Pod drobnogledom policije se je znašla plača predsednika Gibanja Svoboda Roberta Goloba

Predsednik Gibanja Svoboda Robert Golob (Foto: STA)

Plača predsednika Gibanja Svoboda in dolgoletnega predsednika uprave GEN-I Roberta Goloba se je znašla pod drobnogledom policije. Kriminalistični inšpektor iz Sektorja kriminalistične policije PU Novo mesto Srečko Budič bo v predkazenskem postopku obravnaval ovadbo, ki je bila zoper Goloba in nadzorni odbor družbe GEN vložena zaradi suma storitve kaznivih dejanj.

Kazensko ovadbo zaradi suma kaznivih dejanj zoper dolgoletnega direktorja GEN-I Roberta Goloba in nadzorni odbor družbe GEN je vložil Vili Kovačič. Kovačič, ki zaseda mesto predsednika Društva Davkoplačevalci se ne damo, je kazensko ovadbo podal v ponedeljek, 14. februarja. Kot je mogoče razbrati iz spodnjega obvestila, ki ga je Policijska uprava Novo mesto naslovila na Kovačiča, se je policijska preiskava že začela.

Konec meseca januarja so sicer v Skupini GEN, ki ima v lasti GEN-I, priznali, da je prišlo do kršitve Lahovnikovega zakona. Kakorkoli, kršitev zakonodaje priznavajo le od 17. maja lani, ne pa tudi v obdobju pred tem. Pogodb kljub pozivom Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo ne želijo uskladiti s tako imenovanim Lahovnikom zakonom. Še danes ni jasno, čemu so v GEN-I ignorirali Lahovnikov zakon s tem, ko so tako znatno povišali plače prejemkom uprave.

Sara Kovač