajo za siromačeka pa čeprav
      si stokrat boljši od njih.

 • Ponosni Slovenec 1991

  Turčija je odprla meje, sirski migrantje (3milijoni) korakajo prosto proti Evropi!!!

  https://twitter.com/slmhktn_eng/status/1233178951423533058?s=20

  • terminalar

   Orbán kje si?
   Takoj ograjo podaljšat!!

  • Mark SLO

   V Murglah in na Šmarci bo zbirni center.

  • Janko Lisjak

   Ostali bomo pa ponosni ko bos sel 2 m pod zemljo

 • Vrhovni sodnik

  Udeležite se protestov v čim večjem številu, v množici se bo virus hitro širil, hrana in pijača zagotovljena, častijo Kitajci , vljudno vabljeni .

  • Vladni komik

   Za to me je Damir opozoril, da je dobil obvestilo, da se bo tukaj virus pojavu, mene ne bo tja.

  • Poštenjakar

   Mene tud ne bo, naj kar Rogovci grejo, se jih bom tko rešu.

   • zaslosds

    Levaki gredo delat samomor

    • Janko Lisjak

     Seveda drekec

  • Silos

   Vodni top pripelje vodo,tako,da žejni ne bodo!

  • Janko Lisjak

   Bedak na kvadrat

 • Seveda organizirajo…..in seveda bodo protesti….ampak malce kasneje, ko se koronavirus še malce razširi in bo zmanjkalo zalog v sloveniji, novih dobav pa ne bo in bo lakota…..takrat bo imel janša polne roke dela, ker bodo na ulicah, kar ne bo mrtvih zaradi CoVid-19, tudi njegovi volivci :) tele leve duševno motene osebke bodo pa ljudje v svojih lokalnih okoliših raztrgali….

  • Janko Lisjak

   Bedak

 • MEFISTO MODRI

  Ker mora biti v skladu z edinim navodilom levičarskih ljudskih oblasti za preprečevanje korona virusa razmak med ljudmi najmanj 1,5 m, bo danes lahko 100 levičarskih ekscentrikov in ektremistov do zadnjega kotička napolnilo Kongresn trg, Trg republike ali Prešernov trg v Ljubljani.

  • Janko Lisjak

   Pameten si kot moj drekec

   • lojzek

    Levičarski trobentač se je oglasil in se hvali z svojim drekom ha ha pameten .

    • Janko Lisjak

     Kje si da ti ga namažem

    • Janko Lisjak

     Lepo da ne zanikas

 • VERZIFIKATOR

  Pepče Levačnik

  SOVRAŠTVO KOALIRA

  Glejte to, sovraštvo koalira,
  treba bo pomesti pred pomladjo
  to zalego nam sovražno gadjo,
  svet zavoljo nje zdaj kolapsira.

  Virus je sovraštva spet mutiral,
  se v korono v hipu preobrazil,
  te sovrag požre , če ne boš pazil,
  se skrivaj je namreč transformiral.

  Na okope vsi, ki pred pomladjo
  radi svet naš zimski bi rešili,
  vsi na kup, da nujnost bi storili,
  odrešili to nasedlo ladjo.

  Glejte to, sovraštvo koalira,
  koalicija oblikovana,
  masa pa pasivna, vsa zaspana,
  komaj kdo se sploh še kaj sekira.

  Kje so mediji, kje vsa so sredstva,
  ki na voljo morala bi biti?
  Oh, pomlad, res morala si priti,
  ti znanilka našega prekletstva!

 • janko

  Skozi 80 letno dušečo rdečo meglo se končno prebija nekaj sončnih žarkov…
  Upam, da se končno, končno dovolj ljudi osvešča, da je socializem samo naslednik komunizma in tako ena sama kuga za človeštvo!!
  Upam, da bo tako tudi v Evropi. Prej kot se bodo narodi prebudili, tem manj katastrofalno bo reševanje.

  • Janko Lisjak

   Soncek te je zadel ze ko si se rodil

 • Andrej

  Najbolj legendarna od vseh je bila Zokijeva “koalicijska” pogodba. Najprej sploh ni vedel, kaj je to. Potem je prinesel neko pisanje na treh straneh. To je bil rezultat četice onih pozabilsemštevilo “pametnih”, ki so ga šli vabit na magistrat. To je demokracija po CKZKS. Kdor ni z njimi je sovražnik delovnega ljudstva, ki ga pa oni sami izkoriščajo. Če se kdo pritoži je pa to sovražni govor. Če ne drugo bodo pa demonstrirali. Proti čemu? Ja proti Janši in sovraštvu vendar. In zakaj je treba protestirat proti Janši? Ker je sovražnik. In zakaj je sovražnik? Ker protestirajo proti njemu. Če ne bi bil sovražnik ne bi protestirali.

 • AlojzZ

  “… se politični prostor normalizira”

  Ah! Kako naiven pogled. Sem mislil, da smo z nelustracijo naivnost prerasli.

 • rubec

  Edo Žitnik pravi, da ima bratušek še vedno šanse. Za počakat je.

  • zaslosds

   Nima,Mure ni več.

  • tomven

   Pusti ga, včeraj je jedel pokvarjene Žitne medaljone.

 • piko8

  Danes gredo levičarji skakat v prazen bazen, to bo smeha!d!

 • Novakec1

  Počakite do tajnega glasovanja pol pa govorite o kakršnikoli normalizaciji.

 • xtc

  Dejstvo je ,da so največji nestrpneži in netilci sovraštva ravno levičarji,ki odrekajo oblast vsem drgim razen sebi.
  Dejstvo je ,da imajo tudi ljudje počasi dovolj “aniti janšizma” in spoznavajo ,da je ta pot pot zablode in norosti.

 • alojz

  Lokacija za protest je zgrešena. Protestirajte v Kamniku. Šarc je vse zakuhal. Nova koalicija le rešuje situacijo.

  • zaslosds

   Naj se samo eden zadere VIRUS,se bodo levaki razbežali kot podgane.

 • alojz

  Sinoči je bila burleska z Violeto v glavni vlogi. Odbor za kulturo se je obnašal zelo nekulturno. Z izdajalci zmerjali vse, ki jim ne kimajo. Violeta tudi mrtva ne bo pogledala Jelinčiča nikoli več. Pri glasovanju ji ni bilo nič jasno. Mladina in Repovž so danes na tabletah. Če bodo sklepe izvajali lahko štacuno zapre.

  • zaslosds

   Ja res,pravi rdeči vrtec s ciganko in ono bunko lažnjivo predlagateljico,vsi na ič,to sramoto rdečo moramo mi plačevat,kako dolgo še?

 • zaslosds

  Samo naj spomnim,da ne bo ščetinc paškova,ljerka bizilj……pozabila transparent smrt janšizmu.

 • Vera

  Tema tega članka je ” KDO NAM LAŽE ” , vi se pa tukaj na portalu samo zezate,ker je očitno niste gledali.Drži,da je naslov drugačen . Najbolj zagret v oddaji je bil Aleksander Rant,ki očitno odlično pozna razmere v Sloveniji do potankosti. Takih novinarjev nam manjka,ki se spoznajo na ureditev itd.Vsa pohvala gre tudi g.Tomašiču in Luki Svetini,saj so bili v celoti I. liga. Upam, da bo danes na shodu,policija branila mimoidoče pred izgredniki, kateri se bojijo za svoje nezaslužene prejemke in za položaje.

 • Olga101

  Vsi vemo, kdo so protestniki! Paraziti, anarhisti, ki jim je edini cilj rušenje državne ureditve – nova revolucija za prevzem oblasti! Vse je koordinirano iz enega centra – Milovanovega!
  Očitno bomo morali vsi Slovenci, ki nam je mar za državo, oditi na ulice in jim pokazati, da sodijo na smetišče zgodovine!

 • Unikatna

  Že ves čas trdim, da je nasprotnike, proti tej novi vladi, strah za svoje privilegije in odstranitev od državnega korita.

  • Janko Lisjak

   Unikatno blesava

 • tomven

  Nekje sem ujel, da je med glavnimi organizatorji oni brezspolnik s trikotno glavo, dobranić muki. Upam, da se njegovi starši sramujejo rezultata svoje veze. Fantičku pa svetujem, da obleče frišne spodnje gate… danes ima veliko možnosti.

 • Ros

  Demokracija ni vojna, ampak sodobna družbena ureditev, kjer nihče ni izključen.

  Nemčija je socialna, demokratična in kapitalistična država. Vse hkrati. Zakaj mi nebi mogli biti? Na koga pa se bomo obrnili, ko bo treba, na Eskime? Meja revščine v Nemčiji je 1300€ na prebivalca, glede na cene, bi lahko to mejo v Sloveniji potegnili nekje pri 1200€. Kar postavi 80% slovenskih upokojencev pod prag revščine. To je nedopustno.

  Borut Pahor je predsednik Republike Slovenije, izglasovan z večino glasov volivcev. Brez uradne podpore SDS. Bivši predsednik vlade in stranke SD. Stranka SD pa noče v vlado, ker so zamenjali predsednika. Sedaj pa želijo komunisti protestirati proti njemu in njegovim predlogom. To je noro. Sedaj bivši predsednik Kučan protestira proti novemu predsedniku Pahorju. Pa so vsi dobro situirani. Bogati ljudje. Pa kaj vam je?

  Sedaj SD ne podpira več njihovega predsednika, ker je le predsednik države, predsednik SD pa je Židan, Igor Lukšič pa je le član in profesor. Pa kaj hočete imeti 1000 predsednikov. Morda milijon ali kar 3 milijone predsednikov. To je Sizifovo delo. Zapravljanje časa in denarja za prerazporejanje figur.

  Kot da lahko predsednik ali kralj sam vlada. Ne rabi ljudi okoli sebe.

  Ne vem, proti čemu protestirajo? V novi vladi je DeSUS, SMC. Saj se lahko pridruži tudi SD.
  Proti mirnim protestom nimam nič. A zakaj protestirajo?

  Strah in nezaupanje vodijo to napetost. Saj ima levica vpliv v vladi. Privatno premoženje bo ostalo privatno. Družbeno bo ostalo družbeno. Zakaj iz tega delate vojno. Ker ni. Tudi sosedova hiša je sosedova. Vsem je všeč, da je lepa in urejena. A kdo bo stalno gledal gradbišča?

  Mi imamo stare bloke, novi so čudni. In TEŠ 6, ki je zgrajen za 1000 let. Kaj naj vam napišem, da boste verjeli, da smo imeli 30 let na 100 let podlage, težave z vodenjem. Na daleč se vidi, da stvari niso urejene. Kdor želi protestirati naj pove, kaj si želi? Kaj mu manjka. Saj imamo službe za to. In te službe, so pod vodstvom komunističnih sil.

  Kako naj vam povem drugače. Kitajci so kupili Gorenje in javno povedali, da socializem ne deluje, da je svet kapitalističen. Komunisti, vi trgujete z našimi življenji, z našim premoženjem, z našo usodo, z našo družbo in državo, da imamo vse malo slabše. Politik je politik, trgovec pa trgovec. 100x se iti isto zgodbo siromaštva in revščine. Ah dajte no. Pa naj te velecenjeni predsedniki živijo na gradbišču ali v azilnem domu. Zakaj ne?

  Ta zgodba izsiljevanja in merjenja moči nima smisla. Ker so problemi res veliki. Slovenci ste predolgo dovolili, da vas vodijo napačni ljudje. Te napačni ljudje so vas izdali in dovolili vašim nasprotnikom, da vas uničujejo. Zakaj jih podpirate? Saj vidite, kaj so vam naredili. Da živimo kot migranti v državi naših prednikov, naših korenin in našega jezika. Pa nimam nič proti tujcem. Da živimo kot gverilci v svojih domovih. Da imamo malo manj, kot je naše.
  Namesto, da bi imeli več in se imeli še dobro pri tem. Tako bi namreč živeli, če bi imeli dobro vodstvo. Sedaj pa so privatizirali visoko šolstvo in ga skrili pred študenti. Privatizirali so oblast in ljudi. To je suženjstvo. Norost, vam povem, norost.

  Slovenija ima strokovnjake, znanstvenike, intelektualce. Sedaj nas pa komunisti skušajo izsiljevati in uničiti tisto, kar so oni gradili. Saj to je noro.

  Saj smo ja vsi ljudje.

  Lahko pa iz tega naredite nasilne proteste, razbijete našo edinstveno zgodovino in državo. A tega vem ne bodo dovolili. Čas je, da se stvari uredijo na demokratičen način. Ker je vse ostalo norost. Saj nas prehitevajo že BiH in Albanija. To ni hec.

  Slovenci smo slovanski narod in del EU. Imamo 2 nalogi. Urediti našo državo in naša življenja. To je to. To ni boj, ampak sodelovanje. Vsi so šli že naprej od tega. Mi smo del tega prostora, naše zgodovine in kulture.

  Slovenija je že dolgo kapitalistična država, problem je, ker so v imenu delavstva in delavskih pravic iz ljudi naredili reveže, pohlepneže, zavistneže in tlačane hkrati. Ker imamo krizo vodenja.

  Zveza NATO je že poslala svoje vojake, če bodo tuje sile želele nasilno prevzeti legitimno oblast v Sloveniji bo NATO reagiral.

 • Borut Stari

  Kaviar tovarišija razume demokracijo le takrat, ko je na oblasti. Če je na oblasti kdo drug, je ta oblast sovražna.

 • Ary V. Perithorio

  Koalicija koritarjev in lezilebovićev, zafinsancev…proti pametni zbrani in kulturno Sloveniji.
  Nujna prisotnost psihiatra…

 • montyamp

  Kaki protest ???
  To bodo proslavili svoj poraz , kot v lažgošah .
  Zaradi teh banditov , Austrijci trdijo da smo Slovenci najbolj zabit narod v EU in med prvimi tremi na svetu .

 • montyamp

  A bo UDBA imela kongres ???

 • Ferlič Milan

  Luzerji se zbirajo,upam da vas pobere Corona….

 • Janko Lisjak

  Unuki vam bojo umirali v imenu nata