Peta kolona (Levica) bo težko prepričala, da se ne gre več

Foto: STA

Stranka Levica je bojda postala polna opozicija. Telenovela “neresnih” levičarskih fanatikov o izsiljevanju vladnega peterčka se je končala na odboru za zdravstvo, ko so prekinili točko o zakonu Levice o ukinitvi dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja. “Na dveh stolih je v politiki zelo težko sedeti. Izvoliš neko vlado, vlada sprejme kup ukrepov, ti pa jokaš. Ti fantje v Levici so neresni,” sporoča novinar Peter Jančič.

Andy Warhol je trdil, da vsak posameznik v življenju doživi “15 minut slave”. Za svojo medijsko slavo je Levica s svojimi dramaturškimi vložki skrbela celotni mandat vlade Marjana Šarca. Kako se bodo“neresni fantje” znašli v novi vlogi “polne opozicije”, pa bomo z veseljem spremljali v prihodnjih dneh in mesecih. “Oni se zavzemajo za stvari, ki so zamrle v 19. stoletju. Njihovi predlogi niso predlogi za prihodnost, ampak za preteklost,” pa je o programskih izsiljevanjih Levice povedal analitik Miloš Čirič.

Vlogo Levice je na zelo zanimiv način opredelil novinar Peter Jančič. Njeno igro na slovenskem političnem parketu ter njen odnos z vlado je opredelil kot “igro pete kolone”.Gre za dogovorjeno igro na začetku. Fantje so se dogovorili. Levica je omogočila, da je vlada nastala. Hkrati so podpisali pogodbo, da bodo dajali vtis, da je ta stranka v opoziciji. Sedaj so dobili pogodbeno neko plačilo, gredo izven te pogodbe. Peti koloni je težko reči, sedaj pa nisem več. Kdo pa ti bo verjel? Saj si cel čas sodeloval s temi, sedaj pa boš povedal, da si nenadoma stopil na drug stol. Na dveh stolih je v politiki zelo težko sedeti. Izvoliš neko vlado, vlada sprejme kup ukrepov, ti pa jokaš. Ti fantje v Levici so neresni,” zaključuje Peter Jančič v oddaji Kdo vam laže z voditeljem Borisom Tomašičem.

Poražena SD
Edina poraženka v tej igri užaljene neveste je stranka Socialni demokrati s svojo navidezno levičarsko radikalnostjo v vladi Marjana Šarca. Zato je tudi jasna reakcija predsednika Socialnih demokratov Dejana Židana, ki je skoraj pokleknil pred Meščevo “bandiero rosso” ter moledoval, naj ne zapustijo vladne barke. “Kdo ima sploh resne težave? Resne težave ima SD. Oni pa imajo resne težave. Ustvarjajo vtis, da so neka resna leva alternativa. Te vloge ne more odigrati SD, kot bi jo rada. Oni so šli v vlado, se trudijo s svojimi ukrepi. Sedaj bodo težave. Oni sedaj izgubljajo,” je še ena od pametnih ugotovitev Petra Jančiča.

Stranka Levica (Foto: STA)

Stranka Levica (Foto: STA)

Miloš Čirič je vlogo Levice problematiziral glede resnosti njenega položaja kot predstavnice vladajočih sil. Levica pa tega ni hotela sprejeti ter je igrala vlogo otroka političnih idej preteklosti. “Gre za resne razlike. Eni so zunaj ter jim je enostavno nekaj reči, drugi pa vseeno morajo gledati, kakšne so finančne posledice. Levica je zelo dobra v opoziciji ter če opozarja na stvari. V 70-ih letih v bivši Jugi smo dobivali kredite na veliko, smo krasno živeli. Na koncu koncev dobiš račun. Če ti produkcije nimaš, mora nekdo to plačati. Famozen stavek, ki so ga izrekli, da bodo pobrali več davkov. Od koga? Iz te cele zgodbe z Levico se ne bo nič zgodilo, tudi če odide, je to zgodba brexita,” svoje razmišljanje o najnovejši politični komediji v Sloveniji deli Čirič.

Miloš Čirič, Peter Jančič in Boris Tomašič v oddaji Kdo laže. (Foto: Nova24tv)

Miloš Čirič, Peter Jančič in Boris Tomašič v oddaji Kdo vam laže. (Foto: Nova24TV)

Luka Perš

 • Vrhovni sodnik

  Miloš Čirič je vsekakor najboljši analitik in vsak pameten PM ga bi imel za svetovalca.

  • Vladni komik

   Saj sem ga hotel, pa noče pri meni delat.

   • Amerikanc

    Ne zdrži on 8 ur. Balkanske navade mu to ne dopuščajo. Na kmetih se dela cel dan in vstaja s kurami.

   • Najbrž se boji, da bo moral delat še vse namesto tebe. :)
    Tvoji ti delajo slabo reklamo. Vse “pricurlja” ven.

  • Lustrator

   Je to šala??

 • VERZIFIKATOR

  Mesečna analiza

  PETA

  Peto nam zapel je simfonijo,
  v mesec tulil fant zavijajoče,
  češ da on počel bo to, kar hoče,
  pevsko da zapušča kompanijo.

  Levi del seksteta se je stresel,
  nič več zdaj podpore ni solista,
  peta simfonija ni več čista,
  šalo vrag iz zborčka je odnesel.

  Saj ni simfonija, ga popravil,
  analitik je, ki jih posluša,
  peta je kolona tale duša,
  ki sekstet si vaš jo je zapravil.

  Peta simfonija in kolona,
  Dejko pevec skoraj se razjoče,
  nas ob dober glas ostale hoče
  spraviti in to vse brez bontona.

  Smo na levi strani, na levici
  našega imeli jo seksteta,
  zapustila nas je vsa razpeta,
  stran odpela zdaj je, po krivici.

  Kdo odslej na levi bo soliral,
  smo ob pevca pete simfonije,
  Dejko prav debele solze lije,
  kdo bo naše petje še podpiral?

  Kakor koli, analiza pravi,
  je s številom pet bila težava,
  mesec zdaj tam nad oblaki plava
  in kot peto se kolo postavi.

 • Amerikanc

  Ne pozabite, spoštovani, da je Šarko igralec, čeprav tretjerazredni. Lukeca mesečnega ovija okoli prsta, da ta sploh ne opazi.

  • SIMON ROZIC

   ,,,tudi kurbe včasih rečejo “ne!” zaradi lepšega, seveda; ostalo pa vse po
   starem! ….

  • tohuvabohu

   Hja, tudi to “ovijanje” je del igre, ki jo igrata eden in drugi. Režiser je pa za odrom.

 • Janez Novak

  Stranka Levica je Kučanovo dete in to protežirano dete. Njihova demagoška ideologija je namenjena poneumljanju folka, zlasti deprivilegiranih slojev, po domače revežev, ki verjamejo skrajno levi demagogiji, s čimer je moč priti na oblast in kanalizirati BDP sebi v prid. To je edina dodana vrednost Levice in ta je kot strup za družbeni organizem. Volivci Levice ne doumejo, da jim Levica jemlje zadnjo šanso, da bi kdaj bolje živeli, ker s svojimi idejami dejansko ugonablja gospodarstvo, ki preživlja družbo.
  Verjetno ni treba biti ravno Nostradamus za napoved, da se Evropa postopno pogreza v kot kaže načrtovan kaos, ki lahko pripelje do marsičesa, tudi do vojne in razpada EU. To pa je šansa za skrajneže, leve in desne, da se povzpnejo na oblast. Predvojni komunisti so si tudi želeli vojne, ker so vedeli, da je to njihova edina šansa, da se povzpnejo na oblast. In zgodovina se ponavlja…

  • Lustrator

   Podpis.

 • antimur

  Ta golazen iz Levice ni samo neresna, je prava protislovenska banda zafrustriranih, zadrogiranih idiotov, ki so pravi odraz Kučanove blaznega, nezakonitega ustvarjanja takšnih levofašističnih strank. Kučan, ustvaril si frankeinsteina, upam, da bo tudi tebi dal po 3,14zdi.

 • Andrej

  Levica dela konkurenco Serpentinšku, Oba igrata, da tekmujeta. V resnici pa sodelujeta. Zdaj bodo namesto parafiranih dogovorov na Levici rekli, da bodo glasovali po svoji vesti. Ha ha ha ha…. Levica pa vest.

 • montyamp

  Narod ki bojkotira volitve , ni zrel za prehod iz primitivizma v demokracijo .
  Od UDBE izmozgano volilno telo je po zdravi kmečki logiki nastrojeno apolitično , kar je seveda voda na mlin udbovski patologiji povampirjenih naslednikov CKSKYU .
  Uresničevati tendence po pravi demokraciji med patologijo murglosrbskega atentat fašizma , z zastavicami , je gola izguba časa .
  Topoglava golazen , ki ne vidi da lahko vzameš samo tam kjer nekaj je in ne iz jame polne pobitih in oropanih ali danes samo oropanih , je prišla z morijo na oblast in ta cerebralno invalidna zveza norcev bo naredila konec državi .

 • Je “pogodba” med Levico in ostalimi udeleženci MINI vlade sploh veljavna glede na to, da je bila samo parafirana ?
  Meni se zdi, da se gremo že ves čas “kr neki” in NE RESNEGA in ODGOVORNEGA VLADANJA.
  Vse zgleda nekako prisiljeno, ampak nobena prisiljena stvar ni dobra razen prisiljenega zelja, ki pa te jedi današnji mladi najbrž niti ne poznajo več.
  Ljudska Modrost pravi, da se “razumni ljudje morajo prilagoditi svetu – nerazumni pa skušajo sebi prilagoditi svet, zato ves napredek temelji na nerazumnih ljudeh.”

 • Antonius

  Mesec dela na prepričevanju slovenske volilne javnosti, da je njegova ZL v konglomeratu levih, povsem neodvisna in z nikomer povezana levičarska stranka. Navidezno se hoče distancirati od ostalega koalicijsko politikantskega sranja. Kdo ne ve, da je skupni imenovalec vsega levega, itak doma v Murglah.
  Predvolilno se bo Mesec nastopaško hvalil, da za stanje v državi ni ničesar kriv. Neuslišana razbremenitev plačila za dodatno zdravstveno zavarovanje bo njegova predvolilna mantra.
  Komunistek pač, ki se iz starih partijskih praks zaveda, da mora pozabljivim volivcem nekaj všečnega ponuditi in obljubiti.

  • Mesec nosi breme, da je ta manjšinska vlada sploh nastala, kar je prvi tak primer v naši mladi državi in posledice so tu.

   • SIMON ROZIC

    ….skrajno in zelo nesmiseln mašilo je vedno predstavljal “dementni”,
    z vseh strani nastlan “Desus” s svojim “maloprodajnim”, ničvrednim
    Erjavcem na čelu. Ta bi paktiral še s hudičem, samo, da bi se pasel
    do smrti na ministrskih prestolih. Tako bo tudi naprej, z Desusom ali z
    Levico¨! Bog nam pomagaj!

 • Nata

  + + + + + +

  Veste, pravzaprav so še večji osli tisti, ki tem ” razprtijam ” verjamejo !!

  Medtem , ko so časopisi polni teh miškulanc, vlada veselo packari naprej .
  Namesto da bi vlada dala po prstih tistim, ki zaposlujejo uboge ljudi pod nemogočimi pogoji, želijo privleči v državo še nove reveže ?? Zakaj že ? Za nove volivce ??
  Naše mlade, ki so doštudirali na naše stroške , pa pošiljajo v tujino ??

 • Rožle

  DESNICA == RED … MIR … POŠTENOST … VZAJEMNOST … PATRIOTIZEM …

  **********************************************************************

  LEVICA == KAOS … NEMIR … KORUPCIJA … NACIONALIZACIJA … IZDAJA … HULIGANSTVO … DROGA .. UMORI

  *********************************************************************************************

 • Franjo

  niso neresni ampak preresni in se držijo pogodbe, ki so jo podpisali z vlado. se pa vlada ne drži tega, kar je obljubila. lahko bi rekli da so načelni

 • xtc

  SLO levaki v kompletu in z peto kolono z “žlahtne desnice” vse bolj postajajo ujetniki lastne norosti in zablod, in kot je redol Tov. Brglez čakajo ,da jih narod odreši oblastnih muk no “naravnem pravu”.Prje pa očitno ne bo mira.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!