Po nedavni laži Korčetove o Janezu Janši, sedaj še Večer, ki je v lasti tajkuna Uroša Hakla z lažmi na račun stranke SDS poskuša reševati Marjana Šarca!

Foto: youtube/posnetek zaslona

Levičarsko trobilo Večer nekako vedno znova doseže novinarsko dno. Novinar Večera Uroš Jesih se je namreč z vsemi šili in kopiti spravil nad stranko SDS in se v luči afere okrog sporne zaposlitve Šarčeve znanke Nataše H. grobo zlagal in zapisal, da je bila ta pred tem zaposlena v uradu župana Škofljice Ivana Jordana, ki naj bi bil član SDS. Župan Jordan namreč nikoli ni bil in ni član SDS, bil pa je vidni član lokalnega odbora stranke LDS. Očitno pa resnica ni pomembna, ko je Jesih na misiji reševanja dobrega imena Marjana Šarca. 

Jordan v članku z naslovom “V Sovi spet frči perje: So motiv SDS za vojno dodatna pooblastila na področju boja proti ekstremističnim skupinam?” v nekakšno opravičilo zaposlitve Nataše H. mimo javnega razpisa navaja, kako to naj ne bi bilo nič neobičajnega. Prav tako dodaja, da v Sovi ne opravlja (zapletenih) obveščevalnih nalog, ampak naj bi delala v eni od podpornih služb, ki obsegajo znatni del zaposlenih v agenciji. S tem želi očitno Jesih dati vedeti, da se glede njene zaposlitve ne bi smelo dvigati toliko prahu.

Foto: Twitter

Postavili so se tudi na stran Korčetove – a se bo kmalu izkazala resnica
Že v primeru okrog poslanke LMŠ Jerce Korče smo lahko videli, kako so se levi mainstream mediji postavili na njeno stran, čeprav se je ta zlagala in Janši pripisala, kako naj bi ta izrekel “ko bomo mi prišli na oblast, bodo pričeli padati glave”. S tem si je sicer zagotovila svojih pet minut slave, pri tem pa je več kot očitno pozabila, da se vse skupaj da preveriti. Ko bo magnetogram javen in se bo izkazalo, da je šlo za laž, bi bilo prav, da bi mainstream mediji obsodili Korčetovo. No, če bi šlo v tem primeru za stranko SDS, bi bilo temu vsekakor tako.

Poslanka LMŠ Jerca Korče (vir: twitter)

Do sprenevedanja ni prišlo prvič
Seveda pa ni prvič, da Jesih tako grobo laže in zavaja na račun stranke SDS. Jesih je namreč v enem izmed svojih preteklih člankov, v katerem je pisal o “razpokah v odnosih med ZDA in Slovenijo”, med drugim omenjal “vrhunce” slovensko-ameriških odnosov z naštevanjem obiskov in srečanj predsednikov ZDA s slovenskimi kolegi, pri tem pa “pozabil” na obisk nekdanjega ameriškega predsednika Georgea Busha v času Janševe vlade. Pri tem pa je celo zapisal, da “tak podvig”, kot so bili obiski Billa Clintona, zgodovinsko srečanje Busha in Vladimirja Putina na Brdu pri Kranju ter obisk Boruta Pahorja v Beli hiši, Janši “ni uspel”.

V času Janševe vlade leta 2008 se je Bush v Sloveniji mudil že drugič. Janša je Busha pričakal na brniškem letališču in ga pospremil do Brda pri Kranju, kjer je potekal vrh EU-ZDA. Tedanjemu ameriškemu predsedniku se je na obisku pridružila tudi njegova žena Laura Bush, ki si je skupaj z Urško Bačovnik Janša ogledala Ljubljano. V času obiska Busha se je Slovenija znašla na najvišji točki na mednarodnem političnem zemljevidu, ameriško-slovenski odnosi pa so bili na najvišji ravni v zgodovini. Očitno Jesihu ne gre od rok, da bi Janši priznal zasluge, ki jih je ta imel pri več kot uspešnem predsedovanju Slovenije Svetu Evropske unije. Namreč od predsedovanja dalje Slovenija na mednarodnem političnem parketu le stagnira, saj se raje kot k ZDA obrača k Rusiji. Glede na to, da je Jesih v svojem prispevku z naslovom “Večni konflikti s predsedniki” izrazil precej pozitiven odnos do nekdanjih predsednikom republike Milana Kučana in Danila Türka, pa njegova kritičnost do prvaka SDS niti toliko ne čudi.

Foto: STA

Naravnost smešno je tudi, kako Jesih v prispevku navaja hvalospeve o SOVI, čeprav je njen direktor Rajko Kozmelj v nedavnem intervjuju za Mladino priznal, da “špijonirajo” zgolj za politiki, kar pa je prepovedano. “Če bomo delo dobro opravljali, bomo nevarni za del politike,” se namreč glasi naslov intervjuja . Očitno se Kozmelju ne zdi zaskrbljujoče, da se SOVA spreminja v UDBO, ki se preveč ukvarja s političnimi tekmeci, na račun tega pa zmanjka časa, da bi bila pozorna na prave mednarodne grožnje, kar pa se je več kot dobro videlo v primeru prisluhov SekolecDrenik.

Žalostno je, da smo v zadnjih letih za Večer v lasti tajkuna Uroša Hakla direktno prispevali dobrih 10 milijonov evrov. Poleg tega pa Večer, ki sicer velja za trobilo stranke SD, tradicionalno ponuja ogromno prostora levičarskim aktivistom kot je Domen Savič, katerega glavno poslanstvo je, da poskuša iz dneva v dan v stilu Marjana Šarca pritiskati na državna podjetja, naj popolnoma prenehajo z oglaševanjem Nova24TV. Na koncu dneva je število bralcev tisto, ki predstavlja najpomembnejše merilo. Portal Nova24TV se ni po naključju po podatkih Alexe znašel na prvem mestu najbolj branih novičarskih portalov.

Hana Murn

 • mginko

  Tako deluje vzgojen podmladek stare udbomafuje. In narod …… ?!

  • Amerikanc

   Ja, kot kaže si politični podmladek udbopartije pomaga z vsemi žavbami; lažejo kot pes teče.

   • mginko

    Taka je partijska vgoja, “ve po pravilu službe”.

   • samotoje

    Staro slovensko reklo smo bili zaradi okoliščin prisiljeni spremeniti. Po novem se reče laže kot Korče/Acceto ali kdo drug. Nabor je tu širok, ker je tudi lažnivcev, kolikor hočeš.

   • von Rhein

    Ta gnojni po(d)mladek ne bi primerjal z nobeno pasjo pasmo, ko gre za laži.Tudi s hrtom ne,ker je mladi izrodek v laganju hitrejši.

   • Oliva

    Laž je nesmrtna duša komunizma!

 • Amerikanc

  Kurčetova z vsakim javnim nastopom dokazuje, da ni dorasla svoji funkciji. Je zelo plehka v svojih odgovorih na novinarska vprašanja in se ponavlja kot lajna. Ni nič boljša od svojega lažnjivega šefa.

  • SIMON ROZIC

   …..”jaz, butara Kurčetova Jerca iz stranke LMŠ, prisegam, da ne bom
   nikoli v svojem življenju sodelovala ali kakorkoli kontaktirala z največjim
   sovražnikom mojega ljubega Šarca, Kučana, Jankovića in vseh članov
   vlade! ! Naj mi bo sam bog Kučan za pričo, da govorim resnico!”
   Vaša Jerca Kućan-Šarac

  • VERZIFIKATOR

   Jerica Koračnik

   KORČA MESTO

   Korča, mesto sredi Šiptarije,
   se Albanija deželi pravi,
   je v okolici precej nezdravi,
   kjer smrdi vse od umazanije.

   Ekološka ni zavest navzoča,
   a se Korčo vse drugače kaže,
   v medijih o njej izrecno laže,
   da je za okolje silno vroča.

   Korča medijsko se vsa zlagana
   kaže kot središče ekološko,
   trdo jedro jo ideološko
   takšno prikazuje že zarana.

   Korča, mesto, kjer oblast rešuje
   sama sebe, svoje svinjarije,
   preko njene podle hudobije
   se smetišče vladno očiščuje.

   Se za dobro dela pasme konjske,
   pasme konjev šarcev arbanaških,
   javljajo ki v pesmih se junaših,
   predmet ki reklame so zastonjske.

   Korča eden je poskusov zadnjih
   pasmo konjev šarcev še rešiti,
   ko je jasno, mrhe te s kopiti
   so napaka kalkulacij vladnih.

   Korča, mesto sredi Šiptarije,
   naj pozornost stran bi odvrnila
   in za silo, če se da, prikrila,
   šarcev konjev vidne polomije.

 • samotoje

  Poglej jih, lumpke lažnive. Ko je bil Bush na obisku, je Laura Bush na poti z Bleda skočila še na Brezje, molila pri brezjanski Mariji, kar je pri pravovernih novinarjih povzročilo pravo paniko. Kako poročati o tako nezaslišanem dogodku? Mimogrede, Laura Bush je bila navdušena nad Urško Bačovnik Janša. Podoben problem je izbruhnil, ko niso zmogli prevesti Clintonovega vzklika: God bless you! Biti lažniv novinar ali lažniva poslanka ni lahek posel. Terja silne miselne napore in ves čas upognjen hrbet.

  • svatne

   Še dosti hujše je, da je uradni prevajalec Clitonovega govora na Kongresnem trgu umolknil, ko je Clinton izgovoril nekaj stavkov o slovenski Karantaniji. Nenavadni molk je nato prekinila duga prevajalka. Seveda so ostali “tisti stavki” samo v angleščini. Še najbolj zanimivo pa je, da je bil predsednikov nagovor tisti dan zvečer še dostopen na uradni spletni strani ameriške vlade, potem pa ne več….. KDO BI SI MISLIL!!!!!

   • šmentanamuha

    Hm, še bolj zanimivo …

    • svatne

     Nekaj malega iz ozadja se celo ve. Pred obiskom je nekdo obiskal prvega sekretarja ambasade Henderssona (vietnamski veteran) in mu predočil dokumente – tudi izprint zapisnika seje v Kongresu – govora senatorja Lauscheta o zadevi Deklaracije in odkod je Jefersson pobral demokratična načela vladavine – umeščanja kneza itd. Ni dvoma: “neprevedeni stavki” so bili iz tistega materiala – IN SO MOČNO ŽULILI DOLOČENE TIPE V PODALPJU…KAJNE?

   • samotoje

    Takrat so nas Američani še upoštevali (senator Vojnovič je bil še zelo aktiven) in so upoštevali bizarne posebnosti bivše komunistične republike. Danes bi se na to požvižgali. Sploh pa ameriškega predsednika zlepa ne bo v Slovenijo.

  • SIMON ROZIC

   ..oh, saj so bili rdeči bedaki tudi v strašni zadregi, ko se je Putin pri
   Ruski kapelici prekrižal v znak spoštovanja in pietete do mrtvih…Naši
   rdečuhi, s Tuerkom in Jankovićem in Geržino na čelu so buljili v tla ali
   gledali gor v nebesa. Niti eden te popolnoma normalne geste ni
   ponovil, ker bi mu po moje smrdljive, tatinske tace kar odpadle….

  • šmentanamuha

   Hm, zanimivo zanimivo…

 • Beli Sneg

  Saj tudi nacionalka nenehno ponavlja laž, da je šlo v primeru Acceto za očitek zlizanja s stranko SMC, ko pa gre za njegovo laganje o tem. Ponavljanje laži, dokler se ne prime. To so presstituti alias družbeno politični delavci.

  • Stajerka

   ….Krivic že obrača ploščo in poziva k odstopu…..po tem, ko je drug sodnik dal v javnost, da predsednik US laže……

   • Martuljek

    Krivicu sicer bolj počasi prihaja. Pa še EMŠO mu nagaja….

 • Nata

  + + + + + + Le kaj bi ta komunistična kamarila brez SDS in JANŠE ??? Dve čarobni besedici ?

  Torej, le kdaj bo Slovenskemu narodu preskočilo v glavi in se bodo vprašali. . . . . . . kako za vraga je za vse nepravilnosti kriva ta stranka, ko so vemdar na oblasti večino časa komunisti ????

  • SIMON ROZIC

   ..to še pride, predno se bo rdeče gverila s “šili in kopiti” pobrala s prestola
   lažnivih kljukcev in mafijcev!

  • RATATA

   Brez bi bla brezz….. kšno drugo opcijo bi si morala najt za oppo(nent)zieceneraj ..

 • tasilo

  (X) Uroš Jesih se je namreč z vsemi šili in kopiti spravil nad stranko SDS

  Še dobro, da se stranke ni lotil s kladivom in nakovalom, s sitom in rešetom, s škarjami in platnom ali pa celo kar s Scilo in Karibdo!

  LP. Hanibal Lector

  PS: Hana Murn, avša ti pisunska, beri komentarje Hanibala Lectorja in se ne blamiraj več s svojo rovtarščino. Pred nekaj dnevi sem ti opisal tvojo neumnost z vsemi šili in kopiti… ti afna pa še kar vztrajaš pri njej …

  • francelj3

   Mogoče ne zna brati, svoje umotvore pa komu narekuje.

  • tohuvabohu

   Predlagam, da tvoje prijazne obiske sprejemamo z godbo in mažoretkami.

  • Oliva

   Spravi se na svoje režimske medije iskat napake pri vaših novinarjih, boš imel dela na pretek ti Hanibal Lektor. Še posebej pri SN!!!

 • tasilo

  Novinar Večera Uroš Jesih … eee … s partizanskim imenom Accetto.

  • VERZIFIKATOR

   Franček Zadravec

   VEČERNE BLODNJE

   Selektivno se bolezen javlja,
   nič ne vidi, včasih nič ne sliši,
   to je bojda igra slepih miši,
   pod večer s simptomi se pojavlja.

   Blodnje vsak dan hujše so večerne,
   bolj ko dan se pod večer preveša,
   večje se laži na zvon obeša
   in čedalje bolj so vse nezmerne.

   Blodni duh, glej, v bran tem blodnjam stopa,
   češ da boj je vendar brez izgledov,
   vajen pač večernih je izgredov,
   v mlaki podlosti da se okopa.

   A večerne vse bolj so izdaje
   z blodnjami oblastnimi posute,
   zadnjice se ližejo nadute,
   kjer lepljivo je, prav tam najraje.

   Pod večer bo redko kdo še trezen
   blodnje te zlagane vse prenašal,
   kdor zvečer tako se bo obnašal,
   Kljukca lažnega ima bolezen.

   Se Münchhausnova ta imenuje,
   je resnično silno progresivna,
   slednjič bo do sebe agresivna,
   saj bolezen se samo stopnjuje.

   Prepoznavna je po dolgi bradi,
   vsak večer z bolniki je vse huje
   in večerna diagnoza tu je:
   je bolezen šla že v zadnji stadij.

  • sodnikisozločinci

   Same kislice.

  • Milan Poljansek

   Novinar Večera Uroš JesihAlias-Skisani možgani na glivičnem nivoju !

 • karpelec

  Bog si ga vedi, kaj nam vlada v ozadju pripravlja, ko nam pa tolko vsiljujejo te lažne LMŠ-jevce.

 • montyamp

  VEČER , hahahahahaaaaaa……………………………………………………………………
  Ko sem komunistično trobilo videl pri moji teti , sem ji takoj povedal da so tam doma “””udbovska deca””” , defekti in deviacije sodobnega časa .
  Še tisti teden je odjavila partijsko glasilo .

 • montyamp

  GORJE NARODU S KASTRIRANIMI NOVINARJI , KI MORAJO PISATI PO NAREKU MURGLOSRBSKEGA KOKAKARTELA .
  Kako idiotom dopovedati , da so idioti , če še tega ne vedo , kaj pomeni biti patriot .
  Podpora kurćanizmu , v glavnem ni patriotizem , ampak 100 % idiotizem .

 • IZBIRA

  Korče? No coment
  Večer? No coment
  Mandat 2004-2008 100%+

 • sodnikisozločinci

  Rdeče medije spremlja, bere in gleda le še peščica komunajzarskih fanatikov, verjamejo jim pa tudi oni ne. Delo držijo pri življenju samo še Slovenske novice, ki se spretno izogibajo komentiranja domačih aktualnih političnih zadev.

 • antimur

  Domoljubi, vsakega lažnivega in spletkarskega kučanističnega pisuna moramo strogo kaznovati, najbolje kar po Brglezovem naravnem pravu, ali po Partljičevem “uzela ga magla”, ne smemo več čakati, ta banda je postala brezsramno hudobna, to so pravi grobarji Slovenije, torej bolje te pizde kot pa pošteni Slovenci

 • mapu

  Še kar simpatična, dokler ne odpre ust..

 • xtc

  Če se bo dokazalo ,da je Hudokurčna Jerica lagala,bi morala odstopiti kot poslanka zpoer njo pa vložiti tožbe zaradi lažnivih izjav in blatenja.

 • Stajerka

  …..Večer je greznica…..od takrat, ko so obrnili hrbet brutalno pretepenemu novinarju g. Petku, zame NE obstajajo več…….Petek je bil prva lastovka pomladi, ki je upal dregnit v komunistično lopovsko srenjo in zato plačal visoko ceno……če bi mu takrat v bran in na njegovo pot stopili stanovnski “kolegi” (pa ne samo Večerovci), bi danes Slovenija izgledala povsem drugače……
  ……kot počasi a vztrajno tone Petrič, bo tudi Hakl……ne samo, da jim pada tiskana naklada, tudi portal je revščina od revščine……
  …..in 90% novinarjev je nastavilo glave na tnalo…..Petrič je že pričel s sekanjem, ne bo dolgo ko bodo pričeli drugi…..pa bomo državljani ponovno kolateralna škoda sindikata novinarjev in novinarski društev……

 • Stajerka

  ….Jerco pa ovadit za izdajanje informacij iz zaprte seje odbora……prvo kar bi se moralo zgodit, je NAGNAT iz KNOVS-a……takšna oseba NI zaupanja vredna in NIMA pravice, da je član te komisije!!!

 • Franc Šink

  Pravi socialisti, smo mi desničarji.

 • Common Sense

  V bistvu se mi že kar nekaj časa obrača želodec. Pa ne zaradi levakov. Ti gonijo svoje naprej kar je pričakovano. Ampak zaradi politikov na desni. Zakaj? Ker prepogosto z dejanji poosebljajo Einsteinovo deifnicijo norosti. Če jo parafraziram, “če nekaj počneš na isti način in pričakuješ drugačne rezultate, si nor. ” Na žalost na desnici vidim zelo malo drugačnih pristopov. Dosedanji niso obrodili sadov, kar je velika škoda. Je vse zastonj jamranje čez mainstream medije. Taki so, kakršni so. A kjer je volja, tam je pot.

  • šmentanamuha

   Dokaz, da so šli v napačno smer, je ponoven vzpon Podobnika mlajšega. Tip je uletu od nikoder in takoj razpisal nagrado za streljanje volkov. In to mu je zdej edina agenda. Čist bolan primerek.

  • Kapodistrias

   No, kar prični. NovaTV 24 in Demokracija s hvaležnostjo sprejemata donacije. Kar nakaži, jaz sem namreč že.

 • šmentanamuha

  Ko se levičarji “bojujejo” proti lažnim novicam, se dejansko bojujejo proti svojim medijem, ki jih moramo prisilno vzdrževati in pokrivati izgube davkoplačevalci. Tudi NAMERNO LAŽNA NOVICA je SOVRAŽNI GOVOR.

  P.s. Majhni človečki, kot je Šarćeva Kurčeva Jerca, pač drugače ne morejo narediti kariere.

 • Viktorh

  Ta še za žajfo ni več uporabna…

 • Antonius

  Da so novinarji vojaki revolucije nam je že Dolanc dopovedoval.
  In res je! Dediči revolucionarnih, morilskih in tiranskih komunistov se z vojaki revolucije če danes borijo proti vsem, ki Kučanovi falangi komunističnih levičarjev ne verjamejo.
  Vloga novinarstva je zlorabljena, da bolj ne more biti. Novinarji so pa tudi enako pokvarjeni, da bolj v dno nasranega sploh ne gre.
  V veselje mi gre, ker se 571-im obetajo odpusti in cesta. Preden je Janša začel predsedovati Evropi, so se vrli vojaki revolucije z lažmi in natolcevanjem po Evropi uprli proti Janši, namesto, da bi se uprli tistim, ki jim zvesto služijo. Takrat so namreč komunistični tajkuni začeli po razprodajnih cenah lastniniti njihove novinarske hiše.
  Vojaki revolucije, novinarski podpihovalci in lažnivci, kdor vas bere in vam verjame je toliko neumen kot ste vi.
  Srčno vam privoščim zimo preživeto na cesti.

  • Common Sense

   Naravnost odlična novica je, da bo DELO odpuščalo. Očitno revolucija in konstantno nabijanje čez Janšo in desnico le ni tako zelo tržno zanimivo, da bi ljudje bili pripravljeni odšteti svoj težko prislužen (in visoko obdavčen) denar. Tudi to je nevidna roka trga – nas potrošnikov in kupcev. Glasujemo z denarnicami. Takoj vse jasno.

   • Igor Starc

    Ko se bo zamenjala vlada na madjarski boste začeli tudi vi kaj delati. Podobni ste tržaškim iredentistom, ki so veliki italijani, dokler je denar. Potem se poišče novega finanserja in se zamenja ploščo. Že videno, za kogar ima malo zgodovinskega spomina. Pa lepo mi spite.

  • tohuvabohu

   A bo Jela tud letela?
   Dosedaj je veljalo, da brez Dela ni Jela.

 • skorpijon93

  Sloveniji gre tako dobro da ; – pod pragom revščine še vedno živi 13.3 % prebivalcev ali dobrih 270.000 prebivalcev Slovenije, še leta 2009 je bilo pod pragom revščine 11 % , leta 2008 in prej pa med 11-12 % pod pragom revščine odvisno od leta. – rdeči križ Slovenije je v lanskem letu 2018 pomagal 300.000 posameznikom in družinam v stiski kar še vedno ne dosega predkriznih nivojev ko je bilo tega občutno manj – Javni dolg Slovenije znaša po podatkih 2018 leta 70 % BDPja, še leta 2008 je javni dolg znašal 21,6 % BDP, po osamosvojitvi Slovenije je javni dolg znašal 16 % BDPja. – Stopnja DDV je še vedno pri 22 % – Statistični Podatki kažejo da se je v letih 2012-2018 izselilo 58.048 državljanov Slovenije od teh se je v enakem obdobju nazaj v domovino priselilo 20.895 državljanov . V omenjenem obdobju 2012-2018 smo izgubili 37.153 Slovenskih državljanov, kar je NAJSLABŠE PO OSAMOSVOJITVI. Razlogi : slabe neto plače , visoki davki,nestimulativen davčni in plačni sistem, težki delovni pogoji. Na takšen način se tudi umetno zmanjšuje brezposelnost in povečuje zaposlenost na račun cenene delovne sile, nizko izobražene. laž debela laž poganja trenutni sistem in vlado , stanje v državi je katastrofalno

 • pesjanar

  Pri nas na štajerskem ima “hakel”drugi pomen ni samo priimek,te bom vseko gor po haklu-nosu,butast si ko hakl,tebe so z haklom nardili,to pa velja za večerove pisune,upam da bodo imeli še kdaj tudi novinarje,katere ne bo strah da jih bo kdo na “hakl”

 • Jethro Tull

  SDS-ovci in njih simpatizerji pa ste beden in primitiven folk!

  • šmentanamuha

   Eh, kr neki …

  • pesjanar

   Vi leva sranja niste niti bednibedni vsaj živijo životarijio levi blazneži ste pa navaden smrdljiv luft…….

 • Wizeman

  Hja, ne vem če si ravno Nova 24 lahko privošči karkoli ali kogarkoli imenovati za trobilo……

  • Andrej

   Če ne veš pa poizvedi.

 • Kapodistrias

  Joj, joj, Slovenija, da imamo na čelu Sove take amaterje in v parlamentu takšne kurčetine.Za Delo sem prav vesel, da tone, pa saj bo Večer naslednji na vrsti. Rdečuhom zmanjkuje naropanega denarja, naloženega v tujih bankah. Več kot očitno.

 • Novakec1

  Ne rabi rešiteljev, ga strici iz ozadja dobro pazijo, ko bo zrel za odstrel ga bo pa uzela magla pa novga klovna na oblast.

 • piko8

  sepentinška reši samo skok v prazen bazen!!!