fbpx

Perverzno do obisti! Urad za Slovence po svetu financira Turnškovo Zvezo borcev, ki je povzročila izgon na tisoče Slovencev po drugi svetovni vojni!

Foto: STA

“Po javni objavi podatkov, iz katerih državnih virov prejema finančne dotacije Zveza združenj borcev za vrednote NOB, smo bili neprijetno presenečeni ob dejstvu, da je med donatorji tudi Urad Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu, ki je borčevski zvezi doslej nakazal dobrih šestnajst tisoč evrov davkoplačevalskega denarja,” so v izjavi za javnost zapisali v Krščanskem forumu SDS.
Krščanski forum SDS se ob razkritju sprašuje, kako je mogoče, da na račun organizacije, katere predstavniki širijo nestrpnost proti nasprotnikom komunistične revolucije in se še do danes ni distancirala od komunističnih zločinov, zaradi katerih je moralo več deset tisoč Slovencev bežati iz domovine, vlada nakazuje denar, namenjen Slovencem v zamejstvu in po svetu.
“Le kaj imajo Slovenci v zamejstvu in po svetu opraviti z organizacijo, ki še vedno ni obsodila krvavih dejanj, ki so končala življenja mnogih nedolžnih Slovenk in Slovencev, medtem ko so si številni rojaki rešili življenje z begom v tujino?”

Bo minister za Slovence po svetu Peter J. Česnik ustavil nespodobno financiranje borčevskih organizacij? (Foto: STA)

Od Vlade Republike Slovenije zato zahtevajo, da nemudoma ustavi takšno prakso nenamenskega trošenja denarja za Slovence v zamejstvi in po svetu, vsaj dokler se ne bodo najvidnejši predstavniki Zveze združenj borcev za vrednote NOB distancirali od zločinov komunistične revolucije.
C. Š.