Zver: Cerarjeva vlada je glede arbitraže računala na pritisk Bruslja, sama pa se ni znala pogovarjati s Hrvaško! Rupel: Čaka nas obdobje zelo napetih odnosov!

Dimitrij Rupel opozarja na obdobje napetosti, ki prihaja v odnosih med Slovenijo in Hrvaško. (foto: STA).

Arbitražno sodišče v Haagu je 29. junija letos razsodilo v zadevi mejnega spora med Slovenijo in Hrvaško. Državi imata po mednarodnem pravu pol leta časa, da se dogovorita glede implementacije odločitve, a ker južna soseda odločitve arbitražnega sodišča od samega začetka ne priznava (zaradi vsem dobro znanih razlogov se je še pred razglasitvijo odločila za enostranski izstop), bo to precej težje narediti, kot se zdi. Hrvaška vsako obliko izvrševanja sodbe arbitražnega sodišča kategorično zavrača, saj vztraja, da je bil arbitražni proces nepopravljivo kontaminiran s slovenske strani. Mednarodno pravo vztraja, da je za vsako implementacijo potrebno soglasje obeh strani, uporaba sile za implementacijo arbitražnega sodišča ni dovoljena, hrvaški notranji minister Davor Božinović pa je poudaril, da se bodo hrvaški policisti na vsako kršitev obstoječe mejne črte odzvali. Vlada Mira Cerarja na drugi strani vztraja, da mora Hrvaška sodelovati pri implementaciji, za začetek pa naj bi Slovenija implementirala tiste dele pogodbe, kjer Hrvaška ni posredno vpletena. A takšnih točk je bore malo. O tem, kaj lahko storijo Cerarjevi in če so v pol leta opravili svoje delo, smo se pogovarjali z nekdanji zunanjih ministrom v Janševi vladi, Dimitrijem Ruplom, in evropskim poslancem SDS v Bruslju, Milanom Zverom.

Kot nam je v telefonskem pogovoru povedal Milan Zver, Slovenija nikakor ne more enostransko implementirati odločitve arbitražnega sodišča, kot si to predstavlja vlada Mira Cerarja. “Morali bi se dejansko truditi za dialog in šele na podlagi dialoga bi se lahko karkoli dogovorili, ne gre samo za implementacijo, gre tudi za reševanje mejnega spora, slovenska politika bi morala bolj celovito nastopati pri rešitvi in se zavedati, da enostranska rešitev ni mogoča,” je do obnašanja trenutne slovenske vlade kritičen nekdanji šolski minister v prvi vladi Janeza Janše.

Arbitražna odločitev je bila takšna, kakršna je bila, hrvaški politiki vztrajajo pri svojem. Je slovenska politika v pol leta res storila dovolj? Zver meni, da bi morala biti predvsem bolj proaktivna, se truditi za dialog. Po njegovih besedah je Hrvaška dala jasno vedeti, da ne bo rešitev mejnega spora, zato bi morala uradna Ljubljana razmišljati tudi o drugih rešitvah. “Lahko se Slovenija izgovarja na mednarodne pogodbe, da jih je treba spoštovati, toda treba bo vzpostaviti dialog s Hrvaško. Slovenija je računala na pritisk Bruslja, pa se to ni zgodilo, sama pa ni storila dovolj. Prepričan sem, da bi se lahko s Hrvaško s pogovori na drugačen način naredilo veliko več,” je še zatrdil Zver.

Milan Zver. (foto: STA).

Odnosi s sosedo bi morali biti prioriteta vsake resne zunanje politike
Če bo Hrvaška še vztrajala na tem, da pristop reševanja odprtih mejnih vprašanj ne velja tudi pri njenih obmejnih sporih z drugimi sosedami, bi se dalo po besedah Zvera to pozicijo izkoristiti in z bilateralnimi pogovori doseči več kot z arbitražo. “Zato ne razumem vlade, da igra na samo eno karto,” je še dodal. Bistvenega problema zato trenutno ne more rešiti, tako pa bo potrebno v prihodnjih letih veliko narediti, da se uredijo odnosi s sosedo, saj so odnosi s sosedo prioriteta vsake zunanje politike resne vlade.

Sicer obstajajo določene pravne poti, po katerih lahko Slovenija pravno izsili hrvaško sodelovanje, vendar to ni edina pot, še vedno so odprte tudi druge poti, med drugim bilateralni dogovor, vendar samo v primeru, če Slovenija lahko iztrži več. Po besedah Zvera Slovenija dejansko je v takšnem položaju, saj si Hrvaška ne želi tovrstnih metod reševanja sporov z drugimi obmejnimi državami, Slovenija pa lahko na tak način dobi več kot z arbitražo.

Tudi nekdanji zunanji minister Dimitrij Rupel se strinja, da je vlada Mira Cerarja samo sebe spravila v kot in da je v nezavidljivi situaciji. Odločitev, da bo pritiskala na hrvaško stran, da implementira sodbo, je po njegovih besedah napačna politika, predvsem zato, ker je razsodba bolj v korist Hrvaške kot Slovenije.

Rupel: Pozabite na pomoč Evropske unije!
“Če pa pustimo ob strani to temeljno vsebinsko poanto, mislim, da je treba zaustaviti konje, se pomiriti, jaz ne verjamem, da bo Hrvaška dolgo časa vztrajala pri svojem stališču. Potrebno je potrpeti in potrebno je čas, ki prihaja, izkoristiti za intenzivno diplomatsko aktivnost. Težko ocenim, kaj vse je potrebno storiti, se pa ne bi preveč zanašal na pomoč Evropske unije. V Sloveniji bo treba zbrati vse ljudi, ki kaj vedo o slovensko-hrvaških problemih te meje in se dogovoriti za neko politiko, ki bo bolj racionalna in ki ne bo samo igrala na čustva volivcev,”
je povedal Rupel za Nova24TV.

Stvar je po besedah Rupla zelo resna, treba se je organizirati, potrebno je narediti seznam ukrepov, ki jih Slovenija lahko naredi v odnosu do reševanja mejnega spora s Hrvaško. “Tu je cela vrsta možnosti, kar se tiče implementacije v Piranskem zalivu, tukaj jaz ne vidim nobene druge možnosti kot to, da slovenska policija tukaj okrepi svojo represivno fizično navzočnost in da preprečuje nekontrolirano prehajanje meje, ampak kot rečeno, politiki ne bi smeli s to zadevo nabirati političnih točk, ker je stvar preveč občutljiva,” se je razgovoril Rupel, ki meni, da bi se bilo potrebno s Hrvaško vendarle še naprej pogovarjati in iskati alternativne rešitve. Se bo pa po njegovem potrebno pripraviti na dolgo obdobje napetosti, razburkanih čustev in incidentov na meji.

Izvirni greh nosi vlada Boruta Pahorja
Rupel je še povedal, da je največjo napako naredila že vlada Boruta Pahorja, ki je sploh vstopila v arbitražo, pa tudi Cerarjeva vlada je naredila nekaj kardinalnih napak, predvsem z izbiro slovenskega arbitra in vedenjem nekaterih funkcionarjev zunanjega ministrstva. “Zunanji minister ni opravil svojega dela. Vsak teden bi se moral pogovarjati o meji in prepričevati sogovornike o slovenskih stališčih, a tega ne počne,” je okrcal Karla Erjavca. Rupla še skrbi, kaj bo sploh naredila aktualna vlada jutri, če bodo hrvaški ribiči šli čez polovico Piranskega zaliva.

Bodo hrvaški ribiči v prihodnjih dneh skupaj s hrvaško policijo še prihajali do sredinske črte Piranskega zaliva in kako bo glede tega ukrepala slovenska vlada? (foto: STA).

Govorili smo tudi z enim izmed medijsko bolj izpostavljenih slovenskih ribičev, ki vsak dan lovijo v Piranskem zalivu in se jih mejni spor najbolj dotika. “Pred arbitražo sem lovil dosti bolj južno od trenutne meje, v teh šestih mesecih pa sem lovil do te arbitražne črte v spremstvu hrvaške in slovenske policije. Hrvaški policaji so mi prve tri mesece po odločitvi sodišča še prihajali nasproti in me opozarjali, da sem v njihovih vodah, sčasoma pa so nehali, prihajali so samo še do barke in me spremljali od daleč,” nam je povedal Silvano Radin, ki z nestrpnostjo čaka, kaj se bo na morju dogajalo v prihodnjih dneh in če ga bo slovenska policija zaščitila, če bo to potrebno.

Luka Svetina

 • Zakaj se vse to dogaja? Ker nimamo verjetno pravega liderja, moškega, ki je trden in močan pogajalec. Imamo pa razprodajalce Slovenskega premoženja in to je tudi vidno, z zemljo katero nam jemlje Hrvaška. Izdajalci Slovenskega naroda, uam da vam bo nekega dne mati narava sodila in ne skorumpirani sodniki in tožilci.

 • sloustava

  Ne, ne bo te zascitila, izkoristila te bo. Kriv bos incidentov, kot je kriva referentka na saltarju v NLB za pranje milijarde $ iranskega denarja. Kriva ne bo kucanisticna sprega, kriv bo Tuerkov drugorazredni slehernik! JA, tako je, ce je narod “ pick…”, po njemu se hodi, njemu se krade, njega se omalovazuje. Ej, narod moj, slovenski!

  • RATATA

   Dimsi rupsi je v tistem času vsak stavek pred kamerami začel z “naši prijatelji hrvati…”
   In hrvati so si to zapomnili in res mislijo,
   zato so pa sprejeli vso Istro z otoki in hočejo še dodatnih pol od polovice zaliva.
   Ma kakšni prijatelji (?)
   naši smrtni sovražniki so (!),
   ki bi nas pregazili in poklali,
   da bi mejili na nemško avstrijo
   in italijo tudi po kopnem! Itd.

 • MEFISTO

  O tem smo že včeraj pod drugim naslovom povedali vse, kar je bilo treba reči.

  Še enkrat, hvala prijateljem Hrvatom, ki nočejo implementirati arbitražne odločbe in ki iskreno naprotujejo temu, da bi se Hrvaška znova povečala na račun Slovenije, Slovenija pa zmanjšala v korist Hrvaške.

  Tako razmišljajo in delajo samo pravi prijatelji.

 • Vsi naši politiki – vsaj večina, imajo nepremičnine na hrvaškem – tukaj je REZULTAT >>>
  Rupel ima prav.
  V nedogled se bodo naši obmejni ljudje srečevali z raznimi incidenti …….namesto, da bi lahko
  živeli v miru in v prijateljstvu s sosedi v državi Hrvaški .
  Nimamo pravih politikov – nimamo domoljubnih politikov – imamo politike,
  ki mislijo samo ZA SEBE – za svoje koristi – žal. :(

  • črnaovca

   Razlika med Trumpom in našimi politiki je ravno v tem, da Trump pravi Amerika prva, naši pa moj žep prvi

   • luckyss

    Očitno imaš boljšo rešitev od naših politikov…zakaj jo ne deliš z nami ?!

    • Metod

     ..ker kar tako labra…

     • luckyss

      ..ja verjetno še ena SDS ovca več…

     • Metod

      pravi, da je črna ovca, kaj pa je v resnici, pa bo povedal.

     • črnaovca

      Vsem ki ste mi odgovorili. Prečitajte še enkrat saj je jasno. Seveda bi moralo pri nas kar nekja kričavih in samovšečnih politikov že davno oditi, tu se brez splošnega spoznanja, kulture in morale ne da nič narediti. Ve liko ljudi je okvarjenih iz prejšnjega sistema

 • črnaovca

  Gospodje evroposlanci kaj je pa vač doprinos k uveljavljanju arbitraže. Hrvati so pri tem ne glede na politično barvo zelo enotni.

 • luckyss

  VSE mednarodne arbitraže do sedaj so se tudi spoštovale, torej je Hrvaška nek unikum, ki ji lahko mirno prepustimo, da naredi politično pravni harakiri..
  Treba se je le izogibati incidentom, pravnih poti imamo dovolj…
  Z nastopom turistične sezone pri sosedih, pa tudi tiste” fizično legalne”, ki Hrvate lahko najbolj zabolijo..

 • Metod

  Žal, za ministra imamo klovna, ki pač ni in nikoli ne bo diplomat.
  Dr. zver ima prav.

  • komar marko

   imajo pa penzionerji 1000 EUR penzije. Tudi to šteje.

 • tarantela

  Ma dejte no nakladat! V 23 letih pretekle vlade niso mogle nič narediti, sedaj bo pa ta vlada vsega kriva!!!

  • luckyss

   Kaj niso nič naredili ?!
   Janša se je moral dogovarjati za konflikte v zalivu..sedaj to Hrvati počnejo na lastno roko ;)

   • tarantela

    Pri nas smo zmir imeli kolaborante…Sploh pa: kaj je Janša nedavno počel v Zagrebu na svojo roko???

  • komar marko

   hja, kdo je zaheblal prisluškovanje? prejšnje vlade. in ti ne nakladaš, hočeš nas poneu,mljati!

   • tarantela

    Janševi prjatli Amerosi…

    • komar marko

     a te Janšek danes ni obiskal. Še ena, ki brez njega ne more.

     • tarantela

      Pač najbolj nagaja.

     • komar marko

      a ko se je uprl montiranim procesom. A s tem nagaja? A stem angaja ko kaže na svinjarijos pranjem denarja. Čudi so pogledi delegatov. Ja, če se ne ve, mi svinjarije lahko delamo. Ni čudno, da so rovi polni in je bil zadnji čarovniškiproces z zažiganjem ljudi prav v SLO!

     • Krtača 20

      Mislim da janša lih ni en pameten naslov, da bi sploh še kaj opozarjal. Sploh ker je sam do vratu v lastnem zosu.

     • komar marko

      mi lahko poveš samo za en primer!
      Pa prosim brez podtikanj in montiranih procesov!

    • komar marko

     še ena, ki trdi da zločinec ni kriv, pač pa je kriv tisti ki je pokazal na svinjarijo. Tipičo za rdečuharje oziroma 9 bulo marksizma!

  • Mojca pokraculja

   Pa sej je to ena in ista vlada, kaj opletas kot da je bila 23 let neka druga vlada. Skoz so tvoji na oblasti!

 • Franc Šink

  Poneumljeni ljudje delajo neumnosti .

 • bednick

  Vsi, ki so kaj potegnl iz naslova arbitraže, bi morali dati gnar nazaj!!!!!

  PRED ARBITRAŽO- JEBA
  MED ARBITRAŽO- JEBA
  PO ARBITRAŽI- JEBA

  Banda lopovska!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • komar marko

   ne boš verjel. NAROD ČASTI, tako kot vedno in vedno samo eni pobirajo. kaj pravi kdo. Ti pomagam. Lopovski Dečki Slovenije. Od katerega podmladka so ti?

 • MEFISTO

  Poglejte si spodaj pod to mojo globoko mislijo, cvet rdečkarsko levičarske pameti.

  Se še čudite, da nas bo kmalu vzel hudič, če nas bodo še naprej vodili taki brezvezniki.

  Da ne bo pomote, tarantela in luckyss ter drugi nicki enega in edinega so med njimi.

  • Franc Šink

   Rdečkarji ne poznajo hudiča. On je duhovno bitje.

  • luckyss

   Res boš moral nekaj ukreniti zaradi svoje paranoje, tablete ti očitno ne pomagajo več…

   Sicer pa predlagam, da vsi nergači predlagate boljšo rešitev za Slovenijo, kot se udejanja sedaj..
   Tole jamranje in blatenje brez osnov je že patetično…dajte še svečko prižgat, no…

 • MEFISTO

  Še enkrat!

  Hval Hrvatom, ker nočejo naše zemlje!

  • komar marko

   tudi moje stališče je enako, ker nismo NIČ DOBILI samo izgubili. NIČČČČČČČČČČČČČČČČČČČČČ.

   • luckyss

    Če se bo arbitraža udejanjila smo končno dobili “fiksne” državne meje, da se ne bodo politiki še naprej “šlepali” na njih…Imajo pametnejšega dela dovolj…Npr. kako ustaviti islamizacijo Evrope in seveda predvsem naše dežele…

 • bubamara

  SDS je tudi največji krivec, da smo popuščali hrvatom. Ni mi jasno zakaj SDS tako simpatizira s hrvati. Zgodovina uči, da je hrvaški narod vreden najmanj zaupanja in tudi njihov odnos do slivencev je manjvreden. Rupel je tipičen predstavnik politične gliste, ki si je najmanj želel ureditve meje. Od vseh komisij so veliko denarja potegnili tudi politiki. Bljek.

  • luckyss

   Jasno je da nekatere naše politike držijo “južna brača” krepko za jajca zaradi prodaje našega TO orožja med vojno “na keš”…
   Kje je sedaj ta keš ?! V Nori tv, v kučanovem golfu, ki ima volan na obeh straneh…ali kje ?!

  • Franc Šink

   Prizorišče: Grad Mokrice.
   Topla postelja.
   V postelji Jadranka Kosor.
   Prijaha princ na belem konju iz bele Ljubljane.
   Skoč v posteljo in……..
   Zakaj pišem te neumnosti ?
   Zato da mi nekdo odgovori, kje je tu prisoten SDS.
   Komunisti radi poklanjajo svojo domovino, tudi za seks če ne gre drugače.

   • bubamara

    Tam res ni bil, v času vkadanja SDS ni naredil nič glede meje. Rupel pa še najmanj.

    • Franc Šink

     Seveda je bil ! In to v levem stolpu Vem tudi za datum.

   • luckyss

    Pahor ima očitno raje “miške male” mladoletne…
    Sicer pa tudi dogovarjanje o namernih konfliktih ni nedolžno….ali pač, ke je JJ “naš” ?! ;))

 • Krtača 20

  Desni spet neki hrvate zagovarjate. Kako predvidljivi ste, neverjetno.

  Drugač je pa tko. AS je svojo sodbo izdalo. S podpisom sta se obe strani strinjali da bosta spoštovali razsodbo (pa kakršna že) in tule Rupel in Zver nimata prav. S Hrvati se lahko samo še pogovarjamo KAKO se bo razsodba izvršila da bo najmanj boleče za obe strani. Glede na to, da je z današnjim dnem Hrvaška v prekršku pa verjetno sledijo določene sankcije in sodišče.

  Slovenija je dobila novo mejo in jo tudi vrisala ter jo bo morala začet tudi ščitit. Ni to sodišče kar neki. In če Hrvati mislijo da bojo nekaj posebnega v mednarodnem pravu se fajn motijo. Še vsak je plačal. In očitno so Hrvati izbral najdražjo pot.

  • bubamara

   Hrvat ima za hrbtom amere, tako da je varen na vseh sodiščih. Bruslu pa dol visi za balkanske rabote.

   • Krtača 20

    Jim ne bo pomagal. Tržišče imajo Hrvati v EU in ne v Ameriki. Ne bo se jim izšlo.

   • Darth Vader

    hrvatje imajo takšno vojaško industrijo, da če želijo, rdeči kolhoz slovenijo povozijo v 15min, na kongresnem trgu pa srba jankoviča oderejo iz kože in naredijo hrvaško šahovnico – zastavo iz kože tega srbajnca v ljubljani….in jo izobesijo na ljubljanski grad…

    • bubamara

     Res ? Ne spremljam te industrije. Razloži.

    • luckyss

     Ti si taprav očetov sin…on je rit nastavil Hitlerju ti pa bi jo očitno Hrvatom…

  • Darth Vader

   ti si se v zadnjih mesecih izkazal kot pravi znanstvenik :) zato bi blo pomoje dobro, da greš na temeljit zdravstveni pregled, ker tvoje zgornje pisanje nakazuje, da imaš težke težave na večih področjih povezanih z razumom, psihičnim zdravjem in najbrž tudi dojemanjem realnosti

   • luckyss

    Jebi ga, Krtača ima popolnoma prav…Vse pravne norme so na naši stani, Hrvati pa molijo Boga, da bi prišlo do incidenta, ker so drugače v riti

    In kaj predlagaš ti ?! Morda vaške straže s plavalnimi obroči in fračami ob morski meji ?!

    • Krtača 20

     Bom jaz predlagal. Pošljemo sds-ovce pogledat novo mejo. Če jih rvati potopijo, bomo sam rekl hvala. Pa kakšn venc zabrisal v vodo.

     • luckyss

      Brezveze…njihov domet bo spuščanje plavajočih svečk v morje..

     • Krtača 20

      Ja sej hehe, pa še tist jim bo zarad svečke pogorel pa se potopil hehehe

 • Ryuk

  cerar in erjavec rožljata z orožjem.

  • luckyss

   Edini, ki je v Sloveniji rožljal z orožjem je SDS ovski mulc, ki je sestavljal tanke iz lego kock, tako, da se nam je smejala celotna Hrvaška in širše…

   • Ryuk

    Celotna Hrvaška se je smejala takim spinom in vam, ki to dejansko verjamete. Edini, ki sploh lahko rožlja z orožjem je vlada.

 • Darth Vader

  če bi imeli na oblasti pravo desnico…..ne mehkužce iz vrst NSi in socialiste iz vrst krekovih socialistov :) to so ljudje, ki so že nekaj desetetij nazaj izgubili stik z realnostjo oziroma po domače povedano glave teh ljudi je povozil čas……potem bi bili sedaj mi vojaška velesila na balkanu…..tako je pa hrvaška……danes je dober dan,da zahtevamo padec cerarjeve vlade

 • totex39

  Imeli so možnost, da se pol leta lahko dogovorijo glede implementacije, vendar od tega ni bilo nič. V tem času smo imeli tudi predsedniške volitve in butasti volivci so spet izvolili največjega krivca, da imamo tako stanje. Očitno je tudi narod sprevržen in zaveden iz strani nesposobnih politikov ni nam več pomoči.

  • luckyss

   Boste očitno morali zamenjati narod….Pojdite na Dolenjsko med “Brajdiče” ali pa še bolj južno…

   • totex39

    Bomo raje izgnali drugače misleče, skupaj z politiki, ki niso za slovensko državo.

    • luckyss

     Boste morali počakati novega Hitlerja….sami le jamrate, pa jokcate in svečke prižigate…

     • Soave

      Jojmene !! Ti si pa tule za ” ravnovesje “, ali ne ?? Pokončen, korajžen možaar . . . .

     • luckyss

      Ja, tako je….zato pa tudi pozivam vse navzoče jamrajoče, da predlagajo boljšo politiko kot se trenutno izvaja z naše strani…pa čakam zaman…

     • Soave

      Seveda, čakaš !! To sem ti že večkrat napisala. Ne podučuj nas, ampak sam s svojimi somišljeniki kaj ukreni !!! Pišuka no ??

     • luckyss

      Sam sem o tem že spodaj podal svoje mnenje…na vaše pa še
      ČAKAM…

     • komar marko

      naše mnenje je, da SLO IZGUBLJA s to arbitražo. Še kaj čakaš? Ne dojameš!

     • luckyss

      Arbitraža je kompromis in nujno zlo….Po pomorskem pravu je mogoče Slovenija celo pridobila kakšno malenkost, po kopnem pa gre itak po katastru…
      To je treba spoštovati in arbitraža je kazen za dve butasti državi, ki nista sposobni dogovora…Pika, konec debate…
      Je pa seveda začrtana meja dosti boljša od statusa Quo kjer profitirajo edino politiki in korupcija..

     • RATATA

      Odločba arbitražnega tribunala o določitvi poteka meje je pravno nična(!) stran vržen denar in čas.

     • komar marko

      čudno, sem mislil, da to politiko dela vlada, pa se očitno motim. Torej danes trdiš, da je naša vlada NESPOSOBNA. Ali je mogoče pri tebi psihoterapija BUTN SKALA obrodila sadove. Čestitke!

     • luckyss

      Še čakam…

 • bubamara

  Arbitraža je sledila katastru. Torej je to pravična meja, čeprav smo mi potegnili kratko. Druga stvar je morje. Kako so nam prali možgane, da je morje od vseh republik yuge. Yuga je bila res ena velika laž.

  • Krtača 20

   Nikdar ni imela interne razmejitve morja.

  • luckyss

   Tudi na morju je sedaj pravična meja, ker mednarodno pomorsko pravo te meje ureja na podlagi kopenskih mej…Torej nas je v bistvu zajebal Kardelj, da danes ne moremo imeti neposrednega stika z mednarodnimi vodami..
   Nehajmo jamrat in se držimo zakonov ter predpisov…to je edina pot za civiliziran narod…
   Hrvati pa se bodo slej kot prej morali sprijazniti z dejstvi…

   • bubamara

    Hrvat ni civiliziran narod zato bo težka.

    • luckyss

     Bodo pač tudi politično ostali na Balkanu..fizično so že..

   • komar marko

    čudno, včeraj si pri NOVIČU trdil, da nek neakreditiran laboratorij lahko postavlja ekspertize. Torej tdriš, da je pravilno, da so zakoni samo za ene.

    • luckyss

     Pri Noviču trdim, da ni dovolj dokazov za obsodbo…če je vmešan ali kriv pa ne vem…
     Ne mešaj piva in šnopsa ;)

     • komar marko

      res je, to trdi KRTAČA. samo moj PC trdi, da je luckasti in ščetinko ena in ista oseba. Pač, bolj verjamem mojemu PC!

     • luckyss

      Tvoj Pc ti morda svetuje, da obiščeš psihiatra…;(
      Sicer pa je čudno, da pripadnik črede, ki prepoznava le “resnico” svojega edinega pastirja tako težko dojame, da ima lahko več različnih oseb enako mnenje ;))

     • komar marko

      ne dojameš. Ne hodim na volitve, živim od svojih rok in GLAVE. Za mene delajo Nemci in Avstrijci. Ti še kaj ni jasno?

     • luckyss

      Zakaj ne delajo zate Slovenci…a nisi več domoljub, ko gre za tvoj žep ?! ;))

 • Krtača 20

  V tem prispevku mi je všeč samo to, da sta se Rupel in Zver jasno in glasno ter neizpodbitno postavila na Hrvaško stran. Neprecenljivo. Koga ne bomo volili?

  • komar marko

   neizpodbitno je, da si polapismen. Študija je pokazala, da je takih 70%. To ne pomeni, da ne znaš pisati in brati. Pomeni, da nisi sposoben dojeti in razumeti zapisanega. Žal, bi morali takim vzeti pravico glasovanja. Zato smo tam kjer smo!

   • Krtača 20

    Pa janša je bil v hrvatiji, tko da je vsem jasno čigavo stališče sta morala ta dva pajaca zavzeti.

    • ja, ti pa res nič ne razumeš, no.

    • komar marko

     in kja je ta tam govoril. In kaj sta dejala RUPSI in Zver. Si LAŽNJIVEC!

     • Tega bo treba na novo naštelat. Nekaj se je izpridilo.

     • komar marko

      problem je, ker so stvari na zemlji konstantne, tudi pamet samo število uporabnikov se veča.Tako, da tudi štelanje ne bo pomagalo, Edina pomoč ki jo vidim je BUTN SKALA!

  • luckyss

   Ja, nepotreben lapsus, ki pa ob glasnem hrvaškem odstopanju od arbitraže to niti ni…
   Je pa to znak, da Hrvati obupno iščejo kakršno koli rešilno slamico v pravnem tsunamiju, ki jih čaka..
   Torej…le mirno in v skladu s pravom…

 • komar marko

  le kako naj nem Cmerko jasno pove stališče, če pa stališča nima do USTAVE , če je nad ZAKONI in ima v vladi ministre, ki prejemajo dodatke na stalno pripravljenost ali pa imajo na vesti plagiate!

 • lokec

  Kakšen fantastičen dan

 • komar marko

  no in KRTAČA, ali as luckasti sta odpovedal na celi črti. USB a imata prazna, brifing pa je zaradi praznikov odpadel, tako da ne morejo naložiti nove vsebine na ključke,

  • Krtača 20

   Lahko se sam zaletavaš ampak kontraargumentov pa ni in ni. Ker dobro veš, da je to kar pišem res. Pa nisem AKREDITIRAN hahahahaha

   • komar marko

    še enkrat, lahko ostane tako kot je. SLO ne dobiva NIČ samo izgublja. Ti še kaj ni jasno!

    • Krtača 20

     Dobiva, dobiva. Ta moment drži za jajca celo EU, hrvaško pa še janša bo čist ponižen. Čist super pozicije.

     • komar marko

      in kaj DOBIVA! In kje drži EU za jaja? OČitno ti brez JJ ni živeti.

     • Krtača 20

      Če Hrvatom ne bo treba upoštevat sodišča, potem tudi nam ne bo treba upoštevat marsičesa (vključno s Krškim recimo). In potem tudi drugim EU članicam ne bo treba upoštevat ničesar. Potem lahko rečemo samo še EU bajbaj.

     • komar marko

      pojma nimaš, kaj v pravu pomeni ARBITRAŽA! kljub danim zavezam!

     • Krtača 20

      Boš ti razložil. Vem da na kruh se je ne da namazat.

     • komar marko

      te stvari so pa že pljačljive. Prav! Ura svetovanja za te stvari se giblje zelo VISOKO!

     • Krtača 20

      Glede na tvojo mentaliteto boš kar velik plačal ja. Pozabi glede kasiranja.

     • komar marko

      moja morala je v primerjavi s tvojo ali VAŠO vsaj 10 stopenj višja. Kaj si hotel povedati?

     • Krtača 20

      Da nimaš nobene morale.

     • komar marko

      Veš hudiman je, ko norci nas normalne silite za rešetke, nam viljujete vaše moralne norme, medtem ko se dogaja ropanje države, montirani procesi, uničevanje dokazov. Kaj porečeš, katera srenja to počne. Zato ti o morali, je enakoi kot pocestnica o nedolžnosti!

 • Krtača 20

  Vsa čast desnim. Sploh ne rabite zunanjih sovražnikov. Kar sami sebe dobro potapljate.

 • tzt

  Računati na “pomoč” Bruslja je noro. Bedak in občasni klovn Ehjavec je izgubil kompas. Pravzaprav, ga nikoli ni niti imel. Bruseljska birokracija ima preveč opravka sama s sabo, da bi bila učinkovita. To se vidi vsakič, ko se zgodi konflikt večjih razsežnosti ali kak incident. Gobezdajo in gobezdajo ter nič ne ukrenejo. Lep primer je Srebrenica in klanje po bivših republikah bankrotirane yuge. Če kdo naredi red, ga Američani.

  • Krtača 20

   To so pa lepote EU o katerih skoz govorim. Zdaj je pa na kocki tudi EU. Če ne odreagira prav….

   • komar marko

    ha, ha, ha. In BRUSELJ ureja meje. Ni čudno da se vam tako kolca po YUGI.

  • lokec

   Slovenija lahko računa na pomoč Rusije. Mogoče bi lepo poprosili Melanio in se ji oravičili za vsa obrekovanja.

 • FORT WORTH

  V resnici se levaki pozvizgajo na arbitrazo in kakrsnokoli mejo s Hr.
  Pred vrati so volitve in ce cmerarjevim, nacrt s stopnjevanjem pritiska uspe vsaj delno poenotenje butalcev, se jim obeta nekaj vec glasov na volitvah s tem nov preboj v parlament.
  In, ker je na kocki njihov obstoj, imajo pripravljene tudi dogovorjene incidente…

 • tetka z ozadja

  Kaj je janšistična sodrga, vas jebe to, da boste po novih volitvah, še šibkejša opozicija?

  • Krtača 20

   Lahko se sam še v hrvatske domoljube preimenujejo al pa tompsonove….

  • FORT WORTH

   Mocna leva kolalicija = v resnici vse bolj obubozana drzava !!

  • tohuvabohu

   Spet boš cvilil kot prašiček, tako kot si 2004 do 2008.

 • Mojca pokraculja

  Na pomoč so računali?! He he zakaj pa? Ker so “podmazali” sodišče, da ni prekinilo, končalo postopka v trenutku, ko je prišlo do škandala. Hinavsko so šli v razsodbo, ces bomo že.Hrvati popolnoma upravičeno štejejo odločitev arbitražnega s. za vsiljeno. To sem napisala že takoj ob raszodbi in zdaj se potrjuje kot točno.Tako gleda na stvar tudi EU.Vsiljevanje in prisiljevanja brez enega samega aduta v roki!!!
  Naj mi nekdo pove, zakaj je Joras popolnoma tiho!?
  .

  • Krtača 20

   Še en hrvat

   • komar marko

    a si bil na terapiji. Ni prijela. PONOVI VAJO!

   • Mojca pokraculja

    Gle gle, Joško se javijo ! Pregovorio on ko pravi komunjara, svoje damo-tuđega ne damo !?!

 • komar marko

  ali veste česa se bojijo naši rdečuhi. Da propade imeprializem. Namreč če ta propade, so brez PUFOV in posledićno to pomeni da so rdečuhi brez hrane . In kaj to pomeni če so brez hrane. Sreča za SLO!

  • FORT WORTH

   Hehehe ++

 • Bastian

  Za novo leto bom v Lj. nesel svečko pred devetnajst tonski spomenik tovarišu Edvard Kardelju ki je mejo prestavil iz Mirne na Dragonjo. Sarkazem!
  Brez njega bi bili danes brez problemov s sosedi.

  • Krtača 20

   Hehehe

  • komar marko

   in naši rdečuhi bodo dejali: SPET SVEČKAR!

   • Bastian

    Cena brona nad 500kg je 3.28€x19000=62.320€
    Ostružki čisti 2.98€

 • tetka z ozadja

  Prej bo La Toya devica, kot pa stranka SDS vladna stranka.

  • FORT WORTH

   In prej boste vi levakarji zakuhali novo vojno v drzavi, kot pripeljali drzavo v blagostanje…

   • Krtača 20

    Spet zaznavam ene hrvatizme v tvojem stavku.

    • FORT WORTH

     Mogoce te je pa hrvat naredo…
     Hehehe

     • Krtača 20

      Mene sigurno ne. Mogoče si se pa izdal. Dopuščam možnost da si se učil Toporiśićšcico.

   • tetka z ozadja

    Mi si lahko privoščimo vse, vi morate samo poslušati.

    • komar marko

     Dobiš piškotka. Priden!

     • tetka z ozadja

      Plesali boste tako kot bomo mi špilali.

     • komar marko

      rad man dobro muziko, samo jeproblem, ko pa špilati ne znate. kamor pogledaš samo eno hreščanje ! Če je to za vas muzika,potem vas vljudno prosim, da greste v puščavo GOBI in se tam preskusite. Prav!

     • tetka z ozadja

      Ampak poslušat pa morate.

     • KIKI

      V puščavi ne odmeva….

     • traktor

      Špilat so se naučil samo na mitraljez. Pa še to mora bit dovolj velika ekipa v ansamblu. Radi imajo razmerjem tam 10:1, tisti,ki špilajo:tistim, ki plešejo.

     • romanos1

      Zakaj se ne boriš za svojo domovino?

     • Andrej

      Plešete vi ,Tante von hinten , tako kot vam špilajo srbijanski in hrvaški muzikanti širom Ljubljane in se nažirate s čevapćiči , zastonjkarski bedneži !

    • FORT WORTH

     To si ti lahko samo mislis…
     Hehehe

     • tetka z ozadja

      Hvala bogu, da je tako kot mi rečemo.

     • Andrej

      Kdo ste to “mi”? Združba morilskih prednikov , tatov in lažnivcev , to ste “vi”!

    • komar marko

     Tukaj vas pa EU hebla. Korak za korakom. Klofuta za klofuto. Zadni primer je BRICO!

    • tohuvabohu

     Obnašate se pa res tako, bedaki napumpani.

    • Andrej

     Mi si lahko privoščimo vse ! Saj v tem je problem , privoščili
     ste si tudi izgubo Istre s Piranskim zalivom vred ! Hazarderji komunistični !

  • traktor

   Tudi La Toya bi bila boljša za PM, kot Pahor, Bratušca in Cerar. Da ne govorim, kako dobra bi bila za zunanjega ministra. Dobro sosedski odnosi, pa to. Kahla je nula, zanjo.

  • Kaj ima ta komentar veze s tole temo ?
   “- Stara baba dolga noč….”

   • učko

    Tetko onanira kar naprej na iste stvari, sam da mu pride !

  • Andrej

   Simbolike ob tvojem “nicku” se pa le znebi , saj kljub temu lahko klevetaš
   in dokazuješ svojo “zvestobo” nacistični in komunistični ideologiji ! Slabo
   ozadje si izbral/a/ tovarišica Tante von hinten !

 • vzet tajkunom

  Rupelj in Zver že vesta,ta prava politika,ki znata samo obrekat nič drugega..kaj sta po do danes sploh pokazala ?’

  • učko

   Rupel je bil dolgoletni zunanji minister in ima kaj pokazat, Zver pač ne, je cepec !

   • vzet tajkunom

    Res je..mi pa gre na živce ,ko skoz stranke menja..

    • traktor

     Da ga nisi zamenjal za Modeldolfeta, al pa za Hrška, al pa tisto Trbovko, Barbaro, ne vem kaj?

   • marker

    Rupel nima kaj pokazati, razen ogromno kilometrine na nepotrebnih turnejah za naš denar.

 • luckyss

  Že davno spodaj sem napisal, da čakam na predlog koga od jamrajočih, ki bi bil boljši od postopkov, ki jih trenutno izvaja vlada..
  Še čakam ;)

  • Krtača 20

   Tud jest. Do zdaj pa samo to razberem, da bi se šla Zver pa Rupsi skupaj z JJ-em pogovarjat in dogovarjat…..za rvaško stran seveda.

   • marker

    Brez Janše mi živeti ni…

  • učko

   Zadeva je zavožena v maloro ! Tud kreganje okol’ tega, kdo je za to najbolj zaslužen, verjetno ne bi bilo produktivno.

   • luckyss

    Nič ni zavožena, končno smo pred tem da bodo Hrvati morali sprejeti odločitev sodišča…
    V to jih bo morala prisiliti Evropa, če hoče še naprej zagovarjati pravne norme, ki jih zagovarja npr.pri izsiljevanju višegrajskih držav..

    • učko

     Hrvati svoje polovice “Savudrijske uvale” ne bojo dali nikomur!!! To je vsakemu pametnemu jasno. Se rajši potolčejo s kompletno EU in celim svetom ! Ga ni hrvaškega politika, ki bi si upal na glas razmišljati o čem takem. So pa druge rešitve, ki so jih nakazali že Hrvati in bi bile čisto sprejemljive, pa so zlovenski politiki premenumni za njih.

     • luckyss

      Če Hrvati ne bodo spoštovali evropskih pravnih norm je to njihov problem…
      Smo pa šli v arbitražo ravno zaradi tega ker je vsakemu idiotu že jasno, da normalen dvostranski dogovor s Hrvati ni možen…in smo te možnosti že davno izčrpali..

     • učko

      Narobe razmišljaš! Nič ni to njihov problem, to je predvsem naš problem! Oni nam svojega dela “njihove Lipe” ne bojo dali. In še enkrat, to je naš problem, oni so ga že rešili s tem, da ga ne dajo !

     • luckyss

      S tem se bo ukvarjala Evropa, če hoče še naprej obstajati kot sestav pravnih držav..

     • učko

      kurac se bo Evropa s tem ukvarjala LOL

     • luckyss

      Se bo morala, če bo hotela svoje pravne norme vsiljevati tudi drugod..npr. pri “Višegrajcih”…V politiki se takšni “propusti” takoj izrabijo…Politika je pač kurba..

  • marker

   Pahor je zadevi skuhal in naj jo tudi poje.

   • luckyss

    Celotna naša in hrvaška “elita” to že predolgo kuhata na račun obeh narodov…
    Čas je da se ta golaž zlije stran ker je neužiten ali pa naj ga politiki sami požrejo..

 • marker

  G. Rupel pa naj bo kar lepo tiho.On je bil prvi, ki bi lahko kaj naredil v tej smeri, pa ni, ker je stalno trdil, da se nič ne mudi. On je bil tisti, ki je svetoval, da se zemljiška knjiga občine Piran posodi občini Buje. Sedaj pa imajo obe občini vpisane iste parcele.

 • PLavi-mil

  Pa saj naših komijev nobeden v Evropi ne mara.

 • Janez

  Ja?
  IN KJE JE ZDAJ ?
  TISTI NESLAVNI BAJE EX KP, ZK TAJNE SLUŽBE ” DR.” Sekolec !
  Ex
  podamaterski, bedni “arbiter”,
  KI NAM GA JE VSILIL EX “ŽAL” PREDS. D. TURK !?
  Ali se ne bi spodobilo,
  DA BI ZA SVOJE ŠKODLILVO “BUTALSKO” TELEFONARJENJE
  BIL
  TUDI OBRAVNAVAN V R. SLO PARLAMENTU IN TUDI KAZENSKO.
  GOTOVO
  SE VSI STRINJATE, DA NI V REDU,
  ČE TAKO SRAMOTNO ” NEDELO” NI JAVNO OBRAVNAVANO IN OSTANE NEKAZNOVANO !?
  Saj
  verjetno je pokasiral kar precej NAAŠEGA R. SLO DENARJA ! L.r. Janez K. KOMENDA

 • marker

  Naš ex predsednik Milan poučuje Španijo zaradi Katalonije o demokraciji, o AS je pa čisto tiho. Človek nehote dobi občutek, da mu Slovenija res ni intimna opcija.

  • traktor

   Ko da parkeljčke v marmelado, je še kako, njegova intimna opcija.

 • Krtača 20

  Pozor pozor! Oglas! Poceni prodamo rupsija, zvera in janšo. Nakup je možen samo za hrvaške stranke. Nakup je možen kot posamezen artikel ali v paketu. Pri paketnem nakupu priznamo 30% popust oz tretji član je gratis. Samo kratko opozorilo – potrebni so večjih mentalnih popravil…..

  • luckyss

   Brezveze pišeš…oni so jih že kupil…
   Je šel zadnjič taglavni v ZG po peneze…

  • xtc

   Kaj ko bi vas mi levake prodal Hrčkom,baje “ustaši” ljubijo vas leve.

 • Borut Stari

  Zaradi totalne nesposobnosti PV in z “višinsko” boleznijo prizadetega zunanjega ministra bomo na mednarodnem prizorišču postali, kar smo nekako že,zdraharji. Će že niso, bodo s bolano trmastim načinom implementacije povzročili izgubo težko prislužene mednarodne kredibilnosti. Že to, da kot članica EU lezemo v rit Rusom nam v družini ruši ugled.

  • luckyss

   Tudi tebe sprašujem po alternativni rešitvi…
   Dogovorjeni incidenti v zalivu spet…morda ?!
   In zahteva po spoštovanju prava ni zdraharstvo…

   • Borut Stari

    Preberi še enkrat arbitražno razsodbo in nehaj bluziti o spoštovanju prava.Implementacija se izvede z dogovorom obeh strani, Implementacija z izsiljevanjem ne bo dobila mednarodne podpore. Incidenti so izsiljeni s strani nesposobne politike. Za izsiljevanje so se dogovorili štirje predsedniki na sestanku pri Cerarju. Nihče se ne bori za Slovence, ki so ostali na “oni strani”. Na morju pa so sproženi incidenti zaradi 2 deci vode in neka rib.

 • Krtača 20

  Fantje fantje, serjete ga. Tule ni prostora za politične točke in obračunavanja. Tule bi moral desni in levi tulit v isti rog. Sploh ker gre za Slovenijo in njene meje. Vsako spodkopavanje sporazuma s strani desnih je izdaja Slovenije. Če smo se odločili za arbitražo, moramo za tem tudi stat in spoštovat odločitev sodišča. Druge ni. Tole desno nabijanje je navadna sramota.

  • lokec

   V normalni državi naj bi bilo tako.

  • Mojca pokraculja

   Bejž no, sranje k ste ga zakuhal kar sami požrite.Pa dober tek !

  • marker

   Kako boš stopil skupaj, ko vedno kadar karkoli predlaga desnica, levica vedno vse zminira. Sicer pa pri arbitraži nosi zastavo izključno levica in ne mešaj zraven desnico. To ni kolektivna odgovornost.

  • marker

   Vlada JJ je ukinila 2. januar kot praznik. Vlada Cerarja ga je uvedla nazaj kot praznik, čeprav na ta dan dela cela Evropa razen Srbije. En delovni dan več precej pomeni. Potem pa tuli v isti rog.

   • ahnenpass

    Najdi mi enega Slovenca, ki bi raje delal kot ostal doma, enega samega prosim?
    Pa kdo si ti, da boš nam zapovedoval delo, Avstrija ima skoraj pol več praznikov kot mi, pa ni rekorder v Evropi.
    Naši delavčki vsako leto pridelajo samo še večje izgube, našim kmetavzarjem moramo pa plačevati za hrano, ki je sami ne pridelajo dovolj niti zase, za vse je bolje, če smo doma.

 • učko

  V svetu obstajajo območja, tako imenovana “kondominiji”, ki jih koristita dve ali celo tri države, če se tako dogovorijo. Sej najbolj važno je, da ni katera država prikrajšana zaradi nedostopnosti. Drugače pa bi jaz tam “zalaufal” neko drugo politiko. In to je ekološka politika. Ribe in posledično tudi ostali morski živelj se v Jadranu iztreblja zaradi prekomernega ulova in svinanja !!!! Najprej je potrebno omejiti prekomerno lovljenje najbolj požrešnim in to so Makaronarji-Polentarji. Potem pa hrvaškim in slovenskim ribičem !!!!!!

  • luckyss

   Itak bo v veljavo stopil sporazum, ki bo dovoljeval hrvaškim ribičem ( določenem številu bark) ribolov v našem morju in našim v hrvaškem, ki v bistvu že obstaja in je potrditev le formalnost..
   Hrvaški politiki bodo to objavili kot veliko zmago, naši pa dve tretjini zaliva kot še večjo zmago…
   Le na tak način oboji ne bodo preveč izgubili pri svojih volivcih…
   Torej je vse skupaj bolj kot ne farsa in hrana za ovce..

   • učko

    Jap, naši bojo naše cepce prepričevali, da je 2/3 zaliva našega, Hrvati bojo svojim govorili da je pol zaliva še vedno njihovega, eni in drugi pa se bojo prevažali po tem območju, ki ga je Hrvaška nedavno že markirala. Sam naši še nekej glumijo in vztrajajo pri nekih nemogočih zahtevah. Mogoče pa je to samo taktično, da bojo Hrvaško in njene pobude malo omehčali. Ampak ja, to je edina in najboljša rešitev !

    • ahnenpass

     Zakaj pa Italijani ne trdijo, da je pol Koperskega zaliva njihovega, zaliv je ja zaliv, kje točno je tam razlika?

  • ahnenpass

   Zakaj, kaj smo imeli pa pred nastankom ustaške NDH?
   Kakšen kondomij neki, cela Istra je bila Slovenska, vse tam do Reke, tam nikoli prej ni bilo hrvaške države.

   • učko

    Imeli smo šesto januarsko diktaturo norega srbskega kralja ! Čitaj malo zgodovino !

    • ahnenpass

     Pa kaj, saj nam ni zemljo kradel, med tisto diktaturo smo bili vsaj narod, zdaj smo zgleda samo še severozahodni hrvati.

 • ahnenpass

  Piran je zaenkrat še v Sloveniji, hrvaški karabinjeri so lahko v zalivu samo agresor.
  Policajem predlagam raketne lanserje, z enim strelom lahko potopijo hrvaški čoln.

  • učko

   hahaha, to bi pa rad vidu hahahaha

   • ahnenpass

    Na nas bi streljali, naj enkrat pokažejo mišice še proti agresorju in okupatorju.

    • učko

     Ne bi streljali, prišlo bi na stotine ribiških in drugih hrvaških ladij in ladjic skoz v Piran in Koper in bi naše policajce natepli z vesli, vse policajske čolne pa ročno navrtali in potopili. In kdo misliš, da bi jim to prepreču ? So se že enkrat odpravljali množično v Piranski zaliv, pa so potem preklicali, ker ni bilo potrebe, da pridejo !

     • ahnenpass

      Pa naj, če so tako otročji, zakaj pa ne, naj vidi cel svet kako se Slovencem zemlja krade. Začeli so pa ustaši, samo to moramo ves čas poudarjati, naj vedo s kom imamo opravka.
      A nismo stalno opozarjali Evropo, da katolibanom med nami ni mesta dokler se ne očlovečijo?

     • učko

      hahahahaha

 • ahnenpass

  S hrvati imamo cel kup problemov, od vseh zaselkov ob meji, do nuklearke, Merkatorja in še cele vrste drugih podjetij. Ne vem kaj še čakamo, sosedi smo tudi z drugimi državami, pa z nobeno nimamo problemov. Najprej ven s hrvati, potem se lahko pa pogovarjamo naprej, saj jih ne rabimo, prej oni nas kot mi njih.

  • xtc

   Kakšen problem je Mercator?
   Ta je problem v levih glavah.
   mercator ima lastnika,,takega kot so pač levaki,zrihtali z bremzanjem prodaje.
   Nehajte opletati z mercatorjem ,kot nekim strateškim podjetjem ,gre za umobolni blef ,ki rase le po levih glavah ,da farbajo leve ovce,da lahko levaki kradejo iz korit.
   Ni nikakršnih problemov,ko ima firma latnika nima država kaj več iskati in pisati neke zakone zaradi nekega podjetja.
   Slovenski levaki pač živijo od problemov ,a da z drugimi pa jih nimamo,kaj pa karnapreje enkrat štorajo po koroški,pa po italiji.

   • ahnenpass

    Kaj si pa ti dobil za Merkator? Jaz nič, samo stroške, ki smo jih imeli ,da smo trgovsko verigo postavili na noge. Hrvati so plačali pa v kunah, lahko si z njimi edino rit obrišeš, oni jih lahko narišejo kolikor jih boš rabil.

    Kaj pa nuklearka, a si mi delimo pol jadranskih otokov in zagrebško industrijsko cono mogoče, ki smo jih financirali med Jugoslavijo?

    • xtc

     Kaj te briga Mercator,seveda smo imeli stroške,ker je Zoki kradel iz njega in ga prezadolžil,ravno zato bi ga morali prodati že davno preje.
     Kaj me briga ,če gre Mercator jutri v stečaj.
     Mercator je nepomemben,njegovo pomembnost Slovencem v glabvo nabijajo levaki.
     Kdor koli bo kupil Mercator je prav ,da drži levake vstran od korit.
     Prosim ne mi opletati o dobaviteljih ,ker gre za navaden blef dobri bodo takoj dobavljali več drugim.
     In še tole Mercator je eden slabših plačnikov na rok,pa zelo rad ponuja kompenzavije,kar drugi trgovci Spar,Le Clerc,Lidl,Hofer,Euro Spin ne počno.

   • ahnenpass

    Zakaj je sploh nastal Merkator?
    Sestavljen je bil iz lokalnih trgovinic, ki so bile v lasti občin in zadrug,ker smo hoteli ustvariti velikega trgovca, da bi lahko konkuriral tujcem. In res, naredili so najbolj drago trgovino, v kateri so te stregli kot v hotelu, prodajali so pa samo hrvaško in domnevno kvalitetno slovensko robo. Državljanom prvega razreda je ustrezalo, tam so lahko vedno kupili bajadero in gavrilovič pašteto, ostalim pa niti ne, ker je bilo povsod drugje ceneje in tudi bolje.
    Najboljši trgovci so nastali pri nas ppob osamosvojitvi, ko se je odprl prostor za zasebnike, na tujih trgovskih portalih so poiskali solidne dobavitelje in preplavili trg s cenenimi in dokaj kvalitetenimi proizvodi, ki so bili tudi trikrat cenejši od vsega kar se je dalo kupiti pri konkurenci. Če so hoteli ustvariti Merkator, so morali najprej odstraniti vse te frajerje, ki so se dejansko sami znašli in so delali dokaj pošteno. Nič od tega ni bilo vračunano v ceno.
    Hrvati so večji in močnejši, torej je logično, da se mi priključimo njim in ne obratno. Če verjameš v palčke edino, danes male korporacije kupujejo cele države, kljub temu se je nekomu zdela dobra ideja, če prodamo najbolj perspektivno panogo, ki vedno nosi dobiček. Torej tisto, kar se žre. In to za kune, ki niso nič drugega kot fotokopirane hrvaške obveznice, za katere se čez mejo praktično nič ne dobi. Je to logično? Isto se gredo zdaj s Tušem in preostalimi zasebniki, ki pa niso več tisti podjetni kapitalisti temveč zgolj nastavljene marionete komunistov oziroma lokalnih post socialističnih oligarhij. Narod vidi samo blagovne znamke, ne vidijo simbolov, sploh pa ne razumejo kapitala.

 • spet-sam-jest

  Sicr je res, de ma naša vojska municije glih sam za eno bl švph ohcet in de se ni sposobna spopast niti z mau večjimromskim taborom, sam bi useen lohk po hribčkih nad Piranom in Portorožom podtavl tisteih nekej topou, k jih še majo, pa poslikal in slike objavl.Sej ne za kkšne spopade, sam zato, deb Hrvati k plujejo čez mejo, hodil usak dan domou z usranim gatam in bi jih žene, k b se naveličale to usak dan prat ptepričale, de b že enkrat nehal čez rint in b lohk mel ene gate za ceu tedn, tko k jih majo zdej.

 • Mojca pokraculja

  Zakaj je Joško Joras obmolknil ?

  • ahnenpass

   Ker je ostal sam, Slovenska država ga je izdala in pustila na milost hrvatom.

   • Mojca pokraculja

    Še mal razmisli, no!

    • ahnenpass

     Nimam kaj razmisliti, tam je bila vedno Slovenska zemlja, nikoli hrvaška, boli me k* za Jorasa, tam je Slovenija!

     • Mojca pokraculja

      Ne, ne štekaš, tle so kravje kupčije udzadi.Boli Joškota k* za slovensko zemljo…

  • dob

   tole je pa vprašanje za milijon kramarjev!

 • Krtača 20

  Polenkovič dobi še en lušten računček iz EU za tele svoje neumnosti, pa ga bo narod sam odraziral: te broj onih koji smatraju da zemlja ide u krivom smjeru
  Smjer kretanja zemlje (kao svojevrsni pokazatelj društvenog optimizma) podupire 16,9 posto građanki/građana u odnosu na 17,9 posto iz listopada. U ovomjesečnom istraživanju 76,8 posto ispitanika/ca smatra da Hrvatska ide u pogrešnom smjeru, u odnosu na 74,4 posto iz listopada. Kakav je smjer zemlje ne zna 6,2 posto građana/ki. Najveći udio društvenih optimista bilježi se među glasačima HDZ-a i iznosi 58 posto (u listopadu 60,1 posto), dok je među glasačima glavnog koalicijskog partnera HNS-a taj udio niži i iznosi 33,6 posto. Među glasačima vodeće oporbene stranke SDP udio društveni optimista je značajno niži i iznosi svega 6,6 post

 • Mojca pokraculja

  Pa dejmo še mal drugače vprašat.
  Kaj bi mi storili, če bi bila situacija obrnjena. Če bi Hrvati naredili to, kar smo mi/ vi komunjare oziroma Sekolec? Ali bi bila odločitev arbitrov za nas sploh kredibilna?

  • Krtača 20

   Če smo se odločil za to igro in bi sodišče tako odločilo, bi moral bit kredibilno.

   • Mojca pokraculja

    Hahaha, o za popi..t, hahaha. Matr si ti dober igralec, hahaha !

    • Krtača 20

     Saj te razumem. Hrvat pač….

     • Mojca pokraculja

      Jst tud tebe…..domobranc pač…

  • ahnenpass

   Mi smo se že izkazali, ko so ukazali JNA premik nad Slovenijo in tudi potem, ko so vozili ustaše iz bojišč v naši Istro (počitniške kampe in vikende).

   • Mojca pokraculja

    Ma dej ne bluzi, vprašanje dobro preberi.

  • rabbit

   Pa misliš da Hrvati tega niso delali še več njihov arbiter je celo spal na njihovem veleposlaništvu.

   • Mojca pokraculja

    Tudi če so delali, nihče jih ni razkrinkal. Če bi jih pa razrinkali, pa bi mi rekli ne gremo se več, tko kot so rekli Hrvati, bi odločitev arbitraže bila za nas kredibilna?
    Si ne upam pomisliti kaj vse bi se zgrnilo nad njih.Pravzaprav vem,vse tisto kar se vsakodnevno zgrinja nad opozicijo samo da usta odpre. Smešno, kot da bi opozicija vladala ! Ampak tako je pač v diktaturi.

 • ahnenpass

  Obstaja tudi alternativna rešitev, naj hrvati povejo kaj bi radi, mi jih pa ubogajmo in se jim pridružimo.
  Pol Slovenije bi bilo takoj zato, saj so po rodu sami hrvati, še posebej odkar so napadli Slovenijo in obtožili srbe, ki jih do danes izganjajo ven in zasedajo njihove domove. K nam so prišli pa med njihovo vojno, to je zame okupacija in veleizdaja, cel naš politični prostor je kontaminiran s hvati, na vseh javnih funkcijah so nastavljeni, tudi tam, kjer bi morali prvi varovati Slovenske interese.

  • Krtača 20

   A misliš da bi bli za sporazum da je meja pri Bohinju?

   • ahnenpass

    Pahor hoče zahodni balkan, pod dominacijo hrvatov, zakaj upor, itak jih samo simbolično kritiziramo.
    Rad bi videl da bi kaj takega poskusili pred 30 leti,ko so bili pri nas še srbi.

  • xtc

   A bi za spremembo ti kaj prebral zgodovinio in nehal pisati popolne neumnosti.

   • ahnenpass

    Potem pa ti povej kdaj so prišli hrvati v Istro, če ne med NDH okupacijo.
    Pokaži kaj imaš sinko, razen če nisi obiskoval osnovno šolo v Zagrebu, kot večina naših patriotov in velikih slovencev.

    • xtc

     Povej mi kdaj je Karadjordjević odvzel Slovencem Varaždin in Čakovec in območje tam okrog?

    • xtc

     Ne napletaj neumnosti,Hrvati so se pričeli v Istro seliti že po razpadu AO,obalni pas celotne Hrvaške pa je po Londonskem sporazumu pripadel Italijanom.
     V priobalni pas pa so se tako Hrvati,kot Titova oblast naseljujoča Srbe intenzivneje začeli po drugi vojni,ko so pregnali Ezule.

 • Vera

  Žalostno je, da Je Rosvita Pesek bila v sinočnjih Odmevih pametnejša od predsednika DZ- Brgleza , saj ga je na posledice nasilne aplimintacije opozorila, da za našo državo to ne bo dobro, ker nas nihče iz EU-ja ne podpira javno .

  • ahnenpass

   A ustaše pa podpirajo?
   Potem smo pa res gnoj.

  • učko

   No Rosvita je sigurno pametnejša od Brgla-si-ga-drgla! In prav je imela. S Hrvati se je treba dogovoriti !

   • ahnenpass

    Zakaj se nismo pa s srbi dogovarjali,a to so bili pa slovenski državljani tretjega razreda, pod posebno zaščito nove nacistične države?

    • učko

     Zdej si pa začel bluzit totalno izven konteksta, pejt kej pojest, pa se mal spočij !

     • ahnenpass

      Nikar se ne sprenevedaj, tako se je začelo, naši nacisti so začeli nabijati, da nas hočejo srbi asimilirati, oni tega nikoli niso nameravali ali počeli, danes pa nam hrvati delajo točno to kar so pred 30 leti lažno obtožili srbe.

 • stajerc5

  Precitajte kaj si kaj prava(ne tista druga, hehe…) Svica misli o sporu z kockastimi:
  https://www.srf.ch/news/international/grenzstreit-slowenien-kroatien-ein-schlechtes-beispiel-fuer-andere-eu-beitrittskandidaten

  • ahnenpass

   Ne verjamem, da je treba NDH posebej opisovati svetu, saj so se vsi v šolah učili svetovno zgodovino.

   • stajerc5

    Poserje se celi svet na tvoj NDH in nase blesave rdeckote. Za njih je vse skupaj en vrtec, lutkovno gledalisce, commedia del arte!!!

    • ahnenpass

     Misliš, da so se ustaši samo šalili, da jih ni več?
     Kaj pa potem delajo vsako leto v Celju, na tistem shodu neonacistov, morda si hodijo ogledovat razstavo krizantem.

     • stajerc5

      Tvoja neumnost nima meja, ravno Celje si izbral- utrdbo SD-ja. Ejejej, ni ti pomoci!

     • ahnenpass

      Utrdbo, ki jo že celo generacijo vodi en sam župan, ki je bil slučajno tudi predsednik SLS in direktor nadzornega odbora NLB Celje.
      Kaj za Slovence pomeni izdajalska Slovenska ljudska stranka, ki nas je med 2.sv predala okupatorjem in začela bratomorno kalvarijo, je po moje nauk sam po sebi, oni so šli pa ustanavljat stranko z istim imenom, potem ko so sfukali Peterletove Krščanske demokrate.

     • stajerc5

      Banka Celje- nenadne smrti… Pojdi na “srot plac” vprasati…., kdo bo naslednji…

     • ahnenpass

      Pa res, kako je pa kaj Šrot, a je še živ?
      Meni se včasih prikazuje, ampak verjetno gnije v kakšni ječi, priklenjen na verige, medtem ko ga glodajo podgane, kje v Gvantanamu najmanj.

     • stajerc5

      Govorim o “se ne” kaznovanemu bratecu, slovenskemu opankarju Cjela…

   • stajerc5

    Ce ne znas nobenega drugega jezika kot srbscino in priuceno slovenscino, vprasaj strica Googla, ce ti lahko prevede clanek in se ne skrivaj v brezveznih odgovorih!

 • ahnenpass

  Če se ne mislimo boriti s hrvati, zakaj se preprosto ne vdamo in pustimo, da nas pohrvatijo?

  • učko

   Bomo rajš sam tebe reskirali, te bomo dal Hrvatom, boš glavna zvezda v zagrebškem živalskem vrtu LOL !

   • ahnenpass

    Hvala učko, to je pravi Slovenec.
    Kje si se pa ti rodil, morda v Zagrebu, verjetno ti je mati nadela lepo hrvaško ime, lahko se pa tudi motim.

    • učko

     Jah, tebe bomo dal’ za pogajalca, pa se boš stepu s Hrvati !

     • ahnenpass

      Me ne zanima, jaz ne sovražim hrvatov, samo neumno se mi zdi, da se veliki slovenci, po rodu iz hrvaške tako otročje sprenevedate. Povejte kaj bi radi, da se vam lahko prilagodimo, pa je, saj ni nobenega upora, če ni več srbov, bo za vse lažje in bolj spodobno. Ampak ne, hrvati nas hočejo najprej ponižati in se nam maščevati za pokole ustašev, potem sledi pa še vse ostalo kar so nam skuhali, Jih je ja polna Slovenija, odkar smo z njimi nadomestili Srbe, drugih Slovencev praktično ni več, živeti pa moramo, mi nimamo več ničesar in nimamo kam bežat.

     • učko

      kako kurac ne sovražiš Hrvatov, k’ pa si don’s ceu dan pisal najslabš od Hrvatov, tut tist, kar nikakor ni res !

     • stajerc5

      Kako naj rojeni srbin, cefutar, cetnik, napise kaj dobrega o kockastih!?

     • ahnenpass

      Ti si zgleda po rodu hrvat, ker si tako občutljiv. Preberi še enkrat, po ustaših je celo zapovedano pljuvati, ne napadam niti enega hrvata osebno, do hinavski psiho politike sem pa skrajno kritičen, vendar se še vedno držim osnovnih dialektičnih pravil. Debatiramo pač, se mi zdi, prej ko si bomo prišli gor kakšen zgodovinski zločin so skovali že pred 30 leti, bolje bo za vse, prej bo konec in vsi bomo manj trpeli.

 • marker

  Evropa nas ne bo podprla pri arbitraži, ker Cerar oziroma levica noče prodati NLB, svoj levi bankomat.

  • učko

   Jah, pa še polno drugih razlogov je. Hrvati so sigurno bolj zaželeni v EU kot mi, to je jasno !

   • ahnenpass

    Se ti zdi?
    Spomni se škandala, ko so jih sprejeli v EU in je lahko cela Evropa videla ustaško zastavo namesto nove hrvaške.
    Prej so imeli Slovence za normalne ljudi in borce proti fašizmu, zdaj pa nekako niso več prepričani.

    • učko

     Najbolj fašistični so ta rdeči fašisti, ki formalno sploh niso fašisti !

     • ahnenpass

      To ti misliš, saj zato smo pa padli tako nizko, ker so od nekdaj bili točno to. Pred koncem vojne so šli pa v hoste ter postali največji borci za svobodo in komunisti. Med Jugoslavijo so morali dati mir, ni bilo nobene naci scene, zdaj pa lahko končno izživijo vse svoje zavrte frustracije, drugega itak ne znajo.

   • marker

    Precej pomembni razlogi so tudi rdeča usmerjenost, paktiranje z Rusi, glasovanje v ZN in nepremišljeno priznavanje Palestine.

    • učko

     tud’ to, ja

  • stajerc5

   To je samo en od razlogov…

 • RATATA

  Dimsi rupsi je v tistem času vsak stavek pred kamerami začel z “naši prijatelji hrvati…”
  In hrvati so si to zapomnili in res mislijo, zato so pa sprejeli vso Istro z otoki in hočejo še dodatnih pol od polovice zaliva.
  Ma kakšni prijatelji (?) naši smrtni sovražniki so (!), ki bi nas pregazili in poklali, da bi mejili na nemško avstrijo in italijo tudi po kopnem!

  • Jovo Jamnica

   LOL, Vrhovni in pribočniki so na preži…
   ——————-
   Jovo Jamnica > RATATA in 2 minutes
   Detected as spam This isn’t spam »

   Točno. Ni daleč nazaj, ko so Švabi izselili 50.000 Slovencev, večinoma v takratno Nedićevo naci Srbijo. Srbski naciji so naše Slovence sprejeli in nobenemu žalega storili. Švabi so takrat deportirali tudi nekaj naših katoliških duhovnov in reveži so mislili, da če na potovanju k pravoslavcem vmes izstopijo pri katoliških ustaških Krobotih, jim bode bolje postlano. Ker so pa to bili duhovni slovenske krvi, katere so deportirali Švabi… so končali svojo pot v Jasenovcu…
   —————-
   RATATA upvoted you(Jovo Jamnica) on Zver: Cerarjeva vlada je glede arbitraže računala na pritisk Bruslja, sama pa se ni znala pogovarjati s Hrvaško! Rupel: Čaka nas obdobje zelo napetih odnosov! in 2 minutes

   Jovo Jamnica in a few seconds Detected as spam

   Točno. Ni daleč nazaj, ko so Švabi izselili 50.000 Slovencev, večinoma v takratno Nedićevo naci Srb

   • RATATA

    Ampak so tudi pravoslavni srbijanci naše preseljene ljudi prekrščevali…(!),
    je povedala ena gospa Olga na rtvSlo par let nazaj s solzami v očeh!
    Tudi zelo versko se je dogajalo v tistem času. Upoštevati pa je treba to, da so hrvatski jezuiti bili oboroženi ne le s križem pač pa tudi s sovraštvom in nožem! (Vprašaj Ličane in Kordunaše)

    • Jovo Jamnica

     Ja no, živi pa so fseeno ostali, pa v istega Boga verovali…

     • RATATA

      Zakaj pa je jokala potem?

     • Jovo Jamnica

      Tudi Črtomir je jokal…

    • ahnenpass

     Hrvati so bili čisto v redu narod vse do nastanka ideje o NDH in vzpona ustašev.
     Rimokatoliška sekta jim je popolnoma oprala glave, postali so oblika živali, ki čaka zvezde, da jim pošljejo novega preroka, skoraj na las isto kot muslimanski jihadisti. Od vseh nacistiziranih narodov, so bili hrvati najbolj prizadeti, duševna bolezen je napredovala do pravih izrodov, denacifikacija pa se zaradi Tita, na Hrvaškem ni nikoli niti začela.
     Ljudje enostavo ne dojamejo, da je bilo skoraj 100 milijonov Nemcev popolnoma zmešanih, cel narod je znorel, verjeli so v neverjetne neumnosti in se obnašali slabše kot živali, zatrli so vse in vsakogar, ki bi jih lahko vsaj za hip streznil, kot da med resničnostjo in fanatičnim delirijem ni nobene realne razlike. Zgolj par desetletij pred tem, so veljali za najbolj civiliziran in tehnično napreden narod na planetu, vseh časov, denacifikacija se je začela takoj po koncu vojne in ni končana niti po 70 letih, so pa danes zato vsaj dokaj normalni, vendar še vedno ne čisto zdravi. Hrvati teh stvari sploh ne jemljejo resno, za njih je to samo neumna šala, oni so si za vzor raje vzeli italijane, ki so sami linčali Musolinija, pa so samo njihova karikatura, čeprav hrvati ne vidijo takih razlik.

     • RATATA

      Hrvati so navadni ANTISRBI in nič drugega.
      Politično in cerkveno napumpana genocidna mešanica divjakov brez rodovnika!

     • ahnenpass

      Še bolj zanimivo je, da se tudi hrvati zavedajo razlik med njimi, ampak tega jih ne učijo več v šolah.
      Tudi Italija si je pomagala z nacionalizmom in avtoritarnimi voditelji, sicer se mestne državice ne bi nikoli združile in sprejele en jezik, takšna je pač stara arabska tradicija, isto je za jude naredil Jezus, ko je zbrisal razlike med plemeni, kar jim je omogočilo prevlado nad sovražniki in naprednejšo civilizacijo. Hrvati so pa posebni, njihovo katolištvo je močno kontaminirano z nacional socializmom, ki temelji predvsem na evgeniki in okultni mistiki. Katolibani skratka, zato pa so pripravljeni na Jihad, če bi ga naši vodni policaji kaj srali na okupiranem ozmlju. Ker jim je bog zvezd namenil tako usodo, ko se je sputil med njih na Banovih dvorih med osamosvojitvijo, v obliki onega fašista Tudžmana, do danes si niso opomogli od šoka, ko so videli pol hrvatov na enem kupu in so vsi v en glas pozdravljali svojega novega preroka, ob zvokih Prljavog kazališta v ozdaju. Pri nas je jihadistične horde pravočasno razgnala Ertlova Udba.
      Hrvati vedo, da niso vsi isti, ampak jim je všeč, ker neprestano zmagujejo, bojijo se edino, da se bi naveličali zmagovati.

     • RATATA

      Banske dvore so malo zdrmali en dan pred potekom 3 mesečnega moratorija.
      Drmali so svoji po svojih znotraj preostanka sfrj, saj je hrvatska šele naslednji dan 08.oktobra 1991 lahko razglasila samostalnost u podrumu Ine.

   • ahnenpass

    Ampak tega danes ne učijo v naših šolah, otrokm perejo možgane s
    srbsko agresijo, ki se nikoli ni zgodila. Hrvaška pa, ampak naši otroci
    tega ne bodo nikoli izvedeli.

    • Jovo Jamnica

     Normalno, da frocom perejo možgane z Srbi, saj so se naši komiji v dogovoru z Srbi, zavihteli na oblast in jo držijo še danes…

     • ahnenpass

      Kanibali mogoče, ker povsod vidim veliko neverjetno in čudežno uspešnih potomcev hrvatov, pa še več deložiranih in popolnoma uničenih potomcev srbov.

 • xtc

  Vglavnem Cerarju,glavni volilni adut vse hitreje odplavlja realnost iz rok.
  Poglejmo realno;Slovenci nimajo niti najmanjše možnosti doseči implementacije in spoštovanje arbitraže.
  Nadalje,sanjanje,da bo nekdo prisilil Hrvate v spoštovanje nečesa kar nočejo in kar za mednarodno javnost ni niti pomembno je neumnost.
  Definitivno pa nam zaradi rusofilstva nihče ne bo pomagal in Hrvati to preprosto dobro vedo.
  Da pa bo še huje so SLO levaki, predvsem izpostavlljali pomen padca “ustaške” vlade,ker bi to pomenilo velik napredek v arbitraži.
  Seveda levaki naivno upajo na Srboslavijo,kučanovo najbolj intimno željo a je realnost taka,da nihče od hrvaških levih politikov niti v sanjah ne pomisli,da bi izrazil željo po novi Srboslaviji,saj bi to bil konec njegove kariere,zelo verjetno pa tudi življenja.
  Kučan in levaki pač ne morejo preživeti ,da ne morejo skočiti v objem s Srbi saj jih Hrvati ovirajo pri tem,to je za Slovence prava sreča in božji dar.
  Definitivno pa Kuča počne vse ,da bi spodkopal hrvaško vlado,kot hrvaški nacionalni ponos a mu to nikakor ne uspeva,zato sedaj skuša zčeti destabilizacijo Balkana,kajti intimna želja se mu ne izpolnjuje,da pa bo težava še večja na dan hodijo povezave s SDV jevcem Mesičem in druge lumparije,ki jih nosijo zgodovinarji iz arhiva iz Brograda in vse bolj razkrivajo lumparije Kučana,ki je sedaj poslal tupega Cerarja ,v akcijo nasilne implementacije arbitraže-s tem bi Cerar nabiral nujne politične točke(politično truplo) in poizkus zrušitve “ustaške” vlade ,saj se dobro ve ,da tista vlada ,ki podpiše s hrvaške strani arbitražo,pade tisti moment,zato se zadeva utegne Kučanu kot Cerarju vrniti kot bumerang.
  Če pa bo Kučan še napreje,močneje skušal ,destabilizirati ta del Balkana pa ga bodo hitro umirili Američani,ki stojijo za Hrvati,ki so se pokazali za ne rusofilske in bolj veriodostojne v Natu kot mi,pa še lokalna velesila so,med tem ,ko smo mi nepomembni.
  Skratka Hrvati imajo ogromno prednosti ,ki jih spretno izkoriščajo,le te pa so jim v roke spravili slovenski levaki s Kučanom na čelu in njegovo intimno opcijo Srboslavijo,kar nas bo teplo vedno bolj in nihče nam ne bo pomagal-sploh pa ne zaradi rusofilije ne.

 • Franjo Trojner

  Cerar nam po TV govori, da so nam Hrvati prijatelski narod, kar enostavno ne drži! Do sedaj so Hrvati prelomili prav vse dogovore , ki so jih podpisali z Slovenijo, najbolj pa so nas izdali takrat, ko so kljub drugačnemu dogovoru dopustili napad agresorske JLA iz svojega na naše ozemlje. Da niti ne omenjam, kaj vse počnejo njihova država in sodišča Lj banki. Na meji z Slovenijo, torej na schengenski meji prepotentnim hrvatom nikoli ne ustreza noben režim, do nas Slovencev se obnašajo, kot, da smo njihovo hlapci. Kar so zelo nazorno pokazali, ko so nam čez drn in strn, les in polje, tudi reke ilegalno filali na desettisoče ilegalnih migrantov hkrati. Druga zgodba, zopet na meji, se je dogodila, ko je EU zahtevala striktno preverjanje dokumentov, blontno vzvišeno Kolindo je skoraj razneslo od besa in je takoj letela v Bruselj tožarit slovensko oblast, ki si je na meji dovolila kontrolirati Hrvate. Vsi ti opisani primeri niso nič v primerjavi, s tem kar si je dovolil hrvaški premier Plenkovič. Hrvaški premier Plenkovič javno po TV poziva ribiče iz Savudrije naj plujejo in lovijo ribe v našem teritorijalnem morju in to brez vsake skrbi, ker jih bo ščitila hrvaška policija. Plenkovič igra na karto vojaške sile, saj pravi, da bodo zaščitili interese svojih ribičev in države z vsemi razpoložljivimi sredstvi in silami, kar je v bistvu grožnja in mini vojna napoved Sloveniji. Ali drugače povedano Slovenci, Cerar ne serite, ker boste v nasprotnem primeru dobi po betici, meja v Piranskem zalivu bo tam kjer jo bomo Hrvati zarisali, določili.
  Kaj torej naj zdaj stori Slovenija in Cerar? Jokati v Bruslju in ZN?? Od teh institucij ni pričakovati pomoči, ti si bodo, kot Pilat obrisali roke in zagovarjali tezo naj se dogovorimo sami, da vse ostane tako, kot je, ali dogovorimo nek skupen nadzor spornega območja na morju in kopnem. Hrvati to vedo in zato vztrajajo pri svojem!
  Zdaj vidite sami, da, če zdaj Slovenija, Cerar poklekne pred izsiljevanjem Hrvatov, Plenkoviča, nas bodo vedno izsiljevali in nam grozili z vojaško silo za dosego svojih podlih zahtev. Torej zagotovo lahko pričakujemo v naslednjih dneh hude zaplete med nahujskanimi ribiči iz hrvaške in našo policijo, v ta spor se bodo vpletli policisti iz hrvaške

  • ahnenpass

   Res je, nič ne moremo storiti, ker je narod opran in nima volje. Mislijo, da so nas napadli srbi, do smrti bodo verjeli v sovražno vojaško propagando, čeprav ni res.
   Čestitam, si eden redkih slovencev, ki je po rodu hrvat in pove naravnost, vsaj to.

   • RATATA

    Podlo si ga z njegovim rodom!!
    Zakwaj tako???

    • ahnenpass

     Kaj je podlo, povedal sem samo, da si zasluži spoštovanje za iskrenost, takim nimam kaj zameriti.

     • RATATA

      A ti je povedal kdaj, da je hrvatskega porekla?

     • ahnenpass

      NI, ampak jaz samo ugibam, da je, glede na ime njegovega avatarja. Nič hudega, če ni, samo čudno se mi zdi, zakaj jih potem opravičuje in brani.
      Jelinčič je bil isti, on ni nikoli pljuval po svojih zemljakih, samo hrvaško okultno mistiko in ideologijo nam je skušal približati, da bi se hitreje navadili.

   • Franjo Trojner

    Vsi mojii predniki so Germani, mati je Slovenka in nosi enega izned najstarejših SLOVENSKIH priimkov. In če ti po resnici povem zame med Hrvati in Srbi ni prav nobene razlike, oboji so isti šmorn! Tako zdaj veš ti mini srbski provokator, kaj si mislim o tebi in ostalih tvojih blodnjah in blodnjah tvojih tovarišev, narodnjakov.

    • RATATA

     Isti šmorn ja!

     • ahnenpass

      Zakaj nismo tega rekli že med slovensko pomladjo, pred osamosvojitvijo, potem se nikoli ne bi skregali in nikoli ne bi bilo izbrisanih, pa še cel kup nečloveških zločinov in trpljenja,nenazadnje izgubljenih in zapravljenih življenj.
      Zakaj je zdaj isto, pred 30 leti pa ni bilo isto, zakaj smo obtoževali srbe, da nas skušajo asimilirati, če smo od nekdaj mejili samo na hrvaško, a bi nas priključili k Srbiji po zraku?

     • RATATA

      Ne vem zakaj! Zame so isti šmorn in za Trojnerja tudi, kot je povedal.
      Zaradi obojih je Slovenija manjša in je Slovencev manj.
      V njihovih medsebojnih odnosih in med njimi je pa huda razlika.

     • ahnenpass

      Ampak Slovenci smo od nekdaj narod hrvatov in srbov, zakaj smo izgnali samo slovence, ki so bili po rodu srbi, hrvatov pa ne?
      Kučan pravi, da zato, ker je bila v Sloveniji napadena Hrvaška, ta pa je napovedala Srbiji veliki Jihad.

      Razumeš?
      Jaz tudi ne, se mi pa počasi nekaj sanja.

     • RATATA

      Jaz zase mislim, da dovolj razumem in še vedno sem aktiven v razkrivanju.
      Bistvena škodljivost, ki se vleče že zelo dolgo je pa v tistem povezovanju z južnjaki, kjer so celo slovenski župniki zavzemali stališča, da ne bo nič hudega, če ne bomo več govorili po slovensko, da je pač vera pomembna.
      Jebemti tudi alpskega hrvata ivana tavčarja!

     • Franjo Trojner

      Hrvati in Srbi so isti narod, njihovi predniki so Alani ti pa izvirajo iz Irana. Danes vsak vsaj malo razgledan zgodovinar ve, da smo SLOVENCI avtohton narod, ki tukaj živi od evih. V bistvu so nas Slovence, ki smo bili že del starega Rima in nato velike močne Avstroogrske monarhije z juga vedno bolj pritiskali prišleki Alani, ki so nato počasi prevzemali naš jezik in navade ( beli grad/ Beograd) in s severu Germani, ki so zavzemali naša ozemlja in pogermanili naš narod na svojih zavojevanih ozemljih ( lep primer Bavarska in tudi celotna Avstrija ). Čuj idi in preberi kaj je o izvoru Slovencev zapisal Valentin Vodnik in kaj o našem rodu pišejo zapisi antične Grčije ali ohranjeni zapisi iz časov antičnega Rima in tudi Vatikana. Tudi znan zgodovinar porekla Slovanov iz Rusije je zapisal, da Slovenci nismo Slovani, ker za to ni nikjer nobenih dokazov.

     • ahnenpass

      Ok, to je pa že čista okultna mistika in ideologija, en kup hudih oslarij.
      Lepo te prosim, Atlantida verjetno sploh ni nikoli obstajala, Arijci so ravno tako resnični kot Miki Miška, veneti so pa drugo ime za alpske cigane, kot nam vsiljujejo hrvaški demagogi, da bi nas že podzavestno čim bolj ponižali, imajo nas za zelo butaste, ker mislimo, da je to nekaj dobrega.
      Razmisli, če nisi butast, potem nisi nikomur nasedel ampak si se osebno sam prepričal o vseh dejstvih, ki jih navajaš, pomeni bral si strokovne knjige in obiskoval muzeje, pa to. Že 200 let je res samo tisto, kar trdi GLOBALNA znanstvena skupnost, vsako znanje mora biti dokazano z eksperimetni, ki jih lahko načelno vsakdo ponovi in kar je še bolj pomembno, vsi podatki morajo NATANČNO sovpadati s celo obstoječo strukturo znanja, sicer NI RES!
      Zakaj potem verjameš, če ne moreš nedvoumno prepričati nikogar v svoje trditve, a ti je nekdo opral možgane mogoče, se počutiš prijetno in nagrajen vsakič, ko ponoviš vsiljeno naučeno rutino?

      Poglej vendar okoli sebe, poglej imena in obraze, a ne slišiš zvok svojih misli, a ne vidiš, da vsi zgledamo kot eni taki bosanci, a si ti kje pri nas videl kake maore ali mongole mogoče?

     • Jovo Jamnica

      Nisi resn…

     • Franjo Trojner

      Klatiš neumnosti, Srbi so hoteli eno državo in en narod, Srbi so hoteli asimilirati vse. Samo poglej kakšne vse svinjarije so Srbi počeli na Kosovu in v Bosni. Samo poglej kaj vse so Srbi zagrešili v Srebrenici in zato bili sojeni in obsojeni na mednarodnem sodišču za vojne zločine v Haagu. Ti gotovo nisi lojalen SLOVENSKI DRŽAVI IN NARODU, ti si navaden provokator.

     • ahnenpass

      Srbi imajo eno državo in so en narod, ki živi v sožitju z raznimi manjšinami, kulturami in verstvi.
      Ne razumeš in nočeš razumeti, ker si cepljen s sovražno vojaško propagando, Slovenija ni nikoli mejila na Srbijo, hrvati so nas pa okupirali že pred 70 leti.
      Celo slovenski jezik nam je popravil hrvat, da se čim manj loči od hrvaščine in čim bolj od srbščine, temu primerno lahko tudi danes politično korektno razmišljamo oziroma nam ni več treba.

    • ahnenpass

     Niti eden ni slovan praviš, niti eden od prednikov, ime so ti nadeli pa hrvaško, vsaka čast, res si izviren.
     Nikar ne skušaj zamegliti zadevo, napadajo nas hrvati, ne srbi, to ni isto.

     • Franjo Trojner

      Hecn si in brez temeljev je tvoja teza! Če bi mi bilo ime John bi bil po tvoje pa AMERIČAN? Ha, ha res si posrečen. Zapiši svoj priimem in bodo vsi videli, da je srbski, mar ne?

     • ahnenpass

      Seveda bi vedeli, vendar če bi objavil tudi imena moje družine, bi videli, da so v našem rodu tudi hrvaški predniki.
      Res nočem riniti tja, samo hecno se mi zdi, da se ločimo že po imenih in priimkih, pa si tako veliko ljudi še vedno ne pusti dopovedati od kod izvirajo njihovi predniki.
      To bi bilo pravzaprav zelo Slovensko, če ne bi ti isti ljudje vedno branili hrvate in napadali srbe. Ne vedo zakaj, kr tak, nekaj jim pravi v podzavesti, da je tako bolj prav, sicer nimajo nič s hrvati, hrvati so fuj, ampak dober in močan, inteligenten fuj, to so sami veliki slovenci. Srb je pa po navadi sosed, če ga niso že prej kriminalizirali in deložirali, ne ker bi bil srb, ker je bil drugače in so se ga bali seveda, saj niso nobeni ustaši ampak sami pravi slovenci, ki sovražijo vse kar je vsaj malo srbsko.

    • Jovo Jamnica

     Če bi Srbi pa kroboti bli isto seme, pol nas Kroboti nebi pobijali, ko so meli za to priložnost!!!!

 • ahnenpass

  Končno je jasno zakaj so hrvati raje migrirali v Slovenijo kot med vojno branili domovino, tisto so jim itak osvobodili američani, pri nas pa so izgnali srbe in nas zdaj sabotirajo, da bomo prej pod hrvaško. Vsaj tako je moje mnenje, Američanom so za pomoč verjetno obljubili pol Slovenije.
  Zdaj mi je jasno tudi koga so naši veleizdajalci naselili v domove izbrisanih in deložiranih Slovencev tretjega razreda, pod posebno zaščiti države, mi nimamo skorumpirano pravosodje in ostale organe, že 30 let točno vedo kaj delajo.

 • Andrej

  Obdobje napetih odnosov , nas nič ne čaka , ker so napeti odnosi med nami in
  hrvaško državo že dolgo prisotni , že pred samoosvojitvijo gospod Rupel , dočakali so nas ! Kaj ste storili pred leti , ko je bil še čas zato ; v mojem komentarju gre seveda samo za odnose Slovenije s Hrvaško !

  • ahnenpass

   Rupel je takrat izganjal srbe in naredil prostor za hrvate brate.

 • ahnenpass

  Hrvati pravijo, da je Piran hrvaški, če kdo ne verjame, lahko pride hrvaška policija in mu to dopove.
  Mene pa zanima, kaj pravijo občani Pirana, a je res, da so zdaj tam sami hrvati?

  • RATATA

   Vodi jih pa neuvršena zamorska črna opica iz Gane!

   • ahnenpass

    Edini eskim med pingvini.
    Tisto je menda v Izoli, ampak saj je tako blizu, da gre za isto vprašanje.

    • MEFISTO

     Poleg slovnice ti tudi geografija dela težave.

     To bi pa že moral vedeti, da ima poleg Londona Piran edini črnca za župana, ki je poleg vsega še član SD; kdo ga pa naj bi sicer sprejel v svoje vrste.

     Z drevesa je skočil naravnost v naš ponos, po katerem se imenuje tudi pripadajoči zaliv, za katerega se pravkar bije krvava bitka.

     Cerar je v tem zalivu menda lastnoročno potopil že tri hrvaške barkače.

     • ahnenpass

      Vojska nima municije, mora deložirati še več zavednih Slovencev in celo veteranov, da si bo lahko dokupila naboje. Hrvati vse to kupijo, za 1 kuno.

     • Jovo Jamnica

      Ameri so meli zamorca za precednika celih 8 let. Ta prvo obluba zamorca je bla, da bo Guantanamo dol zapr. V 8. letah mu to ni gratalo. Bog ve zakaj???

 • Osti jarej

  ..in,če pride do “vojnog sudara”….kdo bo laufal v bruselj po navodila…in v vatikan,ki ima hrvaško itak pod svojim okriljem…aaaaaaaaaa??!!…..”bohvet”,če bo falkon zakurblal,al ne ?

 • Osti jarej

  …….ne ga srat,madona……nič koliko politikov mafijastana ima rezidence v hrvatiji

 • Osti jarej

  ..zver je jasno povedal….če pride do “bumbenga”,nič računat nanj…pa na ostale mafijastnske poslance v fašističnem parlamentu ,tudi ne…..

  • Kdaj pa je to rekel ?

   • Osti jarej

    ..kdaj ni?

  • ahnenpass

   Ko smo izganjali Večnega Srba, je bil narod zelo krvoločen, kar 92% jih je podprlo plebiscit, med njimi ogromno potomcev srbov.
   Ko nam danes hrvati očitno kradejo zemljo in nas skušajo asimilirati, se o tem sploh ne govori v javnosti, kot da se popolnoma nič ne dogaja.
   Morda smo bili pa od nekdaj hrvati, le da se tega nismo zavedali.

   • Osti jarej

    …hehhhehhe

 • Osti jarej

  …amerika,zemlja mog sna…..

  https://www.youtube.com/watch?v=e8fsfwo6R-Y

 • rrrrr

  Z amputacijo slovenskega nacionalnega ozemlja je začel boljševik Broz in zaključil komunist Pahor. Prvi s pomočjo ustrahovanih tepcev, drugi s pomočjo poneumljenih tepcev.
  (A ti tepci branijo pred pohlepnim mejašem, prav takim tepcem, s sekirami, vilami in sodnijo vsak pedenj svoje zemlje …Slovenija pa jima za hrbtoma nepopravljivo izginja.)

  • ahnenpass

   Oba po rodu hrvata, se mi zdi, lahko bi vedeli.
   Kdo je dal pa hrvatom pol nuklearke. Spet kaki veliki slovenci, po rodu hrvati, isto kot laščani, ki so jim dali Merkator, pa še celo industrijo hrane in pijač zraven, za likof.

   • Osti jarej

    ….hrvatarji sploh nimajo rodu…..so kar nekaj

    • ahnenpass

     Točno tako, saj Nemčija je tudi zveza pokrajin, Italija pa sploh, ki je samo združba različnih mestnih državic, pod okupacijo Vatikana, ki fizično zaseda samo četrt Rima. Deluje pa, skozi generacije poneumljanja in pranja možganov ljudje sčasoma pozabijo kaj so bili, tu pa tam se zgodi kakšna Katalonija, sicer se nihče nič ne vpraša, dokler živijo dobro.

     Danes stvari niso več take kot so videti.

   • komar marko

    hvala, BOGU, ko je JJ prodajal je iztržil 250 Ojrotov. Ko so naši je bilo samo še 80. Drugače je pa mečkator šerif zahebal, sam to se ne sme pisati!

    • ahnenpass

     Eh, to je naredila usbaška naveza nekdanjih LDS-ovcev, z denarjem od nekdanjih političnih direktorjev, katerih imena se samo izjemoma pojavijo v javnosti, pa še takrat jih omenijo zgolj kot vrhunske direktorje in mecene. Niso vsi po rodu samo hrvati, eni so tudi hrvati in nemci.

  • Jovo Jamnica

   Čudak. Primerjaj enkrat zemlevid Dravske banovine in socjalistične republike Slovenije…

   • rrrrr

    Slovenci smo živeli na veliko širšem ozemlju ( Istra. Kanalska dolina, Lombardija, Zbiljska in Dravska dolina, Bavarska, Gradiščansko, Balaton) in še mnogo pred 7. stol., ko ste Južni Slovani preplavali tisto rusko reko in se naselili v naših genih in denarnicah.
    Naučili smo vas pisati in brati, jesti za mizo z vilicami in noži in stranišča splakovati z vodo..

    • Jovo Jamnica

     Ja. Tut legenda o Atlantidi nas opisuje…

  • Mojca pokraculja

   Amputacija je “kazen” za komunistični sistem, ki še vedno vlada v eni sami samcati državi sredi evrope. Še danes tega ljudje ne razumejo , čeprav se zgodovina ponavlja. Arbitražno sodišče in EU ravnata natančno tako kot zavezniki po II. sv. vojni. Ne marajo komunistov. Enostavno bomo izginili s komunistčno bagro vred ! Pač kolateralna škoda.

   • ahnenpass

    Zakaj bi podpirali dve Hrvaški, saj lahko vsi živimo v eni državi, menda ja nismo šiptarji.

 • ahnenpass

  Brez skrbi, Vatikanu smo podarili toliko zemlje, da se bo zagotovo oglasil tudi papež osebno, od hrvatov ni še nič dobil. Mislim Ratzinger, Frančišek ima čez druge sektorje, kjer je še možno uveljaviti kake zakone iz časov fevdalizma in inkvizicije.

  • stajerc5

   Vprasanje; kolikokrat so bili papezi pri kockastih, kolikokrat pa pri nasih rdecih kmerih!?

   • ahnenpass

    Vprašanje tudi zate.
    Od kdaj smo mi isti katoliki kot hrvati, če so bili pa vsaj polovica državljanov po rodu srbi in torej pravoslavci ter ateisti? To verjetno pomeni, da so katoliki pri nas predvsem ali celo izključno samo potomci hrvatov, obnašajo se pa kot da bi bili najmanj Little Vatikan.

    • stajerc5

     Aha, na moje vprasanje nimas odgovora, postavljas pa tvoje!?
     Meni ni tezko odgovoriti; ce je ze bilo kaj srbinov pri kockastih, jih je oluja odnesla nazaj tja kamor spadajo!

     • Jovo Jamnica

      Heheheheeeee… Srbi majo pr Krobotah SNS in SDS. SNS je srpska narodna (ljucka) stranka, SDS pa srpska demokracka stranka, kera se dans kliče SDSS… samostalna demokratcka srpska stranka…

     • stajerc5

      Cuj, ene par so jih ma moral pustit, da se ne bi kej o genocidu govoril…

     • Jovo Jamnica

      SABORSKI ZASTUPNICI
      Samostalna demokratska srpska stranka u Hrvatskom Saboru ima tri zastupnika iz redova srpske zajednice.

      DOŽUPANI I DOGRADONAČELNICI
      Samostalnu demokratsku srpsku stranku zastupa 7 dožupana i 8 dogradonačelnika.

      NAČELNICI I ZAMJENICI
      Samostalna demokratska srpska stranka je zastupljena sa 14 načelnika i 26 zamjenika načelnika.

      UKUPAN BROJ VIJEĆNIKA
      SDSS u županijama, gradovima i općinama broji 173 vijećnika koji zastupaju interese Srba.

     • stajerc5

      Pa sej sm reko, da so morali pustiti za seme…

     • ahnenpass

      Koliko ja pa v hrvaški vladi in javnih službah Slovencev, koliko jih dela po njihovih fabrikah in kmetijah, ki so jih dobili z agrarno reformo?

      Pri nas plačujemo delavcem za zgubo, ki jo pridelajo vsako leto in kmetom za hrano, ki je ne pridelajo dovolj niti za sebe, ampak to ni čisto res, mi plačujemo potomcem hrvatov, da pri nas poberejo ves zaslužek in jim je fino.

     • ahnenpass

      Kakšno vprašanje, tebe zanimajo samo statistika turističnih ogledov Vatikana in državni protokoli, sicer bi bolj natančno opredelil kaj hočeš s temi podatki povedati.
      Katoliki imajo raje največje prasce in barabe kot dobre in moralne, ker grešnike je treba ljubiti in popraviti, dobri so pa že itak dobri in morajo pomagati, ne pa prejemati darove.

    • komar marko

     ateisti- so verni, kar ti ne dojameš! Drugače, se pa HRČKI v 95& deklarirajo za katolike, enako kot SRBI za pravoslavce. . Le pri nas rdečkoti navijate za obrezane in se k njim nagibate. Le zakaj?

     • ahnenpass

      Ne razumeš, menimo se koliko slovencev je katolikov, pa po rodu niso hrvati?

      Za ateiste se pa strinjam, saj pravim, da so največja sekta, ki se je posvetila iskanju Boga. Zaenkrat ga še niso nikjer našli, ampak prej ali kasneje mu bodo že prišli na sled, nam pa ni treba več iskati kjer Boga zagotovo ni, ker so že ateisti tam vse preiskali.

     • komar marko

      No lepo je, da beseda BOG pišeš z veliko. Kot drugo sem poslušal o številu galaksij. Govori se o milijardah. Laj porečeš, kdo poganja ta sistem? Je to BOG? Glede Boga, pa tudi največji filozofi sveta se ne upajo reči da ga ni! Hja, celo Nietzsche se poti ob tej besedi! da o našemu SLAVNEMU sploh ne pišem!

     • ahnenpass

      Bog je samo dobra ideja, zame je pravi vernik edino tisti, ki verjame, da lahko človeška domišljija preseže relativistično fizikalno mehaniko.
      Razmisli, vesolje ne bi bilo nič posebnega, če se ga ne bi nihče zavedal. Samozavedanje nam omogoča čudež, ki je del naravne forme, iz katere je vse nastalo, ne bi tega zmogli, če ne bi obstajali fizikalni pogoji že od samega začetka.
      Iz tega sledi, da je najmočnejša sila v vesolju domišljija, ljudje si lahko zapomimo celo stvari, ki ne obstajajo, kot so na primer sanje, kjer smo lahko kot bogovi. Torej je v nas zagotovo nekaj božanskega, če lahko nastane vesolje kar samo po sebi, kaj lahko naredimo iz vsega tega šele mi, ki vemo kaj bi radi in vse bolje razumemo kako deluje.
      Z verniki si delimo predvsem gnus do izroda, ki lahko popači človeško zavest, ki je ob enem tudi način kako se vesolje zaveda samo sebe.

  • Osti jarej

   …nak,ne bo…se oglasil…..hrvatija je vatikanski protektorat

  • Franjo Trojner

   Raje Vatikanu, kot tvojemu popu!

   • ahnenpass

    Jaz sem post-deist, sem tudi edini ustanovni član svoje verske sekte, ki verjame v Boga, ki ga bomo sami izdelali. Če ga lahko narava ustvari spontano in brez pameti, ga lahko tudi mi z razumom in čustveno inteligenco, potem bo potoval nazaj v času in ustvaril vesolje, da se bo lahko vse zgodilo kot je načrtoval še preden ga bom ozgradili.

  • komar marko

   ne laži, VATIKANU NIČ, po tvoji logiki je navečji lastnik zemlje v SLo neka KOMINTERNa!!

   • ahnenpass

    Na podlagi zakonov, ki nikjer na svetu ne veljajo že 200 let.

 • MEFISTO

  Ahnenpass, moraš priznati, da so Hrvati naši resnični prijatelji.

  Ne priznavajo arbitražne odločbe, ker je Slovenije z njo v celoti popuišila.

  Srbi so pa iz druge peke.

  Kamor stopi srbski opank, pravijo, je srbska zemlja.

  • ahnenpass

   Ne bi se čudil, če so Srbi odkrili Ameriko pred Kolumbom.
   Saj res, kaj pa delajo odkar so pod Nato okupacijo, mi naivno mislimo, da pušijo k*, morda pa niso tako neumni in so se raje pridružili močnejšemu sovražniku. Na to pa nismo pomislili, ha?
   Verjamem hrvatom, seveda ne priznavajo montirane arbitraže, cela Piranska uvala je njihova, nikakor samo tretjina, ampak se morajo verjetno še prej dogovoriti z Italijani za ceno.

   • komar marko

    jap SeRBI so res poden. Veliki gobec.Ko so AMIGOSI zarezgetali, se 10 let niso pobrali!

    • ahnenpass

     So se jim vsaj uprli in kot edini stolkli dol tisti nevidni avion, ampak verjetno res nima smisla umirat pod sovražnikovimi raketami, napolnjenimi z jedrskimi odpadki, ki ti dežujejo po glavi od tam nekje iz roba vesolja.
     Srbi so se predali potem, ko so jih žrtvovali Rusi, da lahko zdaj širijo svojo federacijo in vpliv po svetu, sicer bi se lahko takrat začelo tudi kaj bolj spektakularno kataklizmičnega. Pod pijanim rusom pač ne.

     • komar marko

      širijo FEDERACIJO? S čim? Okupacijo in morijo?

     • ahnenpass

      Kaj pa naj, a naj gledajo kot srbi, kaj delajo z nami hrvati?

   • MEFISTO

    Povej, ki si odprte glave, kadar zehaš, kaj smo z arbitražno odločbo pridobili, česar še nismo imeli, in kaj smo izgubili, kar smo že imeli?

    Tista izropana lužica v Piranskem zalivu ne odtehta ostale izgube.

    Ljudje, Slovenci, p apri vas tako niso nikoli imeli cene.

    • ahnenpass

     Izgubili smo vse kar je pridobila ustaška NDH, če ti lahko odgovorim najbolj preprosto kar lahko, da lahko razumejo tudi najbolj zarukani.

     Hrvatom se gre verjetno za soline, rabijo sol za našo prehrambeno in kemično industrijo.

     ne, mi ne jemo ljudi, če si to mislil, vi pa kar dober tek tam dol, nikar se ne pusti motiti.

 • Osti jarej
 • Olga_10

  Če Cerar tudi ženskam postavlja ultimate, ni čudno, da vse zbežijo!

 • andreas82

  Prosim vas lepo, ko imaš enkrat opravka s taspodnjimi ni več rešitve in mi smo šli od razvitega civiliziranega severa ( AO ) naravnost v objeme južnih, veliki vodja odpora proti Germanom nje bil TITO pol Slovenec pol Hrvat, govroril izključno hrvaško! Danes plačujemo visoko ceno! Kdor milsi da so z njimi možni dobri odnosi, ja lahko bi jih imeli, a prej je treba menjat celoten slovenski politični vrh, ki je še vedno projugoslovanski!

  • komar marko

   TITEKA so zaveznikiki opredelili kot ODPORAŠA šele oktobra 44, ko so RUSI rušili po Beogradu. No na 70 letnico praznovanja pa NAŠE OSVOBODITELJE niso hoteli povabiti. Šele ko je BORČI za pokoro KLEČAL, so jim dovolili priti!

   • Metod

    Prosil je, da se NAMESTO njega svečanosti udeležijo predstavniki ZZB. In ugodili so željo, le ENKRAT

    • komar marko

     ni RES. PROSIL je, da so naši lahko šli tja gor. Ne LAŽI!

     • Metod

      namesto njega, preveri, poguglaj.

     • komar marko

      ti guglaj.

     • MEFISTO

      Zakaj bi vabili partizane?

      Zavezniki dobro vedo, da so si šele potem, ko je Nmčija kapitulirala, upali priti iz hoste.

     • ahnenpass

      Prej bi rekel, da so šli v hoste šele potem, koje Italija kapitulirala, čez noč so bile naše hoste polne novih partizanov.

     • komar marko

      , kolikor vem, še danes ven hodijo!

   • andreas82

    Şploh ni važno, naj se držijo svojih, mi se bomo pa svojih! Slovenija je prozahodna po kulturi, po načinu razmišljanja, nič skupnega z unimi dol, naj oni izobešajo cunjo z rdečo zvezdo, se jim tako lepo zlije z okoljem tam, na kožo pisano ;)

    • komar marko

     čestitke k zapisu!

    • ahnenpass

     Hrvati so jug, zahod sta Avstrija in Nemčija, od katerih se močno ločimo, sploh po jeziku.

     • komar marko

      dobro si ti opredelil položaj sosed glede na našo lokacijo. Nisi tako slab.
      Mimogrede. HRČKI spadajo v EU in nikamor drugam, pol pa meja in zid! Prav!

     • ahnenpass

      Kar sanjaj, brez hrvatov bi bili že zdavnaj tam, z njimi in brez srbov smo lahko samo hrvati, mogoče celo še kaj slabšega.

     • komar marko

      in kas si spesnil, neko šlamastiko brez repa in glave?

     • ahnenpass

      Slovenci smo bili narod hrvatov in srbov, če ni več srbov, smo samo še hrvati.

     • traktor

      Ej, a ko se ti zbudiš maš vedno roko u kahl?

     • komar marko

      torej si ti srbin. Če te dojamem. Jaz pa sem SLOVENEC. Marija TEREZIJA nam je dala stavbno pravico z zemljo in nas vpisala v kataster. Tolistino HRANIM. Ti še kaj ni jasno. Tam piše SLOVENEC!

     • ahnenpass

      Če Slovenec pomeni isto kot hrvat, potem nisem slovenec, srb pa očitno tudi nisem, kaj sem potem?

     • Jovo Jamnica

      Nena ga več muči… LOL

  • ahnenpass

   Za časa Avstroogarske, Slovenija ni obstajala, seveda je bila visoko razvita družba, če so si pa lahko lastili Slovenske ter druge sužnje, še do 80′ let smo bili na Nato vojaških zemljevidih vrisanih kot spodnja Avstrija.

   • andreas82

    Oh ti revež, a res milsiš da je bil to kakšen razvoj tista Jugoslavija, me ne boš prepiračal sory, kakršen sistem, takšna država pravijo, je kar fajn da smo se jih rešili, 50 let prepozno!

   • komar marko

    škoda, da nismo v AVSTRIJI. Res čudno zakaj so na plebiscitu se odločili za Osterajh in zakaj so naši rdečkoti imeli VELIKOVCE????????????????”

    • ahnenpass

     Še enkrat isti paradoks, lahko bi se pridružili tudi italijanom, morda madžarom ali Bog ne daj hrvatom, Bistveno je, da zgleda ne moremo biti edino Slovenci, mene pa zanima zakaj je to tako narobe.
     Ti si zgleda po rodu bolj hrvat, povej, kaj si bil bolj srečen, ko je bilo pri nas še več srbov ali danes, ko ste jih že zdesetkali?

     • komar marko

      narobe je zaradi KLIKE. LOPOVI kradejo, obsojajo nedolžne ljudi, lopovi pa so pobasali milijone in njihovi dokazi se brišejo! Ti še kaj ni jasno?

     • ahnenpass

      Ja, saj to se menimo,o velikih slovencih, ki so po rodu hrvati in kaj so nam naredili.

     • komar marko

      daj ne bluzi. A šerif je veliki HRČEK! Spelji se.

     • ahnenpass

      Mama ti je hrček, ne poznam Jankovičevo družinsko drevo, sem pa prepričan, da bi bil marsikdo presenečen.
      Noben pravi srb ni ostal v Sloveniji, v to si lahko prepričan, tudi niso bili vsi srbi proti nacistom, čeprav so jih nacisti hoteli vse iztrebiti.

 • Vojteh Dovč

  zver je lahko tiho.naj še naprej sedi v EU mogoče bo pa kaj znjega .

  • učko

   nikol nič !

  • ahnenpass

   Točno taka ignoranca in apatija sta nas pripeljala do sem, prekleti nepotizem, zaradi katerega smo tako lahko spustili določene ljudi v diplomacijo.

  • komar marko

   jap kredibilen Vajgl in šoltes, z bodočo polit komisrako, ki jo je na na Kotnikovi ČUVALA privat milica, financiral pa SAROS! Res elita s palčkom Smukom!

   • ahnenpass

    Soros ni to kar ti misliš. Ne nasedaj, on je ravno obratno kar trdi propaganda, pri nas je zatrl prave demokrate in liberalce, na svoji fundaciji pa je zaposlil same otroke neonacistov in fašističnih komunistov. Isto kot Amnesty international skratka, načelno dobra organizacija, za katero delajo v glavnem velike fašistične barabe.

    • komar marko

     očitno si zraven, da iamš vse te podatke.

     • ahnenpass

      A ti nisi nikjer, kaj pa delaš v civilizaciji, te ekonomija in humanistika nič ne zanimata?

     • komar marko

      jaz kupim za 10, prodam za 20, z 10% pa živim!

     • ahnenpass

      Premalo se ceniš, moral bi manj delati in več zaslužiti.
      Nič ni dovolj dobro za prave potrošnike.

     • Jovo Jamnica

      To mafja dobro ve. Najbol ziher potršniki so papidrogice… :-)

     • ahnenpass

      To sem tudi jaz mislil, dokler nisem videl koliko stane, če hodiš na šiht in vzdržuješ vse kar rabiš, da lahko hodiš v službo, delat med civilizirane ljudi.

      Enostavno ne more biti nič dovolj dobro za nas, če moramo pa neprestano kupovati nove proizvode, ne sme biti.

     • ahnenpass

      Hecam se, mir je samo zato, ker se bolj splača trgovati. Če se splača, seveda, sicer je običajno vojna boljša izbira.

     • Jovo Jamnica

      Vem, da se hecaš, sam hudič je f tem, da ti takrat, ko se hecaš… resno misliš.

 • MEFISTO

  Janša: Težko je opazovati debilnost nekaterih slovenskih politikov.

 • andreas82

  Ko nima v parlamentu nacionalistov, ki bi dali lekcijo vsem , ki kličejo po unitarnosti s SLOVANi, naj se končno najde nekdo, ki bo tukaj naredil red, Slovenija je majhna, prebivastvo se manajša, rabimo pa nujno za preživetje, odklop od taspodnjih, Italija Germani in ZDA je edino kar naj bi poznali Slovenci!

  • komar marko

   podpis. Škoda, da ni več tako mislečih.

  • ahnenpass

   Prebivalstvo se je močno spremenilo med osamosvojitvijo, ko so nas morali zapustiti Slovenci, ki so bili po rodu srbi in prebivalci s srbijo povezanih krajev.
   Niti vsi migrantje iz hrvaške, hrvaških delov bosne in albanije niso nadomestili ogromne luknje, ki je nastala zaradi fašističnega terorja, pa se jih je k nam preselilo več sto tisoč.

 • marker

  Naša politika naj se že enkrat neha smešiti in naj se že enkrat sprijazni, da AS ne velja, ker je sosedi ne sprejemajo že eno leto in pol. Velja samo takrat. če sta oba soglasna. Meje naj ostanejo take kot so sedaj vsaj še naslednjih 25 let. Vikendi naših politikov po Istri našo državo stanejo veliko ugleda , tudi nekaj suverenosti in samostojnosti.

  • ahnenpass

   Neumnost, pogjamo se za nekaj, kar ni bilo nikoli hrvaško, to je torej novo pravno dejstvo ,s katerim smo prostovoljno soglašali in nikoli prej v zgodovini ni obstajalo.
   Arbitraža ni bila napaka, ampak je Pahorjeva soldateska vse zatrla in razgnala, dokerl niso nastopili s predlogi, ki ustrezajo Pahorjevi viziji zahodnega balkana, ki je samo drugo ime za združeno Hrvaško in Slovenijo, pod dominacijo hrvatov.

   • andreas82

    Pahor nima vse čisto, sanja združene države Evrope, močno je nagnjen na Balkan, zato smo kjer smo, s politko se pri nas ukvarjajo ljudje, ki jim je Jugoslavija drugi dom, hočejo sedaj spraviti v EU še Srbijo, ne bi hvala!

    • ahnenpass

     Mogoče ZDE nikoli ne bodo nastale, zahodni balkan je pa vsak dan bolj realnost, očitno.
     Brez balkana, smo samo hlapci Nemčije in igrače Vatikana, drugih poslovnih in diplomatskih vezi praktično nimamo več, prav zato nas danes vsi bivši prijatelji in zavezniki sovražijo oziroma vsaj zaničujejo.

    • Jovo Jamnica

     in Turčijo tut…

     Premier Janša je po srečanju s turškim kolegom Erdoganom na uradnem
     obisku v Ankari dejal, da Slovenija podpira vstop Turčije v Evropsko
     unijo.

     • andreas82

      Jaz tega ne podpiram, mi je vseeno če kdorkoli tudi SDS to podpira, jaz ne. Hočemo samo Slovenijo združeno v uniji znotraj unije z deželami, ki so nam sorodne in nam lahko veliko pomagajo!

     • ahnenpass

      No ja, glede na to, da si z zahodom nismo prav nič podobni, srbi nas pa ne marajo več, se lahko parimo edino še s hrvati in šiptarji.

 • radames

  Karel Erjavec najslabši slovenski zunanji minister do zdaj, Dimitrij Rupel pa najboljši.

  • ahnenpass

   Erjavec je pošast, Rupl pa navaden deb*.

 • MEFISTO

  S čim smo se Slovenci tako zamerili vsemogočnemu Bogu, da nas je kaznoval s tako debilno levico!?

  Čas je, da bi do volitev odslužili to krivično in drakonsko kazen!

  • Mojca pokraculja

   Kazen bo samo še večja !

  • bednick

   Vse kaže, da je bog levičar.

   • ahnenpass

    Prej bi rekel, da električno polje vleče v levo.

    • Jovo Jamnica

     Eto, pa smo prišli do Nikole Tesle… LOL

     • ahnenpass

      Če bi bil Bog absolutno nevtralen, bi električno polje vleklo v obe smer enakopravno, pa očitno narava ne deluje povsem simetrično.
      Še vedno se smejim vsakič, ko se spomnim na svoje prve polnočnice in sem zagledal tisto električno vtičnico, če bi krščanstvo sploh moralo poznati kako tradicijo, bi lahko bilo to življenje z golo naravo. V cerkvi bi moral biti prostor samo za stvari, ki jih lahko izdela človek z golimi rokami, v tem ni nič zahojenega ampak bi nastal zelo pristen obred, ki bi skupnost opominjal predvsem, da smo samo ljudje.

     • Jovo Jamnica

      Eppur si muove

 • andreas82

  Obstajala bo nova stranka, ki bo presekala tiste delitve levo desno, gre izključno za razvoj, h kateri kulturi spadamo, to sedaj so prelomni časi, ali bomo to kar smo obdržali ali pa izgubili v naslednji vojni. Niso vis komunisti spet slabi, Rupel npr je zelo evropski, ni noben problem sodelovanje s takimi, pa nacionalisti in že imamo eno dobro vlado! Zednijena Slovenija je vsak dan večja možnost, to jaz tako vidim, da se povežejo narodni elementi, ki so sorodni v temeljih, pa ni nobenega problema v sodelovanju potem.

  • ahnenpass

   Tebi se sanja, jutri bodo imela pri nas glavno besedo Evropska sodišča, ki bodo razveljavila na tisoče nezakonitih, krivičnih, totalitarnih sodb, javna sredstva pa se bodo delila za odškodnine žrtvam fašističnega režima.
   Karkoli se bo zgodilo, laho si popolnoma prepričan, pri nas ne bo več nikoli bolje, ampak po novem za nikogar, ne samo za drugo in tretjerazredne kot doslej.

  • Mojca pokraculja

   Smo že vse zgubil če take klatiš. Pomest s komunizmom, pa nimamo metle.

 • Jovo Jamnica

  Bom jas zdaj rajši vam napiso nekaj o starih Slovencih. Marsigdo misli, da je krobocka kuna dobla ime po neki kosmati živali. Pa ni tako. Davno pret letom 1000 so Slovenci poznali besedo kovna ali kouna in to znali tudi napisat v dokumente, kerim smo gramota rekli. Tote pufe (zadolžnice) so takrat Slovenci pisali na brezovo lubje, kero so iskopali arheologi v današnem mestu Veliki Novgorod. Kouna ali kovna se je takrat reklo kovancu in tut Engleži so to prevzeli… coin. Pride pa to od besede kovač in kovati nekaj. Tut slovenska beseda kovina ma toti izvor. Kroboti rečejo kovini – metal!

  ————
  Krobocki jezični portal…

  kȍvina

  1.kem. čvrst (osim žive) kemijski element, dobar vodič topline i elektriciteta; metal
  2. (mn) tvari koje se odlikuju kovinskim svojstvima; metali

  • ahnenpass

   Od kod smo dobili pa dinar? Iz česa je nastal pa tolar?

   • Jovo Jamnica

    Dinar je arapsko, tolar pa šfapsko…

    • ahnenpass

     Kakšno vezo ima to s Slovenijo?

     • Jovo Jamnica

      Bol konkretno me fprašaj. Jas sn se omejil na izvor besede, magari so Arapci besedo dinar prevzeli od starih Grkof. Tolar pa pride od švapske popačenke taler, kar pomeni krožnik, keri po obliki asociira na kovani gnar…

     • ahnenpass

      Hvala ti za epistemološko podlago, je pa zanimivo, da Slovenci ne poznamo svoje besede za denar, verjetno zato, ker nismo imeli svoje nacionalne banke.
      Zelo težko je ustvariti materialni simbol, ki postane prava vrednost za ves narod.

     • Jovo Jamnica

      Sveti priročnik, 1695…
      ——————–
      ſrezhnu, inu veſselu novu lejtu. Ali Bug meni odpuſti, oku shelim v’ slati kozhy ſe pelati, dokler meni moja Regula prepovej ſe pelati v’ kozhy, inu danarie imeti;…

     • sprehajalec

      Jovice, vsak dan sem te bolj in bolj žalosten. Tolar ima ime po dolini St. Joachimsthal, Erzgebirge. Kjer so jih začeli kovati, pod imenom Joachimsthaler.

     • ahnenpass

      A to je bil krožnik od onega Joakima, iz katerega je jedel?

     • sprehajalec

      Dolina svetega Joakima, danes Jachimov na češkem, rudniki srebra.

      https://en.wikipedia.org/wiki/J%C3%A1chymov

     • Jovo Jamnica

      Pr nas na Štajerskem smo prej vedli za talar in čemu služi, ko pa za nekega Joakima…

     • Jovo Jamnica

      Nemreš se ti z meno merit, ker jas grem f čreve…

  • sprehajalec

   Težava s tvojo razlago je, ker tudi na kamčatki poznajo isto žival po imenu Kuna.

   Plačilno sredstvo so bile kože kune nekoč.

   • Jovo Jamnica

    A tut Engleži so kuni rekli coin???

    • sprehajalec

     Coin je iz latinskega cuneus.

     • Jovo Jamnica

      Čuj, Slovenci smo prej znali kovati, kakor pa latinsko čeblati…

 • lauraas

  Zdaj se bo pa leva koalicija posrala!

  • komar marko

   a so spet šli skozi in čez KARAVANKE tako kot 91??

 • lauraas

  Levičarji, kako bi vi rešili ta konflikt?

  • ahnenpass

   Če se ne mislimo boriti, vprašaj to hrvate.

   • komar marko

    to ni naša INTIMNA OPCIJA!

    • ahnenpass

     Moja intimna opcija je bila, da bi z glavo butnil v skalo, ampak sem si premislil, ko sem videl kje in s kom živim.
     Proti tem idiotom, bi izpadel kot zarukan in zahojen kmet.

   • janez zorman

    Zakaj bi se borili, če imamo evropska sodišča za take zadeve ?! Borči se je pustil “nategniti” prijazni gospe, ki je dobro vedela koliko časa potekajo arbitražni postopki in koliko ima ona rok trajanja.

    • ahnenpass

     Pardon, najprej so utišali in cenzurirali javno debato, potem je lahko najbolj priljubljen slovenec naredil karkoli je hotel z vsemi nami.

 • janez zorman

  Hrvatom praktično ne moremo nič zameriti, saj jim slovenski establishment vse prinese na krožniku. Danes v okolici Pirana očitno ni “fantastičen dan” !

 • Krtača 20

  Pet ur že ropotate domobrančki po tem portalu, pa niti ene rešitve niste predstavl. Kako to? Ni inteligence? Glih taki ste ko rvatska vlada…..nad nama je samo bog….ko bo pa EU sam z obrvjo pomigala boste vsi skup tekl da bo kar hudo.

  • Matija

   Itak da ne, če so pa na istem bregu s Tompsoni, ustaši,…..

  • ahnenpass

   Nekega fantastičnega dne bodo nemci nehali pošiljati denar v Slovenijo, potem boš pa videl koliko je pri nas ura.

   • Krtača 20

    Bojo ja. Ko jim ga bo zmanjkal.

    • ahnenpass

     Evropo pod vodstvom potomcev nekdanjih nacistov načenjajo škodljive mutacije. Zakaj imamo EU parlament, če ne obravnavajo resnih kulturnih in socialnih sprememb, o čem se tam sploh pogovarjajo, najbrž bolj o ravnih kumaricah.

     • Krtača 20

      Jah če se bomo tud ob vprašanju meje pogovarjal o kumaricah, v taki EU nimamo kaj iskat.

     • ahnenpass

      Vstop v Nato je verjetno pokopal Slovenijo, če gremo ven, bi nam takoj kaj namestili. V Nato nas je spravila pa SLS, če se ne motim.

  • janez zorman

   Z dementnim se je malo težje pogovarjati ampak vseeno, da ti osvežim spomin – če se te še prime. Opcija opozicije je bila za razliko od Pahorjeve arbitraže zelo jasna saj je zagovarjala stališče, da mora o medsoseskem sporu razsoditi sodišče po načelu zunanje pravičnosti.

   • ahnenpass

    Ampak to se ni zgodilo, sodišče je razsojalo samo tisto, kar jim je povedal zadnji pravi vodja komunistov Pahor, nihče drug si ni upal več črhniti v javnosti niti besedice. Do danes ni odpravil izrednih razmer, ki so ga postavile na čelo vojske in dovolile vojski legalno posegati v civilno sfero, pa se je pri nas zataknil samo Ah-mad.

   • Krtača 20

    Opcija arbitraža je boljša varianta saj se obe strani strinjata da bosta upoštevali razsodbo. Pa jo? Cel svet vidi s kom ima Slovenija opravka. To je bistvo. In temu sledijo sankcije. Polenkovicu pa že zdaj podpora pada kot kamen.

    • janez zorman

     Hrvatje ne priznavajo arbitraže, kar je potrdil njihov Sabor. Lahko se cel Svet na glavo postavi in ne bo nič drugače. Levaki ste zafurali največji politični in zunanje slovenski dogodek leta 2009.

     • Mojca pokraculja

      Bravo ! Čistega vina je treba nalit !

     • Krtača 20

      Ufff ko boste imel na hrvaškem čistega vina, si ga pa le nalijte.

    • Mojca pokraculja

     Ne !!! Cel svet vidi kdo je goljufal in vidi vso sprijenost in nekredibilnost te države, ki je ni več!
     Komunistek podložni, ne pali več projeciranje svojih svinjarij na druge , kdaj boš ukopčal ?

  • Mojca pokraculja

   Revček , a sam tole premoreš ?

  • janez zorman

   Vaš “priljubljeni” ddr. Jaklič je že takrat zagovarjal stališče, da mora biti dostop do odprtega morja ZNAN ! Ti je sedaj jasno zakaj ?

   • ahnenpass

    Zakaj bi bil Slovenski dostop do morja kaj drugačen kot pred ustaško invazijo?

  • xtc

   Nič ne bo pomigala 20 ta Krastača.
   Juncker se je že us********,ker ve ,da na zadevi sedi jo ZDA,le levi tepčki sanjate mokre sanje.

 • Matija

  Mejo med hrčki in Slovenijo je zasrala prva slovenska vlada z orgličarjem Peterletom na čelu, ko se pravilno in energično odzvala na hrvaško postavljanje mejnih kioskov kjerkoli jim je pasalo.

  • ahnenpass

   Kaj si pa ti delal v tistem času, najbrž si služil denar in obiskoval žlahto.

   • Matija

    V tistih časih sem bil v TO in če bi prišel ukaz, da je potrebno braniti južno mejo pred hrčki, bi jo šel braniti, kot sem branil Slovenijo pred jla tanki. Tako pa takratnemu premierju Peterletu, obrambnemu ministu Janši,….. ni padlo na pamet, da bi dali tak ukaz.

    • ahnenpass

     Seveda ne, če se pa še pred hrvaškimi tanki nismo mogli ubraniti, kaj šele, da bi porinili na generalštab v Zagrebu.

     • Matija

      Takrat smo imeli veliko možnosti, ker so bili hrčki zaposleni s srbi

  • sprehajalec

   Mejo je zasral tvoj Sperans Kardelj, ko se je o njej dogovarjal z Bakaričem. Sedaj pa na google, pa se izobrazi o teh dveh imenih, kdo sata bila in kaj sta bila.

   • Jovo Jamnica

    Zakaj so pa te takrat 1991 naši slavni Moris spoštovali toti Kardely-Bakarići dogovor??? Zakaj niso zasedli Savudrije???

    • sprehajalec

     Ker bi jih potem Hrvatje v nekem trenutku, ko bi se opomogli, 92, 93, vrgli nazaj. V samem bistvu je bila pa zadeva zavožena 100 let prej, ko so župniki in učitelji, ki jih je pošiljal zagreb prebivalstvo učili, da so Hrvatje. Če bi takrat Štajerci poslali župnike pa učitelje tja, bi bili pa danes tam Štajerci v Istri. Današnji slovenski del obale so na ta način poskusili poštajezirati v letih po 45, da so pošiljali tja štajerske koloniste, v stanovanja ezulov.

     • Jovo Jamnica

      Joško Joras, slovenski politik in aktivist, * 14. september 1950, Maribor.

     • sprehajalec

      Joras ni bil župnik in učitelj, ampak konjerejec in švercar bele tehnike, da bi prebivalce od otroštva učil štajerske pripadnosti. na ta način se nacionalnost namreč privzgoji. V najranejših letih.

     • Jovo Jamnica

      Ma srečo. Drugač bi ga Kroboti itak fentali, tak ko so fentali naše župnike v Jasenofcu…

     • sprehajalec

      Ustaši kot tipični levičarji niso marali župnikov, tako kot vsi levičarji ne. Med drugo vojno usoda župnikom ni bila najbolj naklonjena. Delavec socialist in levičar Adolf, jim je uredil Pfarrerblock v Dachau.

     • Jovo Jamnica

      Ja. Čudim se edino, da niso fentali kakega laškega al pa šfapskega župnika…

     • sprehajalec

      Jim ni prišel v roke….

     • Jovo Jamnica

      A res??? Te pa si poglej enkrat zemlevit NDH. Tut nekaj Vojvodine je pasalo not… (Vuka)… LOL

     • sprehajalec

      Donauschwaben kot volksdeutschen, si nihče ni upal takrat dotakniti. Šele levičarji komunisti so zbrali pogum in jih ogromno pobili pa izgnali.

     • Jovo Jamnica

      Odloči se zaj, kaj so bli ustaši… levi al desni… LOL

     • sprehajalec

      Levi. Po vzoru svojih vzornikov, italijanskih fašistov. Takrat je bilo v Europi moderno, da si levičar in socialen. Celo tako, da je Kominterna vse levičarje razen komunistov označila za fašiste in desničarje.

      Od takrat ta nesporazum še vedno traja.

     • Jovo Jamnica

      To se pravi, da so tamanli naše župnike zato, ker so bli naši župniki desničari, krobocki župniki levičari, folksdojč župniki pa desničari, anpak so se jih levičarski ustaši bali tamanit. Vredi zastopin???

     • sprehajalec

      Pomešal si v stari glavi. levičarji na splošno ne marajo župnikov, ker gre za konkurenčno gibanje obvladovanja ljudstva. vendar nekateri levičarji so jih upoštevali bolj (fašisti), kot neko tradicijo in del kulture naroda, nekateri so jih zaradi ljubega miru prenašali, vendar zelo omejili (konkordat nacistov z vatikanom, ki je močno omejih delovanje župnikov v nemčiji), na tujem pa preganjali. Ko so prišli delavski socialisti v Slovenijo, so jih pregnali iz Gorenjske, za Štajersko nisem prepričan. Če so bili duhovniki na Hrvaškem osumljeni protidržavnega delovanja, so jih zaprli. zato je 7 slovenskih duhovnikov v jasenovcu umrlo. Vzroka ne vem.

      V dachau pa je umrlo 1200 katoliških duhovnikov. Vsi levičarji, tako nacisti, fašisti in pa ustaši, pa so brez pardona ubili vsakega duhovnika judovske vere, rabina.

     • Jovo Jamnica

      Vzrok??? Bili so Slovenci!!!

     • sprehajalec

      Lari fari jovice, Slovenci so imeli na Hrvaškem vedno “boljši” status, Kranjci in Hrvatje so bili pravzaprav konkurenca kdo bo združil slovensko govoreča plemena po Balkanu, ki so bila še brezimna. istrijane, slavonce, zagorce, gorski kotar itd.

      Kajkavce torej, zmagali so hrvati. misliš, da Jakov Fak zato tako dobro govori slovensko, ker je talent za jezik? pa Ivica Kostelić? Lari fari, zato tako dobro govorita in brez naglasa, ker sta kajkavca. To imata v genih. Tako kot se novodoben štajerc iz tamove zapuščine z lahkoto priuči srbščini.

      Politika pavelića je bila, da se krajiški srbi obravnavajo po principu treh 1/3. tretjino pokatoličiti, tretjino pregnati, tretjino pobiti. Ta načrt je zaradi intervencije nemcev, ki niso potrebovali nemirnega Balkana potem bil suspendiran.

      In več kaj je hotel pavelić? namesto pregnanih Srbov pripeljati 200.000 po načrtu pregnanih Slovencev iz obmejnih krajev ob takratni Italijanski meji, ter jih naseliti v Krajini. S tem bi dobil katolike in pa hrvaščina bi šla v smer kajkavščine, da se loči od srbske štokavščine.

     • Jovo Jamnica

      Tebi se že blede…

     • sprehajalec

      Jovice, te stvari sem zasledil v literaturi in so povsem logične. če nekaj ne veš, še ne pomeni, da se tistemu blede, ki ti to pove…

   • Matija

    Lahko bi beli panter in noriškega kraljestva, ki je bil takrat obrambni minister rekel, da se poserje na te dogovore in da bo z vojsko zaščiti slovensko ozemlje.

    • sprehajalec

     Me zanima Matija, če bi imel ti jajca držati linijo na Savudriji….

     Cvilil in jokcal bi, mami, mami…

 • Osti jarej

  ..zananji ministeh ehjavc se je phavdal zahadi eve veš mašine……v prhimehu teha spoha ga pa vsak one v koš vhže…..mateh!!…kdaj bodo VOLivci in politikanti,ki ga v koalicijo jemljejo zato,da so genav phi kohitu ,shevideli,da je en phetkan bluzač,ki pojma nima….pa on lahko stokhat heče,da je izkušen politik….je….zato,da mu ni theba delat pa,da dodatke za stalno phiphavljenost oni podočnjakahici phov zhačuna….jebemti

  • Krtača 20

   Ehjavec se igra z vnučkom in mu kaže tovornjaček: vidiš sine tkole dela tovohnjak….bhhhhhuuum bhhhhuuuumm bhhhhhuuuuum

   • ahnenpass

    Čigav tovornjaček, komu je ta mesar spet nekaj ukradel?

 • Sredina

  Če ste se vi znali tko dobro pogovarjat s Hrvati, zakaj niste rešl tega vprašanja s pogajanji? Celo po sklenitvi sporazuma, ko ste bili na vladi (2013) bi lahko rešli vprašanje s pogajanji, ker je to sporazum dopuščal.

  Samo gobec vas je in sranje delate…

  • janez zorman

   Si točno tisto, kar imaš na sredini.

  • sprehajalec

   Sredinec, Ivan janez in Sanader sta bila na tem, da uspešno zaključita mejno vprašanje. Žal slovenskemu narodu očitno ni bilo do tega in je izvolil levico.

   • Sredina

    Vsak izgovor je dober…če v 4 letih nista storila nič, tudi kasneje nebi

    • sprehajalec

     Podpisala sta nek dogovor na Bledu, ki je Sloveniji prisodil prost dostop do mednarodnih voda in zaliv. Potem so prišli levičarji in zgodba je znana…

     • Sredina

      Edino kar sta se dogovorila Sanader in Janša je, da o sporu odloči Meddržavno sodišče v Haagu, kar pa je na srečo SLO politika zavrnila

      Tam je šele Sanader Janšo prnesu okrog, če bi odločalo meddržavno sodišče v Haagu, bi odločalo izključno po načelih mednarodnega prava, torej..zaliv, ki meji na več držav, se deli po sredini…tko da naj bo tale janša kar tiho

      https://www.dnevnik.si/264925

     • janez zorman

      Kako pa je trenutno, več kot pol leta po razsodbi ?

     • sprehajalec

      kar pa je na srečo SLO politika zavrnila

      ha, ha in? rezultat po 5+ potrošenih milijonih Eurov? Pobranih branjevkam, ki zmrzujejo na tržnici in vulkanizerjem s premrlimi prsti?

      levičar se je vedno igral s tujim denarjem, svojega je skrival.

     • Sredina

      Spet o vsem drugem, samo o vsebini ne…

     • sprehajalec

      Poslušaj, tisti kondomij do mednarodnih voda ni NIČ DRUGEGA KOT SLUŽNOSTNA PRAVICA. Vse ostalo je nakladanje, gospodje sodniki so se omastili z trdo prigaranim denarjem branjevk in vulkanizerjev. Zapomni si nekaj, vsaka pogodba v življenju velja, ČE STA OBA ZA TO. Tudi poročna. Če nista, potem ne bo nikoli veljala.

     • Jovo Jamnica

      Kaj boš govoro… Sultan ni dobene fprašo, če če bit njegova žena…

     • Sredina

      Arbitražni tribunal je poiskal rešitev sui generis, kar pomeni da v mednarodnem pravu še ne obstaja, gre za de iure hrvaško teritorialno morje, na katerem pa so suverene pravice RH omejene do te mere, da je režim na tem območju (kot predvideva mednarodno pravo morja) določilo arbitražno sodišče v odločbi, in gre za to de facto za odrto morje (slovenija ima na tem območju enake pravice…vključno s tremi svoboščinami, torej pravico polaganja kablov in cevovodov, ter svobodo preleta in svobodo plovbe)

      Hrvaška lahko predpiše samo npr. hitrost plovbe, okolje standarde, ki pa se ne bodo nanašali samo na SLO, ampak tudi na vse ostale ti. “land-closed” države, ki nimajo morjo in dostopajo do morja prek teritorialnih morij drugih držav, tako da če se bo HRV zajebavala s SLO, se bo tudi z Avstrijo, Madžarsko, Slovaško, Češko…

     • sprehajalec

      Daj, daj, vse skupaj je nek zvarek, ki sploh ni daleč od mednarodne služnostne pravice.

      Cvili se za neko “staro pravdo” izraz tako ljub Slovencu, ker ga vrne v šolske klopi.

      pa kolikor vem, so že pred leti Hrvati in Italijani razširili epikontinentalni pas (začasno je to zamrznjeno, vendar se vsak hip lahko aktivira) in je odprto morje potem pri otranskih vratih.

      S Hrvati tole z arbitražo ne bo šlo, treba je barantati. oziroma zamrzniti stanje za nedoločeno število let, kot je predlagal račan nekoč. Za neke druge generacije. Ker če v tem hipu katerakoli hrvaška vlada podpiše sporazum, kot je, pa naj bo še tako ugoden za hrvaško, je to konec te vlade. Pa upam si trditi, da bo tisti ki je to podpisal tam še fizično ogrožen. Ga ni junaka. Kot ni v Srbiji junaka, da podpiše priznanje Kosova. Ker je to njegova smrt, fizična. Ubijejo ga.

      Slovenski levičarji to ne razumejo, tiščijo pa tiščijo pa blebetajo o mednarodnem uspehu, pa pravičnosti. Bebci. Tako se na Balkanu ne dogovarja, kot so oni zastavili. da se skrivajo v naročju velikih stricev, hkrati jim pa spuščajo kajle, če le morejo.

     • Sredina

      Epikontinentalni pas ne spada med morska območja na katerih države izvajajo jurisdikcijo

      Popolna suverenost držav je omejena na notranje morske vode in teritorialno morje
      Del suverenosti ima lahko država samo še v ti. podaljšanem pasu jurisdikcije, kjer lahko izvaja preventivne ukrepe, da ne pride do kršitev v njenem teritorialnem morju

      V vseh ostalih morskih območji, epikontinetlani pas je sicer morsko dno in podzemlje, ne pa nek del “tekočega morja”

      Pojem MORJE, sicer v mednarodnem pravu morja pomeni, vso tekočo slano vodo v naravni zvezi, zračni prostor nad njo, ter morsko dno in podzemlje

      Torej, epikontinentalni pas ne vpliva na odprto morje, nad EP je namreč odprto morje

     • sprehajalec

      In kako bi polagal kable do otranskih vrat?

     • Sredina

      Epikontinetnalni pas ne omejuje pravic drugih držav, še vedno veljajo iste tri svoboščine

      Če pa sprašuješ tehnično, pa obstaja tehnologija, in to že nekaj desetletij

  • dež

   Vsi vemo, da se s Hrvati ne da pogajati. Sta se Drnovšek in Račan dogovorila za sporazum, pa ga Sabor ni potrdil. Z njimi se da samo takrat, ko jih postaviš pred gotovo dejstvo, v tem primeru je bil to vstop v EU. Takrat bi jih lahko stisnili, a je Pahor vse zajebal. Vse drugo pametovanje je samo brezvezno flancanje.

   • Sredina

    Povej ti to SDSS in velikemu

    • dež

     Zakaj SDS, Janša je že takrat povedal kakšen bo rezultat arbitraže ?

     • Sredina

      Janša je tudi izgubil nekaj česar ni nikoli imel

      Imel je svojo priložnost, več njih, pa ni storil nič….po bitki je pa lahko biti general, v SDSS so za to specialisti, Veliki vodja pa še posebej

     • dež

      Janša je pred arbitražo povedal, da bomo izgubili dostop do mednarodnih voda in s tem status pomorske države, lahko ti pripnem tudi zemljevid ali članek iz Dela, kjer novinarji pljuvajo po njem, da hujska narod.
      Kako se lahko pogovarjaš s Hrvati sem napisal zgoraj. Ne levi ne desni se s Hrvati ne morejo dogovoriti, če bi bil sporazum karkoli v škodo Hrvatom.

     • Sredina

      Nikoli nismo imeli uradno neposrednega stika s teritorialnim morjem

      Prost dostop pa imamo tudi sedaj, tako kot ga imajo vse države in tega, če bi poznali mednarodno pravo morja, ne da pametujete na pamet, ni mogoče “ukiniti”

     • dež

      Si pozabil napisati, da so Hrvati Savudrijo enostavno ukradli, da sta bila tako Savudrija kot Kaštel v katastrski občini Piran. Pojdi na spletno stran Hervardi in si preberi zgodovinska dejstva za tisto območje.
      In če nekaj komentiraš, ne menjaj teme, pogovarjali smo se o tem, kdo je krivec za izgubo statusa pomorske države.

     • Sredina

      Spletna stran Hervardi lol

      Samo še Šiško je manjkal ja

     • dež

      Najbrž bi moral napisati Mirjam Škrk, ona se spozna na te stvari.

     • RATATA

      Škrkova je že petnajst let nazaj pisala, da smo omejenci.
      Skret babji škrpenast nagružn, pa profesorca.

     • dež
 • Verbena

  Če mi gre pa kaj pošteno na živce , potem mi gredo izjave Rupla , ki je bil skoraj večni zunanji minister , naredil nič v svojih mandatih , koliko incidentov je tudi bilo v času njegovega ministrovanja , poslane nobene protestne note , kajti , kaj bodo pa v Evropi rekli … tako nekako bi lahko izluščili njegovo prizadevanje za dobre , medsoseske odnose …sedaj nam bo pa delil prognoze !!! …to tako sama vem , da sledi samo en zmešan ping pong na obeh straneh , kajti , EU , ki bi morala skrbeti za RED v skupnosti , ima tako največ dela sama s sabo !!! …

  • janez zorman

   Rupel je bil edini slovenski zunanji minister, ki se je pogovarjal z vsemi evropskimi politiki in tudi daleč najbolj zaslužen za priznanje Slovenije. Vse ostalo je fake.

   • marker

    Res je, da se je pogovarjal, ampak se nikoli nič ni dogovoril. Samo zapravljal je naš denar po dragih hotelih.

 • Sredina

  6. člen Arbitražnega sporazuma

  (8) Arbitražno sodišče lahko v vsaki fazi postopka pomaga pogodbenicama pri njunih
  prizadevanjih najti prijateljsko rešitev spora, ob njunem soglasju.

  Tko da zdej pa lepo tiho.

  • janez zorman

   Hrvatje so prijateljsko odstopili od arbitrže, kar je potrdil njihov vrhovni svet – SABOR.
   No, kar spančkat in sanjat.

   • Krtača 20

    Kar tolaži se. V pogodbi ki so jo podpisal lepo piše: The award of the Arbitral Tribunal shall be binding on the parties and shall consitute a definitive settlement of the dispute.

    Sem angleško verzijo dal da ne bo obešanj na besede. Zdaj pa spančkat rvatek.

   • Sredina

    Arbitražni tribunal je edini pristojen za tolmačenje arbitražnega sporazuma, odločbe in za vodenje postopka arbitraže…to nista niti SLO niti HRV, tako da je odločitev hrv sabora mednarodnopravno gledano brezpredmetna

    Gre samo za predstavo za hrvaški narod, ki ima pač čudno mentaliteto

    • Krtača 20

     Drži. Tokrat je njihova vlada fajn našopala lasten narod. Mednarodno pravo bo pa močnejše od njihovega “sobranja”

    • dež

     Pod pogojem, da se obe strani strinjata.

     • Krtača 20

      Ni nobenega pogoja. Morata se. Taka je pogodba, podpisana z obeh strani.

     • Sredina

      Hrv je podpisala sporazum in se zavezala k arbitraži, tu ni več kaj za filozofirat

      Vaša predstava o pravu je res kmečka…

     • RATATA

      Kmetavzarka posluš…:
      Hrvatska se je osamosvojila 08.10.1991 torej po 25.06.1991 torej sploh ni stranka v postopku,
      ker je na oni strani Drave, Sotle, Kolpe in Rečine bil preostanek sfrj, soc.r.hrvatska pa njen sestavni del,
      ante markovič pa predsednik vlade,
      stipe mesič predsednik predsedstva
      mustać pa glavni udbaš — vsi hrvati, ko se je začela vojna na tleh preostanka sfrj!!! hecno čudno.

 • janez zorman

  Še z vsako vlado, ko nam vladajo raztrganci, smo izgubili precejšen del slovenskega ozemlja. Tokrat smo jo še dobro odnesli, saj smo izgubili le nekaj km2.

 • Krtača 20

  What a beautifull day! Slovenija zmaguje. Hrvati pa spet v prekršku.

  • janez zorman

   Hrvatje v prekršku, mi pa brez zemlje in morja – to je računica, ki se že Kardelju ni najbolje izšla.

   • Krtača 20

    Hja prekrški znajo bit dragi.

    • janez zorman

     Dragi, dragi,…do sedaj so nas koštali nekaj deset miljončkov, da smo izgubili nekaj km2 ozemlja in precej morja.

    • sprehajalec

     Europski narodi se že od pamtiveka zanašajo v glavnem nase in niso navajeni slovenskih levičarjev, ki cvilijo pa tožarijo sosede. Pa kričijo, Europa pomagaj. kot majhni poredni mulci. seveda ko rabijo Europo, ko je treba poslati kakšnega dobro plačanega vojaka kam na vojaški turizem, kričijo, ne natu, pa ne europi.

     Takšnemu europa nikoli ne bo pomagala. Ker tudi hrvatje so europa.

     • Jovo Jamnica

      Čuj, rrrr spodaj pravi, da so Kroboti pritepenci iza Karpatof. Te že nea spadajo v Europo, anpak v Azijo…

     • sprehajalec

      dejstvo, ki se ne da pojasniti je, da na Balkanu prevladuje starobalkanski gen. Ki naj ne bi imel veze s Slovani. Postavi pa se vprašanje, kako so Slovani kot prišleki jezikovno lahko asimilirali Vlahe in ilire, v relativno kratkem času, kar Rimljanom ni uspelo v celoti v 500 letih. + pri asimilaciji je vedno uspešna tehnološko napredna kultura, kar so rimljani bili, za slovane je pa to težko reči.

 • Krtača 20

  The parties shall take all necessary steps to implement the award, including by revising national legislation, as necessary, within six months after the adoption of the award.

  Hrvaška je že v prekršku.

  • janez zorman

   Hrvatje v prekršku, mi pa brez zemlje in morja – to je računica, ki se že Kardelju in Titeju ni najbolje izšla.

   • Krtača 20

    To je rvatska računica ki se ne bo izšla.

   • Sredina

    2 kvadratna kilometra je razlike in verjetno sta bila nacionalnega pomena…

    • ahnenpass

     Zemlja je okrogla, ne moreš kar tako spreminjati tradicionalnih nacionalnih meja in pomorskega karakterja posameznih držav, ker nova zemlja ne nastaja tako hitro.

     • Sredina

      Ne moreš spreminjat meje, ki je ni…na morju ni bilo nikoli uradne meje med SLO in HRV.

  • komar marko

   in kakšna kazen je za ta prekršek. Klečanje v kotu ali s šibo po nagi riti?

   • Sredina

    Res je, da mednarodno pravo ne pozna splošnega kazenskega prava, ki bi se lahko uporabilo v takih primerih, imajo pa zato institucije svoje instrumente

    • komar marko

     ki se ne bodo vmešavale, ker je to posel DVEH SUVERENIH držav! Torej?

     • Jovo Jamnica

      Pih pa suverenih…

     • Sredina

      Ne to ni zadeva dbeh suverenih držav…z vstopom v EU države članice del svoje suverenosti prenesejo na institucije EU, kar pomeni, da ta določa tudi politiko na nekaterih področjih, in ribištvo je tako področje..

      Nekateri EU pravni akti, ki se navezujejo na te uredbe in direktive, kot referenco navajajo tudi Arbitražni sporazum ali celo arbitražno odločbo, sporazum je omenjen tudi v Hrv pristopni pogodbi

      Torej, gre za kršitev evropskega prava, in tu Komisija mora ukrepati, lahko pa to sporazumno prepusti državi članici

      Torej ne gre za bilateralno vprašanje

     • Jovo Jamnica

      Pa migrancke kvote tut…

     • RATATA

      Pravnik nikdar ne piše “arbitražni sporazum”, saj je to popolnoma napačno!
      Sporazumeli smo se, da se bo spor reševal z arbitražo, zato je pravilno le SPORAZUM O ARBITRAŽI!

   • Krtača 20

    Vse možnosti so odprte. A nobena ne bo poceni. Bomo videli.

 • Sredina

  Dejte mi vi strokovnjaki razložt kakšen teritorialni stik je Slovenija izgubila…kako lahko sploh imaš teritorialni stik, če niti meje nimaš določene!? Ko se določi meja, pa se lahko določi stik

  • RATATA

   Kot “vrhunska” “pravnica” bi lahko vedela, da je morje tudi teritorij.
   In morje dežele Primorske t.j. vse okrog Istre in otokov je tisti teritorij, ki smo ga prinesli s seboj v nesrečen zakon z južnjaškimi čobani t.j. s Kraljevino Srbijo, ki pa je kot člaanica zmagovite Antante morala okupirati dele celovite Kraljevine Ogrske (hrvatsko, Slavonijo…), saj so bile to le parcele in niso imele državnosti.

 • Krtača 20

  Article 11
  2 the agreement shall enter into force on the first day of the week following the exchange of diplomatic notes with which the Parties express their consent to be bound.

  Tole je podpisal Pahor in Jadranka Kosor. Ni izgovorov za rvatsko.

  • komar marko

   ha, ha, ha. povej Hrčkom. Zakaj pa nisi danes tam na novi črti z neko gorjačo in jih naganjaš?

   • Krtača 20

    Zakaj pa bi? Zakaj pa potem so dokumenti če jih nihče ne upošteva? Njihovo neupoštevanje postavi na glavo celotno rvatsko kredibilnost in zaupanje. Ni samo meja. VSE. In iz tega bojo tudi posledice.

  • ahnenpass

   Če je tisti dogovor zaključen, je čas za novi dogovor.

 • Sredina

  “Arbitražni tribunal je poiskal rešitev sui generis, kar pomeni da v mednarodnem pravu še ne obstaja, gre za de iure hrvaško teritorialno morje, na katerem pa so suverene pravice RH omejene do te mere, da je režim na tem območju (kot predvideva mednarodno pravo morja) določilo arbitražno sodišče v odločbi, in gre za to de facto za odrto morje (slovenija ima na tem območju enake pravice…vključno s tremi svoboščinami, torej pravico polaganja kablov in cevovodov, ter svobodo preleta in svobodo plovbe)

  Hrvaška lahko predpiše samo npr. hitrost plovbe, okolje standarde, ki pa se ne bodo nanašali samo na SLO, ampak tudi na vse ostale ti. “land-closed” države, ki nimajo morjo in dostopajo do morja prek teritorialnih morij drugih držav, tako da če se bo HRV zajebavala s SLO, se bo tudi z Avstrijo, Madžarsko, Slovaško, Češko…”

  • komar marko

   na svojem morju so HRČKI gospodarji. PRAV! Mi pa imamo pravico dostopati. Lahko si zmislijokakšno INDUSTRIJSKO con tam na stični točki in kja bo potem?

   • Sredina

    Ne smejo ovirat plovbe..

    • komar marko

     tudi HITLER je imel pakt z RUSI, pa kaj je bilo!

     • Sredina

      Lahko še bolj primitivno?

     • komar marko

      To so gola dejstva za NEUKO rajo! Najprej z VASILKO in drugorazrednim pojejte še nekaj skled žgancev. Tam so poslali stare izkušene v BORBO, kaj smo pa mi storili. Neko frčafelo, brez izkušenj,

     • RATATA

      Drugorazrezna sluz je napisala knjigo o mednarodnem pravu, da kozlaš!!!

     • Krtača 20

      Kar dobro so nardil.

     • Jovo Jamnica

      Štalin ni Rus…

   • ahnenpass

    Danes je zelo teko natančno določiti kje se začne industrijska cona Zagreba, pri nas ali na hrvaškem, vsekakor se bo še naprej širila k nam.

  • RATATA

   Klamfaš neumnosti predvsem zato, ker je odločba o določitvi poteka meje pravno nična!, saj so bila mdr. kršena tudi določila in zahteve sporazuma o arbitraži.
   Že začetek je temeljil na laži, da smo se oboji osamosvojili hkrati, pa imajo hrvati praznik na dan 08.10., to pa so celo v kamen vklesali!
   Pravnica si ja, da te kap!!!

   • Krtača 20

    To kar je napisala Sredina piše v razsodbi. Nič se ni zlagala.

    • RATATA

     Ja piše ampak kršili so pravo in določila samega sporazuma o arbitraži. Zato je pravno nična – ne velja.
     Sploh pa so razsojali le o meji med upravnima enotama soc.rep.hr in soc.rep.Slovenije, ne pa o meji med državama.

  • ahnenpass

   Ampak delimo si samo ozemlje, ki je zaščiteno pred tujo diplomacijo še kot Jugoslavija, v resnici pa so hrvati že uskladili določene ribolovne, ekološke in druge cone z Italijani, s katerimi nikoli prej niso mejili in je zato določen del jugoslovanskega ozemlja že pod tujci. Pa to je šele začetek, pravni pogoj smo ustvarili pa prav mi, ko smo dali ozemlje verski državi Vatikan ter tako omogočili tujcem, da sodelujejo v sukcesijskih procesih.

 • komar marko

  naši CMERKOTI so računali, da bo prišel nek ATA v obliki EU in jih bo za ušesa. Ne dojamejo pa, da pri arbitraži lahko kadarkoli odstopiš. kako bo v tem primeru bomo pa videli, CMERKOTI so nevešči in tupkoti!

  • Krtača 20

   Zgleda da si slep. Spodaj sem napisal člen iz pogodbe kjer lepo piše da je pogodba zavezujoča. Ni odstopanj.

   • dež

    Za Slovenijo morda, Hrvati so povedali, da za njih arbitraža ne velja.

    • Krtača 20

     Bo kar mogla veljat. Razen če se državi dogovorita mimo nje. Kar pa ni več opcija. Ljudje majo dost rvatskega jebanja.

     • komar marko

      kateri so ti ljudje. EU? Delam s Nemci, pa pojma nimajo o arbitraži in jih ne zanima. Torej kateri ljudje jih imajo dovolj? HRČKI?

     • Krtača 20

      Tudi hrčki. Predvsem pa Slovenci.

     • komar marko

      daj ne nabijaj!

     • Krtača 20

      Res je. Dost vas imajo na severni in južni strani.

     • dež

      Predpostaviva, da se ti dogovoriš s sosedom, da bosta na sodišču uredila mejni spor, sodnik v vajinem primeru bo Janez Novak. Kasneje ugotoviš, da se sodnik Janez in sosed dogovarjata, kako te bosta “zjebala”, verjetno da boš od dogovora s sosedom odstopil. Drži ?

     • Jovo Jamnica

      Kak pa te sudja ve, za kaj se gre, če se nea meni z strankami…

     • Krtača 20

      V tem primeru menjaj sodnika. Ni pa to isto na kar namiguješ, se je zgodilo s Sekolcem.

    • ahnenpass

     Arbitraža ne, nova pravna dejstva, ki jih je Slovenija sama ustvarila pa.

   • komar marko

    Ah zdej boš pa ti STROKO uič! Pokaži mi sankcije, če enkdo tega ne upošteva. PŠraviloma je v arbitraži določilo, da če se stranke ne strinjati, potem greš na sodišče. ARBITRAŽA, malo vems!

    • Krtača 20

     Ne bom se ponavljal.

    • Sredina

     258. in 259. člen pogodbe o delovanju EU (nekdanje rimske pogodbe o ustanovitvi EGS)

     Dejte si vsaj pogledat stvari, preden pametujete

     • komar marko

      in kaj bo sedaj? NIČ! Se požvižgajo, tu je point!

     • Sredina

      7. člen pogobe o EU

    • ahnenpass

     Ampak kako smo mi predstavili svoj problem mednarodni javnosti, če smo sami priznali meje, ki so jih nekoč okupirali ustaši?
     Mednarodna javnost ne ve, da je bila pred 2.sv cela Istra Slovenska in nikoli del nobene hrvaške države,ne razumejo niti, da je bil Trst Slovenski in smo ga morali žrtvovati, za Istro in Dalmacijo, saj zato pa lahko tam poteka meja kar po sredini rtiča, ne po Koperskem zalivu ali proti Lazaretu, kot je predvideno s pomorskim pravom o priobalnem pasu, na katerega se ves čas sklicujejo hrvati.
     Ne vedo tudi, da hrvaške meje niso bile nikoli določene, pogovarjamo se o vojaških mejah Titove diktature, ki je po neki čudni logiki verjel, da bo en narod lažje branil celo obalo, od koder bi nas verjetno najprej napadli.
     Še bolj pomembno, Istra je bila skoraj prazna, tam so živeli predvsem slovenci, ki pa so bili po rodu srbi, ko so jih Tudžamovi ustaši pregnali, so se v njihove domove vselili njegovi borci, ki so zato žrtvovali Vukovar ter druge kraje ob meji z bosno in Srbijo.

    • Hun

     a se ti ne zdi dokument arbitraze, ki je odlocil v prid nasi pravici na morju tehtn dokazni atribut za nadaljne resevanje spora na mednarodnem sodiscu

  • Jovo Jamnica

   Kaj pa te Vi računate???

   • komar marko

    lepo da me VIKAŠ pa še z veliko. Jaz nič ne računam. Jaz sem bil proti taki arbitraži. Zame je mednarodno sodišče tisto, ki ODLOČI!

    • Jovo Jamnica

     Kero mednarodno sodišče se te bavi z rasprtijami po rodu Slovencof in po rodu Krobotof???

     • Krtača 20

      Iznad njih je samo bog….hahahahaha

    • Hun

     mednarodno sodisce za clovekove pravice ?

  • ahnenpass

   Ni problema, hrvati so ustvarili nova pravna dejstva, zdaj se pa borijo za pravice, ki jim jih je priznala mednarodna arbitraža oziroma Pahorjeva diplomacija. Prej je bila sporna cela istra, zdaj se borijo samo še za pol našega zaliva, tudi ostale kraje ob meji so že dobili, vključno z Jorasovo oazo.

 • Krtača 20

  Jest mislim da če Hrvaški narod želi sebi dobro, naj poskrbi da tale dokolenkoviček čimprej spoka kufre pa naj gre na Kreto. Pa da se neb vmes nazaj obračal….

  • komar marko

   glede teh stvari so si enotni, da ne bo kakšnega slepomišenja. čudno, da se rdeči bratje med sabo ne morete dogovoriti, pa tok ste pametni, pa toliko izkušenj imate pri podeljevanju SLO zemlje. Torej, če rdečko nekaj trdi, je prav ravno tisto ko zasukaš za 180 stopinj!

   • Krtača 20

    To smo podpisal. Slovenija se tega drži. Hrvati so pa v mednarodnem prekršku. Kaj ti ni jasno. Še vsak je plačal. Bi bilo pa lepo, da desnakarji enkrat potegnete s pravom in našo državo. Samo pljuvanje vas je po vsem kar je slovensko. Žalostno. Pa kdo bo to volil….

    • komar marko

     kje sem pa kaj jaz pljuval po SLO! Te je sama LAŽ in podtikanje. Tipična diagnoza za bolezen JANŠIZEM. Pojdi se zdraviti!

     • Krtača 20

      Dej še mal se sprenevedaj. Že crl dan dokazuješ da nimaš pojma pa stalno se za rvate vlečeš.

    • ahnenpass

     Naši diplomati bodo pomagali, da se bomo na koncu spet mi znašli pred mednarodnim sodišče, ne oni, ki so to zakuhali.
     Pozabljaš, da so oni slovenski državljani prvega razreda, ki so po rodu hrvati, niso isto kot mi in tudi vizija prihodnosti Slovenije za njih ni to kar si ti misliš.

   • Hun

    pa dobr SDS paktira z HDZ dons je prihodnost strankrstva pomembnejsa od NARODA

 • MEFISTO

  Kdo bi si mislil, da se je kar nekaj nickov enega in edinega specializiralo za mednarodno pomorsko pravo.

  Le kdaj jim je to uspelo, saj vendar neprestano tičijo na tem portalu in spravljajo v smeh bralce svojih komentarjev.

  • komar marko

   STA jih je verjetno Vasilka ali pa drugorazredni podučila!

   • RATATA

    Res me je sram, da ne premoremo resnega pravnika!!!

    • Krtača 20

     Jaja bo vaša Tomčeva skopala tunel za ladje do Gibraltarja pa bo.

     • RATATA

      Kam pa ti mene mešaš zmešanc rdečuharsk prfukjen!

    • ahnenpass

     Ne premoremo niti osnovne logike, kaj šele morale in pameti.

  • Sredina

   No mednarodno pomorsko pravo in mednarodno pravo morja ni ista zadeva, tko da če si pameten, bodi vsaj o stvareh ki jih poznaš

   Tudi štetje ti gre bolj slabo

 • Krtača 20

  Hehehe kako lepo počasi stopimo prikritim Hrvatom na repek. Vse bomo izbezal na svetlo. So zgleda mislil da smo neumni. Ne bo šla tale rvatska propaganda čez, nene….

  • andreas82

   Ali se braniš, ali pa postaneš del njih, vrzimo jih iz EU, ker vidimo niso oni za k nam, odgovarja naj pa Pahor ta kljukec, jih je spustil v Evropo, ker sanja novo Jugo v okviru EU!

   • andreas82

    Združene države Evrope to so njegove sanje in vseh evropskih socialistov!

   • ahnenpass

    Pahor dela Zahodno Jugoslavijo, brez srbov, po možnosti s kosovom in črno goro vred.

   • Commie Disposer

    Vrhunska ideja! Vrzimo hrvaško iz EU.Ti boš sigurno nasladnji predsednik EU, če Soros to bere.Čestitam!

  • sprehajalec

   krtača, sedaj ko si skuril 5+ milijončkov za mrtvo arbitražo, boš pa šnofal po forumih za hrvaškimi simpatizerji.

   tipično levičarsko. Tako, kot si nekoč beležil kdo je bil pri maši.

   • Hun

    mene je sam zupnik belezu ce sm bil pr mas z podobco nakonc

    • sprehajalec

     V tvojem primeru je šlo verjetno za ikonco. Tvoje maše šele pridejo čez kak teden.

     • Hun

      sm katolik z vsemi zakramenti..pa mi to danes ne pomen nic…kar spostujem je Jezusova zapuscina oz nauki pa se teh se ne drzim samo spostujem jih…kar se tice duhovscine oz verske organizacije si jo loh zatlacs mal v perdo mal v usta šetać

     • sprehajalec

      Ko se bo bližala zadnja ura, boš zopet našel te zakramente in ustanovo…

     • Hun

      mene bodo skurl kot pogana

  • ahnenpass

   Mene ste spravili čez rob, sami ste.
   Pa veliko sreče, mi smo nekoč pred hrvati obranili Slovenske domove, dajte jih še vi.

 • dr Janez Sveti

  A nas imajo mediji res za nore??

  Spraševat pol pismene ribiče iz ene in druge strani, ki imajo imena Sergio, Giovani itd, kaj menijo o vedru vode v Piranskem zalivu? Ma ne me jugat!

  DR Janez Sveti Paganini

 • Janez

  Se sploh ne čudim da SDS in Zver navija za hrvate. To kaže kakšni ljudje so in da se vedno obrnejo proti svojemu narodu.

  • komar marko

   in zakaj samo LAŽEŠ! Pokaži kaj sta naredila proti svojemu narodu. Če ne bi bilo JJ bi ti danes že MOLIL!

   • janez cepec

    JJ nas je, Slovenijo namreč, ne broj krat smešu u EU, je pa res to, de ga, hvala Bog, nobedn ni resn jemau. če ga že Slovenci ne jemlemo resn, razn par zblojenih ovac, koko nej bi ga EU?.

    • sprehajalec

     Janez, najbl Slovenijo smešjo komunisti. Pa nihova deca. majo en prfuknen način razmišlana, kje Europi tuj. toj tut Slovenijo spravl na rep europe. Če jm Europejc nč n rečejo, je zato, kso uludn. neki, kr komunist pa deca ne poznajo. So pa tok prfuknen, da misljo, da čej europejc uludn, pa nč ne reče, da so pa oni džeki.

    • slosin

     še enkrat ti dam dober nasvet: umakni janeza iz nicka…

  • sprehajalec

   Levičar po stari navadi vsako svojo zgrešeno zadevo, poskuša prodati kot domoljubje. Kot pri njihovih predhodnikh komunistih, ko nisi smel nič kritizirati, ker je šla glava, sedaj grdo gledajo in te zmerjajo z izdajalcem ter kolaborantom, če kritiziraš njihove oslarije.

   Če si bil za prodajo nekdanjega državnega premoženja (kanin, Pohorje, zelenico), je kričal naši žulji, izdajalci. Ko je to naše potem propadlo je čukasto gledal.

   Ko luška mafija obvladuje Luko, kot nekoč New Yorška NY doke, kriči o našem, pa našem bogastvu. Ko bo crknilo bo čukasto gledal.

   Ko je skeširal sodnikom javni denar, da so se 6 let pasli na njem pa trpali v žepe, je vpil o končni rešitvi mejnega vprašanja. Ko ga hrvati ne šmirglajo, čukasto gleda, pa cvili Europi. če rečeš, da je to vse skupaj bedarija, kriči o kolaborantih pa izdajalcih.

   vedno bolj mi je v bistvu jasna logika, zakaj je velik del prebivalstva nekoč postal Izdajalec in kolaborant. Potem, ko jih je levičar pobil, je kričal da to so. Čisto simpl.

   • Hun

    New Yorkska mafija je obvladovala sindikaliste in lastnike reketirala…ne pa kot nasa luska mafija reketira narod davkoplacevalce…alergicn ratam ko kdo primerja italijanske mafijske druzine z potomci komunisticnih funkcionarjev v sloveniji

    • sprehajalec

     Luška mafija, zagotovo obvladujejo sindikaliste tam. So popolnoma v rokah luških gazd.

     V razmerah komunistične državne lastnine reketiranje privat lastnikov odpade. se pa strinjam, da reketirajo davkoplačevalce. In strinjam se, da so pri NY luški mafiji veljala neka pravila. V Luki tukaj, pravil ni.

     • Hun

      NY je ima 5 najvecjih mafijskih druzin…gambino, genovese, lucese, colombo…ne poznam nobene luske mafije v NY

     • sprehajalec

      The State of New York, Luciano and the Navy struck a deal in which
      Luciano guaranteed full assistance of his organization in providing
      intelligence to the Navy. In addition, Luciano associate Albert Anastasia—who controlled the docks and ran Murder, Inc.—allegedly
      guaranteed no dockworker strikes throughout the war. In return, the
      State of New York agreed to commute Luciano’s sentence.[6]
      Luciano’s actual influence is uncertain, but the authorities did note
      that the dockworker strikes stopped after the deal was reached with
      Luciano.[7]

     • Hun

      Luky luciamo je se Ameriski mornarici pomagal pri iskrcanju na Sičiliji v zameno za izpustitev iz zapora…to pa je bil vpliv častnih mož

  • ahnenpass

   Najprej me zanima kdo sta ata in mama od zvera, pa dedek in babica tudi.
   Bomo videli čigav narod je izdal.

   • janez cepec

    Zverine, kdo pa drug

  • Commie Disposer

   Menda je Ugandski veleposlanik pri UNESCO postedoval za Slovenijo, ker mu je ga milčijeva hči dobro potegnila!

 • Volkhv

  Zver in SDS bosta rešila problem, kot bi mignil!

  • janez cepec

   ja, sagurn, usrala se bosta, JJ je prodau Piranski zaliv Dudekom, no ja, ni ga glih prodau, prodajau jim je gevere, za težke pare, brez računov, dnarja ni nikjer, zdej je pa jeba zarad tega, ker na hrvtarji za jajca držijo, pa še nas bojo, k mamo tako diplomacijo, pa nema veze kdo je predsednik vlade

   • ahnenpass

    Odkar smo jih oborožili in napumpali z našim pravim denarjem, so hrvati čedalje bolj agresivni, mogoče je bila pa tudi na hrvaškem napadena Slovenija.

   • slosin

    …in kaj imajo kockarji takega, da nas držijo ? Aja, povedal bodo, da jim je JJ orožje prodajal za gotove pare…in to brez računov, pa še ogromne rabate jim je dajal…No, mogoče imajo pa kaj od murgelčana….to bi pa znalo biti usodno…

  • Commie Disposer

   Ni res.Kacin po dal perdo na Krku, domačinom.Ko ga pofuka 50 domačinov, bo premirje.

  • Hun

   Zveru bo se vecja gousa zrasla zarad bruseljskega lagodja

 • Matija

  V glavnem, mejo s hrči je zajebala spomladanska vlada, ki jim takrat pustila, da so postavljal mejne kioske, kjerkoli jim je pasalo. Simpatiziranje z ustaši in tompsoni.

  • ahnenpass

   Ko ni bilo več srbov, so se potomci hrvatov hitro organizirali med sabo, da so jih lahko pomagali izganjati tudi v rodni domovini.
   Tako so nastale pri nas cele hrvaške naveze, ki so švercale orožje, sredstva in razne materiale z Zagorci, pri čemer so si pomagali s korupcijo in zlorabljali javna sredstva. Danes imajo tam njihovi potomci močna podjetja, ki delajo skoraj izključno samo za Hrvaško, vse plačano s Slovenskim denarjem oziroma človeškimi življenji, še plače in prispevke so ostali dolžni pravim Slovencem, ker so nastavili svoje ljudi tudi na policijo, inšpektorate in pravosodje. Za njih je bil to sveti boj, v katerem smo bili dolžni pomagati tudi Slovenci ali pa je bolje, da nas sploh ni, po njihovo.
   Ko se že menimo pod člankom o Ruplu, otroci bogatih hrvatov do danes hodijo k nam napumpat Slovenke,pa ne samo bogataši, vsak navaden kelner lahko poskrbi za nove slovence, ki bodo po rodu hrvati, čeprav bodo odrasli brez očeta. Baje so nam to delali srbi, takrat ne vem, če je bilo ravno tako mišljeno, ampak hrvati nam danes zagotovo delajo prav to,preračunljivo in namerno, češ da nas je itak premalo. Gojijo hrvaške slovence kot je nekoč kotil izrojene arijske vojake Hitler, skratka, tako je nastala nova slovenska rasa, ki nas je spravila do sem.

  • slosin

   Rupel z rupo u glavi je pa pošiljal samo diplomatske note, zdej pa pametuje …kreten..

   • ahnenpass

    Me bo požrl lastnih besed,dobro se zaveda s kom smo se zarotili in kdo ga je spravil v diplomacijo. Nihče od teh ne bo priznal, tudi Janša ne, ki bo zgleda do smrti verjel, da so ga napadli srbi, čeprav so okoli njega sami potomci hrvatov. Pranje možganov je smrtno resna stvar, to ni tako kot bi bil samo malo pijan, vse postane popačeno in izmaličeno, pa ne veš zakaj.

    • Commie Disposer

     vrbe

   • Commie Disposer

    ja rupel je zunanji minister, jebem vam mater srbsko

    • Hun

     zdj se slo domoljubi ze med sabo drkate…tipicno za slovencla

  • sprehajalec

   matija, prvi prostovoljec za linijo pri savudriji….

   • Matija

    Za Slovenijo kadarkoli, saj sem Slovenec. A ti ne?

    • sprehajalec

     Si že kdaj povohal kakšen smodnik? Ali ti je mama zrihtala zdravniško, ko so bili še naborniki?

     • Matija

      Že že, kot teritorjalec v vojni za Slovenijo in pa kot lovec in športni strelec ga kar pogosto voham. Tole izkušnjo z zdravniškim si pa verjetno ti imel.

     • Commie Disposer

      miloše ne zajebavat ljudi

     • Hun

      šetać je spizdu zdravniskega v kamin vrzt k s ga razkrinkal

     • Hun

      ti si pa prestar za rezervista

     • sprehajalec

      Z daljšanjem življenske dobe se bo daljšala tudi vojaška sposobnost. V smislu, da te potegnejo zraven, če bi zagustilo. ker vložen denar v šolan kader in v strokovnjake na tem področju, bi država varčevala, ali pa bi se razporedili tja, kjer ni nevarno. Ostane torej stari dobri kanonfuter. Bolj si star, manj bi te bilo škoda.

     • Hun

      je ni oblasti na svetu ki me na silo zvlece v vojno…je ni nacije na svetu za katero bi umiral…zivlenje je pomembnejse od bilo kakega narodnega ponosa

     • sprehajalec

      vidiš, jaz sem pa drugačen…

     • Matija

      Torej se ti leta 91 ne bi boril za samostojno Slovenijo? Nimaš nič narodnega ponosa, patriotizma v sebi?

     • Hun

      bi se samo ce bi jansa, kucan, bavcar, srot…in podobni priskledniki in njihovi sinovi stal z mano v bojni vrsti…da bi pa jst umiral za nacionalni ponos da bi drugi potem na oblasti zasluge seb pripisoval…nism budala…mam drugacn pogled na to in prevec cenim svoje uspesno zivlenje in svojo druzino…men je na prvem mestu moja familija to mi pomen vse ..dalec, dalec nacionalnost in vse ostalo, ki nima bistvenega pomena

     • Matija

      Meni je pa nacionalna zavest, slovensko domoljubje, patriotizem, očetnjava, ljubezn do svojega naroda,….. čez vse. V tiste, ki si jih naštel, bi pa mirne duše in z veseljem izpraznil poln magacin ak47. To so še hujši sovražniki Slovenije in slovenskega naroda, kot kak zunanji, tujci.

     • Hun

      spostujem vsako osebo in posledicno njegovo druzino, nacionalnost vse kar sam spostuje, ce je ta clovek spostljiv do mene..to je zame vrednota, vodilo, selekcija da imam preventivno mir pred problemi….
      vsi moji predniki so poslusno se boril in umiral zato da ns se danes jebejo po domac povedan kurcevi strahopetci na oblasti…jst kot potomec poslusnih drugorazrednih prednikov sm pretrgal poslusno in hlalcevsko tradicijo…sm prevec ponosn in zajeban da mi bilo kdo ukazuje z vojaskim činom ali brez…ukazujem in organiziram ljudi lahko sam s svojo sposobnostjo

    • Commie Disposer

     ti si srbočetnik

     • Hun

      srbocetniki so najvecji Commie Disposerji

     • Matija

      Ni mogoče, sem slovenskiateist. Ja, bi bil pa raje srbočetnik kot pa hrčkoustaš.

 • ahnenpass

  Kaj je Slovenčki, bomo končno spet stopili skupaj in se uprli okupatorjem?
  Še jaz vam ne verjamem več drage sestre in bratje, kaj šele hrvati.

  • slosin

   kdo se bo pa uprl? A balkanezarji, ki so okupiral že pol SLO…! Fučka se njim za SLO, njih zanima samo, koliko bodo od nas scuzal…

   • Hun

    a ne cuza Slo oblast od njih

  • sprehajalec

   Katerim okupatorjem pa? Pod srbskim škornjem so bili Slovenci 70 let.

  • Commie Disposer

   To se gre samo za pralni stroj

  • Commie Disposer

   Piranski Srbi in umaški Srbi/Italijani se jebejo za ribo, ki žre drek (Cipel) …??????

 • Rožle

  Če ne bi mel Hratje še Srbine za sosede …bi ga Slovenci še bol najebal …!

  • slosin

   ko bo na balkanu spet zaratilo, jim bo trda predla…

  • sprehajalec

   Oziroma Rožle, imamo Slovenci srečo, da so Hrvatje vmes. Zapomni si, Hrvatje so slovenski zgodovinski zavezniki, vedno smo imeli iste gospodarje in iste sovražnike. Hrvatje so vzorni katoliki, in to jih še bolj dela zaveznike Slovencem.

   • Matija

    Hrčki naši zavezniki?? hahaha, večje bedarije pa še nisem slišal.

    • sprehajalec

     katoliki so Matija. tvoji zavezniki so pa pravoslavci, pač vsak navija za svoje…

     • Matija

      Ti se obremenjuješ z religijo, jaz kot ateist se ne. Men je religija španska stvar in povsem nepotrebna.

     • sprehajalec

      za tastaturo in flašo zraven sebe Matija, je vsak lahko goreč domoljub, pripravljen žrtvovati življenje….

     • Matija

      Ti že veš. Vsekakor pa ustaši niso zavezniki Slovenije. Zate pa ne vem.

     • Hun

      hrvati so tok zaverovani v svojo nacijo zarad nedavne vojne da stejejo samo oni..briga njih za slo katolike, ce so oni najboljsi, najlepsi, najbl verni katoliki

     • sprehajalec

      Da se jih lepo utišati s tezo o katoliškem zavezništvu. In istem svetem očetu. Tam ratajo mehki. Preverjeno.

     • Hun

      ko mas enkrat mehko curo med nogami kot ti je fertik…pomen samo kaksn zrebc si bil kolk potomcev si ustvaru…vse drugo je šetać brez pomena

     • sprehajalec

      Daleč od tega, da je mehka. Saj nisem ti….

     • Hun

      ti se kr tolaz…vidm da sm te nasel v sibko mehko tocko

     • sprehajalec

      Ne bom ti dokazoval, sam pa zase dovolj dobro vem in to je zadosti…

   • RATATA

    Dejganomalmejfukat no matr!!! slovenski zgodovinski zavezniki (???)
    OKUPATORJI ŽE 41. ne pa zavezniki.
    Beri anketo roglićevo po naselitvi hrvatov v Istro,
    Kam so šli Slovenci iz Gorskega Kotarja, iz Tuliševice, Voloskega, Svetega Frančiška (???) beri popise prebivalstva 1910 …..

    pa vzorni katoliki(???)!!! Ja krasni katoliki križ + nož + U na kapi in v uniformi oblečen katolik krasno (!!!!!) beri knjigo Psunjskega o dogajanju v ndh o 181 požganih pravoslavnih cerkvah

    Krasni zavezniki in krasni katoliki so hrvati ja, cvijet hrvatstva so pa muslimani je rekel poglavnik a.pavelić!!!
    Stepinac paše pod Triglav seveda (?????!!!!) odrešitelj matr!!

    Beri njihovo cerkveno pisunjenje Glas koncila
    https://www.glas-koncila.hr/kako-se-nositi-s-odlukom-arbitraznoga-suda/

    Kaj so pa čakali ob razpadanju sfrj (?)
    ja da je bil ante marković predsednik vlade
    stipe mesić predsednik predsedstva
    mustać šef udbe
    takrat se je začelo vzorno katoliško klanje!!!!! u stvaranju domovine na stoletnih ognjištima kaj budala???
    išči hrvate na avstrijskem gradiščanskem in tistih par okrog zg vž križevcev

   • Hun

    nasi predniki so skupaj hlapceval z hrvati za istega gospodarja tko da je smesn govort o nekem zaveznistvu….kokr kol nm pa to nc ne pomaga v danasnji situaciji..

    • sprehajalec

     kajkavci so bili nekoč do zemuna. Po celi Slavoniji, kot ti ime pove. čez Savo, pa so bili štokavci.

     • Hun

      in kaj zdj…kaj ti to pomen..da si niko i nista..pljunek v morju si šetać

     • Matija

      Pa kaj pol, še vedno niso Slovenci in tudi ne bodo.

     • sprehajalec

      Nikoli nisem rekel, da bi morali biti. nacionalne pripadnosti te naučijo doma in v šoli, ter na dvorišču kot otroka.

     • Matija

      Nacionalne pripadnosti se ne naučiš.

     • sprehajalec

      seveda se jo. ko se rodiš, si nepopisan z nacionalnostjo. Tvoja okolica jo napiše nate in tega se oklepaš celo življenje. podobno je pri navijačih zannih fuzbalskih klubov.

      Hočeš reči, da je nacionalnost genetska?

     • Matija

      Ne, nacionalnost, domoljubnost začutiš v sebi… eni jo pa ne in se jim za homeland jebe

     • sprehajalec

      lahko tudi začutiš regionalno pripadnost. Ko si prej Štajerc, šele za tem slovenec. vse te možnosti so realne in jih zgodovina tudi pozna.

  • Hun

   pazi da te ne slis ljubljeni vodja

 • VIKTORE

  Morda pa je ozadje hrvaški trmoglavosti treba iskati v : prodaji orožja, kršenju.določenig pravil, kar Slovenci ne vemo, lahko le slutimo. Takratni “maherji”, ki se danes najbolj ustijo (Janša, Rupel, ipd) čisto dobro vedo, kaj se je dogajalo, zato drži Hrvaška Slovenijo za talca. Janša vselej ko se v tej smeri kaj zaplete, osebno nekaj “rešuje”, ker mora prati svoje grehe (ki so bolj ali manj znani takratnim politikom, narodu pa le delno, v koliko je priculjalo na dan.. Položite karte na mizo: Janša-Sanader- Rupel- Erjavec et comp. brez pomoči Brezigarjeve in še koga- pa bo vse jasno zakaj bo moralo nekaj Slovencev plačati te umazanije tedanjih politikov.

  • slosin

   a misliš, da so pa hrvatje nedolžni ..! A niso oni držal vreče..?

  • stajerc5

   Dobro, da si orozje spomnil. Kucan je cisto navdusen, ker bo mariborsko letalisce spet zacelo. Pravi, da so mu se kar dolzni za zadnjo (ko so ga dobili) sverckomerc rundo!!!

 • Rožle

  Hrvaška je naša…ubistvu kar cela bivša Yuga,,,saj smo vse mi Slovenci nafutral.pa gor spravl..!

 • Rožle

  Čist komot bi jih lahko kaznovali, če jih že EU ne zna ali celo noče .. Enostavno se vsi odpovejte počitnikovanju na CRO jadranu ..
  Samo kaj, ko talevi enostavno ne morejo brez lepe naše …kaj čmo

  • Commie Disposer

   Vsi z nakradenim denarjem imajo vikende na hrvaškem.85 % je povezanih s KPS

 • Rožle

  Kahli hodi samo tole po glavi ….:
  “Boli me džoko, Cerar je zgodba za eno leto …jest pa za par let več ”
  … in briga njega za Slovenijo in njeno morje

 • totex39

  Karel je pravi nakladač, ki zavaja Slovence, sam pa uživa v svoji vili ob hrvaškem morju.

  • Rožle

   Lahko bi za šalo dokončal AGRFT …

 • Franjo Trojner

  Za vedno je potrebno odfukat te prepotentne Hrvate!
  Vdolž celotne južne meje je potrebno čim prej in čim višji betonski zid brez vseh odprtin zgraditi, na morski meji pa v morje mine vreči, pa bomo za evih imeli mir pred njimi.

 • marker

  Že večkrat sem napisal, pa bom vseeno še enkrat. Iz te moke ne bo kruha, ker je AS samo zelo drag propadli projekt levice.

  • Mojca pokraculja

   Še strinjam. To se je vedelo že takoj na začetku

 • Commie Disposer

  Cemerar will import 2500 isil fighters for aprowal from eu

  • stajerc5

   Ko te pocn s planko po celadi, bos takoj menjal kanal na slovenscino!

   • MEFISTO

    Najprej boš moral tipkovnico zamenjati.

    • stajerc5

     Pa ne, da si tudi ti zacel z vec nicki?

 • Krtača 20

  Spat se spravte saj sam še neki v brez veze opletate. Jutri je nov dan. Če pride spet kak rvat na obisk po morju bo spet neki cvenka padl po suhem.

 • Vrhovni sodnik

  To s Hrvati rešim v 3 dneh, na končno zadovoljstvo vseh.

  • Janko Gedlička

   Ali bi hotel način in vsebino te rešitve malo opisati?

 • Janko Gedlička

  Oba politika umetelno premetavata besede in se skorajda v isti sapi potegujeta za eno stališče o reševanju spora, nato pa mu nasprotujeta z drugim stališčem. To uspeva samo uglajenim profesorjem. Bog varuj, da bi ju kdo od nas navadne raje poskušal razumeti.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!