Pismo članov SD: Pučisti Levanič, Prešiček, Jauševec, Frangež, Žibert, Štromajer in Škoberne spodnesli vladavino Dejana Židana?

Datum:

Razkrivamo anonimno pismo članov stranke Socialnih demokratov o zakulisnih igricah vodstva stranke in padcu dolgoletnega predsednika stranke, Dejana Židana. V vlogi pučistov po mnenju anonimnega članstva naj bi sodelovali vidni člani SD Dejan Levanič, Dejan Prešiček, Jan Škoberne, Uroš Jauševec, Jernej Štromajer, Matevž Frangež in Klemen Žibert. Avtorji med drugim tudi navajajo, da je v rušenju tako Židana kot prejšnjega predsednika stranke Igorja Lukšiča sodelovala tudi začasna “voditeljica socialne demokracije” Tanja Fajon. Vprašanja glede na očitke v anonimki smo poslali tudi vodstvu Socialnih demokratov.

Avtorji anonimnega pisma, ki se podpisujejo kot člani SD, razkrivajo, da je v stranki zgodila vstaja in puč. Kreatorji odhoda Dejana Židana so prav posamezniki, ki so ugrabili stranko. Avtorji tudi zatrjujejo, da je bil Židan prisiljen v odstop z mesta predsednika stranke SD. “V to je bil enostavno potisnjen. V nasprotnem primeru bi ga diskreditirali,” zapišejo avtorji anonimke. O Tanji Fajon avtorji nimajo pozitivnega mnenja, saj je “bila je ves čas v samem vrhu v vlogi podpredsednice SD in rušila oba predsednika SD, najprej Igorja Lukšiča in nato Dejana Židana.”

Ves plan odstavitve Židana se je po zapisanih besedah razočaranih anonimnih članov stranke zgodil ob zadnjem pohodu ob žici v Ljubljani. Po sliki sodeč so se pohoda udeležili Tanja Fajon, Jernej Štromajer, Dejan Prešiček, Martina Vuk, Anja Kopač, Marko Koprivc in Klemen Žibert. Avtorji anonimke pa med vodilne kreatorje Židanovega odhoda poleg Štromajerja, Prešička in Žiberta omenjajo še Dejana Levaniča, Jana Škoberneta, Uroša Jauševca in Matevža Frangeža.

Vidni člani stranke SD na kupu: Anja Kopač, Dejan Prešiček, Jernej Štromajer, Tanja Fajon, Klemen Žibert, Martina Vuk in Marko Koprivc. (Foto: SD)

Fajonova je del problema, šokirano članstvo pa izvedelo novico o menjavi na strankarskem profilu na Twitterju
Avtorji anonimke ne polagajo nobenega upanja v novo začasno voditeljico. Očitajo ji, da je del problema in ne rešitve, saj je bila podpredsednica tako pri Židanu kot pri Lukšiču. Njeni uspehi na evropskih volitvah stranki na parlamentarnih in lokalnih volitvah niso pomagali popolnoma nič. Kot predstavnica obeh prejšnjih vodstev bi se morala nujno umakniti, pišejo razočarani anonimni člani stranke.

Šokirani člani izpostavijo, da so za menjavo na mestu predsednika izvedeli na strankarskem profilu na Twitterju. V pismu tudi razkrivajo, da je bilo za celotno zgodbo odstopa Židana naročeno, kako naj bi se jo plasiralo v medijih. Nihče si ni upal upirati znotraj stranke, saj bi sledile sankcije. “Članstvo je zmanipulirano, ustrahovano, drugi igrajo igro večih obrazov, da politično preživijo in jim drugega ni preostalo, kot da so všečkali objavo na FB, saj se vse spremlja,” razkriva anonimno pismo jeznih članov Socialnih demokratov. Vidni načrtovalci ustoličenja Fajonove pa so skupaj z njo kolesarili na petkovih protestih in z njo preživeli čas na jadranju, še zapišejo insajderji SD.

“Komunajzersko” kadrovanje, izguba baze, vse to je resnica o Socialnih demokratih
V objavi je zapisano, da bi naj Židan prosil Fajonovo, da bi ga nadomestila do naslednjega kongresa. Nezadovoljni člani pa so kritični do trenutnega vodstva SD, ki pride terenske odbore pogledat le pred volitvami. V slovenski javnosti se je pojavilo veliko kritik na kadrovanje Socialnih demokratov v preteklosti. Med drugim zapišejo v pismu, da vodstveni predstavniki le preverjajo lojalnost svojih ovčic.

Vodja poslanske skupine SD Matjaž Han posluje s Petrolom posluje že celih 20 let. V seriji člankov smo v našem mediju razkrivali klientelistične povezave znotraj SD.(Foto: Nova24TV)

Socialni demokrati so v preteklem desetletju blesteli z masivnim zaposlovanjem po vseh državnih ustanovah, zavodih in podjetjih, ki so v večinski državni lasti. V našem mediju smo razkrili sistem zaposlovanja članstva SD v državnem Petrolu, v domovih za starejše in centrih za socialno delo. To je le nekaj državnih ustanov, ki so jih kadrovsko prevzeli nasledniki Komunistične partije. “Nadaljujete komunajzarsko politiko kadrovanja. In prav imajo državljani širom Slovenije, ki kritizirajo takšno početje,” so kritični člani stranke.

“Osmrtnica” Dejana Židana. (Foto: posnetek zaslona)

Bo s svojim šarmom res očarala opozicijske voditelje?
Avtorji pisma Fajonove ne vidijo kot dolgoročne rešitve, temveč kot osebo, ki se bo poskušala kot bivša novinarka promovirati preko svojih novinarskih kolegov, ki bi jo z lepimi izbranimi besedami predstavljali v slovenski javnosti. O opozicijskih partnerjih pa nezadovoljni člani SD trdijo, da jih bo Fajonova s svojim šarmom korak za korakom poskusila podrediti in postati vodilna pretendentka za mesto predsednice vlade med opozicijskimi voditelji. “Odstopila bo, ko si bo zagotovila nekje udoben fotelj do upokojitve. Zaenkrat ima še premalo ali pa preveč in sedaj finančno vrača za vse usluge,” še piše v anonimki.

Objavljamo originalni celotni zapis anonimnega pisma Socialnih demokratov:

Maske so padle:
Kreatorji zgodbe odhoda mag. Dejana Židana z mesta predsednika stranke SD so osebe, ki so ugrabila stranko SD. Kot je sedaj razvidno, naj bi šlo za vstajo, puč. Tanja Fajon naj bi bila kot začasna predsednica stranke, do kongresa pozicioirana znotraj SD mimo vseh demokratičnih postopkov notranje ureditve SD. Če bo potrebno bodo prilagodili tudi pravila igra in delegatov do naslednjega kongresa. Nihče ne verjame, da se je Dejanu Židanu tako zelo mudilo s predajo funkcije, da bilo potrebno odstopiti saj ostaja aktiven v politiki in razbremenjen funkcije predsednika Državnega zbora.Časa bi imel dovolj za konsidulacijo stranke. Zagotovo več, kot je Tanja Fajon, ki sedi v Bruslju. V to je bil enostavno potisnjen. V nasprotnem primeru bi ga diskreditirali. Prijemi pa so znani.

Zaključni plan odstavitve predsednika SD Dejana Židana naj bi bil plansko dovršen ob Dnevu zmage- SD pohodnikov ob žici maja 2020. Na pohodu so se nekateri objeti slikali s članico stranke Tanje Fajon in objavili fotografijo na FB profilih kljub razmeram, ki so vladale zaradi omejitve okužbe s Covid-19 in vseh ostalih epidemioloških ukrepih. Članstvo SD ni bilo obveščeno o dogajanju. Nastop v medijih o notranji enotnosti ne drži. Vse je bilo naročeno na kakšen način naj bi se zgodba plasirala medijem. Nihče se ni upiral in poskušal ugovarjati sicer bi bile sankcije. Članstvo je zmanipulirano, ustrahovano, drugi igrajo igro večih obrazov, da politično preživijo in jim drugega ni preostalo, kot da so všečkali objavo na FB saj se vse spremlja. Isti ljudje so ekipno z evropsko poslanko Tanjo Fajon ob petkovih protestih kolesarili in z njo preživljali čas na jadranju. Izpostavljamo Dejan Prešiček.

Znana imena tovarišev, ki krožijo znotraj SD, ki so zaslužni za odstop predsednika Dejana Židana in ustoličenje Tanje Fajon:
Dejan Levanič, Dejan Prešiček, Jan Škoberne, Jernej Štromajer, Uroš Jauševec, Matevž Frangež in Klemen Žibert.

Stranka SD si je nadela socialdemokratsko preobleko ne more biti bolj zlagana kot je. Člani SD in ljudje pa izigrani. Razočaranje s spletkarjem in enoumjem se nadaljuje. Dejan Židan naj bi poklical Tanjo Fajon in jo vprašal ali bi ga do naslednjega kongresa nadomeščala. Kje pa je tu baza in kje je tu širše članstvo stranke SD? Že mnogokrat smo vam povedali in zapisali, da znate priti na podeželje oziroma obiskati osnovne celice SD članstva mesec pred volitvami, da so prepričane, a so vam ovčice lojalne, nato pa zopet nič.

S takšnim postopanjem boste počasi izgubili bazo. Za vas ni problem, ker odnosa nimate. Boste pač prestopili v drugo stranko, ko bo hudič vse vzel. Nadaljujete komunajzarsko politiko kadrovanja. In prav imajo državljani širom Slovenije, ki kritizirajo takšno početje. Člani SD smo preko Twitterja SD izvedeli, da imamo začasno staro/novo vodstvo. Tanja Fajon je s svojim početjem slabo zapisana pri Slovencih in tu ni pričakovati, da bo zavel nov veter v večji odmevnosti SD stranke. Pri bivšemu predsedniku SD Igorju Lukšiču in SD Dejanu Židanu je imela vlogo podpredsednice stranke SD in kje je zavel ta novi veter. Njen rezultat na EU volitvah ni pomagal SD v nobenih parlamentarnih volitvah in prav tako na lokalnih volitvah.

Bila je ves čas v samem vrhu v vlogi podpredsednice SD in rušila oba predsednika SD, najprej Igorja Lukšiča in nato Dejana Židana, kje je ta svežina, novi veter in njena dodana vrednost o katerih se promovira in nastopa.Za rezultat SD da stranka ni napredovala in obstala na mestu ni bil odgovoren samo Dejan Židan in prej Igor Lukšič. V tem primeru bi se morala Tanja Fajon, kot podpredsednica SD nujno umakniti, saj je stagnirala, kot vodstvena podpora pri obeh prejšnjih predsednikov SD. Odstopila bo, ko si bo zagotovila nekje udoben fotelj do upokojitve. Zaenkrat ima še premalo ali pa preveč in sedaj finančno vrača za vse usluge. Sedaj se bo poskušala, kot bivša novinarka promovirati preko svojih bivših novinarskih kolegov, da bodo o njej pisali lepe članke in si podrediti Luko Mesca, Marjana Šarca, Alenko Bratušek, Zmaga Jelinčiča in še koga.

članice in člani SD

 

 

 

 

Luka Perš

Sorodno

Zadnji prispevki

Zala in Boris Tomašič prihajata v Kozje

Voditelja oddaj Kdo vam laže in Signal, Boris ter...

Tihotapca prevažala kar 36 ilegalcev

Novomeški in brežiški policisti so prijeli tihotapca ljudi s...

Ameriška veleposlanica obiskala Brežice

V sredo, 21. 2. 2024, je Občino Brežice in...

Tudi kokoši imajo lahko svojo vilo

Podjetje Run Tiger je pod blagovno znamko Run Chicken...