fbpx

Patetično: Pa je Šarčeva vlada dosegla svetovno slavo – sicer z nobenim rezultatom, ampak s kradljivim poslancem …

Foto: Printscreen/Požareport

Če se morda pred dnevi nikomur niti sanjalo ni, kdo je sedaj že nekdanji poslanec Darij Krajčič iz vrst LMŠ, je to sedaj drugače. Ne samo, da se je novica o aferi sendvič v svetovnih medijih razširila kot nekakšen virus, ta je postala celo tako bombastična, da jo je britanski BBC uvrstil na drugo mesto svetovnih novic in to takoj za novico o ameriškem predsedniku Donaldu Trumpu v povezavi z gradnjo zidu na ameriško-mehiški meji.

Glede nato, da so se o kraji sendviča, ki naj bi se po predvidevanju Požareporta dogodila v ljubljanskem Maximarketu, ki se nahaja v bližini Državnega zbora RS, razpisali tako BBC, kot tudi Sud Ouest, CNN, Daily Sabah, Inquirer ter mnogi drugi, je mogoče sklepati, da se v svetu kar ne morejo načuditi, da že sedaj poslanci kradejo sendviče.

Foto: Screenshoot

Presenetljivo pa je bilo tudi pojasnilo Krajčiča, čemu se je za krajo odločil, saj je povedal, da ga je razjezilo, ko je bil ta ignoriran s strani trgovcev, ki naj bi ga jemali kot zrak, zato se je odločil, da odkoraka s sendvičem v roki in preizkusi delo varovanja. Kljub temu, da Krajčič ob kraji ni bil zasačen, je ta zagotovil, da se je kasneje v trgovino vrnil in plačal ukradeni sendvič. Kasneje pa dodal, da svojo krajo, ki jo je označil kot socialni eksperiment, obžaluje.

Foto: Printscreen

Glede na to, da je priznanje Karjčiča na seji parlamentarnega odbora za kmetijstvo prinesla njegov odstop, lahko rečemo, da je bil ta sendvič na koncu zelo drago plačan s strani sedaj nekdanjega poslanca vladajoče stranke. Glede na to, da do sedaj Šarčeva vlada še ni speljala nobenih vidnih ukrepov, se človek glede na odstope ministrov, afere sekretarjev in afero sendvič vpraša, kaj bo še sledilo?

H. M.