Zakaj Počivalškova ovadba žrtvuje padlo ministrico Pergerjevo, zagovarja pa ministrico Pivčevo?

Aleksandra Pivec in Klavdija Perger, glavni protoganistki afere SRIPT (foto: STA)

Aleksandra Pivec in Klavdija Perger, glavni protoganistki afere SRIPT (foto: STA)

Plagiatorka in petdnevna ministrica za šolstvo v Cerarjevi vladi Klavdija Perger bo glavno žrtveno jagnje v aferi SRIPT. Poleg Pergerjeve pa v glavni vlogi nastopa še “česnova” kmetijska ministrica Aleksandra Pivec. Pivčeva se je v zadnjih dneh poleg projekta SRIPT znašla še v zelo obremenilni vlogi v Slovenskih državnih gozdovih, in sicer pri gradnji nove potratne stavbe družbe, kjer so prvotni stroški z 2,8 milijona evrov že narasli na načrtovanih skoraj sedem milijonov evrov. V bodočih dneh pa bomo razkrili njeno vlogo pri projektih ZRS Bistra Ptuj, kjer je dobivala honorar kot državna sekretarka ter v vlogi ministrice.

Drama okrog afere SRIPT postaja vedno bolj dramatična. Gospodarsko ministrstvo je napovedalo kazenske ovadbe zoper odgovorne v projektu. Kot žrtveno jagnje ter krivka za vse bo izpadla direktorica Turistično-gostinske zbornice Slovenije, “plagiatorka” ter bivša petdnevna ministrica za šolstvo v Cerarjevi vladi, Klavdija Perger. Z odstranitvijo in naprtitvijo krivde Pergerjevi želi gospodarski minister Zdravko Počivalšek rešiti kmetijsko ministrico Aleksandro Pivec, poroča Požareport. To pa še ni vse, v prihodnjih dneh bomo razkrili vse projekte kmetijske ministrice Aleksandre Pivec v javnem zavodu ZRS Bistra Ptuj, kjer je zaslužila denar v vlogi državne sekretarke in tudi v času aktualnega ministrovanja. V ZRS Bistra Ptuj je še vedno omenjena kot strokovna sodelavka z nazivom dopolnilne dejavnosti.

V dvomljivem projektu SRIPT pa se pojavljajo nove informacije, in sicer naj bi obstajali elektronski naslovi z močno obremenilno vlogo kmetijske ministrice. Viri navajajo, da naj bi Pivčeva izrecno naročila Pergerjevi, da naj bo previdna z omenjeno dokumentacijo. Z omenjenimi očitki, poneverbami, krajo intelektualne lastnine in goljufijami se zdaj ukvarjata slovensko državno tožilstvo ter policija. V akcijo pa je stopil tudi upravni odbor TGSZ z napovedano forenzično preiskavo.

Direktorica TGSZ Klavidija Perger ( Foto: STA)

Direktorica TGSZ Klavidija Perger (Foto: STA)

Zaradi nepravilnostih v projektu SRIPT so se zamrznila evropska kohezijska sredstva
Poleg Pergerjeve sta v omenjenem projektu najbolj obremenilno vlogo imela aktualna kmetijska ministrica Aleksandra Pivec in dekan fakultete za turizem Boštjan Brumen. Panika med vsemi glavnimi akterji je po poročanju Požareporta velika. Pergerjeva se zaveda, da bo v tej aferi potegnila najkrajši in najbridkejši konec, zato že javno grozi, da bo v blato potegnila vse akterje tega projekta. Zaradi mahinacij pa že grozi, da bi se lahko pri omenjenem projektu zamrznila evropska kohezijska sredstva. Brumen je med vsemi akterji zaslužil največ. Njegov zaslužek je bil 77.682,72 evra bruto. Pivčeva pa si je prilastila v sumljivih okoliščinah tuje usluge ter verjetno ponaredila dokumente v projektu in pobrala dobrih 35 tisoč evrov bruto. Preostali del plačila pa je po reakciji gospodarskega ministrstva in ugotovljenih nepravilnostih pri projektu ostal zamrznjen.

Aleksandra Pivec kot zaposlena na ZRS Bistra Ptuj( Foto: ZRS Bistra Ptuj)

Aleksandra Pivec kot zaposlena na ZRS Bistra Ptuj(Foto: ZRS Bistra Ptuj)

Ali je v ozadju vseh afer Pivčeve prvak DeSUS Karl Erjavec zaradi prihajajočih predsedniških volitev v omenjeni stranki?
Je v ozadju vseh razkrivanj afer predsednik DeSUS Karl Erjavec, saj naj bi se v aktivno novo vodstvo ter bodočega predsednika stranke DeSUS na prihajajočem volilnem kongresu vključil sekretar za nacionalno varnost v vladi Marjana Šarca, Damir Črnčec? Po propadlem scenariju z Igorjem Šoltesem so si našli idealno kandidatko za predsednico v kmetijski ministrici Aleksandri Pivec. Ali ji mogoče hoče stari politični maček Karl Erjavec z vsemi aferami spodrezati krila ter jo odvrniti od morebitne kandidature za predsednico stranke DeSUS? Vemo samo to, da se najnovejša “česnova telenovela” z Aleksandro Pivec v glavni vlogi še ne bo kmalu končala.

Luka Perš

 • Antonius

  Zanimivo! Dva lažnivca se bosta udarila za mesto predsednika prevarantske stranke Desus.

  • Žiuc

   Zmagal bo, kot vedno pri levuhih, največji lažnivec.

 • Rožle

  So se zamenjale leve ružice med sabo .. zdej jo že nadomešča druga oz. druge dve med top članki ..

 • Žiuc

  Pa ti levuhi so sami lopovi in prevaranti!

  • SIMON ROZIC

   ….a to si si šele danes “gor prišel”? To traja že več kot 70 let, ti se pa
   danes čudiš?

 • Joško

  Počivalšek s tem, ko ni ovadil še Pivčeve, v bistvu ovaja samega sebe zaradi nepopolne ovadbe in postaja tudi sam ovaden.

  • SIMON ROZIC

   Bademajster je v “riti” , ali pa seksualni krizi….ne more in ne
   more se odločit, katero bo podrl? Boštjančka si pa tako ne upa,
   ker je Kučanovo pezde!!!!

 • karpelec

  Oh, dekleta tekmujejo, katera bo bolj blond.

 • Beli Sneg

  Mediji pa kar tiho. Serpentinškovi še delajo analize kaj in kako bi namakanje ministrice vplivalo na šestorčka. Nekam dolgo jim trajajo te analize, ker je že več kot teden dni, odkar je Požar objavil svinjarije in kraje. Imajo precej dolgo lajtngo. Seveda presstituti pa čakajo na znak in piškotek.

 • SIMON ROZIC

  Kriminalci , stari znanci iz fakultet združite se v AK (Akademski Kriminalci) d.o.o.
  Kompanija za na DOB !

 • Viktorh

  Za vsak “zakaj” je tudi “zato”. Ministrica preveč ve!

 • pesjanar

  Pivčeva je boljša zavetnica od Pergarjeve,saj ga bo česnova ščitila pred uroki,pa še dobro diši,prava domača salamca.

 • Janez

  Povejte mi,kdo od teh primitivcev v vladi ne krade in ne goljufa.

  • SIMON ROZIC

   …prisegam na Pahorja, ta ima čisto vest in resnično ni pokvarjen!

  • Franc Popndekl

   Janez, težka bo…

 • Branko Jadran

  Ah se.mal pa ne bodo rabli predsednika v Desusu, zakaj ne.vprasanje.za pokojninsko sovdo bi reku,,,,,,

 • tomven

  Volovska glava v vlogi ministra dobro ve, zakaj mora ščititi pivćevo.. Tudi on ima verjetno prste zraven. Upam da bo plagiatorka klodija zapela, kot obljublja. To bi znalo biti zelo zanimivo….če vmes ne pade po stopnicah, ali pod vlak.

 • Franc Popndekl

  Tale, ki se sedaj piše Perger, je tista, ki se je imenovala Klavdija Markež in ga je na LU Ptuj prav pošteno srala…

 • xtc

  Dejstvo je ,da sta Ex Markežica in Pivčevka mrtvi,že res ,da so ovadili Markežovo,ki je čudežno po aferi z plagiatom postala direktorica državne ustanove.
  Vendar jeprecej večja težava za Pivčevko,ki je pobrala denar ne Narkežico in katero je Pivčevka obveščala po mailu,da “naj pazi na njeno dokumentacijo” in kasirala za delo,ki ga ni v celoti opravila,pa še prilastila si je avtorska dela drugih kot njena in je bistveno v globjem d*** kot Markežica-s katero so verjetno imeli dogovor deliti si “easy money” vendar bo to težko dokazati.

  • Franc Popndekl

   Markežica ima za seboj zelo nečastno zgodovino, ki se vleče še v njena zgodnja srednješolska leta, kaj drugega pa itak nikoli ni končala, kot je to treba. Rešuje jo to, da še kar dobro vun zgledi, in ko je treba najbrž to tudi “vnovči”. Sicer pa mi je Pivčeva mnogo ljubša.

 • Dragan Krstič

  Da je kradla tudi doktorica je razvidno iz tega da njen šef Erjavec noče debatirati o tej aferi in trdi da premalo ve o zadevi. Ali jim bo uspelo utišati Markeževo? Verjetno bo dobila kakšno drugo dobro plačano službico za nič dela, seveda pa mora molčati.Je pa zadnje čase toliko svinjarij s strani žensk ministric in profesor doktoric s fakultet da se ne čudim muslimanom ki imajo ženske samo za šporget in seks.

  • šmentanamuha

   Moja mama mi je včeraj rekla, da bodo ženske rešile svet. Pa sem jo vprašala, katere ženske to misli, one histerične feministke? Zgoženo me je pogledala in vprašala:”Kaj pa potem misliš o Greti?” Ene par čez rit pa v šolo nagnat, sem ji odgovorila. In pote je sledil zaključek: “S tabo se o politiki ne bom pogovarjala.” In potem nisem smela več nič na to temo:)

 • Žiuc

  Vprašanje pa je tudi, kdo je Pergarjevo (ex. Markeševo) tako hitro lansiral na tak položaj, kjer je ogromno možnosti za korupcijo?!! No, ve se kdo: LEVUHARJI ! Oni svojim rihtajo bajne službe, drugi pa niti pod razno ne pridejo na vrsto za take službe!

 • pesjanar

  Morda ima bademajster z česnovo boljše izkušnje…..

 • Franc Popndekl

  Medijem priporočam, da sledijo srednješolsko izobraženi Pergerci, kdaj bo spet spremenila priimek in kje bo spet začela direktorovati…