Po nedavni laži Korčetove o Janezu Janši, sedaj še Večer, ki je v lasti tajkuna Uroša Hakla z lažmi na račun stranke SDS poskuša reševati Marjana Šarca!

Foto: youtube/posnetek zaslona

Levičarsko trobilo Večer nekako vedno znova doseže novinarsko dno. Novinar Večera Uroš Jesih se je namreč z vsemi šili in kopiti spravil nad stranko SDS in se v luči afere okrog sporne zaposlitve Šarčeve znanke Nataše H. grobo zlagal in zapisal, da je bila ta pred tem zaposlena v uradu župana Škofljice Ivana Jordana, ki naj bi bil član SDS. Župan Jordan namreč nikoli ni bil in ni član SDS, bil pa je vidni član lokalnega odbora stranke LDS. Očitno pa resnica ni pomembna, ko je Jesih na misiji reševanja dobrega imena Marjana Šarca. 

Jordan v članku z naslovom “V Sovi spet frči perje: So motiv SDS za vojno dodatna pooblastila na področju boja proti ekstremističnim skupinam?” v nekakšno opravičilo zaposlitve Nataše H. mimo javnega razpisa navaja, kako to naj ne bi bilo nič neobičajnega. Prav tako dodaja, da v Sovi ne opravlja (zapletenih) obveščevalnih nalog, ampak naj bi delala v eni od podpornih služb, ki obsegajo znatni del zaposlenih v agenciji. S tem želi očitno Jesih dati vedeti, da se glede njene zaposlitve ne bi smelo dvigati toliko prahu.

Foto: Twitter

Postavili so se tudi na stran Korčetove – a se bo kmalu izkazala resnica
Že v primeru okrog poslanke LMŠ Jerce Korče smo lahko videli, kako so se levi mainstream mediji postavili na njeno stran, čeprav se je ta zlagala in Janši pripisala, kako naj bi ta izrekel “ko bomo mi prišli na oblast, bodo pričeli padati glave”. S tem si je sicer zagotovila svojih pet minut slave, pri tem pa je več kot očitno pozabila, da se vse skupaj da preveriti. Ko bo magnetogram javen in se bo izkazalo, da je šlo za laž, bi bilo prav, da bi mainstream mediji obsodili Korčetovo. No, če bi šlo v tem primeru za stranko SDS, bi bilo temu vsekakor tako.

Poslanka LMŠ Jerca Korče (vir: twitter)

Do sprenevedanja ni prišlo prvič
Seveda pa ni prvič, da Jesih tako grobo laže in zavaja na račun stranke SDS. Jesih je namreč v enem izmed svojih preteklih člankov, v katerem je pisal o “razpokah v odnosih med ZDA in Slovenijo”, med drugim omenjal “vrhunce” slovensko-ameriških odnosov z naštevanjem obiskov in srečanj predsednikov ZDA s slovenskimi kolegi, pri tem pa “pozabil” na obisk nekdanjega ameriškega predsednika Georgea Busha v času Janševe vlade. Pri tem pa je celo zapisal, da “tak podvig”, kot so bili obiski Billa Clintona, zgodovinsko srečanje Busha in Vladimirja Putina na Brdu pri Kranju ter obisk Boruta Pahorja v Beli hiši, Janši “ni uspel”.

V času Janševe vlade leta 2008 se je Bush v Sloveniji mudil že drugič. Janša je Busha pričakal na brniškem letališču in ga pospremil do Brda pri Kranju, kjer je potekal vrh EU-ZDA. Tedanjemu ameriškemu predsedniku se je na obisku pridružila tudi njegova žena Laura Bush, ki si je skupaj z Urško Bačovnik Janša ogledala Ljubljano. V času obiska Busha se je Slovenija znašla na najvišji točki na mednarodnem političnem zemljevidu, ameriško-slovenski odnosi pa so bili na najvišji ravni v zgodovini. Očitno Jesihu ne gre od rok, da bi Janši priznal zasluge, ki jih je ta imel pri več kot uspešnem predsedovanju Slovenije Svetu Evropske unije. Namreč od predsedovanja dalje Slovenija na mednarodnem političnem parketu le stagnira, saj se raje kot k ZDA obrača k Rusiji. Glede na to, da je Jesih v svojem prispevku z naslovom “Večni konflikti s predsedniki” izrazil precej pozitiven odnos do nekdanjih predsednikom republike Milana Kučana in Danila Türka, pa njegova kritičnost do prvaka SDS niti toliko ne čudi.

Foto: STA

Naravnost smešno je tudi, kako Jesih v prispevku navaja hvalospeve o SOVI, čeprav je njen direktor Rajko Kozmelj v nedavnem intervjuju za Mladino priznal, da “špijonirajo” zgolj za politiki, kar pa je prepovedano. “Če bomo delo dobro opravljali, bomo nevarni za del politike,” se namreč glasi naslov intervjuja . Očitno se Kozmelju ne zdi zaskrbljujoče, da se SOVA spreminja v UDBO, ki se preveč ukvarja s političnimi tekmeci, na račun tega pa zmanjka časa, da bi bila pozorna na prave mednarodne grožnje, kar pa se je več kot dobro videlo v primeru prisluhov SekolecDrenik.

Žalostno je, da smo v zadnjih letih za Večer v lasti tajkuna Uroša Hakla direktno prispevali dobrih 10 milijonov evrov. Poleg tega pa Večer, ki sicer velja za trobilo stranke SD, tradicionalno ponuja ogromno prostora levičarskim aktivistom kot je Domen Savič, katerega glavno poslanstvo je, da poskuša iz dneva v dan v stilu Marjana Šarca pritiskati na državna podjetja, naj popolnoma prenehajo z oglaševanjem Nova24TV. Na koncu dneva je število bralcev tisto, ki predstavlja najpomembnejše merilo. Portal Nova24TV se ni po naključju po podatkih Alexe znašel na prvem mestu najbolj branih novičarskih portalov.

Hana Murn