Panika in napetost v parlamentu – Kociper in Golubović trgujeta za glasove pred večernim glasovanjem o imenovanju Mlinarjeve?!

Poslanka SAB Maša Kociper z zadnjimi napori preprečuje prvaka SNS Zmaga Jelinčiča za podporo Angelike Mlinar za ministrico. (Foto: Twitter)

Kandidatka ministrica za kohezijo Angelika Mlinar se je znašla pred velikimi težavami. Na nobenem izmed dveh predstavitvenih odborov ni dobila večinske podpore, kar je v hude težave spravilo Šarčevo vlado. Ob tem ji preglavice povzročata še vladni Desus in novi vladni glasovalni stroj Slovenska nacionalna stranka, ki sta ji obe odrekli podporo. Vodja poslanske skupine LMŠ Brane Golubović hodi po parlamentu kot branjevka od vrat do vrat. Le koliko je vreden glas za Angeliko Mlinar? Mesto v upravi ali nadzornem svetu državnega podjetja? Svetovalna pogodba? Denar na roko? Politika še ni padla nižje …, se je na Golubićevo trgovanje z glasovi kritično odzval poslanec Slovenske demokratske stranke Žan Mahnič.

Vlada Marjana Šarca se je znašla v resnih težavah. Ne glede na dramo v prejšnjih glasovanjih, predvsem ob zakonu o izvrševanju proračuna, so vedno imeli zagotovljeno večino s pomočjo ene izmed opozicijskih strank. Tokrat je vrag vzel šalo, saj je po odzivih vseh političnih strank razvidno, da ministrska kandidatka za kohezijo, Angelika Mlinar, nima zagotovljene večine za izvolitev. Rezultat bo znan enkrat po polnoči.Nabiranje glasov za podaljške v konfuzni koaliciji vlade Republike Slovenije je intezivno. V napore vključen tudi nacionalni interes,” je ujeto poslanko SAB Mašo Kociper in prvaka SNS Zmaga Jelinčiča Plemenitega na fotografiji komentiral predsednik Slovenske demokratske stranke Janez Janša.

Marjan Šarec se je znašel v situaciji, zaradi katere ne more mirno spati. Oba glavna aduta, Meščeva Levica in Jelinčičeva Slovenska nacionalna stranka sta povedali, da bosta glasovali proti kandidatki Mlinarjevi. Zato je sodeč po slikah potekalo agresivno prepričevanje predvsem poslancev iz SAB in LMŠ, da ostale pridobijo na svojo stran. V trgovini z glasovi se je skozi zgodovino vedno najboljše znašel Zmago Jelinčič. Kakšna ponudbo mu je predlagala “simbolna” poslanka Stranke Alenke Bratušek Maša Kociper?

https://twitter.com/JJansaSDS/status/1207364479434006529?fbclid=IwAR1jaIG40xj-AuK4frodm978pusPeY2fRAH8Cwx5KRfiuBaIQ6Er-KOAQuU

Usoda Mlinarjeve je v rokah Zmaga Jelinčiča Plemenitega
Ne glede na vse preigravanje je usoda Mlinarjeve v rokah prvaka SNS. Ne glede na to, ali bodo v Desusu trije poslanci glasovali proti, bosta glasove za doprinesla poslanca madžarske in italijanske narodne skupnosti, saj v večini primerov delujeta državotvorno ter podpreta pomembne vladne odločitve. Zato je razumljivo, ko Maša Kociper ponuja Jelinčiču sladke bonbončke, saj so prav štirje poslanci Zmaga Jelinčiča jeziček na tehtnici. Po napovedih glede glasovanja bi sedaj za Mlinarjevo glasovalo 42, proti pa 48 poslancev. Vendar se aritmetika hitro spremeni, če Mlinarjevo podprejo štirje poslanci SNS. To pa najbolje vesta tako pretkani Jelinčič kot nebogljena vladna koalicija Marjana Šarca.

Luka Perš

 • ZatonMesecnikov

  Sem sicer podpornik tega, da pridejo ljudje z iskušnjami od drugje na takšna mesta, saj sami očitno ne znamo. Niso mi pa všeč ljudje, kot Alenka, pa tale Maša.

  • WISKY 1000

   Saj anđelina ne bi bila nič boljša

   • ZatonMesecnikov

    Vseeno je zrastla v neki normalni družbi, kljub deviacijam. Kjer je belo belo, črno pa črno. Nek zdrav razum. Ne pa vse obrnjeno na glavo. Nek svet torej, ki so ga v Sloveniji likvidirali leta 1945.

  • JANEZ GUS

   Samo ne taki,ki se slikajo pod sliko CHE GEUARE,take imamo doma.

 • Peter

  Ločitev je draga reč, no.

  • AlternativaZaSlovenijo

   In nevarna, če upoštevaš še orožje.

 • tomven

  Usoda Mlinarjeve je v rokah Zmaga Jelinčiča Plemenitega….
  Zdaj bomo videli sindrom opanković.. Če boš dala, boš dobila., ali kdo dlje špricne. Zmago je sveže samski, anđelina pa tudi ni videti svetnica. Če bo pameten, lahko kresne še šiviljo. Jejhata

  • Jan Kovalski

   To kar naštevaš je bolj kazen kot pa nagrada.

 • RATATA

  Pare na sunce bre, se reče u osamosvojenoj socialistićkoj Republici Sloveniji! Tako je oblubu šarec predsedniku vlade Srbije Brnabiću…

 • WISKY 1000

  In ta kociperca naj bi bila neka pravnica??

  • JANEZ GUS

   Tak pravnik kot je ona in Cmerko sem jaz,ko sem najbolj nalit.

 • Peter

  »Leta 2005 sem se poslovila od abstraktnega sveta Evropske komisije, kjer sem bila zaposlena, in se posvetila svojemu konjičku, peki keksov,« pripoveduje Angelika Mlinar, Slovenka, rojena v Avstriji, po poklicu doktorica mednarodnega prava, lastnica in avtorica blagovne znamke Angelski keksi. »Po naporni službi sem si pogosto vzela čas za peko v svoji kuhinji, saj me je to sproščalo. Iz izkušenj vem, kako drobne pozornosti (čeprav so to samo keksi) razveseljujejo ljudi. Lahko izboljšajo počutje na delovnem mestu in na dolgotrajnih ter napornih sestankih. Na to sem stavila.«

  Angelski keksi so narejeni iz najboljših biološko pridelanih surovin na regionalnih kmetijah v Avstriji, druge sestavine (sladkor, čokolada) pa so dobavljene po načelih pravične trgovine (fairtrade) in so ročno izdelane po starem receptu. »Angelski keksi so intenzivnega okusa, pakirani v majhnih zavojčkih po 50 in 150 gramov, poseben okus jim dajejo lešniki, mandeljni, maslo in rjavi sladkor. Primerni so za osebna in poslovna darila,« pravi Mlinarjeva.

  • AlternativaZaSlovenijo

   Ok. Kaj zna pa kociperca? A zna kaj pečt, kuhat, al zna kaj sploh?

   • JANEZ GUS

    Mešat meglo in čarat s krogci.

    • AlternativaZaSlovenijo

     A zato je v Lj vedni megla.

   • Peter

    Specialistka za krogce.

 • AlternativaZaSlovenijo

  Politična prostitucija.

 • JANEZ GUS

  Kociprova primerja dvakratnega financarja lete v EU skupnosti dr,Bajuka s to falirano pekovko piškotov.Kociprovka,rajši baši krogce,večjega v manjšega in Ruplu se javno opraviči,da ne bo drago .Res si koza.

 • xtc

  Nekaj se govori,da bi mu naj zagotovili,da bo Monika spušila vse.

 • Hitrivlak

  Sex v Parlamentu

  • AlternativaZaSlovenijo

   Nova nadaljevanka? Upam, da brez cenzure

  • Viktorh

   …homoseksualen…

   • AlternativaZaSlovenijo

    Bljak… tega ne rabijo kazat.

 • Artur

  Slovenceljska ruleta, za SNS pa čakamo na naslednje volitve.
  http://shrani.najdi.si/?1o/Sp/2CN87HmX/razlic48dite-vrste-rulet.jpg

  • AlternativaZaSlovenijo

   Ah, ni težko. Jaz bi vrgel na številko zmago. Če pa slučajno ne bo, pa juhuhu. Win-win za mene.

 • Lustrator

  Včeraj sem slučajno prešinil enega izmed naših pyongyang tv dnevnikov v katerem so vprašali Jelinčiča glede podpore Mlinarjevi pri čemer je Zmago dal med vrsticami zelo jasno vedeti, da bi bili pripravljeni o podpori razmišljati le če bi se Mlinarjeva prej oglasila pri njih. Zdaj je kristalno jasno koliko je ura. Sprašujem se le kako kratke pameti morajo biti nekateri samooklicani “desničarji”, ki znova in znova nasedajo udbovskima podtaknjenima agentoma globoke države Šišku in Zmagu zgolj na podlagi nekaj dobro naučenih stavkov… Žalostno.

  • bubamara

   Zmago je poslovnež, ki politiko izrablja za lasten žep. Kdor to leta 2019 ne ve, je zadnjih 15 let preživel pod kakšnim kamnom.

   • Lustrator

    Drži. In Šiško je njegov vajenec, ki za preboj v prve vrste kontrolirane “desnice” potrebuje le še nekaj publicitete kakršno je bilo recimo jelinčičevo igranje Ramba ob napadu njegovih srbskih kolegov na Slovenijo.

    • Hanzi

     Heheh, spomnim se pajaca. Samo na faco bi si še moral dati bojne barve.Kao nacionalist, ki časti Tita. Saj ne veš, kdo je tu zmešan.

 • Stajerka

  …hej…..MESEC je fsekan do konca!!!!!!!!…….naj mu nekdo JASNO in GLASNO pove, da sta tako Triglav kot Vzajemna DRŽAVNI zavarovalnici, govori o kapitalizmu, zagovarja državne firme…..pljuva državne zavarovalnice……konec leta ob dobičku teh Zavarovalnic pa vneto ploska državnemu lastništvu…..

  pa to je VEČ KOT SHIZOFRENA SITUACIJA

  • FORT WORTH

   Bebo je bebo in bebci so bebavega izvolili.
   Ta lepo sluzi in se z visokimi prejemki smeji Briclju in ostalim bebavim radikalcem.

  • bubamara

   Gre se za nekaj deset M€ na leto, ki jih pobašejo posamezniki v žep. Tudi, če so državne zavarovalnice. Druga stvar je pa nepravično prispevanje v DRŽAVNO zdravstvo. DRŽAVNO zdravstvo mora temeljiti na solidarnosti; zato je treba ukinit dodatno zavarovanje in prenesti na odbavčitev glede na letni dohodek.

   • slo apac

    Se strinjam, ukinitev nepotrebnega zavajajocega dodatnega zavarovanja in znizanje zavarovalnega vplacila je tudi sirse ter za revnejse prebivalstvo pravilna odlocitev.
    V primeru sprejetja lestvice placevanja glede na prihodke pa edino postena resitev.
    Kako mocna je zavarovalniska mafija in njihov lobi je vidno katere stranke ali poslanci bodo znova podplacani pod mizo za glasivanje proti odpravi dopolnilnega zavarovanja. Zopet je proti sns kar ni presenecenje jelincic kot jelincic, potem desus, smc in kar me je res razocaralo ja tudi sds.
    Sds tudi na zalost ne zna presekati sodelovanja pri dobrih predlogih z levimi strankami ampak se proda nebodigatreba zavarovalnicam ki podobno kot banke z mikro zapisi v clenih nategujejo povprecnega zavarovanca od teh zavarovalnic pa imajo koristi vecinoma prevaranti , njihovi zaposleni z ogromnimi dobicki ter preko zavarivalniskih lobijev prodane duse ki jim kapne v zep kot v tem primeru. Seveda z vsemi miljoni ki jih premore zavarovalnica te ukinitve razen po cudezu ne bo. Se en dokaz da je politika k.rba in v tem primeru kako se norcuje na racun ovc ali slovenskega prebivalstva, postenje pa v sloveniji na politicni sceni ne velja nic.

    • bubamara

     Res je; ampak o tem odloča volilno telo, ki se obnaša kot truplo, ki je zmožno samo zaznati belo in rdeče, ko ga pokličejo pred volilne skrinje.

    • SIMON ROZIC

     …nekaj pa levaki morajo delat, če ne drugega, neumnosti!
     Vse države imajo v zdravstvo vgrajeno zavarovalništvo, kjer se
     poljubno zavaruješ glede na zmožnosti. Svoje roke ( umetniki,
     pianisti…) lahko v tujini zavarujejo pri več zavarovalnicah, prav tako
     noge, glas-glasilke i.t.d. in te zavarovalnice krijejo zdravljenje le-teh
     ali pa izplačajo visoko odškodnino. …no, če komu ne “stoji” to ni
     stvar zavarovalnice in če je po naravi neumen, tudi ne!
     Razmislimo!

  • AlternativaZaSlovenijo

   Tudi če mu narišeš ali pa zapoješ, bo isto. Tip je mentalno poškodovan.

 • FORT WORTH

  Jelincicu morajo obljubiti samo ugodno resitev na sodiscu v zvezi z locitvijo…
  Potem pa ni vec problema.

 • Artur

  Kravje kupčije “u slovenački birtiji”. Bedno do obisti!

 • Viktorh

  Torej, rešili se bomo dveh – ne ravno brihtnih – žensk.
  Končno, hvala.

  • AlternativaZaSlovenijo

   Si pa optimist. Naš parlament ne premore toliko zdrave pameti. Sedaj samo kupčkajo koliko bo kdo dobil. Stavim, da bo Mlinarjeva izvoljena. Z veseljem pa bom priznal svojo zmoto

   • Viktorh

    Jasno, vsi se bojijo, le gobezdajo. Zmago licitira kako bi dobil še več, Korlove je strah, one okoli tekstilke pa muči pamet…

    • AlternativaZaSlovenijo

     Točno tako!

 • Artur

  Titejev padalec kot titejev padalec, ki ne more iz svoje oportunistične kože.Stavim, da bo glasoval za.

  • to_mi_delaj

   Zato bo pa gladko dobil tozbo na sodiscu, glede levinski (monika)

   • Artur

    “Kakor kociperca okom tako sudije skokom”.

 • Lisjak

  Kaj se bo zgodilo,če bo izvoljena-en velik nič in kaj se bo zgodilo,če ne bo izvoljena-popolnoma nič!

 • Andrej

  Ko bodo ugotovili, da bo Janša, če se ne bodo zmenili se bodo usrali od strahu. Rezultat je jasen.

  • Andrej

   Za njih ni pomembna država, ampak oni sami. Gorje državi, ki je odvisna od Padalca, Tišlarja in Šivilje.

 • Peter dolenc

  REŠITEV ZA TRENUTNE RAZMERE:CELO VLADO NAJ PREVZAMEJO AVSTRIJCI.
  ZMAGO PA ŽE VE KAJ MORA NAREDITI ZASE, DA BO PREŽIVEL-.

 • Antonius

  Zdaj bo moral plemeniti Jelinčičev *nacionalnež* dokazati, koliko je v resnici vredno njegovo slovensko nacionalno zavedanje in njegovo poslansko poštenje.
  Morda bo k njegovi ceni kaj primaknila tudi sodnica, ker se prav zdaj premoženjsko ločuje.
  Je pa vse skupaj ena žalost in sramota za Slovenijo. Uvožena Avstrijka je za Šarčevo koalicijo problem, ker Bratuškova v svoji stranki ne najde nikogar, ki bi prevzel kohezijsko ministrstvo.

  • AlternativaZaSlovenijo

   Kateri z zdravo pametjo bi šel k Bratuškovi?

   • SIMON ROZIC

    …nobeden ! Niti eden !

 • Nata

  Bo zanimivo danes . . . . . oz., je že ! Mesec zopet naklada o ukinitvi dopolninega zavarovanja.
  Resno me zanima, kakšne koristi bo ta osel in njegova Levica imel od tega ??

  Kaj za vraga se dogaja ?
  Saj cena tega zavarovanja ne bo nič nižja. . . .celo vsi jo bodo morali plačevati !

  Torej ima bonus samo Zdravstvena blagajna .

 • totex39

  Hihihi tudi v parlamentu se “igrajo” po vzorcu kmetije, ki je na sporedu POP TV- ja, sedaj pa smo res pod dnom.

  • Stajerka

   ….a ne še…..pride podn v večernih urah…… :)…..

   • AlternativaZaSlovenijo

    Pride tako ali pa drugače. Če bo izvoljena, se bo pokazala vsa beda te leve skorumpirane politike. Če pa ne bo izvoljena, potem pa sledi zelo zanimiva nadaljevanka. Videlo pa se bo, koliko imajo strici in tete globoke države še vpliva na svoje podrejene in ali jim bo uspelo pomiriti očitna sovraštva na levem polu.

    • tohuvabohu

     To se zgodi, če je preveč stricev in tet na kupu. Kako že gre tista: preveč, preveč, preveč je stricev, tet …

     • AlternativaZaSlovenijo

      He, he.. “huda konkurenca” tet in stricev na levi. Kdo neki od njih bo najglasnejši?

 • Stajerka

  …..vlade NI več, odšla bo drugam…..

  ……odštevam urce do velikega gonga……

 • sodnikisozločinci

  Jelinčič mora biti priden, da se delitev premoženja izteče v njegovo korist. Ve se, kdo ima pravosodje na vrvici.

 • marker

  Brez skrbi, izvoljena bo. Poslanci in ministri se ne bodo odpovedali mandatu. Jelinčič se je še vedno obrnil po vetru. Ob osebnih težavah mu plača poslanca še kako prav pride.

  • AlternativaZaSlovenijo

   Tudi jaz tako mislim. Vse skupaj je samo predstava za javnost.

 • Ježek Teka Teka

  Plemeniti bo itaq zajebu … pa stranko bo lahko tudi zaprl … Monika oberi ga do kosti …

  • AlternativaZaSlovenijo

   Če dobi tistih 38 pištol nazaj, od njega ne bo ostalo nič.

 • Garbage man

  Zmago si koplje vulkanski krater, ne luknjo……..magisterij farmacije ,Skopje

 • AlternativaZaSlovenijo

  PKK ugotovila da je Lenčica kršila zakon, ko je kot premierka predlagala sebe za EU komisarko. In to sporočijo danes tik pred izbiro njene kandidatke Mlinarjeva. Kje so pa bili 3 leta. Neke hude zamere se kuhajo v globoki državi. In pravite da je to naključje? Ma k…c jih gleda vse po vrsti. Naj crknejo že enkrat gnide hudičeve.

 • TINE

  kaos levaškega pajdaškega socializma. golazen dobesedno

 • Viktorh

  Kdo pa sta Kociper in Golubović?

 • rubec

  Danes se bo videlo, kateri in koliko poslancev ima težave s prostato. Pri poslankah bo pa izgovor za neglasovanje verjetno isti, kot ga moški že vsa leta poslušamo. Čutim, da jo bom glih danes dobila.

  • RATATA

   Saj človek sploh ne ve, kaj je huje
   ali takrat, ko jo glih dobiva
   ali tedaj, ko ji par let odhaja
   in jo kar nekaj obliva.

  • Peter

   Jaz imam šampanjec že na ledu. Saj ne, da bi navijal za tov iz Esterajha, ampak vsaka prilka pride prav.
   Aja, stavim gajbo, da bo šla skuzi, no.

 • Artur

  Slovenceljska ruleta, “Revolver izposojen za uporabo od od Zmago-vite SNS”
  http://shrani.najdi.si/?1o/Sp/2CN87HmX/razlic48dite-vrste-rulet.jpg

 • tohuvabohu

  Vsi ljudje s(m)o kurbe.
  Razlika je le v ceni.

 • Amerikanc

  Zmagec očitno rad podleže čarom, tudi bolj čarovniškim !

 • JANEZ GUS

  Padalca že vidim,kako bo zajebal zadevo.Pa ja,še ta mandat,potem pa penzija.

 • est

  Plemeniti je zvit k presta in bo zase in za svojo stranko iztržil največ kar se da !

 • Peter dolenc

  Brez skrbi, se bodo ali so se že zmenili, saj kociprca in banda vejo, da takih služb brez odgovornosti ta kozja čreda ne bo več imela.

 • Nataša

  Kmetija v parlamentu.
  Bo tudi sex v živo?

 • Novakec1

  Vesolje se bo sesulo v črno lukno če Mlinarca ne bo potrjena. Zbogom bedaki.

 • Jan Kovalski

  Jelinčič nekako pohlepno gleda.
  Še včeraj zvečer je zatrjeval, da ne bo glasoval za Mlinarico, do sedaj pa se ni proslavil z verodostojnostjo.
  Vladi je rešil proračun, njegovo zatrjevanje, da ne bo dal svojega glasu pa je lahko tudi v funkciji zviševanju svoje “tržne vrednosti” pri povečevanju podkupnine.

 • piko8

  maša, Zmago še ni za odstrel, zdaj ko se ločuje bi mu ti prišla prav z nogami na V, pa tudi tebi nebi škodilo malo LUFTANJA !!!

 • Novakec1

  Maša je v začetku delovala dokaj umirjeno, se je pa v dveh letih orengi pokvarla.