Po nareku Nike Kovač vračajo korupcijo in klientelizem v Finančno upravo in Policijo

Datum:

“To bo veljalo za direk. finančnih uradov in ne za gen. dir. Fursa. Prejšnja vlada je uvedla mandate tudi za direktorjev finančnih uradov, ta vlada pa sedaj namerava to ukiniti. Tako so nekateri direktorji uradov tudi več kot 10, 15 ali 20 let. Trenutno njih 14 od 16 ima mandat,” so besede nekdanjega generalnega direktorja Finančne uprave RS mag. Ivana Simiča.

S temi besedami je mag. Ivan Simič opisal navedbe, da naj bi predlog zakona o finančni upravi med drugim ukinjal določbo, da je mandat direktorjev finančnih uradov omejen na čas 5 let. Predlog sprememb naj bi namreč predvideval, da bo mandat neomejen.

Davčni strokovnjak Ivan Simič je v odgovoru jasno povedal, da je vlada Janeza Janše uvedla mandate za direktorje finančnih uradov, vlada Roberta Goloba pa to sedaj ukinja. Do zadeve ni kritičen samo Simič, ampak tudi ekonomist Matej Lahovnik. “Neomejeni mandati so humus za korupcijo in klientelizem,” je prepričan Lahovnik.

Vračanje v prejšnje stanje je lahko tudi vračanje v korupcijo in klientelizem. (Foto: STA)

Prav tako je nekdanji minister za notranje zadeve Aleš Hojs izpostavil, da so v času njegovega mandata ukinili trajne mandate v Policiji, pa so jih po zaslugi nevladne organizacije Inštitut 8. marec vrnili v prejšnje stanje. “Humus za korupcijo in klientelizem se krepi,” poudarja Hojs.

Celjski glasnik

 

Sorodno

Zadnji prispevki

Googlova umetna inteligenca je prepričana, da so bili Vikingi temnopolti

Zaradi izkrivljanja zgodovinskih dejstev in netočno predstavljenih zgodovinskih osebnosti...

FIDES: Golob nam je dvakrat grozil!

V sindikatu zdravnikov Fides so se odzvali na današnjo...

[Video] Strokovnjak opozarja: “Najusodneje pri kanalu C0 je, da se sploh gradi”

Najusodneje pri kanalu C0 je, "da se sploh gradi"....

Trump pridobiva prednost v ključnih bojiščnih državah

Novembra bodo v ZDA volili predsednika in trenutno vse...