Po novem več Svobode tudi pri posilstvih

“Koprski sodniki odločili: Ni je posilil, ampak le vadil”, poročajo Slovenske novice. Mladoletna Primorka je policiji prijavila, da jo je med šolskimi počitnicami spolno napadel vrstnik. Četudi si seksa ni želela, vanj, tako koprski višji sodniki, ni bila prisiljena. Sodniki Vitomir Bohinec, Aleš Arh in Matej Štros so tako rekli, da je šlo za sporazumno razvojno eksperimentalno spolnost in ne napad.

Kako nizko lahko še pade sodstvo v Sloveniji? Očitno še nižje, kot je sedaj. Tudi po včerajšnjem fiasku, ko je sodišče oprostilo Ludvika Tomšiča, ki je neposredno grozil s smrtjo, obsodilo pa nekdanjega člana SDS za svoj komentar, uperjen proti Inštitutu 8. marec, se lahko upravičeno vprašamo, kaj se dogaja in ali sodstvu sploh lahko še zaupamo. To naj bi bilo moderno slovensko sodstvo – v resnici gre za orodje režima, meni Janez Janša.

V Inštitutu 8. marec pravijo, da zaupajo in spoštujejo sodstvo ter da ga SDS skuša diskreditirati. A na primer mladoletnega dekleta, ki je bilo posiljeno, sodniki pa so dosodili, da je posiljevalec na njej le vadil,  se niso odzvali. Akcija 8. marca “Samo JA pomeni JA” je le na papirju, saj ko gre zares, umolknejo.

Foto: Inštitut 8. marec

Ravno tako, ko niso branili deklet v primeru Foto Pub, ki bo očitno kmalu zaključen, “saj naj bi šlo za razvojno eksperimentalno spolnost“, kjer sta Roman Uranjek in Dušan Smodej samo vadila. In to naj bi bilo moderno slovensko sodstvo. V resnici gre za orodje režima, meni Janez Janša.

Ali je sodba priprava na migrante? Sodba je zelo nevarna, saj se število posilstev povečuje, še posebej s prihodom migrantov, ki se branijo tudi s tem, da so mladoletni. Sedaj se očitno v Sloveniji, odkar je Svoboda, lahko branijo tudi tako, da le eksperimentirajo in vadijo, kako imeti spolne odnose – vaja dela mojstra, očitno.

Sara Kovač