Pikalo napovedal uvedbo predmeta o državljanski vzgoji v srednjih šolah! Gre za nov način ideološke indoktrinacije mladostnikov?!

Jernej Pikalo (Foto: STA)

Na Brdu pri Kranju je v sredo potekala konferenca ravnateljev, minister za šolstvo Jernej Pikalo pa je tam med drugim spregovoril o pripravi nove bele knjige, prizadevanjih za ureditev primarnega kariernega razvoja zaposlenih v vzgoji in izobraževanju, prihodnjih strategijah dela z nadarjenimi o problematikah odloženega šolanja, spremembah razširjenega programa, spremembah zakona o vrtcih, o prenovi gimnazijskega programa, največ pozornosti pa je vzbudil z napovedjo o uvedbi predmeta o državljanski vzgoji v srednjih šolah. Za komentar smo povprašali tudi nekdanjo državno sekretarko Mojco Škrinjar, ki pravi, da bi se predmet na srednjih šolah poučeval že nekaj let, če ne bi padla druga vlada Janeza Janše. Poudarila je, da je državljanska vzgoja preozek pojem in da so takrat dejansko želeli uvesti državljansko in domovinsko vzgojo. Kakšna je razlika, pa v nadaljevanju.

Na Brdu pri Kranju je v sredo potekala konferenca ravnateljev, ki se je je udeležilo 450 ravnateljev in ravnateljic, kot poroča STA, pa je zbrane nagovoril tudi minister za izobraževanje, znanost in šport Jernej Pikalo. Kot je zapisano na spletni strani Zavoda RS za šolstvo, se je ta v svojem nagovoru dotaknil več aktualnih tem, med drugim priprave nove bele knjige, prizadevanj za ureditev primernega kariernega razvoja zaposlenih v vzgoji in izobraževanju, prihodnje strategije dela z nadarjenimi, problematike odloženega šolanja, sprememb razširjenega programa, sprememb zakona o vrtcih in prenove gimnazijskega programa. Po ministrovih besedah nadaljujejo pripravo bele knjige. “Do zdaj je potekala analitska faza, opravljenih je bilo kar nekaj posvetov, v naslednjega pol leta pa bomo prešli v fazo načrtovanja novih stvari,” njegove besede povzema sporočilo ministrstva.

Pikalova napoved o uvedbi predmeta o državljanski vzgoji v srednjih šolah
Glede sprememb kariernega razvoja učiteljev je Pikalo dejal, da ga želijo na novo usmeriti, češ da bo lahko odgovarjal na izzive 21. stoletja. “Učiteljem želimo dati tudi več avtonomije pri poučevanju in jih dlje časa obdržati v procesu lastnega izobraževanja,” je dejal. Največ pozornosti pa je vzbudila Pikalova napoved, da bo v srednjih šolah uveden predmet o državljanski vzgoji. Potrebo po krepitvi predmetov za državljansko vzgojo v srednji šoli so sicer izpostavili nekateri udeleženci javnega posveta, ki ga je na temo prihodnosti vzgoje in izobraževanja marca pripravilo ministrstvo za izobraževanje. Številni so do napovedi izrazili zadržke, na družbenem omrežju Twitter je Tomaž Štih zapisal, da bodo učili, “kako kršiti ustavo in diskriminirati šolarje”.

Uporabnik Darko Bulat je zapisal: “Ko komunist napove ‘državljansko vzgojo v šolah’, se pripravite na to, da znova vpeljejo predmet ‘temelji marksizma’ …”

Ideja o domovinski in državljanski vzgoji ni nova
Za komentar smo prosili tudi nekdanjo državno sekretarko Mojco Škrinjar, ki nam je povedala, da ideja o domovinski in državljanski vzgoji v srednji šoli ni nova: “V resnici smo pripravili podlage že v času vlade Janeza Janše 2012. Če vlada ne bi padla, bi se ta predmet poučeval že nekaj let v srednji šoli.” Ob tem Škrinjarjeva poudarja, da so želeli dejansko domovinsko in državljansko vzgojo. Pojem državljanska vzgoja se namreč zdi preozek: “Pomeni formalno stran, znanje o funkcioniranju države in o demokraciji. Domovinska vzgoja državljanstvu podeli smisel in zavedanje o pomembnosti lastnega kulturnega prostora naroda in njegove zgodovine ter posameznikove pripadnosti narodu in kulturi. Domovina vključuje vrednote, čustva in ponos.” Tako se mora domovinska vzgoja po njenih besedah “razlivati” tudi v druge predmete, ki se tako ali drugače dotaknejo države in domovine. “Idejo o predmetu, zasnovanem na vrednotah slovenske države, ki je nastala na podlagi plebiscita 1990 ter po zmagoviti osamosvojitveni vojni, bomo zagotovo podprli,” je še povedala. A kot je razvidno iz objav številnih državljanov na družbenih omrežjih, ne verjamejo socialdemokratu Pikalu, da se bo res vzgajalo o državljanstvu, temveč pričakujejo predvsem ideološko indoktrinacijo mladostnikov na prikrit in hkrati legalen način …

Mojca Škrinjar (Foto: Demokracija)

Predmet mora temeljiti na negovanju demokracije in proučevanju treh totalitarizmov, ki so nas prizadeli v 20. stoletju
Škrinjarjevo smo vprašali tudi, kakšne vsebine bi morale biti obravnavane pri takšnem predmetu. Po njenem mnenju so zagotovo najpomembnejše teme o nastanku slovenske države leta 1991, o razvoju in negovanju demokracije in o totalitarizmih, ki so Evropo in Slovenijo težko prizadeli v preteklem stoletju: fašizmu, nacizmu in komunizmu: “Potrebno je tudi obravnavati in preučevati vzroke vseh treh totalitarizmov. To pa zato, da bodo mladi znali prepoznavati znake totalitarizmov in jih preprečevati.” Zelo pomembna je po njenih besedah tudi vzgoja za sodelovanje, ohranjanje kulturne in naravne dediščine Slovencev ter spoštovanja manjšin in negovanja sosedskih odnosov. Temelji slovenske države so zasnovani v slovenski ustavi, ki jo je slovenski narod sprejel ob odločitvi za svojo državo. “Ta odločitev ni bila brez tveganja, niti brez žrtev. Zato mora nastanek tega predmeta slediti načelom slovenske države in Evropske unije, ki je zasnovana na judokrščanskem temelju in katere cilj je bil zagotovitev trajnega miru v Evropi, prostega trga ter spoštovanju človekovih pravic,” je povedala Škrinjarjeva.

Foto: YouTube

“Vse, kar bi se oddaljilo od temeljev nastanka Slovenije in Evropske unije, torej v smeri zanikanja naštetih vrednot, ne sodi v učni načrt in učne prakse,” je jasna Škrinjarjeva.

Glede uvedbe predmeta o državljanski vzgoji smo poslali novinarska vprašanja tudi na ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, a nam do zaključka redakcije niso odgovorili. Njihov odgovor bomo objavili, ko ga bomo prejeli.

Rok Krajnc

 • karpelec

  Temu se je med dopustom lučka prižgala, da še ni nič naredil v vladi, razen , da je kršil ustavo, pa je čez noč zrasla vzgoja, ki jo pogreša.

 • Olga101

  Učni načrt naj obvezno vsebuje življenje in delo Janeza Janše!

  • Maksimiljan Pritržnik

   Kaj se je pa tebi hudega sanjalo?

  • slosin

   pa tud to jim morajo povedat, da se na omrežju ne krade identitete…

 • dob

  “Predmet mora temeljiti na negovanju demokracije in proučevanju treh totalitarizmov, ki so nas prizadeli v 20. stoletju”

  ….. in na ohranjanju na oblasti lopova in morilca, ki te bo okradel in ubil.

  • Iztok Kresnik

   Se popolnoma strinjam bravo za komentar v Sloveniji je še vedno morilec Tito in partizani kralji domovinska vzgoja mora temeljiti na resnici in ne na lažeh!!

 • SIMON ROZIC

  A ni tovariš Pikalo s tovarišem Lukšičem že pokasiral več ko milijon eur za izvedbo
  šolskega programa “državljanska vzgoja”. Spomnite ga, da ne bo še enkrat vse zaračunal

  • zokispoki

   Program bo verjetno napisal kar tovaris Milan Kurcan, ce se ne motim …

 • montyamp

  Indoktrinacija slovenskih otrok s strani bankrotiranih teroristov , izdajalskega kurćanizma , ki ostaja na oblasti z atentati in montiranimi procesi .
  1992 – Likvidacija predsedniškega kandidata Ivana Krambergerja
  1994 – Afera Depala vas, politični obračun z Janezom Janšo
  2000 – Nespoštovanje rezultata referenduma o večinskem volilnem sistemu in medijski umor Andreja Bajuka
  2008 – Veliki pok iz Finske v režiji omrežja Foruma 21
  2011 – Tožilsko-sodni proces Patria proti predsedniku SDS Janezu Janši
  2014 – Na podlagi montirane sodbe v primeru Patria v zapor pošljejo prvaka SDS, konkurenco torej onemogočijo z represijo.
  Vprašanje za jackpot .
  Kdaj in kje so zločinci storili normalno šolstvo ???

 • Andrej

  Kršitelj ustave bo organiziral poučevanje o državljanski vzgoji.

 • tasilo

  Definitivno gre za ideološko indoktrinacijo. Kamo to vemo?

  Pravi Slovenec in pravi domoljub ne potrebuje državljnske vzgoje — in vendar vsakega domoljuba levičarji takoj obtožijo sovražnega govora!

  Zato bodo zdaj mladino “državljansko vzgajali” tako, da bo pisano na kožo levičarjem, torej podpora vsem defektom in deviacijam sodobnega časa in družbe, pedrom, migrantom, brglezbičnemu naravnemu pravu, političnim kriminalcem in nevladniškim parazitom, državno-aparatnim grebatorjem in sinekurcem™… Pa seveda ne pozabite na srpokladifce™ in rdečo zvezdo, jugonostalgijo, ko-je-biu-tito-je-blo-bolš™ in prvo petletko.

 • antimur

  Dovolj je, tega prasca moramo odjebati s komplet levofašistično vlado, na SDS in Janšo očitno nima smisla čakati, preden se bodo zguncali nam bo ta kučanistična banda povsem deformirala državo.

 • Amerikanc

  Pri nas je problem z domovinsko vzgojo, ker komunistični pritepenci, ki se po Sloveniji najbolj napihujejo in šopirijo, sploh ne vedo kam sodijo.

  • RATATA

   Oni se v bistvu čutijo ogrožene od domoljubnih Slovencev in zato nas sovražijo, čeprav neutemeljeno!

 • Borut Stari

  Pod nujno SD-ju odvzeti ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport. Pikala pa spoditi stran od državnih funkcij.Posebno stran od tam kjer lahko mladini gnete možgaane. V znanost in šport se zaradi svoje debilnosti ne upa vtikati. Tam so večinoma že formirane osebe.

  • Andrej

   A si znoru? Gaber je jasno povedal: ko enkrat spustiš duha iz steklenice ga ne spraviš več nazaj. Ministrstvo za izobraževanje je temeljna kovačnica komunističnih kadrov. Tega za živo glavo ne bodo dali iz svojih rok.

   • Borut Stari

    Kaj ne bodo dali?Enostavno jim resor odvzeti. Za to so volitve. Ampak, ko ima hudič mlade jih ima vsaj za ustavno večino. Žal je to slovenska resničnost. Brez lustracije…

    • Andrej

     Na volitvah smo dobili kar imamo. Žal.

 • IZBIRA

  Kakšna bo, če bo imel čas, Pikalova vsebina predmeta o državljanski vzgoji v srednjih šolah enostavno že vemo na osnovi blodenj, ki jih je želel (no, on in njegova komunistična Partija) uzakoniti z zakonom o financiranju OŠ programov. Ser pravi, ideološki monopol, se ve kateri in kakšen. Čeprav mu ni uspelo, je Forum 21 (beri CK ZKS) tako navdušil s svojim fanatizmom in priskledništvom, so mu zaupali tudi to nalogo. “Boljšega” stremuha, slinavca in opranoglavca, pa še profesorja FDV, trenutno ni v Deželi Kranjski za nadaljevanje agitpropagande med mladino.

 • soc

  V gimnaziji sredi 70-ih smo imeli Moralno vzgojo enkrat tedensko. Pa tudi predmet Samoupravljanje s temelji marksizma…

  Oba nas je poučeval zadrt komunist in DJ v disku Šiška, po padcu sistema sindikalni vodja. In peder, seveda.

  Analogija s predlogom degena in zadrtega komunista Pikala je povsem naključna…

  • RATATA

   Družbeno moralna vzgoja pederiranja s temelji marxističnega samoupravljanja danke!

  • zokispoki

   Hehehe. Tudi ta skilopatski rahitik mi tako izgleda…

 • RATATA

  Bele knjige so Sloveniji vedno povzročile nekaj slabega!
  Policijska, vojaška, zdravstvena…, še posebno tista Bela knjiga o meji je pomenila totalno katastrofo in zato so vse te bolj Črne bukve kot pa kaj belega!
  Ne smemo dopustiti, da en tak prekratkohlačni komunajzrski buzič uči naše otroke, saj jih lahko nauči le komunajzrskega buzerantstva!

 • RATATA

  Družbeno moralna vzgoja pederiranja s temelji marxističnega samoupravljanja danke! Šen!

 • pajot

  Državljanska vzgoja ?
  Jebi ga,sve je počelo u Čebinama, jel tako Pikalo?
  Šnelkurs iz zgodovine VKPB.

 • Mojca pokraculja

  Državljansko vzgojo bodo poučevali učitelji, ki so bili sami deležni drzavljanske vzgoje?
  Seveda, po pionirčkih, samoupravljanju, socialisticnem planskem gospodarstvu, imajo zdaj vsi še “Štrukljev faks”. Prosvetarska vojska (50.000) je najmočnejša javno sektorska vojska v državi. Zato jo je treba okrepiti in nabornike dobro podučiti. Nastava je tata mata!

 • Vera

  Predmet bi se moral glasiti in potem tudi uresničevati : “DOMOVINSKA VZGOJA “, saj 35 ur mesečno ne bodo naših vnukov in pravnukov,prav nič učili o poštenju,lepemu obnašanju ,osamosvojitvi,kako smo do tega prišli itd. Spet jim bodo po tem predlogu žal še bolj prali možgane, kot to delajo že vsa zadnja leta .

  • dob

   Vera, predmet bi se moral glasiti:
   Pejte ven brcat žogo in se mejte fajn!

   • tasilo

    Sem družaben človek, rad ima družbo. Iščem prijatelje.

    Ker ne uporabljam Facebooka, instgrama in Twitterja, sem šel ven in mimoidočim pripovedujem, kaj sem skuhal, kaj pojedel, kaj popil, kje sem bil, kaj berem, kaj se mi dogaja, kaj počnem …

    Zaenkrat mi sledijo tri osebe: dva policista in psihiater.

 • Mojca pokraculja

  Nobene drzavljanske vzgoje ne take kot jo zagovarja Skrinjarjeva, ne take ki bi jo uvedli “socialisti”, ne potrebujejo naši otroci.

  • Vera

   Kaj je po tvoje Škrinjarjeva narobe izjavila ?

   • Mojca pokraculja

    Nič ni “narobe” z izjavo Škrinjarjeve.
    Vsaka ideja ali misel o tem, da bi šola morala usposabljati otroke za “državljanstvo in domoljubje” je v službi tega, da se izoblikuje in ustvarja nesvobodne ljudi. Režim ne more vladati, če so ljudje svobodni.

    • dob

     Mojca pokraculja – moj poklon za tole misel!

     Natanko tako vso zadevo razumem tudi sam. Vzgoja svobodnih ljudi je popolnoma nekaj drugega, kar smo do zdaj videli v naših šolah.
     Ljudje, ki so kasneje dokazovali svojo “svobodo” z znastvenimi deli, umetnostjo (glasbo, slikanjem, plesom, pisanjem, filmi…) so to počeli zato, ker so tako ali drugače pobegnili indoktrinaciji v šoli.
     Kar pomeni, da so SVOBODO prinesli s sabo in jo ohranjali (v osebni, se pravi v zasebni lasti!!!!) kljub napadom okolja, sistema, šole, učiteljev, staršev, režima…. Zato gre zasebnost vsaki diktaturi v nos. Dela na tem, da bi zasebnost ukinila! Zdaj bolj kot kadarkoli prej.

     Potem so “svobodni zaradi sebe in zase” šli in so spremnili navade ljudi, sistema, družbe.
     Oni so ga spremenili, ne tisti reveži, ki so jim v glavo zlivali gnojnico o “zaslužnikih”, ki da jih je treba vzdrževati, jih častiti, ker da so “očetje” naroda in blabla-blabla… jim kazati spoštovanje.
     IZkazoivati spoštovanje ljudem, ki ne znajo ponotranjiti, posvojiti svojih problemov, in jih zato podružbljajo in se izogibajo odgovornosti za svoja dejanja???? Svoboden človek tega ne počne!
     Svoboden človek ne potrebuje mitoligije in je ne išče. Resnica mu popolnoma zadošča.

     Tisto, kar otrok z levo roko v osnovni šoli ne podre – ne bo v življenju NIKOLI stalo na svojih nogah.
     Pri nas pa malemu otroku šola polomi noge! S tem prepreči vsakokratni in sprotni temljni test normalnosti družbe.

     Od tu dalje je vse samo “interpretacija resnice”, nadnjo drži roko in z njo upravlja psihopatski sistem.
     Še nekaj: Svoboda ni tisto, kar ti nekdo prinese, dovoli, daje, ti pribori, ponudi, omogoči…..
     Svoboda je to, kar si ne pustim vzeti. To je svoboda!

     • Mojca pokraculja

      Hvala dob. Neskončno me jezi, ko dušebrižniki te ali one opcije , levi ali desni, beli ali črni, znova in znova poskušajo prepričati, da je njihova “vzgoja”tista vzgoja, ki bo pripeljala do svobodnih ljudi. Jih bo sproducirala kajneda, saj to dela že 70 let. Tako kot LGBTIQ, ki do neprepoznavnosti “jaha” istega konja namišljene svobode. Ta “svoboda spola, odnosov znotraj spolov vsepoprek, spreminjanja spola, identitete, kupovanje in proizvajanje otrok”, sploh nima nobene veze s svobodo in je jasno ena sama politika v službi druge politike.

  • tohuvabohu

   Na svetu ni stvari, ki je rdečkarji ne bi radi zlorabili. Zato je res treba biti previden.

 • Janez Kepic-Kern

  Tudi zgornji
  je verjetno samo zaradi – njega potencialne “škodljivosti”
  potreben- pozornosti.
  “ŽAL” MINISTER – PIKALO
  Nikakor pa podobno
  kot spodnji “PAULUS”=VERJETNO – F. TUNEK – NI “VREDEN” NAŠE POZORNOSTI.

  “Reichsminister Von Paulus”
  ni
  vreden MOJE, NAŠE, VAŠE – pozornosti !
  Zagotovo – NE !
  Ne vem,
  kje je našel podatek, da naj bi bil – IZ STALINGRADA -znani general Paulus
  kar
  nekakšen – Reichsminister.
  To, miniister realni – Paulus – nikoli – ni bil.
  Uradno je imel tak naziv:
  WERMACHT GENERALFELDMARSCHALL.
  V feldmaršala – je Hitler povišal – svojega “pisarniškega generala”,
  ko ga je poslal – PO KOSTANJ V ŽERJAVICO – v Stalingrad.
  Oče
  Friedricha PAULUSA je bil učitelj, nikakršen – NEMŠKI PLEMIČ.
  Predpono
  “von”
  so mu – kar pritaknili – NESOLIDNI ZGODOVINARJI,
  ker so PAULUSU
  – v šali govorili “LORD”
  – ker je bil le poročen z neko mednarodno, realno PLEMKINJO.
  “ŽAL NAŠ” –
  verjetno ex KP, ZK – PROVOKATORČEK – PA KAR – KOT MAČEK MURI,
  PREBERE IN PREPIŠE – VSE – NA KAR NALETI.
  Celo predpono
  “von” – piše – kar – “Von”.
  Skratka?
  Zelo “neelitne” – “komentatorje – žal
  – imamo tu, na tem OK E-PORTALU NOVE24TV ! L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA
  P.S.
  Torej
  – “Von Paulus” – ni VREDEN – NAŠE, VAŠE – POZORNOST.
  Samo zelo površen, maloveden – prepisovalec
  N PISAČ – VERJETNO – PO NAROČILU – JE – PAČ. Se zdi

 • dob

  tweet @utikejt:
  Dobra šola per definitionem in po defaultu NI >koristnakoristnapripravlja za trg delatradicionalna<, ki ponuja splošno izobrazbo. Samo takšna šola je sposobna vzgojiti svobodnega človeka.

 • dob

  Rešitev je zelo preprosta.

  1. Religija je ločena od države, to je civilizacijska pridobitev, ki izhaja iz izkušenj človeštva (vsaj Zahodnega dela sveta, če nič drugega!).
  2. Komunizem je religija.
  3. Komunisti naj dokažejo, da komunizem ni religija. V to jih je treba prisiliti.

  Dodatno pojasnilo:
  Če bi imeli Pravni red (pa ga nimamo, ker so nam komunisti namesto njega “podvalili” Revolucijo), potem bi ta sam poskrbel, da bi ideološke/religijske klešče in nastavki v šoli popustili.
  Pravilno je takšno sklepanje: če hoče religija svojo šolo s svojo vzgojo, naj si jo sama plačuje. Takšna šola, kot je zdaj ta obvezna, bi kvečjemu lahko bila svoboščina SD-ja ali vsakokratnega zmazka neke nove komunistične izmišljotine po tem, da mora religija komunizma imeti pravico do svoje šole. Ne pa obveza za vse – in to z imenom državna šola!

  Kar velja za eno religijo, mora veljati za OBE religiji v našem prostoru. Ta druga religija, komunizem, je tukaj sprijeta z državo!
  Tudi tu, kot povsod drugje, velja da ima Revolucija prednost pred pravnimi pravili.
  Poglejte si primer Zbornic! Kar velja za eno, ne velja za drugo. Članstvo v eni ni obvezno, v drugih pa je.

  Pri dokazovanju, da komunizem ni religija (kaj pa je potem, če ni religija?!) naj se komunizem drži istih pravil, ki jih je sam postavil pri dokazovanju svojega ateizma o tem, da Bog ne obstaja!
  Ta pravi: Boga ne vidim – torej ne obstaja! Pokaži mi ga, da bom vanj verjel…. Če mi ga ne moreš pokazati, potem BOGA NI!

  Pravilno!
  Jaz komunizma ne vidim (nikjer) – torej ne obstaja. Seveda ne, ker je religija.

  Komunisti naj torej dokažejo, da je komunizem kadarkoli v preteklosti obstajal (kjerkoli na Zemlji, kajti mi živimo tu, na Zemlji, edino njegov prerok kučan živi v komunističnih Nebesih!), ali da bi lahko,obstajal. Torej, da zdaj nekje obstaja (kjerkoli, s prstom naj ga pokažejo na zemljevidu), ali da bi obstajal lahko nekoč v prihodnosti (kjerkoli, kadarkoli).

  Seveda, govorimo o komunizmu kot humanem družbenem sistemu, za kar se razglaša, takem, ki odpravlja neenakosti v družbi, krivico med ljudmi, nečlovečnost (še posebej to slednje!), ki deluje v presežkih, tako da je vsega dovolj za vsakega po njegovih potrebah….

  Teh dokazov ni, ker takega komunizma ni. NI ga, ker ni mogoč na način, kot si verniki komunizma to predstavljajo.
  Če so dokazi – zdaj je priložnost, komunjare! Pokažite nam jih, da bomo še mi verjeli. Do zdaj smo videli samo gore trupel (160 milijonov ljudi, večinoma svojih lastnih državljanov, v 100 letih obstoja ko ideje komunizma), ki so se očitno samoumorili, saj morilcev ni!

  Za zdaj ste komunisti genocidna drhal!

  Vi, komunisti ste morilci na prisilnem dopustu. Sicer dobro plačanem, pa vseeno na prisilnem dopustu. Trpite, ke ne morete ubijati (kajčmo, tu so ostanki pravnega sistema, ki vas ovira, ampak delate na tem, da bi ga odpravili in pohitrili rešpevanje spotnih problemov….), kot vam vaš Manifest nalaga (da bi komunizem uspel, je treba iztrebiti 10% lastnega prebivalstva).

  Tito je pobil 5,3 % lastnega prebivalstva med leti 1946 in 1980! K pobitim prištejmo tiste, ki so pobvegnili ali bili izgnani. kučan nadaljuje to isto igro. Raznaroduje, redči narod, internacionalizira “idejo”, ki je ne zna javnosti niti pojasniti, ker je polpismen bedak! Izganja dobre podjetnike, ker se jih boji.

  Torej, verniki v komunizem lahko samo verujejo v to, da komunizem v 3D svetu (v materialnem svetu!) sploh lahko obstaja. Lahko imajo dvojo mitologijo, da je to samo njihova mitologija (tako kot križ ali polmesec z zvezdo ali kljukasti križ….). Skratka – njihova mitologija – njihova stvar! Ne pa obvezna v šoli!

  Torej VEN IZ ŠOLSKEGA SISTEMA in MARŠ STRAN OD OTROK….

  Če komunisti hočejo svoje šole, naj jih imajo. A naj si jih sami financirajo.
  Isto velja za RTV.
  Komunistični šerijat je treba ukiniti. Sicer bio preprosteje počakati na prihajajoči islamski šerijat, da ta ukine komunističnega, in potem zjebati islamskega in ne dovoliti novega vzpona komunističnemu (ki bo gotovo hotel prevzeti zasluge za “narodnosvobodilni” boj proti Islamu – ki ga je sam pripeljal sem!).

  A sta vam Pravni red in njegova vladavina tako zelo nevarna???
  Zgleda da sta!

  • Mojca pokraculja

   Seveda je Pravni red največja nevarnost “pravne države”. Uvedba Pravnega reda bi pomenila državni udar ! V globoki državi se lahko zgodi samo državni udar nad “pravno državo”globoke države.

   • dob

    Bingo!
    “V globoki državi se lahko zgodi samo državni udar nad “pravno državo”globoke države.”

 • Janez Kepic-Kern

  “ŽAL NAŠI” EX KP, ZK-JI
  so verjetno samo zaradi – njih potencialne “škodljivosti”
  potrebni – pozornosti.
  Nikakor pa podobno
  kot spodnji “PAULUS”=VERJETNO – F. TUNEK – NISO – “VREDNI ” – NAŠE POZORNOSTI.

  “Reichsminister Von Paulus”
  ni
  vreden MOJE, NAŠE, VAŠE – pozornosti !
  Zagotovo – NE !
  Ne vem,
  kje je našel podatek, da naj bi bil – IZ STALINGRADA -znani general Paulus
  kar
  nekakšen -“Reichsminister”.
  To,
  – miniister – realni – Paulus – nikoli – ni bil.
  Uradno je imel tak naziv:
  WERMACHT GENERALFELDMARSCHALL.
  V feldmaršala – je Hitler povišal – svojega “pisarniškega generala”,
  ko ga je poslal – PO KOSTANJ V ŽERJAVICO – v Stalingrad.
  Oče
  Friedricha PAULUSA je bil učitelj, nikakršen – NEMŠKI PLEMIČ.
  Predpono
  “von”
  so mu – kar pritaknili – NESOLIDNI ZGODOVINARJI,
  ker so PAULUSU
  – v šali govorili “LORD”
  – ker je bil le poročen z neko mednarodno, realno PLEMKINJO.
  “ŽAL NAŠ” –
  verjetno ex KP, ZK – PROVOKATORČEK – PA KAR – KOT MAČEK MURI,
  PREBERE IN PREPIŠE – VSE – NA KAR NALETI.
  Celo predpono
  “von” – piše – kar – “Von”.
  Skratka?
  Zelo “neelitne” – “komentatorje – žal
  – imamo tu, na tem OK E-PORTALU NOVE24TV ! L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA
  P.S.
  Torej
  – “Von Paulus” – ni VREDEN – NAŠE, VAŠE – POZORNOST.
  Samo zelo površen, maloveden – prepisovalec
  N PISAČ – VERJETNO – PO NAROČILU – JE – PAČ. Se zdi

 • šrauf

  Volk bo uvedel predmet pri katerm bo pučeval o pravicah ovc.

 • Antonius

  Pikalova Bela knjiga je aluzija na nedolžnost, v njej bo pa vsebina prikrite ideologije za vzgajanje bodočih komsomolcev.
  Sicer mi pa ni jasno, zakaj je potreben novi predmet o domovinski vzgoji. Pomembnost slovenske kulture in jezika lahko srednješolcem odpredavajo kar ob vsebinah predmeta slovenščine, zgodovinski okvir s končnim nastankom države Slovenije pa šolarji zaobjeto domovinsko vsebino lahko dobijo od predavateljev predmeta zgodovine.
  Seveda je zelo pomembno, da svoj delež o ljubezni do domovine, že v predšolskih časih in kasneje, prispevajo tudi domovinsko zavedni starši.

 • dob

  Sem gledal v en star medicinski slovar in v njem piše:
  strah pred svobodo: slovenija

 • Nata

  Otroci ne potrebujejo ne državljanske, ne domovinske vzgoje.
  Samo predmet Zgodovina naj sloni na pravi zgodovini .

 • Janez Novak

  Domovinska vzgoja po novem bo globalistična vzgoja v duhu vzpostavljanja Evroafrazije. To bo suicidna, avtokulturocidna, avtoetnocidna in avtogenocidna vzgoja. Vzgoja za odhod slovenskega in vseh evropskih narodov na smetišče zgodovine.

 • francelj3

  Kaj pa počne tu ta baraba na prvi sliki, ki je pravkar prelomil prisego in kršil ustavo? A ga šipec še ni luksiral?!

 • Slovenec 33

  Ko so slišale omenjeno izjavo so se krave začele neusmiljeno krohotati.

  Idioti bodo uvedli državljansko vzgojo !?!

  To je isto, kot bi v kupleraju iskali nedolžno kurbo ali pa v Sloveniji poštenega komunista,
  tudi možnost da boste srečali zelenega psa je večja, kot najdba iz prejšnjega stavka.

  Od podpornikov nadajevanja okupacije slovenskih dežel, ki vladajo v Sloveniji in se imajo za napredne, ker so njihovi predhodniki ali pa predniki med vojno izvedli gencid nad slovenskimi rodoljubi, ki še vedno leže po več kot 600 moriščih po slovenski zemlji in so po koncu vojne s svojo veleizdajo omogočili novo okupacijo slovenskih dežel z zamenjavo okupatorja, ne morete pričakovati napovedanega ampak le nov nateg.

 • Janez Kepic-Kern

  ŠALA

  Eh, eh – F. TUNEK
  TI
  IN TEH TVOJIH – TISOČ – VZDEVKOV !
  VALTER B. ITD, HUGO, PAULUS ITD. ITD.
  A
  NJIH – UČINEK JE TAK –
  KOT BI SE
  EX KP, ZK – STANE DOLANC – namaskiral – V BALETNO BALERINO !
  Kljub
  belim krilcem baletke
  – bi vsi takoj – prepoznali , PREPOZNALI,

  DA GRE ZA EX KP, ZK STANETA DOLANCA ! V baletni oblekci. L.r. JANEZ K. KERN KOMENDA
  P.S.
  KONEC ŠALE

 • xtc

  No ideja ni slaba,vendar je treba temule levemu pedrčku povedat ,da Titoizem,komunizem,Kučanizem,NOB banditstvo in zločinstvo in poveličevanje le tega NE sodijo k taki vzgoji,kot ne poveličevanje socializma,anarhizma in anarkosocializma.

 • MEFISTO MODRI

  Obeta se nam torej pouk o LGBT ideologiji s temelji marksizma.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!