fbpx

Urad za mladino MIZŠ po poteh gestapa: Izdali so prevod priročnika za boj proti svobodi govora na kar 177 straneh! Med drugim daje mladim nasvete za ovajanje “sovražnega govora” policiji!

Foto: posnetek zaslona

Medtem ko vlada ni sposobna po več kot petih letih implementirati odločbe ustavnega sodišča in zagotoviti enakega financiranja javnega programa v zasebnih in državnih šolah, pa očitno na MIZŠ, ki je postal trdnjava Židanove SD, ne zmanjka časa za ideološke aktivnosti in izvrševanje Kučanovih ukazov. Urad za mladino je namreč izdal prevod priročnika Sveta Evrope za boj proti svobodi govora “Zmoremo!”. V SE sicer deluje tudi “humanitarec” Matjaž Gruden, generalni sekretar pa je radikalni norveški laburist Jagland, ki je dober Putinov prijatelj. Ena izmed avtoric je celo simpatizerka skrajne Levice Nina Perger, katere aktivnosti na režimski FDV financiramo vsi davkoplačevalci. Tudi javnost je zgrožena, za vas smo zbrali odzive z družbenega omrežja Twitter, ki jih prilagamo na koncu članka.

Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, ki ga trenutno vodi dr. Jernej Pikalo iz vrst Socialnih demokratov Dejana Židana, znanih kot izpostava slovenske globoke države, že več kot štiri leta ni sposobno uresničiti odločbe ustavnega sodišča, ki predvideva enako financiranje zasebnega in državnega šolstva, ki izvaja javni program, a kot kaže, jim ne zmanjka časa za izvrševanje navodil šefa globoke države Milana Kučana, ki je ob svoji vojni napovedi svobodi govora pred meseci na Ilovi Gori eksplicitno zahteval tudi sodelovanje državnih organov. Urad Republike Slovenije za mladino, ki je organ v sestavi omenjenega ministrstva in ga vodi Tin Kampl, prav tako iz vrst SD, je v teh dneh razburil z izdajo priročnika Zmoremo!, ki naj bi bil v pomoč “vsem, ki se pri svojem delu ukvarjajo s preprečevanjem sovražnega govora in s človekovimi pravicami”. Gre za prevod priročnika na kar 177 straneh, ki ga je prvotno izdal Svet Evrope. Avtorji so Agata de Latour, Ron Salaj Claudio Tocchi, Paloma Viejo Otero in celo radikalna LGBT-aktivistka in simpatizerka skrajne Levice Nina Perger, ki je sicer, povsem nepresenetljivo, zaposlena na režimski Fakulteti za družbene vede. Več o njej kasneje, pomenljivo pa je tudi, da tam deluje zloglasni Matjaž Gruden, ki zaseda funkcijo direktorja za demokratično participacijo in je tako odgovoren tudi za področja izobraževanja, mladih in kulture. V zadnjem času se je izkazal kot eden borcev proti svobodi govora, njegove kolumne, ki jih objavlja v rdečem trobilu tajkuna Uroša Hakla Večer, pa dajo jasno vedeti, da smo njegova tarča pod pretvezo t. i. “sovražnega govora” zlasti mediji, ki si drznemo kritično poročati izven levičarskega miselnega kroga.

Generalni sekretar SE Jagland je najslabši premier v norveški zgodovini in Putinov prijatelj
Generalni sekretar Sveta Evrope Thorbjørn Jagland je nekdanji norveški premier, ki se je na položaju zaradi nesposobnosti obdržal manj kot eno leto in prihaja iz vrst radikalnih laburistov. V uvodnem nagovoru opiše “sovražni govor” kot eno najpogostejših oblik nestrpnosti in ksenofobije, kot pojasni, smo po njegovem mnenju v prevladujočem političnem diskurzu “vse pogosteje priča strupeni mešanici sovražnega govora, lažnih novic in ‘alternativnih dejstev’, ki resno ogrožajo svobodo in demokracijo”. Kot primera “sovražnega govora” ponudi kar naracijo, da “nam migranti jemljejo delovna mesta” in “vztrajno zatrjevanje radikalcev, da je islam ‘napaden’.” Že iz uvoda je tako jasno, da bi nam najraje prepovedali kakršnokoli kritiko do vladne migrantske politike, ki nam sicer ne jemlje delovnih mest, nas pa davkoplačevalce vsak izmed nelegalnih migrantov mesečno v povprečju stane 1.963 evrov, kar je neizpodbitno dejstvo. Podobno breme za davkoplačevalce migranti predstavljajo tudi v drugih evropskih državah. Prav tako ne moremo razumeti, kaj je mislil z besedo “napaden”, a ker gre za amaterski prevod, je po vsej verjetnosti prava beseda “napadalen”, ni pa jasno, kakšne “radikalce” misli kaviar-levičarski funkcionar. V javnosti se vse pogosteje kot sovražni govor dojema to, da se izpostavi vera katerega izmed napadalnih islamskih teroristov. Pri tem je vredno poudariti, da sicer niso vsi muslimani teroristi, a večino odmevnih terorističnih napadov v Evropi v zadnjih letih so povzročili prav pripadniki islamske vere. Mimogrede, poleg tega, da je popolnoma nekompetenten politik in da je ideološko obremenjen, je Jagland izredno servilen tudi do predsednika avtoritarne Rusije Vladimirja Putina, ki je znan po svojem krvavem obračunu z islamistično Čečenijo, zatiranju LGBT-skupnosti in mednarodni agresiji. A ko skupni imenovalec postanejo socializem in preprečevanje svobode izražanja ter onemogočanje novinarjev, vse drugo postane nepomembno!

Proti svobodi govora se privilegirani Matjaž Gruden bori na dobro plačani funkciji v okviru Sveta Evrope. (Foto: Facebook)

Že uvodoma izraženo nasprotovanje temu, da sta spola dva
Pojasnilo je spisala Simona Muršec, ki je opravila strokovni pregled besedila in med drugim pravi sledeče: “Če želimo poskrbeti, da jezik ne poustvarja binarizma spolov, pa uporabimo podčrtaje (posameznic_kov), ki jezik naredijo vključujoč za transspolne osebe.” Gre torej za eno tistih, ki verjamejo, da sta dva spola družbeni konstrukt in bi radi zakonodajo in celo jezik prilagajali na način, da bi predvidevala obravnavo oseb nedefiniranega števila različnih spolov. V. d. direktorja urada za mladino Kampl v spremni besedi pojasni, da bi se morali mladi zavedati, “da ni mogoče v javnem prostoru nekaznovano reči, karkoli jim pade na pamet”. S tem se je, kot kaže, zavzel za ponovno uvedbo verbalnega delikta. Minister Pikalo v svojem govoru med drugim izpostavi, da so prav mediji pogosto tisti, ki naj bi zagotavljali prostor za lažne novice in sovražni govor, pojasni pa tudi, da bi po njegovem mnenju kot družba morali imeti ničelno toleranco do nestrpnosti in sovražnega govora. Na katere medije je mislil, je gotovo jasno, jasno pa je tudi, da bo nestrpnost in sovražni govor definirala oblast, in prav verjetno se bodo kritike vlade znašle na seznamu nestrpnosti.

Novi vršilec dolžnosti direktorja Urada za mladino RS, Tin Kampl (Vir: Twitter)

Definicija sovražnega govora bo očitno prilagajana sproti, glede na potrebe oblasti
V okviru vsebine publikacija nato kot primera sovražnega govora ponudi komuniciranje javnosti glede romske družine in kritike na račun nelegalnih migrantov, ki so nameravali na silo vdreti prek meja Evropske unije. Prav tako je celotna vsebina usmerjena tako, da se lahko kot sovražni govor šteje vsak govor, ki ni naklonjen posameznim manjšinam ali nekaterim njihovim članom. Da pa gre pri vsem tem v resnici za vzgojo mladih v državljane, ki bi policiji ovajali vse drugače misleče in tiste, ki so kritični do oblasti, pa je jasno vidno na podobi situacije pogovora mlade ženske in policista, ki ji pojasni, da na spletu nihče ni anonimen in da družbena omrežja zbirajo IP naslove uporabnikov. Jasno pa je tudi, da si bo definicijo sovražnega govora glede na sprotne potrebe oziroma vsakokratne kritike vlade prilagajala kar oblast sama. Glede na publikacijo naj bi bil sovražni govor pojem, “ki se razvija, njegov izvor pa naj bi temeljil na pravu in pravicah, vendar pa so pri pravnih opredelitvah težave pri kazenskem pregonu sovražnega govora in te ne zadostujejo za obravnavo primerov ter vsebine ‘sovražnega govora'”. Prav tako naj bi “sovražni govor” spreminjal obliko in naj bi se pojavljal, “ko so ogrožene družbene norme in privilegiji”.

Foto: posnetek zaslona

Avtorica Nina Perger je simpatizerka skrajne Levice
Če ste se čudili, kako radikalni so lahko pobudniki izdaje in prevoda te publikacije, pa vas bo naravnost šokiralo, kako skrajna je ena izmed avtoric publikacije Nina Perger, ki je, nepresenetljivo, breme vseh slovenskih davkoplačevalcev. Zaposlena je kot mlada raziskovalka na režimski FDV, kjer ima naziv asistentka in deluje na katedri za analitsko sociologijo v okviru centra za socialno psihologijo. Kot izhaja s spletne strani FDV, pa smo davkoplačevalci prisiljeni financirati njeno udejstvovanje na področjih, ki so navedena kot njena ekspertna področja: spoli in razmerja med spoli, seksualnost in intimna razmerja, queer teorije in študije transspolnosti. Da je zadeva resnično zaskrbljujoča, pa kaže njena aktivnost na družbenem omrežju Facebook, dostopna tudi javnosti. Ugotovimo lahko namreč, da je simpatizerka skrajne Levice, prav tako pa sodeluje pri festivalu Parada ponosa. Nadalje se jasno identificira kot feministka, prav tako pa ena izmed fotografij nakazuje njeno podporo pravicam transspolnikov. Pri svojem aktivizmu zna preseči vse meje, na mestnem avtobusu Ljubljanskega potniškega prometa je namreč slikala anonimnega moškega med vožnjo, fotografijo je nato delila na družbenem omrežju Facebook, ob njej pa je zapisala: “Manspreading. Za bruhat.” Po vsej verjetnosti je s položajem sedenja krši levičarske standarde, jezo nad tem, da moški ni sedel tako, kot bi mu radi predpisali levičarji, pa je s simbolom bruhanja v komentarju izrazila tudi Linn Julian Koletnik. Tudi ta je radikalna LGBT-aktivistka iz zavoda Transfeministična Iniciativa TransAkcija, ki je veliko breme davkoplačevalcev – od leta 2016 je namreč za svoje delovanje prejel kar 30.356,81 evra iz davkoplačevalskih virov, od tega 30 tisoč od Mestne občine Ljubljana, kjer županuje Zoran Janković, ki je znan po tem, da si naklonjenost marginalcev kupuje kar z davkoplačevalskim denarjem!

Radikalna aktivistka Nina Perger in simpatizerka skrajne Levice (Foto: Facebook)

Javnost zgrožena, poglejte odzive s Twitterja
Zgroženost nad aktivnostmi urada za mladino in ministrstva za izobraževanje, znanost in šport so izrazili tudi številni uporabniki družbenega omrežja Twitter, ki se dobro zavedajo konteksta, v katerem je bil izdan prevod te publikacije.

https://twitter.com/1nekorektna/status/1092680536089333760

S. A.