Pirc Musarjevo neupravičeno potolažili s 70 tisoč evri, medtem ko drugorazredne žrtve pravosodja o takšnih vsotah le sanjajo!

Nataša Pirc Musar (Foto: STAfoto)

O tem, da se bodo vsi žepi plačnikov RTV naročnine zdaj praznili še zaradi Nataše Pirc Musar, ki bo prejela 70 tisoč evrov odškodnine, smo že poročali. Sanje o generalni direktorici RTVS se ji niso izpolnile, njena žalost pa ob tem terja ogromne vsote denarja. Generalni direktor RTVS Kadunc je pred kratkim javnost in novinarje zavajal, da je Nataša Pirc Musar dobila sodbo, saj je v resnici izgubila vse svoje tožbe proti RTVS. Zato ne čudi, da jo morajo po vsem tem finančno potolažiti. Nemoralnega dejanja se nihče ne sramuje, niti pomislijo pa ne na druge, resnične žrtve pravosodja, ki o takšni vsoti, tudi če bi si jo zaslužile, ne morejo sanjati.

Je generalni direktor RTV Slovenija Igor Kadunc glede sodne poravnave zavajal novinarje in javnost? Tako menijo tudi nekateri člani programskega sveta RTV Slovenija, ki so po poročanju Požareporta ogorčeni. Gre za sklenitev sodne poravnave z Natašo Pirc Musar, ki se ji sanje o generalni direktorici RTV niso uresničile. Znotraj programskega sveta so okoli famozne zadeve bila mnenja zelo deljena, Kadunc pa naj bi pred javnostjo skrival vzroke, ki so privedli do poravnave z Natašo Pirc Musar, saj se je za to poravnavo odločil povsem samostojno.

Na programskem svetu so po sodbi ljubljanskega višjega sodišča resda sprejeli sklep, da razsodbo o domnevni odškodnini Nataši Pirc Musar prepuščajo sodišču. Kljub temu se je Kadunc sam odločil, da ji bo odškodnino v vrednosti 70 tisoč evrov plačala RTV Slovenija. Na sredini tiskovni konferenci je zatrjeval in zavajal, da je Nataša Pirc Musar dobila sodbo. In resnica? Viri Požareporta, ki so del programskega sveta RTVS, zatrjujejo, da je Pirc Musarjeva v resnici “izgubila vse svoje tožbe zoper RTVS, Kadunc pa ji je za nagrado dal 70 tisoč evrov davkoplačevalskega denarja“. Po domače povedano, je denar dejansko dobila kot tolažbo, ker ni postala generalna direktorica RTV Slovenija.

Nemoralno in sramotno: Resnične žrtve dobijo bistveno manj, a slaba volja Pirc Musarjeve je očitno vredna več
Takšne tolažbe pa so za povprečnega človeka lahko samo sanje. Ob vseh drugih spornih vidikih je to plačilo, ki izhaja iz davkoplačevalskega denarja, v obliki sodne poravnave tudi skrajno nemoralno in sramotno za vse, ki so pri tem sodelovali. Sporno je tako za plačnika RTVS kot za prejemnico Natašo Pirc Musar, ki pa se s tem ne obremenjuje preveč. Prav vsi so z lahkoto odmislili, da za nakazilo takšnega zneska ni nobene materialne osnove, saj Pirc Musarjeva ob svoji prostovoljni kandidaturi sploh ni bila oškodovana. Celo sama se je hvalila, da je med svojo kandidaturo za generalno direktorico RTVS delala kot odvetnica, tako da je dohodek imela. In kaj ji je manjkalo? Zakaj bi se branila 70 tisoč evrov, če pa takšne vsote ne prejmejo niti tisti, ki bi si to dejansko zaslužili?

Varnostnika do smrti pretepla sina, starša pa za to prejela dvainpolkrat manj odškodnine kot Nataša Pirc Musar
Resnične žrtve pravosodja dobijo bistveno manj, a slabi volji Pirc Musarjeve, kot kaže, ne gre oporekati. Zaradi neuspeha je bila, glede na vsoto, veliko bolj poklapana od staršev do smrti pretepenega Gorazda Čamernika, dvajsetletnega fanta, ki sta ga 7. septembra 2007 dva varnostnika iz družbe VIP Varovanje brutalno in do smrti pretepla pred ljubljanskim nočnim klubom Global. Staršema žrtve je ljubljansko sodišče ob izgubi sina prisodilo kar 40 tisoč evrov manj, pa še to po osmih letih sodnega postopka. Prejela sta torej le 30 tisoč, medtem ko je žalovanje nekdanje informacijske pooblaščenke vredno približno dvainpolkrat več. Pa jo je za to kaj sram?

A. L.

 • AlojzZ

  Ona je naša, zato si zasluži to vsoto. Sicer je način tak, kot pač je. AMPAK! Cilj posvečuje sredstav!

 • Ivan Serpentinšek

  To so ojdipalci ki nimajo sramu, morale in vesti samo zeljo po plenjenju in pohlep…
  Ce bo taka moskinja ali kak politik iz levice, kjer jih je najvec, videl da polek njega umira clovek zaradi njegovih pohlepov bo se vprasal ja kaj pa mu je…
  Vecina zivali ima vec vesti kot levi politiki…

 • Franc Šink

  Vrhunc bi rad imel mir pred njo.Kajti če se ti ta baba o vrat, ali še kam.bo hudič.

 • indijanka

  Je vsaj podpisala, da nikoli več ne bo kandidirala za generalno direktorico RTV-ja?

 • indijanka

  ..seveda. Potočila je vsaj eno solzo, ker ni bilo po njeno.

  • Catwoman

   V njej ni ženskosti in človečnosti. Prazna je. Osrečuje jo samo denar. Taki ljudje nimajo duše.

 • Korenjak

  “Pohvala” Nova24tv, da plonka iz pozareport.si. :-)
  Kar me pri vsem bega, pa je: v Sloveniji ne poznamo tržne ekonomije, je nikoli nismo. Namesto tega od leta 1945 do danes gojimo dogovorno, pajdaško ekonomijo.
  Če izhajamo iz tega zavedanja, potem je naslednja logična premisa, da gre za dogovorjeno “odškodnino”: torej pol tebi, pol meni (bratski).
  Zbuja se najmanj sum zlorabe položaja in pravic (Igor Kadunc) – odprto pa ostaja vprašanje, ali bo morda Kadunc od teh 70.000 EUR “odškodnine” tudi kaj prejel za protiuslugo (gotovina na roko ali kakšna druga nagrada).
  V vsaki normalni državi, kjer bi policija delovala (ne pa naprimer mižala pri milijardnem pranju terorističnega denarja v največji/državni banki), bi se zganili in tak primer preiskali.
  Žal pa ravno slovenska policija tovrstna dejanja gospodarskega kriminala imenuje preprosto “kapitalizem” in se s takšnimi zadevami sploh ne obremenjujejo.

 • Korenjak

  Za posebej prijejenega, ojačanega s titanom. Prejšnji se je namreč sesedel pod njeno težo po nekaj kilometrih vožnje….

 • ljubinica

  Sram je seveda ni. Saj je levakinja, levaki pa sramu ne poznajo in casti nimajo.
  Zene jih samo pogoltnost na denar ….

 • Artur

  Psihopati ne poznajo sramu .

 • xtc

  Dokler bodo Slovenci butasti in volijo kot volijo,bo pač tako.

 • montyamp

  Hahaha , pircvontavlasta je trojček ki pove vse o murglosrbski vukojebini .

 • Osti jarej

  …pa kakšno vezo ima to z ihanom?

 • piko8

  Bivša informacijska zamaščenka; vest, sram, obžalovanje, to so elementi, ki ji levčarji nepoznajo!!

 • Andrej

  No, a ste videli, da bo res treba povišati RTV naročnino? Stroški so veliki in negospodarno vodenje je drago. Če bi pa tipi morali še odgovarjati za svoja dejanja, bi bili pa stroški še nekajkrat večji. Včasih so odgovornost plačevali “z naročilnico”. Tisti časi so pa še vedno. Na RTV SLO še niso ugotovili, da se je leta 91 v tej državi kakor nekaj spremenilo. Zato korigirajo tiste, ki mislijo, da se je kaj spremenilo. Z lažjo, prevaro, silo – če je treba, manipulacijo v poročanju….