Po številnih pritiskih se je sodišče zadnji trenutek pritožilo na sklep o potrditvi poenostavljene prisilne poravnave Electe Holdinga!

Damijan Janković (Foto: STA)

Okrožno sodišče v Ljubljani se je pritožilo na sklep o potrditvi poenostavljene prisilne poravnave Electe Holdinga, krovnega podjetja v skupini Electa, ki je v lasti sinov ljubljanskega župana Zorana Jankovića. To je storilo v petek, še zadnji dan, preden bi omenjeni sklep postal pravnomočen, in le dan zatem, ko je v parlamentu potekala razprava o zlorabah poenostavljenih prisilnih poravnav. Pritožbo je okrožno sodišče vložilo kot upnik, saj mu podjetje Electa Holding dolguje za dobrih 3 tisoč evrov neplačanih taks in drugih stroškov. O njej bo sedaj odločalo Višje sodišče v Ljubljani, ki je v zadnjem letu dni že dvakrat razveljavilo sklepe o začetku poenostavljenih prisilnih poravnav, ki so šli na roko družini Janković.

V povezavi z odpisom 29-milijonskega dolga družini ljubljanskega župana Zorana Jankovića oziroma njenim podjetjem Electa Inženiring, Electa Naložbe in Electa Holding je naposled le prišlo do odziva sodne veje oblasti. Po poročanju spletnega portala Siol.net se je namreč Okrožno sodišče v Ljubljani pritožilo na sklep o potrditvi poenostavljene prisilne poravnave Electe Holdinga, krovnega podjetja v skupini Electa, ki je v lasti Jankovićevih sinov, Damijana Jankovića in Jureta Jankovića.

Okrožno sodišče v Ljubljani se je na sklep, pod katerega se je podpisala sodnica Majda Čebulj, pritožilo v petek, še zadnji dan, preden bi ta postal pravnomočen, in le dan zatem, ko je v parlamentu potekala razprava o zlorabah poenostavljenih prisilnih poravnav, pri čemer so se člani komisije za nadzor javnih financ zaradi zadeve Janković soglasno zavzeli za čimprejšnje popravke insolvenčne zakonodaje. Poslanec SDS dr. Anže Logar je na seji omenjene komisije, katere predsednik je, med drugim povedal: “Pri družini Janković očitno velja posebna sodna praksa. Ko se pritoži nekdo od njih, torej prava oseba, se zadeve kar umaknejo in zaključijo. V brk vsem, ki so doživljali družinske tragedije in ostali brez vsega, da so ‘pravi’ lahko uživali na dragih jahtah.”

Dr. Anže Logar (Foto: STA)

Okrožno sodišče pritožbo vložilo kot upnik
Pritožbo je okrožno sodišče vložilo kot upnik, saj mu podjetje Electa Holding dolguje za dobrih 3 tisoč evrov neplačanih taks in drugih stroškov. S poenostavljeno prisilno poravnavo omenjenega podjetja so si Jankovićevi sicer želeli odpisati sedem milijonov evrov dolgov, kar pa jim bo, če bo njegova pritožba uspešna, okrožno sodišče preprečilo. Ob tem pa velja poudariti, da bo o pritožbi sedaj odločalo Višje sodišče v Ljubljani, ki je v zadnjem letu dni že dvakrat razveljavilo sklepe o začetku poenostavljenih prisilnih poravnav, ki so šli na roko družini Janković, za katero se sicer mnogokrat zdi, da je nad zakonom.

Zoran Janković (Foto: STA)

Višje sodišče v preteklosti že razveljavilo sklepe, ki so šli na roko družini Janković
Kot primer navedimo, da je maja lani višje sodišče pritožbi enega od upnikov, družbe Heta Asset Resolution, ugodilo z utemeljitvijo, da bi šlo lahko za zlorabo pravic. V sklepu, s katerim je takrat zavrnilo poenostavljeno prisilno poravnavo Electe Naložb, je zapisalo, da je lahko vložitev predloga za poenostavljeno prisilno poravnavo, pri kateri ni mogoče utemeljeno pričakovati, da bo odpravila dolžnikovo insolventnost, “v nasprotju z načelom dobre vere in poštenja“. Dodalo je še, da zaradi tega kakršenkoli predlog te vrste ne more uživati pravnega varstva, saj “lahko pomeni zlorabo pravic“.

Foto Twitter

Odpis 29 milijonov evrov dolga družbam Electa Inženiring, Electa Naložbe in Electa Holding iz kroga Jankovićeve družine že skoraj mesec dni odmeva v slovenski javnosti. Okrožno sodišče v Ljubljani je namreč konec avgusta sprejelo sklep o potrditvi poenostavljene prisilne poravnave nad družbo Electa Holding, ki je v lasti sinov ljubljanskega župana. Za poenostavljeno prisilno poravnavo je na koncu glasovalo sedem od 12 upnikov, ki pa predstavljajo skoraj 100 odstotkov vseh navadnih terjatev. Pri tem pa je ključno vlogo igrala družba Glanc skrivnostnega podjetnika Jana Beca. Ta se uspešno skriva za različnimi podjetji in je stari znanec družine Janković. Leta 2010 je bil celo donator županske kampanje Zorana Jankovića, nato pa je njegovo družino še večkrat reševal s finančnega vidika, da se je izognila odplačevanju dolgov. Pri tem pa je, kot smo poročali pred kratkim, vsaj del finančnih virov dobil z Malte od podjetja Cygnet Investments, ki posluje izključno z njim in Damijanom Jankovićem, sicer njegovim dobrim prijateljem.

Rajko Golob

 • soc

  He, he, zlobni palček se je prvič ustrašil! Majhen korak za sodnika, velik za Slovence!

  • SIMON ROZIC

   A ta sodnik še živi ali se je rešil pred srbsko mafijo v kakšnem azil?

  • jan Gedli

   Sicer se pa s to potezo ne bo kaj dosti spremenilo, le malo je zadišalo po parfumu.

 • JANEZ GUS

  Ha ha ha ha hja ha ha,rdečuharji bavconovi, NE NAS JEBAT….

  • JANEZ GUS

   Ha-ha ha ha ha ha ha ha-rdečuharji skorumpirani ha ha ha ha ha NE NAS J-E-B-A-T……

   • JANEZ GUS

    Švašta pička rodi…

    • zokispoki

     Bogami, tako je ! Da im jebo pas mater(tm. Svetlana Petokraka)!

     • JANEZ GUS

      I za njih ima leka….

     • SIMON ROZIC

      Yes, hamer in lopata! …pa na Goli otok !

     • McBobo

      Če bi vso to gamad strpali na Goli otok, bi se otok potopil.

     • SIMON ROZIC

      …prav nobene škode, razen onesnaženega morja!

 • Unikatna

  Ena lastovka še ne prinese pomladi!

 • SIMON ROZIC

  Komu je pa Damjanček podoben? Ni očkov, ni mamin, ni bratov….po
  moje je čista kopija šiptarja iz prve Jankovićeve službe, stojnice s sadjem in
  zelenjavo pred Mariborsko bolnico…Gremo stavit!

  • JANEZ GUS

   Še prej je prodajal šonfe v Idriji.

  • JANEZ GUS

   Prva služba v Sloveniji je bila solatrska iz Saraovcev.Rdečuhom je pa peder takoj zkezel v dupe,posebno so to dovzetni v Murgleh.

   • SIMON ROZIC

    …to je bilo že v Merkatorju, kjer je prve provizije pridobival od
    dobaviteljev zelenjave….in potem se je zgodil preds. vlade
    Rop in si ga, zaradi lažjega mafijskega poslovanje “izvolil” kar
    za direktorja Mecatorja in pričele so se “igre brez meja ” !!!!
    Saj še pomnite tovariši, de? …neznano kam je odšlo je na stotine
    milijonov v žepe in davčne oaze raznih “žepankovičev” in “kurčevičev”,
    njihovih potomcev sinov in hčera !!!!

  • sodnikisozločinci

   Ga je pa narava močno obdarovala, moramo priznat. Lahko ugrizne tri banane naenkrat.

   • tomven

    In to počez. Moja komi eno, pa še to podolgem…

  • Dragan Krstič

   Po moje je pa Kučanu podoben.

  • KAPIBARA

   Če se že ugiba.. nekaj mi vleče na drnija..

   • SIMON ROZIC

    …to pa že ne, on ga je zelo natančno vtikal samo
    v visoko izobražene “dame”, ne pa neke ….

    • KAPIBARA

     Hudiča. moram kar male sive celice, včasih vklopit, da opazim, da ni pripisano : sarkazem pres.. :-)

 • Ryuk

  Slovenska sodišča se vedno uklonijo pritiskom. Če ti pritiski prihajajo od mafijcev, s podkupninami, ali od politike – to je od globoke države, je sojenje običajno nepošteno. Če prihajajo od širše javnosti, je pošteno.
  Neodvisna sodišča so mit. Za kolikor toliko kvalitetne sodbe “v imenu ljudstva”, morajo pač ljudje na sodišča pritiskati bolj od temačnih sil v globinah te države. Reforme sodstva pa v tej vladi tudi ne gre pričakovati.

 • Andrej

  Okrožno sodišče se ni oglasilo zato, ker bi bilo s sodbo kaj narobe, ampak, ker so Zokijevi tudi njim dolžni. Pri denarju se pa vse neha. Razen pri Janši, tam je veljalo: naj stane kolikor hoče, Janša mora v zapor.

  • McBobo

   JJ je večna baraba, pa če je kriv ali pa ne.

   • Andrej

    To je trden dokaz, da pri nas vlada komunizem. Brez sovražnika ne gre. Če ga ni, ga pa naredi.

 • sodnikisozločinci

  Kakšno zvezo s člankom pa ima fotka vernika med molitvijo zgoraj?

  • SIMON ROZIC

   …o, on moli za varnost deponiranih miljonov !

   • KAPIBARA

    ON moli za varnost svoje gaevina- gejše- al kako že ??

    • tomven

     Ni pene, ona se je nažrla zlata, potem jo je pa še kuhar “tzsar of Mykonos” našponal.

  • Slovenka

   Zahvaljuje se Bogu za vse obilne darove in ga prosi, naj uredi še malenkost, ki se ji reče odpis 29 milijončkov.

 • Olga101

  Dogajanje z odpisi je sramo!tno!
  Kaže na zlizanost levičarske politike, sodstva in medijev!
  Kako so prikazali odpis 29 MILJONOV Jankoviću na Planet TV je sramota! Takoj za informacijo o odpisu miljonov, so preko Časarja namočili SDS. Zakaj so pri Časarja omenili bivše članstvo v SDS?Časar je bil tudi zaprt in ni več član stranke! Torej vsegliharstvo NI na mestu. Na eni strani človek zaprt, bivši član stranke, na drugi strani Janković brez obsodbe, brez omembe Pozitivne Slovenije in Kučana! Za nameček so dodali še Racmana, ki sploh ni dosegljiv organom pregona, saj se nahaja v Kanadi in spet brez strankarske opredelitve!

  Očitno je potrebno vedno diskreditirati SDS!??
  Za “naše” pa tako kot je izjavil Janković, je vse dovoljeno, saj podpirajo agendo anti Janša!

  Dovolj je vsegliharstva! Dovolj imamo levičarske koruocije! Dovolj imamo veleizdajalca Kučana! Dovolj imamo srbizacije Slovenije! Dovolj imamo tujerodnih ilegalnih divjakov!
  Bog živijo Slovenijo!

  • bad brains

   Vse napisano drži, me pa čudi , da Siol sploh poroča o barabijah famiglie Janković.

   • McBobo

    To je vse teater za rajo. Prodajajo tisto, kar raja želi. Ko bo raja pozabila, bodo tudi mediji prenehali z pravičništvom.

 • Dragan Krstič

  To je predstava za rajo. Jankoviću se ne bo nič zgodilo. Če pa bi se, potem bi Janković razkril koga vse je podkupoval v svoji dolgi karieri.Bi morali takoj še en Dob sezidat.

  • tomven

   To je sicer res, ampak potem je z njim konec.

   • učko

    Si bojo že kaj izmislili.

   • McBobo

    Tole bodo sedaj glumili, kot da delajo, na koncu bo primer časovno zapadel, raja bo pa vmes itak že pozabila.
    Idiot je pa tisti, ki bo še kdaj dejansko posloval z lastnimi krediti ali celo s svojimi sredstvi z opankovići.

  • jan Gedli

   Ampak je pa dobra finta. Sodna mašinerija je sama našla način kako bi s cirkuško predstavo izkazalo vtis pravičnosti z lastno bagatelo. Prehudo je bilo na prvi stopnji. Politično se je izkazalo za škodljivo ugrabiteljem države. Gotovo bo imela ta poteza kozmetične učinke.

 • rrrrr

  Da sodišče zadnji hip zaradi izgubljenih treh tisočakov sodnih taks vlaga pritožbo, medtem ko sramotnega odpisa glavnine dolga v znesku 45 milijonov sploh ne vidi ?

  Tako prozorni manipulaciji za zaščito verodostojnosti in nepristranskosti slovenskega krivosodja verjamejo le še pavijani, šimpanzi, babuni, vriskači, giboni, makaki, gorile in drugi nizkovejevni levičarji iz skupine primatov.

  • KAPIBARA

   “makaki” verjamejo..

  • tomven

   Itak da je trik!

 • rubec

  Tri čuke je komajda en zlat zrezek in paradajz solata z naribanim biserom od morske kumare. Bo pač baba en dan brez jest.

  • Janka Kranjka

   Haha :D

 • moon

  Tile so pa res carji (Jankovici), sodisce jim potrdi prisilko za 29 MEUR, njim se sodne takse ni bilo (je ne bo) treba placate. Kaj hocem, drzava za Nase.

  • Slovenka

   Vidiš, kako se v Sloveniji splača biti proti Janši.

 • Anton

  Črnčec posredno povezan s potencialnim graditeljem NEK-a 2

  kakšni neumni naslovi na mmcju, nočem biti odvetnik Črneca, vendar kar je preveč pa je le preveč ,pač popolnoma v kontekstu iq-ja avtorja omenjenega prispevka

  vsak lahko dokaže tu gor ,da je posredno povezan nprz ljubljanskim županom Zoragutanom, anje, pa to še ne pomeni, da je kakorkoli vpleten v njegove nečednosti?

  sarkazem press

 • resnicaboli

  Nič ne verjamem da bo kaj iz tega ker so novci že podeljeni.

 • piko8

  Bolj psek v oči!!
  Ta Mafijska družina opankovič je hujš, kot prava Italijanska mafija!! Je pa tudi res, da z Italijansko Mafijo sodelujejo že dobrih 70 let!!
  In mala murglska pogana ima vse niti v svojih rokah!!

  • šmentanamuha

   Mafijankovići imajo srečo, da niso dolžni tapravi Cosa Nostri. Potem bi jim nasmešek hitro zbledel.

   • jan Gedli

    Oni so del naše Cose Nostre.

    • tomnidari

     Kaj pa če je Slovenija, del italijanske Cose Nostre?

   • tomven

    Mislim, da nasmeška sploh ne bi bilo…

 • Waltter

  Pa ne ga no srat, sodisce se je pritozilo za 3000 eur pa kdo tu koga jebe? To je samo manever ki ga je izvedel Romel v Afriki ko je z tanki na eni strani dela meglo da bi preslepil nasprotnika. Pa to ni sans da pride skozi, eno bi bilo da se pritozi neki upnik z neko vsoto denarja vendar pa gre ta del po nacinu glaosvanja, torej so bili preglasovani in v tem primeru bo kril stroske kdo ? zopet davkoplacevalci.
  Sem misli da so se pritozili na kaj konkretnega ne pa na tako bedarijo ki pade na vsakem sodiscu medtem ko pa so sami spravili evidentno skozi poravnavo na osnovi fiktivnega upnika. Najvecje sranje skupaj pa je da tale fiktivni upnik je imel zagotovoljeno pravico za to ker je terjatve ze prej posrkal bz 5% k sebi.
  Pa to je isto sranje ko se drzavno pravobranilstvo pritozi na nekaj kar je z letala zgubljeno zastopnika drzave pa ce ga tepes in z glavo v steno zabijas ne bo odstopil od pritozbe ampak bo se zmiraj delal in poveceval stroske.

  In kaj lahko sedaj iz tega potegnejo nic cisto nic, manever pa je za rajo. In kje je zapisnik da je le-to sodisce na obravnavi izreklo da gre za fiktivnega upnika. Seveda nikjer najprej potrdi pol pa se pritozi.

  • šmentanamuha

   Prav imaš.

  • jan Gedli

   Seveda. Je pa še vprašanje, če se je res višje samo neposredno pritožilo. V tem primeru bo pritožba zavržena iz razloga, ker so upniki za takse občine, ki financirajo višje sodišče. – Dokaj “srčkano”.

 • Beli Sneg

  Zakaj pa ga DURS ne toži, če ima dolgov za okrog osem miljonov.

  • totex39

   DURS lažje toži tistega, ki mu je dolžen 20 evrov ali malo več, skrumpiranci skupaj z sodišči.

   • McBobo

    Seveda, laže je dobi 20 evrov od posameznika, kot milijone.

 • Stajerka

  ….a FURS se pa ne bo pritožil??……se raje s čeladami in pištolami po strehah klati…..ja, bolje 1.000 eur kot 8 mio…..na ODGOVORNOST, kazensko in materialno, VSE vpletene!!!

  • pedro

   In kdo bo FURSu plačal razliko ?
   Ja, davkoplačevalci vendar. Ja, kdo pa drug.

 • RATATA

  Hahaha,,, hec mora bit!!

 • tomven

  … vseen mal težava za opankoviće. Ne bo šlo najbolj ajnfoh, kot so mislili. Če ne druzga, bo koštalo, ker bo treba mazat!

  • Slovenka

   Saj pravim, snaha in sinova bodo morali zategniti pas. Jurćek in Damjan ne bosta mogla igrati mornarjev na razkošnih jahtah, snaha in Mija pa bosta morali zdržati s kakšno cunjo manj.

 • Anton Zgaga

  Sodišče je presodilo, da se nekaj milijonov odpiše in se potem na pritisk samemu sebi odločilo, da vseeno izterja od davkoplačevalcev stroške, ki jih je imelo z obravnavo, ali kako?

 • PLavi-mil

  Se norca delajo, 3.000 EUR za sodne stroške in takse, pa to bo že izpljunil iz svojega žepa, da bo imel potem mir, ostalo mu bo pa odpisanih 16 in nato še 29 miljonov, drobiž..

  • Slovenka

   Uboga Zokijeva snaha.Kakšnega pol leta ne bo mogla uživati v zlato zavitih zrezkov in srkati vinca za 250 evrov. Da ne bo pobegnila iz družine Janković tako kot Vesna, ker takega drastičnega varčevanja ni mogoče v nedogled prenašati.
   Zbirajmo zamaške zanjo!

 • Andrej, Miha ali Jure

  Politka ni fuzbal, ne moreš kar pognit in pokazat rdečega. Poskrbel je za familijo, to je vse.

 • Peter

  Na hanzi je konzilij levih komentatorjev enoten: kriva je SDS ker ni bila proti.

  • Imperial Commando

   Jaz sploh ne najdem novice na to temo na hanzi??

   • Slovenka

    Je pa zanimivi, da komentarji na režimskih kurah večinoma nimajo lepe besede za Zokija. Pravzaprav so naši komentarji na Novi zgled miline v primerjavi s tem, kar leti na dan na kurah.

 • Franc Šink

  Kaj hočemo. Tukaj velja zakon visokih številk.

 • Slovenka

  Politična vrhuška ga je pri odpisu dolgov kiksnila pri časovnici. Novica o odpisu orjaškega dolga je prišla v javnost ob najbolj neprimernem času. Ljudstvo je še vroče od ogorčenja, ko Šarec že krene z Zokijem v Moskvo, kjer so sklepali presneto dvomljive posle, še pred tem pa Zokija javno brani in pritlehno obtožuje opozicijo. Nič čudnega, da se Zoki pri taki zaslombi napihuje kot puran. Naj se vidi, kako on jebe Slovenijo in na ta način daje duška svojemu sovraštvu do Slovencev, ki ga nismo nikoli sprejeli za svojega. Lahko se meče na glavo, pa bo ostal v najboljšem primeru balkanski pritepenec, poosebljenje vsega, kar je na Balkanu zloveščega in zaradi česar smo Slovenci zapustili Jugo. In naj vam povem, ljudje so ogorčeni tako zelo, da je to lahko začetek konca. Botri so to verjetno ugotovili, zamenjave za Marjana očitno še nimajo, ker če bi jo imeli, bi sedaj blatnodolski mediji že ustoličevali koga drugega.

  Tako pa so zadnji dan lepo poskrbeli za ‘pritožbo’ ljudstvu v tolažbo. Seveda se bo stvar vlekla in vlekla, globoka država upa, da bo folk na zadevo pozabil, potem pa bodo objavili novico nekje v drobnem tisku in v času, ki bo poln najrazličnejših dogodkov, tako da bo odpis dolgov, ki ga bo izvedla kakšna višja sodna inštanca šel neopazno mimo. Samo, ali bodo Jankovići vsaj tedaj toliko pametni, da se ne bodo spet ven metali z zlatimi zrezki in vinskimi kartami po 250 evrov in več, ali pa so v svoji balkansko-čefurski objestnosti že izgubili zadnje ostanke spodobnosti. Tudi ”samo da ni Janša” se bo nekoč izpelo. Vsake pesmi je namreč enkrat konec. Se reva čefurska tega zaveda?

  • Anton Zgaga

   A ljudstvo da je zrevoltirano? Kdo bi si mislil? Kje se pa zbirajo ti zrevoltiranci?

   • Slovenka

    V Mariboru je zaradi tega veliko jeze, kako je drugod po Sloveniji, ne vem, verjamem pa, da ni velike razlike. Globoka država je zavohala nezadovoljstvo in sedaj poskuša sanirati zadeve z zavlačevalnim manevrom. Zakaj misliš, da je globoka država tik pred zdajci uredila, da je le prišlo do pritožbe. Kupuje si čas in išče načine, kako doseči, da se bomo Slovenci naposled le sprijaznili s tem orjaškim odpisom dolgov.

    • Anton Zgaga

     Kje je v Mariboru jeza? Po naključju mi je Maribor blizu. Informacij te vrste pa nimam.

    • Slovenec

     Za tako dejanje bi moralo demonstrirati tisoče ljudi.

     • JANEZ GUS

      Samo ne v Slovenistanu.

  • tomven

   Bravo, ne bi moglo biti točneje napisano!

 • Celcar Mojca

  Waww, celo??

 • Mojca pokraculja

  Prvo kar pomislim, kje je finta. Če se pritozujes zaradi taks, se bo obravnavalo samo to vprasanje. Sicer pa, kako to, da je sodišče opravilo svoj posel, če takse niso bile plačane. Kolikor vem, je to pogoj, da sploh začnejo postopek, oziroma izdajo sodbo. Izgleda da ima Janković zase kar svoje taksne predpise.

 • lokec

  Nič s ne bo zgodilo. Jankovičem bodo odpisali dolgove.

  • xtc

   V trenutne m stanju vprašanje, Heta jih je hitro spravila na kolena in v stečaj,lahko se zadeva ponovi zaradi prevelikega revolta.

  • učko

   Mogoče pa ne. Je še veliko vplivnih frakcij znotraj režima, ki se grebejo na vrh, pa so jim Kučan in Jankovići pa še kdo v napoto. No, so pa tudi še pošteni sodniki, da ne bomo preveč cinični, kot me je malo prej označil Peter.

 • xtc

  Očitno so Kučan & Co precenili topoumnost lastnih ovac,hja ko gre za denar pa ni več dragega Zokija,še posebej ,če so kdaj imeli opravka z Fursom in njihovimi izterjevalci za par deset eur.
  Mislim ,da je Kučan očitno podcenil oomembnost škandala z Jankovići in še njegovo potjo v Moskvo,kjer je paradiral pred Xaraxchom,vsa zadeva je bila strel v koleno še levim in Xaraxcu,ki mu ponarete ankete ob vsem tem cirkusu preje škodijo kot koristijo.
  Zelo verjetno pa je Srbijanković ,ki je kolovodja zadeve po vsem tem politični mrlič kot Xaraxch in je tudi županski stol vse bolj majav in vprašanje kako dolgo,ga lahko še Kučan brani brez uničujočih posledic za levico.
  Kajti Xaraxchu se afere kopičijo kot muhe na d***** in to vse bolj neprijetne od drugega tira,Jankoviča,Kralja itd napreje,kopičijo pa se mu nove težave verjetno neustaven proračun in gospodarska kriza večja od one2008 ter kupi miljardnih odškodninskih tožb za katere je odgovorna predvsem SLO levica in vlada AB.
  Zalo verjetno je po tem fiasku in revoltu panika zajela tudi sodno mafijo ,ki je že itaq na nišanu raje.
  Zadeva se utegne razplesti približno takole;Opankarske firme bodo morale v stečajOpankarja pa bodo morali počasi umakniti iz politike verjetno v tujino z mulci vred,lahko,da bo poizkušal mešetariti pri Mercatorju a tudi tam zadeva postaja bomba ,kajti ni težava samo Počivalšek za katerem stoji Krivic,ki je v Agrokorju zapel za 40 miljonov ampak tudi banke,ki bi lahko bile proti prenosu Mercatorja na novo firmo saj bi lahko izgubile denar-ker niso več povsem državne bi šli odpisi v škodo lastnikov,definitivno pa je vprašanje ali pri ponudbi Rusi ne držijo fige v žepu,glede tega ,da bi Opankar postal direktor SB SLO,dvomljivo je,da bi mu Rusi dovolili krajo po banki,brez česar on ne zmore in drugo je ,da bi se Sber Banka zelo rada znebila SB EU,ker prinaša same težave in malodane izgube in bi se lahko zgodilo,da ko bi si Rusi malce pokrili z prodajami delov Fortenove vsaj del izgub nato še znebili SB banke.

 • Rožle

  NE POZABIT …

  Balkansko opankarske grožnje je treba jemati še kako resno:
  ***************************
  30. Maj 2012
  “Direktorici Dursa neznanec grozil s smrtjo.
  Janković pismo in grožnje obsoja. Krivi tudi novinarje.”
  “Generalni direktorici Davčne uprave Republike Slovenije (Durs) Mojci Centa so grozili s smrtjo,
  nam je potrdil vodja službe za odnose z javnostmi na Dursu ” …
  27. Julij 2012
  Šircljeva odhaja zaradi groženj ..
  Se pa grožnja nanaša na trenutno najodmevnejši postopek,
  in sicer preiskovanje družine Janković in sumljivih poslov ljubljanskega župana
  ter prvaka Pozitivne Slovenije Zorana Jankovića.

 • Novakec1

  Vsa topoumnost sloovc ven tolče sto na uro.

 • resnicaboli

  Kdo že zastopa Jankoviče n sodiščih? pa vam bo jasno da iz te moke nebo kruha.

 • Karel Triler

  Lopovi in kurbe …..

 • JANEZ GUS

  Poglejte to čefursko spako………………………………………….na prvi sliki.Slovenci,kako nisko smo padli

 • realnost

  Bravo gospodu Slaku da se je upal soočiti s največjim mafijcem v Evropi! Na vsako njegovo izjavo, kjer se je mafijozo režal kot pečen in defekten je s tem potrdil da je vse resnično. Pripeljite v studio še Jana Beca, ki bi znal pojasniti marsikaj od tega čudežnega kroga vseh silnih milijonov…..

 • plamen100

  Cigava so to sodisca? Ve se, potem je to pesek v oci za komunjarsko indoktriniran narod!