Po odpovedih in čistkah se je načelnica Ermenčeva spravila še nad predsednika Sindikata vojakov Slovenije z disciplinskim postopkom!

Foto: STA

Razmere v Slovenski vojski dobivajo nove razsežnosti iz tedna v teden, po številnih odpovedih in čistkah se je zdaj načelnica generalštaba Alenka Ermenc z disciplinskim postopkom spravila še nad predsednika Sindikata vojakov Slovenije Gvida Novaka. Očita mu, da je s podajanjem izjav in stališč težje kršil vojaško disciplino, SVS in Novak pa se bodo odzvali s kazensko ovadbo proti Emenčevi zaradi preprečevanja in onemogočanja izvajanja sindikalne dejavnosti pripadnikov SV.

Alarmantno stanje v Slovenski vojski, od kar je načelnica generalštaba Alenka Ermenc, dobiva iz tedna v teden nove razsežnosti. Po sporni odstavitvi Mihe Škerbinca z mesta poveljnika poveljstva sil SV je leva večina v Državnem zboru rešila glavo obrambnega ministra Karla Erjavca kljub prekoračitvi pooblastil in lažem, ki jih je takrat izrekal, je dal odpoved še šef obveščevalno-varnostnega sektorja na generalštabu polkovnik Robert Klinar, čistki pa ni ušel niti dolgoletni tiskovni predstavnik Slovenske vojske Simon Korez, ki je dotlej veljal za praktično nedotakljivega. Poslanec SDS in podpredsednik KNOVS Žan Mahnič je ob tem izrazil mnenje, da bodo v vrhu SV, če bo tempo odhodov še naprej tak, kakršen se nakazuje trenutno, kmalu ostali le še Ermenčeva, Karl Erjavec in Vlasta Vivod.

Ermenčeva se je zdaj spravila nad predsednika SVS
Kot poroča Slovenska tiskovna agencija, se je Ermenčeva zdaj spravila še nad predsednika Sindikata vojakov Slovenije Gvida Novaka, proti kateremu je uvedla disciplinski postopek zaradi sindikalnega delovanja. Očita mu, da naj bi v vlogi predsednika SVS s tem, ko je v času od 12. aprila do 7. maja letos brez pooblastila ali soglasja nadrejenega podajal izjave in stališča, težje kršil vojaško disciplino. Njegove izjave in stališča naj bi oz. bi lahko materialno in moralno škodovale interesom delodajalca. Obravnava v postopku bo v torek.

Gvido Novak (Foto: STA)

SVS in Novak nad Ermenčevo s kazensko ovadbo zaradi omejevanja sindikalne dejavnosti
“Za noben sindikat v nobenem zakonu, tudi v zakonu o obrambi ne, niso določene nikakršne omejitve sindikalnega delovanja, saj bi omejitve pri zastopanju zaposlenih v okviru sindikalnega delovanja bile protiustavne. Kar si je dovolila načelnica generalštaba, je v demokratični državi nedopustno,” so se v SVS odzvali na uvedbo disciplinskega postopka. Ob tem so napovedali, da bosta SVS in Novak zoper Ermenčevo podala kazensko ovadbo “zaradi preprečevanja in onemogočanja ter oviranja svobodnega združevanja in izvajanja sindikalne dejavnosti pripadnikov SV.” Če bo prišlo do vodenja disciplinskega postopka, bo SVS podal kazensko ovadbo tudi zoper podpolkovnika Tomislava Komca, ki ga je načelnica pooblastila za vodenje odločanja v postopku.

Foto: STA

SVS in Novak že junija vložila kazensko ovadbo in zasebno tožbo proti Erjavcu
V SVS Ermenčevi očitajo tudi, da skuša “uvesti nove standarde za sindikalno delovanje v Sloveniji, in sicer da bodo sindikati in njihovi predstavniki pred začetkom stopnjevanja sindikalnih aktivnosti morali pridobiti dovoljenje in pooblastilo delodajalca.” Kot še poroča STA, sta SVS in njegov predsednik Novak že junija vložila kazensko ovadbo in zasebno tožbo zoper ministra za obrambo Karla Erjavca, in to zaradi domnevnih kršitev sindikalnih pravic, zlorabe uradnega položaja in nevestnega dela v službi. Na obrambnem ministrstvu so maja namreč odpovedali pogodbo o zagotavljanju pogojev za delovanje SVS. Sindikatu so med drugim očitali javno pozivanje političnih strank k sklicu nujne seje odbora DZ za obrambo in za vložitev interpelacije zoper Erjavca.

Rok Krajnc

 • Basileus

  Politične zdrahe in gonja po ablasti.

 • PLavi-mil

  A g. Gvido ni na pravi strani, pa se ga je tale možača lotila, Erjavec ji pa štango drži, upam, da jo bo tožil, tako kot general Škrbinc.

  • Common Sense

   Ma konec je s tako vojsko, ko se vojaki med seboj tožijo po sodiščih. Levuharji so v v zadnjih treh mandatih pripeljali vojsko do tega stanja. Bolje, da jo razpustijo, pa popolnoma na novo sestavijo. Ali pa sploh ne. Tole je beda.

   • Janez Korenjak

    Pa saj jo že razpuščajo, ali ne opaziš tega? Vse nabave, celoten proračun za vojsko v resnici tone v greznico globoke države… poleg tega pa: če se jih civilisti s fračami lotimo, so mrtvi na licu mesta. To ni več vojska, to je feimnistična opereta Levice.

    • pajot

     Vse je načrtno,nič ni prepuščeno slučaju. Komunisti organizirajo novo JNA. Poveljniki bojo preverjeni jugooficirji,osamosvojitelje pa bojo dali na čevelj. Vse kaže,da se bomo morali ponovno osvobodit. Sledi lustracija. Natenane,bi rekli Srbi.

 • Amerikanc

  Zafrustrirana teta, do amena. Nihče več se je ne bo usmilil.

  • samsara

   Ko bo zamenjana, bo šla njena pot samo še navzdol.
   Morda ji bodo prej dopustili, da sama odstopi ‘zaradi osebnih razlogov’.
   Nikakor pa ne zdravstvenih ali kakršnihkoli drugih, se razume.

 • Common Sense

  Nacelnica generalstaba, ki se nikoli ni poveljevala operativni enoti. Je pa pisarniska generalmajorka. Slika in prilika mentalitete levicarjev. Niso vazne izkusnje. Sam, da je zenska, ker to dobro in progresivno izgleda;) Kjer je Korl – boli me djoko – tam je stala.

  • Franc Šink

   Kaj bo poveljevala saj še na stranišče ne sme sama.

 • wert

  Tale pa je “delovna” – ni kaj .

 • Franc Šink

  To ostarelo babuško je treba čimprej odstaviti da ne bo naredila še več škode kot jo je že do sedaj.

  • KAPIBARA

   Edino v SLO se iz že nastale škode., dela še večja škoda..

  • samsara

   Njenega predlagatelja, predsednika Pahorja, ki jo je par tednov pred promocijo namenoma povišal, pa javno povprašati ali se čuti odgovornega.
   Seveda se ne, saj se ni nikoli čutil odgovornega za nič. Je le izpolnjeval ukaze ozadja (ki ga pozna a ni neumen da bi ga razkril, je javno povedal), kimal in se okoriščal. Prosperiral je in še vedno, tam, kjer je tega edino sposoben. V politiki, kjer nikoli nihče za nič ne odgovarja. Kliče k radikalni spremembi!

 • GverilaStyle

  Grinch je dubu jasna navodila, rok in normo.

 • soc

  Nagravžen podrepniški dedec v ženski koži. Sramota za katerokoli vojsko.

  • Janez Korenjak

   ..tipična feministka v “zrelih letih” (beri: v meni). Ne vem zakaj imamo Zakon o duševnem zdravju tako ozko spisan, da skozi sito pridejo moškulje tipa Ermenc brez težav.

 • Antonius

  Na zgornji sliki je imeniten portret načelnice generalštaba, Alenke Šterbenc.
  Bolj pozornim očem ne morejo uiti gube nad zgornjo ustnico, da se dotična generalštabnica sploh ne zna nasmejati. Strogost v značaju ji narekuje, da usta že celo življenje tišči skupaj, kot verjetno tudi tisto, kar ji določa spol.
  Očitno je njen intelektualni domet širok kot njene stisnjene ustnice. Sindikatu vsiljuje pravilo, da vpraša generalštab za dovoljenje, če se sme pritožiti proti ravnanju generlaštaba, ki je nestrokovno odločil in krivično ravnal proti slovenski vojski.
  Da je generalštabna načelnica Alenka Šterbenc svojo pamet postavila onkraj mentalnega zdravja, ji je mogoče dokazati s tem, da tožilec in še manj sodnik ne bosta nikoli spraševala kriminalca za dovoljenje, če se ga smeta pravosodno lotiti.

  • Mojca pokraculja

   Joj kako fajn si jo prekrstil v Šterbenc. Torej nastavljena iz štrbunka, da lahko ponižuje vojake. Ona pač to ni in ne more biti nikoli vojak.Ni mi jasno, da to vojaki prenašajo, kaj ni noben več pri moški pameti ?
   Pred očmi se mi vrti sekvenca iz filma Črna mačka, bela mačka, ko so glavnemu akterju v stranišču na štrbunk prerezali desko in je štrbunknil v morje dreka…

   • joza joza13

    …dlje opazujem zgornjo fotografijo, bolj se mi zdi
    podobna Hobbit-u!

  • Franc Šink

   Ali je bila sploh na zdravniškem pregledu, ko se je odločala za ta poklic.?

   • Janez Korenjak

    ..bila. Konzilij je ugotovil, da ima jajca.

    • Antonius

     Nimate pravih podatkov. Zdravniški konzilij je ugotovil, da za moške ta ženska ni imela nikoli v sebi nobenega *afrodizjaka*.
     Zato ne zmore nasmeha, nima širine, nežnosti, odpustljivosti in ne ve, kaj je ljubezen.
     V bistvu je ženska vredna usmiljenja. Je žrtev tistih, ker so jo postavili tja, kamor po njenih nesposobnostih sploh ne sodi.

     • SIMON ROZIC

      …ženske kvote v moških oblekah! Zakon! Evropski!?

    • sodnikisozločinci

     A jih je sama znesla?

   • RATATA

    Je vprašu dohtar: “vidiš brat?”,
    pa je rekla: “ne brez špegl.”
    dohtr pa : “dobr, sposobna za borbo na dolge razdalje!”.

  • VERZIFIKATOR

   Pa kako si vendar spol uganil,
   mar imaš pogled v nje kartoteko?
   Ti pa vsako zmoreš res prepreko,
   si še generalštab zdaj ukanil.

  • Mirko

   Mogoče je pa slišala anekdoto o Clintonu in pripravnici, pa od takrat naprej usta tišči skupaj ??

 • IZBIRA

  Ne poznam njene kariere. Ampak glede na odnos Partije do SV, si je funkcijo verjetno zaslužila, Boga SV.

 • IZBIRA

  In načelniki generalštabov v NATO se ukvarjajo z ovajanjem podrejenih? Vrjetno je sramota v zavezništvu. In sramota za državo v zavezništvu!

  • IZBIRA

   Upam, da ne dobim kake ovadbe zaradi komentarja.

   • Janez Korenjak

    …uporabi VPN ali TOR. Vedno bližje so časi, ko bodo ta konspirativna orodja postala del naše vsakodnevne komunikacije.

 • Van Der Waals

  zdej bomo mel sam še babe v vojski! haha

  • Janez Korenjak

   ..ne babe, še manj ženske, ampak zarjavele feministke! Društvo posušenih češpelj press…

   • Peter

    Ne zajebavaj. Očitno še nisi imel hudega zaprtja. Drugače bi vedel, da so posušene češplje namočene v vodo, jako koristna reč, no.

    • Janez Korenjak

     Posušene češplje lahko v nedogled vlažiš z vodo, nikoli več ne bodo mlade, no. Da pa povzročajo drisko, pa je že dokazal ta Ermenčev poba iz Levice.

 • RATATA

  Alenk Ermenc de Bojna : OSTAV!!

 • antimur

  V kolikor kučanistom še ni uspelo povsem uničiti slovenske vojske, bi rada zadnji žebelj v krsto zabila Ermenčeva in butasti, pokvarjeni rusofil Erjavec, da bi Kučan in njegova banda po mili volji lahko terorizirala neoborožen slovenski narod. Toda iz te moke ne bo kruha, pozabili so na nas, ki za svojo domovino brez pomislekov damo vse, tudi življenja.

 • Janez Pavel Kanc

  Slovenska vojska je defektna zaradi takšnih primerkov, kot je generalmajorka Ermenčeva in ostali.
  Kako lahko nekdo, ki ni nikoli poveljeval oddelku, vodu, četi ali bataljonu, dobi generalski čin?
  Ja, če pripadaš klanu se, očitno, daleč pride.
  Sramota na kvadrat za SV . . .

  • ZatonMesecnikov

   #Kako lahko nekdo, ki ni nikoli poveljeval oddelku, vodu, četi ali bataljonu, dobi generalski čin?#

   tradicija gre nazaj, v ZZB NOV, ko so takšnim podeljevali celo čine maršala. Da ne omenjam kup generalov iz tega naslova.

   • Basileus

    To tradicijo sta ohranila in čuvala kot oko u glavi Janša in Krković.

    • piko8

     Ti imaš pa glavo zato, da ti ni treba SLAMO pod pazduho nosit!!

     • Basileus

      Hahaha…dobra!

     • KAPIBARA

      .. dobra.. pa resnična..
      V tolažbo: Nisi edini…

     • Basileus

      Ženo mi za enkrar še ne prtiska drug, boljši jebač kot tebi.

     • KAPIBARA

      To je na keri komentar..??

   • Janez Pavel Kanc

    Očitno je. da nisi služil vojaškega roka v JLA.

    • ZatonMesecnikov

     Tam se je nazivno moralo imeti na začetku nek faks za napredovanje, kljub temu, da je bil vrhovni poveljnik maršal s šlosarskim kursom.

     ko je bil sprejet zakon o Splošni ljudski obrambi, pa je odpadla zahteva po neki izobrazbi. In rezervni oficirji so zopet postajali šlosarji. Ni bil več pogoj srednja šola ali faks….

   • SIMON ROZIC

    Yes, tudi tiste s “samsonajt kufri” in “Sportske novosti” v njih! In nič drugega, seveda!
    Še pomnite tovariši oficirji JNA?

 • Janez Korenjak

  Ermenčeva – feministična podtaknjenka Levice.

  • Artur

   Če jo nebi spoznal preko sredstev javnega obveščanja, bi po zgornji sliki takoj sklepal, da gre za nekaga žgoljavega, tipčka ki se gre generalmajorja.

 • RATATA

  Tale mrhač od Ermenca je specialist za psihološko bojevanje proti svojim soldatom.
  Namest dab doma listje grabla in plela.

  • Artur

   Verjetno niti grabelj ne zna prijeti v roke .

  • SIMON ROZIC

   Židan bi jo lahko vpisal tudi v “klub” kmečkih ženi in bi se lahko
   naučila kaj skuhat in spečt za Korlna….

 • rubec

  Če bi jo takrat imeli, ko smo šli na svoje, bi Kadijeviču odpadli obe stekli.

 • Artur

  Stara praksa novi prijemi
  Internacionala 2.21
  https://www.youtube.com/watch?time_continue=19&v=DSISGmbEdBU

 • piko8

  To je mumija iz kašnega zelo starega Egiptovskega sarkofaga ne pa načelnica slo vojske!!!!

 • Olga101

  Slovenske vojske se levičarji bojijo, saj je na strani NARODA! Od levičarja Pahorja naprej jo uničujejo vse murglske marionete! Tovarisica Ermenčeva je skupaj z Erjavcem že večkrat dokazala, da na to mesto ne sodi, saj nima vodstvenih sposobnosti in dela po načelu biciklista (navzdol tlači in se maščuje, navzgor se klanja – kima in podpira spletke in izmišljotine)!

 • Artur

  A je ta povohala že kdaj AK-47? Močno dvomim, da jo zna repetirat kaj šele razstavit-sestavit in streljat in to s tapravo municijo.

  • Peter

   AP M 70 je original, ki so ga rusi skopirali od Zavodov Rdeča Zastava in naredili svoj AK.

 • karpelec

  Špetir in sam špetir, dela pa nič nobeden; samo še prava deratizacija jih bo razgnala.

  • Janez Korenjak

   …angažirati je treba Lovsko zvezo Slovenije. Razgoni to njeno “vojsko” v minuti.

 • pajot

  rešitev je preprosta. SV naj zapustijo in dajo odpoved vsi kleni Slovenci. Ostanejo samo še Alen Ermenc in horda jugooficirjev. In naj si potem jebejo mater.

  • Janez Korenjak

   … ne, ker bodo potem oni nam “jebali mater” – kar že sedaj počnejo. To moškuljo je potrebno odstraniti že zato, ker dela sramoto (poleg škode za nepopravljivimi posledicami) SV in s tem vsem nam. Ta stvor je samo še za na psihiatrijo in/ali patološko gerontologijo, v SV pa res nima več kaj iskati. Razsula je SV in vse, za kar še skrbi, so klientelistične in koruptivne nabave opreme pri akterijih globoke države. Zato je bil(a) nastavljen(a).

  • Andrej

   Klenih slovencev ni več , izjeme le potrjujejo pravilo , tako je to “pajot”
   Mularija v slovenski deželi ima čedalje več ženskih genov ter narcisovega sindroma !
   Homoseksualce pač imamo , na žalost države in družin !

  • RATATA

   Upićku!

 • tasilo

  Zadnjič, ko se je šel tale Ermenčev poba peš mimo mojega pašnika, sem komaj zabremzal mladega plemenskega bika Miška, da ni ponorel za njim in ga naskočil misleč, da je krava. Pa sem rekel biku: “Oi, Miško … alo, stari … daj, ne bodi no tak peder,” pa je name kar zapihal in zakopal.

  Mater, kar prehitro je užaljen, sem rekel. Pač bik …

  • Janez Korenjak

   …skratka: premoreš LGTB-Q+ bika? No, vsaj razplodil se ti ne bo.

 • Janez Korenjak

  ..ja, temu se reče mena. Ko ženskam 50+ zaradi hormonskega ravnovesja odpovejo možgani. Pa ne vsem, da ne bo zamere.

  • SIMON ROZIC

   ..pobegnejo hormončki, se povesijo balončki, pobegnejo
   vse želje, ki so bile v veselje ! Njej se to res vidi! Poleg vseh
   kompleksov še težka mena…

 • mare

  Stara mama za v penzijo in štrikat.

  • Janez Korenjak

   ..štrikat zna samo politiko in še to po naročilu.

 • Peter

  GeneralMajor Fanči je bila prva v trendu.
  Zagotovola je zmago Butnskalarjev nad steklimi lisicami.
  Tale pa…no ja, za tumpeka bi bila dobra, no.

 • totex39

  To pa je višek vsega v tej že zafurani državi, da se lahko taka baba dela norca iz vojske, čeprav človek več ne ve, a je sploh baba, a se je narava z njo poigrala. Drugo vprašanje pa se nam lahko poraja, kako je lahko prišla do takih činov.

  • Janez Korenjak

   … parafrazirano iz Alana Forda: “pomoću trikova i crvene magije”. :-)

 • rubec

  Če bi tudi Luna imela tako nabrazdano površje, bi Armstrong pred pristankom rekel: Huston, we have another problem.

  • Peter

   Ja, moraš pa priznati, da bomo prva in edina vojska na svetu, ki bo imela generalko.

   Pa nikogar drugega, no.

   • rubec

    Nisem prepričan, da bo vse na temo tega članka, ampak nekaj od tega bo pa sigurno. Pa tudi če ne bo, to sploh ni važno, ker moj namen je drug in sicer to, da se pohvalim. Mi smo imeli včeraj malo boljšo generalko kot je tale. Pod vaško lipo smo zaigrali slovensko praizvedbo domače gledališke predstave Princ Rubec in njegov čudežni sod za vino. Vse babe so rekle, da sem bil ta glaven in da sem za ožent. Drugega za povedat zanimivega se ne spomnim, ker so vsi stalno vpili in mi nazdravljali. In ploskali tudi.

    • Peter

     Torej si končno izumil sod, ki se nikoli ne sprazni? Kongratulejšen, pridem zvečer preverit.

    • Nšo-či

     Hmm…a ženskam je bil bolj všeč princ kot sod? To je dobro znamenje. Ni še vse izgubljeno.

     • Janez Korenjak

      …par let še počakaj, pa te bo minilo to poseganje za “konji v belem princu”, deklica (v letih seveda) nepotešena. Iskanje “izgubljenega princa” ni ravno odlika zrele ženske. Kot tudi izgubljanje v “duhovnosti” ne. To je samo sindrom posušenih češpelj, nič drugega.

     • Nšo-či

      Živim za ZDAJ in ne za Nazaj, še manj za Naprej. Tvoje besede me nasmejijo. Opredeljujo me le moje misli.

 • me

  kmalu bo v vojski ostala samo še ono.

  • Janez Korenjak

   …ostalo samo še ono (plus enormni stroški za sumljive nabave).

 • totex39

  A ni tega oziroma njo postavil na to “veličastno” mesto ravno Pahor, ki z vojsko tudi nima pojma, pol pa si lahko mislite kako pomembna je v tej državi vojska.

 • KAPIBARA

  Rečenoje bilo in se tako tudi dela.
  Če je potrebno, je najpoer diskreditacija, potem eliminacija… če je potrebno , tudi fizična..

  La kdo je to rekel..??

 • KAPIBARA

  A ma to ženšče dehca- družino.. ??

  • Janez Korenjak

   Ima široko družino s priimkom Levica.

  • Valter BraniSlav

   A mas ti dedca?

   • KAPIBARA

    Dedca NE.. imam pa decu..

    • Valter BraniSlav

     Kaksnega spola si?

     • KAPIBARA

      Čakam na definicijo petega… :-)

 • stane skufca

  Poglejte ta ksiht, a se tudi brije pa ne mislim samo po pički ?

 • Mirko

  Kakšna država. Z največjimi neumnostmi, kot so sindikat vojakov, sindikat upokojencev, sindikat delavcev v javnem sektorju, sami taki, ki se pasejo na javnem denarju. A bo sindikat vojske pisal ilegalnim migrantom, da tega ne smejo početi več, ker to utruja že preobremenjene vojake???

 • samsara

  Podobi generalice Ermenčeve in podobno še ministra Poklukarja, me navdajata z mirom in zaupanjem.
  Vzbujata spoštovanje, izžarevata integriteto, red, zakonitost, visoko stopnjo poslovne etike, človeške morale…

 • Radolf Mitler

  Drugovi i drugarice!

  Ovoga kako, da kažem: ” drugarica Ermenc je ubačen element unutrašnjeh neprijatelja u spregi sa vanjskim neprijateljima naše zemlje Banana Republic Of Slovenia. Ali – drugovi i drugarice, omladinci i članovi SD, levog pola sa drugom Mesecemna čelu – nečemo dozvoliti, da nas Kahel Ehjavec (vucibatina jedna) ubaci u naručje diktatora Razputina. Sve čemo mi njih da elimiramo, još ima praznih jama.

  Vaš drug Tito

 • zokispoki

  Bog ve, ce tam kaj dol ne binglja…

  • SIMON ROZIC

   …na pol binglja….

 • xtc

  baba ne samo da je nesposobna levakinja vidi se ji tud da ni čist gladka.

  • Valter BraniSlav

   Lepa je.
   Ne kritiziraj.
   Poglej raje sebe.

   • xtc

    A še nisi na Tromostovju,kjer sklepaš “Miljonske” biznise z Kralji ulice?

 • Janez Kepic-Kern

  PUSTIM TE “ČUDNE VAJE”
  TE “NENAVADNE SV OSEBE”
  SPET
  “ORLI”
  BODO – POLETELI
  IN NIHČE VEČ JIH NE BO PREPODIL Z NAŠEGA – SLOVENSKEGA NEBA !
  Bravo, cenjeni gospod Janez JANŠA !
  BRAVO
  SLOVENSKA NAJBOLJŠA STRANKA – SDS !
  V
  vzpodbudo – SDS – u
  in
  vsem Slovencem – sem dal nanovo v ŽIVO ZAIGRAT – HIMNO “ORLOV” DR. J. E. KREKA
  “BRATOM ORLOM”
  EN DELČEK TE HIMNE LAHKO BREZPLAČNO SLIŠITE – na mojem e-portalu SLOVENIANA.
  cELOTA
  SOLIDNE KLAVIRSKE IZVEDBE ZA POSLUŠANJE – NI ZASTONJ,
  KER
  GEW TUDI ZA MOJ GLASBENO PRODUKCIJSKI PROJEKT,
  KI
  NI BIL ZASTONJ.
  Npr.: če po pogodbi pččaš študentu klavirja npr. 100 EVROV,
  PREKP ŠTUDENTSKEGA SERVISA – SEVEDA, znese
  celotni strošek posnetja skladbe kot je himna “BRATOM ORLOM” – SKORAJ 170 EVROV.
  CCA
  65 EVROV – PREDSTAVLJAJO
  – DAVKI, DAJATVE DRŽAVI IN ŠTUDENTSKEMU SERVISU.
  Kmalu
  boste lahko slišali himno vrlih, krepostnih, 80 ZAMOLČANIH “ORLOV” dr. J. E. KREKA
  tudi
  v recitirani
  in v ZAPETI PODOBI.
  V
  POČASTITEV – “ORLOV” (1908-1940) DR. J. E. KREKA
  IN
  V POČASTITEV VSEH, KI SMO
  DUHU GOSPODARNIH IN KREPOSTNIH “ORLOV” – OSTALI ZVESTII !
  Kklub
  temu, da so bili “ORLI” po letu 1945 s strani ex KP STALIN, TITO KOMUNISTIČNE OBLASTI
  OBLASTNO- NASILNO
  UKINJENI, RAZLAŠČENI IN PREPOVEDANI.
  Kdo trdi,
  da je bil Tito, Kardelj stalinistični komunizem – “DEMOKRATIČEN, KULTUREN, HUMAN”?
  Radiu Ognjiđče in OK stranki SDS – BOM
  MOJ
  PO 80 LETIH
  “NESLIŠANI” POSNETEK – HIMNE VRLIH “ORLOV “DR.J.E. KREKA
  seveda – podaril.
  Bog živi OLE IN NAŠ SLOVENSKI SPOMIN NANJE. L.R. JANEZ KEPIC-KERN KOMENDA
  P.S.
  HIMNA ORLOV –
  na e-portalu “SLOVENIANA”

 • slosin

  kdo za vraga je to ženšče postavil na ta odgovoren položaj? No, po sliki sodeč, je pa možno, da gre za Alena, ne Alenko…

  • Valter BraniSlav

   Alen Hranitelj?

 • Skrajno Desni

  Ta gos je zanesljivo bila na posvetovanju pri Vladimirju Padrino Lópezu, po navodilih levaka Luke Mesca.

 • montyamp

  Krava in sedlo , slaba kombinacija .

 • sodnikisozločinci

  Slovensko vojsko vodijo izdajalci slovenskega naroda. Proti njim se bori SVS.

 • Valter BraniSlav

  Kaksna Ermenčeva neki?
  Bil je to v Ermenčevo nasemljen zlobni zveplenec 171cm….

 • Valter BraniSlav

  Vi ste eni pokakani usraneti

 • Felikss_AH

  Odnos politike do vojske se poleg sredstev za vojsko kaže tudi s tem koga postavlja na čelo. S tole karikaturo od spolno-nedefiniranega palčka je politika zavestno ali nezavestno pokazala kaj im pomeni Slovenska vojska. Želodec mi se obrne ko vidim že samo sliko te generalne čistilke skretov v vlogi načelnika generalštaba. Le kaj si mislijo pravi vojaki iz drugih članic NATO ko po naravi posla srečajo tega hrošča. A se je pol čudit zakaj Ameriška vojska donira Hrvaški, Slovenski pa “donira” samo diskretno pomilovanje ob komaj zadržanem režanju. Dodajmo temu še številne JugoSlovenske oficirje ki se gnetejo po pisarnah… a se je pol čuditi ocenam bojne pripravljenosti zagotovo vsega tega sranja naveličanih dejanskih vojakov… in osipa iz vojske

 • Gabrijel Obid

  Ta je nastavljena s strani levakov,da ruši vojsko.

  • šmentanamuha

   Mislim, da ja in baba je dovolj neumna, da je zagrizla v vabo s tolstim črvom.

 • Zombi Gartner

  Ermenčeva le kaj so delali z teboj. Nekoč si bila, lep krasen cvec, slovenske vojske.
  Danes zgarana, zgubana, uničena.
  Takih rož ni v Sloveniji. Le od kod si se vzela???

 • Nata

  + + + Tale stavek g. Mahniča pa drži, kot pribito

  ” da bodo v vrhu SV, če bo tempo odhodov še naprej tak, kakršen se nakazuje trenutno, kmalu ostali le še Ermenčeva, Karl Erjavec in Vlasta Vivod.”

  Je pa to posledica ravnanja vseh ministrov v zadnjih letih . Spomnimo se jih !!
  http://www.mo.gov.si/si/o_ministrstvu/nekdanji_ministri_za_obrambo/

 • Anton

  kakršna vodja vojske, takšna vojska, z eno besedo povzeto shizofreno

  sarkazem press

 • Black_hawk

  A deluje v vojski kakšna všečna?

 • šmentanamuha

  Torej se je na zadnje vendarle izkazalo, da je tale generalica psihično motena oseba. Niti toliko dostojanstva nima, da bi odstopila. Na začetku sem sočustvovala z njo, zdaj pa se je pokazalo, da ni ne strokovna in ne bistra, da pravzaprav sploh ne razume, kaj je vojska in zakaj jo imamo.

 • Mariborska Mestna Straža

  Moram ti napist takole:

  144 UR IMAŠ ČASA, DA JAVNO DAŠ ODPOVED. ČE NE, PO PRETEKU ČASA DOBIŠ V IMENU PAMETNIH SLOVENCEV KAZEN: HIŠNI PRIPOR. RAZMSLI.

 • mare

  A ta stara mama še ni za v penzijo. Slovenska Semenya

 • Novakec1

  Bo kader zamenjala z pripadniki ISIS-a ki trumoma prihajajo v slolandijo.