fbpx

Prihaja svoboda: Po Golobu tudi nevladniki v javnih ustanovah za brezmesne dni; bo naslednji predlog dnevi brez elektrike?

Ljubljeni vodja Golob in njegovi zvesti pionirčki. (Foto: sta)

“Naslednji predlog bo, da za dva dni izklopimo elektriko in se ne vozimo z avti tako, da bi jim starejši lahko razložili, da je v SFRJ vse to na nas že preizkušala Milka Planinc,” se je na aktivacijo Golobu naklonjenih “pionirčkov”, ki so prevzeli pobudo “brezmesnih dni”, odzval ekonomist Matej Lahovnik. 

Napoved Roberta Goloba o “dveh brezmesnih dnevih” nas nehote spominja na akcijo s konca 70. let, ko se je pomanjkanje goriva skušalo reševati z vožnjo na podlagi parnih in neparnih registrskih številk. En dan eni, drug dan drugi … In spet po drugi strani, bolj kot na kakšnega resnega državnika spominja na guruja, ki po papeško zapoveduje “brezmesne, velike petke”. Ljudje pa so takšne pozive pripravljeni celo kupiti. Za Goloba “udarniško delo” požrtvovalno opravljajo kar Mladi za podnebno pravičnost. Kot kaže gre za posrečeno mutacijo “Titovih pionirčkov”, vse skupaj pa bi lahko “požegnali” še ritolizniški osrednji mediji. Dobrodošli v zeleni diktaturi!

Samo da tega slučajno ne bi izrekel Janez Janša … V tem primeru bi sledil pogrom. In takšni, kot so Jaša Jenull, Tea Jarc in Nika Kovač, bi vnovič hinavsko modrovali o “uvajanju diktature” in “avtoritarnosti”. Tako si pač nekateri v “golobnjaku” zamišljajo “svobodo”. Slednjo gre razumeti predvsem kot svobodno proračunsko koritarstvo in neomejen dostop do javnih funkcij, služb. Te “svobode” pa ni za večino naivnih Golobovih volivcev in za nas, ki “škart robe” po imenu “novi obrazi” nismo pripravljeni kupovati. Golob je bil javnosti kot “nov obraz” sicer tudi predstavljen.

Spomnimo na kontroverzne predvolilno izjavo: “Živinoreja in konzumacija mesa sta preveliki. In samo en dan ali dva brez mesa, če jih zares naslovimo, bodo rešili v kratkem času ravno to pomanjkanje krmil.”  Njegovi zvesti “pionirčki” – Mladi za podnebno pravičnost, so te besede vzeli smrtno resno. Nas, malce bolj zadržane pa takšen nastopaški zanos prej spominja na ravnanje “jastreba” kot pa “goloba”. Po plačah bi se lotil še “kljuvanja” po naših krožnikih! “Se je že začelo…. Golobjad ukinja meso otrokom, starostnikom, bolnicam,…” je le eden od zgroženih spletnih odzivov.

Danes skrb za naše zdravje, jutri za lepo vedenje: Pričakujmo še kitajski sistem točkovanja državljanov
Po finančno potratni potezi kreiranja novih ministrskih mest, celo tako bizarno umetniških, kot je “mesečevo” “za solidarno prihodnost”, sedaj še to … Lahko samo upamo na čim manjšo škodo. Pa si poglejmo, kaj natanko prinaša akcija “pionirčkov”. Po poročanju STA so na zastopnike političnih opcij že naslovili apel, da se v javnih inštitucijah uvede dva “brezmesna” postna dneva. Uboge babice, dedki, šolski in predšolski otroci! In to je demokracija oziroma “svoboda”?! Nekomu vsiljevati brezmesni obrok?!

Golobovi podnebni pionirčki so očitno pripravljeni izpolniti vsako pobudo svojega “ljubljenega vodje”. (Foto: STA, epa)

Na takšen način si zeleni aktivisti zamišljajo reševanje svetovne krize s področja prehrane, ki se je pojavila z ukrajinsko vojno. Poziv je bil že podpisan s strani 25 NVO-jev. In če Goloba že skrbi naše zdravje, zakaj ga nekega lepega dne ne bi zaskrbelo tudi naše obnašanje, z namenom omejitve kriminala in prekrškov v družbi? Lahko bi se zgledoval kar po učinkovitem kitajskem modelu točkovanja državljanov.

Domen Mezeg