fbpx

Po ukazu ministrstva za notranje zadeve se sporno zbiranje podpisov za Pirc Musarjevo izvaja v največji zdravstveni ustanovi

Foto: STA

Po ukazu Ministrstva za notranje zadeve, ki ministrstvom in upravnim enotam nalaga, naj obrazec Pirc Musarjeve za zbiranje podpore prepošljejo po diplomatskih in konzularnim predstavništvih, zavodih, bolnišnicah, domovih in drugih ustanovah, se je obvestilo že znašlo v največji zdravstveni ustanovi – Univerzitetnem kliničnem centru v Ljubljani z nekaj tisoč zaposlenimi. O tovrstni praksi smo že obvestili in povprašali pristojne institucije, ki zaenkrat še molčijo.

Tale zloraba državnih ustanov za podporo eni kandidatki za PR je zrela za kazensko ovadbo,” je opozoril Janez Janša na današnje dekrete ministrstva za notranje zadeve, ki se je na prvi pogled vključilo v kampanjo zbiranja podpisov za predsedniško kandidatko Natašo Pirc Musar.

Janša je še opozoril, da je popolnoma jasno, da bi morali pristojni organi na teh mestih in uradnih portalih objaviti naslove vseh štabov kandidatov, ki zbirajo podpise, če objavijo enega. Ne glede na “prošnje”. Naslov Musarjeve so objavili zato, ker pač nima dovolj podpisov.

Nataša Pirc Musar še ni zbrala dovolj podpisov za vložitev kandidature za predsednico države. O slabo obiskanih stojnicah smo že poročali.

To je potrdila tudi sama Pirc Musarjeva v današnji Tarči, kjer je priznala, da še ni dosegla mejnika 5 tisoč potrebnih podpisov, ki jih je njen protikandidata dr. Anže Logar zbral že prejšnji teden. Zbral je namreč kar 12 tisoč podpisov v nekaj dneh.

Sara Kovač