Padajoči medijski Šarci ob vzponu Janše

Marjan Šarefoto: STA

Lepemu delu medijev in novinarjev, ko Janez Janša (SDS) tretjič prevzema vlado, gredo neprikrito lasje pokonci, ker njihovemu Marjanu Šarcu (LMŠ) s presenetljivim januarskim odstopom ni uspelo doseči, da bi predsednik države Borut Pahor ta teden že razpustil državni zbor in razpisal predčasne volitve.

Poznejše predčasne volitve pomenijo, da bo rezultat za LMŠ krepko slabši kljub velikemu vplivu na medije strank, ki nam zadnja leta vladajo. Če Janši uspe prevzeti vlado, pa bo to za del novinarjev skoraj enako kot konec sveta.

V padli koaliciji so bili tudi mediji
To kaže vpliv, ki ga ima Šarec na medije, ki pa ni nekaj novega, saj je znano, da večino medijev obvladujejo podpisniki znamenite peticije 571 proti Janši, ki verjamejo, da je nepristranski le tisti novinar, ki meni, da je SDS radikalno desna, skorajda fašistična stranka, ki nikakor ne sme na oblast. Točno ta logika je bila za vlado, ki so jo poraženci volitev 2018 sestavili s Šarcem in nam je slabo leto in pol vladala brez večine v DZ in s tem podpore ljudi. Januarja pa je njen premier zabrisal puško v koruzo in zbežal. Ni še jasno, pred čem in kam.

Desni in normalni novinarji
Ob Marjanu Šarcu so novinarsko peticijo 571 proti Janši podpisali danes uredniki časopisov Dnevnik Miran Lesjak, Večer Matija Stepišnik, Mladina Gregor Repovž … Ne pa, denimo, Uroš Urbas iz Dela ali urednica TVS Manica Janežič Ambrožič. Tako je novinarje, tudi tiste, ki peticije niso podpisali, ta teden opisal Brane Golubović (LMŠ) v Tarči javne televizije: “Imamo novinarja, ki je pisal za desne časopise in je danes normalen novinar.” To je povedal po tem, ko so njegovi mediji več večerov zapored vabili pred kamere prvega podpisnika peticije 75 levih intelektualcev Rudija Rizmana proti temu, da bi nastala tretja vlada Janeza Janše. Rizman je ponavljal molitve o ekstremno desni in za vladanje povsem nesprejemljivi SDS in tovrstnem Janezu Janši. SDS je polnopravna članica evropske ljudske stranke, ki sodi med zmerne stranke in je za druščino normalnih evropskih strank povsem sprejemljiva vladarka. In Janša tudi.

Marjan Šarec in Brane Golubović (Foto: STAfoto)

75 akademikov
V velikih medijih, celo na javni RTV, so 75 podpisnikov v naslovih razglašali za intelektualce in celo akademike, zamolčali pa javnosti, da gre za javno politično močno deklarirane posameznike, ki so opravljali tudi pomembne politične in še kakšne funkcije. Mnogi že v prejšnjem totalitarnem sistemu. Takšno ravnanje v medijih ni bilo najbolj pametno, ker celo ljudje, ki se ne spoznajo na politiko, opazijo manipulacijo. Ali bo Janša res prevzel vodenje vlade, pa niti še ni gotovo. To bo bolj jasno šele v tednu, ki je pred nami, ko se bosta predsednik republike Borut Pahor in Janša dogovorila, ali bo Janša poskusil. Se je pa ta teden zgodil protiudarec spinu, ki ga je z javnimi izjavami vodil premier v odstopu Šarec, prvi novinarski aktivist pa je bil Primož Cirman, o domnevnem Orbanovem financiranju delovanja proti Natu: zgodil se je nadzor skupine poslancev iz komisije za nadzor obveščevalnih služb, ki skrbi, da dela represivnih organov vladajoča elita ne bi zlorabljalo za politične obračune z opozicijo kot v socialistični preteklosti. Spin Šarca in Cirmana pa ostaja smešen, proti ciljem Nata je v Sloveniji delala vlada Marjana Šarca in nikakor SDS ali njeni mediji.

Foto: Demokracija

Smisel poslanskega nadzora je bil preprost: otežiti Šarcu, Damirju Črnčecu in drugim, da bi svoje novinarje in medije servisirali s podatki še proti komu drugemu in ne le proti SDS in Janši, kar običajno počnejo. Diskreditacijam bomo v prihodnjih tednih zanesljivo še priča in tudi številnim medijskim “spinom”. V napetih časih, ko bi lahko izgubili oblast, podatke policije in obveščevalnih služb vladajoči politiki skoraj vedno zlorabljajo in pošiljajo svojim novinarjem v največjih medijih. Hkrati pa vpijejo, da je pravi problem opozicija in Janša.

Politična policija KPK
Ena od institucij za zbiranje podatkov za diskreditacije je tudi komisija za preprečevanje korupcije (KPK), ta politično nastavljena komisija je to vlogo najbolj odigrala ob padcu druge vlade Janeza Janše. Zlorab ni bilo težko opaziti. Če je kdo res storil korupcijsko kaznivo dejanje, lahko po ustavi o krivdi odloča le neodvisen sodnik. KPK, ko je javno razbobnala izredno hude obtožbe, kar je vplivalo celo na padec vlade, pa ni sprožila niti enega samega postopka pred sodišči proti nikomur. Nikomur ni nič dokazala. A veliki mediji so to nenavadnost v celoti in povsem spregledali. Za zbiranje podatkov s pomočjo zaposlenih kriminalistov in nekdanjih obveščevalcev so v KPK skrbeli nekdanji namestnik notranje ministrice Katarine Kresal Goran Klemenčič, podpisnik peticije 571 Rok Praprotnik in Liljana Selinšek, ki je članica postala, ker je prvotno izvoljeni zavrnil sodelovanje v takšni očitni politični komisiji. Pred objavo diskreditirajočih obtožb, ki so povzročile padec druge vlade Janše, Janši še pravice do odgovora niso ponudili, čeprav bi po zakonu, kot je pozneje ugotovilo tudi sodišče, morali. Pa tudi po zdravi pameti. A ni šlo za zdravo pamet. O političnosti komisije priča tudi nadaljevanje karier, kar so nagrade. Klemenčič je postal pravosodni minister v vladi Mira Cerarja. Praprotnik je dobil službo v takrat še državni NLB.

Tradicijo zlorab KPK nadaljuje
Tradicijo zlorab pa KPK te dni nadaljuje, ko obtožuje Franca Kanglerja, da je ravnal koruptivno, ker je kot svetnik sodeloval pri razpravah državnega sveta, da se preveri delo KPK, ki je tudi pri njemu odigrala podobno vlogo kot pri Janši. Vlogo legalizirane politične policije namenjene za diskreditacije v medijih in javnosti. Diskreditirali so praviloma desne politike. Z eno izjemo. Tarča je bil tudi na državni ravni že padli Zoran Janković, da so lahko namesto njega na oblast spravili tajkunsko manj kompromitirano Alenko Bratušek.

Foto: STA

To, da poslanski nadzorniki zadnji teden niso mogli takoj opraviti nadzora pri Tatjani Bobnar, morali so čakati, potem pa so jim onemogočili preverjanje, kdo vse je zadnje čase zbiral podatke iz policijskih baz o poslancih in njihovih bližnjih, kaže, da je povsem verjetno, da je podatke za diskreditacije in izsiljevanja nekdo res zbiral. Samo počakati moramo, kaj vse se bo pojavilo v medijskem sistemu in kdo bodo podpisniki. Visoki toni med Žanom Mahničem (SDS) in generalno direktorico policije Tatjano Bobnar, ki smo jih lahko opazili v medijih, so bili oblika odvračanja pozornosti od bistvenega. Nadzor je bil onemogočen. Poslanska trojka ni šla preverjat ugotovitev policije o denarnem poslovanju SDS, kar je pozneje podtikal Marjan Šarec z delom medijev, ki jih obvladujejo novinarji in uredniki iz kluba 571. Tistega policijskega dela, tako so povedali iz policije same, sploh ni bilo.

Foto: STA

Če bi obstajalo, podatke pa bi iz policije zdaj namesto sodišču pošiljali Šarcu in Cirmanu in drugim “nepristranskim” novinarjem za diskreditiranje SDS, pa bi šlo za zlorabo policije za politično obračunavanje. Kršitve pri financiranju strank, tudi morebitna nakazila iz tujine, so prekrški in ne kazniva dejanja. Teh prekrškov načeloma sploh ne preverja policija. Tako so odločile v času vlade Alenke Bratušek z reformo zakonodaje o financiranju strank in kampanj prav stranke, ki nam zadnje leto vladajo. Zato je posojilo državljanke Bosne, ki se mu je morala SDS pred zadnjimi volitvami odpovedati, ker je presegalo omejitev največ dovoljenega in najeti posojilo pri Abanki, pregledalo računsko sodišče. Po tem pregledu pa je sodišče stranki za najetje tega posojila izreklo opomin.

Golubović razkril, kako pristranski medijski prostor imamo
Še večji prekršek je takrat storila stranka SD Dejana Židana, ki je stranki Solidarnost dalj časa nakazovala denar, kar pa zakon povsem prepoveduje (in ne le omejuje) in ki je imela tudi kup povsem neplačanih računov iz že davnih kampanj. Za plačilo niti spornih posojil ni najemala. A veliki mediji so poročali skoraj le o SDS. O Židanu pa molčali. Bil je čas pred volitvami. Prejšnjimi. A ni učinkovalo. SDS je prehitela LMŠ in SD v seštevku. Takšno poročanje je bilo posledica vpliva 571 novinarjev, ki nasprotujejo vladanju Janše, zase pa trdijo, da so nepristranski. In njihovi mediji tudi. Oboje je laž. Ne moreš nepristransko poročati, če javno navijaš za eno stran v političnem prostoru in sodeluješ v kampanji za sestrelitev voditelja na drugi strani, Janeza Janše. To je opisal Brane Golubović, ko je v Tarči dejal: “Imamo novinarja, ki je pisal za desne časopise in je danes normalen novinar.” Golubović je s tem razkril, kako pristranski medijski prostor imamo. Ko sem ga v petek vprašal, ko je odhajal iz kolegija predsednika državnega zbora Dejana Židana, koga točno je imel v mislih, ni odgovoril. Vedel je, da je naredil neumnost, se je zdelo.

Pa ime ni pomembno. Bolj je položaj, ko je v preteklosti, če izpustimo katoliške medije, v Sloveniji dejansko obstajal le en sam desni časopis. To ni bilo Delo ali Dnevnik ali Večer z več sto tisoč naklade dnevno in stotinami zaposlenih novinarjev. To je bil tednik Mag z okoli deset tisoč izvodov tedensko in peščico zaposlenih. Preimenoval se je v Reporter, ko ga je leta 2007 prevzela podpisnica peticije 571 Mateja Babič in poskušala spremeniti v še en levičarski medij, novinarjem, ki so ga do tedaj ustvarjali, pa je grozilo, da bodo ostali brez služb. Nekaj jih je v tistem času prestopilo in, kot je dejal Golubović, kak je menda postal normalen.

Mateja Babič (foto: STA).

Pluralnost pri nas je takšna, da imamo 571 novinarjev v velikih medijih, ki skrbijo za propagando proti SDS in Janezu Janši, ob njih pa za uravnoteženje še takšne novinarje in medije, ki pišejo o športnih dogodkih in kulturi. Bil pa je še kak majhen tednik, ki je sodil na desno. Ki je celo preživel vse hudo in še izhaja. Če se pa pojavi karkoli večjega v medijih, kar si upa zase trditi, da je desno, pa se zgodi pravi pogrom in vsesplošno zmerjanje, da so za tem tujci, forinti, domobranci, fašizem, kraja javnega denarja in še vse mogoče. Čeprav gre za medije, ki so financirani povsem enako kot tisti večinski levi. Če izpustimo čisto državne, kjer leva in liberalna politika že desetletja zagotavlja denar in nastavlja šefe.

Najprej peticija, potem služba za stranko
A ta na videz monolitna medijska vojska proti Janši ni tako mogočna kot se zdi na prvi pogled. Novinarji so v tem sistemu namreč predvsem slabo plačan potrošni material in vsaj tisti bolj pametni ne širijo radi laži o SDS in Janši, ko hkrati prejemajo odločbe, da so odpuščeni. Številni so že bili odpuščeni. Tudi podpisniki peticije 571. Še kar nekaj novinarjev pa to čaka, ker so njihovi mediji zadnja leta povsem izgubili bralce. V tistem trenutku, ko ni več bralcev, so tudi za svoje leve politike manj zanimivi. Številni podpisniki peticije 571 pa so medijske službe medtem že zamenjali in so danes plačani neposredno za propagando za politike. Za politike iz ravno padle vlade. In ti lahko poskrbijo, da zaupnosti, ki so jih njihovi šefi zbrali v represivnih organih za črnjenje nasprotnikov, scurljajo v pravem trenutku. Za to imajo močan interes. Če pride Janša na oblast, bodo ob politične službe za vladarje, ki na volitvah večinsko niso bili izvoljeni in so odstopili.

Peter Jančič, Spletni časopis

 • Antonius

  Udbomafija je zaskrbljena, partjski kadri po levih strankah so pa na nogah.
  Niti zapisati si ne upam, ko pomislim na Krambergerja.
  Volite, podprite SDS, SLS in NSi-kd, da bosta vlada in parlament lahko začela z nujno deratizacijo v Sloveniji.

  • xyz

   DOM pa ni več dober? Se pa hitro obračamo.

   • mici

    Ste spregledali v komentarju DOM in kaj ste mislili ” se pa hitro obračamo?”

    • xyz

     Originalni komentar na katerega sem repliciral je bil spremenjen (kar piše zraven)

     • Antonius

      Včasih se kakšna nenamerna površnost brez škode lahko v naglici tudi starcem zgodi.
      Zato sem vam pa dal +, ker sem se vam z njim zahvalil.
      Pa GAS g. Kovšce sem še zraven dodal.
      Sicer pa, DOM bi lahko z dobrim namenom lahko vi pod moj komentar dodali ampak, bolj kot ne, ste se odzvali malce zajedljivo v vašem očitku.

   • Vana

    No , nismo pozabili. A so jih mediji malo na stranski tir porinili. . . . . .tudi naši !
    Je kdo bil na tem pogovoru ??
    https://domovinskaliga.si/pogovorni-vecer-s-predsednikom-domovinske-lige/

  • zaslosds

   Brez skrbi,v naši vasi je kar nekaj levakov,večina jih bo sedaj volila SDS,ker je končno spregledala.

  • milanček

   zakaj je levica zaskrbljena, več kot50% levičarjev je isto spolno usmerjenih, ta golazen se pari med seboj in bo sedaj bistveno bolj možno, da se okužijo med seboj!

 • cosmosjasnovidec

  Kot je pred časom izjavil kdo že???
  Vlada v Sloveniji oziroma parlament sploh ni potreben,ker tako ali tako ni koristi od njega.
  Z tem se popolnoma strinjam,ker so vse vlade do sedaj pahnile Slovenijo v brezno iz katerega se več ne bo izvlekla.
  Nešteto nekih strank katere se pojavijo kar same od sebe v njih pa brezvezneži kateri dobivajo ogromne plače za prazen nič.
  Vsakemu v parlamentu kdor koli je gre le za visoko plačo za državo ter državljane pa mu je kot za lanski sneg bitno mu je,da odžira ogromen denar državljanom saj nekateri dobivajo plačo tudi po 15.000 eu na mesec.
  In zakaj?Za popolnoma nič ter brezdelje in povzročanje čedalje večje katastrofe v državi.
  Folk tega nikakor ne dojame,ker je zaslepljen in bilo kateri stranki je pristaš je nesmisel,ker so vsi enaki in gledajo samo za lastno korist kar se že vidi po vseh vsakodnevnih bluzenjih.
  Kdo od državljanov ima od bilo katere stranke ter premierja v parlamentu kako korist.?Hahahahaha popolnoma nihče od normalnih državljanov ampak samo zgubo in guljenje z davki in ostalim na račun te parlamentarske svojadi.
  Dovolj je en predsednik države in cirka do 5 njegovih pomočnikov pa je zadeva rešena,ker je tako ali tako zguba vendar bi se denar katerega odžirajo lenuhi ter delomrzneži v parlamentu lahko namenil za druge zadeve kot so zdravstvo,ceste,stanovanja za mlade ljudi in še in še.
  Tudi krasti se ne bi moglo kot se sedaj ne glede kdo je na visokem položaju.
  —————————————————————————————————————-
  Dr.Vsevedni Cosmosjasnovidec,vsakemu,lev…,kom……,čef……,mus….,se,po……,………ostalo je pa znano.
  —————————————————————————————————————-

  • crniocar

   plus pet —-vsaj neki pametnega tu gor! !!!!!!

  • Unikatna

   Jaz sem že napisala, da bi bilo dovolj 45 poslancev…

 • VERZIFIKATOR

  Mile Komič

  DOMINANTEN MEDIJ

  Če je medij naš in dominanten,
  jasno je, nasprotnika da slika
  takega, njegova da oblika
  je rušilna in on ves brizanten.

  Če je medij dominantne vrste,
  jasno, da v nasprotnika preslika
  čisto vse, kar naša zganja klika,
  in da vedno gleda mu pod prste.

  Če je medij dominantno plačan,
  zanj nasprotnik kajpak bo podkupljen,
  vsak hip ves do golega olupljen,
  vedno na začetek tekme vračan.

  Če je sorte dominantne medij,
  našega proda absolutista
  za največjega le pacifista,
  slabe naši vlečejo ga zgledi.

  Če je medij naš in dominanten,
  zanj nasprotnik je sovražnik vedno,
  spremljati pa medija ni vredno,
  saj je dominantno degutanten.

 • crniocar

  janša meša drek že od leta 88.
  toliko o udbi..
  ker ve da koalicija ne bo uspela bi bili že na volitvah plače pa tečejo
  čisto vsi so še vedno pravi komunisti ,udba mafija-

  • mona lisa

   Drek mešajo taki kot si ti in Slovenijo vlečete na dno.

  • zaslosds

   VSI ZA SDS,VSI ZA JANEZA,DA REŠIMO SLOVENIJO PRED RDEČIMI LEVAKI,KI UNIČUJEJO VSE PRED SABO ŽE NAJMANJ 30 LET.

 • tomven

  Če ga še tako “pacajo”, šmarec je dead meat!

  • Simon Rožič

   …zdaj bo Šarec šel za kakšnega direktorja državnega podjetja in ga-
   uničil do konca! On to zna, ker nič ne zna!

   • tomven

    Še bolj zanimivo bo pa, kam bodo vtaknili golubovića… človeka ki še nikoli v življenju ni delal, pa je star že 50let. Za seboj ima same politične funkcije in nadaljevalni tečaj iz gobcanja. Tam sta bila z mudlndolferjem sošolca…

    • zaslosds

     Golubarovičvičvič bo edino dober za pomočnika tišlerja v delavnici

   • samotoje

    V časih samoupravnega socializma je bilo tako- partijski nastavljenec zafural eno firmo in napredoval v direktorja večje firme. Logičen razvoj.

 • Kučko pod pručko

  Delo v zadnjih vzdihljajih

  Kako zelo se murgelska udbomafija boji vlade Janeza Janše se vidi že na vsakem koraku. Ni stvari, ki je v njihovi domeni, da ne bi poizkušala vsaj malo odškrtniti pohoda na oblast stranke, ki nas lahko edina pripelje iz te velikanske krize. Ker ima Kratkonogi pod komando tudi skoraj vse medije, se ne čudi, da prav v njegovi težki artileriji ne bi straljali z najglasnejšimi kanoni.

  Takšno je tudi Delo, ki je v lasti Foruma 21 in njenega člana, nekdanjega direktorja idrijskega Kolektorja. Če lahko sodimo po njegovih sedanjih rezultatih, je bilo tudi njegovo opevano direktovanje vprašljive narave. Kako bi si lahko odmovoren menedžer dovolil propadanje največjega dnevnika na račun egoističnih navodil Murgel. Delu pada naklada skoraj vsak dan, krivi pa so lastniki, ki stalno širijo laži in prikazujejo stvari po okusu rdečih.

  Iz svoje kože niso mogli tudi danes, ko že na naslovnici odvračajo Janševe volivce. Naslov Janez Janša razočaral je sicer bombastičen, je pa daleč od resnice. Kako lahko ta medij opremi naslovno stran s takim naslovom, ni pa objavilo za našo blaginjo veliko bolj pomembnih stvari, ki so vodile v katastrofo. Ne spomnim se, da bi kdaj že prva stran Dela objavila, da je vlado RS prevzeli ekipi Mira Cerarja in Marjana Šarca brez vsakršnega programa.

  Zato je prav, da Delo čimprej crkne!!!

  • VERZIFIKATOR

   Pepe Delovec

   SIZIFOVO DELO

   Z delom smo se v glavnem že rodili,
   rekli so, da ljudska sta pravica
   in poročevalec njega klica,
   v delo so moči obeh združili.

   Proletarci vseh dežel v združitev
   delo svojčas vsak dan je klicalo,
   slogan nov potem si je izbralo,
   za svobodno da je odcepitev.

   Z delom lastnim bojda se vzdržuje,
   pravi, da obstoja ni brez dela,
   je vse skupaj čista laž debela,
   saj le kapital ga še vzdržuje.

   To bo kmalu, bratci še veselo,
   tisto delo, ki vse osvobaja,
   vsak trenutek bolj odveč postaja,
   da je skratka Sizifovo delo.

   In ko zmanjka takšnega še dela,
   ko nihče ga v roke več ne vzame,
   ko brezposelnost se splošna vname,
   res svobodna končno bo dežela.

  • samotoje

   Malce sem pomagal pri crkavanju, kar si štejem v čast.

  • šmentanamuha

   Malo je treba računati tudi na pamet bralcev – volivcev. Pametnim se bo posvetilo, da nekaj ni v redu s takšnim pisanjem, drugim pač ne in za te je mi popolnoma vseeno. Potrebna je samo kritična masa, ki bo te levaške trike komunističnih pisunov in njihovih urednikov spregledala.

  • Iva

   V soboto so angažirali Lukšiča (intervju), ki je odsvetoval Janši povezovanje s SMC (veliko programsko tveganje) in Desus (nezanesljiv partner). V SP je Tomažič strašil pred Janševim revanšizmom (sem se spomnila na “revanšista” Pučnika), Ali Žerdin skuša v portretu “nevtralizirati” (zamolčati) dejavnost Črnčeca, čeprav dobro ve, da se je zgodil popolni udar LMŠ na represivne organe, Policijo in njene institucije, že prej pa zamenjava poveljnika generalštaba vojske!

   Mainstream WATCH-DOGI seveda tega niso opazili, če bi to delal Janša bi vstajniki rajali po ulicah in trgih in vpili REVOLT skupaj s novo nastalo sivolaso socialistično skupino F75!

   Danes tudi Reporter svari pred Janšo in skuša rehabilitirati Šarca, kako ga je rušila globoka država – interesne skupine, ki pod Šarcem niso dobile to kar so želele. Kaj pa obisk Kučana pri Šarcu konec leta? Kako lahko od imitatorja, ki je Bertonclja učil o finančni vzdržnosti, pričakujem uspešno upravljanje države in usklajevanje delovanja množice družbenih podsistemov. HALO?

   Daleč sežejo lovke Damirja(!), ne le do režimskih tiskanih MSM in prevzetih režimskih TV, ampak tudi v samo imenovane neodvisne revije reporter?!

 • montyamp

  Parazitska manija izkrivljenega potomstva centralnog komiteta saveza komunističke partije yugomurlosrbiyebuslovenijo , je rezultat titobandito terorizma .
  Partijska banda ne izbira sredstev za dosego cilja , saj jim polno korito diši , kot hijenam , ki tudi živijo od pokradenega .
  Le zakaj na leto 10 000 Slovencev pobegne iz države ?????????????
  Verjetno bežijo pred dobrotami kurćanizma .

 • mona lisa

  Udbomafija je na okopih. Akademiki? Ne ampak izmečki prisesani na davkoplačevalski denar. Šarec pa je karikatura ki je naredil veliko škodo v Sloveniji in bi moral za to odgovarjat potem pa na smetišče. Kučan pa bi itak moral biti samo še temna zgodovina katere bi se neradi spominjali. Janša naj pomete z nesnago. To je edina rešitev da ne postanemo Venezuela.

 • bubamara

  Pa imamo novo definicijo novinarjev: desni novinar in normalni novinar. Kdor je za podpiranje matanja puške v koruzo je normalen novinar. Kdor meži pred krajo družbene lastnine je normalen novinar. Kdor meži pred korupcijo v zdravstvu je normalen novinar……

  • Joc 52

   normalni pod narekovaji prosim

 • Foglof Tunek

  Desni in normalni novinarji ???… To ne obstaja !!!

  • to_mi_delaj

   Hoj tunek, kdaj so te pa iz polja spustili

   • JANEZ GUS

    Ne vem kaj moderator čaka,da ne skida to rdeče govno k svojim normalnim novinarjem.

  • Peter

   To jaz govorim že ves čas.
   Obstajajo samo desni novinarji in družbenopolitični delavci, tumpek, no.

  • zaslosds

   Samo desni pišejo resnico drugi večinoma samo laž,res pa je,da si ti spet pod sodom šmarnice,pa pazi da ne boš pozabil pipe zapret,ker je to edina tekočina,ki jo uživaš.

 • JANEZ GUS

  Slovenci ,samo JJ je San Salvadore za Slovenijo,vse ostalo je komunistično udbovska propaganda.Tega virusa se ubranimo tako,da tega smrada ne kupujemo in ne gledamo.RTVS,POP,A,PLANET,VEČER,DELO,DNEVNIK M,LADINA,REPORTER………banda 571,75komunostičnih blaznežev z žveplenom na čelu.Temu se reče slovenski rdeči corona virus.

 • sloustava

  Razclenitev debilne presstitucije je najbolje opravil g. Pozar na Pozareport! Ne pozabite, pozabimo na avtorja presstitucije, na slovenskega Stalina, ko je, butast kot je, v kamero sam povedal, da so mediji kupljeni!!!!!!!!! Butast – v pomenu: kaj mi pa morete, morete, morete, zabiti bralci, gledalci in poslusalci! JA, to je slovenski Stalin-Hvala, tov. Slavoj Zizek! In ja, ne bodite zabiti bralci, gledalci in poslusalci!

 • Franc Šink

  Kje se nahaja ta stroj, ki je sposoben proizvodnje toliko “akademikov”, kot jih ima Slovenija ?

  • JANEZ GUS

   V Kumrovcu,saj vidiš da že vsi zavdarjajo po zemlji.

  • lokec

   Akademik ni tako težko postati. Težje je postati vrhunski inženir, mehanik, električar.

   Tam se vidijo rezultati tvojega dela. Stvar deluje ali pa ne. 1, 0

   • alojz

    Če bi električarji delali takšne kikse kot tile akademiki bi že izumrli.

   • Vana

    + + + + + No, sedaj si pa zadel žebljico na glavico !!
    Akademiki po pisarnah sedijo in za njih dela množica birokracije !
    Seveda tudi odgovornosti nobene nimajo.

   • samotoje

    Nikar tako na splošno in počez. Poglej Klemna Jakliča, Lovra Šturma, Tamaro Griesser, Staneta Grando, itd., itd. Oboje mora biti za obstoj naroda.

 • zaslosds

  RIZMANU se tudi hlače tresejo,pokojnina bo občutno manjša,verjetno na minimalcu,več si tako ne zaslužijo njem podobnim komunajzarjem.

 • Ryuk
 • Unikatna

  Policijo so že pridobili na svojo stran, še vojsko so pozabili aktivirati. Vsi proti JJ in SDS…haha…da bi se vsem na koncu maščevalo in bi JJ prevzel vlado..

  Dobri novinarji so tisti, ki raziskujejo in objavljajo packarije politikov, novinarjev in ostalih ter, ki odpro oči še tistim državljanom, ki so apatični.

 • Vana

  + + + + + + lepo opisano delovanje vlade v odstopu, ki še vedno meglo spušča !
  Ker so v odstopu ( obenem pa sestavljajo novo vlado ????? ) , so njihove odločitve samo v škodo slovenskemu ljudstvu !!
  Prilagam dober članek o eni izmed nevarnosti za slovensko samostojnost. . . . prvi del bom še poiskalahttp://www.demokracija.si/komentar/dr-ivan-klemencic-hlapcevanje-srbiji-zlu-slovenije-2-del.html

 • Vana
  • Miro Jereb

   Politika je kurba ki na koncu svoje otroke pobije….in še kako res je to…..

 • tohuvabohu

  Kdo pa je tisti “normalni”? Najbrž Marakeš, prva slovenska prostitutka.

 • Andrej

  Ne veselite se prekmalu. Globoka država se ne da zlepa. Trenutno na veliko lažejo narodu in sejejo sovraštvo. Imajo vse “državne” medije v svojih rokah. Kar dobro jim uspeva laž in širjenje sovraštva.

 • Andrej

  Od tistih 75 je akademikov bolj malo. Članov SAZU. Pa še ti niso sposobni dojet, kaj je za narod dobro.

 • piko8

  Dober novinar, tu je Bojan Požar, on je sesuv 5 mistrov za češnjo na torti še serpentinška, Demokracija in oba programa Nova24tv!!!
  To Slovenske leve fašiste boli boooli!!

 • milanček

  a so policaji že vzel vozniško kućanu, saj je razbil v garaži svoj avto, potem enega parkiranega, ter rampo! ja, takratek, sem ti rekel, da piješ samo čaj od štefe, alkohol ne smeš, si še premajhen!