fbpx

Peklenska naveza Mladina – Milan Kučan je ostanek nelustrirane politično-medijske elite, ki povzroča razdor med oblastjo in državljani!

Milan Kučan (Foto: STA)

Mladina – Milan Kučan. Peklenska naveza, bi lahko rekli. Zadnji obupni poskusi, da s tem, ko najvplivnejši komunist izreče tisočkrat izrečeno laž, morda le še koga razen najskrajnejših privržencev levice prepriča, da je laž resnica. Kaj je kraj? Izjava v Mladini. Kaj je laž? Da je pri nas problem zaupanje do vlade in da je to problem, ker vlada ne zna komunicirati.

V rokah imaš 80 odstotkov medijev in skozi vse te medije na vso moč rušiš zaupanje v vlado, nato pa pričneš širiti laž, da je nezaupanju v ukrepe in s tem na nek način v vlado – kriva slaba komunikacija vlade. To je lahko le perverzni cinizem nekoga z 80 odstotkov medijskega prostora ali pa eklatantna laž. A ker s pomočjo družbenih omrežij desnica nekako kljub vsemu uravnoteža medijski prostor in s tem zmanjšuje moč laži osrednjih medijev – laži več ne delujejo. Znak? Da bi jo ponovil še on, so lansirali starosto, ki ga iz naftalina potegnejo le še za “posebne naloge”.

Agent za posebne naloge, ki ga omenjamo, je seveda Milan Kučan. Z zadnje naslovnice Mladine, s katero se ta tudi hvali na Twitterju, se bohoti njegova fotka in velik naslov, s katerim tisoč prvič izgovarja tisočkrat izrečeno laž, le da s svojo “posebno izkaznico”, zaradi katere se njemu verjame bolj, več in prej – kot drugim lažnivcem: Milan Kučan: “V Nemčiji in Avstriji je stopnja zaupanja med oblastjo in državljani bistveno večja kot pri nas“.

Kučan lahko rovari iz ozadja
Na tvit Mladine se je odzval tudi predsednik vlade, Janez Janša, ki je tvitnil, da so tam bili nekdanji politični šefi tajne policije in komunistične stranke lustrirani in sojeni, v Sloveniji pa so postali strici iz ozadja, sodniki, tožilci ter tajkuni, polni kapitala in podtalnega vpliva. To je namreč bistvena razlika med demokratično Nemčijo in “demokratično” Slovenijo. V Nemčiji so po 2. svetovni vojni izpeljali pomemben proces denacifikacije s pomočjo lustracije vseh, ki so sodelovali z nacistično stranko in povsem razgradili nemško nacistično elito, česar Slovenija po osamosvojitvi ni storila s komunisti. Ti so namesto na smetišču zgodovine ostali na svojih funkcijah in ohranili vpliv v politiki, medijih, pravosodju. Kučanovo moraliziranje je zato skrajno neokusno, saj ravno “njegovi” povzročajo razdor, ki ga Kučan imenuje “zaupanje med oblastjo in državljani”.

Svoje je s tvitom dodal tudi Bojan Požar, ki je zapisal, da če bi opozicija, ki obvladuje 80 odstotkov slovenskega medijskega prostora (to je keč!), ravnala podobno kot nemška/avstrijska opozicija, mediji pa kot nemški/avstrijski, in ne bi ves čas kurili proti čisto vsem ukrepom, pri nas enakih kot v Nemčiji/Avstriji, bi imeli tudi bistveno manj žrtev covida.

Aleš Ernecl