Po podatkih Eurostata več kot 250 tisoč Slovencev ne zmore pravočasno plačevati mesečnih stroškov, vlada Marjana Šarca pa se ukvarja sama s sabo

Vlada Marjana Šarca bo morala zagristi v kislo jabolko in se lotiti dela. Po podatkih EURSOTATa za leto 2018 kar 12,5 odstotka slovenskih gospodinjstev ni zmoglo plačevati mesečnih stroškov.

Evropski statistični urad (EUROSTAT) je razkril zelo zaskrbljujočo novico za Slovenijo. V Sloveniji je bilo v letu 2018 kar 12,5 odstotka gospodinjstev, ki ni sposobnih redno plačevati mesečnih stroškov. Številka je pretresljiva in sramotna za urejeno socialno državo. To pomeni, da v Sloveniji mesečnih stroškov ne zmore pravočasno plačati več kot 103 tisoč gospodinjstev, v katerih živi več kot 250 tisoč Slovencev.

Medtem ko se manjšinjska vlada ukvarja predvsem sama s sabo, saj nimajo dovolj glasov za kakršnekoli ključne spremembe, vsaj 250 tisoč slovenskih državljanov ne zmore pravočasno plačevati tekočih mesečnih stroškov. Sem spadajo stroški ogrevanja, elektrike, plina, vode in drugo. Na lestvici EUROSTATA se je Slovenija med državami Evropske unije znašla na katastrofalnem petem mestu. Pred pa se nahajajo le Grčija, Bolgarija, Hrvaška in Romunija. Podatki veljajo za leto 2018.

Gre za globok problem
Podatki pričajo, da se gospodarsko in socialno stanje Slovencev tudi po desetih letih socialističnih vlad občutno slabša. Še nekoč ena najbolj perspektivnih držav Evrope danes postaja socialno dno. Kot je razvidno iz podatkov EUROSTATA, imajo bistveno manj težav s plačevanjem položnic Madžari, Čehi, Poljaki, Slovaki, kjer imajo reformistične – protisocialistične vlade. Žal pa tudi aktualna vlada nesposobnost rednega plačevanja tekočih stroškov ne prepozna kot enega izmed problemov, temveč se bolj kot z nujnimi ukrepi za izboljšanje gmotnega stanja Slovencev, ukvarja predvsem z vprašanjem, kako bi manjšinska vlada čim dlje preživela na oblasti.

Slovenija se nahaja na visokem 5.mestu glede glede redne plačilne (ne)sposobnosti gospodinjstev. Po naših izračunih bi to lahko predstavljajo več 250 tisoč slovenskih državljanov. (Foto: EUROSTAT)

Neslavni dogovor z Levico glede zvišanja minimalne plače najšibkejšim prinesel več nevšečnosti kot koristi
Marjan Šarec je za svojo izvolitev za predsednika vlade privolil v predlog Levice, da se v letih 2019 in 2020 zviša minimalna plača. Zvišanje minimalne plače pa se je pri nekaterih najšibkejših družinah vrnil kot bumerang. Zaradi zvišanja minimalne plače so nekatere družine s staršema, ki prejemata minimalno plačo padla v višji dohodkovni razred. S tem so se jim zvišali mesečni stroški, izgubili pa so tudi del socialnih ugodnosti, ki so jih prejemali prej.

Marjan Šarec in Luka Mesec (Foto: Nova24tv)

Marjan Šarec in Luka Mesec sta z dosegom zvišanjem minimalne plače povzročila več nevšečnosti kot koristi pri najšibkejših slovenskih družinah. Zaradi zvišanja minimalne plače so najšibkejši padli v višji dohodkovni razred, s tem pa izgubili socialne ugodnosti iz preteklosti. Povečali pa so se jim tudi mesečni stroški. (Foto: Nova24tv)

V preteklosti smo že predstavili primer ljubljanske družine z dvema otrokoma, ki obiskujeta prvo in drugo leto enega izmed ljubljanskih vrtcev. Stroški so se jima zvišali mesečno za 110 evrov. Pred kratkim smo predstavili primer mame samohranilke, ki je prosila delodajalca, da ji naj ne zviša zakonsko predpisane, ker bo živela slabše kot prej.

Upokojenci spadajo med najbolj socialno ogrožene skupine. Na eni strani upokojenski privilegiranci, kot so člani NOB, na drugi strani upokojenci, ki so garali 40 let ali več ter prejemajo od 350 do 500 evrov pokojnine. (Foto: Arhiv Nova24tv)

Kako naj preživijo upokojenci s 350 evri pokojnine?
Podatek, da je 12,5 odstotka slovenskih gospodinjstev ni sposobna plačevati mesečnih stroškov, marsikoga sploh ne preseneča. Slovenskih upokojencev je v Sloveniji 600 tisoč. Mnogi izmed njih prejemajo pokojnino med 350 do 500 evrov. Nekateri še manj kot 350 evrov. Prav upokojenci so ena izmed najvidnejših žalostnih slovenskih zgodb. Ljudje, ki so garali v svojih službah polno delovno dobo, jim življenje postaja pravi pekel.

Štiričlanska družina, kjer imata oba starša minimalno plačo, bo imela več stroškov kot pred letošnjim povišanjem minimalne plače. ( Foto: iStock)

Rekordni proračun, a slovenski državljani še vedno ne zmorejo plačati mesečnih stroškov
Finančni minister v Šarčevi vladi Andrej Bertoncelj se je velikokrat pohvalil, da ima Slovenija enega najboljših proračunov v zgodovini. Dvomimo, da bi se z njegovo trditvijo strinjali tisti državljani Republike Slovenije, ki se komaj prebijejo iz mesca v mesec. Njihove težave, da ne morejo plačati mesečnih stroškov za ugodno in lepo vsakdanje življenje, v aktualni Šarčevi vladi žal ne zanima nikogar.

Glede na razkrit zaskrbljujoč podatek, smo poslali vprašanja na slovensko vlado, ministrstvo za finance in ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.

Luka Perš

 • Garbage man

  Srbini, Šiptarji, kosovarji, Albanci, Šipci, Četniki ,Maročani, Alžirci, z lahkoto ne plačujejo, ker ne rabijo.Oni drogo prodajajo, polovico jo pa dajejo kriminalistom

 • bubamara

  Dober, da ni Janez na oblasti. Potem bi jedli samo travo. Tako pravijo.

  • sodnikisozločinci

   Tako pravijo tisti, ki jo kadijo.

 • mona lisa

  Ta vlada bo do konca uničila slovenski narod.

  • mginko

   NE VLADA ampak 800.000 nevolivcev od naroda, ki ne zaslužijo zaradi tega tudi to, da živijo v ukradeni državi.

 • Andrej

  Šarčev plan: vsi na socialo se uresničuje. Tujci so že tam, staroselci se pa še nerazumno upiramo.

 • Skoraj 40% držav po celem svetu bo doživelo neko obliko družbenih nemirov ali demonstracij v letu 2020, je zapisano v novi študiji. Podjetje za politično analizo Verisk Maplecroft napoveduje, da bo 75 od 195 držav, letos doživelo neko obliko družbenih nemirov. To je povečan obseg nemirov, glede na to, da je 47
  držav sveta doživelo družbene nemire v letu 2019. Poročilo prav tako napoveduje, da bo intenzivnost teh nemirov večja zaradi nevarnosti, da bodo demonstranti predmet zlorabe človekovih pravic s strani oblasti. Več: https://ambasador21.wordpress.com/2020/01/19/40-drzav-sveta-bo-v-letu-2020-dozivelo-druzbene-nemire/

 • Unikatna

  Saj ni čudno, da jih toliko ne zmore, glede na minimalne plače in pokojnine…Imamo balkanske plače, hrana in storitve pa so drage kot npr. v Nemčiji. Kaj naj travo jejo?! Za Slovence nikoli ni denarja, raje jih deložirajo…

  Ali je res, če podjetnik da delavcu 2000 evrov plače, podjetnika pride ta delavec 6000 evrov?…jebela, koliko vzame država?! Katastrofa…Požrešna država…

  • maček ivan

   Ni glih tak, no….si pa blizu.

   • Unikatna

    Za koliko sem se zmotila?

    • maček ivan

     Za točne podatke bi se moral obrniti na mojega prijatelja, ki ima računovodski servis.
     Dajo se pa pridobiti podatki na strani Računovodja. com
     ampak je kar komplicirano. Lažje gre to z programsko opremo Birokrat, ki pa je seveda plačljiva in za računovodske servise.
     Tam vneseš “želje” in dobiš izračun.
     Sam nisem še tako “daleč” prišel, minimalec,…žal

 • marker

  Vse države višegrajske skupine so nas krepko presegle. Leta 2004-08 so bila tako finančno kot politično zelo dobra na Slovenijo, potem pa je šlo samo še navzdol. Tovarišijski kapitalizem je donosen samo za vladajočo manjšino in njihove pripadnike.

 • Antonius

  Po zadnji raziskavi javnega mnenja, ki ga je za Novo 24TV opravila agencija Parsifal, rezultat človeka zlahka prepriča, da se v Sloveniji še vedno cedita med in mleko.
  SDS je sicer nesporno na vrhu, vsa ostala levičarska navlaka pa skupaj še vedno zbere minimalno večino, da lahko zopet sestavi anti-Janša koalicijo.
  250 tisoč Slovencev ne zmore plačevati mesečnih stroškov in od tega jih je kar precej, ki zimo preživijo tudi brez kurjave.
  Kakšnih 250 tisoč, najmanj 700 tisoč bi jih moralo sredi zime priti z nago ritjo na kanto sedeti, da bi bi se zahojenim drugorazrednežem prižgalo, kaj je že 25 let glavno vodilo strank in list anti-Janša koalicij, Foruma 21 in dedičev revolucije in vsega nastlanega po imenitnih službah, kjer jim ni treba za visoko plačo in težko odpravnino, popolnoma ničesar početi.
  Kaj pa ves čas dela Serpentinškov oné?¨Na delovno mesto postavlja zaslužne in na volitvah odcvetele in odpisane.

  • Hanzi

   sestavi anti-Janša koalicijo.

   Po moje je ravno tukaj problem. In to je JJ. Predstavljaj si SDS, kot gospodarsko družbo. Janša je uspešen predsednik uprave, vendar nadzorni svet ugotavlja, da se prodaja in dobiček manjšata. Direktor je tudi kriv, da so podizvajalci prekinili sodelovanje in na trgu delujejo, kot konkurenca. Kaj bi naredil nadzorni svet?

   • Antonius

    Kar je po vaše, stranko SDS popolnoma nič ne zanima.
    Včlanite se v SDS in na naslednjih volitvah prepričajte članstvo in kandidirajte proti Janši.
    SDS pod Janšo dosega cca. 25 procentov glasov, proti stranki se trudijo pa skoraj vse tv kanalizacije, tiskani in elektronski mediji. No, ja, kakšno malenkost čez Janšo, občasno tudi vi primaknete. Ivo Hvalica je nekoč verjel, da zmore, ker je mislil, da je dovolj pameten. Proti Janši je pogorel je na celi črti, danes pa ob vsaki priliki šimfa Janšo in SDS.
    Realni sektor v gospodarstvu in politika nista eno in isto. Nadzorni svet v podjetju bi vas že zdavnaj prečital in zagotovo odstavil. V politiko bi vas poslali, da se izven podjetja ukvarjate s politikom Janšo

    • Vera

     Hvalica na Reporterju,kar pljuva po Janši .Danes je novo nadaljevanje .

    • Hanzi

     Očitno ste zadovoljni s trenutno situacijo. In verjemite, tudi večja volilna udeležba, stanja ni bi spremenila.

     • Antonius

      Bodite objektivni pa kaj o ravnanju NSi-kd zapišite, dokler ni javno z desnice pobrisala nekam med *neopredeljene* sredince.
      SDS na desnici prispeva svoj del volilnih glasov, Novakova in zdaj Tonin igrata pa svojo prevarantsko igro.
      Nisem zadovoljen, zato trdno upam, da bo SLS, po izkušnjah s prevarami in laganjem, zopet uspela vstopiti v parlament.
      Večja volilna udeležba?! Ja kdo se pa najbolj trudi, da se mladi ne udeležujejo volitev. Po šolah se ozrite. Bolj kot državljanska zavest, jih zanima pravljična švedska Greta.

     • Hanzi

      NSi je ugotovila, da za stranko bolje, da se pomakne proti sredini. Vprašanje je, kakšen račun bodo dobili na volitvah. V politiki je pač tako, da je treba včasih stopiti korak nazaj, da lahko potem stopiš, dva naprej. Mladih, ne zanimajo enake stvari, kot starejše.

   • Lustrator

    Kot komi, verjamem da imaš velike težave z razumevanjem slovenskega demokratičnega volivca, a se bom vseeno potrudil; velika večina, ki nas na volitvah obkroži SDS, tega ne delamo KLJUB Janezu Janši, ampak prav zaradi njegovega imena. Za razliko od marsikoga drugega (tako v tej stranki kakor kakšni drugi), ki sicer deluje ok, se je Janša namreč v vseh teh letih dokazal ne le kot izjemno inteligenten, strateški, domoljuben, duhovit, ampak predvsem vztrajen, neomajen in absolutno nepodkupljiv borec proti komunizmu za Slovenijo in demokracijo. Nekdo, ki je v življenju dal toliko čez kakor on, a še vedno obdržal vzravnano držo, ni zamenljiv kar tako čez noč, kljub temu, da sta v stranki recimo tudi odlična Breznik in Logar ali Tomčeva – a prav za nobenega izmed naštetih nimam nikakršnega dokaza, da sta zmožna proti rdeči mašineriji vzdržati brez kakršnegakoli odklona in popuščanja. Kaj se zgodi s pomladnimi strankami brez takih kalibrov, lahko preveriš pri SLS, Nsi, DLGV, SNS.

    • Hanzi

     Rad berem tvoje poste, ker imajo rep in glavo. Proti Janši sem samo zato, ker mi je dosti opozicije. Stranka, ki ima takšen potencial, ne more biti konstantna opozicija. SDS ni Janša, no vsaj upam, da ne. Politika je sklepanje kompromisov, pa če ti je všeč, ali pa ne.

   • WISKY 1000

    Vsak dan si zadet

  • Van Der Waals

   polovica in še več prebivalce v slo sploh ne ve da živimo v demokratični državi in se volitev sploh ne udeležuje.

   • Antonius

    Če bi živeli v demokratični državi, bi policija, tožilstvo in sodstvo neodvisno od politike opravljali tisto za kar jih plačujemo.
    Volitev se ne udeležujejo predvsem mladi. Njih ni bilo, ko sem še sedel in prešteval oddane glasove na volišču.

   • DEATH TO COMMUNISM

    Zato pa je potrebno volitve narediti obvezne in elektronske, tako da se 1. ne da goljufat in 2. ne da oddat neveljavnega glasu. Na volitve pride 15%, od tega 90% čefurjev, volijo pa z listki… leta 2020?!?!?

    • sodnikisozločinci

     Ravno pri elektronskem glasovanju so možne največje goljufije. Pri listkih je zraven preveč ljudi, tam se ne da toliko goljufati. Onemogočanje oddaje neveljavnega glasu je pa napad na osebno svobodo in znak totalitarizma, demokracija izhaja iz človekove svobode in ne obratno.

  • Antonius

   Konec je z zahrbtnim skrivanjem, hvala za minus spoštovani Andrej.

  • maček ivan

   Spoštovani Antonius. Trenutek resnice sledi konec meseca Marca, ko podjetja oddajo finančna poročila in poravnajo davčne obveznosti, če ne poslujejo na robu preživetja. Takrat bo prišel trenutek streznitve za serpentinarja in njegove razbojnike.
   Ko bo zmanjkalo cekina, bodo morali poleg pesov in mačk, obdavčiti še papige kanarčke in ostalo golazen, ki jo ma folk doma.
   Ko zmanjka denarja se veselica konča in k temu lahko pripomoremo vsi državljani.

  • mislim, da razlog za tistih 700.000 tiči nekje drugje……recimo jaz osebno ti povem, da trenutno nobena politika v sloveniji, ne leva in ne desna nima niti ene programske točke s katero bi se lahko poistovetil in nekaj imel od tega….torej ROV – revenue on vote – donos na oddan glas je že dolgo časa negativen, zato se ljudje ne ubadajo več….gre samo še za dve popolnoma propadle zgodbe leve in desne klovnarije, ki postajata vedno bolj samo ehoprostor preteklosti, v prihodnost pa tako ali tako ne zna nihče pogledati dlje od svojega koledarčka, kdaj bo šel poleti na dopust :) in pač pameten človek reče, ko vas jebe, odpre firmo v bosni, prenese upravljanje na to firmo in preneha plačevati davke v sloveniji….

   • Antonius

    Če bi bila SDS vsegliharsko prav toliko zanič kot je levica, potem se kamarila 571 in krivosodje ne ni rabila spravljati na SDS in Janšo.
    Klovni? A k njim tudi Kučana in forumske kleptomane prištevate.
    Na globalizacijo opozarjate, za šerijatarje je pa bolj kriv SDS, ker je v EPP, kot Šarec in pred njim Cerar.
    Vem, kaj se greste zato me ne prepričate.

    • veš….daleč je janša od orbana in fidesza…..in še dlje je janša od trumpa….mimogrede, mene ni potrebno vikati :)….. a če ti napišem, da ko prvič srečam meseca ali pa kordiša ali pa cerarja nekje na ulici, bo prišlo do fizičnega obračuna ti kaj pomaga? mimogrede….promigrantsko falango smo vam leta 2016 na kotnikovi zbezljali na dan, da ste jih lepo lahko poslikali….predvidevam, da si bil takrat v tisti množici 2000 ljudi, ki je bila že takrat proti islamizaciji in ilegalcem, ker smo vedeli kam pes taco moli s to zadevo….lahko ti povem, da ni bilo tam nikogar od vidnih v SDS recimo….opazil sem samo brščiča in nikogar drugega….

    • pa a si toliko dober in mi pojasniš, kaj se grem? če ne priznavam nikogar za svojega gospodarja v sloveniji in ga tudi nimam ne mentalnega ne političnega, ker imam svojo glavo, svoje znanje/sposobnosti, svoj kapital in svojo zavest, svojo izobrazbo, predvsem pa svoj vrednostni sistem(ki je pogojen z obdobjem 1600-2020), ki ni pogojen s črednim nagonom mentalnih sužnjev, kar predstavljate vi(konzumerji politike z leve in desne), zaradi manjka relevantnih informacij in pač kastracije, ki vam jo bo izvedel vsak politik z leve in desne trenutno, zaradi ohranitve njegoveg stolčka in ker sva z bogom prijatelja in zame nihče ne predstavlja nobene avtoritete v sloveniji, ker mislim da sem skoraj edini, ki ve, kaj je to dejanska svoboda, hkrati vidim da se nikomur od vas ne sanja o ničemer, kar se trenutno dogaja v geopolitiki, je najbrž da jasno, da oseba, kot sem jaz, ne poklekne pred nikmer, še posebej ne pred tistimi za katere sem 100% prepričan, da nimajo pojma….saj slediti slepim ljudem vemo kam pripelje čredo….in če ste se ostali pač sprijaznili s tem, da vas leve za nos vlečejo bedaki, kot je kučan/šarec/mesec…..desni pa ste se sprijaznili, da ste desni zato, da lahko sledite janši/toninu….čeprav sploh ne gre za desnico, ker jo v sloveniji ni….imate do tega vso pravico….ampak zavedajte se tako levi in desni, da s tem povzročate škodo tistim, ki se v teh mentalnih kloakah ne identificiramo z nikomer….na svetu je samo 5 ljudi, katerim General Deplorable sledi….eden je Trump, drugi je Orban, tretji je Salvini, četrti je Farrage in peti je medijska organizacija Infowars, velikokrat General Deplorable sledi idejam, ciljem in vrednotam Generala Deplorablea (torej sledim svojim interesom)….ostali niso vredni da se pes poščije na njih….tako z leve, kot z desne….ker žal intelektualni siromaki nikoli ne morejo postati resnični voditelji…..in zato je slo v krizi, ker nima NOBENIH liderjev….plemenski ovni vodijo črede ovc…..zato pa je vse v pizdi

     • Antonius

      Pa se ne *pejte*, kar se greste, povejte nam, kaj tistim, ki vas berejo ponujate.
      Vsi so isti je vaš moto s katerim v javnosti nastopate od kar ste se pojavili.
      Jaz sem bil na Kotnikovi in večina nas tam zbranih je bila stavkajočih izpred sodišča.
      Zakaj bi pa moral kdorkoli iz SDS stavkati proti šerijatajarjem, ker smo se proti njim uprli Slovenci, ki se posledic njihovega *uvažanja* zavedamo.
      Je pa SDS organizirala protest proti Šerijatarjem v Črnomlju, kamor je tudi mene zaneslo, Črnomaljcev pa nikjer ni bilo.
      Trump, Orban, Salvini in Farrage imajo srečo, ki jo Janša nima. Edini med njimi je bil politično preganjan in nedolžen zaprt. Šimfajte ga, očitajte mu, ampak lotevajte se ga pod svojimi komentarji.
      Sodim med tistih nekaj malega ljudi, ki čez vas ne bi izrekel niti besedice kritike, ker se vas lotevajo Murgle policija, tožilstvo, krivosodje in kar predstavlja še globokodržavnega.
      Ljudem, ki vas berejo odprite oči in jim namignite, povejte, koga in kaj naj volijo v Sloveniji.

  • Rožle

   Antonius ..
   poglej kdo ti je ves čas minuse trosil. Sedaj se to tudi končno lahko lepo vidi.
   Tako kot sem takrat dejal .. izživljal se je en in isti uporabnik ..
   http://disq.us/p/25lbu1a

   • Antonius

    Rožle
    HVALA za povezavo. Končno so tudi plačani minusarski zahrbtneži in skrivači javni.
    Presenetilo me je na kakšen način mi je lahko *Olga* prilimala toliko minusov. Meni se je enkrat zgodila nerodnost z miško, da sem nekomu korektnih pritisnil minus, pa sem ga še z enim pritiskom takoj izbrisal. Kako je lahko Olgiču uspelo pritisniti toliko minusov.
    No, ja, nisem vest dela z računalnikom, ampak, vsaj skrivati se podleži ne morejo več.
    Na mobiju sem opazil, ker sem preveril, če se mi je provokatorski *General* v odzivu kaj oglasil, pa sem šel takoj na moj PC in na ponujeno povezavo.
    Rožle, ko bo prilika nanesla, bova po liniji zmenka prek starejših komentarjev našla pot do kakšnega kozarca vina ali piva.

 • rrrrr

  Teh 250.000 tisoč ne more plačevati položnic, na volitvah pa ostajajo doma.
  Ne usmiljenja, dve po kepi so potrebni !

  • DEATH TO COMMUNISM

   Pa ja še vedno ne verjameš v demokracijo?!? V Sloveniji?!?

   • Lustrator

    Si jih slučajno videl na shodu pred vlado, parlamentom, RTV-jem ali sodiščem? Tam ta argument pač ne vzdrži. Kdor jamra le za štirimi stenami, potem pa ga ni ne na volitvah, ne na ulici, si kaj več kot bedo niti ne zasluži. Žal – za demokracijo in lepo prihodnost se je potrebno tudi boriti!

 • AlojzZ

  Delo je razkošje in razkošje pač stane. Tako je bilo, je in bo.

 • Ježek Teka Teka

  Če boste delali (zastonj) boste svobodni … kje sem že to prebral …

  • sodnikisozločinci

   To je geslo naše pravne države, sposojeno od Nemcev.

  • maček ivan

   To je blo nad vhodom, pol so ga pa celo vkradli, menda cigani…..ha, ha…

 • skorpijon93

  najnižji delež revščine v EU ima Češka republika, država ki si tudi muslimanov ne uvaža teh je manj kot 0.2 % , niso sprejeli evra, češka je ena najmanj zadolženih evropskih držav, skratka povsod so pred nami, učite se od Češke !

 • skorpijon93

  čeprav ima sosednja hrvaška slabe rezultate in pod pagom revščine živi 19,3 % hrvatov, Hrvaška ni naklonjena priseljevanju , niti socialnih ugodnosti nimajo visokih , kar je pravilno ! niso magnet za priseljence, delež muslimanov na Hrvaškem znaša 1,4 %, v Sloveniji pa 3,6 % po podatkih organizacije pew reesearch za primerjavo , Hrvaška je homogena država, priseljevanju niso naklonjeni, so patrioti, zelo verni, cerkev vsako nedeljo ! bravo hrvaška !

 • skorpijon93

  Čehi zelo dobro živijo

  • nočna mora

   Moj kurac dobro živijo. Na preiferiji sama revščina. Živijo kot cigani…kapish?

   • skorpijon93

    kaj pa ti veš glupi slovenc

    • nočna mora
     • waw :) še eden, ki se izobražuje preko ultra-levo-liberalnega-politično pristranskega pro-ameriški-demokrati-pro-hillary-clinton spletnega sranja od googla…youtubea :) takšnih vas je premalo, youtube znanstvenikov in borcev za socialno pravičnost……youtube je dober samo za RT prenose rumenih telovnikov v živo…ostalo, kar ti dajo v glavo, da si neumen sprogramiran robotek, je namenjeno retardaciji in ti potrjuješ, da ta pristop za globaliste deluje

 • nočna mora

  Po podatkih Eurostata več kot 250 tisoč Slovencev ne zmore pravočasno plačevati mesečnih stroškov. Imajo pa denar za pivo, vino, šnops in čike. Gostilne in bifeji so tudi polni !?!?… Moji dragi, najprej je treba plačat položnice pol pa pride vse ostalo na vrsto. Ne samo jamrat…pamet v roke !!!

  PS: V Sloveniji praktično revščine ni. Poglejte si ZDA ali VB ali Nemčijo ali Francijo. Revščine koliko hočeš. Kapish?

  • če ti je v življenju cilj plačevanje položnic, boš celo življenje plačeval samo položnice :) nikoli ne bo dovolj M0 monetarnega agregata za kupovanje stvarnega premoženja oziroma lastniškega kapitala :)

 • skorpijon93

  pod pragom revščine živi le 9,6 % Čehov kar je najmanj v EU, nikjer ni bolje ! Nemčija, avstrija celoten zahod se lahk skrije !

 • čopkovseved

  Garal skozi vso dosedanje življenje, enako žena, pa sodimo žal v krog tistih 250000 Slovencev. Pa nobenega alkohola, niti cigaret, temveč štirje otroci. Ja, država je res naklonjena slovenski družini.

  • nočna mora

   Moja pokojnina bo cca 1200 evrov…ženina pa cca 1000 evrov. S tem se da solidno živeti.

   • čopkovseved

    Lepo, moja je pa 530 eur po nesreči in invalidski upokojitvi pri 38 letih delovne dobe. Si zadovoljen z odgovorom?

    • nočna mora

     Nisem zadovoljen, ker dobiš absolutno premalo. To je res žalostno…še slabše pa je v državah višegrajske skupine.

     • čopkovseved

      Bodi realen in ostani na slovenskih tleh. Pri meni je vsak dan na sporedu projekt preživetja. Res je žalostno, ker so otroci nadpovprečno pridni. Pa vseeno s svojim odrekanjem lepo živimo na svojem, v lastni hiši, brez kakršnekoli pomoči kogarkoli,

   • Lustrator

    Udinjanje zločinskemu režimu seveda pride s svojimi privilegiji. Ne bi pa rad bil v tvoji koži, ko se bo drugorazrednežem iz katerega trdega dela si delite rente, snelo in bodo vzeli pravico v svoje roke.

   • vkolikor seveda upaš, da ne bo prišlo do razgradnje globalizacije, hiperinflacijske spirale euro FIAT valute ter s tem kolapsom kupne moči ter da bodo proizvodne cene višje, kot prodajljive cene na trgu…..ter nenazadnje….povprečna življenjska doba papirja je 28 let :) v 100 letih je propadlo 46% vsega papirnatega denarja (v to ni všteto nekaj 10 eksperimentov na kitajskem, ki so vsi spodleteli)…..tako da, če ne upoštevaš prejle naštetih dejstev, boš mogoče imel z 2100eur/mesec penzije za wc papir in neko luknjo, v kateri boš žalostno gnil do težke smrti….več: https://ambasador21.wordpress.com/2020/01/09/kako-centralna-banka-krade-vase-zivljenje/

    • nočna mora

     Ma nehaj filozofirat. Jaz in moja bova dobro živela v Slovenija…če ne, pa tudi drugod po svetu ne bodo dobro živeli. Pol pa naj vse gre u 3 pizde materine…naj bo vojna. Se bomo pač klali…boli me kurac !!!

     • jap….ravno zato levičarji bijete boj za eksistenco….ker nimate blage veze o ničemer….hvala, da imaš toliko obraza in to vedno znova potrdiš…..in ko bo prišlo “klanje” boste kaj? prišli z lukom mesecem in kordišem in vritovcem, ter s pink kapucami in plastičnimi dildoti žugali proti žwalem, ki vsak dan premečejo po 15ton teže, v prostem času pa še kakšno kravo, kuro alpa bika potamanijo? tko za hec, da se nekej dogaja….

 • skorpijon93

  živela višegrajska skupina in hrvatska !

 • skorpijon93

  pod pragom revščine je po zadnjih podatkih živelo 12 % Slovakov, v Sloveniji pa 13.3 % prebivalcev, na Slovaškem javni dolg znaša 48 % BDPja , v Sloveniji pa 70 % BDPja delež javnega dolga za leto 2018, Bratislava je 5. najbogatejša regija v EU ! – po kupni moči

 • postalo bo samo še bolj žalostno, dlje časa, kot bodo retardi dopuščali retardom, da jim vladajo….zakaj:

  Zaenkrat dokazi dokazujejo, da je bila najšibkejši člen med trgovinskimi pogajanji med ZDA in Kitajsko, Evropska Unija. Kitajska in ZDA bosta najbrž profitirali od dogovora na stroške manjšega obsega trgovine z EU, ki ni bila sposobna obraniti svojega položaja. ZDA je že v pogajanjih z EU zaradi napovedanega “digitalnega davka”, ki skriva v sebi tajno carino za ameriške tehnološke velikane, ovire za trgovine z poljedelskimi in avtomobilskimi sektorji pa ostajajo. Dogovor med ZDA in Kitajsko bo razkril številčne ovire za prosto trgovino, ki so zamaskirane v tisočerih straneh predpisov Evropske Unije. Ne pozabimo pa tudi, da ZDA sledi pogajanje z EU v vlogi največje stranke evropskim dobaviteljem. Proces bo počasen, najbrž celo zapleten, a pogajanja vsekakor bodo. Takoimenovana trgovinska vojna med ZDA in Kitajsko je trajala samo nekaj mesecev. Naslednja postaja je Evropska Unija. več: https://ambasador21.wordpress.com/2020/01/20/eu-je-najvecja-porazenka-trgovinskega-dogovora-med-zda-in-kitajsko/

 • skorpijon93

  na Poljskem se revščina uspešno zmanjšuje po podatkih je bilo še leta 2005 pod pragom revščine 7,7 milijona Poljakov, v letu 2018 pa 5.4 Milijona, bravo Poljska ! Na Madžarskem je bilo v letu 2018 pod pragom revščine 12.8 % prebivalcev, še leta 2015 pa 15 %

 • bubamara

  Xarac ve, da neumnemu narodu lahko vladaš samo z udrihanjem čez Janeza.

  • nočna mora

   To pa zato ker Janez udriha čez vse. Celo čez svoje…zato ga eni zapuščajo.

 • skorpijon93

  na Češkem je bilo v letu 2018 pod pragom revščine 996.000 prebivalcev ali 9,6 % kar je najnižji delež med evropskimi državami, živijo dobro, niso sprejeli evra ,

 • skorpijon93

  javni dolg Češke republike je v letu 2018 znašal 32 % Bpja, v Sloveniji pa 70 % BDPja

  • kaj pa se čudiš :) a nisi spremljal Logarjeve banksterske komisije….vsak bankster je dobil mastno provizijo za izpolnjeno kvoto kred porinjeno folku….najrajši so si ga kolektivno metali na roke z VSEMI PROPADLIMI gradbinci….in glupemu folkam iz lj in periferije lj, ki so jim porinili tudi do 95% krede glede na ceno nepremičnine…..večina tega sranja danes ni prodajljiva niti za 70% zneska hipoteke….že videno v zahodnih državah, samo tam so ljudje bolj navajeni takih zadev in jih je težje za celo življenje peljati za nos…vsaj s strani običajnih slug oziroma kmetičov na šahovnici ne…ti kmetiči so komercialni bankirji….druga zgodba so klovni, ki vodijo BIS Basel….

 • nočna mora

  skorpijon93 ne trudi se. Dejstvo je, da so vse države višegrajske skupine mnogo bolj revne kot Slovenija…MNOGO BOLJ REVNE!!! To je pač resnica.

  • skorpijon93

   bog živi višegrajsko skupino ! tovarišijska slovenija pa odmira

  • JANEZ GUS

   Spet so prilezel drekat na ta portal.Res si rdeče teslo brez možganov.

 • skorpijon93

  bog živi Češko republiko, z najnižjim deležem revščine v EU pa še muslimanov nimajo, tudi evra ne bodo sprejeli, Čehi so nacionalisti bravo !

 • JANEZ GUS

  Groteska.Še volite glumaca.Do konca mandata bomo na prvem mestu z zadnjega konca.

 • skorpijon93

  države višegrajske četverice si tudi ne uvažajo muslimanov, albancev, bosancev, ne gradijo minaretov, džamij, nimajo džamijske ulice , vse to pač narod drago stane

 • nočna mora

  Po podatkih Eurostata več kot 250 tisoč Slovencev ne zmore pravočasno plačevati mesečnih stroškov. Imajo pa denar za pivo, vino, šnops in čike. Gostilne in bifeji so tudi polni !?!?… Moji dragi, najprej je treba plačat položnice pol pa pride vse ostalo na vrsto. Ne samo jamrat…pamet v roke !!!

  PS: V Sloveniji praktično revščine ni. Poglejte si ZDA ali VB ali Nemčijo ali Francijo. Revščine koliko hočeš. Kapish?

  • Lustrator

   Reveži na minimalcih iz omenjenih držav so v primerjavi z našim standardom že višji razred. V tem je razlika med komunističnimi kahlami in kapitalističnimi državami – tam rečejo, da je prag revščine 1400€, medtem ko je to pri nas plača o kateri sanjajo prenekateri magistri in doktorji.

  • kralj matjaž

   Ne ti mešat socialnih odvistnežev, katerim država plače vse in lahko cele dneve popivajo, z resničnimi reveži, ki kljub trdnemu delu, nimajo za položnice.

   • nočna mora

    druga kitica:

    Je treba delat
    Če hočeš nekam prit’
    Je treba delat
    Če hočeš pameten bit’
    Je treba delat
    Po svojih najboljših močeh
    Je treba delat
    Brezdelje zapelje te v greh
    Je treba delat
    Ja delat, delat, ko’kr se le da

 • skorpijon93

  češka ima najmanj revnih med vsemi EU državami

 • Resnicoljub

  Evropski statistični urad (EUROSTAT) je razkril zelo zaskrbljujočo novico za Madžarsko. Na Madžarskem je bilo v letu 2018 kar 11,1 odstotka gospodinjstev, ki ni sposobnih redno plačevati mesečnih stroškov. Številka je pretresljiva in sramotna za urejeno socialno državo. To pomeni, da na Madžarskem mesečnih stroškov ne zmore pravočasno plačati več kot 471 tisoč gospodinjstev, v katerih živi več kot 1,1 milijona Madžarov.

 • kralj matjaž

  Saj na to se opozarja, gospodarska rast se ne preliva v boljše življenje ljudi.

  • nočna mora

   prva kitica:

   Je treba delat
   Če hočeš kaj postat
   Je treba delat
   Če hočeš karkoli znat
   Je treba delat
   Na svetu je pač tako
   Je treba delat
   Z lufta padlo n’č ne bo
   Je treba delat
   Ja delat, delat, ko’kr se le da

 • nočna mora

  Čujte voluharji leni… J.F. Kennedy je rekel: “Ne sprašujte se, kaj lahko naredi država za vas…raje se vprašajte, kaj lahko vi naredite za svojo državo.”… Kapish?… To velja tudi za nas Slovence !!!

  • slosin

   a si to ti, brdek?

  • tohuvabohu

   lebojete letete laspate latermate ligocite

 • Slovenec

  Še en razlog več, da gremo volit in vrzemo vladajoče z sedla za vedno.

 • skorpijon93

  slovenci butasti češki do kolen ne sežete, bog živi višegrajsko četverico !

 • Anton

  Na vrhu zastave s zvezdo na dnu zastave s križem.

 • skorpijon93

  češka republika ima po podatkih eurostata najnižji delež revščine le 9,6 %, povprečje EU znaša 17.1 %, Češka ni sprejela evra, ne uvažajo si muslimanov,

  • Slovenec

   Pa lustracijo so uspešno izvedli.

 • skorpijon93

  v Nemčiji se mora desetina zaposlenih preživljati z manj kot 1.125 eur mesečno , tolikor kolikor znaša prag revščine na osebo ! najemnine so drage, plača in potni stroški so za Nemce luksuz in niso po zakonu kot v Sloveniji , skupaj je 16 % prebivalstva živi pod mejo revščine, medtem ko muslimanski migranti uživajo udobje ki jim ga nudi država, plača pa vedno narod

 • Novakec1

  To je cilj vlade (katerekoli) da po deložaciji naseli v izpraznjena stanovanja, hiše, koče…. prihajajočo drhal ki jim za začetek daje azil in z € napolnjene maestro kartice.