fbpx

Podatki o Masleševi izobrazbi izginili iz spletne strani vrhovnega sodišča!

(Foto: sta)

“Življenjepis Masleše je od začetka zanimanja javnosti za njegovo izobrazbo precej shujšal. Kje je diploma? Masleša povej!” se je na krčenje življenjepisa vrhovnega sodnika Masleše, na spletni strani vrhovnega sodišča, odzval politik Davorin Kopše. Sodeč po tem CV-ju je vrhovni sodnik Masleša star 21 let,” pa je hudomušno zapisal novinar Požar. “Whoa … pa saj smo slabši od (vstavi poljubno zaostalo pokvarjeno afriško državo)”, se je kritično odzval nekdo drug. “Pozabili so popraviti Wikipedijo!!” pa je le še eden v vrsti ciničnih komentarjev.   

V zadnjih dneh so uporabniki družbenih omrežij opozorili na krčenje življenjepisa Branka Masleše na spletni strani vrhovnega sodišča. Vse kaže na to, da ga bodo kmalu samouvrstili med “izbrisane”. So se prestrašili zvedavih novinarjev, ki si upravičeno prizadevamo ugotoviti, kakšno izobrazbo ima javni funkcionar? In četudi bi Masleša v nekem trenutku dokazal, da ima izobrazbo, ki ustreza njegovi poklicni funkciji, bi dolgotrajno zavlačevanje odprlo številna vprašanja.

Na javni podobi vrhovnega sodišča pa je ostal velik, neizbrisen sramotni madež. Ne gre mimo dejstva, da tako Masleša kot tudi vrhovno sodišče nekaj prikrivata. Med novinarji je slišati namige, da bi neko pravno izobrazbo sicer lahko imel, vendar nezadostno. S tem pa bi postalo jasno, da je desetletja lagal slovenski javnosti. Tudi vse njegove pretekle razsodbe bi bile razvrednotene.

Potem ko so novinarji upravičeno zastavili vprašanja glede izobrazbe vrhovnega sodnika Branka Masleše, se je njegov življenjepis na spletni strani sodišča nenavadno skrčil. Jih je česa strah? (Foto: posnetek zaslona)

Verjetno bi moral tudi kazensko odgovarjati, kar bi v trenutnih katastrofalnih razmerah v sodstvu predstavljalo svojevrsten izziv. Spomnimo, da imajo mnogi sodniki božanski kompleks nedotakljivih. In navsezadnje bi padle preostale domine – prav lahko bi se našlo še več funkcionarjev z manjkajočo ali pomanjkljivo izobrazbo. Pa tudi če povsem pozabimo na izobrazbo (diplomo in pravosodni izpit), se zdi Masleša tako sporna osebnost, da v vlogi vrhovnega sodnika ne bi smel nikdar prestopiti praga sodišča, razen v vlogi obtoženega.

Masleša zapira nedolžne in na prostost izpušča obsojene narkokriminalce (afera Balkanski bojevnik). (Foto: sta)

Gre za osebo, ki je nasprotovala osamosvojitvi Slovenije, in ki naj bi sodelovala pri ubijanju in mučenju političnih beguncev in zapornikov ter v skladu z razkritji novinarke Mojce Vočko celo pri pobijanju otrok in žensk. A kljub temu si drzne groziti novinarjem in medijem, zadevo pa požegna odpadniško Društvo novinarjev Slovenije (DNS). Vse kaže na to, da gre v primeru Masleše in DNS zgolj za dva starorežimska aparatčika.

Domen Mezeg