Lepo je biti na plačilni listi SMC: Bogata plača direktorja v UKC, sejnine državnega sveta, iz vlade pa še 26.752 evrov

Peter Požun.

Poslovni direktor Ginekološke klinike UKC Ljubljana Peter Požun je bil konec lanskega leta ponovno za pet let izvoljen za predstavnika zdravstva v državnem svetu. Ob direktorski plači v javni kliniki mu kot državnemu svetniku za delo pripada sejnina, ki je praviloma nekaj višje od bruto tisoč evrov, ne sme pa preseči tretjine plače predsednika, torej okoli 1.700 evrov. Del plačila iz državnega sveta za Požuna je tudi dodatek za delo z njegovo volilno bazo, to je z zdravstvom, ki znaša 500 evrov.

PO PLAČILU SKORAJ NAPOL MINISTER
Zelo dobro pa ta državni svetnik dodatno zasluži še v vladi, natančneje pri ministrici za zdravje Milojki Kolar Celarc. To je pokazal odgovor vlade o tem, kakšne svetovalne in avtorske pogodbe je sklepala. Lani je Požun, kot so povzeli iz vlade, za “priprave zahtevnejših gradiv in izhodišč za zakonske predloge, svetovanje ministrici” prejel 16.850 evrov. Za ocenjevanje vlog zdravstvenega sveta mu je padlo še 1.802 evra. Pa to še ni vse, povrhu je dobil še 8.100 evrov za “svetovanje pri pripravi in implementaciji zakonodaje”. V seštevku je to 26.752 evrov le iz vlade. Največji znesek Požunu je v vladni preglednici videti tako:

Ministrica je lani dobivala (denimo julija) bruto 5.422 evrov mesečne plače. Bila je (zaradi dodatka na delovno dobo) med bolje plačanimi ministri. Požun je mesečno dobil slabo polovico ministrske plače dodatka za svetovanje.

Drugi znesek po velikosti je prikazan tako:

 

POŽUN DELU: “A VI VESTE, KOLIKO JE URA ČISTILKE?”
Predsedniki nekaterih odborov vladne SMC, med njimi tudi sposobni funkcionar Peter Požun, ki dela kot direktor v UKC, pa še v državnemu svetu in pri vodenju ministrstva na vladi. Večji del so mu iz vlade plačali za to, da pomaga pripravljati zakone, o katerih potem razpravlja in odloča v državnem svetu, kjer jih lahko tudi ustavijo z vetom. Ali pa ne, če so honorarji iz vlade dovolj visoki, bi morda pripomnil kak zloben opazovalec dogajanja v vrhu slovenske oblasti iz javnosti. Iz vladnih gradiv ni opaziti, da bi na podoben način plačevali druge državne svetnike, je pa imen in številk veliko.

Požun javno ne prikriva, da je svetovalec ministrice. V intervjuju, ki ga je z njim za Delo naredila novinarka Brigite Ferlič Žgajnar, je svojo finančno plat medalje sodelovanja z vlado pojasnil tako: “Sicer pa sem po pogodbi na ministrstvu plačan 19,50 evra bruto na uro. Verjetno je znano, koliko je ura čistilke v Ljubljani.” Novinarke primerjava s čistilko ni nič zmotila. Je pa vse zakonito. Ustava svetnikom prepoveduje hkratno opravljanje poslanske funkcije, zakon pa funkcije v državnih organih. Ki jih uradno Požun nima.

A Požun ni le poslovni direktor v UKC, državni svetnik in pomemben svetovalec ministrice za zdravje Milojke Kolar Celarc, ki zanesljivo potrebuje številne svetovalce in jih tudi dobro plačuje. Je tudi predsednik programskega odbora SMC za zdravje. SMC je stranka, ki ima v parlamentu največ poslancev, ki vodi vlado in ki vodi tudi ministrstvo za zdravje.

Da ima Požun, kot vse kaže, precej stresno in naporno življenje, kažejo tudi odzivi na članek na spletnih omrežjih. Denimo, takšni:

Da predstavim še nekaj drugih večjih plačil ministrice: za sodelovanje pri pripravi novega Zakona o zdravstvenem varstvu in zdravstvenem zavarovanju je Kolar Celarčeva lani plačala Gregi Strbanu 23.349 evrov, nekdanjemu ministru Dušanu Kebru 36.216, Eldi Rogelj Gregorčič pa 3.652 evrov. Strašnega učinka ni opaziti.

STROŠKI Z ARBITRAŽO IN PROJEKTNIM VODENJEM
Med stroški svetovalnih in avtorskih pogodb, ki jih plačuje vlada, po vsotah precej izstopajo stroški povezani z arbitražo, ki so tudi nekoliko zrasli. Takšni so, denimo:

Ministrica brez listnice Alenka Smerkolj pa je kar veliko investirala v pomoč pri kriznem projektnem vodenju, kar praviloma ni poceni:

Peter Jančič, Spletni časopis

 • karlina

  BANDA, POKVARJENA LEVIČARSKA, torej, vsak nesposoben minister ima še nesposobnega svetovalca in ta še enega nesposobnega svetovalca…… in potem gredo na cesto in stavkajo v JU-zakaj že?????????????? Ni čudno, da so nam v teh letih Cmeravega vladanja državo zadolžili do onemoglosti, vsaka dva meseca se znova in znova zadolžujejo, mimogrede, nekateri imajo po deset plač na mesec, za nič, kajti uspeha nikjer ni videti, da ne govorim, v kolikih nadzornih svetih so eni, med tem, ko delavci v gospodarstvu garajo za minimalca. Pa to državo res mora vzeti hudič, ni druge, smo že hujši, kot Grčija. Se pa vedno bolj in bolj sprašujem, pa nisem edina, ali se vse to dogaja z namenom, da nas brcnejo iz EU in nas bo pohopsala Rusija.

 • Peter

  Neznosna lahkota zapravljanja stotisočev evrov za svetovalne pogodbe…
  Medicinskim sestram pa 500 evrov na mesec.
  Še dobro, da je naša vlada leva, torej taka, ki se po difoltu bori za pravice delavcev, samo predstavljajte si, kaj bi bilo, če ne bi bila…leva, no.

 • Antonius

  Vse gre lepo po vrsti. Najprej predvolilne obljube in laganje, potem jih praznoglavi volivci izvolijo in potem nas vse skupaj zaslužkarsko zajahajo.
  Bolj, kot vse leve vlade pred njim, je Cerar
  najbolj brezsramno poskrbel za temeljito čistko po vseh vodilnih službah v državi, da je poskrbel za svoje kleptomanske grebatorje.
  Naslednji s katerim bodo hoteli nadaljevati početje Cerarjevih naporov, bo kamniški humorist Serpentinšek. Nadaljeval naj bi Cerarjevo *serpentinjenje*.
  SDS bom volil, ker je ta stranka edini antibiotik, ki bo preprečil nadalnje *sepentinjenje*.

  • Novakec1

   Edini antibiotik je ponovna osamosvojitev, legitimna, so pa še drugi iz črnega trga.

 • Frank Novak

  A to naj bi bil nek denar?
  Jaz toliko kot oni na mesec zasluzim v enem samem dnevu, ha ha.

  • janez zorman

   Zneski niso v dinarjih !

 • dr Janez Sveti

  Kje so še vse agencije in zavodi, umetniki in podobni prepotrebni temelji družbe in države??

  DR Janez SVeti svetovalec

  • učko

   Temna snov prevladuje v vesolju, brez nje bi se vesolje razletelo. Tud’ brez voluharjev, ki so večini nam nevidni, bi se Slovenija razletela od silnega bogastva, tako pa “lepo” kolapsira !!!!!

 • totex39

  V tej zavoženi državi imamo vse mogoče umetno ustvarjene nepotrebne inštitucije, kar bi morali ukiniti in tudi trojne dohodke, ki jih nekateri prejemajo za ne delo. Res sramota za vse ostale. ki si to zaslužijo pa zmanjkuje denarja.

 • črnaovca

  Na super vizorju se najdejo enormni zneski plačil raznim osebkom, naj se nekdo ki to zna malo potrudi in obelodani za kakšno delo gre da dobivajo po neka 100 tisoč EUR.

  • Mojca pokraculja

   Ti podatki niso za eno leto, ampak za obdobje zadnjih , če se ne motim 10 let. Sam tolk, so pa” zanimivi” ni kaj.

   • učko

    Imaš podatke v grafu za vsako leto posebej !

    • Mojca pokraculja

     Kje pa ti v postu vidiš kakšen graf ! Se pravi nej grem na net v Supervizorja al kaj je že in študiram grafe in podatke. Ej, mal je pa vendarle treba imet odnosa do tega kakšne podatke objavljaš in kaj hočeš povedati, ne pa zavajati.

     • učko

      Ni več Supervisorja, zdej je Erar !

     • Mojca pokraculja

      Vem pa se nisem mogla spomnit. Vseeno pa še enkrat, se tebi ne zdi pomembno to na kar se opozorila ?

   • črnaovca

    Tudi če je za 10 let pomeni kar masten zaslužek

    • Mojca pokraculja

     Vidim, da nit i ti niti učko nista razumela moje opombe. Če se objavljajo neki podatki, je nujno, da je zraven naveden vir, hkrati pa tudi leto oziroma na katero obdobje se podatek nanaša. Mislim da to ne sme biti drugotnega pomena.

 • črnaovca

  Tole mi je prišlo na pošto, naj se kdo ki to zna malo pozabava in napiše kaj več za kaj gre in kam gre naš denar

  Za pošteno delo , pošteno plačilo !!!

  Gospod Cerar….in ostali v vladi! Poglejte to vsebino…, razni svetovalci imajo tudi do 60 tisočakov evrov na mesec……, a so
  bogovi….., a delajo 60 ur na dan in 395 dni na mesec ? Dobro ste prebrali, imajo 60 ,,,,50 ,,,,20 tisočakov evrov *na mesec.*!!
  Upokojencem
  pa nudite sedaj, ko je njih polovica na mrtvaškem odru ali na robu preživetja po 40 letih dela, 500 evrov pokojnine ? Tem parazitom-bogovom na
  državni infuziji takoj znizati na desetino .. pa kaj se delate norca iz nas državljanov? Mi živimo na zemlji v Sloveniji … vi in ta elita pa na
  Marsu.. OČITNO!!!…. Zadosti nam je metanja peska v oči !

  *TO SO SAMO ZNESKI NAD 200.000 EUR*

  *Koliko “revežev svetovalcev” pa zasluži samo okrog 50.000 do
  200.000 EUR?*

  * Priimek in ime – Neto izplačilo v evrih – Največji izplačevalec*

  Počinka Abdulaziz 769.417 ministrstvo za notranje zadeve, sodišča (jezikovni tolmač)
  Setnikar Cankar Stanislava 636.069 fakulteta za upravo (FU), Ljudska univerza Sežana, Ljudska u. Žalec
  Vintar Mirko 569.103 FU
  Devjak Srečko 526.050 FU
  Možina Stanislav 460.222 Narodna galerija
  Fran Rejec Vanja 456.184 sodišča (sodni izvedenec za psihiatrijo)
  Rajkovič Vladislav 443.945 univerza v Mariboru (uni Mb) – fakulteta za organizacijske vede (FOV)
  Daniel Muller 424.878 min. za zunanje zadeve
  Andrej Bauman 422.318 Ministrstvo za upokojence Ljubljna Wood Michael Charles 417.734 min. za zunanje zadeve
  Maks Tajnikar 411.543 ekonomska fakulteta Ljubljana (EF)
  Skenderovič Remzo 409.326 sodišča (jezikovni tolmač)
  Smrkolj Vladimir 407.555 medicinska fakulteta Ljubljana, zdravstvena f., sodišča (izvedenec za kirurgijo)
  Hočevar Marko 395.745 EF, FU
  Kovač Polonca 386.196 FU
  David Štefan 372.225 šolski center Novo mesto
  Stare Janez 360.828 FU
  Verovnik Ana 349.415 sodišča (izvedenec za psihiatrijo)
  Medved Vida 345.385 sodišča (izvedenec za gradbeništvo)
  Kravos Matej 343.968 sodišča (izvedenec za psihiatrijo)
  Kalan Polona 342.850 Center za usposabljanje Dolfke Boštjančič
  Kavalar Rajko 341.546 UKC Maribor, sodišče (izvedenec za patologijo), Uni Mb
  Florjančič Jože 321.710 univerza v Mariboru – FOV
  Ivanko Štefan 318.409 FU
  Prebil Ivan 315.030 f. za strojništvo, sodišča (izvedenec za promet)
  Kinkela Nikolaj 300.546 ZZZS, ZD Postojna
  Tekavčič Metka 299.976 EF, MOL
  Pleško Alenka 299.857 porodnišnica postojna, porodnišnica Kranj, onkološkiinštitut
  Jakopič Jože 294.936 sodišča (izvedenec za psihiatrijo)
  Kuhar Marijana 292.222 UKC Ljubljana,
  Kušej Miklavž 292.010 sodišča (izvedenec za psihiatrijo)
  Jaklič Marko 281.937 EF
  Ferjan Marko 279.255 Uni Mb – FOV
  Poles Janez 278.561 bolnišnica Topolšica, ZD Velenje
  Gregorič Milan 274.403 bolnišnica Valdoltra
  Zovko Pero 274.351 sodišča (izvedenec za pravo)
  Tavčar Mitja 273.618 univerza na Primorskem, uni Mb
  Pišec Andrej 272.906 sodišča (izvedenec za psihiatrijo)
  Bilban Marjan 271.811 medicinska fakulteta Lj., f. za kemijo
  Terzič Dragan 269.905 sodišča (izvedenec za psihiatrijo)
  Logar Roman 269.423 Direkcija za ceste
  Rojec Matija 268.567 inštitut za ekonomska raziskovanja, EF, služba vlade za evropske zadeve
  Rozman Rudi 268.498 EF
  Mihalič Tanja 262.138 EF
  Košorok Matjaž 260.423 sodišča (izvedenec za psihiatrijo)
  Rostohar Ana 257.941 sodišča (jezikovni tolmač)
  Boltežar Miha 254.590 f. za strojništvo
  Kovačič Andrej 254.547 EF
  Golob Marjan 249.770 ZD Domžale, ZD Kamnik, ZD Logatec
  Grafenauer Božo 246.184 Uni Mb
  Hrovatin Nevenka 245.502 EF
  Gradišar Mirko 245.252 EF, Uni Mb
  Boh Alojzij 244.713 sodišča (izvedenec za gradbeništvo)
  Kocbek Marijan 244.559 Uni Mb
  Grilc Peter 243.540 pravna fakulteta, FU
  Čok Mitja 242.766 inštitut za ekonomska raziskovanja, EF
  Lokar Kolbas Renata 240.242 bolnišnica Brežice, ZD Krško
  Devetak Gabriel 239.720 Uni Mb
  Možina Gabrijel 238.965 min. za obrambo
  Klun Maja 238.106 FU
  Tomori Žmuc Martina 237.135 sodišča (izvedenec za psihiatrijo)
  Opeka Lenart 235.515 RTV
  Jesenko Jože 235.445 Uni Mb – FOV
  Čertanc Niko 235.332 sodišča (izvedenec za promet)
  Jenko Monika 234.606 Inštitut za kovinske materiale
  Miksić Kazimir 234.366 sodišča (izvedenec za kirurgijo)
  Ovsenik Marija 234.302 Uni Mb, Uni na Primorskem
  Frangež Žigon Viktorija 233.328 sodišča (izvedenec za psihiatrijo)
  Pučko Danijel 233.206 EF
  Debelak Slavko 232.498 FU
  Kocjančič Rudolf 230.350 FU
  Mrevlje Gorazd 230.287 sodišča (izvedenec za psihiatrijo), m. za šolstvo
  Červek Josipina Ana 229.940 Onkološki inštitut, UKC Mb
  Kern Tomaž 225.871 univerza v Mariboru
  Zmazek Blaž 225.602 gimnazija Ptuj, državni izpitni center, zavod za
  šolstvo
  Vrabič Mladen 225.505 sodišča (izvedenec za psihiatrijo)
  Hribar Janez biotehniška fakulteta 225.273 Biotehniška f.
  Kogovšek Boštjan 224.634 RTV
  Umek Peter 221.889 Uni Mb, min. za javno upravo, min. za notranje zadeve
  Škof Bojan 221.000 Uni Mb
  Kadivec Maksimiljan 220.767 onkološki inštitut
  Frelih Jana 220.700 UKCL, min. za delo
  Galunič Mario 220.696 RTV
  Miklavčič Lucijan 220.580 bolnišnica Izola
  Kavčič Slavka 218.879 EF, MOL
  Petrovič Nenad 218.556 ZD Ljutomer
  Kopač Janez 217.980 sodišča (promet)
  Vodovnik Zvone 217.815 FU, univerza na Primorskem, Uni Mb
  Kodelja Ivan 217.449 VDC Nova Gorica, ZD Tolmin, Zavod za šolstvo
  Savin Davor 215.095 Uni Mb
  Balažic Jože 213.777 sodišča (izvedenec za sodno medicino)
  Jankovič Aleksandra 213.479 RTV
  Kranjc Ivan 212.355 Uni Mb – medicinska fakulteta
  Darija Mateja 211.106 ZD Domžale
  Vuk Drago 210.892 Uni Mb – FOV
  Pintarič Tomaž 210.517 šolski center Novo mesto
  Vlaisavljevič Veljko 208.868 UKC Maribor
  Kovšca Tomaž 207.420 RTV
  Kušče Mrđen Oriana 207.202 ZD Koper, SB Izola
  Uranker Nataša 207.067 UKCL, min. za šolstvo, min. za delo
  Filipič Bojan 206.174 sodišča (izvedenec za psihiatrijo)
  Rajar Rudolf 203.290 f. za gradbeništvo
  Drnovšek Janko 202.960 f. za elektrotehniko
  Prašnikar Janez 202.409 EF
  De Brea Diego 201.440 gledališča
  Oblak Karin 200.583 sodišča
  Raič Dušan 200.445 f. za elektrotehniko
  Akrapovič Miroslav 200.347 RTV

  SKUPAJ 30.334.323 EUR = *3.196 *BRUTO minimalcev

  Vir: Supervizor

 • učko

  Jah, JaJovci, zmagat je potrebno na volitvah, ne samo sodelovat !!! Zmagovalci si lastijo plen, ne LUZERJI. Dokler bo JaJo glavni v “”opoziciji””, tolk časa boste-bomo SDS-ovci in ostali protirežimci LUZERJI !!!!

  • Vera

   Kdaj boš razumel, da vlada ” pozicija ” ( koalicija ) , ne pa opozicija ? ? ?

   • učko

    Tudi opozicija je kriva, če preslabo oddela svojo vlogo, ki ji je dena. Če oblast dela take svinjarije, opozicija pa je nemočna, je slednja vsaj toliko kriva kot oblast !!!!!!

 • učko

  Sicer pa je Cmirkotova vlada najbolj lopovska vlada do sedaj !

 • učko

  A v Noriškem kraljestvu ni takih bonitet ?

 • Vera

  Bog daj, da SMC ne prestopi več praga parlamenta, saj samo lažejo in kradejo naš denar .

  • učko

   Bojo pa drugi, režim ima v svojih “boxih” še veliko takih svojih političnih “adutov”, opozicija pa NULO !!!!

 • Anton

  važn da se za nakup vozička zbirajo zamaški

  sarkazem press

 • Joža Gabroža

  JANŠA NE SAMO DA OBTOŽUJEŠ DRUGE RAJE POSKRBI DA BOŠ ZMAGAL NA VOLITVAH IN POTEM NAREDU VSE KAR TE JE ZDAJ POLNIH UST-UPAM……

 • lado

  MA VSE TE “MORALNOPOŠTENE” STEVIIIII VOLIIII VOLILI!!!!!!!!opravičilo volom!!!!!!!VSE ste vi skihal!!!aja vi ste ČIPIRANI NA RADARJE!!!!BLABLABLA…..

 • Adolf Hitler

  Aha samo śtil boste dobil nabit v RT Bands komunaserska mrš smrad

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!