fbpx

Počivalšek ostaja minister za gospodarstvo

Foto: STA

Izvršni odbor Stranke modernega centra (SMC) je danes razpravljal o trenutni politični situaciji in ohranjanju politične stabilnosti za zajezitev epidemije in uspešno gospodarsko okrevanje. Glede tega so se članice in člani pogovarjali tudi o možnosti, da bi se predsednik Zdravko Počivalšek vrnil med poslance, kar sicer odpira vrsto vprašanj, ki jih je treba pred tem dobro preučiti in pretehtati. Pomembno je namreč upoštevati tudi pozive predstavnikov gospodarstva, ki si želijo nadaljevati sodelovanje z Zdravkom Počivalškom kot ministrom za gospodarski razvoj in tehnologijo, so povedali v izjavi za javnost.

Vodstvo stranke SMC bo po njihovih navedbah pred dokončno odločitvijo v prihodnjih dneh pretehtalo različne argumente in vsa odprta vprašanja v zvezi tem. “Pomembno je namreč upoštevati tudi pozive predstavnikov gospodarstva, ki si želijo nadaljevati sodelovanje z Zdravkom Počivalškom kot ministrom za gospodarski razvoj in tehnologijo,” so v sporočilu za javnost po seji izvršnega odbora navedli v SMC. Počivalšek je sklic izvršnega odbora napovedal dan po torkovem neuspešnem poskusu koalicije za razrešitev predsednika DZ Igorja Zorčiča, ki je pred kratkim skupaj s poslancema Janjo Sluga in Branislavom Rajićem zapustil SMC. S poslancem Jurijem Lepom, ki je zapustil DeSUS, so ustanovili poslansko skupino nepovezanih poslancev.

Predlog za Zorčičevo razrešitev je v torek ob obstrukciji večjega dela leve opozicije na tajnem glasovanju podprlo 45 poslancev, dva glasova pa sta bila neveljavna. Za razrešitev predsednika DZ bi bilo sicer potrebnih 46 glasov. Vodja poslancev SDS Danijel Krivec je napovedal vnovičen poskus Zorčičeve razrešitve, predvidoma po končanem “lockdownu”. “Na predvečer lockdowna sta gospodarstvo in Slovenija v ranljivem položaju. Ta negotova situacija terja premišljene poteze,” je Počivalšek v sredo zapisal na Twitterju. Napovedal je razpravo stranke o možnih scenarijih in poudaril, da bo ravnal odgovorno in državotvorno, kot v stranki SMC vedno počnejo. Poslanci SMC sicer po besedah njihovega vodje Gregorja Periča menijo, da Počivalšek svoje poslanstvo najbolje opravlja na položaju gospodarskega ministra.

Sara Bertoncelj