Pahor, Šarec, Erjavec in Cerar na ladji norcev: Ko nismo več kredibilna ampak debilna članica koalicije proti ISIS

Foto: Twitter

“Po izvedenem cirkusu v zadnjih 48 urah nismo več kredibilna ampak debilna članica koalicije proti ISIS,” je mogoče prebrati v odzivih na Twitterju okrog dogajanja o umiku slovenskih vojakov potem, ko je po iranskem raketnem napadu na dve bazi koalicijskih sil v Iraku prišlo do umiritve razmer. Kljub temu, da je celo poveljnik Enote za specialno delovanje podpolkovnik Miha Rijavec dal vedeti, da so vojaki le oddelali tisto za kar so usposobljeni in da je šlo le za navaden dan v službi domovine, je levi pol politike odločil po svoje.

Eno je seveda, če bi Nemci prav tako vztrajali pri umiku, ker pa so si ti premislili in ostali v Erbilu, vse skupaj deluje naravnost smešno in strahopetno. Gre le za vojake in ne civiliste. Kakorkoli, Erjavec podrobnosti glede umika ni želel deliti z javnostjo, ministrstvo za obrambo pa je nato potrdilo, da so vojaki že zapustili Erbil in da so na poti v Slovenijo. Slovenija je tako po vojake poslala svoj falcon, Erjavec pa je medtem trdil, kako naši vojaki v teh razmerah tako ali tako ne bi mogli skrbeti za usposabljanje.

Vladajoči vsak po svoje kaj naj bi umik pomenil
Državljani so bili sodeč po odzivih na družabnih omrežjih zmedeni, saj so v zadnjih dneh s strani vladajočih prihajale nenavadne formulacije, kaj naj bi umik iz Iraka pravzaprav pomenil. Minister za obrambo Karl Erjavec je zatrdil, da se Slovenija naj ne bi umikala iz misije v Iraku, ampak da bo prišlo le do izvedbe “relokacije”. Premier Marjan Šarec je omenil, da gre le za predčasno prekinitev kontingenta in pri tem dodal, da so misije tisto, kar zvišuje ugled Slovenske vojske in države v svetu. “Če smo verodostojen partner, potem se moramo obnašati tako, da naši partnerji računajo na nas,” je izpostavil.

Predsednik republike in vrhovni poveljnik slovenskih oboroženih sil Borut Pahor je izjavil: “Tako smo se odločili potem, ko je postalo jasno, da predsednik Trump, na nek način, ponuja roko mirnemu reševanju sporov. (…) Začasna rotacija ne pomeni bežanje naše države od odgovornosti, (…) ampak eno preudarno razmišljanje, ki samo dokazuje, da postajamo zrela država.” Zunanji minister Miro Cerar vztraja, kako naj bi bila Slovenija kljub umiku vojakov v Slovenijo kredibilna članica globalne koalicije proti IS. “V to koalicijo smo vstopili tudi na podlagi resolucij Združenih narodov in povabila iraške vlade. Vstopili smo tudi zato, da se skupaj z zaveznicami borimo proti terorizmu in s tem posredno zmanjšujemo druge učinke, kot so ilegalne migracije in podobno, ki pritiskajo na Evropo.”

Kritik ne manjka
Nič čudnega ni, da so se usuli komentarji kot so: “Pahor, Šarec, Erjavec in Cerar na ladji norcev! Glede umika slovenskih vojakov iz Iraka je očitno ne zna zmeniti med sabo, kaj je v resnici zgodilo!”; Še dobro, da so usklajeni in se ne ponavljajo.”; “Znova se je pokazala nesposobnost vlade.Zaveznikom smo obrnili hrbet.Sramota za slovenski narod.Vojaki nikogar ne če tako naši vodilni šalabajzarji.”; “In smo se smejali kot strahopetnim italijanskim vojakom … Slovenska politika je enotna slovenska vojska”; “Pobeg je uspel”; “Irancem se ne zdi nič kaj posebnega, tam tako slovenski turisti, ki nič ne paničarijo …. Nemci v preostalih ostanejo, samo naši profesionalni vojaki “bežijo” domov.”

https://twitter.com/MadMSlo/status/1215373638968512516

https://twitter.com/tamara80s/status/1215336553247055874

Hana Murn

 • Ježek Teka Teka

  Klošarji komunistični nesposobni … zbrcat čim prej …

 • Rožle

  Sprejem naše Slovenske vojske na Brniku je potekal v že znanem sloganu in sicer tokrat tudi v novejši izvedbi ..
  ” KDOR NE BEŽI NI SLOVENC .. HEJ, HEJ, HEJ .. !!! .. KDOR NE BEŽI NI SLOVENC .. HEJ, HEJ, HEJ .. !!! “

 • AlojzZ

  Vili Kovačič! Lepo prosim, prični zbirati podpise za odstop vlade. Mogoče preko referenduma?!

 • DOMOVINSKA LIGA

  Včasih so Američani učil teroriste pobijat, sedaj poučuje teroriste Slovenska vojska, da bodo ob navalu na naše domove teroristi lažje klali.

 • Antonius

  Levičarji imajo korajžo in pamet podedovano po revolucionarnih in ZZB. Prav zdaj praznujejo svoj veličastni pobeg pred okupatorjem iz Dražgoš.
  Pahorja na uradni obisk ne bi sprejel niti predsednik vseameriških klošarjev.
  Kdor pusti zaveznike na cedilu se obnaša kot upokojensko najdražji slovenski veleizdajalec.

  • maček ivan

   Se strinjam. Si predstavljaš, da zavezniki “spokajo kufre” in grejo “domov”, vi Evropejci pa se ukvarjajte z Nemci, Italijani, Japonci in njihovimi zavezniki.
   Bi se pa dalo o tem debatirati.

 • Unikatna

  Super, fino…to nam veliko pove…ob vsaki petardi imajo vodilni polne hlače…ni več hrabrosti in takšnemu partnerju nihče ne zaupa več…

 • Stajerka

  ,,,,,jaz pa pravim: Kreteni ostajajo na oblasti……:((

 • pajot

  To so tako imenovane “tekovine” rdeče revolucije. V glavnem so partizanci tekli. Pred Nemci.
  V bližnji prihodnosti bojo tudi tile štirje tekli.Iz Ljubljane v Celovec.

 • Andrej

  Če komunisti pravijo, da so kredibilni, potem tudi so kredibilni in še sploh zaupanja vredni. Za druga mnenja se pa tako ali tako niso nikdar menili. Dejstvo, da so jo pobrisali, pa kljub vsemu ostane. Pobrisali brez repa in glave. In s tem se zdaj vsi hvalijo. Noro.

 • Common Sense

  Borči, Cmerar in Korl so samo ščitili svoje riti. Če bi se slučajno kakšnemu vojaku kaj zgodilo, so se bali javnega pogroma in odstopa. To je vse. Boli njih “patka” za vojake dol. kakor jih boli “patka” kako je to izpadlo v zavezništvu. Kao, da so Nemci se odločili to in ono. Ja, potem pa ne potrebujemo domačih politikov, vse damo v roke Nemcem, pa bo! Tile kvazi levičarji so še hujši od radikalnih levičarjev. Tisti imajo vsaj kolikor toliko konsistentna stališča (akoravno abotna). Kako se torej reče ljudstvu, ki take bedake voli? Kakšen bi bil najprimernejši izraz?

  • Lustrator

   Bravo, vse povedano.

  • Andrej

   Najprimernejši izraz za take bedne volilce je: Slovenec.

   • Lustrator

    Slovenec nikakor. Izbiraj med slovencelj ali jugoslovenec – oboje pisano z malo začetnico.
    Kdor niti samega sebe nima za Slovenca, ne more niti v izhodišču pričakovati, da ga bodo ostali tako imenovali. Vsaj jaz ne.

    • Andrej

     Žal, moram vztrajati pri svojem mišljenju. Preveč “čistokrvnih” Slovencev, rezultat državnega izobraževanja, poznam, ki se za Slovenijo ne meni in ni zanjo pripravljena popolnoma nič narediti. Niti na volitve oditi. Ker jih politika ne zanima. Ki še vedno verjamejo, da je Zoki ogromno za Ljubljano naredil, da CK ZKS pri nas ne obstaja. Ki že leta in leta trdijo, da bodo “novi” obrazi karkoli rešili. Ki padajo na floskulo SamodaniJanša. Pa so zdaj visoko izobraženi, a odnosa do Slovenije nimajo nobenega, razen, da nimajo odnosa. Niti do naroda, niti do vere, niti do kulture. Dobro, naj bo slovencelj, jugoslovencelj…, tistih, ki se imajo za Slovence in so pripravljeni za to tudi nekaj narediti skoraj ne najdem več. Žal, močno žal.

     • Lustrator

      Se povsem strinjam s tvojim zapisom – tudi sam poznam ogromno, če ne celo večino takih. Osebno slovenstva nisem nikoli enačil s “čisto krvjo”, ampak le vrednotami, saj je do njih potrebno priti, se zanje boriti in jih braniti, medtem ko je lahko “čistokrvni” tudi vsak pujs ali pes, ki se rodi na področju naše države, pa ni za naš narod aktivno naredil popolnoma ničesar. kakor sem že večkrat napisal in še večkrat bom: raje živim v državi s samimi afričani in bližnjevzhodnjaki, ki so jeziku, veri, kulturi, vrednotah ponosni Slovenci, kot pa z 2 milijonoma internacionalsocialističnih zombijev, ki v vsakdanjem življenju in vrednotah pojma “narod” sploh ne poznajo, kaj šele, da bi imeli slovensko identiteto kot vrednoto.

 • crniocar

  kdaj smo pa bili kredibilni ?????

 • Ryuk
 • Rožle

  Samo toliko, da vseste. Če slučajno pride do vojne pri nas ..
  Bo naš avtohtoni slovenski kmet z vilami branil našo slovensko vojsko …

  • čopkovseved

   Res je, podeželje bo žrtvoval življenje, v mestih je itak sama čuferijada. So jim rdečkarji podarili stanovanja, še prej pa dodelili. Slovenci so pa trgali od ust in gradili hiše.Ampak vse se nekoč plača!

   • freedomfighter

    Spet en drugorazredni ki si ne more privosciti zivljenja v prestolnici in delavnim ljudem ocita da so dobili zastonj neka stanovanja…ce nimas dosti denarja za zivljenje v lj ne zalit tistih ki ga imajo

    • Novakec1

     Ja eni ga prigarajo, eni pa nakradejo, teh je zmeri več.

  • mona lisa

   Če bi bila vojna pri nas I jo najprej ucvrli politiki in tisti ki so na kradli polne žepe in pa seveda vojaki.

 • rubec

  Pred našim blokom se otroci že igrajo irance in kavbojce. Moj sinček je rekel, da bo pa falkonc.

  • Rožle

   Po baby centrih grejo plastične rakete za med …

  • Andrej

   Pazi, če imajo kako leseno puško ali pa lok. Jih bodo kot Šiškota zaprli. Oprostili jim bodo samo, če bodo rekli, da vadijo za Dražgoše. Ja, potem bi pa lahko imeli celo taprave puške.

  • maček ivan

   Kak že gre ona,… ena bomba na dan, odžene muslita vstran….

 • šmentanamuha

  Zmaga “začasna rotacija” :))

 • Ježek Teka Teka

  Komunjare so vedno bežale … mešale drek in vse naprtile poštenim ljudem … tokrat pred mednarodno skupnostjo tega ne morejo zmanipulirati … realen prikaz smradov na vladi …

 • Rožle

  V tem stilu (rep med noge) so bili Partizani glavni junaki po 2, svetovni vojni ..
  Ustno izročilo je potem naredilo svoje ..

 • totex39

  S tem so politiki dokazali, da jih je strah vojaške ofenzive, kar so že tudi doma dokazali ko mislijo, da s sprejetjem zakonov lahko utišajo ljudi, ki ne čivkajo v njihovo skledo.

 • Lustrator

  Iz dneva v dan bolj opažam, da praktično ni več ene same družbene teme v kateri se demokrati in komunisti lahko poenotimo – NITI ENE! To žal pomeni neizbežno državljansko vojno, ki je v zraku praktično od komunistične revolucije katera nikoli ni dobila niti internega, niti mednarodnega epiloga. Vedno sem optimist in verjamem, da dokler obstaja ena sama točka na kateri se lahko ljudje bodisi na mikro ali makro ravni poenotimo, obstaja možnost za izgradnjo zdravega odnosa, a ko ni več niti te, postane že sama komunikacija vnaprej obsojena na neuspeh.

  Izrekel bom močne besede, a za njimi 100% stojim; pošteni domoljubni demokratični Slovenci imamo po osebnih vrednotah in svetovnih nazorih več skupnega celo z radikalnimi islamisti kot radikalnimi komunisti (ki pri nas že predstavljajo večino), čeprav se oboji med seboj ta hip formalno odlično razumejo in imajo kratkoročno isti cilj. Če je še pred 5 leti veljalo, da se tako demokrati kakor komunisti zavedamo nevarnosti islamizma za svetovni mir in človeštvo, danes nimamo več niti te skupne točke. Bojim se, da je s tem padla še zadnja slamica upanja za sobivanje, kaj šele sožitje.

  • Hanzi

   Malo sem preletel tvoje poste. Vem kaj hočeš povedati in za kaj se boriš. Vendar izhajaš iz percepcije, kdor se 100% ne strinja z menoj, je komunist, slovencelj,… Tako boš težko našel skupno točko. Vprašanje pa je, če si to res želiš?

 • Rožle

  .. in kje na svetu ti počitnice še pošteno plačajo .. ?!

 • Ježek Teka Teka

  Komunjare mešajo kredibilnost z debilnostjo … hahahaa … bravo Lahovnik …

 • Joško

  To je šlo za “taktični umik po partizansko”. Enkrat je počilo, partizani pa v beg!

 • Miro Jereb

  Čez par let se bodo rdeči hvalili kako je naših 6. /šest/ vojakov pognalo 1000 glavo islamsko vojsko v beg in polovico so jih v 2 urah pobili s fračami. To bodo vključili v dražgoški program zmag. Sicer pa…kdo je kaj vprašal vojake same ? Ko se zaprisežeš da boš profesionalni vojak natančno veš v kaj se podajaš…lahko si ranjen ali ubit…lahko raniš in ubijaš druge..imaš licence to kil….vse za plačo in ta je tam odlična. Upam si trditi da bi vseh 6 še naprej raje ostali tam…za kar so se sami prostovoljno prijavili kot pa da se vrnejo na osnovno plačo v Slo. Ta hinavščina o neki skrbi za naše vojake je samo politično blago pa še s tem ne znajo ravnati. Vsaka država na svetu ima ministrstvo za obrambo pa so vojne vseeno neizbežne od samega začetka človeške rase. Ra bi videl da Slovenija ustanovi ministrstvo za NAPAD in bi vsaj po nečem bili svetovno prepoznavni s tem šarcizmom.

  • maček ivan

   Se strinjam. Iz prve roke, se grebejo za misije, ker je plača ODLIČNA.

 • ehnaton

  Mizerije te vlade se ponavljajo iz dneva v dan in prav s strahom se pričakuje kaj bo prinesel naslednji. Najbolj pestro bo na koncu, ko bo več ali manj znan celoten izkupiček te antijanševske koalicije.Te šlamastike z našimi vojaki v Iraku pa ni bilo mogoče gledati že od začetka. Ni ga več koščka sveta, kjer bi imeli še vsaj malo kredibilnosti.

 • čopkovseved

  Veseli me le to, da se na vseh levih portalih ljudje skoraj v večini norčujejo iz te degradirane vlade.

 • Piš

  Morali bi vprašat narod če se strinja, da gredo naše Obrambne sile v to in to državo.
  Referendum stane manj kot 4eur na osebo.

  • xtc

   Seveda moraj kaj si pa ti mislil Tunek,da bodo pa jajca do penzije guncal.

 • xtc

  Definituivno je še en dokaz kretenizma SLO leve politike,zakaj,že v Afganistanu SLO vojaki niso sloveli v akcijah in so se jih bali vsi na nevarnješih misijah saj so bili nezanesljive p************* in kot taki ogrožali celotnomoštvo,čemu je tako pa lahko vidite sedaj.
  Seveda se vsi levaki,bojijo ,da nebi kak sovdat padel,ker bi na volitvah pogoreli-ravno zaradi debilne politike kričanja o miru-sovdat je sovdat,je kanon futer vedno,pa naj bo ameriški ,ruski ali slovenski,to da jih nekaj pade je povsem normalno nobena velika zgodba,vedno nekdo nastrada,po nesreči,lastni neumnosti ali v boju,Slovenclji se bodo morali pač nehat sprenevedat,kot večina Evropejcev,sovdat je točno vedel zakaj se je odločil in kaki so njegovi poklicni riziki,vse ostalo je blejanje ovac.
  Seveda bi bil vsak sovdat z fino plačo in dnevnicami in še čem v miru,ko pa bi bilo treba dat na prepih glavo pa to nebi bil več-ja čisto po NOB partizansko.

 • francelj3

  Neomajna odločenost, ja. Do takrat, ko prvič nekje v daljavi poči…

 • Vlado77

  Taka vojska ne bi ubranila niti ene vasi. Menina planina 2. Če bi vse vojske tako delale ( da ne žalim vojakov mislim na predsednika,ministra in PV in ostale “pogumne”) bi ena večja četa prišla do Pariza iz Irana.

  • maček ivan

   Ja, bi ga res “najebal”.

 • rubec

  Ko sem se jaz vrnil iz vojske, mi je mamica spekla pet vrst krač. Danes jih mame pričakajo s deteljo.

 • maček ivan

  Na Hanzi-ju še kar serjejo “kvake”. So “spizdili” iz Iraka, ampak še vedno so zmagovalci,…. zveni znano???
  …to je iz davnega leta, ko Dražgošah, tam so baje zmagali!????

 • piko8

  Laja norcev, ti štirje na sliki še za v NORIŠNICO niso!
  Zapret bi jih morali posebej, da nebi okužili še norcev

 • Andreja Knego

  Vse je tudi odraz našega vodstva generalštaba, ki ga vodi ženska, čeprav jaz ne vidim cisto nič ženskega na njej!

 • JANEZ GUS

  Prišel bo dan,ko se bo tej bandi sodilo kot narodnim izdajalcem.In tu neka levičarska izprijena delomrzniška banda problematizira okrog rRupnika Ti so naredili Sloveniji s Kučanom na čelu stokrat večjo škodo.

 • Miha

  Pahor, Šarec, Erjavec, Cerar in vsi levičarji skoraj brez težav plavajo na ladji norcev, ki pluje v vrtinec in v končni propad.