fbpx

Po “menstrualni revščini” zdaj “bitka za počitnice” – populističnega fajta 8. marca še ni konec

Foto: Facebook

“Ena izmed pomembnih bitk, ki jih moramo izbojevati vsi, je bitka za počitnice,” so zapisali v 8. marcu, na kar so hitro dobili odziv, da ljudje, ki hodijo na delo, to običajno imenujejo dopust in ne počitnice. “Kaj se zgodi, ko mnenjski voditelji v družbi postanejo na eni strani Nika, Greta in NVO ekipa na drugi strani pa Khloe Kardashian, Marko Potrč in ostali influenserji in influenserke, politika pa jim začne jesti iz roke,” je zapisal Jaka Šoba in odgovoril, da nič dobrega.

“Ena izmed pomembnih bitk, ki jih moramo izbojevati vsi, je bitka za popolno odstranitev levičarskih krvosesov, tudi 8. Marec je med njimi,” se je glasil naslednji komentar na objavo Inštituta 8. marec, ki ga vodi Nika Kovač. “Neoliberalni sistem in socializacija v prekarizacijo nas vzgaja v pridne in uslužne delavce in delavke, ki svojo vrednost dokazujemo preko nenehne razpoložljivosti in ustrežljivosti delodajalcu,” so zapisali v nevladni organizaciji, ki je vse bolj vladna in ob tem poudarili, da je prav, da se nenehno opominjamo, da nam pripada tudi prosti čas in počitek. “Vikend in dopust sta izborjeni pravici, prav je, da jih ohranimo,” so dodali.

“Lep pozdrav z dopusta. Dva računalnika, dva telefona in 24-urna razpoložljivost. Odgovorim na vsak e-mail. Da bodo zaposleni v mojem podjetju imeli delo tudi v težkih časih, ki prihajajo zaradi vaših idej in neumnosti. Odgovornost do sebe in zaposlenih,” se je na Twitterju odzval Nino Ivačič, ki se z 8. marcem očitno ne strinja najbolj. Milena pa je na družabnem omrežju zapisala, da je stara 70 let in da še bila na dopustu, ne da bi imela obveznosti s seboj. “Pa vseeno uživam življenje in se veselim vsakega dne posebej z željo, da bi bilo tako, kot je bilo 70 let, še vsaj 50 ali več let,” je poudarila.

“Lahko bi že odrasli! Počitnice imajo osnovnošolci, dijaki in študentje! Ljudje, ki za razliko od vas hodijo v službo, imajo dopust. In tistim odgovornim ni težko na kakšen nujen e-mail med dopustom odgovoriti! Ne vem kaj žuli vas, ki imate počitnice 24/7/365! Vas ne potrebujemo,” je bil oster Marjan, da so aktivisti 8. marca že tako ves čas na počitnicah, pa so se strinjali še mnogi drugi. S tem, da so seveda prisesani na državen jasli: “Dokler vas bomo futrali davkoplačevalci boste borbali in se borili za lenuhe,” je komentiral Matjaž Draksler.

“Hej bedaki, oprostite izrazu. Ob takšni vladni politiki, ki jo pomagate kreirati vi, levi razvajenčki, počitnic za večino ne bo. Kdo jih bo pa plačal? Sindikati,” je vprašal Andrej; oglasil pa se je tudi politični analitik Mitja Iršič ki je zapisal: “V tujini ne poznajo koncepta pol ure za malico. Efektivno delaš osem ur. Malica je tvoj zasebni čas. Po številu dopustnih dni (skupaj s prazniki) smo v top 6 EU. Tujci se mi pritožujejo, da Slovenci delajo kot Fred Flintstone – do “piščalke” potem pa domov, kar je v tujini nenavadno.”

Sara Kovač