fbpx

[Video] Poslanka SAB Maša Kociper znova šokirala: občino Odranci skrčila na sedem kvadratnih metrov!

Poslanka SAB Maša Kociper. (Foto: STA)

Nova intelektualna domislica poslanke SAB Maše Kociper: “In to, da imamo občine s 360 prebivalci in imamo občine z ne vem koliko kvadratnimi metri. Najmanjša občina Odranci meri 7 kvadratnih metrov. Pa ljudje moji,” je izjavila poslanka v Državnem zboru, ki se je doslej že večkrat osmešila z nerodnimi izjavami, najbolj s tisto, ko je zlato fiskalno pravilo primerjala kar s krogci.

Poslanka opozicijske stranke SAB Maša Kociper je med izredno sejo odbora za zdravstvo v Državnem zboru med drugim povedala nove geografske zanimivosti o Republiki Sloveniji. V svojem angažiranem govoru proti vladi je poznavalsko in intelektualno povedala, da je prekmurska občina Odranci velika le sedem kvadratnih metrov.

Večina Slovencev kljub osebnemu neodobravanju razume situacijo, v kateri se je znašla Slovenija. Vsak si želi, da bi se ukrepi odpravili in da se čimprej vrnemo v stare tirnice življenja. Žal pa to ne velja za nekatere nevladne organizacija, medijski kartel in opozicijski četverec LMŠ, SD, SAB in Levica, ki širijo lažnive in zavajajoče informacije o koncu novinarske svobode in demokracije v Sloveniji. Raje kot da govorite neumnosti, na svetovnem omrežju poiščite opis občine Odranci in boste videli, koliko kvadratnih metrov je velika.

https://twitter.com/MladaSlovenija/status/1253222002011275264

Občina Odranci velja v Prekmurju in v Sloveniji za lokalni gospodarski čudež
Kljub trudu Maše Kociper o geografskih značilnostih najmanjše občine Odranci ji bomo zapisali nekaj dejstev o tej “sedem kvadratnih metrov” veliki občini.

Sedem kvadratnih “metrov” po mnenju poslanke SAB Maše Kociper. (Foto: Facebook)

Vse od ustanovitve je ostala Občina Odranci po površini najmanjša občina v Sloveniji, saj meri le okrog 7 kvadratnih kilometrov. Je ena od specifičnih občin, saj vanjo spada samo naselje Odranci. Število prebivalcev se giblje okrog 1.650, je zapisano na spletni strani občine Odranci.

V Prekmurju velja za eno najbolj cenjenih občin. Prebivalci Odrancev so ponosni na podatek, da nimajo nobenega brezposelnega občana v svoji skupnosti. Občino od njene ustanovitve uspešno vodi župan Ivan Markoja, ki je dokazal, da so tudi majhne lokalne skupnosti lahko zgodbe o uspehu. V svoji industrijski coni je poleg drugih uspešnih podjetij najbolj pomembno podjetje Carthago, ki izdeluje počitniške avtomobile.

Odranci imajo bogato kulturno zgodovino in turistično ponudbo. (Foto: Občina Odranci)

Prekmurski ljubitelji dobre zabave pa vedo tudi, da v Odrancih vsako leto poteka večdnevna prireditev Ajdova noč. Med glavnimi organizatorji je lokalni športni ponos Nogometni klub Odranci. Kljub majhnosti se nahajajo v bližini gozdov in narave. Med njimi kot znamenitost velja vaški mlin.

Največja turistična znamenitost je Cerkev Sv. Trojice. (Foto: Demokracija)

Turistično ponudbo predstavlja poleg domačih obrti in ogledov mlina tudi Cerkev Sv. Trojice, ki je prava turistična znamenitost. Ob koncu članka vabimo poslanko Mašo Kociper, da si s svojim partnerjem ogledata teh “sedem kvadratnih metrov” prekmurske lepote. Odranci veljajo za največjo pomursko vas in najmanjšo slovensko občino.

Luka Perš