Po razkritju laži poslanke LMŠ Jerce Korče javnost zdaj zahteva njeno “glavo”

Jerca Korče (Foto: STA)

Poslanec Krajčič je moral oditi zaradi sendviča. Bo Jerca Korče vsaj zdaj zavzela dovolj moralno držo in odstopila, glede na to, da je javno lagala? Jo bo k temu pozval njej predsednik? Pa poglejmo, kako odločen je še Marjan Šarec,” je takoj po razkritju magnetograma nujne seje Knovsa čivknil novinar Nova24TV Luka Svetina. “Poslanec, ki očitno in nedvoumno dokazano laže, mora odstopiti. Zase. Za svojo stranko. Za ohranjanje legitimnosti zakonodajne veje oblasti. Za parlamentarno demokracijo,” pa meni politični analitik Mitja Iršič.

Pred tednom dni si je poslanka LMŠ Jerca Korče, med in po tajni seji Knovsa, privoščila oster napad na predsednika SDS Janeza Janšo, ko je zanj dejala, da je grozil s “padanjem glav”, omenjeno je bilo tudi vpitje. Ker je mlada poslanka iz Logatca naivno menila, da tajne seje ostanejo tajne in bo lahko lažno novico izpeljala do samega konca, se je na koncu precej uštela, kot kaže, pa bo to ena najdražjih šol njenega življenja.

Njene trditve je na glavo postavil magnetogram seje z odstranjeno oznako tajnosti, kjer je razvidno od prve črke do zadnje, kaj je Janša na tej famozni seji izrekel. In glej ga, zlomka, še en napad na Janšo se je izjalovil. Namesto političnega triumfa bo za vedno zapisana kot neverodostojna in lažniva poslanka. Toda kaj potem, ko se zlaže politik, ki bi moral imeti resnico za eno temeljnih življenjskih in poklicnih vodil?

Korčetova prestopila mejo, ko mora odstopiti s poslanskega mesta
Kot je razkrila Twitter scena, je poteza Korčetove močno razburila znane in manj znane sledilce aktualnih političnih zadev. Večina njih je jasno izrazila, da je Jerca debelo lagala, zaradi česar bi morala potegnili politične konsekvence. Če ne ona, pa njen šef Marjan Šarec, ki je doslej veljal kot neizprosen eksekutor in sekač glav poslancev lastne stranke ter ministrov svoje vlade. Vsaj tako so ga prikazali mediji, ki so mu prej seveda že prinesli “odrezano glavo” na pladnju, on je storil le še zadnje simbolično dejanje, da je bil prikazan kot “odločen” premier.

Zdaj je na vrsti Jerca Korče, da odstopi sama, ali pa jo v to prisili predsednik stranke LMŠ Marjan Šarec. Če je v to namreč prisilil tatu sendviča Darija Krajčiča, bo namreč ob večjem grehu veliko lažje ukrepal v primeru Korčetove.

Pri tem velja ponovno opozoriti na tvit, objavljen 16. oktobra, ko je Jerca spoznala svojo zmoto in se ustrašila razkritja magnetograma:

Rajko Golob