fbpx

Pavlu Vrabcu ne zadostuje stolček generalnega direktorja PRO Plus: Njegova skrivnostna oglaševalska agencija mu je prinesla že več milijonski zaslužek!

Foto: Pro-plus.si

Za oglaševalsko agencijo IP84, d.o.o. še ni slišal prav nihče iz kroga slovenskih oglaševalcev, kaj šele kdo drug. Zanimivo pa je, da naši viri na POP TV, kakor tudi ostali viri blizu Pavla Vrabca, generalnega direktorja PRO Plus, v okviru katere delujeta televiziji POP TV in Kanal A, sploh niso vedeli, da ima ta kakršnokoli oglaševalsko agencijo. V sodnem registru podjetij smo pridobili podatke o poslovanju skrivnostne agencije in se poglobili v raziskovanje.

Tekom raziskovanja podjetja Pavla Vrabca smo že pred dvema letoma ugotovili, da gre za klasično obliko “poštni nabiralnik” podjetja, saj na naslovu nismo našli oznake, da bi podjetje tam dejansko tudi obstajalo. Kljub temu, da gre za oglaševalsko podjetje, ob pregledovanju na medmrežju nismo naleteli ne na spletno stran, ne na profil na priljubljenih družabnih omrežjih Facebook, Twitter in Instagram. V sodnem registru sta vpisana zgolj in izključno dva podatka: e-naslov Vrabčeve soproge [email protected] in telefonska številka 01/534 79 84.

Podjetje IP84, d.o.o. je bilo ustanovljeno 20. junija 2003 na naslovu Igriška ulica 3 v Ljubljani. Kot direktorja podjetja sta vpisana Pavel Vrabec in njegova soproga Ingrid Vrabec (žena se je na mesto direktorice povzpela 15. januarja 2019, prej je bil direktor le mož), podjetje pa je prav tako v solastništvu zakoncev v razmerju 50:50. Ob raziskovanju prihodkov Vrabčevega “poštnega nabiralnika” smo prišli do zneskov, ob katerih se nam je naravnost zavrtelo. Po uradnih podatkih iz sodnega registra je podjetje namreč v 14 letih ustvarilo čiste prihodke v znesku več kot sedem milijonov evrov!

Vir: Ebonitete.si

Milijoni evrov na “poštni nabiralnik”, ki do leta 2018 ni imelo niti enega zaposlenega
Pri vseh teh dohodkih pa je še posebej šokantno, da podjetje do leta 2018 sploh ni imelo niti enega zaposlenega, iz pregleda podatkov na strani Ebonitete je namreč razvidno, da je enega zaposlenega podjetje pridobilo šele z letom 2018. Glede na to, da Vrabec zaseda mesto generalnega direktorja PRO Plus, se pri marsikomu upravičeno poraja vprašanje, čemu poleg tega sploh rabi še oglaševalsko agencijo, ki je v roku 14 let ustvarila prihodek preko sedem milijonov evrov. Po podatkih Ebonitet so celoletni prihodki leta 2017 znašali 812.365 evrov (čisti poslovni izid 522.263), leta 2018 pa 861.789 evrov (čisti poslovni izid 518.986). Sicer se je pred leti v Ljubljani na veliko govorilo, naj bi davčna uprava ugotovila veliko odstopanje med njegovimi prihodki in premoženjem.

 

Spomnimo. Pri raziskovanju “poštnega nabiralnika” direktorja POP TV smo naleteli še na podjetje Hiša 3, d.o.o., ki je do izbrisa subjekta 22. septembra 2018 delovala na naslovu Igriška ulica 8, v katerem naj bi delovala trgovina Hiša Flamant, kjer naj bi Vrabčeva žena prodajala okrasne dodatke za dom.

Igriška ulica v Ljubljani, kjer naj bi delovalo skrivnostno podjetje Pavla Vrabca.

Po podatkih iz sodnega registra je 7. decembra 2017 100-odstotni lastnik družbe postala prav skrivnostna “oglaševalska agencija” IP84, ki naj bi iz lastništva izplačala Ingrid Vrabec, Špelo Bizjak in še enkrat Pavla Vrabca, ki je bil solastnik družbe od 12. septembra 2008. Še posebej zanimivo pri vsem tem pa je, da je Vrabec tedaj kot dejavnost svoje naložbe Hiša 3, d.o.o. registriral tudi dejavnost prodaje prepečenca, prodaje začimb, proizvodnjo preprog in tako naprej. V dokaz dodajamo še podpisano izjavo Akt o ustanovitvi družbe Hiša 3, d.o.o., ki jo je na željo direktorja Pavla Vrabca overila notarka Nina Češarek v Kočevju.

Vir: Ebonitete.si

Hana Murn