Urad za mladino MIZŠ po poteh gestapa: Izdali so prevod priročnika za boj proti svobodi govora na kar 177 straneh! Med drugim daje mladim nasvete za ovajanje “sovražnega govora” policiji!

Foto: posnetek zaslona

Medtem ko vlada ni sposobna po več kot petih letih implementirati odločbe ustavnega sodišča in zagotoviti enakega financiranja javnega programa v zasebnih in državnih šolah, pa očitno na MIZŠ, ki je postal trdnjava Židanove SD, ne zmanjka časa za ideološke aktivnosti in izvrševanje Kučanovih ukazov. Urad za mladino je namreč izdal prevod priročnika Sveta Evrope za boj proti svobodi govora “Zmoremo!”. V SE sicer deluje tudi “humanitarec” Matjaž Gruden, generalni sekretar pa je radikalni norveški laburist Jagland, ki je dober Putinov prijatelj. Ena izmed avtoric je celo simpatizerka skrajne Levice Nina Perger, katere aktivnosti na režimski FDV financiramo vsi davkoplačevalci. Tudi javnost je zgrožena, za vas smo zbrali odzive z družbenega omrežja Twitter, ki jih prilagamo na koncu članka.

Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, ki ga trenutno vodi dr. Jernej Pikalo iz vrst Socialnih demokratov Dejana Židana, znanih kot izpostava slovenske globoke države, že več kot štiri leta ni sposobno uresničiti odločbe ustavnega sodišča, ki predvideva enako financiranje zasebnega in državnega šolstva, ki izvaja javni program, a kot kaže, jim ne zmanjka časa za izvrševanje navodil šefa globoke države Milana Kučana, ki je ob svoji vojni napovedi svobodi govora pred meseci na Ilovi Gori eksplicitno zahteval tudi sodelovanje državnih organov. Urad Republike Slovenije za mladino, ki je organ v sestavi omenjenega ministrstva in ga vodi Tin Kampl, prav tako iz vrst SD, je v teh dneh razburil z izdajo priročnika Zmoremo!, ki naj bi bil v pomoč “vsem, ki se pri svojem delu ukvarjajo s preprečevanjem sovražnega govora in s človekovimi pravicami”. Gre za prevod priročnika na kar 177 straneh, ki ga je prvotno izdal Svet Evrope. Avtorji so Agata de Latour, Ron Salaj Claudio Tocchi, Paloma Viejo Otero in celo radikalna LGBT-aktivistka in simpatizerka skrajne Levice Nina Perger, ki je sicer, povsem nepresenetljivo, zaposlena na režimski Fakulteti za družbene vede. Več o njej kasneje, pomenljivo pa je tudi, da tam deluje zloglasni Matjaž Gruden, ki zaseda funkcijo direktorja za demokratično participacijo in je tako odgovoren tudi za področja izobraževanja, mladih in kulture. V zadnjem času se je izkazal kot eden borcev proti svobodi govora, njegove kolumne, ki jih objavlja v rdečem trobilu tajkuna Uroša Hakla Večer, pa dajo jasno vedeti, da smo njegova tarča pod pretvezo t. i. “sovražnega govora” zlasti mediji, ki si drznemo kritično poročati izven levičarskega miselnega kroga.

Generalni sekretar SE Jagland je najslabši premier v norveški zgodovini in Putinov prijatelj
Generalni sekretar Sveta Evrope Thorbjørn Jagland je nekdanji norveški premier, ki se je na položaju zaradi nesposobnosti obdržal manj kot eno leto in prihaja iz vrst radikalnih laburistov. V uvodnem nagovoru opiše “sovražni govor” kot eno najpogostejših oblik nestrpnosti in ksenofobije, kot pojasni, smo po njegovem mnenju v prevladujočem političnem diskurzu “vse pogosteje priča strupeni mešanici sovražnega govora, lažnih novic in ‘alternativnih dejstev’, ki resno ogrožajo svobodo in demokracijo”. Kot primera “sovražnega govora” ponudi kar naracijo, da “nam migranti jemljejo delovna mesta” in “vztrajno zatrjevanje radikalcev, da je islam ‘napaden’.” Že iz uvoda je tako jasno, da bi nam najraje prepovedali kakršnokoli kritiko do vladne migrantske politike, ki nam sicer ne jemlje delovnih mest, nas pa davkoplačevalce vsak izmed nelegalnih migrantov mesečno v povprečju stane 1.963 evrov, kar je neizpodbitno dejstvo. Podobno breme za davkoplačevalce migranti predstavljajo tudi v drugih evropskih državah. Prav tako ne moremo razumeti, kaj je mislil z besedo “napaden”, a ker gre za amaterski prevod, je po vsej verjetnosti prava beseda “napadalen”, ni pa jasno, kakšne “radikalce” misli kaviar-levičarski funkcionar. V javnosti se vse pogosteje kot sovražni govor dojema to, da se izpostavi vera katerega izmed napadalnih islamskih teroristov. Pri tem je vredno poudariti, da sicer niso vsi muslimani teroristi, a večino odmevnih terorističnih napadov v Evropi v zadnjih letih so povzročili prav pripadniki islamske vere. Mimogrede, poleg tega, da je popolnoma nekompetenten politik in da je ideološko obremenjen, je Jagland izredno servilen tudi do predsednika avtoritarne Rusije Vladimirja Putina, ki je znan po svojem krvavem obračunu z islamistično Čečenijo, zatiranju LGBT-skupnosti in mednarodni agresiji. A ko skupni imenovalec postanejo socializem in preprečevanje svobode izražanja ter onemogočanje novinarjev, vse drugo postane nepomembno!

Proti svobodi govora se privilegirani Matjaž Gruden bori na dobro plačani funkciji v okviru Sveta Evrope. (Foto: Facebook)

Že uvodoma izraženo nasprotovanje temu, da sta spola dva
Pojasnilo je spisala Simona Muršec, ki je opravila strokovni pregled besedila in med drugim pravi sledeče: “Če želimo poskrbeti, da jezik ne poustvarja binarizma spolov, pa uporabimo podčrtaje (posameznic_kov), ki jezik naredijo vključujoč za transspolne osebe.” Gre torej za eno tistih, ki verjamejo, da sta dva spola družbeni konstrukt in bi radi zakonodajo in celo jezik prilagajali na način, da bi predvidevala obravnavo oseb nedefiniranega števila različnih spolov. V. d. direktorja urada za mladino Kampl v spremni besedi pojasni, da bi se morali mladi zavedati, “da ni mogoče v javnem prostoru nekaznovano reči, karkoli jim pade na pamet”. S tem se je, kot kaže, zavzel za ponovno uvedbo verbalnega delikta. Minister Pikalo v svojem govoru med drugim izpostavi, da so prav mediji pogosto tisti, ki naj bi zagotavljali prostor za lažne novice in sovražni govor, pojasni pa tudi, da bi po njegovem mnenju kot družba morali imeti ničelno toleranco do nestrpnosti in sovražnega govora. Na katere medije je mislil, je gotovo jasno, jasno pa je tudi, da bo nestrpnost in sovražni govor definirala oblast, in prav verjetno se bodo kritike vlade znašle na seznamu nestrpnosti.

Novi vršilec dolžnosti direktorja Urada za mladino RS, Tin Kampl (Vir: Twitter)

Definicija sovražnega govora bo očitno prilagajana sproti, glede na potrebe oblasti
V okviru vsebine publikacija nato kot primera sovražnega govora ponudi komuniciranje javnosti glede romske družine in kritike na račun nelegalnih migrantov, ki so nameravali na silo vdreti prek meja Evropske unije. Prav tako je celotna vsebina usmerjena tako, da se lahko kot sovražni govor šteje vsak govor, ki ni naklonjen posameznim manjšinam ali nekaterim njihovim članom. Da pa gre pri vsem tem v resnici za vzgojo mladih v državljane, ki bi policiji ovajali vse drugače misleče in tiste, ki so kritični do oblasti, pa je jasno vidno na podobi situacije pogovora mlade ženske in policista, ki ji pojasni, da na spletu nihče ni anonimen in da družbena omrežja zbirajo IP naslove uporabnikov. Jasno pa je tudi, da si bo definicijo sovražnega govora glede na sprotne potrebe oziroma vsakokratne kritike vlade prilagajala kar oblast sama. Glede na publikacijo naj bi bil sovražni govor pojem, “ki se razvija, njegov izvor pa naj bi temeljil na pravu in pravicah, vendar pa so pri pravnih opredelitvah težave pri kazenskem pregonu sovražnega govora in te ne zadostujejo za obravnavo primerov ter vsebine ‘sovražnega govora'”. Prav tako naj bi “sovražni govor” spreminjal obliko in naj bi se pojavljal, “ko so ogrožene družbene norme in privilegiji”.

Foto: posnetek zaslona

Avtorica Nina Perger je simpatizerka skrajne Levice
Če ste se čudili, kako radikalni so lahko pobudniki izdaje in prevoda te publikacije, pa vas bo naravnost šokiralo, kako skrajna je ena izmed avtoric publikacije Nina Perger, ki je, nepresenetljivo, breme vseh slovenskih davkoplačevalcev. Zaposlena je kot mlada raziskovalka na režimski FDV, kjer ima naziv asistentka in deluje na katedri za analitsko sociologijo v okviru centra za socialno psihologijo. Kot izhaja s spletne strani FDV, pa smo davkoplačevalci prisiljeni financirati njeno udejstvovanje na področjih, ki so navedena kot njena ekspertna področja: spoli in razmerja med spoli, seksualnost in intimna razmerja, queer teorije in študije transspolnosti. Da je zadeva resnično zaskrbljujoča, pa kaže njena aktivnost na družbenem omrežju Facebook, dostopna tudi javnosti. Ugotovimo lahko namreč, da je simpatizerka skrajne Levice, prav tako pa sodeluje pri festivalu Parada ponosa. Nadalje se jasno identificira kot feministka, prav tako pa ena izmed fotografij nakazuje njeno podporo pravicam transspolnikov. Pri svojem aktivizmu zna preseči vse meje, na mestnem avtobusu Ljubljanskega potniškega prometa je namreč slikala anonimnega moškega med vožnjo, fotografijo je nato delila na družbenem omrežju Facebook, ob njej pa je zapisala: “Manspreading. Za bruhat.” Po vsej verjetnosti je s položajem sedenja krši levičarske standarde, jezo nad tem, da moški ni sedel tako, kot bi mu radi predpisali levičarji, pa je s simbolom bruhanja v komentarju izrazila tudi Linn Julian Koletnik. Tudi ta je radikalna LGBT-aktivistka iz zavoda Transfeministična Iniciativa TransAkcija, ki je veliko breme davkoplačevalcev – od leta 2016 je namreč za svoje delovanje prejel kar 30.356,81 evra iz davkoplačevalskih virov, od tega 30 tisoč od Mestne občine Ljubljana, kjer županuje Zoran Janković, ki je znan po tem, da si naklonjenost marginalcev kupuje kar z davkoplačevalskim denarjem!

Radikalna aktivistka Nina Perger in simpatizerka skrajne Levice (Foto: Facebook)

Javnost zgrožena, poglejte odzive s Twitterja
Zgroženost nad aktivnostmi urada za mladino in ministrstva za izobraževanje, znanost in šport so izrazili tudi številni uporabniki družbenega omrežja Twitter, ki se dobro zavedajo konteksta, v katerem je bil izdan prevod te publikacije.

https://twitter.com/1nekorektna/status/1092680536089333760

S. A.

 • šmentanamuha

  O, Bog …

 • terminalar

  Primer prijaznega govora:
  “Prej ali slej boste vsi umrli, vstopali bomo v vaše domove, vas ubijali in jedli vaša trupla!”

  • Zgornji

   JA, SAMO RES !!! ! !!! KEEERA BEDA !!! ! !!!

  • Novakec1

   Najbrž bodo kebab delal, da ne bo iz pokvarjenga mesa bolanih krav.

 • AlojzZ

  V družbi, ki je izgnala Boga, je vse dovoljeno in močnejši uveljavi svoje. Sedaj najmočnejši pač potrebuje sovražni govor. Sicer pa počakajmo še desetletje in prijazni ljudje, ki prijazno govorijo: “Prej ali slej boste vsi umrli, vstopali bomo v vaše domove, vas ubijali in jedli vaša trupla!” bodo uvedli svoja pravila. Šeriatska pravila, ki so pravzaprav veliko nad nivojem, ki vlada pri nas.

  • moon

   Kakorkoli gledamo, zalostno je, da je ravno islam resitev za clovestvo.
   Leve zbluzence bo najprej spravil v red.

  • Zgornji

   Amennn !!! ! !!! Žalostna Beda ubogega Duhovno Mrtvega naroda … !!! ! !!!

 • Novakec1

  Sovražni govor je ratu priročni izgovor za iskanje notranjega(predvsem) in zunanjega sovražnika.

  • Zgornji

   TOOOČNO TOOOOOOO !!! ! !!! IN SOVRAŽNIK JIM JE ŽE VSAK , KI JIM NI “VŠEČ” !!! ! !!!

  • slosin

   izgleda, da jim je zmanjkalo idej o JJ in so navalili na sovrožni govor, kot svinje na buče…

   • Novakec1

    Jajo je rep med noge stisnu pa u maglo.

 • if

  MIZŠ, iz kurikulov zgodovine takoj umaknite naklepni sovražni govor države v obliki zgodovinske časovne in vsebinske laži o OF kot temelju Dneva upora proti okupatorju!
  27. aprila 1941 so bili slovenski kominternovski komunisti, tvorci PIF, kolaboranti z nacisti.
  To je Kominterna, člani so bili Stalin, Tito, Kardelj …, potrdila 1. maja 1941 na Rdečem trgu v Moskvi!
  https://www.youtube.com/watch?v=jAfSrBMuXI8

 • plamen100

  Slovenskemu Levemu fasizmu se pa dobesedbo trga. Tisto o “spodkopavaju organov oblasti” je pa tako udbaska, da bolj ze ne more biti in izhaja iz 133. cl. KZ SFRJ Verbalni delikt. Glede pridobivanja IPjev pa je izkljucno potrebna sodna odredba preiskovalnega sodnika na predlog policije. On je tisti, ki doloca kaj je sovrazni govor in kaj ne. Ja se to manjka da bi policaji dolocali kaj je sovrazni govor kot so v casu 45 do 74, potem pa se samo Goli otok manjka. Je pa res, da pa so vse te naravnost bolane pobude ze same po sebi sovrazni govor saj so uperjene zoper svobodo govora!

 • Franc Šink

  Tako kot sedi moški na sliki bi morale tudi ženske.

  • Andrej

   Vidiš, tebe bodo taprvega obdelali. Ni več moški, ni več ženska. To, kar vidiš, se ti samo zdi, da vidiš. Tudi to, kar si, se ti samo zdi, da si. Ti bodo oni povedali, kaj si in kaj moraš videti. Misliti pa ne smeš. Zato te ne morem vprašat, če razumeš, ker ne smeš razumet, ampak ubogat. Pa tudi jaz te ne smem spraševati, ker nimam kaj spraševati ampak ubogati. Tako preprosto je to.

 • Andrej

  Ta mladina, ki hoče komandirat celotno družbo v svojem življenju še ni ničesar s svojimi rokami naredila. Ničesar koristnega družbi dala. Je pa prisesana na družbeni denar in ga pridno cuza. Ampak, ne pozabimo, to so bodoči kandidati za vladanje. V ta namen jih vzgajajo. Proti njim je ŽIVALSKA FARMA pravljica za otroke.

 • Miža

  Z vsemi sredstvi želijo družbo preparirati s sovraštvom, da človek ne bi bil več človeku človek, temveč denunciant, zalezovalec, ovaduh in vse najslabše možno. Brezsramno so se začeli spravljati še nad otroke in mladino, da bi jih čimbolj zastrupili.

 • Krtača 20

  Desni se itak tolk bojite sovražnega govora da ste za par mescev prepovedal vsakršno komentiranje Lep zgled….

  • Zgornji

   POKVARJENIH GOVOROV PA RES NE POTREBUJEMO … !!! ! !!! AMENNN !!! ! !!!

  • slosin

   ni bilo prepovedano, temveč onemogočeno…v dobršni meri tudi zaradi tebe…

 • goldhorn

  Neverjetno, da se to dogaja v današnjem času……

  • pajot

   Počasi,korak za korakom potujemo nazaj v leto 1945. Tudi takrat so morali otroci ovajati,predvsem svoje starše. Če bi kakšen pomotoma kaj bleknil čez oblast boljševikov. In jih ni malo sedelo zaradi nepremišljenih besed. In še srečo so imeli,če so šli samo sedet. Nekatere je prav kmalu “uzela magla”.

 • ROMAN Naprudnik

  Očitno imajo preveč prostega časa…..

  • piko8

   To miselnost so podedovali po KRVAVIH PREDNIKIH !!!
   Da, o razmišljanju ni vredno pisat!
   Za razmišlanje imamo ljudje možgane!
   Ti osebki pa med ušesi nimajo nič “0” ziroo!!

  • tohuvabohu

   Murglski kurjač ima veliko prostega časa.

 • Zgornji

  HINAAAAAAAVCI POKVARJENI ZLOBNI NAM TAKOLE HOČEJO UTIŠATI SVOBODO GOVORA POD PRETVEZO SOVRAŽNEGA GOVORA !!! ! !!! IN TO HOČEJO NA ZELO HINAVSKI NAČIN PODTAKNITI MLADINI KI JE NEIZKUŠENA , NEPOUČENA IN NEODLOČENA V TEH ZADEVAH !!! ! !!!

  • kraljica vesolja

   Svoboda govora, ampak tud na novi samo dokler njim paše.

   • ZatonMesecnikov

    Nova se je soočala z organiziranimi in sponzoriranimi napadi mladih komsomolcev. Ti niso izražali svojega menja, ampak so delovali po nalogu vladajoče kleptokracije.

    Namen je bil minirati in spemirati Portal, zaradi obtožb o sovražnem govoru. Ter ga zapreti.

    S tem pa bi naredil veliko uslugo vladajoči kleptokraciji (levim strankam, ter paradržavnim organizacijam, ki tem strankam dajejo ideološko pokritje, ZZB NOVJ in SAZU)

   • učko

    No, nam pa paše zelooooo veliko, tko kt teb, k te lohk natepava ceu dan, pa ti še ni zadost !!!!

   • Zgornji

    Hja, ko ste z vulganopokvarjenimi izzivanji začeli provocirati , sem videl, da ste žal Prezlobni , in je zato Vesolje precej Boljše Brez takih pokvarjenih duš . To sem takrat ugotovil . Mst.

 • Ryuk

  Pa naj še kdo reče, da ni v tej vladi fašistov. Ta priročnik je dokaz, da so.

 • althar

  Zakaj tako razburjenje, raje uživajte v zadnih zdihlajih gnile stare EU. Po majskih volitvah se bo začelo novo poglavje.

  • šmentanamuha

   Iz tvojih ust v Božja ušesa oziroma v ušesa volivcev.

 • ZatonMesecnikov

  Sedaj je končno jasno, koga je imel George Orwell v mislih v svojih delih. Levičarje.

  https://c8.alamy.com/comp/B3MG2B/1984-scene-from-the-1956-holiday-film-version-which-starred-michael-B3MG2B.jpg

  • šmentanamuha

   Tebi je to šele zdaj jasno? Macron je pravkar angažiral vojsko antifa levičarjev proti rumenim telovnikom. Tole zna biti še krvavo.

 • Novakec1

  Vam je ratal naredit iz slolandije tretjo najbolj idiotsko državo na svetu, prec za S.Korejo in Venezuelo.

  • šmentanamuha

   Ja, to so bile od nekdaj Kučanove sanje in intimna opcija.

 • Artur

  Še v osnovni šoli so nekoč špicli dobili batine, ko so se izdali njihova nepriljubljenost se je čutila na vsakem koraku. Nekdo od mladih bo podlegel tej podli levi špiclalrski propagandi nekdo pač ne bo vse je odvisno od njihovega karakterja moralnega občutka in ozaveščenosti. Mimogrede novodobni SLOlevi fašizem ne pozna obzira poslužuje se vseh razpoložljivih umazanih metod ustrahovanja torej bo treba že enkrat formirat eno močno spodobno učinkovito civilno kontro, (opozicija se še vedno cmari v svojem jadikovanju, jamranju in demagoškemu “mlatenju prazne slame” ukrepanje v tej smeri na nuli) tej levi bandi, ker se ne nameravajo ustaviti samo pri tej svinjariji vse bolj so predrzni in samnopašni ta leva banda je sposobna še marsikaj hujšega zgledujejo se namreč zvesto po svojih krvoločnih rdečih gošarskih prednikih.

  • Novakec1

   Revanšizem po koncu svinjarij pokaže zobe, že videno.

 • učko

  Ovajanje je delu rituala ta rdečih fašistov, oziroma SD-sociopat demonkratov !!!

 • kraljica vesolja

  Čeferin v vašem ljubljenem Reporterju, “slovenska zakonodaja zaradi varstva osebnih podatkov ne omogoča enostavnih identifikacij anonimnih komentatorjev” Sam sem mu morala rodilnik popravt, tko da Reporter mal pazte na slovenski jezik, k ste že tok zavedni.

  • baubau

   ah,reporter jim e že davno prodan…

 • xtc

  Dolžnos staršev oz. normalnioh staršev je,da otroke podučijo,da je brošura izkrivljena hujskaško ovaduška literatura,ki je zavržna.
  Da je bilo ovaduštvo sestavni del vzpona NOB zločincev,ki so9 ovajali zavedne Slovence okupatorju ,da jih je le ta pošiljal v taborišča.
  Treba je povedati ,da je ovaduštvo eno najbolj nizkotnih socialističnih načewl kako človeka spraviti v zapor ali celo ubiti,v imemu socializma.
  Nadalje je treba otroke podučiti,da je take brošure izdajala tudi SFRJ ljudje pa postajali politični zaporniki brez pravic ,družine brez očetov,mam in možnosti preživetja.
  Nadalje je treba otrokom razložiti,da naj se čim manj družijo z nelegalnimi migranti ipd robnimi skupinami,saj so leglo kriminala in drugih abnormalnih vedenj,ki jim lahko nakopljejo ogromne težave.
  Nadalje je treba otroke podučiti,da težava e Negroidov in Muslimanov ne izvirajo iz barve in tega da so le zgolj muslimani,marveč mentaluitete,nedelovnih navad,asocialnosti in drugega nekompatibilnega vedenja,ki ni kompatibilno z nami.
  Enako je treba povedati,da so levičarji,feministke ipd skrajne oblike vedenja,ki sodi na družbeni rob in so skrajno agresivne in družbeno precej škodljive.
  Otrokom je treba pojasniti ,da so cocializmi ,z Adijevim vred poskrbeli za več sto miljonov mrtvih in nikoli poskrbeli za prravično družbo in da so vsi socializmi bazirali na ovaduštvu zatiranju svobode govora in mišljenja in vsi propadli,z ogromnimi žrtvami nedočžnih.
  In otroke je treba poučiti da je treba take pamflete zavračati in da je pravica govora zajamčena z ustavo in najvišja vrednota denmokracije,vsako omejevanje le te je diktatura,ki nato le stopnjuje in širi svoje lovke.
  Otrokom je treba povedati,da morajo jasno izrazati stališča,ne smejo pa pozivati k nasilju ali umorom ipd.
  Nestrinjanje z sogovornikom pa ,če mislijo ,da jim le ta vsiljuje nekaj v nasprotju z njihovim prepričanjem jasno povedati in argumentirati zajkaj njegove agende ne sprejemajo.

 • xtc

  Dejstvo je ,da bi morala biti taka NDASP-leva literatura z ustavo prepovedana saj širi ovaduštvo in poziva k kršenju ustave-tj. svobode govora kot tudi plathorme ESČP.

 • if

  Oblastna SD izvaja praktične smernice, ki RS vodijo v nasilje, oziroma, vsebina brošure je govor sovražnikov svobode.
  S tako politiko Slovenija iz hladne državljanske vojne, ta teče pospešeno, prehaja v predstanje vroče državljanske vojne, ki je le še korak oddaljena od realnega vsakdana.
  Ljudje svobode, ta hip RS že trpi diktaturo nesvobode!

 • šmentanamuha

  Dobili smo torej nov premet za osnovnošolce: VZGOJA ZA OVADUŠTVO.

  Bravo SD, bravo Štromajer, bravo LGBTQ, bravo Kučan! Mogoče bi bilo prav, da bi dala Kučana na prvo mesto. Gestapovci so bili pravi pionirji proti vam, ki ste njihovo zapuščino daleč nadgradili.

 • šmentanamuha

  Vzgoja nepokončnih ljudi, ki bodo služili NWO režimu. To je svetla prihodnost levičarjev.

  • Janez

   ++++++++++
   Hvala za zapis.
   Ja, kar kritično do njih.
   To so eena čudna bitjeca – vzrejena pod – se zdi
   grdim spomenikom ex KP, ZK STALINISTA E. KARDELJA. L.r. Janez K. Kern KOMENDA
   P.S.
   VEČ ZVEČER, DANES DELAM ZASE.Lepe pozdrave.

 • šmentanamuha

  Za vsakega kolikor toliko trezno razmišljujočega bi to moral biti RDEČI ALARM.

 • šmentanamuha

  MMC je napravila orjaški protiobanovski zapis. Hotela sem jim napisati, naj se pogledajo v ogledalo, pa ni nikjer komentarjev.

  • zokispoki

   Kako pravi petokraka Svetlana ? Da im jebo pas mater, ce se ne motim !

 • Peter Leskovar

  omenjen urad in prevedeni priročnik bi morali najstrožje obsoditi in ga z zakonom prepovedati. Obsoditi veleizdaje in genocida nad SLO narodom “VSE”, ki pri tem projektu sodelujejo in so sodelovali. To smo že imeli in sam ne pristajam, da bodo moji otroci soočeni z trdim komunizmom, kjer tudi razmišljati ne smeš, zaradi nekaj kretenskih pederčin, lgbt kretenov, pedofilov in ostalih smrtonosnih rakastih tvorb kot je levica.

 • baubau

  Spet se bo treba postaviti ter jasno in glasno zastaviti za besedo resnice,ne glede na posledice.

 • Janez Novak

  Samo-oklicani borci proti sovražnemu govoru so navadni fašisti, ki bi radi drugače mislečim nadeli nagobčnike, in jih je treba tudi obravnavati kot fašiste. Smrt fašizmu! Svobodo narodu!

 • šmentanamuha

  Gestapo levičarji, tudi vas bo še bolela glava. Na višku svoje slave si tudi SS Hitlerjeva elita ni mogla predstavljati, da se bo kdaj zgodil Nürnberški proces.

 • Novakec1

  Državlanska v slolandiji pa še kar traja, se je za bat da bo v kratkem eskalirala med tren mi strankami; talevimi multikulti izdajalci , tadesnimi, in kozjejebci. Najbol bomo nahebal pa nevtralci.

 • šmentanamuha

  Kaj pravzaprav naj bi Zmogli? Kaj pomeni ta naslov. Zmoremo biti ovaduhi?

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!