fbpx

Podgane zapuščajo potapljajočo se SMC – Izidor Kamal Shaker naj bi bil prvi!

Kamal Izidor Shaker (foto: STA)

Poslanec SMC Kamal Izidor Shaker je očitno prvi med oportunisti, ki bo prestopil v stranko Marjana Šarca. Bo že držalo, da podgane prve zapustijo potapljajočo se ladjo.

Po navedbah virov iz vladne koalicije bo Kamal Izidor Shaker prvi, ki bo zapustil “utapljajočo se ladjo”, ki nosi ime SMC, ter si kariero, vsaj začasno, rešil tako, da prestopi k Listi Marjana Šarca še pred prihajajočimi parlamentarnimi volitvami, ki bodo junija 2018. Očitno si je izračunal, da bo na takšen način skoraj zagotovo ponovno izvoljen za poslanca, saj je njegov poslanski okraj Domžale, torej isti okraj, kjer je Marjan Šarec med zadnjimi predsedniškimi volitvami po volilnih glasovih premagal Boruta Pahorja, piše Požareport, ki obenem navaja, da bo po vseh pričakovanjih Kamal zanikal prestop. Očitno se Kamal že zaveda, tako kot številni drugi SMC-jevci, da gre njihova “slava” h koncu oziroma da je ponovna izvolitev v državni zbor le še pobožna želja, ne pa realnost, zato tudi že množično iščejo prestop v druge politične stranke. SMC naj bi namreč po idealnem scenariju dobila maksimalno med 6 in 8 odstotkov na junijskih volitvah, kar naj bi prisililo Mira Cerarja, da odstopi kot predsednik stranke, njegovo mesto pa naj bi zasedel sedanji podpredsednik stranke Milan Brglez – seveda, če bo izvoljen za poslanca. Možnosti, da Cerarjeva SMC sploh ne pride v državni zbor, pa naj bi bile kar 50-odstotne.

Shaker je sicer znan po izjemno primitivnih tvitih. Recimo, po razglasitvi haaške arbitraže je Joška Jorasa, borca za južno mejo, prek Twitterja pošiljal kar na Hrvaško. Očitno je kasneje le prišel k pameti in tvit izbrisal. No, izkazal se je tudi kot popoln šovinist, ko je na istem družbenem omrežju zapisal, da “Taprav dec babo po čike pošle!”. Kako lahko v času vlade Mira Cerarja slovenski politični diskurz pade tako nizko, da si lahko predstavniki ljudstva v državnem zboru privoščijo takšne kavarniške tvite, ki so popolnoma neprimerni za osebo, ki opravlja funkcijo poslanca?

Tviti na ravni gostilniškega pogovora
Znan je tudi kot nekdanji študentski funkcionar, ki pa ni nikoli diplomiral. No, da to ugotovite, ni treba imeti diplome, saj so njegovi tviti, nekatere od teh objavljamo na koncu članka, na ravni gostilniškega pogovora. Kamal Izidor je namreč tisti poslanec vladne stranke SMC, ki v življenju še ni imel resne službe, saj se je domala do 30. leta starosti potikal po različnih študentskih organizacijah in živel na račun davkoplačevalcev, preden se je preselil naravnost v parlament, kjer torej živi naprej na plečih davkoplačevalcev. Očitno je, da zajedanje obvlada, prav tako kot seksistične izjave. Njegov hobi pa je žaljenje Nova24tv. “Medij Nova24, namerno jih ne linkam, je za bruhat! Vsak klik na njihovo stran jim prinaša dobiček. Zato odsvetujem klikanje njihovim zablodam. Sramota,” je pred meseci zapisal na svojem Facebook profilu, 35-letnik pa se je spravil tudi nad nekdanjega notranjega ministra dr. Vinka Gorenaka, ki ga je označil za bedaka, ker se je slednji zavzel za policiste s stanovanjsko stisko, ki naj bi bili po novem predlogu levice na račun migrantov prikrajšani za stanovanja, ki jim pripadajo.

Gorenak je na svojem Twitter profilu namreč zapisal, “da se šele takrat, ko bo zadnji policist preskrbljen s stanovanjem, lahko višek stanovanj ponudi migrantom, za enako plačilo seveda”. Shaker je po levičarsko, ker ni imel boljšega argumenta, udaril: “Bedak!” Gorenak mu je vrnil milo za drago: “Bedak ste vi! Vsak policist države Slovenije mora dobiti stanovanje pred katerimkoli ilegalnim migrantom, pa če vam je prav ali pa ne!”

Sicer pa si izbor njegovih primitivnih tvitov poglejte kar tukaj:

Foto: twitter

Foto: twitter

Foto: twitter

Foto: twitter

Foto: twitter

M. S.