Pikalo bi o “poslabšanju demokratičnih standardov” v Sloveniji, a pozablja, da je ravno on izigraval odločitev Ustavnega sodišča o financiranju šol!

Datum:

Jernej Pikalo, nekdanji podpredsednik vlade in nekdanji minister za izobraževanje, šolstvo in šport, je objavil izjemno manipulativen tvit, v katerem skuša to, da Toplak (CRPD) in Rupel (OVSE) nista bila izvoljena, povezati s pismom in tviti predsednika vlade, Janeza Janše. Potem ko se je osramotil že s klevetanjem Janševega pisma, zdaj skuša prepričati, da je s “pismom” kljub vsemu nekaj narobe.

Jernej Pikalo, nekdanji podpredsednik vlade in minister za šolstvo, izobraževanje in šport, nikakor ne more preboleti sramote, ki jo je doživel, ko se je nepremišljeno zaganjal v predsednika vlade, Janeza Janšo, zaradi njegovega “pisma”.

Zdaj je, da bi nas prepričal, da je kljub vsemu imel prav glede pisma, čeprav ga je v tem prepričanju samega pustila vsa “jedrna Evropa”, objavil izjemno manipulativen tvit, ki ga je treba razgraditi, razstaviti na prafaktorje in dijake in študente učiti, kaj je primer, ko bivši minister za izobraževanje zlorablja svoje solidne retorične veščine, da bi zavajal javnost.

Kaj je v tem tvitu manipulativnega? Razgradimo ga, prafaktor za prafaktorjem:

  1. Od kod Pikalu vzročnost med pismom in tviti PV-ja ter neuspehom Toplaka in Rupla?
  2. Kaj je demokracija in kaj so standardi, o katerih govori Pikalo?
  3. Od kod Pikalu, da je povezava med pismom in tviti PV-ja in poslabšanjem demokratičnih standardov?
  4. Vzemimo, zavoljo argumentacije, da ima Pikalo prav glede točke tri, da nam je dokazal točko 3 … Potem to kvečjemu pomeni, da demokratični standardi, če s tem mislimo uravnoteženje moči med vlado in ljudmi, delajo probleme evropskim institucijam, ki nista izbrali Toplaka in Rupla.

Na to, da so levičarji vešči retoriki in besedni manipulanti, a veliko slabši v argumentaciji, smo že navajeni. Navajeni pa smo tudi na to, da zelo pogosto radi pridigajo javnosti iz namišljenih, nezasluženih moralnih piedestalov. Kot bi bili boljši od tistih, ki jih kritizirajo, tako, da jim podtikajo. Podtikajo tisto, kar sami počnejo.

Kdaj so demokratični standardi pričeli padati?

Demokratični standardi niso pričeli padati čez noč, niso pričeli padati s sedanjo vlado. Sedanja vlada je nanje pričela opozarjati in glede tega reagirati. Spomnimo, Pikalo ni nedolžno dete in ima že bogato zgodovino po kriterijih slabšanja demokratičnih standardov spornih dejanj ali dogodkov, v katerih je bil udeležen.

Kot minister je obljubljal in s to svojo obljubo zavajal, da bo odpravil diskriminacijo otrok v zasebnih šolah, ki je nikoli ni. Predpostavljamo, da bi mu obljubo bilo lažje držati, če ne bi šlo tudi za katoliške otroke. Kot minister v Šarčevi vladi je zamujal s svojim poročilom Komisiji za preprečevanje korupcije.

Sicer pa, če smo iskreni, od nekoga, ki je pripravljen na tako ostudni način v svojih manipulacijah zlorabiti otroke kot Pikalo, česa več ne moremo pričakovati: “Svojevrstna ironija je, da je DZ potrdil stomilijonske investicije v vojsko ravno na Svetovni dan otrok. Novi oklepniki in raketometi so vladajočim očitno pomembnejši kot spopad z naraščajočo neenakostjo med otroci kot posledico pandemije.”

Aleš Ernecl

Sorodno

Zadnji prispevki

Tihotapca migrantov med vratolomno vožnjo ustavil šele stinger – ta nato pobegnil

Policisti so v sredo pri prevozu migrantov v Drašičih...

Pozor! Več kot 100 tisoč obrtnikov v prihodnjem letu čakajo bistveno višji računi za elektriko!

Energetska zbornica trdi, da so opozorila Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije...

Kaj je policija počela na domu Aleša Hojsa?

"Saj pravim, Udba v Svobodi. Verjetno sta policista delala...

Možnost popravnega izpita koalicije; Levice “neživljenjskost” zakona ne zanima

Na današnjem dnevnem redu državnega zbora je tudi predlog...