Paranoja, napetost in nervoza med koalicijskimi strankami – je politični analitik opisal trenutni politični prostor. Prepričan je, da tudi Šarec komaj čaka volitve!

Foto: STA

Vsi se še spomnimo zadnjih državnozborskih volitev, ko so kandidati levih strank govorili, da z Janezom Janšo ne gredo v koalicijo. Zdelo se je, da je to njihov edini volilni program, ko so mukotrpno, po nekaj mesecih, le sestavili vlado. Prodajali so nam zgodbo o tem, kako bodo reševali majhnega človeka s socialno usmerjenim programom, a zdaj je sprenevedanja končno konec. Zadnjo besedo je povedal kar poslanec Socialnih demokratov Matjaž Han, ki je na nacionalni televiziji priznal, da je edini razlog za nastanek in obstanek vladne koalicije ta, da Janša ne pride na oblast.

Te koalicije torej ne druži skupen program, ampak zgolj egoističen cilj, da bi bili na oblasti oni in ne kdo drug. Tako so se njihove izjave, kako se zavzemajo za majhnega človeka, potrdile za zgolj prazne floskule. Da jih bo s programom anti-Janša kmalu odneslo ljudstvo, se je začel zavedati vodja poslanske skupine SD Han.

Politika se mora ukvarjati z vsebino
“Vi veste, da sem že kar nekaj časa v politiki. Politiko tako spremljam kot sem tudi aktiven. Včasih prevečkrat pride do občutka, da nekatere koalicije vzdržuje samo to, da ne bi prišel Janša na oblast. Mislim, da ni problem v Janši, ampak je problem, da se mora politika ukvarjati z vsebino. To iskreno mislim. Zaradi tega ne dajem glasov, da ne bi prišla katera druga opcija, ampak zato, ker mislim, da bi lahko na levi sredini naredili nekaj dobrega za ljudi. Ne pristanem pa več na to, da glasujem zato, da ne bi prišel kdo drug na oblast,” je za Nova24TV povedal poslanec Han.

Foto: Printscreen

Za komentar smo poprosili političnega analitika Lenarta Riharja, ki v priznanju Hana ne vidi ničesar prelomnega. “Pravzaprav ne vem, če je kaj epohalnega v tem, da je bilo to javno povedano, izraženo. Navsezadnje je ta koalicija, kot smo lahko videli, radikalno izključevalna že od nastajanja naprej. Kdor gleda malo dlje, bo videl, da je to miselnost, ki traja že dolga desetletja, od II. svetovne volje naprej. Bolj zanimivo zame je to, da se celo za najmanjša prerivanja, ki jih imajo med seboj, strašijo z najmočnejšim orožjem, stranko SDS.” Pridobili pa smo tudi odziv stranke SDS. Njihov poslanec Branko Grims je povedal, da je ta koalicija nastala s prevaro volivcev na nedemokratičen način, kajti volivci so jasno odločili, da vlado vodi Janša oziroma stranka SDS. Zato se ne gre čuditi, če se na koncu izkaže, da jih skupaj držita samo nek negativni naboj in pa sla po denarju. Na koncu velja Murphyjev zakon; karkoli že vam levičarji govorijo, vedno vam govorijo o denarju, o vašem denarju, segajo v vaš žep. O tej zadevi smo želeli povprašati tudi predsednika vlade Marjana Šarca, a se je ta celo na sprejemu otroških ambasadorjev Unicefa obkrožil z varnostniki. Glede na to bi lahko pomislili, da ima slabo vest.

Foto: Printscreen

V oddaji Tema dneva z voditeljico Marjanco Scheicher je politični analitik Sebastjan Jeretič glede izjave Hana povedal, da je že več kot deset let znano, da levico druži samo nasprotovanje Janši. “Že vse od volitev 2008 je to tisti moment, ki mobilizira levo volilno telo. Hanu gre dvakrat za čestitat’. Prvič za iskrenost, drugič pa zato, ker je povedal, da je čas, da levica najde neko drugo točko, ki bi jo povezala. Skratka, Han je na političnem prizorišču skoraj 20 let in je dejansko na levi strani parlamenta daleč najbolj izkušen. Zna povedati stvari na tak način, da jih ljudje dobro razumejo. To je bila res iskrena in pomembna izjava,” je prepričan Jeretič.

Po besedah Jeretiča je pri Hanovi izjavi pomemben kontekst, in sicer, da je že čas, da se končno najde nekaj pozitivnega, kar bi koalicijske partnerje držalo skupaj. “V vseh teh vladah, od prve Janševe vlade vlade 2004-2008, se pojavlja tenzija med dvema blokoma. En blok ima jasno programsko in ideološko platformo, drugi del pa skuša nekako iskati ravnotežje. Tudi v tej vladi lahko vidimo, da ideološko predvsem Levica, skupaj s Socialnimi demokrati in Stranko Alenke Bratušek, zelo jasno vodi agendo socialistične politike, drugi del koalicije, torej liberalni Alde center, pa skuša pri tem vsaj ‘urazumiti’ ideje, s katerimi prihaja na plan Levica. Včasih jim to uspe, včasih pa ne.” Po besedah Jeretiča je to zelo težka koalicija, kar je bilo jasno že tisti dan, ko je Šarec sploh dobil mandat.

Koalicija 5+1 verjetno najbolj zahtevna v celotnem obdobju slovenske samostojnosti
“Koalicija 5+1 je verjetno najbolj zahtevna v celotnem obdobju slovenske samostojnosti. Šarec je pač izkoristil moment, kontekst tistega rezultata, in to koalicijo sestavil. Verjamem, da tudi on že čaka na volitve, na katerih bo skušal doseči boljši rezultat in neko lagodnejše vladanje, kot je to. Opaziti je veliko nervoze v političnem prostoru. Mislim, da smo daleč od tega, da bi ta koalicija razpadla. Tudi politični sistem v Sloveniji deluje v smeri stabilnosti. Ni tako enostavno, da vlada pade in da pridemo do novih in hitrih volitev. Kljub tej nervozi vidim dovolj volje, da se vztraja. Tudi če bo Levica kot najbolj radikalen element te koalicije umaknila svojo podporo vladi, bo vlada še vedno lahko dobivala večino v parlamentu za svoje ukrepe. Nervoza pa je res vse večja,” priznava Jeretič.

Napetosti so po besedah Jeretiča velike, ker dejansko deluje koalicija tako, da ima vsaka stranka svoje resorje. “Ni nekega nadmenedžmenta upravljanja, koordinacije teh zadev in je prepuščeno samim ministrom, da se, če se, kdaj uskladijo. Za večino je najbolj moteče delovanje Alenke Bratušek, ki se nekako postavlja nad druge zaradi izkušenj nekdanje predsednice vlade. Razumem, da je veliko nervoze tudi pri Socialnih demokratih, predvsem zaradi tega, ker jim na eni strani Levica jemlje prostor tam, kjer so doma, v radikalno levem kotu. Na drugi strani nimajo možnosti preboja proti sredini, kjer je Lista Marjana Šarca, ki je zasedla tisti del volilnega telesa. Zato razumem frustracije in izjavo Hana v tej smeri.” 

SAB deluje zelo trdo socialistično
Stranka Alenke Bratušek, ki sodi v liberalno evropsko alianso, deluje zelo trdo socialistično, poudarja Jeretič in dodaja, da je veliko korakov v tej smeri, denimo zbiranje podpisov za monopol državnega šolstva, ki ga prodajajo pod pretvezo boja za javno šolstvo, in vrsta drugih potez, ki jo uvrščajo povsem v levi kot. “Mislim, da gre tukaj predvsem za njen način delovanja, ki drugim deluje problematično. Šla je čez težke momente. Verjamem, da je težko preživeti padec z mesta predsednice vlade, komaj je preživela, ostala v parlamentu, nato pa je bila izločena iz vlade Mira Cerarja. Osamljena je uspela dobiti mandat, a po tistem je ostala v nekakšen psihološkem krču, kot da se še vedno bori za preživetje, da se ne zna malce pomiriti in na nek način bolj pomirjeno in sodelovalno delovati v tej vladi. Kot da bi se še vedno pripravljala na hitre volitve, da bo morala na novo začeti novo kampanjo.” Rejtingi po besedah Jeretiča kažejo, da bo vendarle morala nekaj spremeniti v načinu delovanja.

Predsednik vlade Marjan Šarec in predsednica SAB Alenka Bratušek (Vir: Twitter)

Opaziti je paranojo
Po prepričanju Jeretiča je pri objavi Dejana Židana (“Prepir je škodljiv. Obnašanje političnih strank, kakor da bodo jutri volitve, je škodljivo. Če se v naslednjih dneh ne bomo umirjeno pogovorili za skupno mizo, po nepotrebnem ogrožamo to koalicijo in vlado, ki je za Slovenijo koristna.”) opaziti paranojo. “Kadar se s komer koli pogovarjam, pravi, da bi si želel nadaljevati, ampak ne verjame drugim. Mislim, da gre za precej nezaupanja med njimi. Preprosto niso sigurni, da bodo ostali partnerji in delovali konstruktivno. V tem trenutku ne vidim nikogar, ki bi želel zrušiti celotno vlado znotraj koalicije. Levica je seveda povsem druga zgodba. Mislim, da je Levica v zadnjih mesecih ugotovila, da jim ‘zapenjanje’ koristi. Mislim, da je Levica edina, ki je popolnoma v ideološkem zanosu in niti ne kalkulira toliko, kaj bi pomenil morebiten padec vlade. Je ena redkih od teh manjših strank, ki si lahko privošči volitve, ker jih to čisto nič ne stane.  Nimajo nekega položaja v vladi, nimajo neke strukture, ki se je že usedla na fotelje. Gre bolj za filozofsko stranko, medtem ko so druge precej bolj operativne in odvisne od položajev, ki jih zasedajo.” Zaradi tega si lahko Levica privošči radikalnost, ni pa prvič, da grozi s koncem sodelovanja, poudarja Jeretič, ki je prepričan, da se bo tudi tokrat pomirila, ker je nič ne stane ne podpreti proračuna, saj smo videli, da bo vlada v vsakem primeru podporo dobila.

Nove volitve bi bile pogubne za SMC in SAB
Nove volitve bi bile po prepričanju Jeretiča poguba za SMC in SAB. “DeSUS ima neko terensko strukturo in bi lahko to pripomoglo k njeni ohranitvi pri življenju, medtem ko bi Socialni demokrati v tem trenutku verjetno samo ponovili rezultat. Edina, ki bi nekaj profitirala s hitrimi volitvami, bi bila Lista Marjana Šarca, in to pod pogojem, da se ne bi na sceni pojavil nek popolnoma nov igralec, ki bi poskusil spet premešati karte v sredini,” je prepričan Jeretič, ki poudarja, da je anti-Janša program posledica 20 let delovanja, tako medijskega kot političnega, ki je SDS postavila v pozicijo, da stranke od sredine proti levi ne želijo sodelovati z njo. “Pri čemer je bilo v kampanji to svečano zaklinjanje, da nihče ne bo šel z Janšo v koalicijo, pomembno tudi zaradi volilnega telesa. Ankete kažejo, da na podlagi tega 20-letnega delovanja približno 70 odstotkov ali vsaj dve tretjini volilnega telesa pravita, da ne bi volili SDS; glede na to bi bilo za vsako stranko od sredine proti levi pogubno, če bi sploh dopustila to možnost v sami kampanji.”

Foto: Printscreen

“Ko pa v kampanji enkrat tako trdno postaviš svoje pozicije, potem je po volitvah težko spremeniti odločitev. To je šlo na roko Šarcu, da je uspel sestaviti večino 5+1. Redki so bili predstavniki iz kroga Alde, ki bi bili pripravljeni na drugo opcijo. Ključni akterji, predsedniki strank, seveda niso mogli požreti svojih besed, v katere so bili na televiziji praktično prisiljeni. Vsi smo videli, da je večina soočenj potekala samo okrog te teme, da so novinarji POP TV in nacionalne televizije predstavnike teh strank spraševali v glavnem o tem. Ključna tema je bilo vprašanje, kdo bi šel z Janšo v koalicijo in kdo ne. Ko to postane centralna tema neke kampanje, to določi celoten mandat, ki sledi,” poudarja Jeretič in dodaja, da imamo pred sabo mandat, v katerem bo najmanj dela za zakonodajno vejo oblasti. “Večina ministrov se je enostavno odločila za opravljanje dnevnih aktivnosti, pri nekaterih je to celo dobro, ker nekje velikopotezne spremembe mogoče niso potrebne, so pa področja, ki bi potrebovala korenite zakonske spremembe, ki jih bomo težko videli.”

Hana Murn

 • karpelec

  Kjer vsebine ni , ostaja le paranoja, ki preraste v hudo bolezen, ki jo je težko pozdraviti in kjer je vse postavljeno na glavo.

 • APMMB

  Cigani, no da ne bo zvenelo nesramno, Romi, se v svoji vasi koljejo z noži. Drenje je obupno, kri šprica vsepovsod in policija prihrumi miriti razbesnelo družbo. V hipu se vsi cigani sparvijo na policijo in jo složno preženejo.
  Je kakšna podobnost z našo koalicijo?

  • realnost

   Antijansa program ne deluje več, ker so tudi največji slepci ugotovili da od tega programa nebo kruha.. Hahn je že pozval koalicijo da začnejo s delom. Jutri 10.10….

 • est

  Serpentinšek, vodenje države ni enako 5 minutam nastopu na odru in klatiti neumnosti. Škoda enega leta, in denarja, ki smo izgubili s to vlado.

 • tomven

  To ni nobena politična koalicija, to je ljubiteljsko društvo sovražnikov SDS in JJ. Zakaj ljubiteljsko? Ker med njimi ne vidim enega, ki se mu vsaj malo sanjalo kaj dela, kaj šele, kaj naj bi delal! Taki bedaki uničijo firmo v enem letu…

 • Amerikanc

  Ja, Šarko kar vidno sivi. Ko se je na predvolilnih srečanjih prerekal z Janšo, je dosti bolje zgledal. Kot kaže, si ni čisto dobro predstavljal v kaj so ga namočili OldBoysi iz Udbomafije.

  • Slovenka

   Kriv pa je tudi sam. Zakaj pa je toliko jezikal, ko so ga ankete javnega mnenja zapeljale v prepričanje, da je oh in ah na politični sceni. Kolikokrat je poudaril, da Janši ni uspelo sestaviti vlade. Kako se je hršil na kmetijskem sejmu v Radgoni proti Podobniku, kako je na taboru stranke v Volčjem potoku propagiral skakanje v prazen bazen in žalil SDS, ko je prišel na dan odpis 29 milijonov evrov, se je gladko zlagal, da je tudi SDS dala glasove za ta zakon, ko je prišlo do afere SOVA, je omenjal Janševih bojda nedorečenih 200 000 evrov premoženja, par dni za tem pa pridejo na dan tehtne domneve, da je sam svoj čas nastopal na črno. Tip bi se moral pogledati v ogledalo in izmeriti, za koliko se mu je podaljšal nos, od kar je predsednik vlade. Če ima malo pameti, naj pusti Janšo pri miru in se vzame v roke.

 • McBobo

  Zdaj, ko je vse pokradeno in zadolženo do konca, bi pa radi (levaki) SDS oz. desnico porinili v ospredje. Da bodo lahko potem, ko se že cel svet obrača (se distancira) stran od nas kot od kužnega cucka lahko govorili; evo kdo nas je pripeljal v propad; desnica. Vprašanje je, kaj se še da rešiti.

  Čeprav je zdaj res zadnji čas, da desnica prevzame oblast, če hočemo, da ta država še obstane. Da se povežemo z Višegrajci, da stopi zraven še Avstrija in pokažemo zahojeni levičarsko usmerjeni EU, kje je prava pot.

  • Skrajno Desni

   Če pride desnica na oblast naj bo prvo delo, pozapret in pobrat ves premoženje v vseh kolenih sorodstva vsej tej rdeči levičarski sodrgi.

   • McBobo

    Tako je, prva naloga je izvedba lustracije, ki bi že zdavnaj morala biti izvedena; že l.91 oz takoj po osamosvojitveni vojni. Šele od lustracije naprej se bo lahko delalo v prid ljudstvu. In šele lustracija bi ljudi prepričala, da kriminal ne sodi v našo državo.

    • Jajcaodkitajca

     Lustracija je besada inkvizicaja zamotana v celofan.

  • Novakec1

   Tud če Sv Peter pride na oblast ni rešitve za slolandijo.

  • SIMON ROZIC

   …spomin na Ropovo vlado, kjer so “zasnovali” projekte, za katere je potem
   požirala kritike Janševa vlada , pa vse do levih vlad, kjer je njihov moto in
   izgovor za opravilno nesposobnost večna in dežurna krivda SDS, predvsem
   Janša ! Kako imenitno je, če imaš krivca že vnaprej “označenega” in lahko
   mirno počneš kriminalna dejanja , s prstom pa kažeš na SDS-Janeza Janšo!
   Priročno, a ne?

   • Jajcaodkitajca

    JJ sam sebe naredi za žrtev, ko ga dobijo s prsti v marmeladi. Ni Rop in podobni njega zbral za žrtev, če ravno se sami bašejo z nakradeno marmelado.

  • Jajcaodkitajca

   Skoraj še nikoli nisi zajca ujel.

   • McBobo

    Res je, to pa zato, ker ga še nikoli nisem lovil.

    • Jajcaodkitajca

     Sem ti že nameral dati nadimek “Skoraj”, izbral si ” Nikoli”.

 • Andrej

  Šarec mora vladati toliko časa, da se vse skupaj dokončno podre. Takrat bodo morda volilci šele dojeli, da je pri volitvah potrebno upoštevati kaj drugega kot antiJanša propagando.

  • VERRZIFIKATOR

   Veste, kaj, če pes ima steklino
   in če besno ves nemočen laja,
   ne pomaga če nič več ograja,
   ni da čakal bi na veterino.

 • Franc Šink

  Trenutno vlado drži skupaj sovražtvo. To je pa slabo lepilo.

  • hermannn

   Sovraštvo do lastnega naroda je bilo tudi lepilo Stalinovih partizanov, ki so se šli revolucijo in prav NIČ drugega od 41 naprej. Kar nekaj tega lepila drži še dandanes.

 • SIMON ROZIC

  Šarec dobro ve, da ni sposoben voditi vlade, in komaj čaka da bo
  lahko kandidiral za predsednika države: frizurco ima, slika se rad,
  nebuloze mu vsak trenutek padajo iz ust, ljubico ima…znanje in
  ostalo potrebno protokolarno navlako bo pa zaigral….

 • Olga101

  Vlado izključevanja in delitev, vlado kršenja pravic otrok v zasebni šoli vodi – KRISTJAN Šarec!??

  • Olga101

   Glede na to, kar dela se Tonin, bodo komunisti skupaj s krščanskimi socialisti uničili Slovenijo!

 • Mojca pokraculja

  “Šarec komaj čaka volitve!”- kaj res? Zakaj pa ? Da bo obračunal znotraj 5+1 s špilferderberji !
  Ampak to nima nič opraviti z demokracijo !
  Volitve, kot osnovni instrument demokracije, so , zdaj je že vsem jasno brez političnih analitikov, izgubile svojo vrednost in zaupanje volivcev. To početje, sestavljanja koalicije s strani nezmagovalnih strank, takorekoč tistih, ki so se komaj prebili čez pragparlamenta, je prevarantsko, sprevrženo in uničujoče. Kar tudi nima nobene veze z demokracijo, ker je to obvod, bypas, ki se je vgnezdil v sistem, da bi ga vsakokrat zrušil, ko relativni zmagovalec prihaja z desne strani. Bojkot zmagovalca ni demokracija, kajti za zmagovalcem stojijo volilci. Volilci so premagali vsakokratne volilce drugih obskurnih strank. Volilci niso bili v tekmi s koalicijo teh strank, ker so nastopale ne volitah posamično, vsaka zase, ne pa v bodoči koaliciji.
  Zato je bojkot zmagovalne stranke in povezovanje nezmagovalcev v koalicijo, postal nevaren presedan. Temu lahko naredi konec le klavzula, da so v primeru nezmožnosti sestave koalicije s strani zmagovalca. obvezne nove volitve. To je tudi edino pošteno do volivcev.
  Še vedno ostaja: Slovenije ni več !

  • Jajcaodkitajca

   Babe samo ropotate in koplicirate

 • Olga101

  Zgleda, da je Marijan ukazal Černcecu, da mu z negativnimi ocenami komentarjev, udbaši dvigajo klavrno podobo tudi na Novi…Podn!

 • Nick Roe

  SLOVENCI HOCEMO JANSO! ZAVEDNI IN POSTENI SLOVENCI!!!!!!

  • rubec

   Majmun, čez banane ni dobro piti šnopca. Ke bebo.

   • Nick Roe

    Ti nimas za banane.Se manj za snopec. Revez na sociali.

 • Olga101

  Nova pogumno naprej!

 • rdečicvet

  vsi spodnji komentatorji – cenimo kar pišete – strmite za boljšim- 10.10.2019…….koliko vas pride.?

 • Olga101

  Šarec, kje je poldrugi milijon od neobstoječe šole v Kamniku?

 • Olga101

  Z negativnimi ocenami komentarjev, vam UDBA pove, kako prav imamo! Dajmo Slovenci!

 • Slovenka

  Jeretič, kako pa kaj NSl, za katero delaš? So že opredelili svoje mesto v političnem prostoru? Upam, da jim nisi ti priporočil njihove trenutne poze ne tič ne miš, ker iz te moke ne bo kruha.

 • sloustava

  Volivec, kreten, koga volis? Clovek, ki nadaljuje tradicijo morilcev in komunistov vam ploska!

 • Andrej

  NOVA24, zakaj pri glasovanju za minus ni seznama glasujočih? Pri plusih pa so. To je huda napaka. Prosim, odpravite jo.

  • Olga101

   Saj vemo, kak je “seznam” negativno glasujočih – štanc dežurnega plačanca!

   • Andrej

    Jep. Eden si naredi 50 profilov in daje vtis množičnosti. Če ga administrator ni sposoben najti tudi ni prida vreden.

    • Jajcaodkitajca

     Tvoj prav je odvisen od tvoje sposobnosti.

     • Andrej

      Če je tvoje merilo za sposobnost nagajanje….

     • Jajcaodkitajca

      Zdraharstvo je edina sposobnost nnekaterih

  • Jajcaodkitajca

   Druga opcija, da je napaka, ker se vidi pri plusih kdo jih tala. Kdo ima v tem primeru prav? Tisti, ki se izbori svoj prav. Bistvo prava.

   • Andrej

    Jasno, komunist niti v sanjah ne vidi prave rešitve. Oboje mora biti, ali pa nič.

 • Olga101

  So plačanci štancanje negativnih ocen “uravnovesili”, da bi se malo kamuflirali in negativne ocene talajo tudi svojim komentarjem!!! Hahahahahaha

 • Olga101

  Go, go Slovenija!

  • Polh Dobri

   Gremo, toda kam ? V prepad, na ključnih mestih samo nazadujemo, v korupciji in sleparijah pa SO izjemni !

   • Olga101

    V prepad vodi samo mostogradnja s komunisti!

 • xtc

  Mislim ,da Jeretič grdo blefira,ker ve da je to kar je Han povedal čista resnica in ,da bo ravno ta krilatica pokopala levico in NSi ,ki poizkuša z istimi prijemi,kajti NSi je v prostem padu
  Seveda pa Jeretič blefira še nekaj-da levica z Xaraxchom ne more več na volitve, še bolj smešna je trditev ,da si Xaraxch želi volitve in bo poboljšal rezuiltat,človek,ki bo verjetno obdolžen korupcije in klientelizma od KPK na koncu pa še od KNOVS zaradi zlorabe obveščevalne službe in ogrožanja varnosti države z nekompetentnimi kandidati brez izkušenj,bo težko kaj dobil več nad 5%,Xaraxch je v vsakem primeru truplo.Seveda pa kriza in vse afere in kar koli prihajja,definitivno pomeni konec SAB,,SMC, Desusa,zelo verjetno tudi Jelinčičas in tudi od LMŠ nebo sotalo kaj veliko na pogorišču,dejstvo je ,da levica ne more več voziti z sloganm ;”Samo da ni JJ in tega se zaveda tudi Han,da se zadeva obrača v bomerang,zelo verjetno pa bo zaradi izdajalske politike na volitvah izginila tudi NSi tokrat za večno.
  Vprašanje je koliko ljudi sibo lahko ob zlomu države in krizi,privoščilo še dreti samo ,da ni JJ-prazen vamp hitro ohladi utaste glave.

 • milanček

  a je možno, da so slovenci ( namenoma z malo zač.) tako prfuknjeni! SRAM ME JE; DA SEM SLOVENEC!

 • Janez Novak

  Važno je, da se strici iz ozadja tam v ozadju mastijo. Koalicija bo zdržala toliko časa, dokler bodo strici z njo zadovoljni, to pa je toliko časa, dokler jim koalicija zagotavlja dostop do korit. Če se bo pa Šarec kdaj spomnil, kot se je na primer Borut Pahor, da je on odgovoren za metanje denarja skozi okno, pradon stricem, potem ga bodo pa po hitrem postopku ruknili s prestola, kot so Pahorja.

 • hermannn

  Povej mi na čigavi plačilni listi je nek komentator in povem ti, koliko so poštene njegove izjave. Ta, da je serpentinko za predčasne volitve, je pa vendarle prehuda!

  • Olga101

   On je samo ponovil za Kučanom! On je itak samo eho iz Murgl!

 • montyamp

  Panika u murglama .
  Gošarizem se bo v kratkem poslovil .
  “Zmagovalci” so natrosili svoje seme topoglavosti , iz katerega drugo ne raste kot Apartheid ki je že po definiciji apriorno kontaminiran z odkloni do kakršnihkoli kompromisov .
  Patologija kliničnega ultraidiotizma raste seveda že desetletja iz več kot 800 morišč po državi .
  Kdaj in kje so morilci vzgojili normalne naslednike in storili normalno državo ???

 • xtc

  Padec Xaraxcha je verjetno bolj kot ne vprašanje časa,na veliko glasov pa ne more več računat,neuradno se sliši ,da naj bi tudi šef CK ja začel dvigati roke od njega afere postajajo prevelike in jim drastično odganjajo volilce.

 • Olga101

  Šarec očitno ne razume niti tega, da je, tudi če dela SAMO po navodilih iz Murgel, ODGOVOREN za ves kriminal sam – kot predsednik vlade!

 • Jajcaodkitajca

  “Politični analitik” koji kurac je to za en novodobni poklic?