fbpx

“Petokolonaši so s podporo opozicije in družbeno-političnih delavcev propadajočih lažnivih medijev pobudniki protivladnega protesta”

Protestniški kolesarji. (Foto: STA)

Narobe svet v Sloveniji, kjer opozicija in dominantni mediji pozivajo slovenske državljane, da se udeležijo množičnih protestov proti vladi. Ob tem pa kršijo vladne odloke in s svojimi pozivi ogrožajo svoje zdravje in vseh drugih udeležencev. “Petokolonaši so s podporo opozicije in družbeno-političnih delavcev propadajočih lažnivih medijev pobudniki protivladnega protesta,” je zapisal poslanec Slovenske demokratske stranke Tomaž Lisec.

Protestiranje proti vladi je legitimna pravica vsakega državljana v Sloveniji. Vendar v času najhujše zdravstvene krize zaradi koronavirusa, ko veljajo restriktivni zdravstveni ukrepi, del slovenske opozicije, avtonomni in neodvisni člani medijskega kartela in radikalni nevladniki pozivajo ljudi na proteste. Po družbenih omrežjih pa strašijo, da bi se naj protestov udeležili neonacisti, ki bi radi naredili razdejanje med protestniki. S pa si dajejo razloge, da bodo lahko nasilno obračunali s trenutno vlado.

Na družabnih omrežjih se je razširila informacija, da bi naj provokatorji povzročili nemire med protestniki. Tega ni pozabil omeniti niti vidni novinar Večera Uroš Esih, ki je zapisal, da je policija seznanjena z navedenimi informacijami, ki krožijo po spletu. To je razumljivo, saj je policija vsako informacijo dolžna preveriti, a ob tem resno dvomimo, da bi se našel razumen slovenski državljan, ki bi sebe in svoje bližnje izpostavljal nevarnosti.

Revolucija radikalcev se je začela, ko je bilo jasno, da se bo oblikovala desno-sredinska vlada
Trenutna vlada se je soočila s sovražnostjo večinskega slovenskega medijskega prostora, ko so poslance SMC in Desus pribijali na križ, ko so se legitimno odločili za sestavo vlade s strankama SDS in NSi. Drugod po Evropi in svetu bi bil to izkaz delovanja demokratičnih procesov, v Sloveniji pa je del radikalnih antijanšistov začel glasno, manipulativno in zavajajoče kričati, da je Slovenija na poti v diktaturo.

Filip Dobranič je bil prvi, ki je začel javno s hujskanjem proti trenutni vladi. ( Foto: Posnetek strani)

Narobe svet, protestniki bi morali protestirati proti Šarcu, ki se bo kot obraz opozicije udeležil nezakonitih protestov
Opozicijski poslanci LMŠ, SD in Levice so s svojim neodgovornim ravnanjem pripeljali Slovenijo v epidemijo koronavirusa. Poslanka LMŠ Jerca Korče je v zadnjih dneh večkrat povedala, da so ukrepi vlade Marjana Šarca odločno pripomogli k zajezitvi epidemije koronavirusa. Kako so bili pri tem uspešni, presodite sami. Ob tem pa ostaja dejstvo, da proteste podpihujejo prav stranke LMŠ, SD in Levica, ki si očitno na tak način ližejo rane po katastrofalnem vodenju vlade. Izjema ni niti Levica, ki je v času Šarca veljala za nadkoalicijsko stranko.

Nina Pirnat, bivša direktorica NIJZ, ki je s svojimi izjavami javno zavračala, da imamo v Sloveniji epidemijo covid-19. (Foto: STA)

Ob tem je Janševe zahteve po sklicu seje Sveta za nacionalno varnost in njegove smernice, kako se spopasti s koronakrizo, v zadnjem tednu svojega delovanja podprl bivši minister za zdravje Aleš Šabeder, ki je ugotovil, da je situacija resna. Takratna opozicija, velik del zdajšnje koalicije, pa je na nevarnost opozarjala že od sredine februarja, ko so se pojavili večji izbruhi virusa v deželah severne Italije, ki mejijo na Slovenijo. Ob tem smo večkrat dokazali, kako je bivša direktorica NIJZ Nina Pirnat zavajala slovensko javnost, da ni nobenih nevarnosti.

Žal so katastrofalni nasveti vodilnih uslužbencev Pirnatove pripeljali do izbruha epidemije v Metliki in v Šmarju pri Jelšah. To so dejstva, ki jih Marjan Šarec ne bo mogel nikoli izbrisati, pa lahko stokrat deli posnetek kolesarjenja svojega najboljšega prijatelja Damirja Črnčeca.

Kdaj bodo kolesarski revolucionarji enako kritični do napak, ki jih je naredila leva politična struja na oblasti v zadnjih sedmih letih 
Radikalni sovražniki desnice oprostijo vsako večjo afero, v kateri so bili udeleženci levih struj gospodarstva in politike. V preteklosti nismo opazili, da bi kdor koli glasno protestiral ob pranju ene milijarde dolarjev iranskega denarja v NLB. Nismo opazili nobenega protestnika, ki bi protestiral ob odpisu 29 milijonov dolga družini ljubljanskega župana Zorana Jankovića. Nismo opazili nobenih protestnikov, ko so bagri ljubljanskega župana začeli z gradnjo kanala C0, s katerim je ogrožena pitna voda za 300 tisoč slovenskih državljanov. To je le nekaj dejstev, ob katerih bi vprašali balkonsko-kolesarske protestnike, kje so bili takrat?

Kmetje svojo zemljo branijo tudi s pomočjo varnostnih služb. Žal to ni motilo novodobnih revolucionarjev na kolesih, kljub temu, da projekt ljubljanskega župana Zorana Jankovića ogroža pitno vodo za 300 tisoč slovenskih državljanov. (Foto: Arhiv Nova24TV.)

V Sloveniji je dovoljeno razmišljati le v skladu z ideologijo levice, a so pozabili, da so Slovenci leta 1990 množično glasovalni za pluralno, demokratično večstrankarsko Slovenijo
Najbolj zgrešeno mnenje, ki ga nam hoče prodati omenjeni del slovenskih državljanov, je, da je samo njihovo razmišljanje pravilno. Edino njihovo razmišljanje o slovenskem gospodarstvu, družbi, medijih, politiki je edino pravilno. Ideje, ki jih podaja t.i. desni pol civilne družbe, gospodarstva in politike pa jim sproži ves bes.

Vendar ulica ni in nikoli ne bo rešila težav. Slovenci so dne 23. decembra 1990 obkrožili za samostojno Slovenijo. Dne 26. decembra 1990 je takratna slovenska skupščina razglasila Ustavo Republike Slovenije. V njej je navedeno, da je Slovenija država vseh državljanov. Uvedla je tudi večstrankarski sistem. Stranke predstavljajo mnenja in poglede določenega števila državljanov. Nekateri med njimi zberejo pogum in se včlanijo v določeno stranko ter kandidirajo na volitvah. To je vsa umetnost, ki bi jo moral razumeti vsak razumen slovenski državljan.

Slike protestov, ki jih izvajajo izraziti sovražniki dela in lika Janeza Janše kljub ogrožanju zdravja sebe in drugih. (Foto: STA)

A žal je nekaterim veliko bolj pomembno provociranje desnice, saj bi s sproženim nasiljem represivnih organov imele potrditev, da je trenutna vlada avtoritarna in diktatorska. A tega načrta vam ne bo uspelo uresničiti, kljub vsakodnevni medijski propagandi, ki jo izvajajo dominantni mediji.

Luka Perš