Pod predsednikom uprave Elektra Maribor Borisom Sovičem umirajo delavci

Predsednik uprave Elektra Maribor in vidni član SD Boris Sovič.

Ko se nekje prikaže pripadnik Socialnih demokratov, gre od tu naprej vse narobe in tako je, kot kaže, tudi v primeru Elektra Maribor, ki ga od leta 2012 vodi nekdanji mariborski župan Sovič. V podjetju sta se zgodili kar dve odmevni delovni nesreči, ki sta se končali s smrtjo, in sicer se je v začetku julija letos smrtno ponesrečil delavec, ki je menjaval varovalko, med odpravljanjem posledic žleda leta 2014 pa je umrl tudi 20-letni pogodbeni sodelavec družbe. Ob Soviču sta se sicer na pikniku pojavila tudi mariborska politična sodnika, ki sta se spravljala na njegovega protikandidata na lokalnih volitvah Kanglerja! 

Od leta 2012, ko je vodenje družbe Elektro Maribor d.d. prevzel nekdanji dolgoletni župan Maribora Boris Sovič, sta pozornost slovenske javnosti vzbudili kar dve hudi delovni nesreči, ki sta se končali s smrtjo. Kot kaže, gre le še za eno tipično zgodbo, ko začne iti vse narobe, ko se v sliki prikaže pripadnik Socialnih demokratov. Soviča smo si sicer že zapolnili po slabem vodenju mariborske mestne občine, poleg tega pa je večino kariere preživel v raznih podjetjih v državni lasti. A ne le to, je tudi član vse bolj nasilne Zveze združenj borcev za vrednote NOB Slovenije Tita Turnška!

V začetku julija je v Spodnji Velki pri menjavi varovalke umrl 59-letni delavec
Primer takšne nesreče se je zgodil v začetku julija letos, ko je v Spodnji Velki v občini Šentilj umrl 59-letni delavec Elektra Maribor, ki ga je pri menjavi varovalke streslo kar 200 tisoč voltov elektrike in je nato padel s šestih metrov višine in kljub takojšnji pomoči ni preživel. Na kraju sta namreč pomagala že lastnik posestva, na katerem je potekalo delo, in policist, ki živi v bližini, preden je prispela nujna medicinska pomoč. Kot je poročala Primorska24, je po dogodku stekla kriminalistična preiskava v smeri ugotavljanja elementov kaznivega dejanja ogrožanja varnosti pri delu. Kraj nesreče sta si ogledala mariborska dežurna okrožna državna tožilka in pristojna delovna inšpektorica.

Med žledom življenje izgubil pogodbeni delavec
Že med žledom februarja 2014 je veliko pozornosti vzbudila smrt pogodbenega delavca Elektra Maribor Nejca Mesariča, ki je življenje izgubil v zaselku Rep na Bistriškem Pohorju zaradi udara električnega toka. Kot navaja portal Ius Info, je bila nato spisana obtožnica zoper takratnega delovodjo Franca Kešperta zaradi suma storitve kaznivega dejanja ogrožanja varstva pri delu. Tožilstvo je sicer odstopilo od pregona vodje vzdrževanja na območju enote Elektra Maribor v Slovenski Bistrici Marjana Orešiča in družbe Elektro Maribor.

V Elektru Maribor zabeležijo kar 20 do 30 delovnih nezgod letno
Z vprašanji glede nezgod pri delu smo se obrnili tudi na družbo, pri čemer smo jih vprašali za dogajanje v obdobju od začetka leta 2012 do danes. Na vprašanje, koliko delovnih nesreč so od začetka leta 2012 doživeli delavci Elektra Maribor in koliko delavcev je bilo pri tem poškodovanih ter koliko jih je pri tem umrlo, so odgovorili, da so v evidence nezgod pri delu všteti nevarni pojavi ter bolniške odsotnosti do in nad tri delovne dni: “V družbi s 755 zaposlenimi (per 31. 12. 2018), ki opravlja dejavnost na območju, ki zajema petino površine države, se letno pripeti 20 do 30 delovnih nezgod. V navedenem obdobju je bila ena delovna nezgoda s smrtnim izidom, v kateri je bil udeležen delavec družbe.” Na vprašanje, koliko odškodnin in kakšne zneske je družba v povezavi s tem v omenjenem obdobju izplačala delavcem oziroma družinam, niso odgovorili direktno, pojasnili so le, da so poravnave na osnovi utemeljenih zahtevkov sklenjene neposredno med zaposlenim in zavarovalnico. Zoper družbo prav tako trenutno ne poteka noben postopek, ki bi bil posledica poškodb pri delu ali smrti.

Foto: Škandal24

Sovič se je pojavil na pikniku stranke SD, kjer sta bila tudi politična sodnika, ki sta se spravljala na Kanglerja!
Maja je veliko pozornosti vzbudil piknik Socialnih demokratov, na katerem sta bila med drugim prisotna zloglasna levičarska evropska poslanka Tanja Fajon in radikalec Milan Brglez, a še več pozornosti je vzbudila prisotnost političnih sodnikov Matjaža Štoka in Slavka Gazvode, ki sta se med drugim spravljala na nekdanjega mariborskega župana Franca Kanglerja, ki je bil tudi Sovičev protikandidat. Komisija za etiko in integriteto je nato potrdila, da sta sodnika z udeležbo na predvolilnem shodu SD ravnala v navzkrižju z načeloma nepristranskosti in nezdružljivosti.

Rok Krajnc

 • Andrej

  Saj komunisti trdijo, da delo krepa človeka. SD ta proces samo malo pospešuje. Morali bi jih pohvaliti, ne pa da jih grajate. Zdaj bodo zaradi psihičnih obremenitev, ki jim jih povzročate s takim pisanjem, zahtevali zase povišanje plač.

 • SIMON ROZIC

  Ali je komu znano, kako dolga je življenjska doba parazitov? Opažam, da v
  Sloveniji mutirajo na vsakem koraku! ….

 • montyamp

  Kdaj se bodo začeli udbovska deca -patologija slovenskega prostora , zavedati , da sedijo na direktorskih stolčkih razpadajočega gospodarstva ???
  Za stanje so ultraidioti seveda krivi kot vodilni delavci , saj ne more biti kriv operativec , ki je poslan na delo kateremu ni dorasel , samo zato ker poceni delovna sila predstavlja vir zaslužka mentalnim bolnikom partijskega politkomisariata .
  Hahahahahaha………………………… , član ZVEZE NORCEV .
  ZA ŽABE NI SENO , ZA MURGLOSRBSKE HLAPCE PA NE DIREKTORSKI STOL

 • RATATA

  Rok, nikar ne odidi med totalne kretene!
  Jebala te zihrunga in telegrafŠtanga da te jebala, da te jebala!

 • IZBIRA

  Partija ma rada piknike še iz časov, ko so se zbirali v gozdovih, kjer je bilo med WW2 še najbolj varno za piknike. Jedače in pijače ni nikoli zmanjkalo. So si postregli pri najbljižnjem kmetu, kmetiji, vasi. Njihovi pikniki, so dan danes podobni.

 • Steiermark

  Pa kaj res morajo, v Mariboru, “vladati” od sovićev, do raznih drugih ićev, vseh pa protidemokratično in antištajersko – slovensko, nastrojenih v, brez kulture in poštenosti – samo mafijskega grebljenja za svoj žep ? Od 1919 dalje uničujejo našo lepo deželo , kulturno zakladnico, Štajersko in še vedno jim ni dovolj, da bi se pobrali v svojo otačbino na balkan!

 • xtc

  Pustimo sedaj politiko pri miru in se vprašajmo povsem logično vptašanje,ZAKAJ tuji lastniki takoj ,ko popolnoma lastniško obvladujejo takoj naženejo “super” SLO Managerje,kot so Zorko,oni iz Weilerja in take podobne SovičuIn ZAKAJ se levi tako borijo za državno lastništvo firm-od katerega navadni držaljani nimajo nič preje manj kot,če bi bilo to zasebno?